2024-09-25 691 浏览
終於食到bookmark已久嘅餐廳了🔖餐廳嘅裝潢好有格調,由門口開始已經設有如庭園般嘅waiting area俾walk-in未有枱嘅可以坐低慢慢等,同時又可以打卡📸沿路行入去會經過充滿著花藝品嘅小長廊💐而且餐廳仲有戶外區任君選擇😎最驚喜嘅係洒menu用咗唔同嘅經典書籍去命名,仲介紹咗當中嘅設計靈感同典故,而每一款洒都會有一個故事,個menu的確可以成為一本洒的故事書🍷✨🔆火炙唐醋醃帶子帶子火炙到啱啱好,外皮微焦而入面仲保持住軟嫩,加埋唐醋嘅酸甜🍯,簡單嘅配搭但食落去鮮美而且好開胃,作為前菜而言係好適合🙌🏻🔆茴香豬肉腸貓耳朵豬肉腸入面加咗茴香,味道清新得嚟又唔會太膩,同埋配上手工製嘅貓耳朵,啖啖都好有嚼勁,食落去彈牙又香口。茴香同豬肉嘅香味配搭得都好好✨完全係冇一種油膩感😮🔆 立鱗馬頭魚呢道可以話係好有驚喜的!佢哋將魚鱗處理到能夠立起之餘,魚鱗炸得又香又脆,仲可以直接食😮另外煎完之後嘅魚肉都保持得特別鮮嫩,呢種香脆同鮮嫩真係令人食指大動🥹Mocktail🍷Preface & Resting corner雖然有故事主題嘅酒真係好吸引!! 但今日飲唔到酒的關係只能嗌Mocktail🥂嗌咗2

🔆火炙唐醋醃帶子

🔆茴香豬肉腸貓耳朵

🔆 立鱗馬頭魚

雖然有故事主題嘅酒真係好吸引!! 但今日飲唔到酒的關係只能嗌Mocktail🥂嗌咗2杯各有特色~每一杯Mocktail都l帶有唔同嘅層次感同清新味道,完全唔會覺得佢哋遜色於含酒精嘅飲品✨
2024-09-24 677 浏览
在OpenRice訂位後,在前一晚有一位非常細心的職員致電confirm訂位,到達的時候感覺餐廳環境氣氛非常好,而且職員亦非常友善,點了幾道菜味道非常滿意,朋友亦非常開心,值得推介
2024-09-23 585 浏览
之前有朋友介紹呢間西餐廳,話個名好特別,而且好近我返工位置。今日就同男朋友一齊黎試下,入到餐廳,裝修非常特別,門口等位geh時候有位比你坐,而且仲有書睇下,果然係library! 菜式亦非常多選擇~我就就揀左3樣菜式,同兩杯飲品。前菜:烤西蘭花烤西蘭花是一道簡單卻讓人驚喜的菜!西蘭花烤得外脆內嫩,保留了蔬菜的鮮甜和營養。這樣的烹調方式讓西蘭花的自然風味得以充分展現,既健康又美味,簡直是主菜的完美搭配!主菜:意式蜆肉意大利粉我地一直都好中意清蜆肉意粉,新鮮geh蜆肉味道鮮甜,肉質飽滿~比人一種清新又滿足的感覺!意粉煮得剛剛好,不會太硬也不會太軟,撒上新鮮香菜的點綴,既增加了視覺上的美感,也讓整體味道更加清新,而且加左少少辣椒,令整體味道更加有香氣~一碟有差不多10粒蜆,擺盤都好有心思~整體味道主菜:香烤豬鞍(推薦!)豬鞍這道菜真的讓人印象深刻!豬肉烤得好嫩滑,你見到中間d肉係粉粉嫩嫩咁就知道一定好食啦!佢geh外皮微微焦脆,但裡面又多汁嫩滑。搭配的醬汁剛剛好!!不會搶了豬肉的風頭,卻能提升它的風味。每一口都能感受到豬肉的鮮嫩和醬汁的濃郁,這道菜絕對是王牌!飲品:士多啤梨荔枝茶士多啤梨同荔
菜式亦非常多選擇~我就就揀左3樣菜式,同兩杯飲品。

前菜:烤西蘭花

主菜:意式蜆肉意大利粉

主菜:香烤豬鞍(推薦!)

飲品:士多啤梨荔枝茶
士多啤梨同荔枝geh味道好清香,同茶geh淡雅香氣match得剛剛好!好適合中意飲熱果茶geh朋友飲!呢個果茶係熱飲,飲落去一陣陣暖意~特別適合長期在冷氣房内工作geh朋友~

飲品:菠蘿果汁
飲得出係新鮮榨geh果汁,酸酸甜甜,幾開胃~
2024-09-21 741 浏览
紅雨下吃好西🌧️ 平時去開呢棟大廈整頭髮,成日見到有人喺餐廳呢層出去,令我好好奇又想去食下~一入門口就覺得裝修好靚,好多打卡靚位,亦都坐得好舒服😁估唔到星期六都有lunch menu,最平$108就有Starter (包🥖+湯🍲+沙律🥗),要埋甜品都係$138,咁都幾抵,仲要野食有誠意😻✨Starter - 擺碟幾靚,一碟裝好晒湯(椰菜花忌廉湯)、餐包同沙律,其中一份upgrade左水牛芝士蕃茄🍅 湯好creamy好滑身,香而不膩;沙律配左少少黑醋幾開胃🥗✨Beef Ragu Rigatoni - 個直筒通粉好有口感,可以藏住好多汁&牛肉粒然後放入口,再一咬爆汁,味道層次出晒嚟🤤✨Homemade Smoke Salmon & Avocado Mousse & Sourdough - 賣相幾特別, 包同配料分開左擺,自己可以根據喜好塗上適量嘅牛油果mousse,再放上煙三文魚,perfect!個牛油果mousse撈左Garlic,蒜味幾出🧄 ✨Brownies - 其中一個餐加左甜品,Brownies 整得幾軟身,朱古力味濃厚🍫 旁邊仲有個vanilla 雪糕小球,同朋友share食剛好

一入門口就覺得裝修好靚,好多打卡靚位,亦都坐得好舒服😁

✨Brownies - 其中一個餐加左甜品,Brownies 整得幾軟身,朱古力味濃厚🍫 旁邊仲有個vanilla 雪糕小球,同朋友share食剛好🧡

✨Matcha Espresso Latte - 抹茶味同咖啡味幾融合,兩者都唔會搶左大家味道☕ 🍵

✨Hojicha Latte - 拉花幾靚,而且都幾大杯,焙茶味又係我大愛嘅味道,夠晒甘香又唔會好甜💯

2024-09-16 887 浏览
朋友介紹過銅鑼灣有個好適合打卡既餐廳,今日去試吓。一入去就似係踏入一個文學氛圍濃厚嘅圖書館,燈光溫馨,門口已經有打卡位。我地試咗幾款嘢食。貓耳朵粉好有咬口,再加上茴香同辣味,加上本身蕃茄式既味道好開胃。味道濃郁,幾正!薯波外脆內軟,簡單既前菜反而唔係太多餐廳做得好,喱到既薯波相對大粒,而且食得出唔係急凍貨。意大利肉丸鮮嫩多汁,香料味道到位唔會搶左肉丸既味道,配埋面包食一流。意大利飯既菇香味好濃,上面有chedder cheese cream 同意大利飯完美結合,每啖都滲透菇汁同cheese既濃郁。野飲方面,餐廳有好多特別嘅酒款,每款都有獨特故事同原料,用Menu詳細介紹就好似睇書咁。我地試咗「四大美人」同「藏頭詩」🤣,味道都係比較清新,店員介紹藏頭詩喱個名其實既係用咗幾款材料嘅第一個字母(Pages)砌埋而命名嘅。而四大美人就比較重生果味,有荔枝檸檬梨等混合嘅味道,酒味唔算太烈,好岩女仔飲。餐廳出面仲有露天位置,見到唔少女仔都係咁影相,真係拍拖一流既地點。

2024-09-12
2024-09-14 898 浏览
餐廳嘅戶外同窗邊嘅位置可以望到清真寺,感覺好寫意。.➜Starter沙律菜唔會有多餘嘅水份,輕輕用鹽調味,食落好清爽,龍蝦湯非常濃郁,仲有龍蝦肉,放埋麵包落去吸滿龍蝦湯,超享受!.➜Main簡單又好味嘅 Carbonara Spaghetti ,香濃嘅蛋黃鋪滿滿滿嘅芝士碎,加入少少黑椒調味,煙肉充滿油香味,咬落散發鹹香,為意粉增口感同鹹味。.➜ Dessert本身以為冇晒Tiramisu,點知落單期間,同事話有返!!!真係太開心!!!入面嘅餅無浸到淋晒,保留餅乾嘅口感,啲cream充滿蛋奶香氣,食落都唔會太膩。.#msmessypig_food .📍Library Restaurant and Bar尖沙咀彌敦道74-78號文遜大廈3樓
餐廳嘅戶外同窗邊嘅位置可以望到清真寺,感覺好寫意。

➜Starter
尖沙咀彌敦道74-78號文遜大廈3樓
2024-09-10
  • Tiramisu
2024-09-11 978 浏览
辛勞工作了一整天,當然要去"睇得影得又食得"的特色餐廳打卡啦!餐廳以霓虹燈作主調,襯托數個書架,正好配合餐廳名稱~The Library 。食客可以選擇於室內或户外用餐,Happy Hour時段還可選擇於吧枱淺酌chill吓。服務方面,店員非常友善。每上一道菜時,他們便會細心講解菜式的材料及煮法,令客人對菜式更瞭解。🍝海膽意粉:意粉用牛油、海膽及白酒汁烹調,上面再鋪上原片海膽。店員建議將海膽與意粉拌勻同吃,意粉口感creamy ,伴隨海膽的香甜,非常可口。🐟立鱗燒馬頭魚:廚師用日式立鱗燒方式,先將魚鱗淋上滾油令魚鱗竪起,再以烤的方式焗魚肉,完美地做到魚的表皮香脆,魚肉嫩滑。伴碟的磨菇及刀豆以豆豉波椒汁燴煮,非常惹味。🥬蒜香炒菠菜:菠菜嫰綠帶蒜香味,伴主菜的焗魚吃簡直一流。🍮奶茶味意式奶凍:表面鋪滿奶茶味的啫喱,配上奶茶奶凍,味道非常突出,口腔充滿香濃的奶茶味道,為晚餐劃上完美句號。
🥬蒜香炒菠菜:菠菜嫰綠帶蒜香味,伴主菜的焗魚吃簡直一流。

2024-09-08 1149 浏览
琴晚同男朋友慶祝紀念日,聽同事講話呢間bar restaurant幾好食,於是就嚟左試試佢~室內設計得好chill, 亦都有室外座位可以選擇飲品menu好特別,有好多款special cocktail茴香豬肉腸貓耳朵 - $168貓耳朵嘅口感好實在,幾煙韌,而且可以盛住啲醬汁👍🏻鹹香嘅豬肉腸配上酸甜嘅車厘茄,正正可以互相平衡口味肉醬芝士千層麵 - $148以前食千層麵好容易遇到焗得太燶/太咸,呢個就完全冇呢個問題!肉醬唔會太鹹,會有啲蕃茄嘅酸味,al dente嘅千層麵夾住溶化左嘅芝士,口感好有層次👍🏻烤羊鞍燴羊肩 - $308不得不說呢個羊架係我喺香港食過數一數二嘅👍🏻medium rare嘅羊架,烤得好軟熟,非常容易切開,入口好似會化開咁!下面嘅燴羊肩有啲腐乳嘅味道,食落有啲似羊腩煲嘅感覺,非常特別👍🏻嬋娟 - $150呢到嘅cocktail都好特別。我呢杯係sake & oolong tea & 桂花調配而成,入口先係淡淡嘅花香同茶香,尾韻先有啲sake嘅酒香四大美人 - $140呢杯用左四款水果味道做基底,酒味唔重,啱哂中意飲甜味重啲嘅人!味道偏向熱帶水果嘅感覺,幾清新👍🏻-總

室內設計得好chill, 亦都有室外座位可以選擇

茴香豬肉腸貓耳朵 - $168

肉醬芝士千層麵 - $148

烤羊鞍燴羊肩 - $308

嬋娟 - $150

四大美人 - $140
總結:
一間好好vibe, 食物同飲品都好出色嘅bar restaurant👍🏻推薦嚟打下卡/特別日子嚟食😋
2024-09-03
  • 四大美人
  • 圖書館羊肉二重奏
2024-09-03 1223 浏览
一早俾呢間餐廳嘅裝修同埋獨特菜式吸引住,所以就bookmark左想去試吓。喺平日嘅夜晚餐廳都依然爆場。一入到去就比門口嘅招牌吸引住啦,而且門口亦都有位置比客人打卡或者等位用,整個裝修都好有心思。因為同朋友都唔算好餓,所以我哋就skip咗前菜直接點主菜。朋友先選一個紅酒燴牛面肉。上菜已經覺得擺盤好靚。味道方面,牛面肉煮嘅時間非常足夠,所以好腍一咬就開。配上紅酒汁亦都係非常經典嘅選擇,另外配菜仲有薯蓉同埋甘筍,三樣食材配合一齊亦都係非常合適同好食我自己就本身打算揀豬腩肉,可惜當日已經賣光,所以最後揀咗慢煮烏頭魚,點知呢味餸真係相當驚喜。餐廳非常有心思地用烏頭魚肉捲住唔同嘅食材,包括香菇同埋韭菜等等,另外再配一個秘製即煮魚湯,幾樣食材有意想不到嘅配合效果!味道特別得來又非常夾,而且魚肉一啲都唔腥,魚湯亦都非常濃郁,好有驚喜!另外我哋喺配菜方面亦都揀咗薯蓉同埋炒菠菜,都係合乎預期地發揮高水準喺酒吧食飯,當然唔少得叫酒朋友就叫咗呢杯千尋,我就點咗嬋娟。兩杯酒嘅賣相都好靚呀,尤其是係嬋娟!兩杯酒都係偏酸同埋Fruity。呢兩杯酒仲有個故事㖭啊好有趣。呢間餐廳嘅菜式雖然唔算多,但係感覺佢哋都做得好精

喺酒吧食飯,當然唔少得叫酒

呢間餐廳嘅菜式雖然唔算多,但係感覺佢哋都做得好精細同埋好有心思。份量嚟講唔算好多但係兩個女仔食嘅話就好足夠~另外酒類選擇比想像嘅多好多而且好特別下次再嚟又可以點其他酒試吓!

2024-08-28
  • 慢煮烏頭魚
  • 紅酒燴牛面肉
約咗個好耐都冇見嘅朋友食飯,就佢放工地點就揀咗呢間餐廳。貪佢裝修靚,可以打下卡之餘,見到嘢食嘢飲啲評價都幾好,試完之後覺得係冇失望,同預期一樣咁好。如果天氣冇咁熱,坐喺露台吹吓風飲吓酒都夠晒chill。‣ 慢煮封門牛柳 $348肉質相當鮮嫩,食到好濃郁嘅肉香,一上枱已經聞到香氣撲鼻。醬汁都調配得恰到好處,而作為伴菜嘅薯蓉奶香十足,口感細膩而且滑溜,會推薦大家嗌嚟食。‣ 燒半黃雞 $198個燒雞相當吸引,好耐都未食過咁香嘅燒雞。醃製嘅醬汁相對上比較甜,但係好中我口味。雞肉超級嫩滑而且非常之多汁,一刀切落去嘅時候啲汁爆晒出嚟,真係好誇張,唯一有少少後悔冇叫到全隻雞嘅菜式。‣ 四大美人 $140‼️甜酒愛好者極推薦‼️入口嘅時候係有啲驚艷,酒精都算幾濃嘅情況下,都飲得出荔枝、提子嘅果實香,味道清新而且口感輕盈,相當容易入口。而放上枱嘅時候,朋友都忍唔住話個杯同壼好靚,拎嚟打卡都正。

‣ 慢煮封門牛柳 $348

‣ 燒半黃雞 $198

‣ 四大美人 $140
  • 四大美人
  • 慢煮封門牛柳配薯蓉紅酒汁
  • 燒半黃雞
2024-08-26 1106 浏览
平日放工想搵地方放鬆下又或者放假係尖沙咀行街行到攰就岩曬😍餐廳位於彌敦道 係清真寺對面 店舖分成室內外兩part 茴香豬肉腸貓耳朵😋口感十足既Pork Sausage同特色意大利麵Orecchiette,又稱為貓耳朵, 經店員介紹先知道原來貓耳朵十分掛汁,一啖有齊意粉豬肉同肉汁好正!!烤雞半隻🍗每次食西餐都鍾意食烤雞,雖然常見但煮得好食就好考功夫!雞肉質濕潤可口,再加上脆卜卜嘅雞皮超推薦!Tiramisu甜品款式都有好多,今次就揀咗Tiramisu,咖啡味香濃唔會太酸,配上可可粉同cream,整體食落香醇滑順,是許多人的最愛。嬋娟Sim Gyun (cocktail)個人嚟講,一間好嘅西餐廳可能唔難搵,但酒都同樣岀色就未必間間餐廳都做到。呢度每款cocktail都有自己既故事,臨近中秋就揀咗嬋娟🌕淡淡嘅蘋果香氣再加上桂花清香好似已經感受到秋意,下次要一班朋友嚟一人試一杯🥃!

茴香豬肉腸貓耳朵😋

烤雞半隻🍗

Tiramisu

嬋娟Sim Gyun (cocktail)
2024-08-25 1104 浏览
今日去尖沙咀交收,諗住搵間西餐食,尼到環境幾靚,但室外有啲唔舒服,入面又冇位,雖然有幾張枱都係兩個人坐4人枱! 最後唯有快食快走,不過上菜需時,要比多多性耐等候蘑菇意大利飯份量唔算多,不過味道唔錯,幾creamy,面頭有幾塊芝士,食之前可以整碎啲芝士同啲飯撈埋一齊食,芝士味會香啲卡邦尼意大利粉份量都唔算多,本身意粉有bacon,都幾濃,但可以再加調味,本身食野比較濃味嘅人應該會幾鍾意豬鞍豬鞍係用慢煮方法,肉質幾嫰唔韌,味道比較濃露荀都好夠味幾新鮮,唔會煮到老晒Cheesecake原本諗住叫tiramisu,不過賣晒,但又想食甜品,唯有叫cheesecake,擺盤比靚,食落唔會好甜,不過食落cheese唔算好實,比較似mousse cake多啲
2027 浏览

蘑菇意大利飯

卡邦尼意大利粉

豬鞍
豬鞍係用慢煮方法,肉質幾嫰唔韌,味道比較濃
露荀都好夠味幾新鮮,唔會煮到老晒

Cheesecake
收工想chill 下,又想keep fit 唔想食太多?Library restaurant 一定係你嘅首選♥️Cafe 類型或者Bar Restaurant 嘅菜式料理比較精緻都已經習慣,但Library restaurant貼心顧慮到希望控制體重又想試新嘢嘅您, 食物分量會調較到你有quota 去試多幾款唔同嘅食物🎉香檳海膽意大利粉 $288 關注健康,海膽可能膽固醇都高分量較少,餐廳考慮到晚上不能攝取過量澱粉,意粉分量大約有半個印尼撈麵左右😂味道尚可烤羊鞍·燴羊肩 $308羊鞍採用肉質較鮮嫩嘅BB羊隻,所以羊鞍會比平時餐廳見到嘅更細,不過味道正常。。。慢煮封門柳 $348以此餐廳推崇嘅理念嚟講,份量較貼近其他庸俗嘅餐廳,味道亦可以。不過小編依種小男生一定會希望同一個價錢,分量可以再多啲。招牌雞尾酒 $140-$160 一杯各款雞尾酒各有特色,好有心思如果純粹想飲酒傾吓偈其實都唔錯嘅選擇。味道甜酸,可以試一試。重視卡路里攝取量,但又想打下卡嘅朋友可以試一試吧😋: ⭐️💰:⭐️如果想知道更多好伏美食就要記得follow 我哋啦
收工想chill 下,又想keep fit 唔想食太多?
Library restaurant 一定係你嘅首選♥️

香檳海膽意大利粉 $288

烤羊鞍·燴羊肩 $308

慢煮封門柳 $348

招牌雞尾酒 $140-$160 一杯

重視卡路里攝取量,但又想打下卡嘅朋友可以試一試吧

😋: ⭐️
💰:⭐️

如果想知道更多好伏美食就要記得follow 我哋啦
呢間樓上酒吧餐廳好有情調🍽️🩷ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ左好耐終於食到啦😆餐廳劃分左室內及室外店內以墨綠色為主調🟢燈光昏暗營造出充滿情調氣氛😌室外露天設計以空中花園遙遠可以見到清真寺的景色🕌餐廳主打西式ғᴜᴤɪᴏɴ菜及酒類飲品🥂🍽️肉醬芝士千層麵🍝通常肉醬多數都係配意粉,已經好耐無食過千層麵,覺得幾特別就決定試試,肉醬混合豬肉及牛肉份量都算多,千層麵層與層之間沾滿大量濃郁的肉醬,再加上食到鹹香的芝士味,一口接一口整體味道好好😋,只可惜千層麵份量比較少唔夠喉😂香烤豬鞍🐷豬鞍上枱時已經切成一件件感到好貼心❤️,岩晒懶人方便進食😂,豬鞍好有驚喜係我食過肉質最嫩滑的,入口軟腍肥瘦岩岩好,淋上醬汁食鹹鹹地好味,配菜仲有蘆筍、火箭菜、雜菌及幾片薯片😯,跟朋友一齊分享最適合炸薯波🥔炸薯波以為是一粒粒捏成波狀的薯波,原來只係薯仔粒感到無太大驚喜😦,只要叫任何肉類或海鮮另加$𝟼𝟾配的小食,薯粒炸到金黃色外脆內軟,整體味道唔錯👍🏻提拉米蘇🍰因為朋友生日🎂係ᴏᴘᴇɴʀɪᴄᴇ訂位時備註慶祝生日,一上枱見到甜品碟上寫左ʜᴀᴘᴘʏ ʙɪʀᴛʜᴅᴀʏ感到有驚喜,底層餅底似麵包質地,有超濃郁咖啡味,相對酒味比較微(朋友食到),配搭面
呢間樓上酒吧餐廳好有情調🍽️🩷

香烤豬鞍

炸薯波🥔
炸薯波

提拉米蘇🍰
因為朋友生日🎂係ᴏᴘᴇɴʀɪᴄᴇ訂位時備註慶祝生日,一上枱見到甜品碟上寫左ʜᴀᴘᴘʏ ʙɪʀᴛʜᴅᴀʏ感到有驚喜,底層餅底似麵包質地,有超濃郁咖啡味,相對酒味比較微(朋友食到),配搭面層ᴄʀᴇᴀᴍ一齊食中和返咖啡苦澀味,唔會太甜食完好滿足🥰
提拉米蘇

四大美人🍸
睇ᴍᴇɴᴜ見到四大美人好好奇想知係咩野飲,原來係ᴤɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ,以茶代酒,茶壺造型非常精美,除左白酒外,主要以水果做基底,包括有葡萄酒🍇,荔枝酒,青檸及雪梨糖漿混合,飲落充滿果香味好易入口,將茶壺倒落茶杯慢慢飲覺得好有詩意😜
四大美人

ʙᴏᴏᴋ ᴍᴀʀᴋ🍹
呢杯係ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ最適合唔識飲酒的朋友仔選擇,混入荔枝糖漿及蜜桃糖漿調製,跟四大美人味道有啲相似,但沒有酒精成份,飲落甜甜地好清新
ʙᴏᴏᴋ ᴍᴀʀᴋ

整體用餐感覺好好💯,食物菜式及環境佈置好有心思💓,店員服務態度好友善👍🏻,好適合約會或慶祝活動聊聊天談談心的好地方👭👩🏼‍🤝‍👨🏼
2024-08-10
庆祝纪念
生日
肉醬芝士千層麵
香烤豬鞍
炸薯波
提拉米蘇
四大美人
呢間酒吧餐廳以📚圖書館📚作為主題,裝修好有格調,室外座位的打卡位亦都氣氛十足~🌃今次去餐廳同朋友慶祝生日,餐廳員工真係好nice,好細心幫我準備surprise,亦都用心幫手打卡影相,服務100分 ❤️🍟黑松露醬炸薯條 $68薯條炸到金黃色,外脆內軟,灑滿了芝士碎,亦有配黑松露醬同蕃茄醬,真係絕配~🍝香辣蜆肉扁意粉 $188意粉軟硬適中,醬汁微微辣,好惹味,蜆肉粒粒飽滿,滑嫩新鮮,好中意!🥹🍲白酒忌廉煮藍青口 $168白酒忌廉醬汁有洋蔥、蒜調味,配上青口,食落creamy鮮甜肉厚!另外附上幾塊烘到脆卜卜嘅吐司,食嘅時候一定要將吐司浸入醬汁!🍸四大美人 $140呢款特色cocktail 用茶壺奉上,好古色古香。Cocktail 由 White wine、Mistia、Lychee liqueur、Fernet Branca、Lime、Pear Syrup 調配而成,味道fruity,好易入口😋

🍟黑松露醬炸薯條 $68

🍝香辣蜆肉扁意粉 $188