2024-08-10
今日同朋友去尖東呢間餐廳度食飯係一間新開嘅高級印度料理,一入去環境裝修都唔錯,而家態度服務都幾好👏一開始仲驚佢好多嘢食,好彩份量其實唔係好多最啱我哋呢啲減緊肥嘅女士👍🏻**KHAKRA, CHUNDO** 質地脆脆地,帶有小麥嘅香氣,每口都好脆。搭配CHUNDO嘅甜辣芒果醬,帶嚐甜中帶微辣,增添咗整體口味。 **CORN CHIPS & KACHUMBER** 新鮮製作嘅玉米片配上KACHUMBER,味道清新爽口。玉米片脆身多汁,搭配蔬菜沙律KACHUMBER,帶嚐微辣酸甜 **Khekda (Bae)** 螃蟹肉質鮮甜,入口滑脆,口感酸酸哋幾開胃**TUNA BHEL** 醃製過的tuna沙律搭配香草、香料同農場嘅KOKUM。口感豐富,鹹甜適中,帶有淡淡的海味,令人驚喜。 **Momo** Momo係一種傳統的南亞餃子,外皮彈牙,內餡鮮美,加上令人驚喜嘅靈魂醬汁,非常不錯**EAST INDIAN CHICKEN KHUDDI, ARROZ FUGATH* 緩煮嘅雞肉搭配瓶裝香料,香料香辣,給人一種濃烈的印度風情*RICH PALA KHICHDI** 菠菜、
**KHAKRA, CHUNDO**
**CORN CHIPS & KACHUMBER**
**Khekda (Bae)**
螃蟹肉質鮮甜,入口滑脆,口感酸酸哋幾開胃
**TUNA BHEL**
**Momo**
緩煮嘅雞肉搭配瓶裝香料,香料香辣,給人一種濃烈的印度風情
*RICH PALA KHICHDI**
菠菜、cheese 同印度香米混合而成,口感綿密滑順,帶有菠菜嘅香,是一道營養豐富又美味的料理。
welcome drink 🍸
清爽嘅白酒,配上唔同嘅香料菜式,輕盈又可以為全餐畫龍點睛之用,餐廳選酒一流,大家嚟到記得要點