2011-08-02
去澳門開會,老闆下午請食飯,一行十二人去了永利軒,都幾好喎先說環境:這日人流不多,環境幾好,張櫈好舒服,不過可能因為太大張,所以覺得有啲逼食物方面:地膽叫了兩個點心套餐,共十二款點心有:蝦春巻,牛肉,蒸蘿蔔糕,叉燒腸,牛肉腸,叉燒包,煎糯米雞,菜苗餃等,全部都好有水準,正另外叫了一個片皮鴨二食,個片皮鴨切好包好先上枱,全塊都係皮,少少肉都無,個人認為單薄咗啲二食個鴨件炒涼瓜好大碟,件鴨好多肉,不過炒得唔夠惹味,如果炒得乾身少少會更好仲有一個中式炒牛柳,啲牛柳都幾”冧”,但略嫌咸咗啲另有一瑤柱蛋白炒飯同一個水餃湯麵,個飯炒得好爽,粒粒飯分開,好好味,個麵就普通啲喇!甜品方面叫了個椰汁紅豆糕,一個芒果巻,普通啦埋單偷聽到係$18xx,都幾抵呀
先說環境:這日人流不多,環境幾好,張櫈好舒服,不過可能因為太大張,所以覺得有啲逼 食物方面:地膽叫了兩個點心套餐,共十二款點心有:蝦春巻,牛肉,蒸蘿蔔糕,叉燒腸,牛肉腸,叉燒包,煎糯米雞,菜苗餃等,全部都好有水準,正 另外叫了一個片皮鴨二食,個片皮鴨切好包好先上枱,全塊都係皮,少少肉都無,個人認為單薄咗啲 二食個鴨件炒涼瓜好大碟,件鴨好多肉,不過炒得唔夠惹味,如果炒得乾身少少會更好 仲有一個中式炒牛柳,啲牛柳都幾”冧”,但略嫌咸咗啲 另有一瑤柱蛋白炒飯同一個水餃湯麵,個飯炒得好爽,粒粒飯分開,好好味,個麵就普通啲喇!
甜品方面叫了個椰汁紅豆糕,一個芒果巻,普通啦 埋單偷聽到係$18xx,都幾抵呀