2016-08-12 1396 瀏覽
娜姐帶路,去銅鑼灣「一門」食日本菜。好耐冇嚟過, 不知不覺,一門開咗都有十幾年,真係要再試試佢地既“一門三傑”。「律師、 醫師、工程師?」 唔係, 你估仲係七、八十年代啲呀媽咩!「 廚師、壽司、品酒師?」唔係一定要乜師物師㗎!答案係玉子燒,東洋卷同埋串燒牛舌,我封既,哈哈!寶刀未老, 一門做嘅蟹肉玉子燒仍然超好食,蟹肉夠鮮,份量足,塞滿嚿方形奄列,而個蛋則做到有層次又好嫩,食落口好清,好鮮甜,正!東洋卷用班戟做皮真係攞你命, 包住蟹子,鰻魚,牛油果,沙律醬等等,口感味道應該不停在變化,奇就奇在你不覺得有變化,很低調的層次感,把各種食材,味道混為一體,妙不可言。 明明是複雜的設計,卻又帶出簡約的效果, 真正做到Less is More!牛舌調味調得好,切得夠薄,燒好都仲係好juicy, 一啲都唔乾,咁嘅串燒,咁嘅質素,食半打都唔夠啦!加埋有娜姐,陪佢飲Sake, 一齊奸爸爹!😂😂

廚師壽司、品酒師?」唔係一定要乜師物師㗎!

答案係玉子燒,東洋卷同埋串燒牛舌,我封既,哈哈!

加埋有娜姐,陪佢飲Sake, 一齊奸爸爹!😂😂
  • 東洋卷
  • 燒牛舌
2016-08-11 1167 瀏覽
要不是女朋友提醒,我應該埋頭苦幹工作到連約了她也忘記了。因為我們一般都是在週末才出來約會,很少會平日相約晚飯。一問之下,原來今天是七夕。由於我遲到,所以由女友決定吃什麼。經過一輪選擇後,最後決定到一門用餐。由於已過了用餐高峰期,等了五分鐘就可以進內。侍應服務態度不差,我們很快便下了單決定吃什麼。蟹肉玉子燒蟹肉十足,但沒有搶去玉子燒的味道壽司色香味以色行先,單是看到壽司已經被吸引住銀雪魚西京燒基本上每次到日本菜餐廳都必定會點的一道菜,魚油十足鹽燒鰻魚及牛舌牛舌與其他串燒店食到的差不多,反而鹽燒鰻魚很有新鮮感,燒得剛剛好,皮很脆龍蝦意大利粉餐牌上的是蟹肉意大利粉,但當天沒有蟹肉,一門改用了龍蝦作材料。首先上菜時已經聞到一陣很香的龍蝦味,再吃一口龍蝦,口感"煙韌",吃得出是用新鮮材料調製的菜色一門是女友推介的日本菜餐廳,今次是我第一次到一門用餐。最令我驚喜的是最後的龍蝦意大利粉,味道真的是很好。加上環境很適合約會,相信很快又會再來。

侍應服務態度不差,我們很快便下了單決定吃什麼。

蟹肉玉子燒
蟹肉十足,但沒有搶去玉子燒的味道
壽司
色香味以色行先,單是看到壽司已經被吸引住
銀雪魚西京燒
基本上每次到日本菜餐廳都必定會點的一道菜,魚油十足
鹽燒鰻魚及牛舌
龍蝦意大利粉
2016-08-09
5 分鐘 (堂食)
2016-08-04 4087 瀏覽
唔該8點兩位丫…bar檯ok? 咁如果早d呢? 都係bar檯啊唔好意思我地地方淺窄…因為感覺到厚燒玉子直頭召喚緊我咁, 好啦bar檯照Go! 但又因為早到左, 我竟然坐到table啊!! 兌等條件係一個鐘要交檯唔理啦! 為左玉子, bar 檯table檯乜檯我都要入座呀XD 唯一門獨尊的蟹肉厚燒玉子又Juicy 又Oishi, 上檯熱辣辣一定要趁熱食啊! 點解平時d 卷蛋做唔到e 個濕潤ge 效果呢? 佢ge保濕方法真係一級棒啊食到玉子咁開心~~係燒酌同beer之掙扎後我地叫左杯frozen beer啤一啤佢先係咪好卡娃兒呢?面層d啤酒泡好似沙冰咁, 連埋d酒一齊飲, 好順喉啊~~~啊~~~呀~~ 活著實在太美好帶子刺身&三文魚刺身前者鮮後者肥又美來一客師傅拍板十件please~~全景圖由左至右近至遠整齊排列:吞拿魚碎,海膽,蝦,帶子,唔識, 唔識,三文魚腩, 唔識,唔識同埋吞拿魚, 我懷疑唔識魚當中應該有池魚& 金目鯛喂! 乜又係你呀牛油果? 東洋卷有厚切牛油果,蟹籽s同埋鰻魚, 用pancake皮包著, 捲埋一齊真係好好食呀 如何可以~~不愛它?? 食物實在太美味,心花怒放

唯一門獨尊的蟹肉厚燒玉子

食到玉子咁開心~~
係咪好卡娃兒呢?
帶子刺身&三文魚刺身
前者鮮後者肥又美
來一客師傅拍板十件please~~
全景圖由左至右近至遠整齊排列:
喂! 乜又係你呀牛油果?

東洋卷
如何可以~~不愛它??
食物實在太美味,心花怒放同時感動完一番後店員提議我地試下冷烏冬
點一點, 再浸一浸,嗚啊!~~~點解可以咁滑?
滑滑呀嘟嘟似"烏冬"咁滑…牛油蛋撻無咁滑…

唔好意思, 多謝你$782 蚊丫

下!7點半喇已經?

2016-07-29 3665 瀏覽
前一晚打去訂位,今晚一到就入得,唯門口的服務員態度有點那個。一入到去和我中學時黎一模一樣,因為那時覺得很貴,所以食了一次就算了。第一碟不得不點的蟹肉玉子燒,很好味!很懷念的味道!蟹肉很多,不偷功減料,蛋很嫩!可以說我是為了這菜而來的!第二樣也很好味的是東洋卷!我是看了食評才點的,果然啖啖肉~~~嗯~~~和媽媽也不說話了,因為很好吃!其次的咖喱蝦冷麵和柚子雜菜湯就比較平平無奇最後唔夠飽,叫多串燒牛舌,good!!!大致上【一門】還是保持到水準,兩個女仔去食,$353埋單,都唔算太貴

第一碟不得不點的蟹肉玉子燒,很好味!很懷念的味道!
蟹肉很多,不偷功減料,蛋很嫩!
可以說我是為了這菜而來的!
蟹肉玉子
和媽媽也不說話了,因為很好吃!
其次的咖喱蝦冷麵和柚子雜菜湯就比較平平無奇
柚子雜菜湯
咖喱蝦冷麵
最後唔夠飽,叫多串燒牛舌,good!!!

2016-07-28
燒牛舌
  • 蟹肉玉子燒,東洋卷
2016-07-10 2247 瀏覽
做工很精致,味道也清新,非常有特点。适合小团体聚餐或者两人约饭。服务生非常热情,帮忙介绍特色菜。推荐烧银鳕鱼,玉子厚蛋烧(我们吃的是蟹肉的),东洋卷。因为人少所以很多菜式没来得及吃,下次再来
服务生非常热情,帮忙介绍特色菜。
推荐烧银鳕鱼,玉子厚蛋烧(我们吃的是蟹肉的),东洋卷。
因为人少所以很多菜式没来得及吃,下次再来
银鳕鱼西京烧
  • 蟹肉厚燒玉子
  • 銀鱈魚西京燒
  • 串燒
2016-05-04 3682 瀏覽
成日係OPENRICE 都一禁入銅鑼灣都見到一門好多年前想食,但唔知點解成日都無去!屋企人叫食飯我終於~試左!真係好食!貴得係有原因!呢間日本野我誠意推介佢地既玉子蛋!我地叫左2款試~一款海膽,一款芝士!味道同蛋好夾!CUT個下佢地慢慢流D芝士出黎,好睇又好食^^ 去到一定要試下!另外,我地叫其他野 樣樣味道都一流!大家不妨一試^^
成日係OPENRICE 都一禁入銅鑼灣都見到一門
好多年前想食,但唔知點解成日都無去!
屋企人叫食飯我終於~
試左!真係好食!貴得係有原因!

呢間日本野我誠意推介佢地既玉子蛋!
我地叫左2款試~
一款海膽,一款芝士!味道同蛋好夾!

另外,我地叫其他野 樣樣味道都一流!

大家不妨一試^^
2015-12-01
2016-03-07 5681 瀏覽
朋友一路推薦既燒玉子😋終於有機會黎試下。平時晚飯時間要預早book位。但我地收工時間10點半先去到只係見到3-4枱客係度。門面同入部環境都好似去左日本咁。屬於較高檔既日本餐廳🇯🇵 店入面環境偏暗。但每張枱都有射燈都有d嫌太光😂 玉子燒都有吾同口味不過第一次試緊係要試左原味先🤓 第一樣黎既就係厚燒玉子啦。熱辣辣仲出緊煙。好味道😋😋個玉子夠滑又吾會太硬身。即刻諗番係日本食玉子既味道。 由於本人太鐘意食玉子就叫左個餐牌冇既玉子壽司😂不過吾太推介。依個玉子味令我諗起餐蛋治個蛋既味道。仲有成舊飯都比佢整熱左。 朋友黎淨係為左食依個壽司拼盆。係廚師當日揀既10款壽司。不過我諗每次叫既分別都吾大。除番開每件$25。不過真係好新鮮。值吾值就見仁見智啦😬不過如果幾個朋友share食就最好揀定食邊舊先😅手快有手慢冇。 我就好鐘意食依個明太子雞肉串😋上面既明太子沙律醬先係主角。食吾停口👍🏻 每次去日本餐廳都必叫既銀雪魚🐟大大舊依度都吾算貴。滑得黎又夠入味😋點埋沙律醬食冇得彈😍不過略嫌多細骨。但真係好好味👍🏻 凍喬麥麵食既時候將隻蛋倒入醬油度撈完再落埋自己
店入面環境偏暗。但每張枱都有射燈都有d嫌太光😂
玉子燒都有吾同口味不過第一次試緊係要試左原味先🤓
厚燒玉子
玉子壽司
廚師推介10件
明太子雞肉串
凍喬麥麵
凍喬麥麵食既時候將隻蛋倒入醬油度撈完再落埋自己想要既配料紫菜蔥同wasabi。將麵浸一浸落個醬油度就食得啦。
高菜明太子意大利粉
我地怕吾夠飽就叫多左個明太子意大利粉食。食落好似食緊雜菌湯麵咁。味道吾差但冇咩特別。
清酒煮蛤蜊石頭窩
最後仲有個清酒煮蛤蜊。有d後悔叫左清酒😂接近冇味個湯有極少清酒味。食完之後都冇飲埋個湯🙁不過d蛤蜊大隻又冇沙都好新鮮。下次想試下其他煮法。

店員既服務都吾錯😊環境又好。好岩同朋友傾下計舒舒服服又食完一餐。
2016-03-05
$300 (宵夜)
厚燒玉子
明太子雞肉串
2016-03-06 4028 瀏覽
兩個女仔girls talk兼慶祝生日, 一門是最好不過的選擇。浪漫地點了很多道菜式, 飲下洒傾下計度過左難忘的一晚。首先黎個芝士甜蛋- 呢個日式甜蛋是真正的厚燒, 層層捲蛋的層次真的來得不容易,井井有序中卻見鮮明的紋理, 見到師父的匠心獨運一絲不苟, 食落的口感薄如紗, 而且很輕!蛋漿亦調教得不錯, 蛋白蛋黃均勻, 僅有少許蛋汁流出。味道方面雖然舗上一層超厚且火炙過的芝士層,但燒得半溶的芝士加埋玉子入口微甜,反襯了芝士味香濃。個人認為外皮是因為可煎多一點, 增強香脆口感。 再來是牛油果吞拿魚卷。 卷物是我一向欣賞的單點。熟透的牛油果入口即溶, 提升了整條壽司捲的柔軟度,加上頂部少許酸的沙律醬更加畫龍點睛,帶出吞拿魚魚粒的鮮味。而因為師博技術了得. 手握飯的黏度及軟硬度都剛剛好, 一點也沒有過火。輕易放入口中的壽司先放出淡淡牛油果香, 儼如提醒味蕾新鮮的吞拿即將降臨。當滿咀被膩膩的牛油果塗抹過後, 厚的吞拿魚粒出場吸盡了那油膩感, 加上青瓜, 令口腔頓變清爽, 充滿鮮甜感, 絕對是不錯的開胃菜。 main course 少不了海膽大蝦焗飯,撞不住的海鮮味㚒雜了大蝦的精華,

main course 少不了海膽大蝦焗飯,撞不住的海鮮味㚒雜了大蝦的精華, 亦有帶子、魚子同魷魚香味。大蝦肉厚海膽鮮甜, 互相輝映。而且uni 同蝦有分開焗過,這樣大口嚼絕真的有種爽快感!閃耀著金色的海膽堆與大蝦海水味交織的馥郁香氣,濃郁的香䓤更襯托出大蝦肉質的清甜,彈牙細緻,綿綿的海膽已徹底融入每粒飯中,飽滿鮮甜的口感真令人陶醉。

最後忍唔住叫埋串燒醬汁牛舌, 用料靚, 師博㨂的是利芯,係整條牛舌順利質地最好的一部分。舌芯內𥚃略帶嫣紅,質感爽嫩,很不錯。而外面燒得夠火喉, 但不會顧此失彼而令到外乾內鞋, 師傅手埶勢好好。很惹味之餘外層亦是甘香,內層卻是肉汁四濺,又有咬口, 另我一試難忘。

此地食物質素是中上水準, 值得一試再試。

2016-02-09
10 分鐘 (堂食)
2016-02-12 2974 瀏覽
年中都試唔少新餐廳,但大部分都係一次即止,甚少回頭,當中只有大約一成係久不久又想再食,一門就係其一。第一次去一門大約係十年前,自從食過佢的玉子燒就一直念念不忘。玉子燒有好多種口味:芝士、雜菌、蟹肉等等,但我只喜歡咩都冇的原味($48),咁先品嚐到蛋汁甜味。自己都整過幾次玉子燒,要做得好唔容易,就算係其他日式餐廳都唔係間間有水準。呢度的玉子燒係有一手,軟綿到好似綿花,幾乎入口即溶,內裡充滿蛋汁,加少少醬油同蘿蔔蓉更加美味。唔知大家細個有冇睇味吉陽一,食到好味嘢會係雲上飄好似有點誇,但我食呢度的玉子燒真係會有幸福感覺,佢就係我的comfort food。做得居酒屋當然串燒都要有咁上下,我鍾意食牛舌($42),雖然偏薄身,但都幾爽脆,調味亦唔過鹹。其他係鹽燒鰻魚($55)、汁燒帶子($35)、雞肉串($25)、免治雞肉串($25),我只試到後兩者,都係預期中的味道,但起碼唔會燒得乾。居酒屋就算有提供壽司,通常款式唔多,同埋比較少逐款點,一門壽司都係雜錦款式,分別在於數量,10件($250)有海膽、蝦、吞拿魚碎軍艦、三文魚、帶子、吞拿魚等等,幾豐富,魚多飯少,賣相都標準,鮮度ok。蛤蜊香草鐵鍋
做得居酒屋當然
蛤蜊香草鐵鍋燒($78)類似清酒煮蜆,不過換左牛油香草汁,味道更香,淨飲都一流。蛤蜊唔係大隻,但每隻都好厚肉鮮甜。
想飽肚可以食石頭飯,
泡菜豚肉石頭燒飯($75)大概可以分到5碗,熱辣辣之餘仲有少少飯焦,泡菜酸辣惹味,算有水準。
在此再感謝朋友請客

值得去指數:
題外話/補充資料: 注意要記得訂位,walkin比較難,仲有繁忙時間限食1.5小時。
  • 厚燒玉子
2016-02-03 2657 瀏覽
好耐沒有來,今日喺附近開會,所以上來食左過lunch.叫左一個雞丼飯lunch set。 咬落去件雞球,大細剛好,一口就可以放入口,雖然有炸過,但肉質沒有因為炸過而老,亦有肉汁,完全沒有雪藏味。加上甜甜地嘅, 有點似照燒醬味,再加上蕃茄粒,帶點酸酸味,十分開胃!個飯熱辣辣,軟綿綿,一粒粒,配埋一件雞和小蕃茄,口感極配,小小酸小小甜再加白飯,好快成碗食哂!配菜冷冰冰,睇見都唔想食,完全沒有試過。

配菜冷冰冰,睇見都唔想食,完全沒有試過。
2015-12-23 3721 瀏覽
已經唔係第一次食,每次想起軟綿綿又香甜既玉子,我就諗起「一門」,幾年前食過已經一試難忘,質感同味道近乎完美,個人最鐘意芝士同原味兩款。玉子唔夠飽,仲有其他好野,個壽司都值得一讚,款式齊,有三文魚, 蝦, 海膽等等, 質素高又夠新鮮,友人點左個茄子肉醬, 味道好似台式野咁,其餘仲有串燒一堆,最讚係個燒白鱔,肉質爽口彈牙,要encore多串先夠喉,最後食多個梅子茶漬飯飽飽大滿足!

芝士玉子燒
雜錦壽司
2015-12-22
芝士玉子燒
雜錦壽司
  • 銀鱈魚西京燒
2015-10-16 5251 瀏覽
難得呢位老友肯撥冗出來小聚傾計,緊係要搵間燈光昏暗一點,傾得耐D既啦!於是,上左來一門。一開始,個氣氛令到人有小小擔心係咪會好貴,坐落見到份MENU又唔太貴喎。叫左碟沙律打頭陣,醒下個胃再來一碟雜錦壽司同東洋卷, 新鮮好味吞拿魚/三文魚/海膽/劍魚/碎吞拿魚腩/帶子/拖羅/油甘魚/熟蝦/牡丹蝦,可見師傳功力Pancake皮包住大大塊牛油果加燒鰻襯蟹籽, 豐富到流下一口油!唔夠喉, 要多左碟三文魚刺身, 除非唔新鮮/變壞, 唔係無野補充。再來蟹肉燒玉子, 唔係信心十足,我估店家都唔敢係蛋面上燒左個「一門」字。外層玉子香口軟滑,蟹肉鮮甜,內外好夾!最後叫左豚肉石頭飯,惹味的醬汁、香滑的豚肉,火滾的石鍋鎖住肉汁,味道幾好! 野好食,環境唔錯,服務ok,再來啦!
於是,上左來一門。
叫左碟沙律打頭陣,醒下個胃
3/5
再來一碟雜錦壽司同東洋卷, 新鮮好味
4.5/5
4/5

野好食,環境唔錯,服務ok,再來啦!
2015-10-14
4.5/5
2015-09-12 5822 瀏覽
是日放工之後,我和兩位姐妹淘來到銅鑼灣黃金廣場樓上這家日料名店做首次嘗試。8點到達,店鋪內以紫色燈光烘托氣氛,光線暗淡,讓人想要安靜下來,果然店裡沒有太多大聲喧嘩的食客。先來一張店裡環境的相片,其實這家店不算大,佈置也非常簡單,好在座位夠寬敞,讓人坐下不會太迫。接下來就是點單時間,一邊喝著玄米茶,一遍點單,串燒是一個特色,不過價錢不菲,一串單價在30-60港幣之間。除了串燒,其他如刺身、壽司、拌飯等菜式也有。話不多說,先嘗嘗魚生沙律和牛油果壽司。魚生非常新鮮,有三文魚、甜蝦和帶子,拌上蔬菜和番茄,沙拉醬不會太多,一點沒有喧賓奪主的意思,口感清新已經贏得我們的好感。壽司很簡單,只是一片牛油果覆蓋在白米上,但壽司夠緊實,蘸上一點醬油就很夠味,米粒也有嚼勁,看上去平凡,但不會讓人失望。接下來點了豚肉豆腐湯,沒有我討厭的豆腥味,還有最愛的香菜!美中不足是肉太少了。。。串燒時間到!分別嘗試了燒牛舌和燒雞翼。牛舌非常的厚!簡直是我吃過最厚的牛舌了,但是一點都不會覺得老,可以很輕鬆地咬開嚼爛。雞翼則相對遜色一些,雖然店家很細心地把每個雞翼分開成兩半,免去了啃雞翼的麻煩,但雞肉品質不佳,無法彌補。吃過
接下來就是點單時間,一邊喝著玄米茶,一遍點單,串燒是一個特色,不過價錢不菲,一串單價在30-60港幣之間。除了串燒,其他如刺身壽司、拌飯等菜式也有。
燒雞翼
吃過大肉,接下來想清淡一些,於是我們點了這家店赫赫有名的蟹肉蛋燒,玉子燒看起來平淡無奇,卻夾著豐富的蟹肉和蟹子,雞蛋和蟹肉都沒有腥味,反而是微甜的味道,涼涼的口感吃起來更是享受。
蟹肉玉子燒
最後就是飯啦,我們點了窩蛋石鍋飯,服務生手腳很快地幫忙拌好,都沒來得及拍下端上桌時的最美一幕,不過石鍋飯熱辣辣,吃得人好開心!
這一餐,一共花去748元,加錢不算太貴但也不算便宜,應該說性價比還不錯,不過食量很大的朋友恐怕會覺得意猶未盡~~~
2015-09-01
2015-08-28 5132 瀏覽
是日看完戲去銅鑼灣黃金廣場吃晚餐三文魚凍豆腐,豆腐超滑呀!入囗即溶蟹肉玉子,玉子香甜不油膩,但蠞肉好小燒南瓜南瓜有小小鹽係面,吊出南瓜的甜,想不到咁好吃牛舌、鵪春蛋丶牛肉年糕,鵪春蛋好彈牙,牛舌不會過咸牛肉包著年糕,煙煙靭軔,口感有趣雜綿壽司,有海膽壽司丶吞拿魚腩軍盤丶甜蝦壽司、蝦頭和有d都唔知咩魚來,蝦頭好多膏,好鲜甜,有粒唔知咩魚,勁韌好彩我有牙力!鴨肉喬麥麵,湯底好清,沒有味精,鴨肉也好滑沒有太大膻味牛油焗生𧐢,我吃個舊好咸,唔知係米重手左我們book左居酒屋七點,但八點就叫你埋單,明明無人都迫人走!味道也是普普通通,價錢偏貴,不太值呢!
是日看完戲去銅鑼灣黃金廣場吃晚餐
三文魚凍豆腐,
豆腐超滑呀!入囗即溶
蟹肉玉子,
玉子香甜不油膩,但蠞肉好小
燒南瓜
南瓜有小小鹽係面,吊出南瓜的甜,想不到咁好吃
牛舌、鵪春蛋丶牛肉年糕,
鵪春蛋好彈牙,牛舌不會過咸
牛肉包著年糕,煙煙靭軔,口感有趣
雜綿壽司
好彩我有牙力!
鴨肉喬麥麵,
湯底好清,沒有味精,鴨肉也好滑沒有太大膻味

牛油焗生𧐢,我吃個舊好咸,唔知係米重手左

牛油焗生𧐢
鴨肉喬麥麵
雜綿壽司
左一牛舌、鵪春蛋丶牛肉年糕
燒南瓜
三文魚凍豆腐
鴨肉喬麥麵
  • 牛肉年糕
2015-06-08 9066 瀏覽
同朋友慶祝生日,book 咗一門黎試吓。用餐時間兩個鐘,野食整體黎講算唔錯,不過份量比較細碟,所以一大班人黎既可能唔夠分,建議最多4人黎食。我地8個人,叫左10樣最抵食又比較飽肚既野... 埋單$891。不過開頭有2個員工服務痳痳,第1個,朋友問一吓可唔可以轉坐入面枱而唔對住門口,但該名女服務員黑面回應入面既枱唔郁得。第2個,落單之後個男服務員就以佢超快又lur既語調重覆,根本無清楚咁重覆一次...1) 芝士玉子燒- 玉子燒好滑好味,由於8個人分,一人一細舊,所以無話好濟。2) 白身魚煎餅- 煎餅以鐵板上,有個汁淋上去,好香口,但就食唔出到,亦食唔出白身魚…3) 鴨扁肉蒿麥麵- 湯底用甜醬油,蒿麥麵算爽口。4) 煙肉卡邦尼意粉- 卡邦尼醬汁夠creamy,不過就係大路貨色,為飽肚而叫。5) 鍋燒雞蛋飯- 超熱超快有飯焦,都屬大路貨,無咩特別。6) 豆腐牛肉茨 (柚子風味)- 雖然menu上寫住有柚子風味,但講落個湯又無咩柚子味,牛肉片都有d,但印象唔深刻。7) 酥炸河蝦- 呢個香口小食好味,炸得脆口又唔會話太油淋淋。8) 牛油蜆- 蜆算大隻同肥美,牛油味濃。9) 海鮮沙律- 如果鍾意刺

1) 芝士玉子燒
2) 白身魚煎餅
3) 鴨扁肉蒿麥麵
- 湯底用甜醬油,蒿麥麵算爽口。
4) 煙肉卡邦尼意粉
5) 鍋燒雞蛋飯
- 超熱超快有飯焦,都屬大路貨,無咩特別。

6) 豆腐牛肉茨 (柚子風味)

7) 酥炸河蝦
- 呢個香口小食好味,炸得脆口又唔會話太油淋淋。
8) 牛油蜆
- 蜆算大隻同肥美,牛油味濃。

9) 海鮮沙律
- 如果鍾意刺身既會覺得抵食,佢又有魚又有蝦,而且個醬好開胃,呢個都值得一試。
10) 蟹肉牛油果卷物
- 味道只係一般壽司飯咁。