無意中發現離西鐵屯馬綫同輕鐵站有距離,位於西菁街的公車泰國餐廳。餐廳寬敞又設有卡位,坐得舒適。餐牌菜式選擇多,食物大碟!是日所見,店員服務態度好,而且每枱食客臨結帳之前,餐廳會奉送泰式小甜品。二人套餐 $218包括:自選泰菜(12選2) + 白飯2碗 + 青檸冰 / 熱飲2杯轉凍泰式奶茶 +$2轉珍多冰 +$8泰式炒蜆(單價 $108)分量多,肉嫩無沙,新鮮!每隻蜆殼都開口,炒辣椒膏,味道鹹鹹微辣,惹味泰式咖哩海鮮(單價 $98)咖哩味道甜中帶微辣,好惹味,忍不住狂撈白飯!😋 大碟!分量多,配料好豐富!有蜆、蝦、青口、魷魚、辣椒、青椒、萵筍、洋蔥、薑片泰式生蝦 $168生蝦,新鮮爽彈!大隻又厚肉泰式醬汁有青檸香,入口味道甜甜酸酸,好開胃冬陰醬燒骨 $148即叫即燒!味道甜甜微微酸的冬陰醬飯後小甜品椰汁西米糕_______________公車泰國餐廳 (元朗)元朗西菁街2號興旺樓地下2-3號舖_______________

餐廳寬敞又設有卡位,坐得舒適。餐牌菜式選擇多,食物大碟!

二人套餐 $218
轉凍泰式奶茶 +$2
轉珍多冰 +$8

泰式炒蜆(單價 $108)

泰式咖哩海鮮(單價 $98)

泰式生蝦 $168
生蝦,新鮮爽彈!大隻又厚肉
泰式醬汁有青檸香,入口味道甜甜酸酸,好開胃

冬陰醬燒骨 $148
即叫即燒!味道甜甜微微酸的冬陰醬

飯後小甜品
椰汁西米糕

_______________

公車泰國餐廳 (元朗)
元朗西菁街2號興旺樓地下2-3號舖

_______________
1K
2024-10-14 368 瀏覽
在元朗工作完畢, 相約母親大人一起晚飯, 試試泰國菜! 小食拼盤 ~ 魚餅、蝦餅、蝦片、串燒、春卷! 魚餅及蝦餅超厚, 春卷很多蔬菜, 炸得也脆! 串燒有牛及雞, 沙嗲醬超級香花生味道! 蝦片應該是即炸吧, 超香脆! 泰式炒蜆 ~ 蜆份量不少, 味道很鮮, 肉還是連殼的沒有全掉, 沒砂! 醬汁味道微辣很開胃, 配料也很香!生菜包 ~ 泰菜我必點生菜包! 酸辣的肉碎以爽脆生菜包著, 一口一個爽脆, 超開胃! 冬陰醬燒骨 ~ 初以為會很辣, 但原來是甜辣味! 骨很大一件, 肉很厚很軟爛, 是生燒的, 火喉很足夠, 這超讚!椰汁冰、珍多冰 ~ 夠冰凍, 椰汁味夠濃, 愛!最後送我椰汁西米糕, 我的愛!
在元朗工作完畢, 相約母親大人一起晚飯, 試試泰國菜!
椰汁冰、珍多冰 ~ 夠冰凍, 椰汁味夠濃, 愛!
最後送我椰汁西米糕, 我的愛!
2024-10-12 368 瀏覽
入到元朗,出名多野食,緊係發掘下啲又平又抵食嘅餐廳,呢到泰式下午茶連野飲都係四十幾蚊,感覺幾抵~▪️冬蔭醬燒骨$148見佢最新推介所以試下,一份有四條,燒得幾香,味道有啲似叉燒,帶蜜汁味,唔辣▪️泰式小食拼盤(大)$178一份有齊沙嗲串燒、炸蝦餅、泰式魚餅、春卷同蝦片,串燒有兩串雞一串豬,味道濃郁帶炭火香。其餘蝦餅同魚餅都彈牙,夠幾個人share▪️蝦醬炒飯$45下午茶炒飯份量大約一碗多啲嘅份量,配料豐富有肉鬆同臘腸,炒得幾有鑊氣,而且唔乾,仲有隻煎太陽蛋,抵食▪️炭燒豬頸肉撈檬$48同樣都係下午茶,夠晒大碗,加魚露汁味道酸爽▪️泰式豬手(例牌)$88豬手幾腍,肉嘅部分偏多,醬汁味重,正正常常▪️青檸冰唔算太甜,幾解膩解渴▪️珍多冰+$8

▪️冬蔭醬燒骨$148

▪️泰式小食拼盤(大)$178

▪️蝦醬炒飯$45

▪️炭燒豬頸肉撈檬$48
同樣都係下午茶,夠晒大碗,加魚露汁味道酸爽

▪️泰式豬手(例牌)$88
豬手幾腍,肉嘅部分偏多,醬汁味重,正正常常

▪️青檸冰
唔算太甜,幾解膩解渴

▪️珍多冰+$8

~ 三寶D($288)🙌今次黎見到多咗好多新嘢😯,見到而家仲做緊新推介優惠咁抵梗係要試吓🤑。我哋呢個三寶包咗:•冬陰醬燒骨🥓呢個係廚房即燒嘅🔥,所以會等耐少少🤏。但都值得嘅😌,果然新鮮出爐就係好食😚,上到嚟熱辣辣,食落好香😋,味道酸酸甜甜咁中和咗肉嘅滯口感🙂‍↕️。仲好細心提供咗手套同濕紙巾,可以盡情上手食🤪。•生菜包🥬係今餐唯一嘅菜😂,肉碎份量超多真係可以每一塊都包到滿晒😗。•泰式炒蜆粒粒都超大粒😮,鮮甜冇沙。泰式醬汁辣辣地好惹味😋。~ 泰式干炒牛河($78)🍝之前次次黎都係食金邊粉🫢,今次試吓個乾炒河🤓。呢碟冇金邊粉咁濃味,相對上會冇咁膩口🙂‍↕️。而且炒得幾有鑊氣,牛肉份量都唔少唔會韌😌。~ 泰式椰汁燕窩($88)🧁有凍同熱揀,但呢啲咁滋補嘅梗係熱先最正😎。因為我哋揀咗椰汁(另外有鮮奶揀)所以味道會偏甜😌,但連埋燕窩食啱啱好🤓。如果好想食甜品又食唔落芒果糯米飯嘅,呢個都係一個好嘅選擇🙂‍↕️。~ 椰青($42)🥥夠哂清甜,仲可以食埋啲椰肉添😎。~泰式奶茶($18) 🍹~ 泰式青檸茶 ($18)🍹食到咁想下,飲哂個椰青,順便叫杯青檸清新吓🤓。✨由第一次嚟食到而家都係會送椰汁糕💕
~ 三寶D($288)🙌

•冬陰醬燒骨🥓

•生菜包🥬
係今餐唯一嘅菜😂,肉碎份量超多真係可以每一塊都包到滿晒😗。

•泰式炒蜆
粒粒都超大粒😮,鮮甜冇沙。泰式醬汁辣辣地好惹味😋。

~ 泰式干炒牛河($78)🍝

~ 泰式椰汁燕窩($88)🧁

~ 椰青($42)🥥
夠哂清甜,仲可以食埋啲椰肉添😎。

~泰式奶茶($18) 🍹

~ 泰式青檸茶 ($18)🍹
食到咁想下,飲哂個椰青,順便叫杯青檸清新吓🤓。

✨由第一次嚟食到而家都係會送椰汁糕💕
2024-10-07 372 瀏覽
📍 公車泰國餐廳(元朗)炎熱嘅天氣真係好想飲番杯冰凍嘅飲品🥤經過元朗見到一間泰國嘢好似都開咗一段時間,突然之間又好想飲椰青所以lunch食好啲,就食自己最愛嘅泰國菜🇹🇭✨馬拉盞炒椰菜苗椰菜苗嫩綠爽甜,口感甚佳,配上馬拉盞的鹹香,非常滋味,美味在口中揮之不去。✨冬蔭醬燒骨豬肋骨高質,肉質軟冧入味,冬陰功味突出,配搭酸酸辣辣,非常惹味。✨泰式炒蜆蜆肉在泰式自製醬汁襯托下,更顯鮮甜🥢而且每一隻都好飽滿大隻!✨泰式乾炒牛河乾炒牛河係佢地另一個招牌,超大份量 兩個人食都夠,牛河有穫氣 乾身唔油,通透,牛肉份量多嫩滑、腍🐮✨泰式炒金邊粉正宗泰國金邊粉煙煙韌韌,配合好多芽菜、炒蛋、豆乾、硬蝦乾、雞肉,淋上青檸,非常惹味有層次。✨ 珍多冰馬蹄做成粒粒外層煙韌、咬落爽脆,配上香甜的椰漿,味道幾突出,唔會過甜過膩。✨ 新鮮椰青夏天飲用清涼解渴🥤
📍 公車泰國餐廳(元朗)
炎熱嘅天氣真係好想飲番杯冰凍嘅飲品🥤
經過元朗見到一間泰國嘢
好似都開咗一段時間,突然之間又好想飲椰青
所以lunch食好啲,就食自己最愛嘅泰國菜🇹🇭

✨馬拉盞炒椰菜苗

✨冬蔭醬燒骨

✨泰式炒蜆
蜆肉在泰式自製醬汁襯托下,更顯鮮甜🥢
而且每一隻都好飽滿大隻!

✨泰式乾炒牛河

✨泰式炒金邊粉

✨ 珍多冰
✨ 新鮮椰青
夏天飲用清涼解渴🥤

同屋企人食生日飯,叫左咁多碟餸,最伏係薄餅,油膩到吞唔落;馬拉盞通菜賣相唔靚,太咸;辣肉碎生菜包味道還好,但生菜又厚又有疤,唔夠嫩薄脆口乾淨;炸物普遍都好油,蝦餅炸衣太厚,口感成舊粉;豬手既咸酸菜味道好怪😥咖哩雞無乜味,串燒比較鞋口,醬汁全部太杰,整體食物質素較差。餐具同枱面都偏油笠,衛生欠佳。晚市生意淡靜,但服務員無主動落單,叫幾聲都係度飲緊野,唔知扮聽唔到定真係聽唔到😓呢個價錢唔會有下次,整體質素有待改善🫠
呢個價錢唔會有下次,整體質素有待改善🫠
2024-10-06 366 瀏覽
💖 公車泰國餐廳 (元朗)✨元朗西菁街2號興旺樓地下2-3號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️呢間餐廳原來我老公已經食過幾次㗎啦,不過我喺元朗住咗咁耐就未食過😂,而家就嚟搬嚟元朗先發現佢係一間幾唔錯嘅餐廳實在太可惜了😮‍💨-泰式炒蟶子🐚 $168我見佢餐牌入邊有一個特價Menu,本身諗住叫炒蜆,但係老公話想試吓炒蟶子😙。佢話因為炒蜆成日都有得食,蟶子就唔係度度都有🙌🏻。佢哋用咗特製嘅泰式醬汁去炒,微辣得黎好香口,蟶子肉好實好鮮😍。-泰國燒雞(半隻) 🐥$98兩個人食叫半隻就啱晒啦!呢個亦都係特價餐牌入邊有得選擇嘅😋,外皮燒得好脆,雞肉又唔會鞋口🤤啖啖肉🤫 -酸辣海鮮湯🍲 $98通常我哋食泰國嘢都會揀個湯,不過呢一間餐廳嘅湯品選擇有好多🤭,我老公本身話想飲冬陰功,我就怕太辣飲唔到所以就揀咗呢一個得一級辣嘅酸辣海鮮湯🦐。我覺得飲落口其實佢同冬陰功差唔多,只不過香葉味同埋辣味冇咁濃郁。-馬拉盞炒通菜🥬 $68我哋成日都係泰式餐廳叫馬拉盞通菜,不過就冇一間好似呢一間咁煮得咁好食‼️佢雖然係俾我哋一般般嘅炒通菜有份高少少🤏🏻,但炒得好夠鑊氣,仲食到通菜本身嘅味道😌。而佢嘅馬拉盞醬汁亦唔太鹹,食完

💖 公車泰國餐廳 (元朗)
✨元朗西菁街2號興旺樓地下2-3號舖

-泰式炒蟶子🐚 $168

-泰國燒雞(半隻) 🐥$98

-酸辣海鮮湯🍲 $98

-馬拉盞炒通菜🥬 $68
我哋成日都係泰式餐廳叫馬拉盞通菜,不過就冇一間好似呢一間咁煮得咁好食‼️佢雖然係俾我哋一般般嘅炒通菜有份高少少🤏🏻,但炒得好夠鑊氣,仲食到通菜本身嘅味道😌。而佢嘅馬拉盞醬汁亦唔太鹹,食完之後唔會話好口渴。成餐飯我都不停地讚呢個菜勁好味🤩

-泰式豬頸肉湯河🍜 $68
倪丨丨至愛嘅湯河😝,初頭覺得$68嚟講係有啲貴🤨,直至食落口嘅嗰一刻我就發現好值得😆。首先佢個湯底有少少似泰式純面嘅湯底,加入少少魚露就更加有風味,河粉嘅份量好多,我同老公可以share一齊食😁。豬頸肉燒得好香,浸咗湯都仍然食到佢嘅脆口,另外仲加入咗蘿蔔同埋芽菜,都係煮得好入味。整體黎講有驚喜😏

-青檸茶🍋‍🟩 $18
-青檸冰🍋‍🟩 $18
兩個都係青檸製成嘅飲品,茶嘅話就有少少澀味,似茶餐廳檸檬茶。青檸冰就比較酸,好開胃👍🏻

2024-10-06
5 分鐘 (堂食)
2024-10-03 270 瀏覽
今日公司聚會嚟咗呢間泰國餐廳食午餐。餐廳環境好靚,裝修滿滿泰國風情,好有泰國feel。我哋6個人點咗好多唔同嘅菜式試吓,每一道菜都好有特色,味道非常正宗。.我哋叫咗三種唔同烹飪手法嘅蝦,分別係泰式辣椒膏大頭蝦、蒜爆鮮海蝦同埋泰式生蝦。我個人最推薦係蒜爆鮮海蝦,佢用咗大量蒜頭嚟爆炒,蒜頭d香味好勁,仲有啲微微嘅焦香。蝦肉吸收咗蒜香同鹽味,唔會過熟,保持住鮮嫩同水份。 .仲叫咗三樣燒物,泰式鹽燒烏頭魚、燒大魷魚同埋燒和牛串。燒和牛串比較似係小吃,和牛好新鮮亦都好嫩,配埋醬汁一齊食真係絕配。鹽燒烏頭魚一定要配飯食,魚裹住鹽嚟燒,所以會鹹d,但配飯食就啱啱好。可能係用燒嘅手法,魚嘅味道好香,外皮亦都好脆。大魷魚就燒到又Q又韌又有勁,必須要配辣椒醬一齊食。.都叫咗一道炒通菜,用馬拉盞嚟炒,蝦醬嘅味道好重好香,尤其係通菜吸收咗蝦醬嘅汁,撈飯一齊食真係好惹味,飯都忍唔住食多幾啖。除咗炒通菜,我哋仲叫咗一道泰式炒蟶子。蟶子鮮甜多汁,配埋泰式嘅香料同調味,食完真係有種唔同嘅感覺,好似帶你去到泰國咁。.最後仲叫咗兩樣唔同材料嘅沙律,木瓜沙律清新開胃,青木瓜絲配埋紅辣椒,加上特製嘅酸辣汁,味道酸酸甜甜;而酸

最後仲叫咗兩樣唔同材料嘅沙律,木瓜沙律清新開胃,青木瓜絲配埋紅辣椒,加上特製嘅酸辣汁,味道酸酸甜甜;而酸辣鳳爪沙律就更加一絕,鳳爪軟嫩,拌上酸辣適中嘅沙律汁,酸辣刺激同鳳爪嘅嫩滑形成強烈對比。
星期六六點幾搵地方撐枱腳元朗不嬲都好多好嘢食,行行吓見到依間泰國嘢,好似唔錯😎係冇失望嘅🤪✨泰式海南雞配油飯 💰78好靚嘅海南雞飯🫰🏻雞好滑,好食!✨馬拉盞炒椰菜苗 💰88✨ 泰式咖喱炒雞 💰98用嚟點薄餅,正😋啲雞都好滑~✨薄餅 💰42較脆,都好食嘅~(但我會較鍾意啲比較煙靭同實嘅薄餅🤣)另外點咗個✨泰式奶茶 💰18好甜,但我鍾意甜嘢,好味🫶🏻本身想嗌脆肉海南雞,但係售罄🥹
星期六六點幾搵地方撐枱腳
元朗不嬲都好多好嘢食,行行吓見到依間泰國嘢,好似唔錯😎
係冇失望嘅🤪

泰式海南雞配油飯

✨泰式海南雞配油飯 💰78

好靚嘅海南雞飯🫰🏻雞好滑,好食!

馬拉盞炒椰菜苗

✨馬拉盞炒椰菜苗 💰88

泰式咖喱炒雞

✨ 泰式咖喱炒雞 💰98

用嚟點薄餅,正😋啲雞都好滑~

薄餅

✨薄餅 💰42

較脆,都好食嘅~(但我會較鍾意啲比較煙靭同實嘅薄餅🤣)

另外點咗個✨泰式奶茶 💰18
好甜,但我鍾意甜嘢,好味🫶🏻

本身想嗌脆肉海南雞,但係售罄🥹

2024-09-15
泰式海南雞配油飯
馬拉盞炒椰菜苗
泰式咖喱炒雞
薄餅
呢間係我期待已久嘅泰國菜餐廳,之前去泰國食泰國菜,已經係印象深刻,平時喺香港好少見得到咁地道,今次終於比我搵得到呢間餐廳啦!! 趁住今日放假,即刻去食晚餐!!!!💥泰式生蝦💥呢個泰式生蝦,用新鮮嘅生蝦,配上酸辣嘅泰式醬汁,蝦肉鮮甜,酸辣嘅味道非常開胃!每一啖食落真係好享受,好正呀!💥燒和牛串💥仲有燒和牛串,和牛肉質嫩滑,燒得啱啱好,外脆內嫩,再配上泰式嘅香料,味道一流!一串接一串,真係好食到停唔到口!💥燒大魷魚💥燒大魷魚,魷魚新鮮彈牙,燒得好香口,搭配上特製嘅泰式醬汁,味道濃郁,食完真係回味無窮!💥珍多冰💥呢個珍多冰,用椰奶同綠豆粉條做底,加上碎冰,甜而不膩,係炎熱天氣嘅最佳解暑甜品,真係好食食到透心涼!💥菠蘿冰💥仲有呢個菠蘿冰,用新鮮嘅菠蘿打成冰沙,酸甜可口,非常之清爽,飲完成個人即刻爽朗嗮!💥蒜爆鮮海蝦💥呢個蒜爆鮮海蝦,用新鮮海蝦爆炒,搭配上香蒜,味道好鮮美,蝦肉都好彈牙,每一啖都充滿幸福!「公車泰國餐廳」嘅泰國菜,值得你慢慢品味~ 唔論你係想搵一間好嘅泰國菜餐廳,定係只想試吓新嘅泰國菜,呢度都能夠俾你驚喜!一齊嚟試下啦!💖

💥泰式生蝦💥

💥燒和牛串💥

💥燒大魷魚💥

💥珍多冰💥

💥菠蘿冰💥

💥蒜爆鮮海蝦💥

2024-09-13 421 瀏覽
今日同我朋友肥Wing出嚟聚會,近排肥Wing開始有去gym做下運動,減肥健身,啱啱今日係佢嘅cheat day,打算帶佢食一餐勁嘅。我同佢好耐冇食泰國菜,佢提議去一間之前佢前度好鍾意嘅泰國菜餐廳叫「公車泰國餐廳」,我都冇乜意見,就畀佢話事。到咗呢度真係好有泰味,招牌都有泰文,擺設好多泰國元素。叫咗【泰式菠蘿炒飯】兩个人食,炒飯味真係好香,炒得唔會太油,火候好夠,配住肉絲食每一啖都有肉絲嘅焦香。【泰式鹽燒烏頭魚】嘅外皮好脆,外酥裡嫩,又好彈牙,仲有【燒大魷魚】又係另一種風味,燒得好到位。然後肥Wing特登叫咗【燒和牛串】請我食,佢自己超鍾意食,和牛唔會太肥,也唔會太韌。仲有好送飯嘅【泰式咸魚炒芥】,芥蘭好脆口,然後鹹魚嘅香味蓋滿咗成盤菜。我哋食得好飽,肥Wing講下次再請我嚟食!我自己都好推薦畀大家!!

到咗呢度真係好有泰味,招牌都有泰文,擺設好多泰國元素。

2024-09-07
我同我老公都好鍾意食海鮮,同事介紹我哋去元朗嘅公車泰國餐廳食,同事話佢哋嘅海鮮好好食,仲好有泰國風味,鍾意食海鮮同泰國菜嘅我哋就決定今日下午去試吓。餐廳入面嘅裝潢好有泰國風格,好似自己身處泰國食午餐,餐廳入面香味四溢,激起咗我哋嘅食慾。我哋分別叫咗三種唔同嘅海鮮,每種海鮮都非常好食,推薦俾大家。🩷泰式生蝦蝦仲保持住冰凍嘅狀態,非常新鮮。配埋佢哋餐廳嘅特製醬料,非常開胃,味道口感都更上一層樓。酸辣嘅醬汁同鮮嫩嘅蝦肉,十分滿意。🩷泰式鹽燒烏頭魚成條烏頭魚香味撲鼻,外皮酥脆,魚肉鮮嫩多汁,仲有少少焦香味,配料令成條烏頭魚嘅味道更加豐富,酸甜可口仲帶有鹹味,非常好食。🩷蒜爆鮮海蝦好有泰國風味嘅一道菜,海蝦嘅口感非常嫩滑,好有嚼勁,食落去仲散發住濃郁嘅蒜味,辣味十足,但又唔會太辣,真係好好味。

🩷泰式生蝦

🩷泰式鹽燒烏頭魚

🩷蒜爆鮮海蝦

今日星期日成家人一齊出街行街,行到傍晚大家都肚餓,就想搵啲適合家庭聚餐嘅餐廳。喺元朗見到呢間好特別嘅泰國餐廳「公車泰國餐廳」,睇餐單都系好正宗嘅泰國菜色。然後我哋就決定喺度食晚餐啦。呢度嘅好多菜色睇落好抵食,價錢平,而且分量又大,帶住屋企人嚟食好啱。主要系地方夠大,可以帶屋企人一齊嚟呢度食。我哋叫咗【泰式青咖喱雞】,佢嘅青咖喱味好泰式,同我之前喺泰國食嘅味道一樣,好清香仲有微微嘅辛辣,但系唔會好辣,大人細佬都好適合。然後【冬陰醬燒骨】,味道好香濃,冬陰醬嘅味道好刺激味蕾,好開胃。【泰式咸魚炒芥】又好下飯,有放鹹魚但系唔會太咸,配料比例調得好啱,食住好香。不得不提【燒大魷魚】真系好大,而且好有嚼勁,可以享受咀嚼嘅樂趣。【珍多冰】椰奶味好香濃,飲住好滑,會一直想飲。我哋屋企人喺度食晚餐食得好滿足,大家都話下次仲想再嚟,呢度推薦大家嚟試下!!

主要系地方夠大,可以帶屋企人一齊嚟呢度食。

【珍多冰】椰奶味好香濃,飲住好滑,會一直想飲。

2024-08-13 629 瀏覽
由於媽媽好鍾意食泰國餐,今日帶咗媽媽同我一齊去元朗嘅呢間公車泰國餐廳享用我哋嘅晚餐。一入到餐廳就感覺自己身處泰國,餐廳入面嘅座位好寬敞,光線充足,感覺好舒服。泰式菠蘿炒飯 🍍賣相十分吸引人!炒飯竟然係用菠蘿嘅外殼嚟擺盤,而且飯粒粒粒分明。炒飯嘅味道配埋酸酸嘅菠蘿,食欲直接up!上面仲鋪滿咗我最鍾意食嘅肉鬆,簡直就係perfect!泰式香葉辣椒肉碎燴飯🍚泰國經典食物之一,必點!肉碎鮮嫩多汁,搭配香葉同辣椒,食咗令人唇齒留香。海南雞 🍗點咗半隻嘅海南雞,真係食唔厭!雞肉又滑又嫩,軟糯彈嫩,口感無敵順滑,雞油香濃郁。食咗非常滿足。配埋特別嘅醬汁,食咗簡直升天。冬蔭醬燒骨排骨鮮嫩多汁,唔會太乾!冬蔭排骨嘅香味,酸辣配埋醃製嘅香茅排骨,真係絕咗!食咗令人回味無窮。整體味道、環境同服務方面都算幾唔錯。如果你有時間或者想嚟體驗嘅話,值得過嚟試一試。

泰式菠蘿炒飯 🍍

泰式香葉辣椒肉碎燴飯🍚

海南雞 🍗

冬蔭醬燒骨

2024-08-13 484 瀏覽
尋日慶功宴同同事一齊聚餐。同事介紹咗呢間人氣火爆嘅公車泰國餐廳。一嚟到呢度,就好似自 己已經穿越去咗泰國用餐。滿滿嘅泰式風情,超級有氛圍感。打卡影相都係好靚嘅。泰式鹽燒烏頭魚 🐟烏頭魚好大條,好新鮮。因為係鹽焗,所以鹹味均勻,魚肉滑嫩,有一啲煙熏嘅感覺。用筷子一剝 開,魚皮一秒就剝落。魚肉冇所謂嘅魚腥味,反而非常鮮甜可口。燒大魷魚🦑絕對唔可以錯過嘅一道料理,配上泰式辣椒醬,簡直就係perfect! 魷魚多汁滑嫩,香氣撲鼻。新鮮 彈牙。泰式咸魚炒芥 炒得好有鑊氣,鹹香鹹香,簡直就係下飯菜。咸魚真係俾足,特別開胃。燒和牛串 🥩強烈大推!和牛肥瘦相間,肉質鮮嫩多汁,醬香甜口!食咗一串又一串,停唔落口。龍眼冰 🥤非常適合夏天飲用,龍眼果肉涼爽多汁,飲落去成個口腔充滿鮮甜嘅龍眼汁。簡直就係舒服!大家可以嚟試吓,餐廳環境優雅,菜品豐富,強烈推薦。

泰式鹽燒烏頭魚 🐟

燒大魷魚🦑

泰式咸魚炒芥

燒和牛串 🥩

龍眼冰 🥤

大家可以嚟試吓,餐廳環境優雅,菜品豐富,強烈推薦。