2018-11-19 1881 瀏覽
新娘房勁多曱甴,多到嚇死人!我今晚去飲,入新娘房同新人打招呼,點知短短逗留3分鐘,已經見到7只「小強」。好恐怖,聽之前朋友喺度擺酒,原來已經出晒名多甲由。另外,自己幫襯過午市,食物質素唔差,不過服務的確好差。好明顯唔夠人,個個做到發脾氣。不斷漏單,等好耐都未有嘢食。明白今時今日食肆好難請人,普遍香港人都對好多食肆降低晒要求。但係,這酒樓的確過了我的底線,我接受唔到同咁好甲由一齊食嘢😖😖😖😖😖😖
新娘房勁多曱甴,多到嚇死人!
好恐怖,聽之前朋友喺度擺酒,原來已經出晒名多甲由。
2018-11-19
$888 (其他)
2018-11-19 1366 瀏覽
今日跟朋友在奧海城揾食,初試利寶閣,試了佛跳牆配叉燒飯套餐,性價比高,188元,推佛跳牆材料豐富,火喉十足,湯味甘甜,雞腳,乾瑤柱,海參鮑魚,冬菇魚翅,包羅萬有,應有盡有豚肉叉燒飯,叉燒有超水準演出,有驚喜,重點係豉油,很香,份量好大碗,如果想食多啲嘢,建議這個叉燒飯與朋友分享,很有幸福感覺鮑魚炆雞煲份量超大,足兩斤全隻雞蠔皇花膠扒,好腍,好有睇頭 ,亦很適合老人家食。甜品是脆麻花, 這應是舊式茶樓傳統點心之一, 味道不是很甜, 讚環境舒適,服務體貼,開開心心的渡過一晚上,感恩

佛跳牆套餐

豚肉叉燒飯

鮑魚炆雞煲

鮑魚炆雞煲份量超大,足兩斤全隻雞

蠔皇花膠扒

蠔皇花膠扒,好腍,好有睇頭 ,亦很適合老人家食。

脆麻花

環境舒適,服務體貼,開開心心的渡過一晚上,感恩
2018-11-19
佛跳牆套餐
豚肉叉燒飯
鮑魚炆雞煲
蠔皇花膠扒
脆麻花
  • 佛跳牆
2018-10-27 956 瀏覽
4個女人想搵個唔會比人趕既地方食飯傾計,酒樓係一個好地方,昨晚第一次幫襯這間酒樓,之前好多人都話唔錯好食但又係一間另人失望既酒樓,我地叫左個688套餐,龍蝦伊麵話買晒,揀3個小茶有兩個話無,最離譜竟然係話白飯要等話啲飯未夠熱喎,咩話……我無聽錯一間係the one 既酒家明知星期五係旺時間,竟然無準備好足夠食材,連白飯都未煲好,真係離晒譜,點做酒樓呀!連大排檔都好過佢,仲有個雜菜煲啲菜林到無牙都食到,連最基本既野都做唔到,做唔好,真係要好好檢討兼再培訓
2018-10-26 695 瀏覽
係尖沙咀行完街,就在这 The One 商場揾食,朋友話想食中菜,便試了利寶閣,大家都未試過這間。入到去坐下,不太多顧客。經埋過來下單,order了一個炒班球,一個菜十但經理極力推介义燒蛋飯,但我覺得怪怪,好似茶餐廳。不過,見經理咁落力,就即管試下食落又幾好味,义燒經理話條一穀飼豬,都幾有肉汁和好味但最唔好係唔夠人手,全晚得2個經理,又個待應,一個知客。廚房出菜又比較慢,所以等了頗耐。
經埋過來下單,order了一個炒班球,一個菜

食落又幾好味,义燒經理話條一穀飼豬,都幾有肉汁和好味

• 谷飼豚肉叉燒飯
趁住聽日放假,又驚好似今朝咁地鐵訊號故障,所以今日都係早少少收工,既然早收就同屋企人食個晚飯啦,因為屋企人係尖咀行街又想食中餐,咁就再去之前食過係The One樓上叫利寶閣中菜廳,可能因為六點半都仲好早,所以現場都係得兩三圍枱食客,真係好好彩,唔駛等~ 一出升降機職員都有即時安排座位,呢度的服務都真係好好,有禮貌之餘,笑容都好好,感覺好親切~~ 安排入座後睇下食咩先啦,呢間中菜廳環境大,座位寬敞又夠靜,比較其他酒樓感覺會高級少少,食飯傾計一流。見到其他食客點既菜,賣相都幾精緻,其後靚女部長都有簡單介紹呢度比較受歡迎既款式。到最後,我地兩個人叫左幾樣試試,有蟹肉粟米羹、原盅佛跳牆,小菜呢就叫左一個蜜糖欖角骨、一隻石歧燒乳鴿、蝦籽柚皮,再要個部長話呢度最多人食既谷飼豚肉叉燒飯,兩個人食都應該夠飽啦掛? 等食期間,開左壺香片同有碟酸茶做餐前小食,一路傾下偈真係好寫意,等左我諗1x分鐘到啦,野食上枱啦~ 上枱啦~ 首先黎個佛跳牆同埋蟹肉粟米羹,佢呢個佛跳牆真係好足料,佛跳牆入面有花膠、遼參、雞腳同埋豬肉,另外鮑魚同埋魚翅就分開上,隻鮑魚好爽口彈牙,魚翅又夠大塊,加埋呢盅老火湯一齊食,清甜入味,
比較其他酒樓感覺會高級少少,食飯傾計一流。
酸菜
佛跳牆 - 花膠
、遼參、
佛跳牆 - 遼參
雞腳
佛跳牆 - 雞腳
佛跳牆 - 鮑魚&魚翅
加埋呢盅老火湯一齊食,清甜入味,女士剩係食呢個都夠飽啦。到呢個蟹肉粟米羹啦,佢放既蟹肉好多,個粟米羹又唔稀食,真係啖啖都係肉。
蟹肉粟米羹
熱身完畢後,到呢隻熱辣辣既石歧燒乳鴿啦~ 相信都係即叫即炸原隻上枱,
石歧燒乳鴿
跟住有位姐姐幫手剪開四份,兩個人食一隻已經好夠啦~
石歧燒乳鴿
到主菜啦,呢味蝦籽柚皮,個柚皮燴得夠淋入晒的上湯,一的苦澀味都冇,另外上面加埋個芡汁同的蝦籽,食落好香口。
蝦籽柚皮
另一味蜜糖欖角骨,即炸既排骨夠熱夠脆,再用的欖角去炒,甜甜地、鹹鹹哋好惹味,送飯一流。
蜜糖欖角骨
不過講起飯,主角谷飼豚肉叉燒飯真係一絕,賣相同星爺套食神入面個碗黯然銷魂飯一樣!!!!
谷飼豚肉叉燒飯
個叉燒真好入味,好有肉味,肉質又鮮嫩,而且兩件大大嚿,
谷飼豚肉叉燒飯
荷包蛋加多兩條菜,配埋呢度特製既豉油,撈埋一齊食,由內到外,由外到返內,真係好味到不得了~ 我地一路食一路傾,唔覺唔覺成個場都座無虛席,所以話早起的鳥兒有蟲吃,下次再食都要早的到啦~ 埋單前每人送一碗紫米露,清甜好味~
紫米露
埋單都係$500蚊,呢個價錢加埋呢個環境,一家人食又好、同事飯局又好、知己良朋都好,傾計食飯呢度算係個好好聚腳地方。
2018-10-16
蟹肉粟米羹
蝦籽柚皮
蜜糖欖角骨
紫米露
2018-10-11 放假想找個有海景嘅酒樓,便選擇了這間未去過的。環境尚可有海景但意料之外這裡檯位置同隔離很近,剛岩左右都有人,簡直係噪音,聲好嘈,完全聽到人哋講嘢。想有一個寧靜嘅環境冇可能,噪音令都頭都痛。那都算啦試吓啲食物,仲慘, 叫四款食品除了叉燒包算正常外其餘簡直係垃圾!食物唔夠熱之外鳳爪好鹹,蝦腸皮厚,唔知點解有啲燶未,脆皮蝦餃D 皮硬都不得了還有D (益)味。簡直唔想留低. 唔想晒野食晒即刻走。以後都唔會再去!

2018-09-19 664 瀏覽
今日是我孩子的生日 也是我本人第一次在open rice 评论 绝对差评!可能是因为人多的关系 服务非常差 没有茶水 落单后30分钟才通知之前落单没有成功 需重新记录我们点的食物 煲汤到最后才来 也不是我们选的品种 完全差评!!! 食物量很少 也不够热! 不推荐!安排的座位正对电梯 人来来往往 买单的时候要催促多次 服务人员满场飞却不知道在忙什么 非常后悔定了这间餐厅来吃饭 下次庆祝生日等场合一定会选择自己熟悉的餐厅 这家餐厅绝对没有下一次

2018-09-18
50 分鐘 (堂食)
朋友勁推介這間的叉燒,於是與家人相約一試。我們去的是位於尖沙咀的分店,地理位置方便,地鐵站行幾分鐘就去到。餐廳裝潢華麗,用的餐具亦非常漂亮食物方面,我們叫了蒜片和牛粒、八味豆腐、芝士牛油焗龍蝦伊麵及谷飼豚肉叉燒飯配原盅佛跳牆。☝🏻蒜片和牛粒及八味豆腐和牛粒配蒜片味道濃郁香口,令人不禁食完一粒又一粒;八味豆腐外脆內軟,非常惹味☝🏻芝士牛油焗龍蝦伊麵芝士味極濃,所有伊麵都充滿芝士及牛油的香味,口感非常豐富,龍蝦份量勁多,滿足了我對龍蝦的慾望☝🏻谷飼豚肉叉燒飯配原盅佛跳牆不得不提是壓軸的這個谷飼豚肉叉燒飯配原盅佛跳牆,佛跳牆材料極為豐富,海參花膠等應有盡有,令湯極為鮮甜;叉燒飯的叉燒鮮嫩多汁,令人不禁額外再叫多一碟叉燒整體而言,利寶閣尖沙咀分店食物水平高,且服務態度良好,是一間值得推介的中餐廳
☝🏻蒜片和牛粒及八味豆腐

☝🏻芝士牛油焗龍蝦伊麵

☝🏻谷飼豚肉叉燒飯配原盅佛跳牆

2018-09-16 432 瀏覽
先來一碗呢度主打嘅黯然銷魂飯呢度嘅叉燒採用谷飼豬肉所以啲肉非常嫩滑可口!豐料燉湯海鮮餐星期一至五 $688 4人一人二百都唔洗 幾抵食套餐包括一個燉湯是日老火靚湯湯入面有雞同鮑魚 十分滋補而且一點都唔肥膩 超正鮑魚大大隻 口感煙軔👍🏻海鮮菜式三選一上湯龍蝦伊面份量十足 龍蝦啖啖肉好入味伊麵吸哂食材同上湯既精華相當可口同埋三款小菜雙果咕嚕肉超惹味之選 咕嚕肉蘇脆可口 酸甜開胃帶子賽螃蟹清清地但係鮮味十足要黎送白飯一流魚湯雲耳浸菜苗鮮甜美味大大碟雲耳煮到好腍白菜吸晒啲湯汁好好食不過服務真係有d慢有少少員工不足既問題

先來一碗呢度主打嘅黯然銷魂飯
呢度嘅叉燒採用谷飼豬肉
所以啲肉非常嫩滑可口!

豐料燉湯海鮮餐

白菜吸晒啲湯汁好好食

不過服務真係有d慢
有少少員工不足既問題
2018-09-16 358 瀏覽
位於The One 17樓高層 飽覽維巷風景一邊嘆中菜 一邊睇景 正但窗口位有限 一定要預早book餐廳最岀名係叉燒煎蛋飯同佛跳牆叉燒有別其他一般燒味鋪燒烤味濃 肉質鬆軟多汁 值得一試佛跳牆用料名貴 有原隻鮑魚 雞件等直係好滋補仲叫左個豐料燉湯海鮮餐 星期一至五 $688(四位用)是日老火靚湯非常足料 湯料裝滿成個碟 湯濃到起膠上湯龍蝦伊麵足一隻龍蝦開邊上碟上湯汁同龍蝦汁好夾帶子賽磅蟹帶子鮮甜 賽磅蟹做很好滑雙果咕嚕肉酸酸甜甜 好開胃魚湯雲耳浸菜苗魚湯好濃郁 雲耳爽口 令到白菜生色不少
位於The One 17樓高層 飽覽維巷風景
一邊嘆中菜 一邊睇景 正
但窗口位有限 一定要預早book

餐廳最岀名係叉燒煎蛋飯同佛跳牆
叉燒有別其他一般燒味鋪
燒烤味濃 肉質鬆軟多汁 值得一試

佛跳牆用料名貴 有原隻鮑魚 雞件等
直係好滋補

仲叫左個豐料燉湯海鮮餐 星期一至五 $688(四位用)

是日老火靚湯

酸酸甜甜 好開胃

魚湯雲耳浸菜苗
魚湯好濃郁 雲耳爽口 令到白菜生色不少
2018-09-11 8164 瀏覽
事緣之前去利寶閣食左個足料佛跳牆,屋企人經常提起話想再去食返😆所以便帶了媽咪來尖沙咀的分店食飯~😬😬餐廳佈置到好似皇宮咁精美,差點以為去了喜宴😅睇到海報先知原來個叉燒飯+佛跳牆套餐只在晚市供應喔!好彩來得合時😬不過午市都有配豐料老火湯~鮑魚餐都只係$200/位😮😮另外仲有匯豐信用卡優惠套餐,我地當然即時善用啦😆😆佛跳牆!同之前食一樣咁足料!😻😻材料有 花膠、雞腳、遼參、魚翅,鮑魚、瑤柱、花菰、蹄根⋯👍🏻真係數都數唔哂。重點係小小一盅,味道卻鮮甜無比!叉燒飯個飯今次就一般,可能放涼了!半肥瘦既谷飼豚肉食落都富油香!小食都係有叉燒😂😂仲有海蜇、雲耳六頭鮮飽魚扣海參 鮑魚口感軟腍易咬,咬落去有少少黏牙質感不過略嫌湯汁太濃味,蓋過鮑魚本身的鮮味了。而海參不算好厚身,幸好夠彈牙滑爽口牛油焗大虎蝦 蝦肉大大隻,肉質夠爽,新鮮又有牛油香籠仔蒸雞飯估唔到份量都幾多底下既飯吸收了雞汁同冬菇的精華,好香!最後食埋個脆麻花做甜點,好飽好豐富的一餐!我地食左咁多野,每人都只是三百多,間中來食餐都好滿足喇!

餐廳佈置到好似皇宮咁精美,差點以為去了喜宴😅

鮑魚餐都只係$200/位😮😮

另外仲有匯豐信用卡優惠套餐,我地當然即時善用啦😆😆

佛跳牆!

叉燒飯
個飯今次就一般,可能放涼了!半肥瘦既谷飼豚肉食落都富油香!

小食都係有叉燒😂😂仲有海蜇、雲耳

六頭鮮飽魚扣海參

鮑魚口感軟腍易咬,咬落去有少少黏牙質感

牛油焗大虎蝦

蝦肉大大隻,肉質夠爽,新鮮又有牛油香

籠仔蒸雞飯

估唔到份量都幾多
底下既飯吸收了雞汁同冬菇的精華,好香!

最後食埋個脆麻花做甜點,好飽好豐富的一餐!
我地食左咁多野,每人都只是三百多,間中來食餐都好滿足喇!

• 佛跳牆
2018-09-05 5905 瀏覽
年紀越來越大,開始越來越喜歡吃中菜,可能是喜歡那一齊圍着用膳的感覺,筷子碰筷子地夾餸,實在溫馨。最近得知尖沙咀一間中菜可是不錯,價錢合理之餘,聽聞味道亦不俗,於是是夜相約細佬、姨丈及連同剛剛生日的姨姨晚餐,順帶吃個生日飯。場內闊落,但由於剛巧間了部份位置設宴,故那天相對比較嘈吵,而那天上菜時間好像比較耐一點。假若沒有頭緒吃什麼的話,不妨可點套餐,$688/4位用,有湯、海鮮及三款小菜,價錢可課非常實惠,必定能吃到飽飽。不過,是夜目的就是片皮鴨,因為太想吃了,故非點不可!侍應拿了整隻片皮鴨/$288(一食)給我們看看,再到旁邊親自即場片鴨。片皮鴨奉上時賣相不錯,表皮光澤帶點油潤,每塊看起來大小均一,份量亦比預期中多。每塊也是厚切呢,沾上附有的醬汁,更為惹味。小妹就特別喜歡再夾上青瓜、蒜絲,包着片皮鴨那塊麽麽一併吃,而麽麽薄身,來到時亦微熱,不過就略嫌每塊中間黐在一起,令續塊分拆時有機會斷開,故建議加一塊薄紙在中央,令每塊皮可獨立分開。味道方面,片皮鴨比預期中更好吃,每塊也啖啖肉,特別欣賞吃起來時,油份滲透在口腔之中,但完全亦不會膩。值得一提的是,這個非常好吃,份量亦超多,好像五餅二魚,吃

每塊也是厚切呢,沾上附有的醬汁,更為惹味。

小妹就特別喜歡再夾上青瓜、蒜絲,包着片皮鴨那塊麽麽一併吃,而麽麽薄身,來到時亦微熱,不過就略嫌每塊中間黐在一起,令續塊分拆時有機會斷開,故建議加一塊薄紙在中央,令每塊皮可獨立分開。味道方面,片皮鴨比預期中更好吃,每塊也啖啖肉,特別欣賞吃起來時,油份滲透在口腔之中,但完全亦不會膩。值得一提的是,這個非常好吃,份量亦超多,好像五餅二魚,吃極還是有,四人每人可吃到四五塊有多呢。
另點了推介的谷飼豚肉叉燒飯配原盅佛跳牆/$188。叉燒帶點蜜糖,質感不會太乾,比較瘦,但吃落也是啖啖肉,脂肪勻稱及甜甜地,最惹味是附上的醬汁,配起來超美味。
套餐的原盅佛跳牆內裡的配料非常豐富,不少得飽魚、魚翅、花膠、海參、瑤柱、花茹等。由於食材巧妙融合,湯底喝起來清清地不稠濁,原汁原味。

脆皮香芒蝦球/$148也值得推介,蝦球全都沾上由芒果製成的汁,酸酸甜甜,而蝦球表面是炸過,故帶點脆口,層次感豐富,而旁邊的芒果粒也是甜滋滋,與蝦球非常匹配。
小妹向來也十分喜歡吃腿茸奶油津白/$88,是夜亦點了一份。為了這津白,不惜花了一段長時間等待,來到時味道果然有驚喜,津白奶味濃郁,汁帶點厚身,可謂為這道生色不少,不過只可惜份量較細,每人只能分到二至三條。回想起這味道太棒了,如果份量多一點會更好。
由於津白等了一段時間,侍應急不及待為我們奉上紅豆沙甜品。起初想試一下香蕉拔絲,但要預計等大約半小時,故最後放棄了。不過,這紅豆沙味道亦不過不失,質感適中,不會太稀也不會過濃。

總括來說,這裡的食物水準尚算高,加上價錢又不太貴,即使一大班人設宴也感體面,特別一提的是餐廳能將維港夜景及遼闊海景盡收眼底,靠在窗邊一邊看夜景,一邊吃晚餐,不乎樂乎!
2018-08-08
今日同舊同事黎到呢度聚舊, 同事話想食中菜, 就黎左呢度試下。一坐底對住維港海景, 雖然有少少建築物遮擋不過景觀都算好靚!先睇菜單, 炒小菜有分大同細份, 幾貼心, 唔怕眼闊肚窄! 餐廳推薦叉燒飯同佛跳牆set, 我地兩個人就叫左一位另外再叫左一隻片皮鴨同埋細份既炒蝦球, 店員有提醒片皮鴨份量較多, 不過我真係好想食所以照叫。前菜係涼伴豆豆同木耳, 無乜特別, 唔辣既。叉燒飯同佛跳牆先黎到, 有兩大舊叉燒配上一隻太陽蛋, 叉燒半肥瘦, 微微有點焦邊, 夠淋又入味。如果個飯可以跟少少洋蔥就會仲正! 值得一提係佢配的汁, 味道似醬油膏加蠔油, 有甜味唔會好咸, 點叉燒食真係絕配。而佛跳牆就非常足料, 有飽魚, 魚翅, 雞, 雞腳, 花菇, 瘦肉等等...我比較少食佛跳牆, 覺得入口好有鮮味, 同埋真係足料, 兩個人分都足夠既。片皮鴨非常大隻, 先原隻上, 等我地可以打個卡影下相之後師傅會再拎去切。包片皮鴨既皮同平時既唔一樣, 舊同事笑說好似一塊塊化妝綿, 又真係幾似! 上下各夾一塊皮, 配上青瓜京蔥, 再點少少汁, 外軟內脆, 又唔會太油bo。食到呢度已經有d飽飽地, 好彩個蝦球分量唔算好

前菜

前菜係涼伴豆豆同木耳, 無乜特別, 唔辣既。

炒蝦球

食到呢度已經有d飽飽地, 好彩個蝦球分量唔算好多, 唔係就要做「大嘥鬼」。蝦球夠大粒彈牙, 有少少辣味, 幾香口。

糖水

臨走前會有糖水送, 今日係黑糯米。

總括黎講, 都幾好味, 兩個人食價錢有少少貴, 不過難得聚會就唔緊要啦。一班人黎食就抵食d, 可以叫多幾個菜食。
2018-08-27
2018-09-04 443 瀏覽
忙裏偷閒放下晝,一於約埋屋企人一齊嘆番個下午茶先。好耐冇飲過下午茶喇,又係別有一番滋味,價錢又平d嘛。揀咗喺the one嘅利寶閣,呢道環境清雅,有別於一般酒樓好嘈吵既感覺。同時跟外面傾盆大雨形成一個好大嘅對比,就讓我好好享受一頓寧靜嘅下午茶啦 下午茶真係抵食好多,有特價嘅炒麵飯同小食...大中小點每碟$22.8, 茶錢每位$16 侍應介紹呢度嘅豚肉叉燒好好食,於是我哋叫咗個套餐,有穀飼豚肉叉燒飯配老火湯 $68大大舊叉燒,好入味,又夠淋。叉燒嘅肉同脂肪比例均勻。店員果然冇介紹錯,真係好推介!老火湯係粉葛鯪魚湯,好足料,好夠味!香煎素鵝 腐皮炸得好香脆,一啲都唔油,夾埋齋食一啲都唔會覺得膩喔!蟹籽燒賣皇大大粒嘅燒賣,個面鋪咗好多蟹籽。入面嘅鮮蝦好彈牙咖哩土魷咖哩味好濃,唔辣架,魷魚亦都夠曬淋。濃湯野菌浸腐皮個湯果然夠濃味,好多雜菌,雲耳同腐皮,大大碟蘿蔔絲酥餅 上碟熱辣辣,外皮鬆脆唔油膩,蘿蔔絲餡料充足,口感豐富!鮮忌廉香芒卷 糯米皮好柔軟,有唔少芒果肉,配忌廉一齊食好夾飯後甜品有綠豆沙,好多綠豆喎閒時嚟嘆番個下午茶的確係一個好嘅享受

下午茶真係抵食好多,有特價嘅炒麵飯同小食...

大中小點每碟$22.8, 茶錢每位$16

老火湯係粉葛鯪魚湯,好足料,好夠味!

香煎素鵝
腐皮炸得好香脆,一啲都唔油,夾埋齋食一啲都唔會覺得膩喔!

蟹籽燒賣皇
大大粒嘅燒賣,個面鋪咗好多蟹籽。入面嘅鮮蝦好彈牙

咖哩土魷
咖哩味好濃,唔辣架,魷魚亦都夠曬淋。

濃湯野菌浸腐皮
個湯果然夠濃味,好多雜菌,雲耳同腐皮,大大碟

蘿蔔絲酥餅
上碟熱辣辣,外皮鬆脆唔油膩,蘿蔔絲餡料充足,口感豐富!

鮮忌廉香芒卷
糯米皮好柔軟,有唔少芒果肉,配忌廉一齊食好夾

飯後甜品有綠豆沙,好多綠豆喎

閒時嚟嘆番個下午茶的確係一個好嘅享受

• 鮮忌廉香芒卷
2018-09-04 281 瀏覽
最近經常聽到利寶閣這名字,以前佢喺isquare都有幫襯,现在新舖在the one,就今日去食晏試下佢點心先;xo醬炒腸粉幾惹味,差不多每一枱都有叫;芋角普通;脆蝦餃…中伏點心,完全食吾到蝦肉嘅鮮味,個皮一凍,硬哂;鮑魚燒賣,鮑魚仔煙煙韌韌,下面舊肉就好削,一夾即散,8.8一件算吧!海王炒飯,原來係蝦肉加鹹蛋黄炒飯,幾乾身吾油腻,但無乜味道。
xo醬炒腸粉幾惹味,差不多每一枱都有叫;

芋角普通;

脆蝦餃…中伏點心,完全食吾到蝦肉嘅鮮味,個皮一凍,硬哂;

2018-09-04