2023-10-18
餐廳料理走意日fusion路線 , 無論門口定內裡裝修都係精緻簡約風, 室外則有打卡一流既透明波波帳篷.8 Course Tasting Menu $788🍽️ Amuse Bouche 帆立貝青瓜凍湯|赤海蝦昆布の佃煮意大利水牛芝士|巴馬火腿甜瓜出汁啫喱青瓜凍湯飲落十分清爽, 好啱做第1道開胃菜. 赤海蝦夠鮮甜, 配搭上面特調醬汁加下層既脆蝦片, 口感層次豐富.餐廳將甜瓜整成啫喱狀, 令原本巴馬火腿同甜瓜呢個常見既配搭更添新鮮感.🍽️ Entree明太子釀意大利黃瓜花天婦羅炸漿真係整得非常薄脆, 而內裡既黃瓜花再釀左明太子芝士忌廉醬, 做到外脆內軟既效果.廚師發板即日海鮮 +$90是日廚師發板係薄切八瓜魚料理, 上面舖左爆漿三文魚籽, 入口除左鮮味仲食到豐富橄欖油香.和牛舌酢漬姬菇和牛舌煮得非常腍身, 同微酸既酢漬姬菇味道非常配襯🍽️ Main鮮鮑魚淺蜊富山米意大利飯用上富山米令意大利飯既米味更濃, 而且餐廳特意保番左鮑魚肝醬放係飯面, 令個飯既鮑魚鮮味更出.利沃內塞式烤穴子呢個係我全晚既最愛菜式之一, 穴子外皮烤至極香脆, 而穴子則仍然保留香濃魚味同肉汁, 外脆內嫩, 非常出色日本A5和
8 Course Tasting Menu $788
🍽️ Amuse Bouche
青瓜凍湯飲落十分清爽, 好啱做第1道開胃菜.
🍽️ Entree
明太子釀意大利黃瓜花天婦羅
廚師發板即日海鮮 +$90
和牛舌酢漬姬菇
和牛舌煮得非常腍身, 同微酸既酢漬姬菇味道非常配襯
🍽️ Main
鮮鮑魚淺蜊富山米意大利飯
利沃內塞式烤穴子
日本A5和牛配味噌大根
和牛肉質軟嫩, 有小許入口即化既效果, 麵豉醬汁同和牛既配搭亦非常新鮮, 大根非常入味腍身, 非常好味.
🍽️ Dessert
小倉奶酪紅豆蛋糕