2014-09-26 2455 瀏覽
想食壽司,如果嫌元氣、板長太悶,壽司廣又貴到喊,可以考慮下千兩,食物質素幾好,而且有百兩、千兩、萬兩三個唔同價錢嘅餐,等銀包入面銀兩或多或少的你有唔同選擇。三個餐唔單止係壽司數目多寡之別,成個配搭都有分別,迎合唔同人口味。百兩$七十幾,配沙律、湯烏冬、野菜天婦羅千兩$八十幾,配沙律、冷蕎麥麵萬兩$一百零幾,配沙律,全壽司餐

百兩$七十幾,配沙律、湯烏冬、野菜天婦羅

千兩$八十幾,配沙律、冷蕎麥麵

萬兩$一百零幾,配沙律,全壽司

萬兩
千兩
百兩
2014-08-21 3045 瀏覽
本來想跟老妹來喝喝茶的,誰知道來到的時候剛好午休了選了幾家餐廳給她選,問問想要吃些什麼才好最後選了日本菜就來千両吧~ 剛好還有套餐的選擇就選了個HKD$148的定食,有刺身、前菜、湯還有 什錦壽司飯,內容物也豐富嘛,另外再單點幾項兩個人分享差不多吧,因為要留肚子給晚上的私房菜啊每次來都必點 厚燒玉子,厚厚又嫩滑的雞蛋帶微微鰹魚汁的香氣實在很可口回味前一天的海膽,所以點了一客入口帶鮮味但不甘甜,比較遜色另外的甜蝦蟹膏我更吃出腥味定食終於要來了,看起來也算豐富啊不過是不是因為早前吃過好幾頓不錯的定食覺得這個擺盤挑不起我的食慾,整個推給老妹解決掉就好刺身有三文魚2片、油甘魚1片,帶子1顆切半1隻牡丹蝦,還有2片吞拿魚,這幾款我都有淺嚐過全部都很冰冰冷冷的,入口不算鮮甜,部份更很乾巴巴附上的什錦壽司飯 醋味過強,就好像把整瓶醋乾掉似的實在嚇人了啊吃個粗飽就跑到友人家玩貓去了
本來想跟老妹來喝喝茶的,誰知道來到的時候剛好午休了
選了幾家餐廳給她選,問問想要吃些什麼才好
最後選了日本菜就來千両吧~ 剛好還有套餐的選擇

就選了個HKD$148的定食,有刺身、前菜、湯
還有 什錦壽司飯,內容物也豐富嘛,另外再單點幾項
兩個人分享差不多吧,因為要留肚子給晚上的私房菜啊
每次來都必點 厚燒玉子,厚厚又嫩滑的雞蛋
帶微微鰹魚汁的香氣實在很可口
回味前一天的海膽,所以點了一客
入口帶鮮味但不甘甜,比較遜色
另外的甜蝦蟹膏我更吃出腥味
定食終於要來了,看起來也算豐富啊
不過是不是因為早前吃過好幾頓不錯的定食
覺得這個擺盤挑不起我的食慾,整個推給老妹解決掉就好
刺身有三文魚2片、油甘魚1片,帶子1顆切半
1隻牡丹蝦,還有2片吞拿魚,這幾款我都有淺嚐過
全部都很冰冰冷冷的,入口不算鮮甜,部份更很乾巴巴
附上的什錦壽司飯 醋味過強,就好像把整瓶醋乾掉似的
實在嚇人了啊
吃個粗飽就跑到友人家玩貓去了
2014-07-30 2333 瀏覽
九龍站的餐廳每間都要等位的,看完戲已經是約9:00了,今晚選擇到千両排隊,等了約20分鐘。之前在東京某店吃過大拖羅後就念念不忘,回香港每次吃壽司都會點拖羅,想尋回那滋味,當然到現在還是沒找到好吃的,板X那些更是不吃比吃了更好。今次又試試拖羅,由於是友人請客,我不敢點大拖羅,只點了中拖羅。中拖羅賣相顏色對板,是很粉嫩的粉紅色, 脂肪比例略重。入口油脂豐腴,美中不足是如果油脂能做到入口即溶會更佳,推介。燒三文魚腩是一直的好吃甘香。三文魚,這個賣相和味道均很普通,不像是千両出品。油甘魚,魚味豐富,油份充足,推介。筋子,顏色和味道也不俗,賣相有點鬆散。蟹子,也是比較普通,不過不失。蒸蛋,很嫩滑,淡香的蛋味,配上上湯的鹹鮮,每嚐一口都是享受。我很喜歡吃壽司後配上熱蒸蛋或麵豉湯,女孩子暖胃啊。最後以三文魚鮫作結。外脆內嫩,肉汁豐富,分量剛好。我喜歡配上沙律醬。

三文魚,這個賣相和味道均很普通,不像是千両出品。
油甘魚,魚味豐富,油份充足,推介。
筋子,顏色和味道也不俗,賣相有點鬆散。

蟹子,也是比較普通,不過不失。

2014-06-17
20 分鐘 (堂食)
2014-05-09 2590 瀏覽
兩個人的晚餐係附近做完gym,經過一輪掙扎好想食壽司 ,於是用千両會員apps遙控攞位,見到仲有兩個號碼就到於是乎即刻去到餐廳門口等。當時只係六點幾,不過呢間分店經常有一定嘅顧客等候。今次坐迴轉位比起一般大眾迴轉壽司店坐得比較舒服。食完超滿足。
題外話/補充資料: 千両網站:sen-roy.com.hk 唔係禁容易記既網站
2014-05-06
15 分鐘 (堂食)
牛油清酒煮蜆
海膽壽司、筋子壽司
炸蝦卷、金目鯛壽司
香草海鮮沙律
椰子雪葩
2014-05-03 2208 瀏覽
傻仔敏的生日,突然想吃壽司,所以便向圓方出發去。一到店外,人頭湧湧,又死不心息,決定一等,誰知一等就等了個多小時。馬刀貝: 爽甜,傻仔敏很喜歡貝類的爽口感,必食之一。安康魚肝軍艦: 甜美唔腥,入口有一份甘香豐盈的味道,第一次食...愛上了。辣味三文魚: 唔個唔得,唔好食~~炙燒三文魚: 無魚味,燒過火了點,鞋身,味道不好。炙燒黑椒三文魚: 忘了拍照,但是同樣的問題,不好吃。炸虾卷: 外軟內脆,虾肉彈牙,滋味。燒玉子: JUICY,甜美旦香,正。八爪魚: 唔韌,幾好~~三文魚: 質素平平,奇怪...最基本的反而唔好食。軟殼蟹手卷: 依舊的美味,甘香蟹肉,配上沙律醬,非吃不可。加洲手卷: 牛油果夠熟,配上沙律醬,好好味。炙燒黑椒帶子: 帶子大大隻,但唔夠鮮,一般。牛油清酒煮蜆: 份量少,蜆肉有細沙,無酒香,NONO。
馬刀貝: 爽甜,傻仔敏很喜歡貝類的爽口感,必食之一。
安康魚肝軍艦
辣味三文魚: 唔個唔得,唔好食~~
炙燒三文魚: 無魚味,燒過火了點,鞋身,味道不好。

炙燒黑椒三文魚: 忘了拍照,但是同樣的問題,不好吃。
炸虾卷
炸虾卷: 外軟內脆,虾肉彈牙,滋味。
燒玉子
燒玉子: JUICY,甜美旦香,正。
八爪魚: 唔韌,幾好~~

三文魚: 質素平平,奇怪...最基本的反而唔好食。
軟殼蟹手卷: 依舊的美味,甘香蟹肉,配上沙律醬,非吃不可。

加洲手卷: 牛油果夠熟,配上沙律醬,好好味。
炙燒黑椒帶子: 帶子大大隻,但唔夠鮮,一般。
牛油清酒煮蜆: 份量少,蜆肉有細沙,無酒香,NONO。
題外話/補充資料: 真係唔值得等甘耐~~~~
2014-05-02
80 分鐘 (堂食)
安康魚肝軍艦
炸虾卷
燒玉子
2014-05-02 1868 瀏覽
等緊西九個音樂會,就黎Element食行入去就有位嘅千兩。環境舒適,再加上唔係食飯時間,整體感覺悠閒。實質食嘅唔多,炸牛蒡係最難忘。食落有d似炸蕃薯條,不過就比較fresh。佐酒佳品!
等緊西九個音樂會,就黎Element食行入去就有位嘅千兩。
環境舒適,再加上唔係食飯時間,整體感覺悠閒。
實質食嘅唔多,炸牛蒡係最難忘。
炸牛蒡
食落有d似炸蕃薯條,不過就比較fresh。
佐酒佳品!

2013-12-14
炸牛蒡
2014-04-28 1601 瀏覽
ok I lied...I have to come back...伊佐木原條刺身仲有彷彿魚揀but I prefer伊佐木肉比較彈牙D都係冇薑蔥...都係要問人拎...this timequite fresh quite 甜美仲有再加$40用魚骨煮兩碗湯仲豆腐滑滑魚味濃濃又夠熱因為魚湯最後上為呢餐飯劃上完美句號筋子壽司very juicy and fresh~~~!!!今次sake叫咗神開迎春真係very nice!!!!甜甜哋又有少少複雜飲到最後仲有驚喜!!!有金箔very 2046千両壽司lovely!有北海道海膽, 拖羅蓉 + 三文魚子一次過滿足哂三個願望!!!三文魚軍艦ok laI prefer筋子壽司紫菜唔脆縞參魚腩壽司this fish is very good, 食落肉好實very 豐腴very 肥美very freshnot as nice as IFC'snot as 肥美;p普通海膽有陣膠味won't order again...火灸左口魚壽司有D餐廳會燒得唔夠 有D餐廳會會燒得太耐燒得太耐燒左口魚裙邊會熔哂燒得唔够耐就外熱内冷...今次燒得啱啱好有個短髮中年女人
ok I lied...
I have to come back...

伊佐木原條刺身
仲有彷彿魚揀
but I prefer
伊佐木
肉比較彈牙D

都係冇薑蔥...
都係要問人拎...
this time

又夠熱
因為魚湯最後上
為呢餐飯劃上完美句號

筋子壽司
very juicy and fresh~~~!!!

今次sake叫咗神開迎春
真係very nice!!!!
甜甜哋
又有少少複雜
飲到最後仲有驚喜!!!
有金箔
very 2046

千両壽司
lovely!
有北海道海膽, 拖羅蓉 + 三文魚子
一次過滿足哂三個願望!!!

三文魚軍艦
ok la
I prefer筋子壽司
紫菜唔脆

縞參魚腩壽司
this fish is very good, 食落肉好實
very 豐腴
very 肥美
very fresh
not as nice as IFC's
not as 肥美;p

普通海膽有陣膠味
won't order again...
火灸左口魚壽司
有D餐廳會燒得唔夠 有D餐廳會會燒得太耐
燒得太耐燒左口魚裙邊會熔哂
燒得唔够耐就外熱内冷...
今次燒得啱啱好

有個短髮中年女人態度麻麻!!!
叫佢執檯
佢好唔耐煩好似煩佢咁...
等陣先!
please! I didn't want you to do it right away mate!

45 分鐘 (堂食)
2014-02-19 1674 瀏覽
與友人來到Elements拍拖,行經「千両」,二話不說走入去醫肚!佐賀極上和牛壽司 / 極上吞拿魚鮫:和牛壽司牛脂分佈平均,入口即溶,不錯!吞拿魚鮫魚脂豐厚帶油香,令人再三回味!金槍魚腩手卷:鬆脆紫菜包著飯卷,略嫌碎金槍魚腩不夠魚香,失色!甜蝦蟹膏:甜蝦鮮甜,蟹膏味道濃郁,配上爽脆青瓜,互相中和了味蕾!梅子紫蘇卷:梅味特出,微酸清新,剛好一啖一口!炸軟殼蟹:剛炸起,入口脆熱內軟,沒有多餘油分,香脆可口!鵝肝壽司:鵝肝表面用火槍灼過,入口微熱帶焦香,油脂豐膄而不膩,令人再三回味!北海道海膽壽司:沒有紫菜包裹著的海膽壽司,賣相精緻,入口即溶,完全沒有腥味,只有鮮味!油甘魚壽司:入口甘香,略嫌油份不夠,但口感清爽!炸蝦卷:吉列炸蝦香脆可口,微熱,以飯團卷著,配上爽脆蟹籽,豐富了口感!我們結賬離開的時候,均報以滿足的眼神,互相對望,互相回味一番!
佐賀極上和牛壽司 / 極上吞拿魚鮫:
和牛壽司牛脂分佈平均,入口即溶,不錯!
吞拿魚鮫魚脂豐厚帶油香,令人再三回味!
金槍魚腩手卷:
鬆脆紫菜包著飯卷,略嫌碎金槍魚腩不夠魚香,失色!
甜蝦蟹膏:
甜蝦鮮甜,蟹膏味道濃郁,配上爽脆青瓜,互相中和了味蕾!
梅子紫蘇卷:
梅味特出,微酸清新,剛好一啖一口!
炸軟殼蟹:
剛炸起,入口脆熱內軟,沒有多餘油分,香脆可口!
鵝肝壽司
北海道海膽壽司
油甘魚壽司
入口甘香,略嫌油份不夠,但口感清爽!
炸蝦卷:
2014-02-18
10 分鐘 (堂食)
  • 佐賀極上和牛壽司
  • 極上吞拿魚鮫
  • 鵝肝壽司
  • 甜蝦蟹膏
2014-01-24 1501 瀏覽
難得平日放假,當然要出動覓食。去完沙田,之後去咗圓方食下午茶。經過千両,抵唔住壽司誘惑!雖然已經三點半,但仲有lunch set, 於是叫咗個天婦羅蝦烏冬壽司定食,再加多醬油漬吞拿魚同加州卷。天婦羅蝦烏冬壽司定食天婦羅蝦同烏冬分開上,唔怕浸淋。烏冬非常煙韌彈牙。天婦羅蝦係即炸,但蝦無味,得個爽字。壽司有6件,有三文魚軍艦、海鮮卷、三文魚、蝦、鱆紅同辣油鰹魚。全部都非常新鮮好味。醬油漬吞拿魚又係非常好食,又好新鮮,吞拿魚鮮甜,配上醬油漬,已經可以唔洗沾豉油。加州卷好大件,比正常size大,所以一碟只有2件。
難得平日放假,當然要出動覓食。
去完沙田,之後去咗圓方食下午茶。
經過千両,抵唔住壽司誘惑!
天婦羅蝦烏冬壽司定食

天婦羅蝦同烏冬分開上,唔怕浸淋。烏冬非常煙韌彈牙。
天婦羅蝦係即炸,但蝦無味,得個爽字。
全部都非常新鮮好味。

醬油漬吞拿魚

加州卷

好大件,比正常size大,所以一碟只有2件。
2013-10-21 1030 瀏覽
原條秋刀魚刺身very badvery small唔夠肥美...最勞氣係我問人攞酸汁佢竟然同我講師博話用豉油同wasabi咁點解你附上薑蓉蔥花呢???加埋豉油同wasabi令秋刀魚個味完全唔出好似將魚味困住已經少仲要嘥我一塊筋子壽司ok肥美火灸左口魚壽司有D餐廳會燒得唔夠 有D餐廳會會燒得太耐燒得太耐燒左口魚裙邊會熔哂燒得唔够耐就外熱内冷...今次燒得太耐左口魚裙邊熔哂...not very good...竟然嗌咗6件...拖羅得個肥字...海膽壽司海膽味濃有層次口感極好白子壽司(三文魚精子)有時會腥口感得意質感豐腴大蝦壽司大蝦啱啱炸起quite nice, crispy秋刀魚壽司呢塊秋刀魚又ok喎魚油滲入飯中very happybut for over HK$1000食成個meal唔抵囉, ok?
原條秋刀魚刺身
very bad
very small
唔夠肥美...
最勞氣係我問人攞酸汁
佢竟然同我講師博話用豉油同wasabi
咁點解你附上薑蓉蔥花呢???
加埋豉油同wasabi令秋刀魚個味完全唔出

ok肥美

火灸左口魚壽司
有D餐廳會燒得唔夠 有D餐廳會會燒得太耐
燒得太耐燒左口魚裙邊會熔哂
燒得唔够耐就外熱内冷...
今次燒得太耐
左口魚裙邊熔哂...
not very good...
竟然嗌咗6件...
拖羅得個肥字...

海膽壽司
海膽味濃
有層次
口感極好

白子壽司(三文魚精子)
有時會腥
口感得意
質感豐腴

大蝦壽司
大蝦啱啱炸起
quite nice, crispy

秋刀魚壽司
呢塊秋刀魚又ok喎
魚油滲入飯中
very happy
but for over HK$1000食成個meal
唔抵囉, ok?
2013-09-24 754 瀏覽
以前,每次跟E先生到Elements吃日本菜,千両都會是必然之選;無奈近年到Elements的人越來越多,每次想要到千両亦會遇上大排長龍,我們已經因此而被迫放棄了無數次吃千両的念頭。這一次,為了要吃久違了的粉紅兵團,特地跟E先生提早於12:00就來吃午餐,可是依然要等位,幸好只等了大約5分鐘就有位了。千両特製厚燒甜蛋 $12每次來都必點的甜蛋,蛋味香濃之餘,又帶點甜點,讚。中吞拿魚腩 $36魚味頗香濃,肉質結實爽甜,不錯。大吞拿魚腩 $42魚肉味道不及中吞拿魚腩,入口亦未覺即溶之感,而且有點筋。特選大吞拿魚腩 $55入口即溶,而且魚香四溢,莫非真的是一分錢一分貨?極上吞拿魚鮫 $60肉質嫩滑,入口有溶化的感覺,滿口豐腴油脂,令人回味無窮。再來一round粉紅兵團,這次就不點大吞拿魚腩了。 特大帆立貝 $42帆立貝肉厚,而且肉質鮮甜。鱈場蟹 $55蟹肉鮮甜,好吃。赤海蝦 $16肉質爽口彈牙,不錯。槍魷魚$12槍魷魚肉質頗腍,帶點魷魚鮮味。左口魚裙邊 $36 魚味不算濃郁,入口甘香鮮味。 北海道海膽 $55鮮甜海膽放入口中慢慢溶化,美味。雖然,有好一段時間沒有光顧千両,今天再臨質素依然,不

千両特製厚燒甜蛋 $12
每次來都必點的甜蛋,蛋味香濃之餘,又帶點甜點,讚。

中吞拿魚腩 $36
魚味頗香濃,肉質結實爽甜,不錯。

大吞拿魚腩 $42
魚肉味道不及中吞拿魚腩,入口亦未覺即溶之感,而且有點筋。

特選大吞拿魚腩 $55
入口即溶,而且魚香四溢,莫非真的是一分錢一分貨?

極上吞拿魚鮫 $60
肉質嫩滑,入口有溶化的感覺,滿口豐腴油脂,令人回味無窮。
再來一round粉紅兵團,這次就不點大吞拿魚腩了。
特大帆立貝 $42
帆立貝肉厚,而且肉質鮮甜。

鱈場蟹 $55
蟹肉鮮甜,好吃。

赤海蝦 $16
肉質爽口彈牙,不錯。

槍魷魚$12
槍魷魚肉質頗腍,帶點魷魚鮮味。
左口魚裙邊 $36
魚味不算濃郁,入口甘香鮮味。
北海道海膽 $55
鮮甜海膽放入口中慢慢溶化,美味。

雖然,有好一段時間沒有光顧千両,今天再臨質素依然,不愧是我們多年來最喜歡到的迴轉壽司店。

滿足,滿意。
5 分鐘 (堂食)
2013-08-23 643 瀏覽
Elements廣場入面, 人流一向趨向兩極化。一是那些高貴幽雅餐廳, 一晚一兩枱就已夠支撐皮費的, 人流一般較少; 而一些連鎖店舖就人流極旺, 大排長龍。其中千兩都是一家由elements開張以來, 日日都大排長龍的一家, 而這天與親愛的友人正看完戲, 餐廳還有半小時就last order之際, 只有一兩人排隊, 所以想都不想就進去了。第一個是我倆都很喜愛的梅子紫蘇卷, 將壽司飯卷卷入梅子醬及紫蘇葉。紫蘇味帶清香, 在口中停留許久, 而梅子酸味濃香, 令味覺上產生可愛的平衡。飯粒混入米醋, 但口感乾爽而有味, 配合壽司感覺可以。按下來是一個鯖魚箱壓壽司, 鯖魚用上醋漬保存, 是日本人的傳統醃滇方法之一。與箱壓做成兩層, 甚有便當感覺, 將空位壓縮, 但飯粒彈性依然令壽司抱有空間, 令入口有鬆開的效果。同樣那樣箱壓的手法亦保存著樸實的關西風格。白身魚是我的喜愛, 油甘, 池魚, 鱆紅都是可口能吃的。味道感覺皆清幽, 白身魚的油脂真的非赤身味道所能歸納, 而且感覺往往出人意表的。旁邊還有赤身鰹魚, 味道較淡但入口鮮味濃。三文魚, 只是公式的作料以幾乎大需求例了了。甜蛋壽司做法, 以屋仔式
三文魚, 只是公式的作料以幾乎大需求例了了。
甜蛋壽司做法, 以屋仔式做法, 相對飯粒少。所以味道水平主要靠甜蛋, 可惜這個甜蛋就略嫌太乾, 而且味道只有甜, 沒有可口感覺。
接下來是個新派做法的炸太卷,  飯卷中卷入一粒粒燒過的三文魚腩。之後輕輕炸過, 令外層脆口而香, 飯粒有飯焦的感覺。而三文魚油份亦給帶出, 令整個甘香味道提升不少。表面加上了辣椒絲, 令口感味道再多一分惹味。
最後一件是三文魚籽軍艦。紫菜圍著做成的軍艦感覺脆口, 飯件與魚籽比例不錯。三文魚籽入口"卜卜"的打開, 而口中亦滲出一點點鹹香的鮮味, 感覺不錯。

整體來說, 以中上價的日本迴轉壽司來說, 已經算是不錯。總好比每年去投日本一的那家, 無論用料, 手功到新鮮程度都更好, 然而收費卻是兩者差不多。
10 分鐘 (堂食)
2013-08-21 428 瀏覽
同朋友一行4人到了這裡食LUNCH,雖然已經4點多謝請客喔其實食過咁多次,都覺得好穩陣,叫咩都有番咁上下水準叫左杯巨峰提子Draught BEER甜甜地帶一些麥香,一點也不苦壽司推介左口魚邊,油脂甘香中拖羅,入口溶化,夠哂肥美三文魚腩魚油味重,肉質帶彈牙,但薄左一點點帶子肉厚爽口帶甜味ANYWAY全部都幾新鮮,好過怪獸,二壽司和瘋壽司缺點係貴一點,幸好唔洗比錢喔
同朋友一行4人到了這裡食LUNCH,雖然已經4點
多謝請客喔

其實食過咁多次,都覺得好穩陣,叫咩都有番咁上下水準

叫左杯巨峰提子Draught BEER
甜甜地帶一些麥香,一點也不苦
壽司推介左口魚邊,油脂甘香

中拖羅,入口溶化,夠哂肥美

三文魚腩魚油味重,肉質帶彈牙,但薄左一點點

帶子肉厚爽口帶甜味

ANYWAY全部都幾新鮮,好過怪獸,二壽司和瘋壽司

缺點係貴一點,幸好唔洗比錢喔
2013-06-24
2013-06-30 244 瀏覽
說到迴轉壽司,除了千両也就說不出會光顧那一家了,這裡的Toro及魚鮫位的料理突別出色,可是今次並不為了肥美的吞拿而來,是牛蒡,今晚的主角是被稱為東洋參的牛蒡..牛蒡獨特的香氣和口味並非為每人所喜,譬如人參的芳香是其標誌,是夜點了作兩吃,牛蒡漬及炸牛蒡,就算作為漬物,這兒的調味也著實太鹹了點,而炸牛蒡炸得香口不油膩,口感簿脆如薯片,最快清碟的就是這款..燒鱈魚和燒魚干是很穩陣的燒物,當然這裡不會難吃,值得一的是,銀鱈魚無論是燒的還是汁煮的,都只賣$108,今時今日,這是個幾抵吃的價錢啊..野菜鰻魚卷是我其一款最愛的卷物,飯跟料的比例,你看多美?
說到迴轉壽司
除了千両也就說不出會光顧那一家了,
這裡的Toro及魚鮫位的料理突別出色,
可是今次並不為了肥美的吞拿而來,
是牛蒡,
今晚的主角是被稱為東洋參的牛蒡..
牛蒡獨特的香氣和口味並非為每人所喜,
譬如人參的芳香是其標誌,
是夜點了作兩吃,
牛蒡漬炸牛蒡
就算作為漬物,這兒的調味也著實太鹹了點,
而炸牛蒡炸得香口不油膩,
口感簿脆如薯片,最快清碟的就是這款..
燒鱈魚和燒魚干是很穩陣的燒物,
當然這裡不會難吃,值得一的是,
銀鱈魚無論是燒的還是汁煮的,
都只賣$108,
今時今日,這是個幾抵吃的價錢啊..

野菜鰻魚卷是我其一款最愛的卷物,
飯跟料的比例,
你看多美?
30 分鐘 (堂食)
2013-06-12 183 瀏覽
在圓方逛後是晚飯時間, 千両是晚不是很人等位, 自己有數年沒光顧此店, 便立刻進店!賣相已知新鮮, 吃下有很香口的鮮味, 大小亦適中, 實在難以形容的口感呢很冒險的試, 從不知是什麼, 亦從沒見過其他壽司店有此東西, 於是一試, 結果出乎意料, 肝沒腥味, 很香甚至有點香得似香腸都味道及口感, 真的不錯的一個新嘗試!看見那麼多芝麻已知會很香口很美味, 但芝麻沒蓋過內裡吞拿魚的味道, 真是各很出色但又很配合, 再加少許牛油果, 很豐富呢賣相都很好, 不過看見一滴滴的油在每隻蟹脚的尖端滴出, 落在架上, 再探頭一嗅, 是油'益'味呢, 怎會這樣失手? 吃起來是很脆口的, 所有殼及肉的可吃下而沒什麼渣, 但實在吃得一口油在咀裡, 紫菜都很脆口, 飯的多少的適中薄薄的牛肉片, 伴著不同都菜及蔥, 加少許甜醋汁, 是很開胃的小吃, 牛肉的質數不錯, 入口即溶!
油甘魚腩
鱈魚肝軍艦