2018-10-25
好耐無見班舊同學啦,大家平時番工都好忙,今日終於約到齊人啦,大家都想打邊爐,搵左個大家既中心點,係佐敦同尖沙咀中間拉book左呢間壹食就醉。睇完Menu就簡左醉雞湯底,個湯底好香有好濃既酒味,飲落去同樣都覺得幾濃,但最重要係好易入口,然後當然就係雞啦,令到我驚喜既就係碟雞原來好大碟,隻雞係一整隻切件,每一舊都好大舊,就連雞背位置都好多肉。而且舊舊雞都好滑,雞胸一啲都唔老,同埋因為醃過所以好入味。然後仲有手切牛,油脂分佈得好均勻,入口即溶,浸係醉雞湯既牛肉一放入口就有微微既酒香,連豉油都唔洗點!我地仲有叫左豬肉片、響鈴、魚、墨魚滑、手打丸之類。最值得一提係佢個脆骨腩,咬落去個啖真係好脆,食落去好有魚油香味,而且好新鮮。最後鋪頭仲有自家製既涼茶,有竹蔗矛根、五花茶,飲落去好足料,味道都好好入口。整體黎講環境好舒服、野食好好味、價錢又好平。
整體黎講環境好舒服、野食好好味、價錢又好平。