Happy Friday 同朋友去咗中環嘅伊利近街soho區,試咗一間主打墨西哥fusion菜嘅餐廳:holy eats 💗餐廳環境好有特色,牆上掛咗好多唔同風格嘅畫,仲有標價添~感覺似一個地下藝術館😻先試咗椰菜花,味道非常香,再配上乳酪同小小石榴肉,好有新意😍🧡加上用孜然炒,層次好豐富😋另外試咗Aglio olio peperoncio,一味好classic 嘅蒜油意粉,但係蒜油好香,意粉亦煮得好好,夠彈牙係朋友成餐最鍾意既一味❤️仲叫咗佢哋嘅炸雞,炸得好出色,外脆內嫩,加上墨西哥風味的胡椒香辣味,更加層次豐富😋配合青瓜乳酪好清新🧡另外試咗佢哋嘅Crab Cake,好足料,配洋蔥同紅椒,口感豐富🥰最後叫左兩款酒分別係芒果同柚子味,但味道唔會太甜,幾易入口🥳成晚食飯既氣氛好好,適合鍾意熱鬧嘅朋友😝

係朋友成餐最鍾意既一味❤️

配合青瓜乳酪好清新🧡

另外試咗佢哋嘅Crab Cake,好足料,
配洋蔥同紅椒,口感豐富🥰

最後叫左兩款酒
分別係芒果同柚子味,
但味道唔會太甜,幾易入口🥳

成晚食飯既氣氛好好,適合鍾意熱鬧嘅朋友😝
2023-07-18 26 瀏覽
八號風球後的首日上班日,來到了中環soho 區的酒吧,很多外國人過來飲酒談天chill。餐廳播着音樂,燈色偏暗,牆上貼了好多西式壁畫、䨘紅燈、塗鴉,完全置身於另一個地方,氣氛一流!這裏優勝在於,酒吧有不少主食選擇,而非單純送酒的小食。餐廳亦非常貼心照顧客人因飲酒後的口味,食物會調鹹一點,魚蝦海鮮都除骨除皮,方便進食~ 🌸Cauliflower這道烤花椰菜搭配檸檬乳酪和石榴籽,酸甜清爽,十分開胃。🌸 Aglio Olio Peperoncino 麵條浸入豐富香濃的芝士粉,橄欖油連少少辣,麵條柔韌剛好,調味適中,美味又彈牙。🌸 Pan Fried Salmon三文魚外酥里嫩、鮮香無比、低脂高蛋白,旁邊還有香烤薯仔,惹味!🌸 Garlic & Butter Prawns新鮮的蝦搭配橄欖油再撒上白酒 可以搭配烤香的面包沾點這個吃起來沒有油膩膩的感覺,反而多了蒜香味,蝦還帶有嚼勁酒精飲品:呢罐是柚子味的tequila,混入了 soda water,很岩搭配食物一齊飲

🌸Cauliflower
這道烤花椰菜搭配檸檬乳酪和石榴籽,酸甜清爽,十分開胃。

🌸 Aglio Olio Peperoncino

🌸 Pan Fried Salmon

🌸 Garlic & Butter Prawns
新鮮的蝦搭配橄欖油再撒上白酒 可以搭配烤香的面包沾點
這個吃起來沒有油膩膩的感覺,反而多了蒜香味,蝦還帶有嚼勁

酒精飲品:

2023-07-17 20 瀏覽
Soho區嘅fusion小餐館難得嚟中環搵食今次試吓呢間富有墨西哥菜風味的特式小菜一坐低叫左兩杯飲品一罐係帶有酒精濃度嘅honey suckle 係有gin嘅soda 酸甜易入口另一杯係特別調製嘅無酒精mocktail清新有檸檬清香的首先上菜嘅係Beef tacoSOFRITO, CHIMICHURRI, ONIONS醬汁香辣,再擠上青檸汁,入口刺激又有酸爽感CauliflowerLEMON YOGHORT, CUMIN, POMEGRANATE第一次食到咁特別嘅椰菜花,香烤嘅椰菜花配上酸甜嘅醬汁口感十分特別Mixed Seafood LinguiniSHALLOTS, WHITE WINE, PARMESAN呢個麵十分推介味道香濃入口,有好濃香嘅蒜味,然後都食到後勁嘅酒香海鮮有青口帶子同蝦份量都好多Fried chicken 個醬汁好香燶,咬開表層後雞肉好嫩滑,肉汁有鎖死係入面甜品French Toast Sai-Do-Si同一般西多士唔同,內餡用上果醬,外面就淋上肉桂花生醬同杏仁,口感軟熟
Soho區嘅fusion小餐館

係有gin嘅soda 酸甜易入口
另一杯係特別調製嘅無酒精mocktail
清新有檸檬清香的

首先上菜嘅係Beef taco
SOFRITO, CHIMICHURRI, ONIONS
醬汁香辣,再擠上青檸汁,入口刺激又有酸爽感

Cauliflower

Mixed Seafood Linguini
呢個麵十分推介
味道香濃入口,有好濃香嘅蒜味,然後都食到後勁嘅酒香
海鮮有青口帶子同蝦份量都好多

Fried chicken
個醬汁好香燶,咬開表層後雞肉好嫩滑,肉汁有鎖死係入面

甜品
French Toast Sai-Do-Si

餐廳位於蘇豪區伊利近街,由於有半山扶手電梯連接,唔會覺得太遠,中環街市過去都係大概五分鐘,還可接受。餐廳以藝術作為主題,牆壁掛滿不同畫作,不懂藝術嘅我純粹覺得幾靚幾有特色,打下卡都真心唔錯。餐廳售多國菜,幾有Fusion感覺,而蘇豪區嘅餐廳售酒及Cocktail也是必須的,Happy Hour都幾Chill......Yakult Martini ($118): 即使Base係Martini,但由於加左乳酸飲品,呢款Cocktail口味偏甜,就好似加左酒味嘅益力多,酒精味道唔會太重,唔會有Martini果種Dry或澀味。Beef Taco ($98/2 pcs): 墨西哥香辣牛肉餅,除左香辣牛肉,仲有紅洋蔥及香菜,再加多少少青檸汁,口味酸甜帶辣,肉碎味濃,非常惹味。Hamachi Ceviche ($198): 青檸汁醃油甘魚,係一款傳統嘅墨西哥菜,微酸帶甜嘅青檸汁拌油甘魚、青瓜,以及紅洋蔥等等,口味清新Refreshing,係一款唔錯嘅特色開胃菜。Mac Daddy and Cheese ($98): 令人又愛又恨,既邪惡(高熱量),但又極為美味嘅選擇,表面有一層金黃酥脆嘅芝士,再加

Mac Daddy and Cheese ($98): 令人又愛又恨,既邪惡(高熱量),但又極為美味嘅選擇,表面有一層金黃酥脆嘅芝士,再加上香濃芝士醬汁,每一口通心粉都充滿芝香,十分奶滑美味。

Fried Chicken ($158): 雞件無骨,酥香可口,肉汁澎湃,咬落去爆曬汁,醬汁惹味,口味微辣。
2023-07-12
Holy Eat 是一家有特色的餐廳,位於中環的一條小巷裡。在這裡,我品嚐到了多道美味的菜肴和飲品。首先,Prawn Taco 是這裡的招牌菜之一。這道菜以鮮蝦為主角,搭配著墨西哥式的脆皮玉米餅,口感十分豐富。鮮蝦肉質鮮美,搭配著酸甜的番茄醬汁和微辣的墨西哥醬,非常開胃。接著,Seafood Linguini 是一道相當出色的義大利麵菜式。麵條煮得恰到好處,搭配著豐富的海鮮,包括鮮蝦、帶子及青口,讓人一口接一口。讓人垂涎欲滴。Lamb & Pork Kofta 則是一道中東風味的肉類菜式。羊肉和豬肉的結合非常美妙,口感豐富,加上特製的香料醬汁,更是讓人回味無窮。再來,Caesar Salad 是一道非常清爽的沙拉菜式,搭配著起司碎,讓人一口接一口。除了美食之外,這裡的飲品也是非常值得一試的。Yakult Martini 是一道創意十足的調酒,以日本益力多為基底,加上優質的伏特加和新鮮的檸檬汁,口感清新,非常適合作為開胃酒。而 Honeysuckle 則是一樽罐裝的cocktail 。總而言之,Holy Eat 是一家非常值得一試的餐廳,菜色豐富多樣,口感精緻。如果您喜歡創意菜式和精緻飲

總而言之,Holy Eat 是一家非常值得一試的餐廳,菜色豐富多樣,口感精緻。如果您喜歡創意菜式和精緻飲品,這裡絕對是您的最佳選擇。
今日同朋友去咗中環happy hour,飲完酒之後就決定咗去SOHO入邊睇吓有啲咩好食,見到呢一間酒吧入邊都有好多人,同埋見到佢本身都有唔同嘅嘢食可以選擇!我同朋友就決定入去下場繼續!我哋叫咗幾款唔同嘅小食,其中比較推介嘅有佢嘅Beef Taco! 呢個傳統墨西哥嘅小食,估唔到呢一間酒吧都做得幾好食,佢用咗牛肉碎同埋唔同嘅墨西哥醬汁同埋材料,送酒perfect! 佢嘅墨西哥薄餅,極度非常好食,成個配搭都唔錯!佢嘅炸雞亦都非常好食,佢嘅炸雞係冇骨嘅,點埋佢本身酸酸地嘅醬汁,令人非常開胃,而且一份炸雞有七件,份量嘅比例相對出邊都比較多,所以都可以話係非常抵食,炸雞即叫即做,咬落去仲有熱辣辣嘅感覺,而且唔會炸得太乾,識落口嘅時候都仲有Juicy嘅口感!另外我哋叫咗一個steamed gyoza, 餐廳用佢嘅特別嘅醬汁再加埋餃子,食起嚟都非常開胃,有柚子嘅香味,正!我哋就叫咗一個vodka base既cocktail, 飲落去有啲芒果同埋椰子味嘅組合,味道都非常特別,而且酒精嘅含量唔係太高,唔使驚飲醉!有機會再返嚟試吓餐廳其他嘅食物同埋飲品,店員亦都非常有禮貌,very good!!

2023-07-04 201 瀏覽
位於中環Soho區的[好易食 Holy Eats]門口望入去是一間非常型格的酒吧,有室內外坐位,餐廳加入玩味十足的紋身牆、霓虹燈和淦鴉等元素,形成獨特風格,菜式多用上亞洲或本地食材再配合西式煮法,就如fusion菜一樣,當然這裏也是飲酒傾偈嘅好地方👍🏻👍🏻🥦▪️CAULIFLOWER LEMON YOGHURT, CUMIN, POMEGRANATE烤過的小椰菜花配上檸檬乳酪、小茴香和石榴造成的醬汁,酸酸甜甜,沾上清新嘅椰菜花,好開胃既一道前菜🐟▪️HAMACHI CEVICHE COCONUT MILK, LIME JUICE, CORIANDER, CUCUMBER, RED ONION, JALAPENOS, ROASTED PEANUTS酸橘汁醃鰤魚,鰤魚即是油甘魚配合椰奶、酸橙汁、芫荽、黃瓜、紅洋蔥、墨西哥胡椒、烤花生造成一個魚生沙律,口感滿滿,鰤魚嘅鮮味非常突出🍝▪️MIXED SEAFOOD LINGUINI SHALLOTS, WHITE WINE, PARMESAN雜錦海鮮扁麵,材料有鮮蝦,帶子、青口用上白走去煮就能帶出海鮮味,配合煮得軟硬剛好的扁麵,爽口又彈牙,再加帕

🥦▪️CAULIFLOWER

🐟▪️HAMACHI CEVICHE

🍝▪️MIXED SEAFOOD LINGUINI
雜錦海鮮扁麵,材料有鮮蝦,帶子、青口用上白走去煮就能帶出海鮮味,配合煮得軟硬剛好的扁麵,爽口又彈牙,再加帕爾馬芝士,更加美味

🍗▪️H.F.C - HOLY FRIED CHICKEN
HOUSE MARINADE SAUCE, YOGHURT CUCUMBER, SICHUAN SAUCE
自製香料炸雞帶點墨西哥風味的胡椒香辣,外香脆肉質Juicy ,啖啖肉,配合青瓜乳酪好清新可中和炸雞的油膩感,川式香辣味道帶點甜辣,沾上炸雞更加惹味

🍸▪️DRINKS
唔知道飲乜嘢最好叫老闆為你介紹和調劑,好有神秘感,我哋嘅兩杯飲品都非常適合女士,不是太重酒味,帶果香的酸甜,好容易入口

• MIXED SEAFOOD LINGUINI
  • HOLY FRIED CHICKEN
2023-07-01 14 瀏覽
今日朋友生日特登同佢中環行街食飯,朋友話好耐都冇去過蘇豪區,一於過去飲杯嘢想食飯。Holy Eats 餐廳酒吧,餐廳裝修得好有格調,柔和嘅燈光加上音樂,喺度食嘢感覺真係好舒適。caesar salad凱撒沙律 ,沙律菜非常新鮮,上面鋪滿芝士,沙律菜味道鮮甜,芝士有少少鹹香,味道層次清新豐富。Beef Taco two pcs 一個好特別嘅墨西哥餡餅,上面鋪滿香料牛肉,下面嘅餅底焗到啱啱好,食落口好酥脆,入口牛肉味好香濃加上香料味好突出,味道非常有層次,加少少青檸汁落去令到牛肉味更加突出。Fried Chicken 雞件分量好多,雞皮炸到金黃色,食落口雞肉仲係好嫩滑好juicy,加上蔥花芝麻 ,令到炸雞嘅味道更加有層次,加上餐廳嘅醬汁真係好好食。Mush Croquettess炸磨菇餅,外面炸到好酥脆,面層加咗少少芝士粉,食落口味道層次好豐富,入面嘅蘑菇容一粒粒好有口感,外酥內嫩,香口惹味。pan fried Salmon香煎三文魚,賣相好吸引,三文魚分量好多,火喉控制得啱啱好,三文魚肉嫩滑,魚肉味香濃,脂肪分佈均勻魚香味更突出,加少少醬汁令到味道更有層次。
caesar salad
Beef Taco two pcs
Fried Chicken
Mush Croquettess
pan fried Salmon
⭐️Beef tacos $98調味好特別,用咗西班牙蕃茄醬同阿根廷青醬!⭐️Holy Fried chickens $158呢個應該係餐廳招牌菜,雞肉外層酥酥脆脆,入面依然juicy!⭐️Aglio olid $108睇落雖然好簡單,蒜蓉辣椒番茜嘅香氣可以中和頭先小食嘅濃味。⭐️ Pan fried salmon $188好鍾意佢嘅荷蘭醬同埋剪得香脆嘅薯仔⭐️Honeysuckle natural fruit seltzers $68原來呢間酒吧有自己釀酒,仲整成罐裝飲品,既特別又有心思,主要係水果味道,用啲入口酒精濃度又唔高,適合放工過嚟輕鬆一下。

⭐️Beef tacos $98
調味好特別,用咗西班牙蕃茄醬同阿根廷青醬!

⭐️Holy Fried chickens $158

⭐️Aglio olid $108
睇落雖然好簡單,蒜蓉辣椒番茜嘅香氣可以中和頭先小食嘅濃味。

⭐️ Pan fried salmon $188
好鍾意佢嘅荷蘭醬同埋剪得香脆嘅薯仔

2023-06-17 33 瀏覽
主打fusion 菜嘅holy eats 位於中環伊利近街soho 區,由中環街市行上幾條長電梯好快就到。餐廳環境非常有特色,牆上掛咗好多唔同嘅紋身圖案,好有型!Cauliflower $88椰菜炒得好好,調味方面用孜然,十分惹味,特別嘅係配埋乳酪,成個口感食落再香滑啲。再加埋小小石榴肉嘅香甜,令到層次更豐富。Beef taco $98Taco Tuesday!!!!! 有個好味嘅墨西哥夾餅真係令人十分滿足,裡面十分之多牛肉嘅分量,份量十足。味道方面西班牙文蕃茄醬同chimichurri 醬嘅配搭好夾,加小小洋蔥!Tom yum mussels $198藍青口肉每隻都夠哂鮮味,但今次唔係普通嘅白酒牛油味,係配搭好惹味嘅冬陰功湯底!層次更加豐富,小小辣味更加帶得出青口嘅海鮮味。Aglio olio peperoncio $108簡單嘅蒜油意粉,用嘅蒜油十分之香蒜頭味,蒜頭嘅味道炸得無火,只有蒜頭嘅甜味,意粉亦得係好出色嘅Al dente。Sai do si $88甜味叫左個呢間嘢嘅推薦,港式西多士嘅做法,但當配唔係咁簡單,配上香濃嘅花生醬之餘,帶小小焦糖嘅甜味同埋橙皮嘅香。Mocktai

Cauliflower $88

Beef taco $98

Tom yum mussels $198

Aglio olio peperoncio $108

Sai do si $88

Mocktail $176
叫多兩杯好靚嘅無酒精雞尾酒作結。完美嘅一餐!
2023-06-16 19 瀏覽
今日去中環食特色西餐,餐廳叫做好易食,位於中環蘇豪區,氣氛相當好。-Caesar salad凱撒沙律有羅馬生菜、脆麵包粒、巴馬臣芝士同靈魂凱撒沙律醬,羅馬生菜非常新鮮,爽脆鮮甜,配上凱撒沙律醬,好開胃。-Holy Fried Chicken炸雞炸得非常出色,外脆內嫩,雞肉夠嫩滑,同時充滿肉汁,加上自家醬汁,大大增加層次味道。-Seafood linguine 海鮮解凍得恰到好處,回復海鮮應有海鮮味,大蝦夠彈牙,青口保持獨有鮮味,意粉煮得剛剛好,al dente,充分吸收海鮮的精華。-Hamachi ceviche源自秘魯的菜肴,材料有油甘魚,檸檬汁,香草,洋蔥。油甘魚刺身肉質鮮嫩,味道清甜。Ceviche味道非常清爽,檸檬汁為其帶來了鮮明的風味,而洋蔥則為其增添了一份甜味和脆爽口感。-Sai-do-si非常有特色的西多士,配上濃厚的花生醬,西多士炸得夠香口,一小口,作為甜品結尾合適合適。-評分 : 7/10
Caesar salad
Holy Fried Chicken
Seafood linguine
Hamachi ceviche
Sai-do-si
評分 : 7/10
2023-06-14 53 瀏覽
CAULIFLOWER $88 🤍4/5本身唔係特別鐘意椰菜花,但係配埋乳酪汁少少酸又幾開胃,仲有好多細細粒嘅番石榴,好少見會加入碟餸,甜甜地意外地夾。SPRING ROLLS $98 🤍4/5咬落超多涵,多過平時係酒樓食嗰啲好多,有齊豆腐蘑菇椰菜紅蘿蔔,配埋嗰少少辣嘅醬,有中西合璧嘅feel~SEAFOOD LINGUINI $168 🤍4.5/5嗰面超邪惡滿滿芝士粉!🧀食落又唔會太heavy嘅感覺,嗰意粉汁唔會好重味,保留番原本嘅蝦鮮味!LAMB AND PORK KOTFA $178 🤍3.5/5如果鐘意食羊嘅會幾欣賞,好重羊味🐑有啲似ikea嘅肉丸,不過係加咗羊肉version~SAI-DO-SI $88 🤍3.5/5嗰名超得意,第一次見到西多士直譯嗰名!啱啱炸起熱辣辣,上面仲有糖漿花生醬杏仁片正!HOLY WATER $108 APEROL SPRITZ $50 兩杯cocktail都唔錯,鐘意重少少酒味會推介 aperol spritz,想fresh啲冇咁甜就試 holy water
CAULIFLOWER $88 🤍4/5

Seafood Linguini
Sai-Do-Si

Lamb & Pork Kofta
2023-06-14 21 瀏覽
最近係蘇豪Elgin Street到試左2間幾唔錯既餐廳,其中一間就係Holy Eats。本身係俾佢個Monday 2-4-1 munchie吸引左入去既。只要每人各嗌1款小食,就可以享用mains買一送一。加上佢個感覺又幾chill咁,所以要試下。當日7點去到餐廳,原來呢到每日4-8pm係Holyhour,啲野飲都係$50-$60。於是嗌左2杯好refreshing既野飲,夏天飲真係幾爽。✨Aperol Spritz $60✨Honeysuckle Natural Fruit Seltzer – Gin Citrus $50呢到啲小食好吸引!雖然得2條友,都忍唔住嗌左3款。✨H.F.C – Holy Fried Chicken $158house marinade sauce, yoghurt cucumber, Si Chuan sauce,炸雞都唔錯,熱辣辣、皮脆肉嫩,個醬係四川辣醬配蛋黃醬,食落微微辣😋✨Prawn Tacos(2pcs) $98Sambal, guacamole, onions叁巴醬係娘惹菜成日都用到既醬,估唔到墨西哥tacos配呢個醬都咁夾!叁巴醬本身都有蝦

於是嗌左2杯好refreshing既野飲,夏天飲真係幾爽。
✨Aperol Spritz $60

呢到啲小食好吸引!雖然得2條友,都忍唔住嗌左3款。

✨Prawn Tacos(2pcs) $98
Sambal, guacamole, onions
叁巴醬本身都有蝦膏,配蝦tacos就岩曬啦,又香又惹味👍🏻

✨Mushrooms Croquettes $88
black garlic, parmesan
成個可樂餅食落好creamy,最底個black garlic sauce超好味!唔知點形容,凈係勁想拎起隻碟lam曬啲醬佢🤤

✨Ox Tongue Macaroni $128
bell peppers, tomato, parmesan
牛舌煮到好腍,通粉帶少少煙韌。我朋友話係充滿回憶好homemade既味道!

✨Steamed Gyoza $118
pork, spicy vinegar, kimchi
其實食完個通粉已經幾飽下,但因為mains有買一送一,所以我地揀左個餃子。
有成6大隻蒸豬肉餃子,餃子皮厚薄適中,個汁酸酸辣辣。

✨French Toast $88
peanut butter, orange marmalade, whipped salted caramel
甜品就係另一個胃黎既😂呢個西多士同平時食開既唔同,圓碌碌好似個餅咁。
真係好似佢menu所寫咁係must try!
好鍾意佢加左個柑橘醬,甜得黎又帶啲甘苦,完全中和曬個花生醬既味道,一啲都唔覺得油膩!
2023-06-13 14 瀏覽
坐落蘇豪區,霓虹燈嘅招牌同門口chill chat嘅客人令餐廳感覺好chill🤙🏻另外室內裝修好型格,非常有格調,配上chill bar vibe嘅音樂,應該吸引唔少中環放工嘅人🤪👀同埋老闆都好chill!✨Tom Yum Mussels $198非常驚豔嘅fusion菜,冬蔭功有椰味但唔會太重,另外相對泰式冬陰功冇咁辣,味道完美滲入青口,亦唔會完全遮蓋青口嘅鮮味🥹👍🏻冬陰功底配烤得香脆嘅包💯💯💯真係好好食🍽絕對挑戰大家試吓呢個特色菜❤️✨Aglio Olio Peperoncino $108個人覺得海鮮同埋小食太出色🤣🤪主食相對下係陪襯,扁意粉好有嚼勁,蒜味香濃🫦橄欖油味較重,略帶微辣🍝✨Mush Croquettes $88炸蘑菇表面有芝士,伴黑蒜汁,值得一提嘅話發酵咗嘅蒜頭可以增強免疫力🤪整體好creamy,菇粒好有鮮味❤️外皮唔會有一層厚厚嘅粉,好香脆💯✨Fried Chicken $158炸雞好酥脆,外脆內嫩滑,細細舊送酒一流👍🏻💯另外伴菜方面有青瓜沙律🥗爽脆嘅口感既解膩又開胃🫦✨Sai-Do-Si $88甜品方面👀比港式西多士少油,面頭有脆片增加口感,加上淡淡焦糖香💯另外內餡花

Tom Yum Mussels $198

Aglio Olio Peperoncino $108

Mush Croquettes $88

Fried Chicken $158

Sai-Do-Si $88
甜品方面👀比港式西多士少油,面頭有脆片增加口感,加上淡淡焦糖香💯另外內餡花生醬味道濃郁之餘唔會太膩,配上解膩嘅橙香💯一絕👍🏻

Honeysuckle $68
Yuzu x Gin 罐裝cocktail,Gin味道較重得嚟好易入口,柚香好加分👍🏻好refreshing🍹會形容為我想買返屋企放雪櫃飲嘅飲品🍹

Caprioska $118
本身唔太好Vodka 做base嘅cocktail,但因為有菠蘿汁同青檸汁加乘,感覺係好適合夏天飲嘅refreshing drink,就不加一試😬Vodka味重,但菠蘿汁中和左濃烈嘅酒精,兩者好夾,令飲品好易入口🍹有驚喜🤙🏻

🍽整體食物質素好高!環境好舒適,唔會有侷促嘅感覺,絕對會encore同朋友嚟chill chat歎翻杯cocktail 😋🍸
2023-06-11 10 瀏覽
今晚同朋友去SOHO CHILL 下, 環境有特色之餘, 播住勁歌, 特別正A SPRING ROLLS 有脆皮和軟餡的口感,豆腐、捲心菜、混合蘑菇、胡蘿蔔和味噌等,搭配了辣椒蛋黃醬,可以為食物帶來一種微辣和酸甜的口感。PRAWN TACO, 由蝦、鱷梨醬、洋蔥等原料組成,蝦肉鮮嫩多汁,鱷梨醬帶有一定的奶油質感和香氣,搭配上洋蔥和辣椒醬,可以為整道菜帶來一種鮮辣口感。CAULIFLOWER - $88: 這道菜通常由椰菜花、檸檬酸奶、孜然和石榴等原料組成,椰菜花經過烤製後,外表酥脆內部柔軟,搭配上檸檬酸奶和孜然調味,可以為整道菜帶來一種清新、酸甜、微辣的口感。OX TONGUE MACARONI - 牛舌肉、彩椒、番茄和帕爾瑪乾酪,牛舌肉肉質柔嫩,彩椒和番茄則為整道菜帶來了一種酸甜的味道,帕爾瑪乾酪則為菜品增添了一份濃厚的奶香味道。HALF ROASTED CHICKEN -五香粉和薑蔥, 雞肉烤製後呈現出金黃色的外表和嫩滑多汁的內部,五香粉和薑蔥為整道菜帶來了一種濃郁的香氣和味道,搭配上炒蘑菇,可以為菜品增添一份清爽的口感。