2023-07-20
Happy Friday 同朋友去咗中環嘅伊利近街soho區,試咗一間主打墨西哥fusion菜嘅餐廳:holy eats 💗餐廳環境好有特色,牆上掛咗好多唔同風格嘅畫,仲有標價添~感覺似一個地下藝術館😻先試咗椰菜花,味道非常香,再配上乳酪同小小石榴肉,好有新意😍🧡加上用孜然炒,層次好豐富😋另外試咗Aglio olio peperoncio,一味好classic 嘅蒜油意粉,但係蒜油好香,意粉亦煮得好好,夠彈牙係朋友成餐最鍾意既一味❤️仲叫咗佢哋嘅炸雞,炸得好出色,外脆內嫩,加上墨西哥風味的胡椒香辣味,更加層次豐富😋配合青瓜乳酪好清新🧡另外試咗佢哋嘅Crab Cake,好足料,配洋蔥同紅椒,口感豐富🥰最後叫左兩款酒分別係芒果同柚子味,但味道唔會太甜,幾易入口🥳成晚食飯既氣氛好好,適合鍾意熱鬧嘅朋友😝
係朋友成餐最鍾意既一味❤️
仲叫咗佢哋嘅 炸雞,炸得好出色,外脆內嫩,加上墨西哥風味的胡椒香辣味,更加層次豐富😋
配合青瓜乳酪好清新🧡
另外試咗佢哋嘅Crab Cake,好足料,
配洋蔥同紅椒,口感豐富🥰
最後叫左兩款酒
分別係芒果同柚子味,
但味道唔會太甜,幾易入口🥳
成晚食飯既氣氛好好,適合鍾意熱鬧嘅朋友😝