餐廳: 安南越式牛肉粉X越茶
資訊:

2022-11-12 212 瀏覽
「飲咩好?」「你話事啦」、「我無意見」係咪聽到都似曾相識😂😂😂如果你成日都好似我咁諗唔到飲咩😂就可以試下跟住佢啲名(你話事啦、我無意見、隨便啦)黎嗌😈利申:我就係比啲名吸引左🤣~唔知飲乜好(日系蜜桃烏龍茶)$26本人不嬲鍾意茶味濃嘅飲品🤤呢支茶嘅蜜桃味唔會甜到好似查字典咁🤤抵讚✨底下仲有少量果肉🤩打卡人士記得要影低佢個名📸🤩真係好搞笑🤣🤣又方便嗌🤣🤣‼️不過如果鍾意熱飲嘅大家就可能要諗諗因為熱飲真係唔算好多可能我未有動力試黑糖冬瓜😟令到選擇又少左🤦🏻‍♀️不過呢間店好啱夏天熱辣辣❤️‍🔥個陣黎杯冰涼嘅飲品解渴消暑🤤如果冬天想刺激啲飲冰野嘅話都可以try✨✨
「飲咩好?」
「你話事啦」、「我無意見」
係咪聽到都似曾相識😂😂😂
如果你成日都好似我咁諗唔到飲咩😂
就可以試下跟住佢啲名(你話事啦、我無意見、隨便啦)黎嗌😈
利申:我就係比啲名吸引左🤣

令到選擇又少左🤦🏻‍♀️
如果冬天想刺激啲飲冰野嘅話都可以try✨✨
外賣自取
2022-10-10 281 瀏覽
食過幾次安南越南餐廳價錢唔算貴而且個味好食同都幾大碗次次都食唔曬…生牛肉河粉評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個係每次去必嗌 真係好好味牛肉份量夠 唔係求其比幾塊個湯正正常常 唔會太咸火車頭河粉評分:⭐️⭐️⭐️⭐️呢個就唔係特別好食 份量都夠多豬頸肉評分:⭐️⭐️⭐️⭐️呢個豬頸肉今次食有啲扣分 啲肉有啲‘鞋’但個味都係好食嘅 上面嘅蔥油好正飲品都係嗌正餐有半價🍑蜜桃烏龍茶好好飲今次嗌左伯爵珍珠奶茶 幾特別但啲珍珠淋左啲 唔夠煙韌整體呢間食物都係好食 會再去嘅餐廳
食過幾次安南越南餐廳

今次嗌左伯爵珍珠奶茶 幾特別
但啲珍珠淋左啲 唔夠煙韌
整體呢間食物都係好食 會再去嘅餐廳
2022-08-13 306 瀏覽
安南越式牛肉粉X越茶平時都幾鍾意食越南嘢,收工喺附近搵食,試一試先。-------------------------生牛肉牛丸湯檬 $62湯頭用咗牛骨牛腩熬製而成,唔怪得咁清甜清香,生牛肉切得薄得嚟好嫩滑,牛味幾香濃,加埋濃甜嘅湯底,味道好豐富。牛丸就一般,味道唔夠,而且唔夠彈牙。檬粉係幼身嘅,吸收曬湯底精華,可以加埋青檸汁同辣椒,令味道層次更加豐富。-------------------------同一間店舖仲有越式手搖飲品店越茶,喺安南食嘢可以以優惠價升級特式飲品👍👍安南越式牛肉粉X越茶地址🎈將軍澳欣景路8號新都城中心2期2樓2021-23號舖
安南越式牛肉粉X越茶

平時都幾鍾意食越南嘢,收工喺附近搵食,試一試先。

-------------------------
生牛肉牛丸湯檬 $62

-------------------------

安南越式牛肉粉X越茶
地址
🎈將軍澳欣景路8號新都城中心2期2樓2021-23號舖
2022-07-22 258 瀏覽
已經好耐冇食過越南粉,今晚決定去新都城中心呢間越式牛肉河粉試下,位置係以前食街,附近一連有數間食肆。三個人叫了三個粉麵再加一個越南春卷呢個係生牛肉拼坑腩片金邊粉,份量少,味道好一般,個金邊粉有一陣糠味。呢個係香茅豬頸肉湯檬,豬頸肉正常,檬粉可以。呢個係香茅豬扒金邊粉,豬扒醃得好入味,值得一讚,豬扒份量都算多。呢個小食係越南春卷,裏面有粉絲,木耳絲,竽頭,甘筍絲,春卷個皮稍硬唔夠脆,味道還可以。整體感覺好一般!

三個人叫了三個粉麵再加一個越南春卷

呢個係香茅豬頸肉湯檬,豬頸肉正常,檬粉可以。

整體感覺好一般!
2022-07-16
2022-05-15 233 瀏覽
等個外賣等到燥,開頭好多人喺度等,慢慢發現全部人拎哂,淨返我仲等緊,我眼見全場啲枱坐唔滿,好多吉枱架喎…….中途問過好多次,我只係買份牛油雞翼& 米紙卷係咪真係要咁耐,開頭幾次都係叫我等等,唔係好想理嗰種態度直到有一次見佢終於拎起張單睇、問廚房… 再遞張單入廚房…. 就估到根本係漏單,但間鋪死都唔認,當然都唔肯退錢啦😡結果…. 等左接近一個鐘之後終於得到一份牛油雞翼+ 米紙卷……. 仲要sorry 都無句咁公道講,雞翼幾好食既,米紙卷就一般般囉…但我諗真係有排都唔想再幫襯😮‍💨

公道講,雞翼幾好食既,米紙卷就一般般囉…
但我諗真係有排都唔想再幫襯😮‍💨
外賣自取
呢間餐廳非常特別 原本係行過想買杯野飲 點知望望下原來係間餐廳cross over 手搖店黎嘅 見到佢地嘅下午茶餐都幾吸引 就試試佢餐廳嘅位置都幾闊落 最重要一點可以坐低叫野食 再要埋杯手搖 呢樣野都幾新鮮之前係其他餐廳都未試過有呢個體驗🌟香茅牛肉米紙卷 $48呢個推薦大家試下 亦都係餐廳嘅廚師推介米紙卷包到滿滿嘅餡料 可以淋上唔同醬料真係好好食 我地仲即時encore 添🌟法式牛油蒜蓉雞翼$48/4件一黎到已經聞到勁香蒜蓉味蓋過牛油嘅味道勁多勁多蒜蓉 雞翼唔算好大隻 但肉質好滑其實除左呢款雞翼之外 下午茶套餐都可以另外再加d小食 都有雞翼 不過就唔係呢款🌟越式香茅豬扒飯食越南野幾乎次次都會叫嘅 一定係雞翼同豬扒飯香茅豬扒下午茶黎講唔算細份 一個人真係難d 食得曬 兩個人加埋其他野食就啱啱好🌟🌟越茶飲品🌟🌟呢個真係餐廳嘅重點 餐牌有二三十款飲品比大家選擇 真係選擇困難 最後都係揀番佢地嘅人氣產品 過下自己想飲廢水嘅口癮另外 因為我地係叫下午茶餐關係 加配手搖都係十零蚊 超級抵📎店舖資訊📌 安南越式牛肉粉X越茶將軍澳欣景路8號新都城中心2期2樓2021-23號舖🚇港鐵寶琳站 A1 出口,
呢間餐廳非常特別 原本係行過想買杯野飲

🚇港鐵寶琳站 A1 出口, 步行約8分鐘

等候時間🕰 0 mins
📍#將軍澳

2022-03-12 118 瀏覽
朋友講過好多次,佢屋企附近呢間越南野好味又抵食,疫情呢排下午茶以外既時段都係外賣自取8折,所以佢成日都會放工外賣返屋企~講到咁好味,就約埋一齊去食下😂下午茶餐又真係幾抵食,款式選擇都多,有飯有粉麵又有小食,仲有野飲~ 除左一般港式野飲,仲可以轉越式特飲或者要越茶既台式特飲添❤️生牛肉牛湯河 生牛肉份量都幾多,浸一浸到岩岩熟食落非常嫩,然後個湯底就更有牛肉味🧡香茅豬扒湯河 香茅豬扒好入味,肉質解嫩會唔會乾💛越式炸春卷 用牛油生菜好爽脆,用黎包住熱辣辣既脆卜卜既春卷超加分💚柚子鮮蝦沙律 賣相吸引,柚子+青瓜+大蝦配酸辣醬汁,好開胃💙香茅雞翼 大大隻雞中翼,岩岩好熟d 肉仲好嫩💜芝士奶蓋炭培烏龍青茶 好厚既一層奶蓋+淡淡滲出既炭培味,好清香🤎青檸梳打 食完炸野飲,特別解膩overall 味道都好唔錯,好地道既獨特越南風味~朋友仲有認真睇介紹,原來店名"安南"係越南古稱,因為以前係法國殖民地,所以飲食文化係東方x法式mix!

🧡香茅豬扒湯河 香茅豬扒好入味,肉質解嫩會唔會乾

💙香茅雞翼 大大隻雞中翼,岩岩好熟d 肉仲好嫩

🤎青檸梳打 食完炸野飲,特別解膩

2022-03-09 725 瀏覽
【安南越式牛肉粉】主打越南風味菜,提供多款口味正宗的越式地道美食,港九新界共有4家分店。新都城中心分店特設【越茶】茶飲店, 供港式、越式及台式特飲,吃越南美食同時,也可喝到心愛的台飲。下茶餐牌選擇豐富,有各式湯粉、涼拌撈檬、炒粉炒飯、地道小食等共26款,還可追加12款小食及加錢轉成700ml大大杯特飲,性價比高,令人選擇困難症發作呢。安南生牛肉湯河粉 下午茶餐 ($47)大大一碗生牛肉片份量頗多,湯頭清甜,河粉滑溜,配搭九層塔及生洋蔥,再擠些青檸檬,增加清新滋味。安南海鮮炒金邊粉 下午茶餐 ($51)配料有魷魚,蝦,蟹柳,蛋,紅蘿蔔絲及芽菜,用料十足。如果金邊粉可以炒得很乾身些,定會更可口。金邊田園素菜米紙卷 ($48)煙韌外皮包著檬粉,青瓜,紅蘿蔔絲,生菜及炸蒜,飽滿豐富,味道清新。蘸些魚露甜酸汁同吃,開胃惹味。香草魚餅 下午茶餐加配 ($18)一客有三件,煎得金黄,口感彈牙。上湯生菜 下午茶餐加配 ($25)份量比想像中多,生菜新鮮爽脆,不會過於油膩。芝士奶蓋英式伯爵茶 加愛玉 下午茶餐 (+$20)芝士奶蓋厚厚一層,下得毫不吝嗇。質地非常濃稠,喝下綿密細滑,味道帶鹹香。伯爵茶充滿
安南生牛肉湯河粉 下午茶餐 ($47)
安南海鮮炒金邊粉 下午茶餐 ($51)
金邊田園素菜米紙卷 ($48)
香草魚餅 下午茶餐加配 ($18)
一客有三件,煎得金黄,口感彈牙。
上湯生菜 下午茶餐加配 ($25)
份量比想像中多,生菜新鮮爽脆,不會過於油膩。
芝士奶蓋英式伯爵茶 加愛玉 下午茶餐 (+$20)
芝士奶蓋厚厚一層,下得毫不吝嗇。質地非常濃稠,喝下綿密細滑,味道帶鹹香。伯爵茶充滿幽香不苦澀,混合奶蓋層次豐富,鹹甜平衡得宜,加入愛玉更添口感。
越式滴漏咖啡 下午茶餐 (+$20)
咖啡味道香醇中帶微甘,煉奶額外以支裝奉上,既衛生又可以根據口味調校濃度,甚是貼心。

疫情期間,外賣自取更可享8折優惠 (下午茶時段除外),非常超值。
2022-02-24
2022-03-07 97 瀏覽
朋友推介係屋企附近有間CP值好高既越南菜「安南越式牛肉粉X越茶」. 下午茶時間一於去食我最愛的「安南火車頭」😍餐廳環境好舒服,好多卡位,裝修簡約富有東亞風情。安南提供各類越式名菜,除了多款正宗越系地道美食之外,更提供港式、越式及台式飲。🌟安南火車頭 $75~ 黎到安南必試佢地正宗既越南河粉。越南是著名水之鄉,街邊處處總有河粉賣 ,人們也習慣在街頭吃上一碗牛肉河粉,久而久之“牛肉粉”就成了越南河粉的代名詞。安南火車頭份量十足,湯底選用上等牛骨熬製,配上河粉薄而通透,滑溜的生熟牛肉、軟熟的牛筋、彈牙牛丸、脆爽牛柏葉,湯底鮮甜油香,令人回味無窮。更可加上九層塔、青檸及辣椒入湯內更添香氣。🌟越式蒸粉卷(3件)$40 ~ 下午茶餐的越式蒸粉卷,非常抵食,我仲加左$25 要左一個冰凍椰青。越式蒸粉卷皮薄又滑,配料非常多,有沙葛、紅蘿蔔、木耳、洋葱、芫荽、蟹肉及蝦切碎。面層舖上乾蒜片,更惹味。椰青非常大個,冰凍得黎又好清甜,解油膩一流🌟 香燒庶蝦(1支) $38金黃色的越南庶蝦,炸到熱辣辣上枱,炸皮薄脆爽口,內裡的蝦膠滑嫩彈牙,鮮嫩的蝦肉吸收了甘蔗的鮮甜,與越南甜酸醬一齊食特別正🤤🌟牛油焗青口(6隻
下午茶時間一於去食我最愛的「安南火車頭」😍

🌟安南火車頭 $75

🌟越式蒸粉卷(3件)$40
椰青非常大個,冰凍得黎又好清甜,解油膩一流

🌟 香燒庶蝦(1支) $38

🌟牛油焗青口(6隻)$58
~ 牛油焗青口即叫即焗,牛油散發着濃烈嘅香味。青口肉質彈牙鮮甜,非常新鮮大隻,焦香的金黃蒜和牛油,食到停唔到口🤤

🌟芝士奶蓋四季春青茶 $30
~ 越茶新出品,特濃芝士奶蓋,非常厚實,入口順滑。四季春青茶 ,茶味香濃但唔會苦澀。芝士配四季春茶非常夾,飲落非常清新😚

❣️提提大家:疫情期間外賣自取8折(下午茶時段除外)

📍安南越式牛肉粉X越茶 (將軍澳)
2022-03-07 74 瀏覽
記得去越南旅行既時候導遊有介紹「安南」係越南古稱,作為法國殖民地,經過文化融合,創造左當地東西合璧既獨特飲食文化。依家無得去旅行,又想食越南野,就黎安南止下癮~生牛肉湯河粉 $56生牛肉薄但大片,牛肉質地軟淋無渣河粉幼身質地滑漏、口感軟糯湯底味道唔會過鹹,頗清甜整體味道温潤,食完好舒服香茅牛肉撈檬 $60香茅牛肉係呈條狀,牛肉夠入味檬粉質地彈牙、唔會過淋,加入越式魚露撈埋食酸酸甜甜,口感清爽唔油膩蝦頭膏海鮮炒飯 $72擺盤、賣相吸引、味道惹味海鮮有唔少蝦仁同魷魚,蝦仁新鮮大粒、質地爽彈炒飯炒到乾爽、粒粒分明;唔算好油膩,碟底無好多殘餘油份幾好!鮮蝦米紙卷 $48米紙卷包左蝦仁、檬粉、青瓜絲、醃蘿蔔絲同生菜絲,材配豐富、份量大方,一啖好難咬得曬。米紙厚薄適中、有韌度;各種蔬菜絲新鮮爽脆,口感層次分明,沾上魚露一齊食酸甜開胃、味蕾清新咸柑桔水 +$8味道正常,應該係沖出黎既,水加得太多,唔夠鹹,飲完無喉嚨好潤既感覺整體而言,食物份量大方、味道唔錯!餐廳除左有唔同種類既越南著名菜式,仲提供各種港式、越式及台式特飲供食客挑選,疫情期間外賣自取仲有8折添 (下午茶時段除外),唔想煮野食到餐廳買外

依家無得去旅行,又想食越南野,就黎安南止下癮~

生牛肉湯河粉 $56
生牛肉薄但大片,牛肉質地軟淋無渣
河粉幼身質地滑漏、口感軟糯
湯底味道唔會過鹹,頗清甜
整體味道温潤,食完好舒服

香茅牛肉撈檬 $60
香茅牛肉係呈條狀,牛肉夠入味

蝦頭膏海鮮炒飯 $72
擺盤、賣相吸引、味道惹味
海鮮有唔少蝦仁同魷魚,蝦仁新鮮大粒、質地爽彈

鮮蝦米紙卷 $48

咸柑桔水 +$8

整體而言,
食物份量大方、味道唔錯!
餐廳除左有唔同種類既越南著名菜式,
仲提供各種港式、越式及台式特飲供食客挑選,疫情期間外賣自取仲有8折添 (下午茶時段除外),唔想煮野食到餐廳買外賣都係唔錯既選擇
2022-03-02 345 瀏覽
好多地方都有嘅「安南」,平時唔常食,試過外賣一次,今次就堂食,將軍澳呢間好大,環境座位都幾闊落呢間有好多越式菜,最欣賞佢隔離有飲品小店,有港式、越式、台式特飲,唔食嘢又可以買返杯,食嘢又可以加錢轉特飲,好多選擇原來「安南」係越南嘅古稱,曾經係法國殖民地,所以有獨特飲食文化而家疫情期間外賣自取8折(下午茶時段除外)法式蒜蓉包$36/3件好香脆,蒜蓉牛油好多,食到成個口都係蒜蓉味,都幾大件,食嘅時候小心太脆會介口安南海鮮炒金邊粉$51夠鑊氣,調味夠,好食。有蟹柳、蝦,蝦都好爽口法式牛油蒜蓉雞翼$48/4件勁多蒜蓉!食嘅時候拿開咗啲,雞翼又係好香脆,keep到雞翼肉好滑好嫩越式香茅豬扒$18幾好食,香茅味足,腍身菠蘿肉雞絲炒飯$70叫得太多嘢食,最後呢個要打包,不過食咗啖都係好有鑊氣,加埋菠蘿,好清新,唔油膩越茶飲品好味好多嘢揀

原來「安南」係越南嘅古稱,曾經係法國殖
民地,所以有獨特飲食文化

而家疫情期間外賣自取8折(下午茶時段除外)

法式蒜蓉包$36/3件

安南海鮮炒金邊粉$51
夠鑊氣,調味夠,好食。有蟹柳、蝦,蝦都好爽口

法式牛油蒜蓉雞翼$48/4件

越式香茅豬扒$18
幾好食,香茅味足,腍身

菠蘿肉雞絲炒飯$70

越茶飲品
好味好多嘢揀

2022-02-28
9 分鐘 (堂食)
2022-03-02 72 瀏覽
吃過無數次越南菜,安南可以稱得上驚艷。店名是越南的古稱,曾是法國殖民地,你能想到的越系名菜全部應有盡有,融合了越式和法式的地道風味。豬頸肉濱海:好特別!第一次吃濱海,绝了。猪頸肉酥香,横鋪的米粉有原始的米香,綿軟又有韌性,裹上新鮮脆爽的生菜👍生牛肉湯河:份量很大,有很多牛肉片。湯是牛骨湯,味道正宗。牛油蒜香雞翼:招牌推薦小食。牛油和2蒜香味十足,雞翼外酥里嫩。炸虾餅:蝦肉白白嫩嫩,看起来就很有食慾。沾上辣椒汁,一點都不油膩。黑糖珍珠鮮奶:越式特飲。要了無糖的,甜度剛剛好,因为黑糖還有一點甜度。珍珠彈牙,鲜奶濃郁,味道不輸網紅奶茶店。此外还有各款港式、台式飲品供選擇,想喝什么就喝什么。椰青:原隻大椰子,原汁原味。喝完的椰殼還可以吃椰肉,大滿足!這家店在新都城商場里,環境很好,都是沙發座。價錢卻十分良心,跟西環街邊小店的價格基本持平,平靓正!現在疫情期間外賣更有自取8折(下午茶除外),要不要這麼抵喔。

生牛肉湯河:份量很大,有很多牛肉片。湯是牛骨湯,味道正宗。

2022-02-26
2022-02-25 76 瀏覽
寶林新都城都開左好幾間越南餐廳🇻🇳今次同媽媽試左呢間安南越式牛肉粉原來以前越南就係叫安南 呢個同法國好有淵源嘅國家 食物都好吸引見到menu有炸蝦餅 撈檬 濱海呢啲正宗越南野🥰 ▫️香茅豬肉蝦片 ($45)一客4塊豬肉蝦片 香茅豬肉料幾多夾埋香脆蝦片 口感唔錯 我仲加埋佢個Hot Chili Sauce😍 有種酸辣感好正▫️安南火車頭 ($75)我呢啲大食肥仔就最鍾意叫火車頭🤤貪佢啲配料夠多!😂生牛肉、牛腩、牛丸、牛筋、牛栢葉😍河粉好爽滑 配埋青檸汁同辣椒粒👍配料我最鍾意生牛肉 都幾大塊又嫩▫️香燒豬頸肉金邊粉 ($68)豬頸肉燒過略嫌有啲乾身 金邊粉份量都好多😳媽媽表示食唔哂要比埋我😂 ▫️椰汁三色冰 (+$8)咁凍都堅持飲凍野🤪 椰奶味夠重 屬偏甜系列 珍多比較爽脆無平時飲開嗰隻啫喱口感 臨走見到外賣自取仲有8折 下次可以買上個friend屋企開餐🤤
寶林新都城都開左好幾間越南餐廳🇻🇳
今次同媽媽試左呢間安南越式牛肉粉
原來以前越南就係叫安南
呢個同法國好有淵源嘅國家 食物都好吸引
見到menu有炸蝦餅 撈檬
濱海呢啲正宗越南野🥰

▫️香茅豬肉蝦片 ($45)
一客4塊豬肉蝦片 香茅豬肉料幾多
夾埋香脆蝦片 口感唔錯 我仲加埋佢個
Hot Chili Sauce😍 有種酸辣感好正

▫️安南火車頭 ($75)
我呢啲大食肥仔就最鍾意叫火車頭🤤
貪佢啲配料夠多!😂
生牛肉、牛腩、牛丸、牛筋、牛栢葉😍
河粉好爽滑 配埋青檸汁同辣椒粒👍
配料我最鍾意生牛肉 都幾大塊又嫩

▫️香燒豬頸肉金邊粉 ($68)
豬頸肉燒過略嫌有啲乾身
金邊粉份量都好多😳
媽媽表示食唔哂要比埋我😂

▫️椰汁三色冰 (+$8)
咁凍都堅持飲凍野🤪
椰奶味夠重 屬偏甜系列 珍多比較爽脆
無平時飲開嗰隻啫喱口感

2022-02-24 62 瀏覽
睇個名已經知道呢間係食越南菜,除咗有各類越式名菜、正宗越系地道美食之外,佢哋亦都提供港式、越式及台式既特飲。「安南」其實係越南既古稱,越南曾係法國殖民地,結合咗東方同法式飲食文化。係疫情期間,外賣自取都可享有8折優惠(下午茶時段除外)。🌟鮮茄牛腩湯河粉(下) $47可以揀粉絲、河粉或者金邊粉,我轉左金邊粉。即使係下午茶面底嘅份量都好大,鍾意呢款蕃茄味夠濃,牛腩份量都算多,而且唔會好鞋。🌟香茅豬扒湯河粉(下)$47呢款叫咗河粉,香茅豬扒會分開上,唔會浸到林晒,不過有啲啲乾身。但都係好抵食🌟蟹鉗肉網卷 +$25每個餐可以優惠價加配一款小食,呢款都唔錯,有啲似越式炸春卷,但餡料就轉左蟹肉🌟酥炸海鮮福袋 +$25係幾得意嘅一款小食,口感有啲似炸雲吞🌟(是但一杯)是Q彈港式珍珠奶 +$12套餐加$12就可以轉一杯越茶,好大杯。珍珠都幾Q彈,茶味夠香🌟(我沒意見)荔技烏龍青茶 +$12呢杯就比較清,叫咗半甜,會飲到淡淡嘅茶香同荔枝味。📍安南越式牛肉粉X越茶 (將軍澳)將軍澳欣景路8號新都城中心2期2樓2021-23號舖

🌟鮮茄牛腩湯河粉(下) $47

🌟香茅豬扒湯河粉(下)$47

🌟蟹鉗肉網卷 +$25

🌟酥炸海鮮福袋 +$25
係幾得意嘅一款小食,口感有啲似炸雲吞

🌟(是但一杯)是Q彈港式珍珠奶 +$12

🌟(我沒意見)荔技烏龍青茶 +$12
呢杯就比較清,叫咗半甜,會飲到淡淡嘅茶香同荔枝味。

📍安南越式牛肉粉X越茶 (將軍澳)
將軍澳欣景路8號新都城中心2期2樓2021-23號舖
🧡❤️🧡秋冬越式火鍋🍲天氣又轉涼🌬係時間打邊爐!今次就嚟個越Pho鍋啦😛食完暖笠笠,下午茶時段嚟多個越式湯河就夠曬滿足啦😚🧡嚐鮮越鍋🧡 $108其實就係西貢海鮮酸辣湯鍋🌶湯底酸酸辣辣好開胃,配料有鮮蝦🦐扇貝、魷魚🦑青口、蟹柳,另外仲有菜菜冬菇✨麵類就係檬粉😆整體份量好足夠,海鮮大大件又新鮮,性價比超高😏建議最後先落檬粉,咁就可以令每一條檬粉都嗦晒火鍋料嘅精華啦😋❤️生牛肉牛丸湯粉❤️ $50食越南嘢又點可以錯過生牛肉湯粉🥩雖然係下午茶餐,但係呢個份量都好多🤤生牛肉好香,最欣賞就係佢嘅牛丸,口感彈牙而且多汁!💛芝士奶蓋炭焙烏龍青茶💛 跟餐+$20第一次喺越式餐廳飲手作飲品,估唔到依度仲有港式特飲、台式飲品、越式飲料🧋質素比想像中高,芝士奶蓋軟滑🥛茶嘅部份清新而不苦澀,有驚喜😍其實餐牌選擇都好多,不過無論嗌咩餐😛都一定要試吓佢哋嘅芝士奶蓋系列呀!🥰📍安南越式牛肉粉X越茶 📍將軍澳欣景路8號新都城中心2期2樓2021-23號舖-
🧡❤️🧡
秋冬越式火鍋🍲