2023-01-01 51 瀏覽
呢間位於尖沙咀天文臺道嘅日式居酒屋·姫,聽好多人介紹過佢哋嘅CP值好高,呢次專登過嚟一試究竟。山椒麻辣海鮮鍋:呢個海鮮鍋嘅用十足,有滿滿嘅海鮮,好似有日本蜆、海蝦、蝦丸、太子貝、青口同埋文甲魷魚等,佢哋啲海鮮夠新鮮,口感彈牙爽口,又夠鮮甜,尤其海蝦同日本蜆。而且呢排天氣轉冷,食呢個鍋就啱啱好,仲帶陣陣麻辣,夠哂惹味。厚燒玉子壽司呢款玉子壽司同出面好唔同,佢係用兩大塊勁厚嘅玉子夾住一丁點嘅壽司飯,甜甜嘅玉子,滿滿嘅蛋香,係玉子迷必食之選,食完勁滿足。八代海苔吞拿魚腩卷壽司卷入面除咗有滿滿嘅吞拿魚蓉之外,仲有咸香味濃郁嘅芝士,兩者嘅味道出奇地夾,咸香嘅芝士可以完美突出吞拿魚所帶嘅鮮味,令卷物食落味道更加豐富。

山椒麻辣海鮮鍋:

厚燒玉子壽司

八代海苔吞拿魚腩卷
2022-12-30 32 瀏覽
緊排除左突然多左好多串燒店之後,仲好似比較流行居酒屋🏮呢間居酒屋用左比較和諧溫馨家庭感覺既裝修,同平時黑沉沉偏向冷調既好大分別😬四周都掛滿左日本海報,門口亦都整得比較日式感覺.👁‍🗨 石持一夜干(7.5/10)💲79.➰石持係呢個魚既名,一夜干既意思就係處理方式,將石持魚剖開清理完之後,再用同海水濃度相近既鹽水浸泡,風乾一夜而成既一碟菜式😶‍🌫️用左呢個方法,魚肉會更加緊實,食落油脂同魚香再突出啲,烤完之後表皮仲係金黃色又帶點焦脆🫣.👁‍🗨 京唐菜本菇八丁味噌燒(7/10) 💲68.➰ 睇個名好難知咩離😂其實呢個係日式雜菜,京唐菜即係番薯葉😂入面仲有本菇同埋西蘭花🥦八丁味味噌微辣,令到成碟雜菜惹味程度增加.👁‍🗨 XO醬黑毛和牛海膽炒飯 (7.5/10) 💲168.➰呢個炒飯面頭有一舊吾大吾細既海膽,食落都鮮甜😜飯粒炒得夠哂乾身,粒粒分明,配左XO醬同黑毛和牛既緣故,炒飯好香口,陣陣和牛油脂同XO醬味🤫.🔛 整體評分(7.5/10)
👁‍🗨 石持一夜干(7.5/10)💲79

👁‍🗨 京唐菜本菇八丁味噌燒(7/10) 💲68

👁‍🗨 XO醬黑毛和牛海膽炒飯 (7.5/10) 💲168

🔛 整體評分(7.5/10)
2022-12-30 39 瀏覽
和友人經過尖沙咀happy hour,忽然發現天文臺道上面有間居酒屋,地點真的有點隱蔽。進店後發現地方不是太大,但牆上貼滿很多不同日本酒的貼紙和和風裝飾,非常有日式居酒屋感覺🌱穴子骨燒 $68友人介紹試食,其實穴子就即是鰻魚。我自己也是第一次食,估唔到燒鰻魚骨香脆挺身,味道濃郁,而且成條骨都可以食。口感也算脆口,而且也沒有苦味,完全是吃不停口🌱醬油漬冷製鵝肝 $158一般食鵝肝都是以煎熱的方法,但這個日式製作有點像歐洲人般的凍食鵝肝。鵝肝厚切又大粒,脂肪含量非常高,口感好似較軟,但入口味濃。好吃得來罪咎感滿滿🌱北海道牛乳豆腐沙律 $72牛乳豆腐味道剛剛好,配上魚子和芝麻醬混合沙律菜一起食,幾特別~

🌱穴子骨燒 $68

🌱醬油漬冷製鵝肝 $158
醬油漬冷製鵝肝

🌱北海道牛乳豆腐沙律 $72
北海道牛乳豆腐沙律
2022-12-22
10 分鐘 (堂食)
醬油漬冷製鵝肝
2022-12-28 21 瀏覽
今日朋友帶我食居酒屋,位於尖沙咀天文台圍,平時好少會經過,都算是隱世食店💯食物種類都幾多,價錢唔貴,兩人飲埋酒都係$400左右,放工輕鬆chill下好地方🍻.沖繩苦瓜煮白鰻魚 $108 原本我都好怕食苦瓜,但沖繩苦瓜既味道我又接受到🤣去除內囊及白膜,甘甘甜甜,白鰻魚唔腥,幾軟腍,出面比較少食到料理👍🏻翡翠螺醬油煮 $88翡翠螺的肉非常厚,但煮得好入味😆口感一點也不韌長芋千切配柚子寒天 $58 店員介紹長芋其實係淮山,口感爽脆😋味道偏淡,主要靠柚子寒天調味,冰冰涼涼,幾好前菜小食
沖繩苦瓜煮白鰻魚 $108

翡翠螺醬油煮 $88
翡翠螺的肉非常厚,但煮得好入味😆口感一點也不韌

長芋千切配柚子寒天 $58
2022-12-21
2022-12-26 28 瀏覽
成日都嚟尖沙咀, 今日想食light啲 Openrice 見到 呢間幾抵食叫左🌟紐西蘭牛柳配山葵汁 $158🌟八代海苔茗荷芝士吞拿魚腩卷$158🌟牛肉長芋京蔥燒伴溫泉蛋 $88紐西蘭牛柳配山葵汁 $158一上枱見到好大碟 牛肉份量好多 呢個價錢都算抵牛柳脂肪少啲肉味濃就咁樣食都夠味 配嘅汁都好好食👍山葵配肉好夾😮八代海苔茗荷芝士吞拿魚腩卷$158好食!中間啲cream cheese份量好足加埋啲黏口嘅吞拿魚蓉 口感同味道都好豐富抵讚之處係個飯嘅比例啱啱好 同唔易散👍牛肉長芋京蔥燒伴溫泉蛋 $88叫多個小食 發現呢間餐廳好鐘意用准山😝長芋姐係淮山 我自己幾鍾意淮山粉粉地又有啲黏既口感平日夜晚都有唔少客人下次再黎尖沙咀會再試下其他嘢👍

成日都嚟尖沙咀, 今日想食light啲
Openrice 見到 呢間幾抵食

長芋姐係淮山 我自己幾鍾意淮山粉粉地又有啲黏既口感

平日夜晚都有唔少客人
下次再黎尖沙咀會再試下其他嘢👍
2022-12-26 14 瀏覽
🕖時段-星期五夜晚差不多8點才到 happy friday都幾爆 多人食既話建議先訂枱_▫️鹽燒香魚 $88香魚外皮微微燒焦脆身 魚肉鮮嫩不會過熟過乾普通鹽燒已好夠味 不用再點醬汁也可 上碟伴有半粒青檸滴左可以中和一下鹽既咸味 _▫️鰤魚酒粕漬配小松菜 $98 侍應推介菜式 話出面好少見呢個煮法呢款小食份量的骰 唔算好大份鰤魚鮮甜好夠油脂 肉質嫩 食落有酒香 配埋小松菜幾精緻_▫️磯煮鮑魚 $128/客 磯煮係日式煮海鮮既方法 用醬汁同昆布慢火炆 可以保持到個鮮味 咬口彈牙 用返煮完既鮑魚汁點來食 心思之作😋
🕖時段-星期五夜晚

鰤魚酒粕漬配小松菜

▫️磯煮鮑魚 $128/客
磯煮鮑魚
2022-12-23 23 瀏覽
居酒屋·姫 (尖沙咀)同朋友去居酒屋🏮食飯傾傾吓❤️🤣翡翠螺醬油煮 $88翡翠螺的肉厚身😋😋再加上醬油煮好入味,口感彈牙👍👍鮮味十足😉😉好岩送酒食😚😚仲有d花伴碟好靚,打卡一流🌠塩燒黑豚腩$40黑豚腩肉質鮮嫩,油脂平均🥰🥰好好食,去居酒屋必叫串燒❤️❤️ 燒到好香脆,少少調味已經好好食👍👍醬油漬冷製鵝肝 $158 鵝肝厚切、大大件😍😍 一口咬落去有鵝肝脂肪的香味,好吸引😉😉必食😚😚餐廳環境:好有日本feel😆😆好有一種去左日本的感覺,同朋友食飯傾吓偈,開心☺️地址:尖沙咀天文台圍2-4號翠景閣低座地下整體評分:4/5味道:4/5環境:4/5抵食:4/5
居酒屋·姫 (尖沙咀)

同朋友去居酒屋🏮食飯傾傾吓❤️🤣

味道:4/5
環境:4/5
抵食:4/5
2022-12-21 28 瀏覽
.呢日又有屋企人生日🎂 又有好野食啦😋.石持一夜干 $78係日本🇯🇵北海道嘅魚魚🐟🐟 開頭以為應該普普通通 不過後尾先知原來佢唔係普通魚乾 師傅話用左 醃漬同風乾嘅方法整 聽完真係長知識了😂😂🥹 同埋原來係用咗一晚去風乾 所以先會叫一夜干😮😮 勁香魚油味🤤 個魚皮仲要燒到脆卜卜😗😗.穴子骨燒 $68都係第一次聽呢個名 佢係燒鰻魚骨 唔會苦 仲幾脆口 開頭以為咁多骨冇咩好食 但原來成條都食得😂😂😂.嚴選季節八款刺身盛合 $780有拖羅、油甘魚、島池魚、帆立貝、牡丹蝦、火爪八爪魚、磯煮飽魚等等 款款都幾好食🥹刺身幾厚😂😂 而且好新鮮 拖羅最正 佢真係入口即溶 又唔會有好多筋🤓🤓
呢日又有屋企人生日🎂 又有好野食啦😋
石持一夜干 $78

穴子骨燒 $68

嚴選季節八款刺身盛合 $780

去唔到旅行,食下居酒屋過下口癮都好呀,估唔到食飯都可以長知識架🥳石持一夜干 $78做法係將有油脂嘅魚剖開清理,再係鹽水中浸,風乾一晚而製成,所以就有「一夜干」呢個名。魚肉緊實,油脂同香氣俱備,係居酒屋佳餚。醬油漬冷製鵝肝 $158 鵝肝厚切大舊,啖啖嘅鵝肝入口即溶,用醬油漬冷製係另一番嘅風味。北海道牛乳豆腐沙律 $72白滑嘅豆腐,配上芝麻醬,係開胃餸必備。🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹#居酒屋·姫 (尖沙咀)尖沙咀天文台圍2-4號翠景閣低座地下🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸#尖沙咀好食 #尖沙咀食好西

石持一夜干 $78

醬油漬冷製鵝肝 $158

北海道牛乳豆腐沙律 $72
白滑嘅豆腐,配上芝麻醬,係開胃餸必備。

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#居酒屋·姫 (尖沙咀)
尖沙咀天文台圍2-4號翠景閣低座地下
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
#尖沙咀好食 #尖沙咀食好西
2022-12-15 54 瀏覽
和風·居酒屋·姫太耐無出走香港,今日lunch去左彷如日本既居酒屋,餐廳裝修十分和風,環境舒服,可以同知己慢慢坐,傾下計。我地兩個人叫左:沖繩苦瓜煮白鰻魚 $108:今次用既係「白鰻」,白鰻肉質口感細緻,食起來比較鮮甜,而且賣相討好,呢個款式係甜師傅介紹既,佢話係日本既家常小菜,食完我都覺得有驚喜,苦瓜甘甘地,兩者非常夾翡翠螺醬油煮 $88:螺肉算係大隻,好鮮甜同彈牙,職員介紹翡翠螺係用醬油漬醃製同烹煮,所以非常入味,而且醬油唔會蓋過螺肉既鮮味,讚!穴子骨燒 $68 :穴子其實姐係「星鰻」,燒鰻魚骨我都真係第一次試,燒得十分脆口,而且帶有少少魚香味,好欣賞呢度功夫菜,因為整角骨係有經過細心地去骨的工序,呢度做得恰度好處。呢個Lunch好滿足!
和風·居酒屋·姫
我地兩個人叫左:
呢個Lunch好滿足!
沖繩苦瓜煮白鰻魚
翡翠螺醬油煮
2022-12-06
午餐
沖繩苦瓜煮白鰻魚
翡翠螺醬油煮
穴子骨燒
餐廳本身都做緊優惠只要book枱食晚飯 即享85折優惠 9pm後入座75折(飲品及酒類不計).《鰤魚酒粕漬配小松菜》鰤魚冬季當造 肉質緊緻 入口軟韌適中 充滿油脂 肥而不膩用釀造清酒的過程中過濾出黎既酒粕醃製 令魚肉帶有酒香伴碟亦有帶酒味嘅寒天 增加魚肉甜味.《PH軟殼蟹玻璃紙沙律》好似平時嗰啲越式米紙卷 個皮非常透薄外軟內脆 入邊嘅軟殼蟹勁大隻 仲有新鮮生菜🦀🥬面頭加插Parma ham同三文魚籽 咸香鮮美.《炸日本長芋》長芋即係淮山 炸到好似薯條一樣咁粉外貌都似粗薯條 但健康過薯條好多.《日本銀鱈魚x 池魚刺身》銀鱈魚 爽彈qq 又有魚油香池魚已經調味唔洗再落醬油將好夠味份量都幾多可以飲住清酒慢慢食.《十勝豆紙鰻魚卷》粉紅色豆紙食落口感好得意估唔到壽司卷入面有芝士 入口即溶有驚喜 同鰻魚勁襯!!.《手挽塩燒白鰻魚》鰻魚外皮燒到好香脆 脆卜卜肥美肉厚.《自家制月見免治雞》唔係平時常見既免治雞肉串造型變成漢堡扒樣子 肉質彈牙 點蛋漿食好滑溜.《櫻花蝦炸野菜餅》炸餅入面除左有櫻花蝦🦐同炸野菜其實仲加入准山 味道唔會太濃烈.《時令吸物》魚湯用大量新鮮魚材淆製 有出鮮味有魚有豆腐 飲完最笠笠

餐廳本身都做緊優惠
只要book枱食晚飯 即享85折優惠 9pm後入座75折
(飲品及酒類不計)

《鰤魚酒粕漬配小松菜》

份量都幾多可以飲住清酒慢慢食

《十勝豆紙鰻魚卷》
粉紅色豆紙食落口感好得意
估唔到壽司卷入面有芝士 入口即溶
有驚喜 同鰻魚勁襯!!

《手挽塩燒白鰻魚》

有魚有豆腐 飲完最笠笠
呢到氣氛好好 店員會同客人打成一片
隔離枱生日 氣氛帶動到全場一齊合唱生日歌
加上free flow sake🍶大家都飲到好high

《居酒屋·姫 - 尖沙咀》尖沙咀近年真係多咗好多日式嘅食店,早排朋友招待我去天文臺道附近嘅一間居酒屋飲下酒食下小食😎店舖個氛圍令人有去左日本小店既感覺,都幾chill架,我哋兩個人叫咗四樣嘢食,都係一啲平時好少喺日式餐廳食到嘅料理,感覺幾特別😌💁🏻‍♀️巴馬火腿軟殼蟹野菜沙律卷 $102Parma Ham 加上香脆既軟殻蟹整成既沙律卷,火腿咸香味十足,夾住酥香既軟殼蟹同埋新鮮爽脆既蔬菜,一啖咬落去有多層不同既口感,出面既醬汁酸酸地既解膩又幫助開胃😋💁🏻‍♀️沖繩苦瓜煮白鰻魚 $108煮熟左既苦瓜味道先苦後甘甜,咬落香軟無渣,配埋雞蛋食更顯出苦瓜既鮮甜,而煮鰻魚既口感同味道都同平時既蒲燒鰻魚好唔同,呢個煮法反而帶出到本來鰻魚既原味,廚師應該有特別處理過鰻魚,因為平時屋企煮既時候,隱約都會有少少泥味或魚腥味,呢度既鰻魚食落又唔覺有咼,反而有少少鮮甜💁🏻‍♀️長芋千切配柚子寒天 $58長芋其實即係淮山,切成條狀後更容易掛汁,柚子寒天酸酸地令成件事好清新爽口,成道菜式層次分明,送酒一流💁🏻‍♀️醬油漬冷製鵝肝 $158呢道菜係我最鍾意的,鵝肝口感入口綿密,醬油令到件鵝肝更香濃細滑,食完個口仲有陣陣甘香
《居酒屋·姫 - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️巴馬火腿軟殼蟹野菜沙律卷 $102

💁🏻‍♀️沖繩苦瓜煮白鰻魚 $108

💁🏻‍♀️長芋千切配柚子寒天 $58

💁🏻‍♀️醬油漬冷製鵝肝 $158

呢道菜係我最鍾意的,鵝肝口感入口綿密,醬油令到件鵝肝更香濃細滑,食完個口仲有陣陣甘香😋超級滿足

*而家預約晚飯時間,即享有八五折優惠,九點後入座七五折優惠!(飲品及酒類不計)
2022-11-16
  • 醬油漬冷製鵝肝
2022-11-22 36 瀏覽
今日想同朋友一同嘗試日本菜,於是去咗呢一間叫做姫嘅日式餐廳度食飯。環境感覺親切,感覺處身於高級日本嘅居酒屋內用餐。我哋嗌咗個鰤魚酒粕潰配小松菜,可以食得出在油甘魚中添加好重味嘅鰤酒醃製,是罕見做法,很欣賞。非常濃郁可口、酸酸甜甜,頗醒胃。另外,炸日本長芋,配上他他醬味道很配合,不像新鮮淮山吃下有種難吃的黏液,爽口,炸得脆而乾身。我們另外叫了一份沙甸魚魚苗魚生沙律。把沙甸魚苗炸成一塊脆口嘅薄脆,賣相吸引好。加上新鮮魚生及沙律,感覺得意。日本銀鱈魚刺身,輕輕俾火焯,感覺嫩滑蜜柑鯛剌身。最有驚喜呢個蜜柑鯛剌身,本身自帶一些果香或青草味,有種薄荷淡淡既味道。感覺吸引。至於名為阿波尾系列的串燒亦濃郁可口,尤其雞皮串燒值得一試。我地叫咗一份雙色味噌生蠔燒,生蠔口感豐富,再配上兩種不同的味噌醬,帶出截然不同的口感。另外我們叫了一份沖繩腐乳蘆筍文甲魷魚,魷魚本身質感彈牙。質感亦比一般嘅軟綿。再配上濃郁而滑口嘅腐乳,感覺不俗。我個人認為值得重點推介嘅係燒甲羅蟹道樂,在我們面前依小型爐火烤熟,蟹蓋內含有濃濃的蟹膏,可與脆口的麪包一起進食。另外一大推介係八代海苔吞拿魚腩卷,卷內的芝士味極濃郁,加上較為味道淡

日本銀鱈魚刺身,輕輕俾火焯,感覺嫩滑

我個人認為值得重點推介嘅係燒甲羅蟹道樂,在我們面前依小型爐火烤熟,蟹蓋內含有濃濃的蟹膏,可與脆口的麪包一起進食。另外一大推介係八代海苔吞拿魚腩卷,卷內的芝士味極濃郁,加上較為味道淡淡的吞拿魚溶,整體融合得極之恰當,是另一賣點,值得推介。

總括而言今次用餐嘅體驗極佳,有著非一般日本餐廳用餐嘅水準。對於日本菜有興趣的朋友值得推薦。
2022-11-20 33 瀏覽
話說好耐無同朋友食飯,就係Openrice搵左間氣氛唔錯的居酒屋同朋友一邊飲清酒一邊傾下計。松葉蟹膏豆腐 HK$68好重橙香味,同時食到少少麻醬味,但蟹膏味唔夠突出,呢方面有啲可惜!翡翠螺醬油漬 HK$88翡翠螺相反咬口好煙韌,而且醬油好入味!菠菜油揚沙律 HK$68菠菜配合芝麻醬,食落覺得比較水同淡口,但滑嫩既菠菜葉同口感比較嚡既油揚一齊食又幾得意!銀鱈魚刺身 HK$88🉐熟既銀鱈魚就食得多,但刺身真係第一次食,估唔到油香味幾重,味道有啲似帶子,呢個好驚喜!蜜柑鯛刺身 HK$78入口柚子香氣好出,好清新!軟殼蟹水菜卷 HK$138一食落口好重芝士味,配埋柚子的醬汁都唔錯,可惜軟殼蟹唔夠脆!手挽塩燒吞拿魚下顎 HK$158🉐平時係日本居酒屋比較多三文魚下顎,無諗過原來吞拿魚下顎啲肉好嫩口,肉汁好多!而且連皮都燒到好脆好似薯片咁!XO醬北海道帆立貝燒 HK$68/隻同朋友每人一客,沙律醬同洋蔥味比較搶,反而XO醬味唔夠突出!牛肉長芋京蔥燒伴溫泉蛋 HK$88🉐無諗過日本菜都可以食到京蔥牛肉,如果有朋友仔唔鍾意食生野,真係可以考慮下呢道菜!撈生蛋既配搭令到口感食落好滑,但牛肉本身既肉質就有

松葉蟹膏豆腐 HK$68

翡翠螺醬油漬 HK$88

翡翠螺相反咬口好煙韌,而且醬油好入味!

菠菜油揚沙律 HK$68

銀鱈魚刺身 HK$88🉐

蜜柑鯛刺身 HK$78

入口柚子香氣好出,好清新!

軟殼蟹水菜卷 HK$138

手挽塩燒吞拿魚下顎 HK$158🉐

XO醬北海道帆立貝燒 HK$68/隻

牛肉長芋京蔥燒伴溫泉蛋 HK$88🉐

無諗過日本菜都可以食到京蔥牛肉,如果有朋友仔唔鍾意食生野,真係可以考慮下呢道菜!撈生蛋既配搭令到口感食落好滑,但牛肉本身既肉質就有啲嚡!

燒甲羅蟹道樂 HK$108

之前都食過唔同居酒屋的燒甲羅蟹,而今次比較特別嘅係仲配埋豆皮包住嘅壽司飯,成粒燒賣咁!
呢間喺尖沙咀天文台道嘅姫·居酒屋,佢哋嘅裝修風格好有日本居酒屋嘅風味,令人有種返鄉下嘅感覺,而且店員好熱情又好細心講解每道菜嘅用料。佢哋仲做緊優惠,book檯食晚飯就有八五折,如果喺九點後入座仲可享有七五折添,不過飲品及酒類不計。鰤魚酒粕漬配小松菜:酒粕係日本傳統嘅烹調方法,依家嘅鰤魚最肥美,魚味濃郁,配埋小松菜一齊食,味道會更豐富。炸日本長芋 長芋即係我哋所講嘅淮山,切成一條條再拎去炸,好似薯條,但口感較薯條有咬口,加埋佢哋嘅他他醬味道會更好。PH軟殼蟹玻璃紙沙律 :呢度嘅沙律食嘅時候好方便,會用米紙包住啲菜同埋軟殼蟹,有啲似越南嘅春卷。日本銀鱈魚刺身:經過火炙輕輕燒過,更能逼出魚油,食落更加有油香味。蜜柑鯛刺身/2切:鯛魚本身自帶陣陣蜜柑嘅清香,只需蘸醬油就能食到魚嘅鮮味。十勝豆紙鰻魚卷鰻魚卷中間加咗芝士,其咸香味同鰻魚嘅鮮甜好夾,加埋口感同鰻魚亦都好配合,而佢哋用埋可食用嘅豆紙嚟卷,口感煙韌,食嘅時候更方便,亦令整體層次更為豐富。燒日本白鰻:白鰻魚嚟自日本,依家季節當造,所以特別肥美,肉厚飽滿,口感彈牙。燒得啱啱好,皮脆肉嫩,未食到流哂口水。自家制月見免治雞:平時食嘅免治雞都係一

炸日本長芋

十勝豆紙鰻魚卷

自家制月見免治雞:平時食嘅免治雞都係一串串,呢度做成一個火山形狀,中間位置有無菌日本蛋,食嘅時候將蛋同肉拌勻,令雞肉食嘅時候多添一份蛋香,亦令其入口更順滑。

櫻花蝦炸野菜餅:用多款嘅蔬菜連同櫻花蝦所做嘅野菜餅,香脆可口,口感酥脆,油膩感比想像中少。

吸物:係師傅自家熬製嘅魚湯,亦係呢度用嚟作海鮮湯麵嘅湯頭,可想而知有幾濃。

雪糕:自家製嘅牛奶雪糕,用咗高級嘅日本牛奶所做,有濃郁嘅奶香味,甜度適中。

梅酒 :係師傅自家釀制,出面飲唔到呢隻味道,入口順滑,無平時飲酒嘅澀味,好重梅酒嘅香甜味,我自己好鍾意。