2022-10-24
朋友話帶我食一間人氣拉麵同沾麵店,原來灣仔有間隱世拉麵店係巷仔度😍裝修係日式風格,舖位唔算好大,但人流都幾滿下🤔首先有樣嘢好深刻嘅佢地服務態度好好,由招待到埋單,佢地都係好友善,又會問你飲熱水定凍水,食嘢個陣都會幫你refill水,覺得佢地真係好貼心☺️〈金武士拉麵〉🐷🍜豬骨湯底,麵底可以選擇軟硬度、湯底濃度同叉燒選擇等等…. 可以跟返個人口味作選擇👍🏻拉麵湯底夠熱,一開始好擔心湯底會好重味好咸,食落原來啱啱好!叉燒好腍肥瘦適中👏🏻〈醬燒牛肉丼〉🐮🥓🍚一上到台,已經聞到燒牛肉嘅油香味,牛肉好Juicy,照燒醬汁甜甜地好好味👍🏻拋埋流心蛋啲蛋汁落啲飯度,真係食唔停口成碗飯比我食曬🤪〈蟹籽沙律〉🥗青瓜絲上加蟹柳絲同蟹籽,沙律醬好足夠,撈埋一齊食雖然好邪惡但清新又解膩,份量都幾多添。〈炸蕃薯〉🍠炸粉薄薄一層好脆,蕃薯非常甜唔會好油,好味!
裝修係日式風格,舖位唔算好大,但人流都幾滿下🤔
〈金武士拉麵〉🐷🍜
〈醬燒牛肉丼〉🐮🥓🍚
〈蟹籽沙律〉🥗
〈炸蕃薯〉🍠
炸粉薄薄一層好脆,蕃薯非常甜唔會好油,好味!