2024-04-20 44 瀏覽
Happy Friday經過呢間,見到侍應笑容滿面、好有禮貌,以為自己去左日本,但原來係食泰國野,男友話佢都好耐冇食,係時候要刺激下自己嘅中樞神經!魚子醬蟹肉脆筒 $108呢款沙律好特別,唔單止係迷你脆筒,仲喺魚子醬同配料上加左金箔,望落非常精緻!除左魚子蟹同蟹肉,仲有蔥同紅椒,所以咸得嚟有少少辣!烤珍寶手臂大頭蝦 $88蝦肉好肥美,淋上蟹黃醬,已經好滋味,但原來仲有得沾芫茜汁,係芫茜控(男友)至愛!大蝦炒金邊粉 $128每逢食泰國嘢必點金邊粉,甜甜辣辣,仲有蛋絲同芽菜,爽口又好味😋大蝦菠蘿海鮮炒飯 $118炒飯好豐富,除左菠蘿,仲有蝦、肉鬆、蟹肉同提子乾,味道同口感都好有層次!菠蘿同提子乾係絕配,令炒飯好清甜;加埋爽彈蝦仁,同埋勁量蟹肉同肉鬆,係豐富又抵食之選!北海道牛乳雪糕 $22牛奶雪糕好香甜,好幼滑,仲要係雙球,真心正!有機會都想試埋其他甜品!元祖泰底奶茶 $36奶茶唔太甜,都唔會太澀,飲完唔漏,又有泰式奶茶獨特的香氣!不過食完辣野的男友,飲奶茶係幫唔到佢止汗的😗

魚子醬蟹肉脆筒 $108

烤珍寶手臂大頭蝦 $88

大蝦炒金邊粉 $128

大蝦菠蘿海鮮炒飯 $118

北海道牛乳雪糕 $22

元祖泰底奶茶 $36
2024-04-12
2024-04-20 35 瀏覽
海南雞冇味, 金邊粉衰過茶記。金邊粉配港式辣椒醬真係第一次見. 侍應話換咗廚師, 感覺係換走咗以前個泰國廚師. 近10年都未試過, 難食到要寫劣評. 懷疑所有好評都係俾錢買.
冇味海南雞
2024-04-18 55 瀏覽
終於有時間試呢一間荃灣新開Fusion泰國菜😍😍一去到門口已經見到裝修好靚~保持有泰國風之餘又有啲Modern嘅感覺😝 打卡都好適合💖用QR code落單 見到餐牌有好多唔同嘅泰國菜 基本上出名嘅都會有🥳👍🏻👍🏻首先叫咗個椰子香茅奶油蜆湯 $88一嚟到已經見到滿滿嘅蜆🥳對於鍾意食蜆嘅人 真係無法抗拒🤣個湯係有少少酸酸地 再加上有奶油嘅感覺 成個味道意外地好夾 以後食泰國菜 除咗叫冬陰功都可以試吓呢一款💖 之後叫咗個海南雞(例)🥳 $78因為驚太多食唔晒 所以叫咗個例牌試吓 比想像中啲雞仲要滑😍 餐廳仲會俾三個醬你點 加多個油飯一齊食啱啱好😝軟殼蟹咖喱鍋都係超級惹味🥰 $188鍋入面有兩隻好大隻嘅軟殼蟹咖喱汁超濃郁而且好多! 餐廳仲會準備埋個熱鍋可以保持溫度 避免變凍 超貼心嘅準備🥰呢一個超推薦大家加點印度烤餅❗️❗️印度烤餅點咖喱食係超正😍😍仲叫咗三串雞肉串 $45🥳雞肉串係三串起跳絕對唔係薄切切係超有肉💖 每一串都啖啖肉 沙嗲味係好香好濃嗰種 仲有牛肉豬肉等等可以簡!最後再加咗兩個甜品一個係芒果糯米飯雪糕另一個係芋泥芋圓雪糕雖然配料唔多 但係個雪糕味道係超濃郁💖 食完勁想叫多杯🤣最後埋單
終於有時間試呢一間荃灣新開Fusion泰國菜😍😍

雖然配料唔多 但係個雪糕味道係超濃郁💖 食完勁想叫多杯🤣

最後埋單五百幾蚊
兩個人食 係會超級飽🤣🤣
個人覺得超級值得
餐廳環境好 食物味道好味 份量亦都好大 呢個價錢絕對係超抵😍 之後一定會再幫襯!
2024-04-15
椰子香茅奶油蜆湯
  • 芒果糯米飯雪糕
2024-04-17 35 瀏覽
每次經過荃灣廣場也想試試這間摩登堂被店外漂亮的甜品好吸引餐牌上有不少選擇可惜當日火山排骨已售罄沒機會試食物方面有:冬蔭功海鮮湯$98椰子香茅奶油蜆湯$88大蝦菠蘿海鮮炒飯$118沙嗲雞肉豬肉串每串$15泰式炒通菜$88和牛泰式炒河$138味道連失色就是炒河,可以避開這道菜其中冬蔭功湯和椰子香茅奶油蜆湯最好味當然不少得泰式泰茶可自由選擇少冰少甜焦糖嘉年華丹麥厚吐司$88甜品很吸引吐司甜甜地加上雪糕都幾好味上面還有焦糖爆谷、棉花糖和餅乾環境和服務都不錯唯一缺點是沒有訂位排隊至少半小時以上
每次經過荃灣廣場也想試試這間摩登堂

大蝦菠蘿海鮮炒飯$118
沙嗲雞肉豬肉串每串$15
泰式炒通菜$88
和牛泰式炒河$138
味道連失色就是炒河,可以避開這道菜

其中冬蔭功湯和椰子香茅奶油蜆湯最好味

當然不少得泰式泰茶
可自由選擇少冰少甜

焦糖嘉年華丹麥厚吐司$88
甜品很吸引吐司甜甜地加上雪糕都幾好味
上面還有焦糖爆谷、棉花糖和餅乾

環境和服務都不錯
唯一缺點是沒有訂位
排隊至少半小時以上
2024-04-15 49 瀏覽
今日同朋友喺荃灣廣場行街順便食晚餐 揀咗呢間充滿泰式風情嘅餐廳一入門口已經覺得好有空間咁 即使坐滿晒食客都唔會覺得好擠迫🩷可以同朋友chill住食店舖光線十足 環境衛生 餐廳仲有送餐機器人🙌🏽十分先進小食點咗米網蝦春卷同香茅烤豬頸肉配泰式醬春卷外層好香脆唔油膩 入面嘅蝦肉新鮮好濃 配上香葉清新得來好香口 豬頸肉份量好多 口感唔會太硬 香茅味好濃郁 之後叫咗曼谷蟹肉蟹皇炒飯 賣相非常吸引 一上菜已經聞到好濃烈嘅蟹肉味新鮮菠蘿好多汁 令到成個炒飯好清新又唔會搶咗炒飯嘅香味飲品有班蘭生椰 椰奶味濃郁 淡淡班蘭味並唔會搶咗椰奶嘅香甜 仲有好多西米同埋!仙草泰式奶茶 奶茶香滑唔苦澀 再配上清新嘅仙草凍 唔會太甜 喺眾多選擇入面 我哋揀咗泰式奶茶雪山刨冰船同D24榴槤果肉雪糕🤩🤩泰式奶茶刨冰份量好大 可以自己加入煉奶 入面仲有仙草、珍珠 香甜得來有咬口 最令我哋意外嘅係入面浸咗多士 多士浸咗奶茶 入口即溶 一啲都唔漏😋D24榴槤果肉雪糕都十分驚喜入面配左糯米飯 糯米飯糯香好重 配上榴槤雪糕簡直絕配 榴槤雪糕入面有滿滿嘅果肉 香濃得黎又唔甜滿滿嘅泰式風情俾人一種度假嘅享受 食物份量好夠 每一個菜式都
店舖光線十足 環境衛生 餐廳仲有送餐機器人🙌🏽十分先進

小食點咗米網蝦春卷同香茅烤豬頸肉配泰式醬

新鮮菠蘿好多汁 令到成個炒飯好清新又唔會搶咗炒飯嘅香味

榴槤雪糕入面有滿滿嘅果肉 香濃得黎又唔甜

滿滿嘅泰式風情俾人一種度假嘅享受 食物份量好夠 每一個菜式都有唔同嘅特色 飲品比起一般泰式嘅舖頭多選擇 而甜品更加琳瑯滿目 價錢合理,臨走仲見到開始多人排隊果然無揀錯~
2024-04-12
  • 班蘭生椰
2024-04-15 30 瀏覽
平日收工好攰,唔想煮飯。於是嚟到荃灣廣場覓食。見到依間餐廳好靚,係木系裝修,門口又有個雪櫃擺咗好靚嘅甜品,於是就入去試試。入咗即刻安排咗卡位,位置好闊落又有私隱,落地大玻璃窗顯得餐廳更加大。睇睇Menu有咩好食,原來都可以QR code落單, Menu上面嘅食物好吸引,果然係摩登,好多唔少泰國fusion菜。商量完之後我哋嗌咗前菜,蟹肉魚子醬脆筒沙律,燒珍寶手臂大頭蝦,沙嗲雞肉串,和牛船麵,仲嗌咗杯提子菠蘿梳打水。餐廳好貼心,會寫明邊一樣比較推介,啱晒我哋依啲有選擇困難症嘅人。蟹肉魚子醬脆筒沙律🥗成個造型好靚,咬落有啖啖蟹肉,脆筒脆卜卜,令人忍唔住食完一個再一個。燒珍寶手臂大頭蝦🦐呢個一定係去泰國必食㗎啦,所以嗌嚟試試,真係好大隻蝦,肉質爽滑,加埋啲蝦膏一齊食好好味,仲有配埋一個泰式醬,將成隻蝦升華咗。沙嗲雞肉串串燒類要一次嗌三串,咬落有一粒粒嘅花生醬,雞肉都好嫩滑。和牛金邊粉個和牛好有牛味,好嫩滑,加埋香濃嘅湯底,脆脆嘅豬皮,金邊粉份量都幾多下次會再嚟試吓佢個虹吸冬陰功,同埋佢哋嘅甜品

蟹肉魚子醬脆筒沙律🥗

燒珍寶手臂大頭蝦🦐

沙嗲雞肉串
串燒類要一次嗌三串,咬落有一粒粒嘅花生醬,雞肉都好嫩滑。

和牛金邊粉

下次會再嚟試吓佢個虹吸冬陰功,同埋佢哋嘅甜品
烤珍寶手臂大頭蝦
和牛船麵
菠蘿提子梳打
烤珍寶手臂大頭蝦
和牛船麵
菠蘿提子梳打
2024-04-14 34 瀏覽
今日響荃灣商場行街,見肚餓,於是諗住搵一間餐廳食飯,於是上網搜尋,見到好多人都推介呢一間摩登堂,真係識咗之後,好有驚喜,食物質素好高,而且性價比高,服務質素好好,真係一定要推介俾朋友食啊,因為學溫一家大細,情侶嚟食飯啊,而且呢度嘅空間好闊落,整潔度好好,裝修好靚,賣相好吸引,而且有甜品,有飯有面,有小食,飲品款式都好多,真係包羅萬有,而且份量十足,睇得出廚師好有心機為客人準備食物,而且侍應嘅服務都好好,要用,顯得好專業,真係好加分啊,係咪食飯真係好開心呀,我好推介佢哋嘅海南雞飯,我今日飯真係冇得頂,即叫即整都可以請肉類嘅份量十足,雞肉好滑亂,而且香茅豬扒河粉都係好好食,湯底非常濃郁,而且豬扒賣相都好靚,件件肉都好厚切,所以我覺得呢一間餐廳一定要來啊,而且甜品好多選擇,推介係黑糖雪糕
2024-04-12 28 瀏覽
行左陣街就去搵野食,經過More Than見甜品好吸引,便入去試試🤤八點左右黎到,店員安排卡位就坐,店內環境唔錯,光猛加上空間感十足,坐得舒服。店員好快就送上水、餐牌同qr code,睇下點咩食先。⭐香茅烤豬頸肉配泰式醬最先到的豬勁肉,望落油光十足幾吸引,烤得香口😋醬汁酸辣惹味,唔錯呀。⭐摩登雜錦船麵再來有雜錦船麵,餸菜有豬腩肉、豬肉丸、扎肉、豬皮等,湯底濃郁鮮味,入口香氣滿滿。麵條選了金邊粉,有咬口,吸滿湯汁好正😋⭐紅咖哩安格斯牛坑腩煲配蒜蓉包之後仲有咖喱,用爐仔上可保持暖笠笠😊但要小心燶底,記得得閒就搞下佢。入面有翠玉瓜、紅蘿蔔、雞脾菇等配料,主角牛坑腩切得較細碎,口感差左啲,但整體咖喱係好味嘅。另加$28有蒜蓉包,烘得香脆,蒜味強勁,正喎。⭐接骨木藍花伯爵紅茶飲品要了一壺花茶,今日天氣有啲涼想飲熱飲,熱花茶就啱晒啦😊帶有啖啖花香的熱茶,好飲呀😊⭐D24樂園榴槤丹麥厚吐司比甜品吸引又點可以唔叫,呵呵,榴蓮控當然要叫榴蓮甜品,餐牌上本身有好多榴蓮甜品款式,可惜全售罄了,得返呢款D24樂園😆一上枱已經聞到榴蓮香😆😆上面有雪糕、冰凍果肉、炸球,麵包中間有榴蓮醬,全份甜品都充滿住榴蓮味,好
⭐香茅烤豬頸肉配泰式醬
⭐摩登雜錦船麵
⭐紅咖哩安格斯牛坑腩煲配蒜蓉包
⭐接骨木藍花伯爵紅茶
⭐D24樂園榴槤丹麥厚吐司
甜品吸引又點可以唔叫,呵呵,榴蓮控當然要叫榴蓮甜品,餐牌上本身有好多榴蓮甜品款式,可惜全售罄了,得返呢款D24樂園😆一上枱已經聞到榴蓮香😆😆上面有雪糕、冰凍果肉、炸球,麵包中間有榴蓮醬,全份甜品都充滿住榴蓮味,好正啊🤤🤤🤤
原來餐廳9點last order,9點半收門,下次要預早少少好啲😆
2024-04-08
2024-04-09 51 瀏覽
今晚去左荃灣廣場食晚餐,大約6點左右,眼見這間比較少人排隊,就拿了張2人枱號。看了一下餐牌,賣相很吸引🤩而且價錢合理黃咖喱豬扒飯豬扒煎得很脆又香,咖喱也很入味,這個飯我吃光光了,好吃😋馬拉盞炒通菜這碟菜味道很香,很香咸蝦的味道,不過不辣,而且有點鹹。雞絲油麵本身想叫雞絲湯河,但是沒有河粉,只有金邊粉及油麵,最後叫了一個油麵。結果我家先生說只有豬油渣很香很脆,其他都不好吃。 湯底沒有什麼味道。沙嗲豬肉串燒一串$15 ,.一叫就是3串,如果可以混叫就比較好,可以試不同的味道。沙嗲味很香,可以食到粒粒的花生香味,不過豬肉肉質比較韌,由於我只係試了豬肉,其他沒有事,所以不知道情況如何。下次可以試下叫牛肉總結,這一間新式泰國菜,如果想食泰國菜加甜品加特色飲品的話,可以來試試。如果追求正宗泰國菜,這一間就不過不失,不是傳統正宗那種。

看了一下餐牌,賣相很吸引🤩而且價錢合理
黃咖喱豬扒飯

豬扒煎得很脆又香,咖喱也很入味,這個飯我吃光光了,好吃😋

馬拉盞炒通菜

這碟菜味道很香,很香咸蝦的味道,不過不辣,而且有點鹹。

雞絲油麵

沙嗲豬肉串燒

如果追求正宗泰國菜,這一間就不過不失,不是傳統正宗那種。
2024-04-08 39 瀏覽
同朋友去荃灣行街,見到餐廳裝修好靚餐牌款式多選擇,門口廚櫃仲有好多陳列甜品,好精美🥰餐廳好多卡座,坐得好舒服!Lunch叫左2個套餐,附送湯和飲料,可加錢升級特飲,亦可加錢配小食、甜品!A5宮崎和牛雜錦船湯粉 (set $108 )🥳湯底鮮甜入味,河粉粗身,好掛湯和牛好鮮嫩,好大塊,約有3-4塊好多配料,有豬肉丸、札肉、豬腩肉、豬紅、豆卜、雞蛋,非常豐富,份量好大!手工無骨海南雞飯配冬瓜雞湯(set $78)😚+$12轉雞髀肉質鮮嫩,雞皮爽口彈牙,好有雞味加$48配2個小食椰香沙爹豬肉串肉質好Juicy ,沙嗲醬香濃惹味!上湯青菜(小)通菜鮮甜,加左炸蒜,口感唔錯手打月亮炸蝦餅($88)🤤蝦餅肉質厚實彈牙,有6塊有蝦片伴碟,好香脆宮廷醃酸蘿蔔($38)蘿蔔酸酸甜甜,幾開胃北海道牛乳雪糕(+$18)芒果糯米飯雪糕(+$32)😊有兩球雪糕,配上芒果粒同糯米飯甜而不膩,有驚喜😍凍芋泥椰乳斑蘭生椰沙冰,香濃清新,唔會好甜
同朋友去荃灣行街,見到餐廳裝修好靚
餐牌款式多選擇,門口廚櫃仲有好多陳列
甜品,好精美🥰

餐廳好多卡座,坐得好舒服!
Lunch叫左2個套餐,附送湯和飲料,
可加錢升級特飲,亦可加錢配小食、甜品

A5宮崎和牛雜錦船湯粉 (set $108 )🥳
湯底鮮甜入味,河粉粗身,好掛湯
和牛好鮮嫩,好大塊,約有3-4塊
好多配料,有豬肉丸、札肉、豬腩肉、
豬紅、豆卜、雞蛋,非常豐富,份量好大!

手工無骨海南雞飯配冬瓜雞湯(set $78)😚
+$12轉雞髀
肉質鮮嫩,雞皮爽口彈牙,好有雞味

加$48配2個小食
椰香沙爹豬肉串
肉質好Juicy ,沙嗲醬香濃惹味!

上湯青菜(小)
通菜鮮甜,加左炸蒜,口感唔錯

手打月亮炸蝦餅($88)🤤
蝦餅肉質厚實彈牙,有6塊
有蝦片伴碟,好香脆

宮廷醃酸蘿蔔($38)
蘿蔔酸酸甜甜,幾開胃

北海道牛乳雪糕(+$18)
芒果糯米飯雪糕(+$32)😊
有兩球雪糕,配上芒果粒同糯米飯
甜而不膩,有驚喜😍

凍芋泥椰乳
斑蘭生椰沙冰,香濃清新,唔會好甜

今天來荃灣拍拖,晚上來到荃灣廣場吃晚飯,想吃泰國菜的關係,於是選擇了摩登堂。Menu有很多泰菜選擇,主打新派泰菜以及特色飲品和甜品。▶️摩登手工海南雞海南雞已去骨,雞肉非常嫩滑,雞皮爽脆,是市面上非常難得好吃的海南雞。▶️香茅烤豬頸肉香茅豬頸肉的份量十足,豬頸肉的外皮烤得非常香脆,豬頸肉的肥瘦平均,很juicy▶️爐端黃咖喱脆皮軟殼蟹餐廳很體貼,用火爐一直加熱黃咖喱,炸得香脆的軟殼蟹配上黃咖喱很香口。另外加配的蒜蓉包,沾上黃咖喱汁十分配襯。▶️泰國D24榴槤酥球這個榴槤炸頭有驚喜,外層炸皮香脆帶點煙靭,內裏的榴槤餡是留心的,濃濃的榴槤味非常香。▶️冬陰功海鮮湯冬陰功海鮮湯的份量非常足料,整鍋滿滿的海鮮以及蔬菜。冬陰功湯既香又辣又酸,味道很正宗。▶️菠蘿凍美式咖啡菠蘿的微酸和美式咖啡的苦澀十分有驚喜的合襯,難怪是餐廳signature的飲品。📍 摩登堂 (荃灣廣場) (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖

Menu有很多泰菜選擇,主打新派泰菜以及特色飲品和甜品

▶️摩登手工海南雞

▶️香茅烤豬頸肉

▶️爐端黃咖喱脆皮軟殼蟹

▶️泰國D24榴槤酥球

▶️冬陰功海鮮湯

▶️菠蘿凍美式咖啡

📍 摩登堂 (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖
2024-04-03
2024-04-03 42 瀏覽
摩登堂 (荃灣廣場) (荃灣)📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖大大塊豬扒河粉,感覺上豬扒有少少乾身,但面量好充足,味道都正!豬手比到好大驚喜,佢真係炆到好腍,同樣地都係超級入味,建議可以加個白飯嚟送。最後叫咗榴槤甜品,超香嘅榴槤味夾喺麵包中間,夾埋一齊食個味道真係好正!
摩登堂 (荃灣廣場) (荃灣)
📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖

2024-03-29 55 瀏覽
今次黎到荃灣食泰國菜😋餐廳門面已經好吸引,入到去發現裝修好靚,又大又有泰式風味,好多卡位,同三五知己或者屋企人黎都好適合👍🏻👍🏻👍🏻🧡泰式黑松露燒雞 $88新菜式🤤🤤雞肉好又嫩又滑,黑松露落得好多,好香~而且估唔到黑松露同燒雞食係咁夾😍😍配埋飯食好正!🧡摩登堂A5日本和牛船粉 $108啲粉係粗身,好好食!個湯又甜又入味,A5和牛好多塊,好嫩😚連埋其他配料一齊食,滿足!🧡追加沙嗲串燒雞肉(2串)、網米蝦春卷(2件)、蒜蓉牛油雞中翼(2隻)$68🧡追加沙嗲串燒雞肉(2串)、沙嗲串燒豬肉(2串)、網米蝦春卷(2件)$68我哋追加咗好多小食🤣款款都好正😻😻串燒燒得好均勻,沙嗲醬一流!雞翼皮脆肉嫩,春卷好香脆,點醬食好正!🧡流金歲月丹麥厚吐司 $68吐司好厚又大塊👍🏻入面好鬆軟,配料豐富又好食,甜得黎又唔膩~🧡鮮椰子冰淇淋 $38同樣地配料好豐富~雪糕整得好好食,好清甜,好啱飯後食👍🏻🧡接骨木、藍花伯爵紅茶 +$28🧡生椰楊枝金露 +$32

🧡泰式黑松露燒雞 $88

🧡摩登堂A5日本和牛船粉 $108

🧡流金歲月丹麥厚吐司 $68

🧡鮮椰子冰淇淋 $38
同樣地配料好豐富~雪糕整得好好食,好清甜,好啱飯後食👍🏻

🧡接骨木、藍花伯爵紅茶 +$28

🧡生椰楊枝金露 +$32

2024-03-27 67 瀏覽
摩登堂今次要介紹荃灣一間喺荃灣廣場嘅泰式餐廳「摩登堂」,無記錯荃灣廣場喺荃灣嚟講係第一間商場,舊時荃灣廣場有一個音樂噴泉,不過而家拆走哂,淨返大型連鎖店進場!如果輪椅人士要搭升降機要留意層數,得一部升降機先可以上三樓,入面都好闊落,燈光光猛,有卡位同普通座位,叫嘢食係用QR Code落單,仲有機械人幫手送菜去食客位置!1.摩登堂A5日本和牛船粉$108+元祖泰奶茶700ml(加珍珠)$9+芋泥芋蓉雪糕$28+追加兩款小食(2串沙嗲串燒雞肉和2件網米蝦春卷)$48(9/10)呢個A5日本和牛船麵個和牛有得揀半生半熟或全熟,我就揀咗和牛半山半熟,麵就揀咗金邊粉,估唔到金邊粉都掛到汁,入面仲有勁多配料有豆卜、約10片日本和牛、2粒貢丸、紅蘿蔔絲、洋蔥、芽菜、半隻雞蛋同豬油渣等,份量超級豐富!元祖泰奶茶:我加咗$3加珍珠,珍珠煙韌,奶茶略甜,一定要叫少甜,算好飲!芋泥芋蓉雪糕:呢個雪糕芋泥芋蓉勁多,香芋味濃,雲呢拿雪糕夠滑唔甜!我仲追加咗兩款小食,叫咗2串沙嗲串燒雞肉和2件網米蝦春卷,個雞肉串沙嗲香爐,雞肉嫩滑,網米蝦春捲炸得夠脆,入面有一隻蝦,蝦肉彈牙,仲好似有紫菜!2.星加坡炒貴刁 配冬瓜
摩登堂

2.星加坡炒貴刁 配冬瓜雞湯$88+凍美式咖啡(奶)$10+十勝紅豆雪糕$28+追加一款小食(街頭咖央多士)$28(8/10)
呢個星加坡炒貴刁個貴刁粉比較韌少少,個貴刁炒到辣辣地,入面配料有5隻蝦仁、炒蛋、洋蔥同蔥等!
冬瓜雞湯:冬瓜雞湯入面有冬瓜粒,味道比較偏鹹!
凍美式咖啡(奶):呢個咖啡比較偏苦,加咗奶都係苦!
十勝紅豆雪糕:十勝紅豆真係無得輸,紅豆大大粒唔甜,雲呢拿雪糕夠滑唔甜!
我仲追加咗一款小食,叫咗街頭咖央多士,咖央多士個麵包軟淋,無拎去烘過,甜到適中!

3.榴槤樂園(榴槤丹麥厚吐司)$98(8.5/10)
畀個榴槤丹麥厚吐司有榴槤肉、炸榴槤波波、棉花糖同雲呢拿雪糕,厚吐司個包皮好脆身,呢個甜品簡直夠二人食,份量超級足夠!

2人總共價錢$493,有加一服務費!

個人口味總評分:8.6/10

地址:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖

#摩登堂 #香港美食 #荃灣美食 #荃灣好去處 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2024-03-27 34 瀏覽
今日同好耐冇見嘅朋友食飯,就揀咗荃灣廣場嘅泰國風味餐廳,呢度裝修同店名一樣摩登時尚,清新簡約,設有卡位梳發枱凳,配柔和嘅燈光,感覺舒服寫意,而且可以用QR Code 落單,方便快捷椰香沙嗲串燒牛肉(3串)肉質唔錯👍🏻沾上沙爹醬非常惹味手工冇骨海南雞 (半隻)雞肉很嫩滑,啖啖肉無骨最正🎉菠蘿虎蝦蟹肉炒飯份量十足,入面有唔少蟹肉同埋豬肉鬆,炒得幾乾爽,唔油膩😋馬拉盞通菜味道濃郁,十分惹味😋榴槤糯米飯雪糕加入榴槤果肉的雪糕糯米飯,榴槤控不要錯過!玫瑰泰茶氣味芬芳独特,玫瑰花味突出。

椰香沙嗲串燒牛肉(3串)

肉質唔錯👍🏻沾上沙爹醬非常惹味

手工冇骨海南雞 (半隻)

雞肉很嫩滑,啖啖肉無骨最正🎉

菠蘿虎蝦蟹肉炒飯

份量十足,入面有唔少蟹肉同埋豬肉鬆,炒得幾乾爽,唔油膩😋

馬拉盞通菜

味道濃郁,十分惹味😋

榴槤糯米飯雪糕
加入榴槤果肉的雪糕糯米飯,榴槤控不要錯過!

玫瑰泰茶
氣味芬芳独特,玫瑰花味突出。