2024-05-15 26 瀏覽
今日差唔多3:00先食到第一餐飯,入到座大約3:00,同個friend叫咗海南雞飯,3:30都未到,催咗佢一下先到,上到嚟海南雞醬係苦,份量又少,3點仲要冇下午茶餐,一個海南雞$99,啲肉又柴😅😅。重點係服務態度勁差,又唔耐煩,又直接倒咗啲水我個friend隻手度…嬲到要即刻寫食評,真係無下次😅

2024-05-14 29 瀏覽
好喜歡食泰國菜😚 今影黎到荃灣見到有間菜色豐富多樣,味道地道既More Than Thai Cafe 😍環境靚亦令人享用美食同時感受到濃濃的泰式風🥰🥰摩登手工海南雞雞皮帶金黃色,食落皮爽肉滑既海南雞 🐥和牛泰式炒河最愛既炒河之一😍河粉彈牙 和牛肉炒得恰好入口軟腍 牙菜又爽口彈牙 一齊食口感豐富又美味😙沙嗲牛肉串燒沙嗲牛肉串燒也是這家餐廳的招牌菜之一。牛肉串烤得恰到好處,香氣四溢,配上沙嗲醬超夾😛More Than Thai Cafe (荃灣廣場)📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖

摩登手工海南雞
雞皮帶金黃色,食落皮爽肉滑既海南雞 🐥

和牛泰式炒河
最愛既炒河之一😍河粉彈牙 和牛肉炒得恰好
入口軟腍 牙菜又爽口彈牙 一齊食口感豐富又美味😙

沙嗲牛肉串燒

More Than Thai Cafe (荃灣廣場)
📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖
1K
2024-05-11 38 瀏覽
“曼谷蟹肉蟹黃炒飯”($128)“椰子香茅奶油蜆湯”($88)“紅咖哩鴨胸”($88)“沙嗲雞肉串燒”($45)“印度烤餅”($38)“黑糖泰式珍珠奶茶”($38)“生椰楊枝金露”($42)今次嚟咗呢間荃灣人氣泰國菜食飯😚食物方面選擇算多,樣樣都好想試🤣曼谷蟹肉蟹黃炒飯賣相好吸引🦀炒飯夠乾身,粒粒分明👍🏻蟹肉蟹黃蟹籽都好足料☺️另外點咗個椰子香茅奶油蜆湯🥥個湯飲落好creamy🥰入面嘅蜆超級多!而且好鮮甜😋紅咖哩鴨胸食落微辣,幾惹味最岩就係叫埋份印度烤餅點汁食😛沙嗲雞肉串燒一份有3串🐔雞肉燒得岩岩好,沙嗲汁都好夠香🤤食完哂呢啲已經食唔落甜品😂下次一定要試埋個泰奶刨冰😝
“曼谷蟹肉蟹黃炒飯”($128)
“椰子香茅奶油蜆湯”($88)
“紅咖哩鴨胸”($88)
“沙嗲雞肉串燒”($45)
“印度烤餅”($38)
“黑糖泰式珍珠奶茶”($38)
“生椰楊枝金露”($42)

今次嚟咗呢間荃灣人氣泰國菜食飯😚
食物方面選擇算多,樣樣都好想試🤣
曼谷蟹肉蟹黃炒飯賣相好吸引🦀
炒飯夠乾身,粒粒分明👍🏻
蟹肉蟹黃蟹籽都好足料☺️
另外點咗個椰子香茅奶油蜆湯🥥
個湯飲落好creamy🥰
入面嘅蜆超級多!而且好鮮甜😋
紅咖哩鴨胸食落微辣,幾惹味
最岩就係叫埋份印度烤餅點汁食😛
沙嗲雞肉串燒一份有3串🐔
雞肉燒得岩岩好,沙嗲汁都好夠香🤤
食完哂呢啲已經食唔落甜品😂
下次一定要試埋個泰奶刨冰😝
2024-05-10 45 瀏覽
朋友知我鐘意食泰國菜,係荃灣廣場搵左呢間坐得非常舒適嘅泰國餐廳。餐廳提供好多種類嘅泰式料理,睇到我都心大心細,樣樣都想試。佢窗邊仲有卡位,真係夠晒闊落,約朋友見面食飯就啱晒。點左以下幾款食物:沙嗲豬肉串燒需要至少order三串,醬汁好惹味,咬到粒粒花生,豬肉串燒啖啖肉又燒得夠香。青咖哩雞肉用個金色煲仔裝住,幾有泰國氣息,又俾個熱爐熱住食,唔會變凍令到啲咖哩變到結撻撻,讚!再點左油酥餅搭配,沾滿微辣青咖喱汁,咬落少少脆口,香濃好滋味!曼谷蟹肉蟹黃炒飯份量十足,非常吸睛,材料豐富,炒得非常乾身香口,加埋蟹肉同蟹黃,啖啖唔同口感味道,唔會太咸太油,好食!點杯芒果糯米飯雪糕作甜品畫個完美句號,雪糕非常香甜,好味道;芒果又係甜,仲有芒果嘅清香;伴有少少糯米飯暖暖地,食落去夠煙靭,連甜品都係咁令人滿意!

餐廳提供好多種類嘅泰式料理,睇到我都心大心細,樣樣都想試。

佢窗邊仲有卡位,真係夠晒闊落,約朋友見面食飯就啱晒。

點左以下幾款食物:

沙嗲豬肉串燒

青咖哩雞肉

曼谷蟹肉蟹黃炒飯

2024-05-09 54 瀏覽
荃灣廣場裝修吸睛新派泰國菜,餐廳係正商場3樓入口,由西鐵站經如心廣場行過嚟,幾分鐘就到,平日都好好生意,琴晚星期三,7點幾已經滿座,每枱限坐90分鐘🤭🤭食物:班蘭生椰乳沙冰 $43菠蘿冰美式咖啡 $36泰式炒通菜(辣) $88大蝦菠蘿海鮮炒飯 $118(2人)冬陰功海鮮湯(大辣)$98泰國皇室鳳爪沙律(辣) $68打拋豬肉生菜包 $88另加一佢哋嘅冬陰功海鮮湯係會有火座熱住等你可以慢慢飲,一路都夠熱嘅,其他食物嚟到果陣都夠熱,幾好。班蘭生椰乳沙冰嘅班蘭味好出,一飲就好飲到班蘭味,都幾好飲。份量:呢度大概係2-3人份量~份量夠飽環境:店舖環境好新好靚,就咁出面望睇唔出係食泰國菜,感覺好似cafe但全部都係梳化櫈,坐得幾舒服,環境一流服務:上菜速度好快,唔需要點等食物就到齊職員唔算多,但都有留意客戶嘅需要,俾碗俾匙羹果啲😊價錢:價錢合理,每人平均300左右

食物:
(2人)冬陰功海鮮湯(大辣)$98
泰國皇室鳳爪沙律(辣) $68
打拋豬肉生菜包 $88
另加一

班蘭生椰乳沙冰嘅班蘭味好出,一飲就好飲到班蘭味,都幾好飲。

份量:
呢度大概係2-3人份量~份量夠飽

環境:
但全部都係梳化櫈,坐得幾舒服,環境一流

服務:
上菜速度好快,唔需要點等食物就到齊
職員唔算多,但都有留意客戶嘅需要,俾碗俾匙羹果啲😊

價錢:
(2人)冬陰功海鮮湯
打拋豬肉生菜包
班蘭生椰乳沙冰菠蘿冰美式咖啡
2024-05-07 84 瀏覽
今晚跟爸爸到荃灣廣場吃這間新派泰菜,看過餐牌很多不同選擇,有主食、湯類、炸物、串燒、特色飲品和甜品等。大蝦炒金邊粉,吃泰國菜,怎少得食金邊粉呢?金邊粉份量相當大,而且味道很好吃,而且仲有好多爽口彈牙的大蝦,口感味道都一流。好鍾意金邊粉和多款配菜,所以吃起來口感脆脆的十分吸引。而且仲可以混了特製的微辣醬,吃起來更為惹味。舊城秘製無骨黑醬油豬手,這碟豬手超豐富超好味,爸爸都讚好。豬手大大隻,而且已經去了骨吃起來十分方便。豬手的肉較腍身,醬油味濃,啖啖肉,滋味無比。還有很欣賞的是豬手的肉和皮已分離,已經分成了一件件,所以吃起來很方便。豬皮充滿啫喱口感,又不油膩,充滿着醬油香味彈牙。烤珍寶手臂大頭蝦,沒想到這隻大頭蝦是如此的巨大,超多蝦膏。成隻大頭蝦都是啖啖肉的口感,而且蝦膏爆多,吃起來鮮甜無比,爽口彈牙,一絕。這個菜式也相當值得嘗試。泰國D24榴槤酥球,榴槤酥球外皮金黃香脆,入面口感煙靭,中間有滿滿的榴槤餡醬,喜歡吃榴槤的必定喜歡。這個榴槤球的粉皮不會太厚,所以吃起來不會過於油膩,又有滿滿的榴槤餡醬,超惹味,一咬下一湧而出。吃過豐盛晚餐之後少不了吃甜品,這餐廳也有多款不同款式的甜品,今次我吃

泰國D24榴槤酥球

吃過豐盛晚餐之後少不了吃甜品,這餐廳也有多款不同款式的甜品
榴槤糯米飯雪糕
今次我吃了榴槤糯米飯雪糕,我覺得很惹味,榴槤味香濃,而且還有兩個榴槤味雪糕球。榴槤醬配埋榴槤雪糕,再配了煙靭的糯米飯,口感味道相當出色。太吸引。
2024-04-29
榴槤糯米飯雪糕
2024-05-07 33 瀏覽
今日同男友紀念日,要食餐好既,幫襯左荃灣一間充滿泰國風格既泰北餐廳。2個人叫左好多野食,有炒金邊粉、青咖哩雞配蒜蓉包、椰汁蜆湯,並搭配了一杯鮮芒果沙冰和一份小丸子綠茶蕨餅紅豆蓉牛乳雪糕。喱家泰北餐廳充滿左泰國既傳統風格,從裝潢到擺設,處處可見泰國既元素。餐廳內佈置簡潔而典雅,令人感到舒適和放鬆。炒金邊粉係一道經典的泰國菜,粉條煮得剛好,口感彈牙,蝦夠爽口,配上新鮮既蔬菜同豐富既調味料,味道鮮美。青咖哩雞配蒜蓉包係一道搭配得天衣無縫既組合,咖哩香辣味道同蒜蓉包既酥脆口感真係好正。椰汁蜆湯係一道清爽既湯品,蜆肉鮮嫩多汁,搭配椰汁既香甜味道,好甜!菜品味道鮮明,食材新鮮度同烹飪既技巧都令人滿意。此外,我還點左一杯鮮芒果沙冰同一份小丸子綠茶蕨餅紅豆蓉牛乳雪糕作為甜點。鮮芒果沙冰清涼爽口,好岩夏天,丸子綠茶蕨餅紅豆蓉牛乳雪糕則是一道經典既泰國甜點,口感綿密順滑,綠茶同紅豆既搭配非常和諧,帶來了濃郁既味道同豐富既層次感。

菜品味道鮮明,食材新鮮度同烹飪既技巧都令人滿意。

2024-05-07 32 瀏覽
荃灣廣場新開咗好多食肆呢一間結合咗泰式菜同埋泰式甜品嘅新式泰國餐廳更加係好多人喺度排隊同家姐兩個人諗住坐得舒服啲,就揀咗呢間餐廳食晚飯餐牌設計得好靚之餘所有嘅菜式圖文並茂選擇嘅種類亦都非常之多睇完之後我哋就用咗QR code落單米網蝦春卷入邊除咗有蝦同埋少少蔬菜之外仲有啲cream cheese喺入邊令到口感層次更加豐富泰北咖哩雞肉金麵係泰北名物香港好少有地方可以食到而佢嘅咖喱湯底係超級濃郁上面有啲炸脆咗嘅脆物配搭住咖喱湯食非常之掛湯而令到佢隻雞髀亦都好大隻雖然佢嘅湯底咁濃郁,但係配埋洋蔥青檸等配料亦都將佢嘅油膩感覺中和我覺得嚟到呢度呢一個麵係必食香茅烤豬頸肉配泰式醬呢度嘅豬頸肉烹調火候亦都啱啱好,唔會過乾,亦都保留咗豬頸肉油脂,配搭埋佢嘅泰式醬亦都相當惹味大蝦柚子沙律配脆米餅柚子睇吓喺出邊就食得多,但係配脆米餅都係第一次調味好開胃,作為前菜嘅沙律非常之出色泰式炒通菜都幾有鑊氣得來,亦都非常之惹味家姐食完都話好食整體上呢間餐廳坐得非常之舒服得來嘢食嘅質素都好高份量亦都幾多下,所以最後我哋都好飽,所以冇嗌到甜品下次嚟食,一定要再試吓佢啲甜品🥰

荃灣廣場新開咗好多食肆
同家姐兩個人諗住坐得舒服啲,就揀咗呢間餐廳食晚飯

餐牌設計得好靚之餘

而令到佢隻雞髀亦都好大隻
我覺得嚟到呢度呢一個麵係必食

香茅烤豬頸肉配泰式醬

大蝦柚子沙律配脆米餅
柚子睇吓喺出邊就食得多,但係配脆米餅都係第一次
調味好開胃,作為前菜嘅沙律非常之出色

泰式炒通菜都幾有鑊氣得來,亦都非常之惹味
家姐食完都話好食

整體上呢間餐廳坐得非常之舒服得來嘢食嘅質素都好高
份量亦都幾多下,所以最後我哋都好飽,所以冇嗌到甜品
下次嚟食,一定要再試吓佢啲甜品🥰
2024-04-16
15 分鐘 (堂食)
  • 泰北咖哩雞肉金 麵
2024-05-04 82 瀏覽
芒果冰沙多冰無味、價錢又偏貴、金邊粉份量正常、但都係無乜味,沙嗲牛串燒超靭,又一定要同款叫三串,係蝦餅同生菜包正常d,但唔會話係好食。野食都未食完就狂收你碟,侍應不停係你位附近行來行去望住你張枱等收碟,差左未企你隔離,收左起碼五次,最離譜係係你食緊野都照收碟,差d撞到對筷子!要水又扮聽唔到,叫第二次先拎過來,又成樽水咁隊俾你,叫你自己針!呢間野越來越少人排隊,真係唔會再有下次!中途見個阿叔侍應趕走左個客,不停話晚市無套餐,個客即刻話唔食走左
芒果冰沙多冰無味、價錢又偏貴、
金邊粉份量正常、但都係無乜味,
沙嗲牛串燒超靭,又一定要同款叫三串,
係蝦餅同生菜包正常d,但唔會話係好食。
呢間野越來越少人排隊,真係唔會再有下次!
#ftf_荃灣🇹🇭 摩登堂泰菜果然夠摩登🤤食物款式新穎多元,環境裝修開陽暖和,最啱約埋三五知己食泰菜,嘆甜品!大蝦柚子沙律配脆米餅 $98⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️沙律新鮮爽口,大蝦的鮮甜搭配著柚子的酸甜,搭配脆米餅更增添口感,讓人一口接一口無法停止。打拋豬肉生菜包 $88⭐️⭐️⭐️⭐️豬肉香氣十足,味道濃郁,加上清脆的生菜一起包裹,吃起來非常清爽美味。曼谷蟹肉蟹黃炒飯 $128⭐️⭐️⭐️⭐️炒飯用料十足,蟹肉和蟹黃的鮮甜在與飯粒混合後散發出來的香氣非常誘人,非常適合作為主食享用。生椰楊枝甘露 $42⭐️⭐️⭐️⭐️這道飲品清涼而又甜蜜,椰汁的香醇和楊枝的酸甜完美結合,是消暑解渴的絕佳選擇。米網蝦春卷 $58⭐️⭐️⭐️⭐️這款春卷外脆內軟,蝦肉鮮嫩,香料的調味恰到好處,讓人一入口就感受到滿滿的幸福感。🍴 摩登堂 (荃灣廣場) (荃灣)📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3 350-352號舖回頭率🤡🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
#ftf_荃灣

曼谷蟹肉蟹黃炒飯 $128

生椰楊枝甘露 $42

米網蝦春卷 $58
⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴 摩登堂 (荃灣廣場) (荃灣)
📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3 350-352號舖
回頭率🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻

#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
2024-05-03 48 瀏覽
早前去了荃灣廣場泰式餐廳「摩登堂」 ,餐廳位於商場3樓,供應fusion泰菜,將傳統泰菜帶出新口味☆ 摩天輪小食拼盤食物放在摩天輪上,單單看著已很吸引。小食共有五款,有口感酥脆的米網蝦春卷、鮮香蔗蝦、焦脆斑斕香葉包雞,還有香茅雞翼和咖喱角等,份量滿足☆ 冬陰公海鮮湯充滿泰式風味,酸酸辣辣瞬間打開味蕾。人多的話、可以選擇玩味十足的虹吸壺冬陰公☆ 沙嗲雞肉串燒經炭火燒烤,面層略帶微焦,配上惹味沙嗲醬,帶出食物味道☆ 蝦頭油大蝦炒金邊粉麵條炒得香口,配以大蝦和蝦仁,口感味道相當豐富☆ 芒果糯米飯雪糕泰式經典甜品芒果糯米飯,加上椰子雪糕中和芒果甜味,味道不錯

☆ 摩天輪小食拼盤

☆ 冬陰公海鮮湯

☆ 沙嗲雞肉串燒
經炭火燒烤,面層略帶微焦,配上惹味沙嗲醬,帶出食物味道

☆ 蝦頭油大蝦炒金邊粉
麵條炒得香口,配以大蝦和蝦仁,口感味道相當豐富

☆ 芒果糯米飯雪糕
泰式經典甜品芒果糯米飯,加上椰子雪糕中和芒果甜味,味道不錯
2024-05-02 55 瀏覽
一直都好想試吃荃灣廣場入面嘅MORE THAN泰國餐廳!今日終於有時間去試,十分之期待!我同老公二人都好肚餓🤣主食: 泰式肉碎飯哇,個presentation咁肉酸嘅🤧同menu圖中完全不符。食落口仲失望🥲肉碎就係無調味嘅肉碎。第二個主食: Pad Thai 首先,個Pad Thai 竟然係西炒飯味😅一樣個河粉係無調味,蝦得兩隻,而且係柴嘅。好失望。小食方面,叫左兩樣,第一款: 泰式豬頸肉好感動,呢個終於正常少少🤏🏻個醬似返個泰式醬,好惹味,豬頸肉就正常發揮。仲有另一款: 燒海蝦本身隻蝦應該算新鮮,所以肉質彈牙,蝦膏都有唔少,on top 俾左一堆蒜蓉,先叫做有啲味。飲品方面:泰奶,Oh my god ,唔得😅泰奶精髓在於甜,完全唔甜,亦無乜茶味。失望。生椰咖啡,都唔係太好味😅整體嚟講,價錢中位,食物方面唔係好得,可能佢主打係甜品類?但飲品都唔掂。環境尚算舒適。但呢個價錢可以有更好味嘅選擇☺️

我同老公二人都好肚餓🤣

主食: 泰式肉碎飯

第二個主食: Pad Thai

小食方面,叫左兩樣,第一款: 泰式豬頸肉

仲有另一款: 燒海蝦

飲品方面:

生椰咖啡,都唔係太好味😅

2024-05-01
2024-04-30 91 瀏覽
⛔️劣質泰國菜⛔️門口裝修好似好高級,入到去就一般茶餐廳隔局,但都ok從入座時間8:20pm開始既5分鐘內,已經聽咗起碼5次「8:45pm last order, 9:30pm 要離座」,我8:30pm已經落曬單,但8:32pm就有員工行埋嚟話last order…….本想叫甜品,但佢話無得後上,所以無叫(好彩)入面大約9成滿座,員工大多目無表情,行屍走肉一樣,因為肚餓,勉強點了三樣食物,速度驚人,兩分鐘後即上兩個菜…..例牌海南雞$78❌❌❌❌只有雞既腥味、凍、上菜時俾我感覺每碟一早切好,用保鮮紙包實,所以碟雞上菜嗰陣係好實,醬汁味道奇差,整體 0/100分(食剩大半)沙爹牛肉串$54❌❌3串,叫正常少少,但偏油同肉質乾,似街邊$10串,40/100分(食曬無影)蟹肉炒飯$128❌❌❌❌❌只係一個普通嘅炒飯底,上邊𢳂咗兩茶匙嘅罐頭蟹肉落面,重點係啲蟹肉好似喺雪櫃攞出嚟一樣係冰凍嘅…….-200/100分(食咗一啖)我食咗一啖即刻叫取消,走人👎🏻👎🏻👎🏻
⛔️劣質泰國菜⛔️

門口裝修好似好高級,入到去就一般茶餐廳隔局,但都ok

例牌海南雞$78❌❌❌❌

沙爹牛肉串$54❌❌

蟹肉炒飯$128❌❌❌❌❌

我食咗一啖即刻叫取消,走人👎🏻👎🏻👎🏻

2024-04-30
3 分鐘 (堂食)
2024-04-27 128 瀏覽
坐得舒服, 地方闊落, 好有係泰國食新式泰國菜嘅感覺!『甲抛葉西班牙豬肉碎煎蛋飯』HK$78豬肉碎肉味好夠, 加埋甲抛葉炒起特別香🍃煎蛋係正宗有濃邊, 蛋黃夠濃郁🍳白飯都想提一提, 幾香軟有米味🍚『泰式清湯河 (豬扒)』HK$78清湯河有泰式豬皮, 豆卜🫡豬皮脆卜卜, 脆食浸湯食都得🤟🏻豬扒醃得入味又厚身, 大大塊食唔哂😬河粉好夠滑身, 配落個清湯食得好舒服! 豬扒以外仲有幾種餸可以揀, 河粉外可以揀金邊粉🥰『泰式大蝦炒金邊粉』HK$98自己食泰國嘢最種意叫, 食其他菜式唔會有嘅美味✨依間炒得非常唔錯, 粉夠乾身, 蝦夠大隻夠爽, 羅望子醬份量適中, 唔會太酸或太淡🙏🏻花生碎超多!!! 加分💚『手打月亮炸蝦餅』跟餐加HK$28好夠大件, 蝦肉夠扎實🦐炸皮脆而薄😆『(半份)青木瓜海鮮沙律(少辣)』跟餐加HK$48叫左少辣, 可能冇咁泰國風味, 但反而食到木瓜絲嘅甜味🫶🏻大蝦都係大大隻, 好爽⚡️仲有蕃茄仔花生🍅『芒果糯米飯雪糕』跟餐加HK$28芒果好夠甜, 糯米飯軟羅, 跟兩個大雪糕球🥄『元祖泰奶茶』跟餐加HK$3茶葉應該用Cha Tra Mue, 跟餐加3蚊又幾抵!『泰式奶茶雪山刨冰船』

坐得舒服, 地方闊落, 好有係泰國食新式泰國菜嘅感覺!

『甲抛葉西班牙豬肉碎煎蛋飯』HK$78

『泰式清湯河 (豬扒)』HK$78

『泰式大蝦炒金邊粉』HK$98

『手打月亮炸蝦餅』跟餐加HK$28
好夠大件, 蝦肉夠扎實🦐炸皮脆而薄😆

『(半份)青木瓜海鮮沙律(少辣)』跟餐加HK$48

『芒果糯米飯雪糕』跟餐加HK$28
芒果好夠甜, 糯米飯軟羅, 跟兩個大雪糕球🥄

『元祖泰奶茶』跟餐加HK$3
茶葉應該用Cha Tra Mue, 跟餐加3蚊又幾抵!

『泰式奶茶雪山刨冰船』HK$98
雖然飲左泰茶, 但都係好想試個泰茶刨冰, 好大一碗, 個茶味好濃, 另外有練奶跟, 個底仲有小多士、西米、珍珠🍾夏天必食, 打卡一流!

加一服務費

小總結, 性價比頗高泰菜, 有去左泰國感覺之餘, 服務非常好!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
摩登堂@morethan_thai
📍 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖

#MrsLong #hk #Longs #influencer #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers

2024-04-26 56 瀏覽
忙完早上落荃廣食lunch,行來行去唔知食邊間好,係門口望下個餐牌就俾好熱情的店員拉左入去食餐廳唔收cash 只收電子貨幣,而且中午只有90分鐘就需要還枱。叫左Set lunch海南雞飯 ,雞有驚喜,雞既份量都算多,比想像中滑,而且側邊有d酸蘿蔔,好岩胃口,附上的蘿蔔雞湯,熱辣辣,唔錯。為食+$38 叫左半份無骨雞腳,呢個好爽口而且夠辣味但又唔算超辣,推薦甜品佢有好多款式,好辛苦有選擇困難既我簡左芒果糯米飯雪糕,夠特別,而且唔洗額外叫多個甜品變相食緊2款甜品個雪糕有椰香味而且唔算好甜,感覺冇咁大罪惡感。總括呢到抵食而且味道唔差,但冷氣好勁,夏天一流

個雪糕有椰香味而且唔算好甜,感覺冇咁大罪惡感。

總括呢到抵食而且味道唔差,但冷氣好勁,夏天一流