2023-03-25
呢間餐廳位於黃大仙崇山附近,出地鐵站行幾分鐘後到,餐廳有分室內同埋室外位置,環境都幾chill~嘢食方面好多元化,有好多款式,主打星加坡同馬來西亞美食,同時亦都有好多款港式同西式嘅料理!------------------------------🥟◖雞肉咖喱酥◗ $40有四件咖喱酥,外型成隻餃子咁,外皮香脆好似食緊薯片咁,裏面包咗啲雞肉咖喱薯蓉,外脆內creamy,味道微辣,有少少似食緊咖喱味薯片嘅感覺!🐟◖烤魔鬼魚◗ $128見到佢魔鬼魚呢道新加坡菜夠晒特別,一碟有兩小件~魔鬼魚表面搽咗啲微辣嘅醬料,魚肉嫩滑,魚骨係有啲似軟骨咁嘅質感可以食得,整體比較淡味,主要係靠佢表面嗰層微辣嘅麵豉醬~🍝◖炒貴刁◗ $98呢道係分店限定嘅菜式,有三大隻蝦仁同埋大量芽菜,味道有啲似大排檔嘅炒河,貴刁都幾煙韌,炒得有鑊氣!🥬◖蒜片炒青龍菜◗ $88青龍菜一條條咁,口感同味道都有啲似韭黃,幾清甜!值得一讚嘅係佢可以少油,勁貼心,但就細份咗少少呢~🍍◖鳳梨水果茶◗ $36嘢飲裏面有大量嘅果肉,叫咗少甜,都仲係覺得有啲甜~🍊◖桔仔話梅水◗ $30有兩粒桔仔同埋話梅肉,味道偏酸,帶少少話梅嘅香味,都幾開胃!🌟
🥟◖雞肉咖喱酥◗ $40
🐟◖烤魔鬼魚◗ $128
🍝◖炒貴刁◗ $98
🥬◖蒜片炒青龍菜◗ $88
🍍◖鳳梨水果茶◗ $36
嘢飲裏面有大量嘅果肉,叫咗少甜,都仲係覺得有啲甜~
🍊◖桔仔話梅水◗ $30
🌟Encore指數:8.5/10