2009-07-08
行完Sogo freshmart 一圈已打消了到意粉屋晚飯的念頭, 腦裹對顏色鮮艷的魚生念念不忘 時間大好, 我倆到板前只有幾個食客等位, 接著不到10分鐘已可進坐安排了Bar 枱位 , 都可以接受我倆如同餓鬼般起勢咁點得知三文魚3蚊件, 先黎8件 , 還著點了蟹柳壽司, 火炙三文魚, 醬油漬晴魚, 鰻魚手卷 x2, 軟殼蟹卷:; 蟹麵豉湯, 甜蝦牛乳白湯 , 南瓜天婦羅, 蟹肉蒸蛋 ….最後再追加多2件三文魚 而三文魚雖則是三蚊一件, 也稱得上新鮮, 不必和正價相比, 確實收硬貨了 除了三文魚外我倆點了大部修也是熱的食物 , 整體預期水準之內其中想講 甜蝦牛乳白湯: 湯不是牛乳白色, 以為貨不對板, 但一試之下是濃郁鮮蝦味, 真是十分十分解甜, 而碗底付有一件小小年糕更是驚喜!蟹肉蒸蛋:味道鮮甜的蟹肉汁在面層, 蒸蛋也滑溜無比, 直頭係一入口已落左食道, 除左滑之外, 基本上既鮮味比蛋味重, 好味到想黎多一碗 埋單更是二百有找,可謂勁滿足的一餐 溫馨提示: 各位有心去食, 要享盡三蚊雞offer, 每張枱最多叫五客, 平貴 crossover 食落會化算好多架 !
念念不忘
安排了Bar 枱位 , 都可以接受
我倆如同餓鬼般起勢咁點
埋單更是二百有找,可謂勁滿足的一餐