2021-04-26 1555 瀏覽
#fafafoodblog韓國菜 #fafafoodblog樂富 🍴韓式燒烤放題 188蚊188 蚊既韓燒 性價比高 , 有前菜 壽司刺身 小炒 煎炸物 肉類 湯飯 海鮮 頂級牛類 任君選擇 前菜 菠菜 芽菜 泡菜醃得酸辣入味🌶️牛肉方面 有濃味既牛肩肉 彈牙既牛板建肉 入味牛仔骨 軟林既一口牛等等🐂 海鮮有大大隻既帶子 海蝦 青口 爽口既魷魚🦐🐟肉類都多 有芝士腸 大腸 豬肉 雞扒 肥美既豬腩肉同豬頸肉🐽彈牙牛脷 爽口雞腎, 豆腐辣湯豆腐香滑 仲好入味 入有軟林牛肉入面夠哂惹味🌶️ 炸物估唔到炸得出色 炸魷魚 魚柳 軟滑豆腐 嫩滑炸雞 🔥🦑🐥 外皮夠香脆 另外 爽口既雞脾菇 甜南瓜 可以喺食得多肉時食 或可加上蒜頭用生菜包住黎食 都好味🥬#生菜包 #韓燒 #牛肉 #肥牛 #青口 #帶子 #牛仔骨 #芝士 #豬肉Score 平均分 <7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~

🍴韓式燒烤放題 188蚊

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#梨滿園韓國料理
樂富橫頭磡聯合道198 號樂富商場3 樓3104 號鋪
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog樂富
=====================

🙂温馨提示🙂
Fb like左 page都睇唔到<通知>
若果大家想睇到多d唔同既美食
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
除左like 請做多一個步驟
[like] 左 👉🏻<追蹤中/Following> 👉🏻<搶先看/See First>
多謝大家支持!🤓🤓

任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓
2021-04-26
2021-04-24 115 瀏覽
韓式燒肉放題任食餐廳唔係好多,呢間都算係品種好齊全,你想食韓式前菜又食,燒肉,小食又得,而且鍋物都有得食推介頂級韓牛肩肉,薄薄一塊都有牛味,點油鹽汁簡直一流,仲可以加泡菜夾生菜,就係泡菜國嘅食法👍🏻另外黑豚腩肉都值得一試,點辣醬一流呢!牛仔骨都係必食之選,肉都幾嫩滑唔飽嘅話仲可以點過密,例如冷麵啦,豆腐鍋都可以食,滿足晒咩都想試吓嘅人!黎食韓國菜,連三文魚魚生都有得食丫,飲品都係可以自己任揀,雪糕都可以做甜品

平時我好鍾意食日式燒肉,今日朋友介紹我嚟樂富試呢間韓式燒肉,估唔倒又幾驚喜。$188一位的燒肉放題,竟然有頂級韓牛,仲有美國安格斯牛粒! 至愛頂級韓牛肩肉,肉色靚,夠新鮮,燒幾十秒,再配個韓式醬/生菜食,不錯。最驚喜既係放題竟然有豬大腸,牛脷同雞腎。豬大腸燒完超香,慢慢燒個皮又脆,入面又嫩,好正。黑豚腩肉我就覺得有啲肥。除咗肉類,海鮮有蝦,帶子,魷魚同青口。估唔到個樣又幾新鮮,青口仲好細心咁有調味。餐牌上仲有好多熟食,我哋嗌咗一個迷你韓式煎餅。嚟到原來都幾大份,但係估唔到好好食,粉漿調得好,煎得外脆內軟,可以一試。另外試咗炸豆腐同炸雞,炸豆腐皮脆豆腐滑,幾好。炸雞都ok。韓式蛋卷幾得意,有紫菜起入面,口感唔錯。最後嗌多咗一個豆腐辣湯同芝士年糕拉麵。豆腐辣湯又幾好味,鍾意食辣嘅我覺得好開胃,明明已經好飽,我都飲咗一大碗,仲幾足料添。芝士年糕都唔錯,年糕夠彈牙。放題嚟講,佢嘅熟食比起好多放題都出色。不過要提大家佢嘅份量都唔細,想試多d熟食嘅朋友就要留肚,前段唔好食太多燒肉。最後食埋雪糕,好滿足。真心覺得呢餐燒肉放題性價比幾高,下次會再嚟試下其他熟食。

2021-04-17 100 瀏覽
最近蜜桃小丸子一直都好想食肉,今日happy Friday 就搵咗間係樂富食韓牛嘅放題,$188食90分鐘。入面都幾大,有唔少梳化位,可以坐得舒舒服服。食物種類唔算超級多,但主要嘅都有,我地當然主攻肉類啦。一坐低就先來前菜,有泡菜、菠菜同豆芽,醃得都ok,唔會太酸。韓牛係新鮮同靚嘅,唔會好似出面啲韓燒咁用醬汁醃到好勁,等你食到原汁原味,唔夠再自己掂汁,仲有青口同帶子揀,熟食個蛋卷新鮮整出來熱辣辣,唔錯。服務員會不時幫手換咗個底板,啲嘢都算執得快。罐裝飲品任君選擇,最正佢有Zero,點飲都唔肥喇今次!最後我地食得超飽,啲肉嚟得都算快,仲有維記雪糕食!

入面都幾大,有唔少梳化位,可以坐得舒舒服服。

食物種類唔算超級多,但主要嘅都有,我地當然主攻肉類啦。

服務員會不時幫手換咗個底板,啲嘢都算執得快。

罐裝飲品任君選擇,最正佢有Zero,點飲都唔肥喇今次!

最後我地食得超飽,啲肉嚟得都算快,仲有維記雪糕食!
2021-04-16 1140 瀏覽
在樂富廣場偶然發現了一間抵食的韓燒放題。HKD188的價錢可以燒90分鐘,難怪門口擺著大大張二人/四人套餐的宣傳海報,但店內所見每檯客人其實點的都是放題。小菜什麼的很快就擺上桌,解膩必備。服務生說點單只要勾選想要的項目,廚房會適量出菜,不得不說,這個“適量”的份量還挺讓人滿意的。牛肉色澤很漂亮,牛肩、牛板腱、牛仔骨、粒粒牛等各個部位各種厚度,試完一輪再加點喜歡的部位。肉肉都是沒經過調味的,可以吃出原味,這點非常好。簡單的油鹽已經可以帶出牛味,若喜歡重口味,也可以蘸韓式大醬。除了牛肉,還有蝦、魷魚、帶子等海鮮可以選擇,個頭都幾大,新鮮爽口。黑豚腩肉夠厚身,油脂豐富,可以慢慢烤到香脆。牛舌、豬大腸等內臟亦有。熟食方面,炸雞一般般,反而炸豆腐有驚喜,外脆內軟,熱辣可口。迷你海鮮煎餅,份量一點都不迷你。韓式冷麵,本來是好奇韓國人吃完烤肉為何要來碗冷麵,吃過才終於明白這完全是解膩聖品啊,冰冰涼涼的湯底,酸酸爽爽的酸蘿蔔梨絲加青瓜絲,QQ彈彈的麵條,完美消除了烤肉的油膩感和口腔的灼熱感。最後其實用餐時間超過了90分鐘,可能當晚沒有全院滿座,店家也就沒有準時趕人,很好很好。
在樂富廣場偶然發現了一間抵食的韓燒放題

小菜什麼的很快就擺上桌,解膩必備。

黑豚腩肉夠厚身,油脂豐富,可以慢慢烤到香脆。
牛舌、豬大腸等內臟亦有。
迷你海鮮煎餅,份量一點都不迷你。
2021-04-12
2021-04-02 181 瀏覽
今日食韓燒,食物一般,絕對稱唔上高CP 值。 其中一名紮辮waitress 🧑🏽‍🦳態度仲唔知做乜咁。🙋🏻‍♂️姐姐可唔可以加d 油?🧑🏽‍🦳 你較到咁大緊係(癡底)啦 (傻的嗎張張枱都咁大火la)🙋🏻‍♂️咁可唔可以加d 油?🧑🏽‍🦳d 油 加左都係流曬落去個窿咋🙋🏻‍♂️咁可唔可以加d 油?🧑🏽‍🦳可以 (然後將裝豬肉果隻碟下面d 油倒落去)我諗佢d 油一定係好貴。以後都唔會再幫襯!

🙋🏻‍♂️姐姐可唔可以加d 油?
🙋🏻‍♂️咁可唔可以加d 油?
🧑🏽‍🦳d 油 加左都係流曬落去個窿咋
🙋🏻‍♂️咁可唔可以加d 油?
🧑🏽‍🦳可以 (然後將裝豬肉果隻碟下面d 油倒落去)

我諗佢d 油一定係好貴。

以後都唔會再幫襯!
2021-04-01 244 瀏覽
最近都好想食邪惡野! 特別係燒肉!🥩🍖真係好耐好耐無食過啦!🥳所以今晚真係好想食燒肉呀!同埋更加選了燒肉火放題,可以任食呢!🤩🤩-而我成日行過樂富,原來樂富都有韓燒選擇!仲好抵食呢! 今晚去了梨滿園韓國🇰🇷料理 ,任食成人只需$188, 小童$148,💖除了頂級牛類,仲有肉、海鮮、湯飯、炸物等等好多選擇呀!😍😍而且仲有汽水同雪糕任飲,好正呀!✅-一坐低後,便立即有泡菜、菠菜同芽菜🥒🥦而嚐一下前菜,最愛的當然是泡菜同菠菜呀!開胃又滿足!🧈-肉類方面,特別推薦大家要選頂級韓牛肩肉🥩口感十足,而且肉身不會太薄,又易燒,配上生菜、同醬汁,真係好正呀!‼️另外,我都推薦頂級韓牛板腱肉,好特別的口感,而且像肉質本來有少少調味,所以食落會更好食,就禁食都唔會膩!💯-另外我都會推薦一口牛粒🥢即使燒肉都唔會要好耐呀!一口食落又好有滿足感呢! 而且肉身優質,唔會係粗糙既口感!🫖而且值得一讚食肉類上菜時的配碟都做得好好!放得好靚好用心架!😍-另外,除了肉類,我們都回點了一些海鮮來試呢!🦑🐙好像是帶子、魷魚!🦑好新鮮的海鮮,沒有雪味,而且食落仲有滿滿的鮮味!🐠岩晒喜歡食海鮮的朋友呀!-而且我們仲點了豬大腸,金菇
最近都好想食邪惡野! 特別係燒肉!🥩🍖
真係好耐好耐無食過啦!🥳
所以今晚真係好想食燒肉呀!
同埋更加選了燒肉火放題,可以任食呢!🤩🤩
而我成日行過樂富,原來樂富都有韓燒選擇!
仲好抵食呢! 今晚去了梨滿園韓國🇰🇷料理 ,
任食成人只需$188, 小童$148,💖
除了頂級牛類,仲有肉、海鮮、湯飯、炸物等等好多選擇呀!😍😍
而且仲有汽水同雪糕任飲,好正呀!✅
一坐低後,便立即有泡菜、菠菜同芽菜🥒🥦
而嚐一下前菜,最愛的當然是泡菜同菠菜呀!
開胃又滿足!🧈
肉類方面,特別推薦大家要選頂級韓牛肩肉🥩
口感十足,而且肉身不會太薄,又易燒,
配上生菜、同醬汁,真係好正呀!‼️
另外,我都推薦頂級韓牛板腱肉,
好特別的口感,而且像肉質本來有少少調味,
所以食落會更好食,就禁食都唔會膩!💯
另外我都會推薦一口牛粒🥢
即使燒肉都唔會要好耐呀!
而且值得一讚食肉類上菜時的配碟都做得好好!
放得好靚好用心架!😍
另外,除了肉類,我們都回點了一些海鮮來試呢!🦑🐙
好像是帶子、魷魚!🦑
好新鮮的海鮮,沒有雪味,
而且食落仲有滿滿的鮮味!🐠
岩晒喜歡食海鮮的朋友呀!
而且我們仲點了豬大腸,金菇肥牛卷😉😉
上碟時仲要份量大足,
每一款食物都選了優質的部份,食落更加滿足!
驚喜的發現是豬大腸用來韓燒也不錯😎
是充滿驚喜的感覺呢! 想嚐新的要試試看!
除了燒肉,當然點了我最愛的窩物,點了豆腐辣湯🥘
絕不會欺場,入面除了豆腐,仲有海鮮、金菇等配料🍤🥠🍙
配上微辣的湯底,岩晒鍾意飲湯既我!🎉
另外,也點了一些韓式美食,分別係韓式炒年糕🍢
同迷你泡菜煎餅,大推新鮮熱辣的迷你泡菜煎餅,🍥🥠
一食超級脆,十分香口! 令人會食到停唔到呀!
而韓式炒年糕也有甜甜辣辣的感覺!
好食又Q彈!同埋份量十足呢!
而且我們仲點了一些壽司,質素絕對好好!
好滿足!🤩🤩
總的來說,梨滿園韓國料理絕對是驚喜選擇💯
價錢又優惠,食物質素好好!✅✅✅
絕對要大推呀!🔥🌟
迷你泡菜煎餅
三文魚壽司
韓式炒年糕
2021-03-26
迷你泡菜煎餅
三文魚壽司
韓式炒年糕
#樂富 #梨滿園 #牛肉石頭鍋飯 一般般,不過無咩味精,還可以配菜方面,#泡菜 淡味,只有辣味,缺乏其他味道層次#芽菜 同我食過嘅差唔多,都係無咩味#南瓜 呢個好新奇,由於太新奇,我無試🤣#四季豆 面頭有好多一粒粒嘅,但係又唔咸,又唔算叫有調味,清下口腔都幾好湯應該係#牛骨湯,我唔ok,有羶味,no goodBTW, 店入面就好大陣燒肉味🤣就算係入面唔係食燒肉,出黎都可能有燒肉味味道: 6/10味精: 5/10價錢: 6/10環境: 6/10服務: 6/10

配菜方面,
#泡菜 淡味,只有辣味,缺乏其他味道層次
#芽菜 同我食過嘅差唔多,都係無咩味
#南瓜 呢個好新奇,由於太新奇,我無試🤣

湯應該係#牛骨湯,我唔ok,有羶味,no good

味道: 6/10
味精: 5/10
價錢: 6/10
環境: 6/10
服務: 6/10
牛肉石鍋飯
前菜
2021-03-29 882 瀏覽
真的很久沒有吃燒肉放題了,為了滿足屋企男人既食肉願望,係佢放工附近搵咗一間可以食放題嘅舖頭同佢食夜晚飯。呢間韓式燒烤店,主要供應多款牛肉,其餘嘅雞肉豬肉都有,但係款式大路。佢冇坊間年輕人鍾意嘅爐邊蛋, 不過就有各式各樣嘅熟食提供,而且每份嘅份量都唔少,亦唔兒戲。熟食落單後好快就出場,炸醬麵,韓式炒粉絲,都好夠味道,亦都有韓國家庭式飯店嘅水準,不過大醬湯就比較簡單,如果湯料可以豐富點就好。前菜有菠菜芽菜泡菜,每次一小碟,不過都好快俾我哋食晒,所有嘅配菜都係可以無限量供應。雪櫃汽水係可以任飲,不過就冇免費嘅韓國飲品提供,有韓國啤酒不過要加錢。燒肉陸續出場,基本上除咗牛仔骨係有醃醬之外,其他都係無添加,男人好鍾意咁樣,因為可以原汁原味,坊間好多燒肉店都將醬料遮蓋晒燒肉本身嘅味道。廚房出燒肉,我諗都係落單先切,因為都等咗少少時間先出到嚟,但係就咁望落牛肉質素都唔差。比較推薦各樣牛肉,同埋五花腩肉,我哋食完一個回合都再落多一回。店內嘅職員大多數係姨姨,我哋燒咗一輪之後,佢哋都主動幫我哋換塊新既燒肉盤。菜單上面嘅炸雞炸魷魚係即叫即炸,出到嚟仲係熱辣辣,超級香脆,食到男人舔舔脷,如果佢可以送埋炸雞醬

菜單上面嘅炸雞炸魷魚係即叫即炸,出到嚟仲係熱辣辣,超級香脆,食到男人舔舔脷,如果佢可以送埋炸雞醬就好喇。

2021-03-17
2021-03-15 806 瀏覽
提起韓牛,真是我喜愛食的至愛,無論邊個部份我都超喜愛食,朋友介紹位於樂富中心梨滿園韓國料理有超級韓牛放題食,成人價錢$188好底呀!而且啲牛牛係頂級韓牛呢!好底好食呀!N年無來樂富中心,呢度改變好大啊!商場好大好多商店鋪,未食之前可以shopping行下,回憶下兒時常常來這兒。👍😁坐下感受到冷氣好夠,環境乾淨,侍應生好有禮貌招待,量個體溫消毒手手是例行公事 ,當然仲有安心出行啦。餐紙簡單一張,底面印有各式各樣美食,有A+級牛類,肉類,海鮮,湯麵飯類,蔬菜,煎炒煮炸類,連壽司刺身類都有呀!都幾唔簡單㗎!我們好唔客氣幾乎係牛嘅肉類都點上,A+頂級韓牛,牛肩肉,牛板腱肉,美國頂級 安格斯一口牛粒,美國頂級肥牛,牛脷,黑豚腩肉,金菇肥牛卷等等。。頂級韓牛真的係無得頂呀!入口甘香,牛味濃郁,肥瘦均勻不油膩,師父手工一流,本人覺得不用點任何醬料食更好味,牛的鮮味出晒嚟,正。海鮮雖然只有4款,不過不失呢!海蝦大大隻實肉夠厚,青口大大隻夠鮮味,帶子大大粒好鮮味,魷魚戒曬花紋肉爽口彈牙。三文魚刺身也不失禮好鮮呀!再番叫多6件呢!👍👍豆腐辣湯濃郁味道,入口熱辣辣豆腐又好滑,配菜有心思。👍就連炸豆腐 魚柳

三文魚刺身也不失禮好鮮呀!再番叫多6件呢!👍👍

豆腐辣湯濃郁味道,入口熱辣辣豆腐又好滑,配菜有心思。👍

就連炸豆腐 魚柳 煎餃子 雜果沙律也很好味呀,配料實足。

總結~~$188呢個價錢係超級好底呀!其實重有好多食物未點未試,因為個肚實在飽到一個點,好可惜有啲未能食到啊。😂😂

2021-03-08
  • 美國頂級安格斯一口牛粒
  • 頂級韓牛板腱肉
  • 頂級韓牛肩肉
2021-02-24 242 瀏覽
今日去開樂富揾朋友朋友帶我食樂富商場嘅梨滿園!!!久違嘅韓燒呢度仲要係韓燒放題而且性價比唔錯成人$188/位 小童$148/位有A+頂級牛肉及其他肉類仲有海鮮、湯飯類、蔬菜、前炸物、小菜等汽水雪糕🍦都係仼食今次試咗好多韓式熟食例如 韓式冷面、泡菜煎餅 、韓式蛋卷、炒年糕、豆腐辣湯、炸雞等全部都比我想像中好食平日一個小食都唔平而家以一個價錢仼食 真係超抵另外亦想讚肉類佢地用嘅都係靚料而且擺盤亦用心 頂級嘅肉 其實好易食得岀自己特別推介牛舌同牛肩肉 安格斯一口牛粒亦都唔錯 真係可以食回
今日去開樂富揾朋友
朋友帶我食樂富商場嘅梨滿園!!!
久違嘅韓燒

呢度仲要係韓燒放題
而且性價比唔錯
成人$188/位 小童$148/位
有A+頂級牛肉及其他肉類
仲有海鮮、湯飯類、蔬菜、前炸物、小菜等
汽水雪糕🍦都係仼食

自己特別推介牛舌同牛肩肉
安格斯一口牛粒亦都唔錯
真係可以食回
2020-11-27 1982 瀏覽
來到樂富逛街,順道回來光顧這家性價比極高的韓燒放題專門店位置:在UNY超市扶手電梯上一層,比較易找環境:店內裝修很韓式,座位比較多服務:店員主動下單、收碟及換烤盤食物:韓式食物都很正宗,味道不錯前菜有菠菜、豆芽、泡菜及雜果沙律,味道可以,可以任點A+頂級牛類由於我們眼闊肚窄,只集中點一些更高質的食物頂級韓牛肩肉 - 很有牛味,帶點咬勁但肉汁鮮味頂級韓牛板腱肉 - 非常滑及易入口,牛香同樣充足頂級韓牛仔骨 - 最美味的一款,牛香之上還有嫩滑的口感海鮮燒海鮮當然要新鮮,點了青口、海蝦、帶子,看得出的新鮮,其中海蝦的鮮甜,令太太安歌了兩次呢湯飯類豬肉石頭鍋飯 - 非常香,很有正宗韓國餐廳水準,令人欲罷不能豆腐辣湯 - 很足配料加上少辣,喝的很帶勁韓式大醬湯 - 同樣足料,配搭黃豆的香味,十分正宗的韓式口味炸醬麵 - 醬料很韓式,混合後的麵很入味煎炸物炸雞 - 高水準,炸的很脆,配上韓式辣醬很美味煎餃子 - 自家制的餃子,豬肉及椰菜味道不足,餃子皮亦香脆迷你海鮮煎餅 - 煎餅很香脆,搭上海鮮味道討好迷你泡菜煎餅 - 同樣香脆加上泡菜的辣香,很惹味飲料及甜品飲料 - 自取櫃內有各種主要的汽水任取
來到樂富逛街,順道回來光顧這家性價比極高的韓燒放題專門店

位置:在UNY超市扶手電梯上一層,比較易找

環境:店內裝修很韓式,座位比較多

服務:店員主動下單、收碟及換烤盤

食物:韓式食物都很正宗,味道不錯

前菜
有菠菜、豆芽、泡菜及雜果沙律,味道可以,可以任點

A+頂級牛類
由於我們眼闊肚窄,只集中點一些更高質的食物

頂級韓牛肩肉
頂級韓牛肩肉 - 很有牛味,帶點咬勁但肉汁鮮味
頂級韓牛板腱肉及頂級韓牛仔骨
頂級韓牛板腱肉 - 非常滑及易入口,牛香同樣充足
頂級韓牛仔骨 - 最美味的一款,牛香之上還有嫩滑的口感

湯飯類
豬肉石頭鍋飯

豆腐辣湯
豆腐辣湯 - 很足配料加上少辣,喝的很帶勁

韓式大醬湯

炸醬麵
炸醬麵 - 醬料很韓式,混合後的麵很入味

煎炸物
炸雞及煎餃子
炸雞 - 高水準,炸的很脆,配上韓式辣醬很美味

煎餃子 - 自家制的餃子,豬肉及椰菜味道不足,餃子皮亦香脆

迷你海鮮煎餅及迷你泡菜煎餅
迷你海鮮煎餅 - 煎餅很香脆,搭上海鮮味道討好

迷你泡菜煎餅 - 同樣香脆加上泡菜的辣香,很惹味

飲料及甜品
飲料
飲料 - 自取櫃內有各種主要的汽水任取,加錢可配韓國燒酒

雪糕
雪糕 - 是盒裝的雪糕自己裝,味道像Dreyers的

我跟太太實在無法一一試食,但以$188位的韓燒放題來說,實屬超值呢
2020-11-26
迷你海鮮煎餅及迷你泡菜煎餅
飲料
雪糕
2020-11-19 280 瀏覽
去左樂富商場行街,原來個商場都幾大。行過梨滿園韓國料理,聞到好香燒肉味,即刻覺得好肚餓,睇睇價錢,$188任食,幾抵,一於食呢間做我地晚餐。餐廳顏色配搭好有韓國風味,坐得舒服。原來呢度唔一定要食放題,淨食晚餐都有。雖然任食餐牌得兩頁,但都幾多野食,牛豬雞、海鮮、刺身、熱食、前菜選擇。我哋乜都點乜都試,肉類選揀多,新鮮好味,燒完夾生菜加泡菜,點少少醬料食,真係一流。燒蝦都好正,大隻、蝦肉彈牙,上邊仲有調味,吸引。熱食類都好正,豆腐辣湯驚喜,滾住上台,材料十足,湯濃,唔太辣,飲完想再飲。芝士年糕拉麵,拉絲芝士,年糕煙煙靭靭,好鐘意。燒左幾轉後實在太飽,連雪糕都食唔落。下次再黎試。
去左樂富商場行街,原來個商場都幾大。

餐廳顏色配搭好有韓國風味,坐得舒服。

燒蝦都好正,大隻、蝦肉彈牙,上邊仲有調味,吸引。

燒左幾轉後實在太飽,連雪糕都食唔落。下次再黎試。
  • 前菜
  • 豆腐辣湯
以前大學返九龍塘,最鍾意跟一班同學仔去樂富食飯,而<梨滿園韓國料理>係我經常去的餐廳,因為出名抵食。今日突然想重遊舊地,所以即興約好友去食韓燒放題雖然有段時間沒來,但價錢仍然$188一位,咁抵的韓燒餐廳相信只此一間!一入到餐廳,服務員就非常殷勤地為我地放置一碟碟的前菜,有酸蘿蔔,泡菜,大豆芽菜等,全部都係開胃小菜,岩晒等燒肉的時候食!雖然餐單不像日式放題咁多頁,但只要說得出的韓國食物,呢度都食得到,而且仲有壽司刺身!下單後等了約五分鐘,一碼碟的肉就送到了!由於我同朋友都是食肉獸,所以差唔多每款肉都有叫。至於味道亦沒令人失望,未入口已經聞到陣陣牛肉的香味,而且食物非常新鮮,燒出來充滿肉汁,吃落爽口彈牙,完全不用擔心難咬口或有羶味,而我個人就最愛燒牛脷,薄薄的一片,不需咀嚼太多,已經溶化在口中,而且本身的味道已非常入味,所以我沒有添加任何醬料,真正品嘗它的原汁原味!吃得肉多,當然要叫一些湯麵來中和一下,所以叫了海帶湯同韓式冷面。海帶湯熱騰騰的,每吃一口都感覺到一股暖流,而且味道跟韓國吃到的一樣!至於韓式冷面是我每次吃韓國菜都必叫的,味道雖然清淡,但一邊伴肉吃是不錯的配搭呢!

每次吃完韓燒放題都非常滿足,下次等我約多幾位朋友一齊來吃

2020-11-04
2020-11-11 1221 瀏覽
樂富商場陪朋友行街,經過一間韓燒肉,成間商場得呢個韓國菜,环境:環境清靜,疫情期間都係臺與人分開而有秩序。服務員企門口親切一聲打招呼,量體溫。有類似燒汁以及醬,還有韓式一定會有得蒜同生菜。小食冷盤泡菜不算好辣,開胃一流。芽菜不會太油膩。|油鹽^臺面系擺左呢款油鹽,大愛呢款醬料。菜單雖然簡單,但都好多野食。還有不同的飲品提供。試過不同的菜品,最愛的依然是黑豚腩肉!去過韓國都知道出名的是八色燒烤,千一色都係豬肉,尤其是豬腩肉,五花肉之類韓燒陪襯燒酒一流。黑豚腩肉肉質脆軟,燒到邊緣脆而卷起就差不多ok,其實如果去過韓國都知,韓國餐廳會提供剪刀自助給客人。但香港當然不同喇,已經配備好,切好一塊塊。避免剪刀用的困難。放題無限添加,只系燒肉都食左三轉。另外提供的生菜同蒜片都好新鮮,夾埋腩肉一起食又脆又健康的感覺。🙈刺身方面就叫左三文魚刺身。當下熱身,好似同燒肉不同,所以當系前菜冷盤咁解決。但都幾肥嫩。另外亦都試一試的豬頸肉,牛柳粒等等。放題仲有甜品雪糕,曲奇同雲呢拿,酒水方面飲品是飲料無限添加。有真露燒酒,不過就另外付費。188放題,只食黑豚腩肉都不過分。
樂富商場陪朋友行街,經過一間韓燒肉,成間商場得呢個韓國菜,

[薄荷]环境:

有類似燒汁以及醬,還有韓式一定會有得蒜同生菜。
小食冷盤泡菜不算好辣,開胃一流。
芽菜不會太油膩。

|油鹽^臺面系擺左呢款油鹽,

大愛呢款醬料。
菜單雖然簡單,

但都好多野食。還有不同的飲品提供。
試過不同的菜品,
最愛的依然是黑豚腩肉!

黑豚腩肉

去過韓國都知道出名的是八色燒烤,千一色都係豬肉,
尤其是豬腩肉,五花肉之類韓燒陪襯燒酒一流。

放題無限添加,只系燒肉都食左三轉。

刺身方面就叫左三文魚刺身

另外亦都試一試的豬頸肉,牛柳粒等等。

放題仲有甜品雪糕,曲奇同雲呢拿,
酒水方面飲品是飲料無限添加。

有真露燒酒,不過就另外付費。
188放題,只食黑豚腩肉都不過分。

2020-11-11
1 分鐘 (堂食)
黑豚腩肉
  • 油鹽