2021-04-25
今日難得同家姐出去食飯,所以專登搵左間評價幾高既日本餐廳試下,一試之下真係不得了!刺身同海膽都勁高質,重點係性價比好高,樣樣野都好食🤤餐廳位於牛頭角同觀塘既中間,兩邊都可以行到過去,不過係牛頭角地鐵站行過去就會再近少少。餐廳環境類似日本壽司店,可以望到師傅係前面整壽司。而餐牌上面都有好多唔同既選擇,刺身、丼飯、壽司拼盤同串燒都有,我地今次就每樣都叫咗啲。🎈迷你北海道海膽丼 $180哩個真係必食推介❤️啲海膽超新鮮,完全係鮮甜既,一啲腥味都冇,味道同係日本食既一樣!食完之後超滿足😆🎈壽司拼盤 $188包括拖羅、三文魚、油甘魚、帶子、金線鯛、池魚、真鯛、甜蝦、三文魚籽、拖羅碎我想講佢每一舊魚生都係厚切,好比貨👍🏻而且食得出每一樣都係新鮮肥美!佢既三文魚直頭係三文魚腩黎既,接近入口即溶,甜蝦亦新鮮彈牙。拖羅碎同三文魚籽軍艦上面既料多到就嚟滿瀉。而最好食既就係拖羅,完全係入口即溶!!!🎈鹽燒牛舌 $78哩個牛舌又係不得了,係我既重點推介❤️牛舌係厚切既,所以咬落去好有口感,煮得軟霖有肉汁,調味啱啱好,真係超好食!🎈燒雞翼 $48哩個雞翼都好好食,重點係已經幫你拆開左啲骨,所以超方便食。外皮燒得香脆
🎈迷你北海道海膽丼 $180
哩個真係必食推介❤️
🎈壽司拼盤 $188
我想講佢每一舊魚生都係厚切,好比貨👍🏻
而且食得出每一樣都係新鮮肥美!
🎈鹽燒牛舌 $78
哩個牛舌又係不得了,係我既重點推介❤️
🎈燒雞翼 $48
哩個雞翼都好好食,重點係已經幫你拆開左啲骨,所以超方便食。外皮燒得香脆,內裏雞肉嫩滑,有肉汁,係我係出面餐廳難得食完想再食既雞翼。
整體黎講,哩間餐廳既食物真係好高質,每一樣食物都好好食,性價比相當高,如果你鍾意食日本嘢,真係推薦你黎試下👍🏻