餐廳: 漁獲浜燒
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-11-16 260 瀏覽
今日同老婆去食浜燒海鮮 叫咗個套餐有老婆最鍾意食嘅龍蝦同扇貝食燒海鮮之前 會有個沙律開下胃先 蟹子蟹肉沙律 淋上沙律醋 酸酸甜甜好清新龍蝦燒之前店員會問定我哋食唔食芝士 因為龍蝦會用芝士鋪面燒 如果唔食芝士可以早啲同店員講 而龍蝦肉非常彈牙結實 啖啖肉好好味燒帆立貝 我同老婆一隻食牛油蒜蓉燒 另一隻食清酒燒 完全係兩種風味同味道 牛油蒜蓉燒會香好多 但係清酒燒又會更加食得出海鮮嘅鮮甜味 個餐仲會跟埋一個味噌湯烏冬 用咗啱啱燒龍蝦超正嘅龍蝦頭嚟整個湯 味噌湯又暖胃 亦有啲昆布食下 烏冬用咗讚岐烏冬 所以煙煙靭靭 非常滿足$728二人前有埋海鮮食 仲有店員喺你面前幫你燒埋 環境亦坐得舒服 呢個價錢真係冇complain

2024-11-14 165 瀏覽
朋友帶我食好西🙂‍↕️去咗銅鑼灣嘅漁獲浜燒,主打當然係新鮮海鮮!餐廳嘅日式木系風格,都幾舒服~🦞我哋叫咗龍蝦饗宴二人前,由前菜到甜品共有七道菜~先係蟹籽蟹肉沙律,味道酸酸地,清新開胃🥗刺身三點本身係有三文魚,油甘魚等,不過我地就+$98升級咗,有拖羅,深海池魚同赤蝦,深海池魚爽脆帶油香,赤蝦鮮甜爽口,拖羅亦都新鮮軟嫩☺️好滿足~浜燒嘅海鮮有兩款,活龍蝦浜燒係用芝士燒,雖然龍蝦唔算好大隻但係好厚肉,入口爽彈,芝士帶鹹香之餘都遮蓋唔到龍蝦本身嘅鮮味。另外活帆立貝浜燒就分別用咗高湯清酒同香草牛油兩個調味,個人更喜歡高湯清酒,更突出到凡立貝嘅鮮味,香草牛油就係屬於比較香而惹味嘅~意猶未盡之下,我哋又+$88追加味噌蟹甲羅燒😂都係一個好啱嘅決定我,好好味!鮮味濃郁得來又唔會太鹹,可以配餅食,但係單食我哋都覺得好OK,真係完全唔膩🙂‍↕️食完海鮮,就有一份紐西蘭牛柳,好軟稔嘅肉質,有牛香又有油香,仲有蒜片可以配埋一齊食🐂之後就係龍蝦頭味噌湯烏冬,湯加咗昆布幾清甜,烏冬幼身煙韌,龍蝦頭唔係剩係得個殼㗎,仲有少少肉喺度,千祈要記得食埋😌最後食埋甜品,抹茶紅豆雪米糍,大滿足!
我哋叫咗龍蝦饗宴二人前,由前菜到甜品共有七道菜~
先係蟹籽蟹肉沙律,味道酸酸地,清新開胃🥗
最後食埋甜品,抹茶紅豆雪米糍,大滿足!
2024-11-13 115 瀏覽
實不相瞞燒海鮮好多時我都暗暗期待燒龍蝦嘅一刻,見到有推廣餐龍蝦饗宴即時book位。拖羅、深海池魚同赤蝦係升級item,赤蝦真心甜同彈牙,拖羅油花好靚,加得夠值。活龍蝦浜燒好大隻厚肉,其實用呢啲爐好難控制火候,但店員燒得好好,保持幼嫩,完全唔會過火。 龍蝦夠哂新鮮鮮甜,就咁食已經係一大享受,最後仲灑埋芝士更加香。活帆立貝浜燒揀左簡單用清酒煮,更加食到食材原味,好清甜。紐西蘭牛柳份量比想像中多,黑椒同蒜片一齊食好香口。龍蝦頭味噌湯烏冬落左原個活龍蝦浜燒嘅龍蝦頭,估唔到都好多肉仲有膏,尤其龍蝦螯啖啖肉,最後主食都仲有海鮮好開心。

活帆立貝浜燒揀左簡單用清酒煮,更加食到食材原味,好清甜。

紐西蘭牛柳份量比想像中多,黑椒同蒜片一齊食好香口。

2024-11-12 129 瀏覽
今天到銅鑼灣吃浜燒,才發現價錢比以往平了一半。蟹籽蟹肉沙律真蟹肉,少許黑醋加上新鮮嘅蔬菜🥬正!刺身三點刺身雖然比較薄,但係好新鮮,所以好滿意。活龍蝦🦞浜燒活活嘅龍蝦加上廚師嘅經驗,令啲肉好爽脆嫩滑,入口又有海鮮嘅甜味,唔錯!加埋芝士,令鹹味恰到好處。😋😋活帆立貝浜燒好新鮮,完全食到帆立貝嘅甜美。紐西蘭牛柳本以為這個價錢,牛柳唔會係好靚,點知食落都係好嫩滑同埋有牛味。讚!龍蝦頭味噌湯烏冬最驚喜係龍蝦頭竟然有好多肉,而啲烏冬係好滑好滑,亦都好入味。甜品好簡單嘅甜品,但係就好似句號咁為呢餐畫上圓滿嘅終結符號。🥳🥳🥳🥳🥳
今天到銅鑼灣吃浜燒,才發現價錢比以往平了一半。

蟹籽蟹肉沙律
真蟹肉,少許黑醋加上新鮮嘅蔬菜🥬正!

刺身三點
刺身雖然比較薄,但係好新鮮,所以好滿意。

活龍蝦🦞浜燒

活帆立貝浜燒
好新鮮,完全食到帆立貝嘅甜美。

紐西蘭牛柳

龍蝦頭味噌湯烏冬

甜品
2024-11-07 159 瀏覽
今日同老公去食浜燒海鮮 而家可能市道唔好 呢度嘅二人餐由千幾蚊大劈價做七百幾蚊 但係可以食到新鮮龍蝦扇貝等等嘅海鮮 仲有刺身/牛柳/烏冬 性價比好高 蟹子蟹肉沙律 酸酸甜甜沙律醋撈爽脆蔬菜開開胃 好Refreshing 刺身三點 +$98 有牡丹蝦 深海池魚 拖羅 刺身好新鮮 尤其拖羅非常肥美油脂甘香 牡丹蝦大大隻啖啖肉好鮮甜活龍蝦浜鮮 喺燒之前 我哋見到隻龍蝦真係好新鮮仲旭緊 燒嘅時候店員會幫手將龍蝦肉起咗出嚟再切件 之後先再塞返入龍蝦殼到燒 方便之後你夾起可以一舊舊肉咁夾黎食 新鮮龍蝦肉非常結實而且彈牙鮮甜活帆立貝浜燒 可以選擇牛油蒜蓉或者清酒燒 前者會香啲後者就會鮮甜啲 味噌蟹甲羅燒 +$88加配 呢度嘅甲羅燒唔係真係喺蟹殼上面燒 而係喺鐵嘅器皿上燒熟後放入一個假嘅玻璃蟹殼 味道好有蟹糕味 而且會配埋梳打餅畀你夾住嚟食紐西蘭牛柳 牛柳都幾有牛味 而且唔會硬班班都幾有肉汁 如果可以配碗飯食就一流喇最後仲有個澱粉落下肚 係龍蝦頭味噌湯島冬 先前只浜燒咗個龍蝦身 而個龍蝦頭就係呢度大派用場 雖然係龍蝦頭 但係都有啲肉同蝦膏食下 甜品 士多啤梨 朱古力窩夫雪糕 中間有Mochi 表面

甜品 士多啤梨 朱古力窩夫雪糕 中間有Mochi 表面仲輕輕燒過 所以有層焦香味

2024-11-06 175 瀏覽
今晚同朋友去咗銅鑼灣漁獲浜燒食晚飯,仲有我鍾意嘅龍蝦🦞二人套餐做緊特價。前菜蘿蔔牛舌,牛舌爽口,蘿蔔入味,食落去好似食緊牛肉咁。蟹籽蟹肉沙律🥗上層有好多蟹肉同蟹籽,配上新鮮嘅沙律菜蕃茄,清新好味。刺身三點可以+$98 升級袘羅、深海池魚、赤蝦,赤蝦夠大隻又鮮甜,袘羅池魚肥美。終於等到活龍蝦🦞浜燒,龍蝦非常新鮮,肉質彈牙,加上芝士一齊燒更加好味。活帆立貝浜燒都好大隻,可以配牛油或者清酒煮,今次揀咗清酒比較香,冇咁肥🤣另外以$88加配味噌蟹甲羅燒,蟹肉蟹膏配上梳打餅更帶出蟹膏嘅鮮味。紐西蘭牛柳,未食已經聞到香味,肉質非常嫩滑,配上燒香蒜片更加惹味。龍蝦頭味噌湯烏冬,食完龍蝦嘅肉,龍蝦頭就用嚟煲咗一個好鮮甜嘅龍蝦湯,配上彈牙嘅烏冬好滿足。

2024-10-31 153 瀏覽
呢間餐廳係我好中意嘅浜燒餐廳,今次我同fd約埋一齊嚟食佢哋嘅Deluxe Set,果真令人滿足首先,三款刺身夠肥美厚切,味道鮮甜,一如以往用手磨青葵,味道清新!再來嘅蟹黃蒸蛋,滑得嚟又香,蟹黃同蛋香完美結合,食一口真係好幸福。接住就係龍蝦刺身同兜甲羅燒,一款兩食,滿足兩個願望,龍蝦肉質鮮美,啖啖都彈牙,兜甲燒得啱啱好,整個味道超級濃鬱。鮑魚浜燒配柚子鹽,鮑魚嘅鮮味配上柚子鹽嘅清香,係我最中意嘅配搭!清酒燒貝類都唔錯,貝類吸咗清酒嘅香味,口感滑嫩,食得好開心。燒白鱔外焦內嫩,而且爽口彈牙,搭配特製醬汁,味道濃厚,真係好正!白蜆湯清淡又鮮甜。最後海膽炒飯,米飯粒粒分明,海膽香氣貫穿整碗飯。最後嘅甜品係兩種口味嘅雪糕窩夫。總結嚟講,漁獲浜燒一如以往的高質,環境又舒適,絕對值得再嚟!

最後嘅甜品係兩種口味嘅雪糕窩夫。

2024-10-30 147 瀏覽
同朋友去咗位於銅鑼灣嘅漁獲浜燒,餐廳裝修充滿日式風情,恍如置身日本屋酒屋一樣,有個魚缸養住各款生猛海鮮,種類繁多⭐️Signature 二人前套餐 $988有選擇困難症最適合揀套餐,點餐後店員會將海鮮成盆拎出嚟俾食客先過目,之後就會有專人幫忙現場燒,坐係度等食就得喇🔸刺身三點是日刺身有三文魚,油甘魚同蝦。三文魚同油甘魚都好厚切,肉質鮮嫩,鮮味十足,蝦質感爽彈🔸波士頓龍蝦浜燒龍蝦非常生猛,開邊燒到好靚,燒嘅過程加入芝士,非常邪惡!新鮮龍蝦肉質彈牙,又鮮味,好想encore 🔸活鮑魚鮑魚肉質厚實帶有彈性,鮮味十足,提供柚子胡椒,令味道更惹味香口🔸帆立貝可以揀牛油/芝士/清酒嚟燒,我哋揀咗清酒烹煮,更能食到佢嘅鮮味,連清酒都飲埋🔸西京比目魚肉質好嫩滑,魚肉質感細膩,魚油超級香,燒到魚皮脆脆地咁,口感好好🔸白蜆湯煮到熱辣辣,成鍋呈上,清湯更能飲到鮮味,蜆肉完全冇沙🔸海鮮雜炊米飯煮沸後加入生蛋,感覺好似食緊海鮮粥咁,幾特別又好味🔸甜品最後以藍莓芝士窩夫作結

⭐️Signature 二人前套餐 $988

🔸刺身三點

🔸波士頓龍蝦浜燒

🔸活鮑魚

🔸帆立貝

🔸西京比目魚

🔸白蜆湯
煮到熱辣辣,成鍋呈上,清湯更能飲到鮮味,蜆肉完全冇沙

🔸海鮮雜炊
米飯煮沸後加入生蛋,感覺好似食緊海鮮粥咁,幾特別又好味

🔸甜品
最後以藍莓芝士窩夫作結
2024-10-25 183 瀏覽
銅鑼灣除咗行街之外、絕對係一個搵食嘅唔錯嘅地方、朋友今次幫我book咗呢一間一個月都未必book到嘅日本燒烤餐廳!仲要好近地鐵站SOGO度出口地鐵站過去就係啦非常之近!第一個前菜係蟹籽蟹肉沙拉另外呢度嘅刺身三寶係升級版!赤蝦拖羅深海池魚!活龍蝦浜燒,活帆立貝浜燒呢度既燒烤係爐端燒、會有人喺你面前燒非常精彩!另外有一個仲可以加$88味增蟹甲羅燒!香噴噴非常之誘惑!紐西蘭牛柳、搭配咗好多蒜片特別香!呢個真係原隻龍蝦頭開邊,龍蝦湯烏冬配搭日本嘅麵豉湯!飲落去非常之暖胃!呢度套餐甜點係綠茶紅豆麻糬,觸感好得意!入面滿滿都係紅荳蓉!銅鑼灣地方間餐廳名叫做漁獲浜燒,係近銅鑼灣多出口SOGO嗰一邊,軒尼詩道澳門逸園中心既18樓。

仲要好近地鐵站SOGO度出口地鐵站過去就係啦非常之近!

第一個前菜係蟹籽蟹肉沙拉
另外呢度嘅刺身三寶係升級版!
赤蝦拖羅深海池魚!

活龍蝦浜燒,活帆立貝浜燒

紐西蘭牛柳、搭配咗好多蒜片特別香!

2024-10-24 131 瀏覽
朋友話好耐都冇食鐵板燒、今次呢就專登帶佢去一間銅鑼灣一個月book位都未必book到嘅日本燒烤!點解咁誇張因為食物質素真係非常高囉!再加上每一款食物都好出色!今次餐廳為我哋準備用龍蝦餐宴:前菜:蟹籽蟹肉沙拉值得一讚係蟹肉用非常新鮮,配搭落蟹籽好開胃!之後嘅刺身三款有我地加左+$98赤蝦,拖羅、深海池魚拖羅超肥美,深海池魚超新鮮、最鍾意就係刺身都厚身d口感好啲!抵讚!活龍蝦浜燒活帆立貝浜燒呢個真係超讚!龍蝦用芝士燒兩種唔同嘅芝士好感超好食!帆立貝就用蒜蓉牛油、非常香濃燒到啱啱好!仲可以加$88味增蟹甲羅燒,想講呢度嘅燒烤都係用爐端燒仲要喺你面前燒好有藝術感!紐西蘭牛柳勁鍾意佢啲蒜片同牛柳炒到啱啱好,肉質都好嫩滑!龍蝦頭湯烏冬全個湯都係龍蝦頭嘅味道,再加上加咗海草飲落去個湯好潤喉,再加上龍蝦頭啖啖肉!烏冬好滑!甜點係綠茶紅豆麻糬漁獲浜燒銅鑼灣軒尼詩道澳門逸園中心18樓

今次餐廳為我哋準備用龍蝦餐宴:
前菜:蟹籽蟹肉沙拉
值得一讚係蟹肉用非常新鮮,配搭落蟹籽好開胃!

之後嘅刺身三款有
我地加左+$98赤蝦,拖羅、深海池魚

活龍蝦浜燒
活帆立貝浜燒
呢個真係超讚!龍蝦用芝士燒兩種唔同嘅芝士好感超好食!
帆立貝就用蒜蓉牛油、非常香濃燒到啱啱好!

紐西蘭牛柳
勁鍾意佢啲蒜片同牛柳炒到啱啱好,肉質都好嫩滑!

龍蝦頭湯烏冬

甜點係綠茶紅豆麻糬

漁獲浜燒
銅鑼灣軒尼詩道澳門逸園中心18樓
2024-10-23 120 瀏覽
我哋食咗個抹龍蝦套餐$988二人前刺身三點三文魚:厚切非常肥美,魚油充斥着口腔非常滿足赤蝦:非常新鮮鮮甜,油甘魚:肉質柔潤細膩波士頓龍蝦賓燒龍蝦好生猛,見到佢扎扎跳,難怪肉質如此彈牙,再加埋芝士烤,非常可口,難以忘記~馬刀貝,活蟶子呢個餐就包咗兩款新鮮海鮮,馬刀貝好爽口彈牙,加少少清酒帶出佢嘅鮮甜味~蟶子就用咗醬油煮,所以好入味~西京比目魚味道非常鮮美,肉質細膩、柔軟,通常帶有淡淡的甘甜味。這種魚的肉質富含油脂,口感滑嫩,煮熟後非常容易入味。發塔紙白蜆湯白蜆湯的味道清淡鮮美,帶有海洋的鮮味。蜆肉本身質地嫩滑,湯汁則因蜆的鮮味而變得濃郁。海鮮雜炊海鮮雜炊的味道非常豐富而且多樣,通常會融合各種海鮮的鮮香,湯底是清淡的高湯,能夠很好地襯托出海鮮的鮮味,海鮮與米飯的結合使整體口感更加圓潤,米飯吸收了海鮮和湯汁的精華,變得香濃可口。
我哋食咗個抹龍蝦套餐$988二人前
刺身三點
三文魚:厚切非常肥美,魚油充斥着口腔非常滿足
赤蝦:非常新鮮鮮甜,
油甘魚:肉質柔潤細膩

波士頓龍蝦賓燒

馬刀貝,活蟶子

西京比目魚

發塔紙白蜆湯

海鮮雜炊

2024-10-22 92 瀏覽
好耐冇食浜燒啦,同朋友去咗漁獲浜燒,揀左佢哋嘅二人前套餐$988,真係超豐富,有專人幫我地燒,食物質素好好,食得好滿足。🥢刺身三點有三文魚,油甘魚同蝦。三文魚片厚實,肉質鮮嫩,油脂分佈得非常均勻,入口即化,鮮味十足。油甘魚滑溜得嚟帶有少少咬口,魚肉味道清甜。蝦鮮甜彈牙,正。🥢波士頓龍蝦浜燒肉質非常鮮甜,燒得啱啱好,唔會過熟。配埋濃郁嘅芝士,芝士嘅鹹香同龍蝦嘅鮮味好match,好滿足。🥢清酒貴妃蚌蚌肉鮮脆,加入清酒煮得好入味,帶有少少酒香,令蚌肉嘅鮮味更加突出。🥢蒜蓉牛油馬刀貝牛油同蒜蓉嘅香味滲透入貝肉,貝肉厚實鮮甜,食落去有陣陣牛油香,好惹味。🥢西京比目魚燒得好嫩滑,魚肉細膩,西京味噌嘅甜味為魚肉帶嚟唔同層次嘅味道,魚皮仲有少少脆,令人一啖接一啖。🥢發塔紙白蜆湯清甜得嚟有蜆嘅鮮味,湯底清而唔油,飲完好舒服。🥢海鮮雜炊有冬菇,甘荀,蜆肉等材料,清甜夠鮮,熱辣辣好暖胃。🍧甜品揀咗+$10 升級檸檬同蘋果雪葩,酸酸甜甜,好清新,為成餐飯畫上完美句號。

🥢刺身三點

🥢波士頓龍蝦浜燒

🥢清酒貴妃蚌

🥢蒜蓉牛油馬刀貝

🥢西京比目魚

🥢發塔紙白蜆湯
清甜得嚟有蜆嘅鮮味,湯底清而唔油,飲完好舒服。

🥢海鮮雜炊
有冬菇,甘荀,蜆肉等材料,清甜夠鮮,熱辣辣好暖胃。

最近又想吃海鮮,朋友提議銅鑼灣這間充滿日式風味的居酒屋🏮想不到服務跟食物都不錯,值得推薦👍🏼二人前套餐 $798🐟刺身三點刺身都很新鮮,分別有拖羅、金目鯛及赤蝦。其中拖羅入口即溶,金目鯛肉質鮮甜爽口💛🦐浜燒黃金大虎蝦師傅將虎蝦的火侯控制得很好,燒得肉質彈牙。每咬一口,微微溶化的蝦膏跟蛋黃醬融合在一起,很入味🤩燒帆立貝師傅採用了清酒去燒,令帆立貝鮮味更加突出。吃過帆立貝後大家記得要喝殼中的清湯,很鮮甜💧馬刀貝口感爽脆,經燒過後海水味更突出,很鮮甜。🐟燒吞拿魚鮫一上枱已彌漫着濃濃的焦香,吞拿魚鮫肉味濃郁,充滿魚油的香,好味得要整條魚檢查有沒有漏網之肉🍲白蜆湯湯品很鮮甜,蜆肉煮得火喉剛剛好,很舒服🍚海膽炒飯海膽控必點😍份量都不少,海膽份量很足。飯質炒得粒粒分明,每啖都吃得很滿足🌈🍎蘋果雪葩很意外的一道甜品🍧是原個蘋果中加了雪葩。啖啖蘋果味十分清新,酸酸甜甜很解渴💧必點!🧇朱古力窩夫份量剛剛好,窩夫🧇的朱古力香濃,夾著朱古力雪糕一併吃,完美😍

二人前套餐 $798

🐟刺身三點

🦐浜燒黃金大虎蝦

燒帆立貝

馬刀貝

口感爽脆,經燒過後海水味更突出,很鮮甜。

🐟燒吞拿魚鮫

🍲白蜆湯

湯品很鮮甜,蜆肉煮得火喉剛剛好,很舒服

🍚海膽炒飯

🍎蘋果雪葩

🧇朱古力窩夫
2024-10-20 115 瀏覽
之前黎食過呢度嘅海鮮覺得好正,今次見到有好抵嘅套餐就一於試吓😍侍應會幫忙烤海鮮,招呼周到刺身三點升級拖羅、金目鯛➕赤蝦,件件都新鮮肥美😋浜燒波士頓龍蝦🦞揀咗芝士🧀口味,鋪滿芝士嘅龍蝦肉,食落好香滑,肉質鮮嫩浜燒海鮮揀咗清酒活鮑魚➕清酒馬刀貝,鮑魚唔算好大隻,咬落彈牙,我就鍾意點埋芥末柚子醬一齊食蟶子都幾大隻,用清酒🍶煮完,味道鮮甜魚類叫咗條伍魚一夜干,馬友個魚皮香脆得黎,肉質仲十分嫩滑,非常美味👍🏻發塔紙白蜆湯味道鮮美,份量夠晒兩個人食,蜆肉冇沙揀咗海鮮炒飯,🈶魷魚、蜆肉、蝦仁等配料,炒飯粒粒分明,成碟飯都好香噴噴雪糕三文治分別有士多啤梨➕藍莓芝士口味,外層係香軟嘅窩夫,裡面嘅雪糕好軟滑

刺身三點升級拖羅、金目鯛➕赤蝦,件件都新鮮肥美😋

蟶子都幾大隻,用清酒🍶煮完,味道鮮甜

發塔紙白蜆湯味道鮮美,份量夠晒兩個人食,蜆肉冇沙

2024-10-20 92 瀏覽
今日放工約左朋友黎到銅鑼灣睇雷蛇,睇完喺附近穩嘢食,想食日本海鮮,就呢間啦! 我地叫左個Deluxe 二人前。 店員會比龍蝦,活鮑魚同埋紐西蘭刀貝我地影相,十分新鮮!最快黎既係刺身三點,清甜可口,還是厚切呢。然後有龍蝦刺身,個人欣賞它的彈牙,不過自己比較喜歡熟龍蝦。紐西蘭刀貝用清酒煮是必須的,一個字:鮮!我很喜歡接下來的蟹皇蒸蛋,香噴噴,又滑。鮑魚的彈牙程度實在有驚喜,配上柚子醬是朋友最愛的。主角來了,龍蝦浜燒,每一口都是讚嘆,又香又彈。我們還有燒白鱔和升級了海膽炒飯,我最愛就是燒白鱔,外脆內嫩。海膽炒飯的量也很多,很飽呢!白蜆湯正常發揮,舒舒服服的。我會推薦給喜歡日本海鮮的朋友來吃!

最快黎既係刺身三點,清甜可口,還是厚切呢。

然後有龍蝦刺身,個人欣賞它的彈牙,不過自己比較喜歡熟龍蝦。

紐西蘭刀貝用清酒煮是必須的,一個字:鮮!

我很喜歡接下來的蟹皇蒸蛋,香噴噴,又滑。

鮑魚的彈牙程度實在有驚喜,配上柚子醬是朋友最愛的。

主角來了,龍蝦浜燒,每一口都是讚嘆,又香又彈。

海膽炒飯的量也很多,很飽呢!白蜆湯正常發揮,舒舒服服的。

我會推薦給喜歡日本海鮮的朋友來吃!