2022-06-10
/煲仔榮記🍲特濃沙嗲汁 公仔麵🍜都可以做沾麵⁉️⁉️.呢間聽講係慈雲山老字號(?)食煲仔麵飯🍚今次嚟到旺角店!店面店內裝修懷舊為主 每括舊式大排擋座位同埋搭棚招牌 好有港式風味🇭🇰🇭🇰旺角店比較細 夜晚7點左右就開始要等位喇!我地大概645入去仲有位 食完出嚟就一大堆人等位😨留意番👀食物方面~有好多選擇 煲仔飯 煲仔湯麵 重口味之選嘅煲仔沾麵 小食 另外佢每枱會有蝦油蒜油加落公仔麵到 提升個麵+汁嘅香!🙊仲有come 撈油 其實姐係豉油 落落煲仔飯🍚.🍜沙嗲醬汁公仔麵配豬頸肉 💰HKD78有沙嗲或者蕃茄汁簡 但沙嗲係最招牌最出名👍🏻👍🏻個汁係大濃 好夠咸好夠味亦都好杰 就好似食串燒嘅沙嗲汁 用嚟沾麵係勁掛汁 食落口好好好重口味 所以我食個時只係可以夾一下麵 放入湯兩秒就即刻食 因為太耐就會好似飲緊沙嗲汁咁好張住個口🤣🤣同埋會有少少辣平時食開清淡嘅朋友可能就食番湯麵版本會好啲呀!😝餸方面可以簡豬頸肉 雞皮卷 牛小排(+HKD50) 今次食最普通嘅豬頸肉 因為似係最夾沙嗲汁!😋😋😋🍚 窩蛋牛肉煲仔飯(日本生食級雞蛋)💰HKD88煲仔飯有好多款 包括傳統嘅 新式嘅 例如麻辣系列牛小排黑松露呢啲i
煲仔榮記🍲
特濃沙嗲汁 公仔麵🍜都可以做沾麵⁉️⁉️
🍜沙嗲醬汁公仔麵配豬頸肉 💰HKD78
平時食開清淡嘅朋友可能就食番湯麵版本會好啲呀!😝
🍚 窩蛋牛肉煲仔飯(日本生食級雞蛋)💰HKD88
煲仔飯有好多款 包括傳統嘅 新式嘅 例如麻辣系列牛小排黑松露呢啲items🍲🍲🍲
講番今次食呢個 隻蛋係蘭王蛋 好紅 比起傳統蛋有蛋味 牛肉就同平時煲仔飯相類似🫣
Location 📍
1️⃣ 煲仔榮記 (旺角)
旺角花園街1號鴻禧大廈地下K號舖
2️⃣ 榮記茶餐室 (慈雲山)
慈雲山毓華里12號地下A-B舖