2022-10-12 1178 瀏覽
好友終於趁住香港通關, 從外地飛來港探望, 盡地主之儀當然要請佢食餐好。今晚帶佢到旺角shopping, 經過彌敦道呢間放題餐廳, 門外放著一個密密麻麻嘅menu, 價錢分為5個level, 最top level嘅任食款式仲有二百款之多。愈睇愈肚餓, 吸引咗我地入去食餐勁嘅~ 胃口大開嘅我地揀咗level 5嘅套餐, 即係眼見menu上嘅所有款式都食得!座位超Colorful, 均為卡位, 坐得舒服。 一入門口就係自助區, 放了沙律、少量熟食、壽司, 仲有大量平時打邊爐嘅火鍋配料, 例如丸類、雞翼、肥牛等等…自助飲品區就有支裝涼茶、罐裝汽水為主, 如果揀level 2套餐以上, 仲有數款餐廳自調飲品任飲,菠蘿冰: 菠蘿味果味很重, 仲有爽甜菠蘿肉紅豆冰: 椰香味十足, 配上甜甜又林嘅紅豆, 不錯。Level 5套餐每位可獨享一次性頂級刺身, 包括有鮮甜又能滿足口味好厚嘅原粒珍寶帶子、爽甜肥美牡丹蝦、甘甜海膽同埋帶子海膽。任食嘅刺身款式都唔少, 有赤貝、甜蝦、帶子、油甘魚、三文魚、北寄貝, 雖然主打烤物餐廳, 質素亦唔會差太遠, 特別係油甘魚, 甘香鮮味, 正!燒肉種類多, 單看日本和牛

座位超Colorful, 均為卡位, 坐得舒服。

自助飲品區就有支裝涼茶、罐裝汽水為主,

如果揀level 2套餐以上, 仲有數款餐廳自調飲品任飲,
菠蘿冰: 菠蘿味果味很重, 仲有爽甜菠蘿肉
紅豆冰: 椰香味十足, 配上甜甜又林嘅紅豆, 不錯。

燒肉種類多, 單看日本和牛、澳州和牛、美國安格斯等等…都係任食列, 感覺食多幾件已經好易回本。
點了好幾款牛, 然後餐廳將所有肉整齊排放於一個寶盒木箱中上檯, 更顯耹貴。
和牛三角腩: 相對牛脂最為豐富, 烤後雖迫出部份牛脂, 但入口還是食到豐富牛脂, 甘香至極。
A4和牛肉眼蓋、美國頂級雪花牛小排: 牛脂分佈較為平均, 牛味同肉味平衡。
美國頂級板翼西冷、安格斯肉眼扒: 牛脂較少, 不過又沒預期中嘅鞋口, 有些少口感, 但唔會難咬開。
和牛他他: 色澤粉嫩, 肉質好林, 唔係爽彈果種, 如果多配蛋汁味道可能會更好。

西班牙黑毛豬: 脂肪跟肉分間, 肉比例較多, 烤至金黃, 入口唔會覺得太油。

叫咗三款串燒:
雞皮串: 雞皮都切得幾闊身, 不過自己烤唔到坊間食到脆卜卜質感。
雞腎串: 每件細細粒, 極為爽口, 不過就冇調味過, 要自行點醬食。
雞肉軟骨串: 賣相似魚蛋, 食落甜甜地都有D似, 夾集了軟骨碎, 很有層次。

海鮮:
芝士蝦、蒜蓉蝦: 開邊蝦再加咗不同調味, 口感爽, 兩款配料都能提升蝦嘅味道。
黑松露燒帆立貝: 帆立貝比較難燒, 面層加咗黑松露, 反轉燒又跌哂落爐, 不過整體都食到鮮甜。

炸物即叫即炸, 唔會過於油膩。
榴槤炸彈: 外層鬆脆, 入面流出香甜榴槤漿。
椒鹽雞軟骨: 外層香脆, 配上軟骨本身爽脆, 雙重口感很滿足。
炸魷魚圈: 切得好幼, 炸後都可避免好硬嘅口感。

最後到甜品就有雪糕雪條、水果任食。
2022-10-08
2022-10-12 68 瀏覽
好似都有一段時間冇食燒肉🤔所以想搵間燒肉放題食餐勁嘅 最後我哋揀咗嚟未食過嘅神燈燒🥩呢度有5個放題等級選項 Level 1最平只需要$188已經可以食到👍🏻不過我地一心要食餐勁食餐好 就揀咗可以食和牛/美國頂級prime牛肉同升級水產嘅Level 4😛除咗QR code落單 仲有個勁大嘅自助區 有唔同嘅熟食/丸類/甜品等等 好多選擇 亦都乾淨企理一坐低首先送上澳洲M9和牛體驗拼盤 有和牛西冷/肉眼/牛肋肉 望落去個樣都好靚仔😍西冷牛味最濃郁 肉眼油花平均 質感好軟稔 而牛肋肉就較有咬口 好juicy 一咬啲肉汁就咇出嚟🤤而我哋order嘅部份呢 基本上一份已經有4件肉 大推雪花頂級牛小排 質地柔軟 味道甘甜🐂仲有西班牙黑毛豬五花肉 我將佢燒至微焦 食落個邊少少脆口 而且勁香🐖好欣賞佢地嘅肉類擺盤都非常精美 視覺上有享受 感覺亦更加矜貴✨食咗好多肉 海鮮就簡單叫咗幾款 黑松露燒凡立貝都幾新鮮 好大隻好厚肉🦪蒲燒鰻魚夠晒肥厚 因為本身已經有燒汁調味 所以輕易燒得好食🐟而我至鍾意就係芝士扒虎蝦 雖然唔係好大隻 不過蝦肉好爽口 加埋芝士簡直係雙重享受🤩成餐食完好飽好滿足 一定會再嚟🍽️另外服務質

成餐食完好飽好滿足 一定會再嚟🍽️另外服務質素亦好好 員工會簡單介紹食物 亦都好主動幫我哋換紙 好貼心
2022-10-09 72 瀏覽
頭先同老婆去旺角買嘢,行到肚餓先發覺,已經差唔多兩點,我決定要放縱一下,搵個放題食下先,上open rice, 最近又多好評嘅放題,係你喇「神燈燒」。行到門口,有個吹係嘅燈神公仔,亦都有餐廳,可以揀下合適嘅放題餐,佢有5款,A至E。環境方面:地方雖然唔算大,但唔係擺滿枱,所以唔迫,地方企理,洗手間都乾淨。場內亦設有食物品,大部份「生」嘅燒烤食物都可以自己出去攞,當中亦有熟食區,熟食唔多,但放心,好多熟食都可以點叫。最後梗係有雪糕雪條同飲品啦,都係自助嘅服務方面:職員都係後生仔女,有禮貌,會自動幫我哋換燒烤紙同執枱。仲有,無漏單㗎,同埋出食物都快㗎,所以唔使心急。食物方面:A至E套餐有乜食,可以睇下相我揀咗套餐C刺身款式唔多,但勝在夠新鮮,比好多放題店嘅刺身都好,三文魚、甜蝦同墨魚都要試👍炸物啲炸物全部都好食,熱辣辣上枱,但唔油呢下出色,推介雞軟骨、炸蝦球、炸蝦卷同炸魷魚。😂差唔多講晒咁濟燒烤套餐C送咗每人一客黑豚豬腩片,油脂感充足,夠淋,可惜每人得三片😍😒安格斯一口牛、牛頸肩、牛板腱、封門柳,呢啲中價牛肉,啱晒牛魔王,我就各叫左一客,新鮮,質感好👍雞串,佢嘅照燒醬都好出色👍墨魚咀,呢個

環境方面:

服務方面:

食物方面:
A至E套餐有乜食,可以睇下相
我揀咗套餐C
炸物
燒烤
雞串,佢嘅照燒醬都好出色👍
墨魚咀,呢個少見,幾爽,不過淡口少少,試下無妨。

熟食區代表:咖哩牛腩,好過好多餐廳,等食期間,記得試下😍

飲品方面,C餐有1664飲,飲咗一罐之後,我為左保持戰鬥力,轉咗飲齋啡,佢有部即磨咖啡機喺度,好出色👍👍👍

總結,呢個放題連埋加一人頭400幾,但可以任食安格斯,淨係呢樣已經值回票價,邊日想做牛魔王,就去捽下神燈先👍👍👍

2022-10-09
  • 咖哩牛腩
  • 炸雞軟骨
  • 安格斯牛系列
  • 刺身
2022-10-09 53 瀏覽
今日突然好想食燒烤,就同朋友嚟到旺角嘅神燈燒💛位置好方便就腳,油麻地站A1出口沿住彌敦道行前少少就到😚👍🏻至於神燈燒就係食任飲任食嘅燒肉放題,價錢由Level 1 to Level 5 , 5個價錢,平有平食,貴有貴享受。☺️而我同朋友就試咗Level 4 , 差唔多可以試哂全部嘢。😜除咗出名嘅燒肉,仲有頂級刺身、炸物、海鮮、甜品 可以照顧到鍾意食唔同嘢嘅朋友仔☺️另外仲有自助區 飲品、甜品、生果全部自己攞😜👍🏻講咗咁耐終於坐低,地方坐位都好闊落乾淨,最緊要冷氣夠大同無油煙味,喱點好重要😝仲要全部位都係卡位,一家大細嚟都會坐得好舒服☺️👍🏻今次我哋叫嘅Level 4 , 每人會送一客澳洲M9和牛西冷、肉眼、牛肋肉,真係三款都好好食,滿滿油脂,夠晒香而且入口即溶😜另外西班牙黑毛豬五花肉都係限量,喱個我同朋友就攞咗嚟送生菜食,燒到塊豬脆脆哋加埋特製燒汁真係一流😋另外叫咗美國Prime頂級西冷、肉眼、牛小排,每一款都好好味,牛味夠晒濃郁,最正係肉眼嘅軟稔質感☺️我地叫左兩轉黑松露燒帆立貝好大隻,燒到有少少燶邊配埋黑松露咁食,超香口🤤芝士扒虎蝦都唔錯,大量芝士喺蝦面,蝦味好特突出又新鮮,蝦預先開邊,燒

芝士扒虎蝦都唔錯,大量芝士喺蝦面,蝦味好特突出又新鮮,蝦預先開邊,燒到離哂殼,好容易就可以食到,唔需要整污糟手😚👍🏻

飲品方面汽水、啤酒都係任飲,就連出面比較少見嘅泰國象啤都有😋甜品就有雪糕雪條可以選擇

2022-10-09 62 瀏覽
今天和老公來旺角逛街順道吃燒肉放題,經過登打士街附近就算了神燈燒餐廳,雖然餐廳在地庫,但為了吸引食客,在地面放置了一個大大的藍色燈神的吹氣公仔,看見餐牌有不同的食物選擇便決定了在這裡享受午餐。這裡有五個Level的料理選擇,當然level越高食物選擇越多,我們選了中間的level 3,有美國安格斯牛,黑毛豬(每人每款一客)和各式各樣的小食串燒等,食物可謂多樣化。餐廳點菜需要用二維碼,其實我覺得很方便,自由選擇自由落單,而且這裡沒有一般的放題店有漏單情況,這個必須一讚!安格斯牛肉和黑毛豬肉質不錯,都很新鮮,燒好後自己加上一些黑胡椒和鹽,已經很入味。炸物更多樣化,我們幾乎所有炸物都點了一次,榴槤炸彈、拉絲年糕、明太子無骨雞翼、吉列炸大蝦、炸蟹鉗、炸雞塊、炸雞軟骨和酥炸魷魚,所有炸物都是即點即炸,上桌還是熱烘烘的,也不太油膩,所有炸物都很好吃,我們把所點的炸物都全部吃掉。我們也點了一些串燒,雞肉串、雞腎串等,最要推介的是煙肉車里茄串和墨魚嘴串,煙肉肥瘦均勻燒好後搭配車里茄的酸甜汁份外夾味,至於墨魚嘴,我之前吃過酥炸墨魚嘴,第一次吃新鮮墨魚嘴還要自己燒,原來肉質很彈牙而且鮮甜多汁,我們更點了兩

我們也點了一些串燒,雞肉串、雞腎串等,最要推介的是煙肉車里茄串和墨魚嘴串,煙肉肥瘦均勻燒好後搭配車里茄的酸甜汁份外夾味,至於墨魚嘴,我之前吃過酥炸墨魚嘴,第一次吃新鮮墨魚嘴還要自己燒,原來肉質很彈牙而且鮮甜多汁,我們更點了兩轉呢!

刺生方面不用了,必須在放題時大吃,我們點了三文魚、墨魚、甜蝦和北寄貝,這裡的刺生新鮮,雖然切得不大片,但是有這麼多食物,小小刺生片已經很足夠,所以點了三轉。

除了以上的食物可以用二維碼下單,我們可以在大堂中央自由拿取肉類、丸子類,沙拉、壽司、炸物及熱湯紅豆沙等,最推介的是我喜歡吃的紫薯可樂餅,不甜不膩,我吃了三大塊呢!這裡更設有一台咖啡機,喜歡喝咖啡的不能錯過,我和老公都喝了三大杯黑咖啡,因為吃大餐最好就是和黑咖啡幫助消化,當然飲品還有很多很多選擇,無糖的有氣的酒類的都有,任君選擇。

整體而言,食物及飲品總類繁多,任食兩小時,不錯的選擇。
 🧞‍♂️I can show you the world~最近旺角新開左一間主打和牛日式燒肉放題店—「神燈燒」,價錢$228/位起,就可以享用超過80款食物,更有早鳥(14:30-19:00)和夜貓時段(21:00-23:00)優惠,最平$188/位,非常抵食!😳餐廳以神燈為主題,由門口外牆至餐廳內,都可以見到阿拉丁、燈神及茉莉公主嘅蹤影~餐桌椅用上色彩繽紛嘅黃藍綠三色,每個座位上更掛有異國風情嘅吊燈,完全切合神燈嘅主題。😎餐廳環境好闊落,座位舒適,食客可scan QR code落單,方便快捷!送餐或執枱都好快手,仲有機械人送餐車~因為靚肉如日本A4和牛上枱嘅時候都係冇落任何調味,所以每張枱上都會有原樽粉紅鹽,比食客自己調味~燒肉放題價錢分5種:$228(Level 1) (80款食物)有齊豬肉、牛肉、雞肉,全部自家醃製,還有丸類、前菜、沙律、炸物、熱食、甜品、飲品;$298(Level 2) (80+45=125款食物)另加美國牛肉、魚生丼、壽司🍣、特色小食、特色飲品;$388(Level 3)(125+41=166款食物)再加美國安格斯牛肉、黑毛豬、刺身、水產、串燒、生果、啤酒🍻;
 🧞‍♂️I can show you the world~

最近旺角新開左一間主打和牛日式燒肉放題店—「神燈燒」,

價錢$228/位起,就可以享用超過80款食物,

非常抵食!😳
餐廳以神燈為主題,

由門口外牆至餐廳內,

都可以見到阿拉丁、燈神及茉莉公主嘅蹤影~
前菜、沙律
壽司

飲品

餐桌椅用上色彩繽紛嘅黃藍綠三色,
每個座位上更掛有異國風情嘅吊燈,完全切合神燈嘅主題。😎

餐廳環境好闊落,座位舒適,

食客可scan QR code落單,方便快捷!

送餐或執枱都好快手,仲有機械人送餐車~

因為靚肉如日本A4和牛上枱嘅時候都係冇落任何調味,

所以每張枱上都會有原樽粉紅鹽,比食客自己調味~

燒肉放題價錢分5種:

$468 (Level 4)(166+20=186款食物)可以品嘗到澳洲和牛、頂級Prime牛肉、升級刺身、升級水產、燉湯;

$628(Level 5)(186+14=200款食物)仲可以食到海膽杯、日本和牛、任飲紅酒、清酒、韓國燒酒。

我哋揀咗level 4,因為比佢個澳洲和牛、頂級Prime牛肉吸引左!😆

📝值得一提的是,

原本嘅燒烤爐可以加牛油紙,就冇咁容易燒燶,不過就燒得比較慢~

不過轉網燒,個人覺得比較快而夠火候!😏
刺身選擇都幾多,有三文魚、吞拿魚、北寄貝、甜蝦、赤蝦、油甘魚、赤貝、帶子等…..

⭐️推薦❗油甘魚、 帶子
油甘魚、 帶子
⭐️推薦❗澳洲M7和牛牛肋肉

勁juicy又有咬口!

⭐️推薦❗️澳洲M9和牛西冷

澳洲M9和牛為澳洲出口最高級別嘅和牛,

油花較M7多,肉質更軟滑多汁,

西冷脂肪分佈平均,肉質有彈性,肉味最濃!👍🏻
澳洲M9和牛西冷、澳洲M9和牛肉眼
⭐️推薦❗️澳洲M9和牛肉眼

肉質嫩滑,肥美多汁!

⭐️推薦❗️西班牙黑毛豬五花肉

紅白相間,食落唔會好肥膩,肉汁豐腴~🤤平時唔係好鍾意食燒肉嘅小編都不斷encore!

西班牙黑毛豬五花肉

⭐️推薦❗美國頂級雪花牛小排

大理石紋路般嘅油花分布,入口即化,鮮甜美味~🤤
美國頂級雪花牛小排
⭐️推薦❗黑松露燒帆立貝、厚切醬燒帆立貝

兩種醬汁同帆立貝都好夾,帆立貝又夠大粒,必試!
黑松露燒帆立貝、厚切醬燒帆立貝
蒜蓉孜然燒茄子🍆

雞腎串

⭐️推薦❗爆脆墨魚咀串

墨魚咀本身雖然冇咩味,不過超有口感,所以勁like!

⭐️推薦❗鹽酥雞粒、椒鹽雞軟骨

全部即叫即炸,炸皮唔會太厚,

雞粒厚肉juicy、雞軟骨爽脆,佐酒一流!
鹽酥雞粒、椒鹽雞軟骨
⭐️推薦❗芝士燒生蠔、蒜蓉燒生蠔

平時食生蠔🦪都好膽心,不過呢度嘅生蠔幾新鮮~所以食得好放心!😂

芝士燒生蠔、蒜蓉燒生蠔

⭐️推薦❗日本芝士年糕、榴槤炸彈

新鮮熱辣出爐,夠晒香脆可口!
日本芝士年糕、榴槤炸彈
⭐️推薦❗迷你角切魚生丼

食唔飽,可以試下魚生丼~角切魚生夠新鮮,完全係日本餐廳質素!

迷你角切魚生丼

迷你極尚特濃花膠雞燉湯

燉湯好足料,濃稠滋潤~
迷你極尚特濃花膠雞燉湯
Level 3或以上都可以任飲1664、Asahi、泰象啤、青島~🍺Cheers~

📝食飽飽之後,

我地覺得Level 3性價比最高!😏

可以任飲啤酒,啱晒一大班人gathering啤啤佢!😆

如果有多啲budget,就一定要試下Level 4,因為多左7款高級牛肉和升級海產嘅選擇!😎
前菜、沙律
芝士燒生蠔、蒜蓉燒生蠔
日本芝士年糕、榴槤炸彈
迷你角切魚生丼
2022-10-05 49 瀏覽
👉🏻和牛放題🥩Level 1 💲188/ 💲288Level 2 💲258/💲298Level 3 💲348/💲388Level 4 💲428/💲468Level 5 💲588/💲628-分咗5個level 由Level 1嘅80款嘢食加到去Level 5有200款嘢食🥳早鳥/夜貓時段會平啲揀咗Level 5 升級item有:1️⃣頂級刺身(原粒珍寶帶子、日本牡丹蝦、海膽杯、日本拖羅)2️⃣日本和牛(鹿兒島A4和牛肉眼蓋、鹿兒島A4和牛三國腩、近江牛、和牛他他)3️⃣澳洲和牛(澳洲M9和牛西冷、和牛肉眼、和牛牛肋肉)4️⃣三國酒(清酒、真露、紅酒)仲有小食、炸物、沙律、壽司、串燒多到唔知揀咩😹連燉湯都有 叫咗花膠雞燉湯都幾多料 明太子無骨雞翼啖啖肉 其他嘢食都好吸引不過我細食試唔晒😹燒肉方面佢唔係用明火🔥比較安全 自己就最中意鹿兒島A4和牛三國腩 油花比較均勻入口即溶👍🏻重點係呢間餐廳係燒山開嘅 個名仲要自抽係神燈🧞‍♂️咁得意唔係唔幫襯掛🤭〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️神燈燒 (旺角)📍旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓🔗#7eating旺角#7eating港式#7eating黃店

👉🏻和牛放題🥩
Level 1 💲188/ 💲288
Level 2 💲258/💲298
Level 3 💲348/💲388
Level 4 💲428/💲468
Level 5 💲588/💲628
揀咗Level 5 升級item有:

3️⃣澳洲和牛(澳洲M9和牛西冷、和牛肉眼、和牛牛肋肉)
4️⃣三國酒(清酒、真露、紅酒)
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
神燈燒 (旺角)
📍旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓
2022-10-05 36 瀏覽
地方大,座位也寬敞,食物超多選擇,是根據不同付費的價錢去點自助餐的~而餐廳中間位置,有齊熟食,生食,甜品及飲品櫃,另外,用手機還可點海鮮及肉類等等~一坐下點餐後,便會即時遞上一轉的特級燒肉,放上爐上燒,燒肉的吱吱喳喳,油脂都流出來了,很有滿足感~而海鮮有燒蠔,燒青口及帆立貝等等可選擇,大大隻又厚肉,用料成本一點也不馬夫~刺身方面,新鮮肥美,刺身選擇也很多;而小食方面,還會以“天梯”的方式擺設上菜,打卡位超正~甜品方面,外面會有雪櫃雪條可自取,手機下單的就有忌簾泡芙千層糕那些~

2022-10-03 46 瀏覽
上星期約左男友收工去旺角食飯點解坐巴士坐過龍去左油麻地🥹係行翻旺角既路上有條唔係好起眼既樓梯樓梯下有個藍色東東好落力咁招手😂😂細看之下發現係神燈燒燒肉專門店!見佢招手得咁起勁小妹就比個機會你啦🤭餐廳裝潢好colourful 比人一種開心活潑既感覺😆我地揀左LV4總共有成186款食物咁多!自助區有多款熟食可以自己夾仲有豬扒雞翼等等比你夾返去燒😎食幾多夾幾多唔洗浪費!頭盤黎左四款肉:澳洲M9和牛西冷,西班牙黑毛豬五花肉澳洲M9和牛肉眼,澳洲M9和牛牛肋肉小妹竟然最鍾意食黑毛豬五花肉勁juicy 肥瘦均勻🤤之後我哋叫咗少少刺身有帶子,赤蝦,油甘魚🤩夠鮮甜,就算冇冰底都夠凍!然後再叫左個角切魚生飯有吞拿魚,三文魚,青瓜,玉子整體感覺都幾清新😋另外美國頂級雪花牛小排都係小妹既推介牛肉味濃,唔會太多油脂最緊要係薄薄地好快熟,可以狂隊入口🤪仲有勁厚切既牛舌😌因為夠厚所以口感好正夠爽口!食到最尾小妹叫咗份拉絲年糕😂真係拉絲既,好有米味比較淡口所以再叫左杯椰汁紅豆冰講真,杯紅豆冰真係幾好味!椰汁唔會好水都幾濃味🤩仲叫咗好多好多嘢食,好難全部介紹。大家快啲去試吓啦!最後最後!!餐廳有午市套餐燒肉套餐都只係
上星期約左男友收工去旺角食飯
點解坐巴士坐過龍去左油麻地🥹
係行翻旺角既路上有條唔係好起眼既樓梯
樓梯下有個藍色東東好落力咁招手😂😂
細看之下發現係神燈燒燒肉專門店!
見佢招手得咁起勁小妹就比個機會你啦🤭

餐廳裝潢好colourful
比人一種開心活潑既感覺😆

我地揀左LV4總共有成186款食物咁多!
自助區有多款熟食可以自己夾
仲有豬扒雞翼等等比你夾返去燒😎
食幾多夾幾多唔洗浪費!

頭盤黎左四款肉:
澳洲M9和牛西冷,西班牙黑毛豬五花肉
澳洲M9和牛肉眼,澳洲M9和牛牛肋肉
小妹竟然最鍾意食黑毛豬五花肉
勁juicy 肥瘦均勻🤤

之後我哋叫咗少少刺身
有帶子,赤蝦,油甘魚🤩
夠鮮甜,就算冇冰底都夠凍!

然後再叫左個角切魚生飯
有吞拿魚,三文魚,青瓜,玉子
整體感覺都幾清新😋

另外美國頂級雪花牛小排都係小妹既推介
牛肉味濃,唔會太多油脂
最緊要係薄薄地好快熟,可以狂隊入口🤪

仲有勁厚切既牛舌😌
因為夠厚所以口感好正夠爽口!

食到最尾小妹叫咗份拉絲年糕😂
真係拉絲既,好有米味

比較淡口所以再叫左杯椰汁紅豆冰
講真,杯紅豆冰真係幾好味!
椰汁唔會好水都幾濃味🤩

仲叫咗好多好多嘢食,好難全部介紹。
大家快啲去試吓啦!

最後最後!!餐廳有午市套餐
燒肉套餐都只係$66起!
各位打工仔中午又多個選擇喇!
2022-10-02 48 瀏覽
最近唔知點解胃口特別好,所以呢排都想搵返一間放題去滿足返自己個胃口。今次就聽朋友嘅推介去咗一間位於旺角嘅燒肉放題餐廳,等我可以喺呢餐入邊盡情咁去食。餐廳個環境都有趣。餐廳個名叫做神燈燒,所以喺餐廳入邊都會感受到少少阿拉丁嘅風味㗎,另外喺每張枱都會放咗個神燈,夠晒應景。因為餐廳個位置係位於地庫嘅,所以其實幾有神秘感之餘,又有返去旅行食燒肉嘅感覺。嗰日我同朋友就叫做一個Level5嘅套餐,所以選擇其實都幾多㗎。而家就等我嚟講一啲我食咗之後比較深刻嘅嘢食。鹿兒島A4和牛肉眼蓋A4和牛嘅屬性令到佢嘅口感更加豐富之餘,都同時感受到油脂嘅香味。佢放入口係真係接近入口即溶嘅狀態,令我都忍唔住嗌多幾份。和牛他他平時都好少機會食和牛他他,因為可以生食嘅和牛其實都唔常見。今次食呢份他他佢唔算話調味好濃,透過溶咗啲酸酸地嘅調味成功突出到和牛本身嘅香味。另外佢個賣相本身都夠晒賞心悅目,真係睇得又食得!澳洲M9和牛西冷呢塊和牛西冷同樣比到我好大嘅驚喜,除咗佢本身夠晒大塊之外。另外佢個口感其實都做得好軟嫩,食落唔會有太多筋。係非常高質素嘅和牛西冷,啱晒食肉獸!刺身雖然餐廳係主打燒肉放題,但係其實佢個刺身都做得好出

鹿兒島A4和牛肉眼蓋

和牛他他

澳洲M9和牛西冷

刺身
雖然餐廳係主打燒肉放題,但係其實佢個刺身都做得好出色㗎。令我最深刻嘅就一定係三文魚刺身,咁啱嗰日佢係俾咗三文魚腩我食,入口已經感受到三文魚本身嘅油脂香味。就算唔使點豉油都一樣咁好食,另外帶子同埋貝類刺身都做得好好,食落夠晒有鮮味,真係就咁睇個賣相就已經知道有幾咁新鮮。

升級水產
講到燒肉放題就緊係唔可以唔講埋水產,我自己覺得水產拎去燒,真係會食到另一番嘅香味。蒲燒鰻魚本身夠晒嘅調味已經好足夠,拎鰻魚個人認為更加可以帶出鰻魚本身嘅鮮味,可以盡情食鰻魚嘅感覺真係好難得。蒜蓉開邊燒虎蝦真係睇到個名都流晒口水,相信大家都知道蒜蓉係幾咁夾燒海鮮。蒜蓉嘅存在令到虎蝦嘅味道多咗一番層次。唔單只係本身嘅鮮味,仲有埋蒜蓉嘅陣陣香味。

涼粉冰
一開始我就叫咗一杯涼粉冰。結果送到上嚟先知,原來佢係咁大杯㗎,真係見到個賣相就已經覺得好適合打卡。有一刻甚至覺得自己做咗大胃王,講返飲品嘅味道先,佢唔算話太甜,都幾適合我同埋涼粉嘅數量都幾多,叫做可以搵啲嘢咬下咁。

如果大家都留意緊燒肉放題嘅,我強烈建議大家試吓神燈燒啦。我嗰日真係食到滿載而歸,非常之滿足。

2022-09-30 115 瀏覽
之前經好友推介而食過幾次,雖然感覺唔平但至少有和牛食,今次推介朋友去就明顯伏左,一去到見個餐牌就知唔對路,店員仲話改過餐牌黎,坐底先知而家所有高級食材只有六百幾個人個餐先有,大佬黎過幾次知你唔係和牛果d乜料啦,不過帶住個人唯有硬住頭皮入座,連美國prime牛而家都要成五舊一個人先食得唔講以為佢d牛鑲金,至於我地揀左無和牛三級餐食,一無和牛食材缺點更明顯,牛肉燒完黑色既,蠔燒極都係腥,雪糕得牛奶公司,唔好話要成四舊水個人,我覺得兩舊水都唔值,除左服務仲算好之外,食材呢d應該係老板話事,要賺到盡唔係問題,至多比你賺埋我最後一次錢,呢餐嬲到相都無影,應該有排同人講。
2022-09-24 65 瀏覽
大胃王朋友成日都好鍾意食放題,今日比佢搵到一間食物款式其多嘅放題😍呢間價錢分左5個level,如果鍾意食牛就要揀高level!所以我哋就揀左level 4 🤓 食到澳洲和牛之餘,仲可以食到美國Prime Grade牛刺身選擇有好多😳赤蝦、甜蝦、三文魚、吞拿魚、油甘魚,赤貝、北寄貝、八爪魚、墨魚…..呢啲全部都係可以無限encore👍🏻我最鍾意食八爪魚,口感爽甜新鮮😋赤蝦、甜蝦、三文魚&油甘魚我哋都食左幾轉😆澳洲和牛拼盤有西冷、牛肋肉、肉眼牛肋肉有一定嘅厚度,所以比較難控制火喉,我哋燒極都啲韌🫣西冷&肉眼好易掌握🤩 燒2-3分鐘就已經食得❤️油脂香再加埋肉質軟嫩有彈性,真係難以抗拒😋燒海鮮蒜蓉開邊虎蝦好有質素‼️ 醬燒帆立貝都好吸引,見到隔離枱叫左,好大隻又厚肉,不過我哋忙住燒肉+食嘢,最後忘記左order😅所以建議大家真係要食呢個😃除左燒肉之外,當然都要食下蔬菜😍燒茄子、燒金菇好正炸物都唔可以錯過🤩有榴槤炸彈,岩哂我呢個榴槤控👍🏻仲有明太子炸雞翼,juicy又好味‼️

刺身選擇有好多😳
呢啲全部都係可以無限encore👍🏻
我最鍾意食八爪魚,口感爽甜新鮮😋
赤蝦、甜蝦、三文魚&油甘魚我哋都食左幾轉😆

澳洲和牛拼盤
有西冷、牛肋肉、肉眼
牛肋肉有一定嘅厚度,所以比較難控制火喉,
我哋燒極都啲韌🫣
西冷&肉眼好易掌握🤩 燒2-3分鐘就已經食得❤️
油脂香再加埋肉質軟嫩有彈性,真係難以抗拒😋

燒海鮮
蒜蓉開邊虎蝦好有質素‼️
醬燒帆立貝都好吸引,見到隔離枱叫左,
好大隻又厚肉,不過我哋忙住燒肉+食嘢,
最後忘記左order😅
所以建議大家真係要食呢個😃

除左燒肉之外,當然都要食下蔬菜😍
燒茄子、燒金菇好正

炸物都唔可以錯過🤩
有榴槤炸彈,岩哂我呢個榴槤控👍🏻
仲有明太子炸雞翼,juicy又好味‼️
2022-09-23 51 瀏覽
早兩天朋友慶生,相約在旺角聚會,朋友生日打算請他吃一頓好的,留意到網上這一間在旺角放題類別口碑不錯的於是便相約他午市豪食一番先看他們的自助區,他們有大量的燒肉配料時供客人自取,不用廚房等待,非常方便,另外他們亦有提供各類熟食,而且環境乾淨衛生,感覺不錯我和朋友點選了等級四的套餐,能夠任食美國頂級安格斯牛肉,另外更奉上一份澳洲和牛,和牛的油脂明顯比美國安格斯高,入口香味濃郁,我和朋友都約定下次會嘗試能夠任食的等級五套餐,不過不得不說頂級安格斯仍然高質素,我和朋友吃了三輪另外亦點選了不少配料,強烈推薦燒鰻魚,放在爐邊香爐一陣,鰻魚的油脂和醬汁味道爆發,非常惹味!另外他們的花之戀壽司亦值得推薦,三文魚新鮮另外飯量剛好,入口比例滿足刺身方面,同樣亦值得稱讚,他們每一樣的刺身同樣高質素,他們的三文魚更是三文魚腩,非常甘香,另外赤背肉質同樣彈牙新鮮,值得推薦

2022-09-22 1543 瀏覽
全日都好忙碌,淨係食左個包放工已經8點肚餓到震……即刻係附近搵左間燒肉放題,真係成座山都食得落‼️完全唔駛等位😍一嚟到即刻有位👍🏻即刻去自助區拎碗關東煮🍢呢碗關東煮好正宗好香鰹魚味有蘿蔔、蒟蒻、竹輪、雞蛋全部都煮得好入味‼️另一驚喜係:蓮藕赤小豆豬骨湯真係好有家嘅感覺❤️個湯好清甜,飲得出無味精本身諗住埋單前飲多一碗,但食完甜品後真係飽到上心口呢度嘅燒肉食材好新鮮M9和牛西冷 & 肉眼都好正肉味夠濃,肉質紮實有口感❤️除左有🇦🇺澳洲和牛之外,仲有🇺🇸美國Prime Grade 牛添質素都好高,美國Prime Grade嘅牛油花比較豐富❤️juicy嫩口‼️兩款肉即時作比較會食得出分別但分開食,其實都係好香牛味,肉質軟嫩有口感仲有燒蠔、燒虎蝦不過燒蠔就唔太ok反而虎蝦勁好食encore左幾轉仲有,真係要特別讚一讚呢度嘅刺身❤️通常食火鍋放題 / 燒肉放題,啲刺身都係好差‼️但呢間嘅刺身係好有質素⭐️特別最欣賞🐙八爪魚、油甘魚、墨魚、甜蝦、赤蝦串燒系列雞腎味道好濃炭燒雞串嘅醬汁好惹味!如果想食高質嘅燒肉放題,呢間真係首選擇無論燒肉、刺身、熱食、炸物都勁有質素❤️💛❤️💛
全日都好忙碌,淨係食左個包

放工已經8點
肚餓到震……
即刻係附近搵左間燒肉放題,真係成座山都食得落‼️

完全唔駛等位😍一嚟到即刻有位👍🏻

即刻去自助區拎碗關東煮🍢
呢碗關東煮好正宗
好香鰹魚味

有蘿蔔、蒟蒻、竹輪、雞蛋
全部都煮得好入味‼️
另一驚喜係:蓮藕赤小豆豬骨湯
真係好有家嘅感覺❤️
個湯好清甜,飲得出無味精

本身諗住埋單前飲多一碗,
但食完甜品後真係飽到上心口

呢度嘅燒肉食材好新鮮

M9和牛西冷 & 肉眼都好正

肉味夠濃,肉質紮實有口感❤️

兩款肉即時作比較會食得出分別

但分開食,其實都係好香牛味,肉質軟嫩有口感

仲有燒蠔、燒虎蝦

不過燒蠔就唔太ok

反而虎蝦勁好食
encore左幾轉

仲有,真係要特別讚一讚呢度嘅刺身❤️
通常食火鍋放題 / 燒肉放題,啲刺身都係好差‼️
但呢間嘅刺身係好有質素⭐️
特別最欣賞🐙八爪魚、油甘魚、墨魚、甜蝦、赤蝦

串燒系列
雞腎味道好濃
炭燒雞串嘅醬汁好惹味!

如果想食高質嘅燒肉放題,呢間真係首選擇

無論燒肉、刺身、熱食、炸物都勁有質素❤️💛❤️💛
2022-09-21
2022-09-21 70 瀏覽
一直以嚟都想試下呢間因為見佢門面幾有特色 ,openrice評價又不錯今日同朋友一試。嚟到門口有啲小插曲,因為度門太重嘅關係我哋輕手得滯以為度門開唔到懷疑店未開,上返正門問過保安再行返落去先知原來度門係要好大力開🤣一入去個侍應哥哥好好禮貌好好招呼 ,坐低我哋點咗level 3(包level1同level2)喺出面攞嘢食,level 3就要用qr code點餐,而我只係尊攻level3嘅嘢食因為有一次性黑毛豬同任點和牛(其實食得唔多😂),而朋友唔食牛肉所以佢淨係出去攞咗普通嘢。食物味道唔差但亦都唔見有驚喜😅或者可能我啲妹仔肚唔識食好嘢掛🙄唯一係杯嘢飲嚇親😱杯嘢飲應該叫一揸多個叫一杯而且個杯勁重😶。之後想飲啤酒但怕又嚟咁重手嘅杯裝,問咗侍應哥哥好彩係罐裝🤭