2020-01-20 135 瀏覽
火鍋放題經常吃,今次來到荃灣大鴻輝中心三樓的*緣聚鮮鍋*食物種類繁多!真是 嘆為觀止! 最令人 觸目的是每晚有即埸開原條吞拿魚時段,場面熱鬧,很有氣派! 各類食物擺放有序,熟食區有清蒸原條海魚,甘香鬆脆的椒塩三文魚腩骨和雞翼,咖喱和其他惹味熱葷等。火鍋配料~新鮮,整潔,有質素。丸類,各種蔬菜, 林林種種~各種粉麵類~先吃刺身再吃壽司,熱葷等,再慢嘆火鍋~十多款湯底供選擇~除了食物區無限量供應外,還可利用電話點選其餘肉類,海鮮類烏冬等火鍋料~入座每枱送上一盤頂級牛板腱一客 ,牛味濃濃很鮮甜!粉麵種類齊全~炸物區~小朋友最愛的糖果,餅乾,雪糕和朱古力噴泉也有!大型飲品區各國啤酒,清酒,梅酒,氣水~熱維他奶無限量供應!更有自選花茶,很 窩心!滿足所有不同年齡層的食客!
火鍋配料~
新鮮,整潔,有質素。

丸類,各種蔬菜, 林林種種~

各種粉麵類~

先吃刺身再吃壽司,熱葷等,再慢嘆火鍋

十多款湯底供選擇~

入座每枱送上一盤頂級牛板腱一客 ,牛味濃濃很鮮甜!

粉麵種類齊全~

炸物區~

小朋友最愛的糖果,餅乾,雪糕和朱古力噴泉也有!

大型飲品區各國啤酒,清酒,梅酒,氣水~熱維他奶無限量供應!
更有自選花茶,很 窩心!
滿足所有不同年齡層的食客

2020-01-13
2020-01-19 1857 瀏覽
一家四口大小到荃灣大鴻輝中心的"緣聚鮮鍋」放題,聽説很不錯的很多選擇,今晚去試試…… 來到見人氣非常旺!真的食物種類五花八門的多得驚人!講得出的有,想不到的也有! 除了食物多元化外還有不同的有趣可愛的玩具,懷舊物件,機械人……等作裝飾,生動活潑!不論小孩老人見了也開心! 十多個食物區域~壽司,刺身,火鍋配料,沙律,熟,雪糕,甜品,炸物,梅酒,清酒,啤酒,自由配搭的花茶和各種不同牌子的飲品……等等。連懷舊的熱維他奶也有!真是應有盡有! 每晚還有頗有瞄頭的巨型原條吞拿魚,即場由師傅開刀!真是大開眼界!十分有創意! 湯底也成十款之多……黑蒜,豬骨,麻辣,蕃茄…… 選定了豬骨湯底,除了任選任食火鍋配料,還可有一小時用.QR Code下單揀選其他豬牛肉,海鮮等。入座即送上一份頂級牛板腱一客!冷盆海鮮很新鮮!麵食款式非常多米線,拉麵,生麵,公仔麵,烏冬,意大利粉……等等。非常新鮮的刺身~任飲梅酒,青酒……實在太豐富了!大人小朋友吃得非常的開心!!
十多個食物區域~
壽司刺身火鍋配料,沙律,熟,雪糕,甜品,炸物,梅酒,清酒,啤酒,自由配搭的花茶和各種不同牌子的飲品……等等。連懷舊的熱維他奶也有!真是應有盡有!
湯底也成十款之多……
黑蒜,豬骨,麻辣,蕃茄……

入座即送上一份
頂級牛板腱一客!

冷盆海鮮很新鮮!

麵食款式非常多
米線,拉麵,生麵,公仔麵,烏冬,意大利粉……等等。

非常新鮮的刺身~

任飲梅酒,青酒……
實在太豐富了!大人小朋友吃得非常的開心!!
2020-01-13
款式太少,甜品可以,壽司冇晒,太慢加返。飲品超多,打邊爐選擇太小,冇乜肉,以為食齋,雪糕偏向比人吃到底又唔換新。環境ok,服務好好,好貼心,唯獨攞抬個位小姐態度一般,冇耐性。冷氣偏凍。
呢間餐廳一直都有bookmark到,今次終於搵到朋友同我一齊黎試試。一去到餐廳門口分了兩條隊,一條是已預約,而另一條是沒有預約,因為我們已一早預約了,所以先排隊,大概到7點2左右便會安排入座。餐廳座位都幾多,不過7點半前已滿座,非常誇張!座低後便先點火鍋湯底,而火鍋配料有些可以用QR Code在網上下單,而菜、丸、粉類可在出面自助的位置取。丸類款式都幾多,而蔬菜也有不少選擇。自助位置亦分有多個區別,有熟食、炸物、小食、壽司、沙律、刺身、甜品等,真係多到你食唔完!而一去到最多人的地方便是刺身和壽司區,刺身都有6至7款選擇,而壽司款式也不少!小食前菜方面有炸春卷、薯角等,也有炸魚皮、響鈴卷可以取。飲品方面除了有罐裝和紙包飲品外,也有花茶可以自己沖,或是熱辣辣玻璃樽裝的維他奶。也有不少啤酒、梅酒、清酒可以選擇!火鍋湯底味道都不錯,我們點了麻辣和海鹽昆布,味道唔會好淡,而且麻辣湯底越食越辣,非常刺激美味!這裡的雪糕味道都有多款選擇,甜品也有多款,真係食到好飽呢!這次嘗試過這間餐廳後就明白為何晚晚都爆滿,因為真係好多款式可以選擇。而且餐廳位於三樓,唔駛排長隊搭電梯上樓,實在方便!
自助位置亦分有多個區別,有熟食、炸物、小食、壽司、沙律、刺身甜品等,真係多到你食唔完!
而一去到最多人的地方便是刺身壽司區,刺身都有6至7款選擇,而壽司款式也不少!
小食前菜方面有炸春卷、薯角等,也有炸魚皮、響鈴卷可以取。
這裡的雪糕味道都有多款選擇,甜品也有多款,真係食到好飽呢!
2020-01-14
今日同幾個朋友仔去荃灣食飯,佢哋預訂咗荃灣鮮鍋放題, 話性價比非常高,一於試吓,入到去餐廳,人山人海,好耐未見過一間餐廳夜晚全院滿座,我相信性價比都應該好高。餐廳入邊有好多個區域供客人取食物有餐前小食區,有薯角、薯格、燒賣、碗仔翅、葡撻、即炸三文魚鮫、即炸饅頭,不能盡錄~三文魚鮫熱辣辣、脆卜卜~有刺身區、日式小吃區、日式壽司、手卷區,眼花撩亂,淨係知好多嘢食刺身新鮮,仲有大大隻嘅牡丹蝦,食十隻八隻都值回票價有熱食區,有魚、有菜、有肉、任君選擇有火鍋區,有蔬菜、有肉丸,好多款式,如果要食海鮮類及肉類,每張枱有一個QR code,在電話落單, 十分方便牛非常新鮮嫩滑Order左嘅海鮮3分鐘內已經送到枱面,服務快捷有亮點,今晚撞正劏呑拿魚表演,切完後放在刺身區供給客人享用仲有老少咸宜嘅甜品、雪糕區,雪糕超過10款口味,另外有啫喱、生果、甜品,大人細路都顧及到總括來說,這間餐廳性價比十分高,朋友仔冇介紹錯,下次要帶屋企人嚟食
,我相信性價比都應該好高。

餐廳入邊有好多個區域供客人取食物
三文魚鮫熱辣辣、脆卜卜~
刺身新鮮,仲有大大隻嘅牡丹蝦,食十隻八隻都值回票價
有熱食區,有魚、有菜、有肉、任君選擇
牛非常新鮮嫩滑
Order左嘅海鮮3分鐘內已經送到枱面,服務快捷
有亮點,今晚撞正劏呑拿魚表演,切完後放在刺身區供給客人享用

2020-01-14
2020-01-15 105 瀏覽
來到荃灣有很多食肆.......不過呢間認真要介紹一下!晚市門口已有好多人排隊........入座前會先叫你選擇湯底....細心!食物不能一一盡錄....實在大開眼界!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻有好多選擇....而且用手機下單特別食物...海鮮類和牛等等.....好方便快捷!👍🏻👍🏻不過出面拿的食物已經款式很多.....走幾轉都拿不完......!好滿足....吃飽飽的一晚!

2020-01-15 88 瀏覽
荃灣開了很多新餐廳......今次試一試呢間火鍋放題.......在商場的頂樓.....地方好闊落.....👍🏻👍🏻👍🏻仲有熟食....個湯未滾就可以邊吃邊等了! 選擇仲好多!有刺身壽司....仲有即場切吞拿魚👍🏻👍🏻👍🏻好新鮮阿!丸既種類都好多阿.....食吾切.....!蔬菜同醬料都多多選擇👍🏻👍🏻👍🏻各式各樣既粉麵都有👍🏻讚!大大隻甜蝦......!新鮮!大滿足!種類好多!👍🏻👍🏻👍🏻

仲有熟食....個湯未滾就可以邊吃邊等了! 選擇仲好多!

刺身壽司....仲有即場切吞拿魚👍🏻👍🏻👍🏻好新鮮阿!

丸既種類都好多阿.....食吾切.....!

蔬菜同醬料都多多選擇👍🏻👍🏻👍🏻

各式各樣既粉麵都有👍🏻讚!

大大隻甜蝦......!新鮮!
大滿足!種類好多!👍🏻👍🏻👍🏻
2020-01-15 106 瀏覽
又到年尾,飯局排到密密麻麻,今晚我同朋友揀咗緣聚鮮鍋聚餐。顧名思義,呢到既可以食放題,又可以打邊爐。我地7點左右去到已經接近滿座,好彩只需要等15分鐘就有枱。呢到裝修光猛、乾淨,4人卡位數量多,但走廊闊度足夠。美食區指示清晰,有餐前小食、熟食、沙律、日式壽司刺身、邊爐冷凍食材、蔬菜、甜品、飲品等等區域。入座後先揀好湯底,就可以出去攞野食,而打邊爐既肉係以qr code落單,非常環保,又唔怕漏單。黑蒜湯底味道濃郁,加入左洋蔥乾蔥等,好惹味。每張枱都會送上一碟冰鎮牛肉,肥瘦適中,牛肉味重。 西班牙豬脢肉亦有適量油脂,色澤鮮嫩,淥幾秒就食得,入口嫩滑。除咗肉類(牛、豬、雞)可以encore,唔夠喉又可以出外面夾牛筋丸、芝士腸、麻吉燒等等。我地仲order左魚皮餃,細細粒又彈牙。但我今晚係主力食放題,小食區嘅薯格非常之脆,葡撻外酥內軟,仲熱辣辣。除咗熱食,我當然唔可以錯過壽司啦!壽司refill速度快、種類多,其中嘅火炙三文魚壽司、芝士蝦天婦羅壽司無得輸,。而刺身我最愛帶子&三文魚,極新鮮,食落鮮甜甘香。最後,我地已經飽到食唔落朱古力噴泉,就隨意食少少啫喱過下口癮,我試嘅芋香布丁有濃郁芋頭香味
又到年尾,飯局排到密密麻麻,今晚我同朋友揀咗緣聚鮮鍋聚餐。

黑蒜湯底味道濃郁,加入左洋蔥乾蔥等,好惹味。

最後,我地已經飽到食唔落朱古力噴泉,就隨意食少少啫喱過下口癮,我試嘅芋香布丁有濃郁芋頭香味,仲會食到少少芋頭粒,真材足料!

下次黎我一定會留肚試哂所有甜品🍮!
2020-01-07 269 瀏覽
有驚喜的火鍋放題,朋友生日,聽人講呢間餐廳有得即場切原條吞拿魚,聽落幾正!於是就嚟咗試吓⚠️食物:有刺身區、熟食區、沙律區、甜品區、火鍋區等等係蔬菜區上面,布滿左唔同嘅figure 幾特別!令人眼前一亮,甜品區除咗基本嘅十多種雪糕,仲有朱古力噴泉、糖果bar飲品區的種類多不勝數,酒類更加唔使加錢,包括梅酒、清酒同啤酒等雖然熟食區種類都唔少,但因為實在太飽,個胃都冇咩位食😆😆火鍋區應有盡有,向位置度用QR code落單,落單後餸菜都齊,冇乜漏單情況。鐘聲響起時,便是大廚示範即場切開吞拿魚,師傅手法純熟,三兩下就切完,錢之後可以響刺身區享用。向任食火鍋餐廳來講算幾特別嘅環節。☺️⚠️環境:卡位形式居多,空間感都OK唔會話黐住隔離⚠️價錢:$208/位 合理抵食

⚠️食物:
刺身區、熟食區、沙律區、甜品區、火鍋區等等

火鍋蔬菜區

甜品區除咗基本嘅十多種雪糕,仲有朱古力噴泉、糖果bar

冷盤區

雖然熟食區種類都唔少,但因為實在太飽,個胃都冇咩位食😆😆
熟食區

刺身壽司
⚠️環境:
卡位形式居多,空間感都OK
唔會話黐住隔離

⚠️價錢:
$208/位 合理抵食
雪糕
2020-01-06 219 瀏覽
和友人慶祝一點小事,便來了位於荃灣的這間緣聚鮮鍋享受火爐及放題。這間是一間半自助形式,可利用手機下單,較環保。環境方面,分了不同區域,有壽司及沙律區,火鍋配料區,飲料區,甜品及雪糕區和熟食區。生熟食物分開左右,不會分不清楚。而且火鍋配料約十數款式。食物方面:壽司有不同款式,最難忘是熟蝦壽司配上炸蒜,口味獨特。還配備了魚生刺身。還有獨特的現場切魚生表演,使我和友人大開眼界。而火鍋我們選了麻辣口味,湯底十分濃郁香口。他們的牛肉十分新鮮,肥瘦均勻。服務方面:侍應非常主動及熱心。一看見有空的碟便會馬上收走,主動為我們加湯。

2020-01-06 2028 瀏覽
荃灣大鴻輝愈來愈多火鍋放題在某APP以優惠價買了午市任食自助餐180分鐘+火鍋比現場入座要便宜及時間長得多可任食美國穀飼肥牛、西班牙豬梅肉、農場雞件熱食區、壽司區、沙津區任飲任食湯底選了蕃茄及黑蒜黑蒜湯底愈吃愈濃烈,有原粒黑蒜頭在湯中主角美國穀飼肥牛一碟只有三至四片起初的很肥膩,差不多一半脂肪後來的是這樣瘦瘦的,但只有之前的一半*要注意的是手機下單只有一小時,幸好叫多了,可以慢慢吃熱食區有些熟食可即食,如秘製雞翼、豬手、咖哩雞、熱湯等等。朱古力噴泉區午市沒有開啟但左邊有很多布丁類的甜品,味道很多,有牛乳、木瓜、士多啤梨、抹茶等等雪糕有雲呢嗱、朱古力、香芋、芒果、海鹽和玄米茶味旁邊有乳酪和蜜蜂牛乳雪糕機沒有拍到飲品區十分誇張,接近十台大冰箱還有酒精類飲品供應,其他沒有拍到,有生啤、清酒等還有熱飲,玻璃樽裝維他奶、咖啡等壽司區有刺身的,但需要升級才有刺身吃現場看刺身不太新鮮壽司飯比較鬆散,又煮得有點過爛選擇亦不多其他比較大路的火鍋配料則可任取餐前小食都是一些炸物炸餃子不錯,脆口的,粉又不算多最後是必有的疏菜區和粉麵區
荃灣大鴻輝愈來愈多火鍋放題
在某APP以優惠價買了午市任食自助餐180分鐘+火鍋
比現場入座要便宜及時間長得多
可任食美國穀飼肥牛、西班牙豬梅肉、農場雞件
熱食區、壽司區、沙津區任飲任食
湯底選了蕃茄及黑蒜
黑蒜湯底愈吃愈濃烈,有原粒黑蒜頭在湯中
主角美國穀飼肥牛一碟只有三至四片
起初的很肥膩,差不多一半脂肪
後來的是這樣瘦瘦的,但只有之前的一半
*要注意的是手機下單只有一小時,幸好叫多了,可以慢慢吃
熱食區有些熟食可即食,如秘製雞翼、豬手、咖哩雞、熱湯等等。
朱古力噴泉區午市沒有開啟
雪糕有雲呢嗱、朱古力、香芋、芒果、海鹽和玄米茶味
旁邊有乳酪和蜜蜂牛乳雪糕機沒有拍到
飲品區十分誇張,接近十台大冰箱
還有酒精類飲品供應,其他沒有拍到,有生啤、清酒等
還有熱飲,玻璃樽裝維他奶、咖啡等
壽司區有刺身的,但需要升級才有刺身
現場看刺身不太新鮮
壽司飯比較鬆散,又煮得有點過爛
選擇亦不多
其他比較大路的火鍋配料則可任取
餐前小食都是一些炸物
炸餃子不錯,脆口的,粉又不算多
最後是必有的疏菜區和粉麵區
2020-01-04
不是要求太高的話,這個價錢都算合理的。地方夠大,款式都算多,最欣賞尤其是飲料,就連啤酒,花茶都多選擇。但D抽氣系統較差,所以地下非常濕滑,大小朋友都要留意呀!!
2020-01-03
2019-12-28 240 瀏覽
今晚天氣很冷!又係最啱食火鍋的時候,有時成班朋友食飯,每個人想食的嘢都唔同,今次一致讚成去咗荃灣大鴻輝間緣聚食,扶手電梯上三楼、唔駛同人爭升降機!入坐後先擇湯底,餐廳會送上一碟靚肥牛,其餘肉類、生蠔、牛百葉、水土魷等可用手機落單,極之方便!火鍋食品都好多,另外,響玲,山根,魚皮,丸類同菜就要自己出去攞。我哋落單後,就出去攞魚生,壽司,款式都幾多,魚生超新鮮,大蝦成隻手板咁大又爽口彈牙,真係唔錯,仲有日式八爪魚,螺肉,海草,蘿白都好好味。熱葷方面就有椒鹽三文魚頭,腩非常好惹味,!薯條,薯餅,春卷,咖哩角都炸得好香脆,鱆魚小丸子仲好食過專門店。甜品方面就有幾款西餅、果凍、啫喱、涼粉、椰果、盧薈及桃肉,當然雪糕唔少得,仲有朱古力噴泉,自己鍾意點食都得。今次食飯成班朋友都好滿意,話食到火鍋,日式,中式同甜品,一次過滿足各人胃口真的冇得輸!
2019-12-26 259 瀏覽
上網睇到呢間店既介紹好似吾錯甘,就諗住搵日來試下,黎到揀咗午市168加一既set,可食兩粒鐘,包任食刺身,但刺身就住就住甘比,又要人出去拎,一次又只肯比幾塊😤其他嘢食都無上網睇到甘多選擇,熟食又吾熱,暖暖地甘,都係普通嘢,魚蛋雞翼等,睇落吾多想食,嘢飲叫做多d,可任飲清酒同梅酒,但對於吾飲酒既人黎講等於無。邊爐料都係正常嘢,牛肉ok,羊肉有騷味。甜品一般,乳酪可以,我覺得呢個價可以食其他嘢。。。。。。
2019-12-26 1924 瀏覽
今日約了在荃灣的朋友在緣聚鮮鍋聚會,此餐廳由荃灣朋友推薦且預早訂了位。上到餐廳,已見到裡面已經很多人,而餐廳的自助放題像食自助餐一樣非常的多款色,第一次見到食火鍋像食自助餐一樣,見到已令人興奮。先揀了個日式鴛鴦鍋,日式豬骨湯底拼風味麻辣鍋。麻辣鍋例牌是太太的至愛,我則兩個都喜愛。熟食都有很多款式,有炸薯格、炸薯餅、煎餃子…,還有刺身、壽司、生果及甜品…等等。要了一些喜愛的有炸薯格、炸薯餅、煎餃子、東風螺、青口、灼蝦…等。至於火鍋,肉類也非常多款式,有美國穀飼肥牛、半殼扇貝、羊肉片,西班牙豬梅肉、特級牛肩胛、沙白蜆、牛柏葉、農場雞件、三文魚骨腩…,還有粟米餃子、高湯小籠包、水魷魚、薑汁魚柳…䓁,也是非常多的款式…。最愛美國穀飼肥牛,入口即溶有牛味。羊肉片,麻辣的羊肉片最好味。還有西班牙豬梅肉,特級牛肩胛,沙白蜆…,嘩,食到停不了口,都非常好味,這就是放題的吸引力。最後食多個甜品,為今晚的晚餐添上完美結局。

先揀了個日式鴛鴦鍋,日式豬骨湯底拼風味麻辣鍋。

麻辣鍋例牌是太太的至愛,我則兩個都喜愛。

熟食都有很多款式,有炸薯格、炸薯餅、煎餃子…,還有刺身壽司、生果及甜品…等等。

最愛美國穀飼肥牛,入口即溶有牛味。

羊肉片,麻辣的羊肉片最好味。

最後食多個甜品,為今晚的晚餐添上完美結局。