2023-07-18
唔知大家有冇同我一樣,成日搭地鐵嗰陣見到蟶子廣告,都忍唔住好好奇個味道👅今日終於去試吓!原來呢度主打福建菜,裝修就西式路線,環境都幾優雅,睇返價錢原來都幾大眾化,就叫咗幾款菜品。⭐️蒜蓉蒸海蟶👉🏻第一時間一定係要試吓聖子,基本上蒜蓉蒸一定穩陣,味道好,聖子比想像中厚實有肉,食起嚟係鮮甜喎!老公都話好鍾意食呢個!⭐️福建特色海蠣煎👉🏻原先以為平時煎蠔餅咁,原來福建嘅特色係唔一樣,蠔仔同埋蔬菜切碎攪拌之後,加埋蛋漿整出嚟好似蛋餅中間咁嘅餡料,口感係軟綿綿嘅,食起嚟有啲似Pizza添,都幾得意,幾好食!⭐️金湯佛跳牆👉🏻呢款係升級推薦菜,少少哋試咗一人份量,都落足料,有齊鮑魚、海參、瑤柱、松茸、花膠和鵪鶉蛋,湯底非常杰身而且味道濃郁,感覺好滋補!⭐️滷水豆腐👉🏻非常欣賞用小火爐,一路用高湯煮住個滷水豆腐,所以食起來特別鬆軟入味老鄉濃郁。