2019-03-25 55 瀏覽
最近上網見到好出名嘅華香雞喺觀塘重開,就約埋屋企人夜晚去試試。呢間餐廳標榜唔加味精、雞精、糖精、香精、防腐劑同埋人造色素,食落味道天然又健康。首先叫咗呢間餐廳嘅招牌華香雞,雞肉好嫩滑,點埋自家製嘅醬汁更加好味。薑蓉醬 - 蔥味好香口,同雞係絕配沙薑醬 - 味道幾濃可以中和油膩感香辣醬 - 辣味唔太重啱啱好清湯牛筋腩好有咬口,湯底飲落淡淡地唔太咸好好飲。薑蔥鱸魚魚肉順滑鮮嫩,但呢碟餸嘅重點反而係個汁,味道好清甜用嚟撈飯一流。黃薑飯好香。

薑蓉醬 - 蔥味好香口,同雞係絕配
沙薑醬 - 味道幾濃可以中和油膩感
香辣醬 - 辣味唔太重啱啱好

清湯牛筋腩好有咬口,湯底飲落淡淡地唔太咸好好飲。

黃薑飯好香。
2019-03-22 29 瀏覽
觀塘向來是工廠區,自從愈來愈多樓上餐廳進駐工廠大廈後平貴晚餐都多了好多選擇。剛好朋友來省錢,所以決定要選餐性價比較高的餐廳。所以來到她不時會來的飯堂聚餐聊天。其實離apm不是很遠,可樓梯踩上去的一間專吃雞的中式餐廳。光線很足餐廳空間挺大很闊落,所以感覺挺企理。餐具也是乾淨不會殘舊。點了四川辣香雞$90,合了大部分香港人口味不會辣,但另有辣醬可沾。雞肉挺嫩不會太重味,還不錯。配了個油飯$13,油飯很香口但不會肥膩。比想像好~最後我們還叫了個蒜蓉炒菜心$58,炒得挺香,蒜味重挺惹味。很飽但一人也不用$100元,很抵吃~

其實離apm不是很遠,可樓梯踩上去的一間專吃雞的中式餐廳。

配了個油飯$13,油飯很香口但不會肥膩。比想像好~

最後我們還叫了個蒜蓉炒菜心$58,炒得挺香,蒜味重挺惹味。

很飽但一人也不用$100元,很抵吃~
華香雞呢間餐廳開正係太爺雞(一間都係以賣雞飯為主的餐廳)隔離,選址咁有勇氣,相信質素都唔差~果然無令我失望~一般餐廳多數只有幾種味嘅雞:海南雞、麻辣雞、䜴油雞、貴妃雞、醉雞,但呢到竟然有未食過嘅口味 - 茶香雞~茶香雞配黃油飯 $48 |茶香雞味道好神奇,聞落無咩味,食落去雖然唔會好似飲茶咁,但就充滿茶葉香,而且食到最後會有甜味(回甘?)。茶香味入曬落個雞皮到,所以千奇唔好唔食雞皮,雞肉都比較滑身~絕對推介!但呢個雞味道已經夠好食,覺得配返白飯會再夾啲~但其實黄油飯好香,而且唔會太油,送下面清清地嘅醉雞就啱~醉雞配黃油飯 $48 |醉雞聞落好香花雕酒味,味道比較清,唔算好入味,但勝在有好多酒汁可以撈埋飯食~但雞肉質地相對比較鞋啦~份量方面,雞嘅件數真係幾驚喜,平時碟頭得五六舊,呢到起碼有八舊。食埋成個飯就有幸福滿滿嘅感覺~

茶香雞配黃油飯 $48 |
茶香雞配黃油飯

醉雞配黃油飯 $48 |
醉雞配黃油飯

2019-03-14
茶香雞配黃油飯
觀塘工廈一向多好西 今次黎到成運工業大廈 食中式傳統菜- 華香雞 收工遲左,個人已經嬲嬲地餓餓地 心情有點差 所以就去左食我中意意食的 雞🐤位置係觀塘站b出口,建議行鱷魚恤大廈個邊個邊冇咁多人,再過對面馬路一直行去工廠大廈方向,一望大廈就會見到大招牌環境👌🏻有d似food court 大到離譜 Lunch 爆滿一定好熱鬧有方台有卡位 20:30去到卡位好多,頭也不回搵左個角落位放負 準備食餐勁一坐低職員會為我地奉上一壺熱茶食物: 招牌華香雞 (半隻)三種醬料 沙薑: 薑味淡淡, 配上雞好暖胃 辣醬: 原來以為係豆瓣醬, 但唔係, 咸香辣味重蔥油:蔥油+雞一直都係perfect match,  多蔥蔥少油可以將蔥蓋住雞智能煲- 清湯牛筋腩智能煲炆燒牛筋好軟稔, 牛味濃, 加埋清湯, 唔會太味精, 好真材實料絕對可以做湯飯反沙香芋頭原本勁驚佢堅黎一煲好彩佢碟上, 但都係大大碟芋頭唔會dry, 反沙炸皮同糖漿都恰到好處, 唔會死實同太甜估唔到甜品都可以係道食埋啊!!飲淡熱茶, 捧著肚子走, 心情令哂~
觀塘工廈一向多好西
今次黎到成運工業大廈 食中式傳統菜- 華香雞

收工遲左,個人已經嬲嬲地餓餓地
心情有點差 所以就去左食我中意意食的 雞🐤

位置

係觀塘站b出口,建議行鱷魚恤大廈個邊
個邊冇咁多人,再過對面馬路一直行去工廠大廈方向,
一望大廈就會見到大招牌

環境👌🏻
有d似food court 大到離譜
Lunch 爆滿一定好熱鬧
有方台有卡位

一坐低職員會為我地奉上一壺熱茶

食物:

招牌華香雞 (半隻)

三種醬料
沙薑: 薑味淡淡, 配上雞好暖胃
辣醬: 原來以為係豆瓣醬, 但唔係, 咸香辣味重
蔥油:蔥油+雞一直都係perfect match,
多蔥蔥少油可以將蔥蓋住雞

智能煲- 清湯牛筋腩

智能煲炆燒牛筋好軟稔,
牛味濃, 加埋清湯, 唔會太味精, 好真材實料
絕對可以做湯飯

反沙香芋頭

原本勁驚佢堅黎一煲
好彩佢碟上, 但都係大大碟
芋頭唔會dry, 反沙炸皮同糖漿都恰到好處,
唔會死實同太甜

估唔到甜品都可以係道食埋啊!!
飲淡熱茶, 捧著肚子走, 心情令哂~
2019-03-18 542 瀏覽
有日約左朋友去觀塘,所以就喺度食埋lunch。好多人喺觀塘返工,大把食肆係人都知,但都想同打工仔講食飯又多一個選擇喇🤓小編都係第一次黎呢度。華香雞係老字號,隱約聽過但就冇食過。今日既然經過就即管去試下。舖頭好大。呢度選擇都唔少。老闆娘就話智能煲嗰啲全部都係原煲咁煮同上。招牌華香雞好香口,唔會太咸,清清地咁但又未到白切雞嘅味,啲雞夠滑同時又有彈性。三款醬料係薑蓉、沙薑同辣醬,連埋啲雞同黃飯食一流😛小編同朋有都好鍾意食醉雞,所以就叫左大碟啲黎試。不負眾望,好食 啲雞唔會好老,都係滑同彈牙,個酒味好濃郁同香,好正呀🤩菜心好靚,好大條同好冧,係健康之選個魚有驚喜,冇諗過會咁好食 唔好睇小啲薑蔥,佢地真係可以吊起成個魚嘅味,好香口!個魚好新鮮,啲肉好滑好香,餸飯一流!小編好鍾意食麻婆豆腐,所以就嗌左。麻婆豆腐當然唔少得辣,我地叫左小辣都辣辣地,不過好過癮 啲豆腐好大粒,唔洗太多肉碎,份量啱啱好。 老闆娘話呢個係正宗四川成都煮法,我地有口福了叫左杯好立克飲止止渴同辣~呢度啲飯餸好有家常便飯嘅感覺,好好 我地一路食都見到有唔少人喺一個上黎嗌一煲野食同飯,又見到有一家大細。如果大家未黎過呢度係新嘅選擇

舖頭好大。

呢度選擇都唔少。老闆娘就話智能煲嗰啲全部都係原煲咁煮同上。

招牌華香雞(黃飯碟)

啲雞唔會好老,都係滑同彈牙,個酒味好濃郁同香,好正呀🤩
紹興醉酒雞(半隻)

菜心好靚,好大條同好冧,係健康之選

嫰菜心-濃雞汁(小煲)

個魚有驚喜,冇諗過會咁好食
薑蔥鱸魚(配黃飯)

麻婆豆腐煲

叫左杯好立克飲止止渴同辣~
凍好立克

呢度啲飯餸好有家常便飯嘅感覺,好好
我地一路食都見到有唔少人喺一個上黎嗌一煲野食同飯
,又見到有一家大細。如果大家未黎過呢度係新嘅選擇
招牌華香雞(黃飯碟)
紹興醉酒雞(半隻)
嫰菜心-濃雞汁(小煲)
薑蔥鱸魚(配黃飯)
凍好立克
2019-03-17 36 瀏覽
今日同屋企人出觀塘行工廈,行之前先揀一間中菜館食個lunch,貪地點方便,揀咗呢間位於成運工業大廈一樓嘅華香雞 🐥餐牌都有幾多選擇,除咗雞以外,就係以煲為主:餐牌上面寫明「本店食品不加味精、雞精、糖精、香精、防腐劑、人造色素」,感覺即時健康好多 👍🏻我哋兩個人,叫咗兩樣嘢share嚟食:紹興醉酒雞(半隻雞)($90):南瓜雜菜煲($50):套餐跟白飯/黃薑飯,午餐仲有埋例湯/熱飲送,我哋就揀咗例湯:我哋額外叫咗個黃薑飯($13)試試,味道都幾特別:

餐牌都有幾多選擇,除咗雞以外,就係以煲為主:

我哋兩個人,叫咗兩樣嘢share嚟食:

紹興醉酒雞(半隻雞)($90):

南瓜雜菜煲($50):

我哋額外叫咗個黃薑飯($13)試試,味道都幾特別:

2019-03-16 89 瀏覽
家中大廚表示今天想休息,所以舉家出外見覓食。由於不想走太遠,便到觀塘試一試開了好幾個月的華香雞。爸爸說華香雞開了好一段歷史,只是前幾年很多分店結業後現在於觀塘重開。這夜就試一試味道如何。全店都用上智能煲上菜,木桶形的器皿能保存食物溫度,外型頗為有趣😊。這夜點了3道菜式。椒鹽笋壳魚煲($158)另一特色菜「笋壳魚🐟」,草根姐妹👭都是第一次吃😬!用椒鹽去烹調,非常惹味好吃😋。難以想像魚肉超級嫩滑,肉質透白,廚師掌握火候非常準確👍🏻。椒鹽炒至乾身不油膩,真的只有在酒樓和餐廳🍴才能吃到!這個十分推介❤️👍🏻。芥蘭菜配蒜香汁($48)煮得有點過腍,失去了爽脆口感,但蒜香味濃郁,味道取勝。招牌華香雞半隻($90)看見餐牌有多款口味的雞可點,最終選了以餐廳名命名的華香雞,半隻份量足夠2-3人分享,雞肉尚算滑溜,但還是雞腿部位較出色,雞胸位不夠入味,整體上還不錯👌🏻,但特色不大呢,不知道點其他口味會否更有特色?

這夜點了3道菜式。

椒鹽笋壳魚煲($158)
椒鹽笋壳魚煲

芥蘭菜配蒜香汁($48)

煮得有點過腍,失去了爽脆口感,但蒜香味濃郁,味道取勝。
芥蘭菜配蒜香汁

招牌華香雞半隻($90)

招牌華香雞半隻
招牌華香雞半隻
2019-03-15 33 瀏覽
「華香雞」呢個名之前都有聽講過,雞好似都係來自自設農場,質量會有一定保證。咁岩來到觀塘,行經成業街呢邊,先至發現原來觀塘店開係呢邊。沒多想,就去試一試。「華香雞」開係觀塘既工廈入面,紅色既招牌相當搶眼,加上牆壁上報章既報導,自然係有內涵。餐廳既地方相當寬敞,主要係設有多張既長枱,最入面有幾張大圓枱,適合多人家庭聚餐。地方寬敞,相信平日中午吸引不少附近既商廈、工廈既打工仔。餐牌設計簡單,選擇非常多,各種烹調方式亦可供客人選擇。最後我地2人叫左3款食物。餐廳係採用非常傳統懷舊既公雞碗碟,懷舊有特色。烏龍茶香雞配煎米粉同係內地食既最大分別係,呢度沒咁油,而且茶香味好濃郁。雞肉食落肉質結實而且好嫩滑,茶香既味道已經滲透入雞肉裡面,絕對值得一試。而煎米粉對我來講係喜出望外的,米粉由大木筒盛載,米粉底煎得好脆,好香口,好似食緊飯焦咁。另外裡面還配有雞蛋、椰菜同紅蘿蔔絲,食落有口感。金銀蛋白菜仔蔬菜類其實有好多選擇同配搭,最後我地揀左金銀蛋白菜仔。清爽的白菜仔,煮既時間剛剛好,再配以蛋類、炸蒜烹調,帶有少少鹹香,感覺應該係少油,健康之選。欖角豆腐煲欖角既濃郁惹味味道自然係呢道菜既精華所在,加上所用既

烏龍茶香雞配煎米粉
烏龍茶香雞
煎米粉

欖角豆腐煲
欖角既濃郁惹味味道自然係呢道菜既精華所在,加上所用既豆腐係沒經過油炸的清淡滑豆腐,更加帶出豆腐本身既味道,配搭份外合適。
欖角豆腐煲

一肉一菜一豆腐,感覺住家而且非常健康。

烏龍茶香雞
煎米粉
2019-03-15 25 瀏覽
草根一家人👨‍👩‍👧‍👧最喜愛星期日外出食飯,經常在觀塘區附近覓食,今次去了吃中式菜。招牌華香雞半隻($90)調味足夠,特別是雞皮帶鹹香😬。而且雞皮非常薄,脂肪極少,可以放心吃罪惡感都不大😝。雞腿位置🍗特別嫩滑入味,其他部位就不過不失。有點可惜是華香雞以室溫呈上 🐓,草根認為若能翻熱一點會更好吃,作為招牌菜色🍴, 特色不算大。琵琶豆腐($88)店員當日誠心推薦的首本名菜「琵琶豆腐」,豆腐剛剛新鮮炸出,熱氣騰騰🍲。口感是名副其實的外脆內嫩!油份不多,但單吃豆腐較淡味🥐,所以一定要沾上旁邊2款特別醬汁,味道會更惹味😋。由於菜式放於鐵鍋上,吃到最後都能保持熱度呢!薑葱虎蝦煲($128)見到菜式後有點失望😞,蝦比較細隻,沒法稱之為虎蝦吧🦐👉🏻👈🏻!以薑葱炆煮,加上粉絲吸味,粉絲及薑葱反成了主角呢 🤭

招牌華香雞半隻($90)

琵琶豆腐($88)

薑葱虎蝦煲($128)
2019-03-14 35 瀏覽
今天和朋友行過觀塘, 突然看到一個久違了的一個名字“華香雞”,於是進去看能不能找回昔日的味道,可能今天是週6工廠區人流不算多,店面算蠻大而且座位蠻多的, 待應很友善和有耐性介紹各個套餐,我們決定每人一個一人套餐。點了一個套餐, 烏龍茶香雞飯加飲品, 雞肉鮮嫩雞味十足已經足夠另外叫了另一個套餐, 梅菜白鱔飯, 侍應說她們是即叫即蒸的, 白鱔肉質細嫩、肥潤、味道鮮美加多杯奶茶。下次來觀塘, 又想食雞,記得一定要來此華香雞呢!

加多杯奶茶。

下次來觀塘, 又想食雞,記得一定要來此華香雞呢!
午餐
2019-03-13 642 瀏覽
今晚和女朋友在觀塘晚餐,於是上網一找,發現這家新開業的華香雞就在附近,就來試一試。原來這家華香雞在年代紅極一時,難怪一聽到名字就已經有點印象。餐廳在一樓,環境乾淨企理,座位寬敞舒適。餐牌選擇十分之多,除了有多款雞類,還有多款獨創的「智能煲」小菜任君選擇,而食物份量亦是重量級。華香雞當然要試一下招牌華香雞,跟飯套餐的華香雞雞份量仍然不少,雞肉嫩滑,雞皮爽滑而味道豐厚濃郁,醬汁特別醇厚和味,滲透骨肉,吃來有齒頰留香之妙,為雞肉增添一道鮮味。煎黃飯煲跟餐的煎黃薑飯,以自家研發的智能煲盛載,上枱後仍然保持加熱,所以吃到最後可以吃到脆口的飯焦,黃薑飯貨真價實,色澤金黃、香味撲鼻、味道突出,真正做到色香味俱全,非街外有形無實、有色無味的所謂「黃薑飯」。椒鹽豆腐煲裹住豆腐的一層脆漿厚薄得宜,鬆化香脆,入口不油不膩,豆腐件件口感外層爽脆且內裡軟嫩,恰到好處。欖角白鱔煲$128元的白鱔煲,有如此的份量,實在是超值,白鱔肉質甘腴肥美,香滑滋味甚為鮮美,選了欖角蒸更是醬香馥郁、惹味可口。濃雞汁芥蘭濃雞汁純粹天然真味,沒有味精,雞粉的濁俗賤味,配上爽脆的芥蘭 ,油而不膩,賣相亮麗,色香味質盡皆佳妙。
餐廳在一樓,環境乾淨企理,座位寬敞舒適。
2019-03-13
2019-03-12 198 瀏覽
話說之前成日同男朋友黎觀塘食好西,都留低左唔少腳毛。隔左咁耐,重遊舊地,而今次就搵到工廠大廈入面一間出名食雞既飯堂🐥飯堂地方好大,啱曬附近番工既人lunchtime黎,可以一大班同事/朋友一齊坐。另外仲有私人房,今晚就係有人book左仲預訂左全部例湯,我地想試都冇得試添🙈出面落雨凍冰冰,入到開左壺茶歎住點菜。茶壺仲要係傳統既公雞🐓。食物就叫左個黃薑飯同鍋炒米粉啦。先黎張大合照😉食物上枱速度幾快,等齊全部食物都唔洗好耐。我叫左招牌華香雞配炒米粉。華香雞肉質結實,雞皮好滑😍煎米粉由大木筒上枱,好懷舊既感覺。米粉配有蛋,椰菜同蘿蔔絲,更加有口感唔會得米粉太寡。而且米粉底煎得脆脆,好香口👍蠔仔炒蛋鍋😍😍唔食就走寶啦。熱辣辣出爐既蠔仔蛋😘蠔仔份量超多好足料,蛋亦蒸得滑luuluu,唔似媽媽蒸d蛋咁鞋身😂送米粉同飯都無得彈呀男朋友叫既薑蔥白鱔配黃薑飯估唔到哩度都會有白鱔食,一揭開蓋即刻有好香㬙薑蒽味。白鱔份量都唔少,夠餸食完碗飯,蒸白鱔都好新鮮,叫左比較清淡既煮法都唔會有魚腥味。另外就係招牌既黃薑飯,食落有陣陣既薑味,最適合係冬天凍凍既天氣,暖一暖胃。整體而言,性價比CP值高👍🏻

我叫左招牌華香雞配炒米粉。
華香雞肉質結實,雞皮好滑😍
煎米粉由大木筒上枱,好懷舊既感覺。
米粉配有蛋,椰菜同蘿蔔絲,更加有口感唔會得米粉太寡。
而且米粉底煎得脆脆,好香口👍

蠔仔炒蛋鍋😍😍
唔食就走寶啦。熱辣辣出爐既蠔仔蛋😘
蠔仔份量超多好足料,蛋亦蒸得滑luuluu,
唔似媽媽蒸d蛋咁鞋身😂
送米粉同飯都無得彈呀

男朋友叫既薑蔥白鱔配黃薑飯

整體而言,性價比CP值高👍🏻

朋友話公司附近早排開左間新餐廳,原來係結業多年嘅「華香雞」重出江湖,當然要過去一齊試下久違的味道啦。餐牌有好多選擇,除咗最出名嘅雞,仲有牛筋腩、排骨、滾菜、鱸魚、素齋、白鱔等等,適合任何人嘅口味。黎得呢度,當然要試華香雞,我地仲點左薑蔥鮮雞同清湯牛筋腩試試。首先講講個招牌華香雞,我地選左配煎黃飯煲,黎到個飯仲大過碟雞,真係嚇一跳,價錢只係 $58,好實惠。華香雞啖啖肉,有雞味,雞肉嫩滑,有d似豉油雞,配合蔥油食,味道好夾。重點黎啦,就係個煎黃飯煲,呢個煲溫煲係老闆發明,仲係佢重投飲食業嘅其中一個原因!黃薑飯好有味,面頭有雞蛋絲同椰菜絲,上菜時仲吱吱聲,原來係不銹鋼鍋底將個底煎成飯焦,配合個小鑊鏟食,好有特色。再黎係薑蔥鮮雞($50),同樣用保溫煲熱住,面頭鋪滿芹菜,好香。本身都驚咁熱住d雞會鞋,又無喎,咬落仲好有肉汁,軟腍腍好嫩滑,仲非常入味。薑蔥味唔會濃,仲食到好香雞味,果然新鮮雞係唔同d!最後仲有一個清湯牛筋腩煲($78),清湯腩幾有嚼口,唔痴牙,炆得夠時候,牛味夠濃。牛筋就軟腍入味,仲有底下d白菜都好有牛味架,認真好味!總括而言,味道好有老飯店嘅味道,用料都係新鮮真材實料,手工菜

清湯牛筋腩煲 ​

總括而言,味道好有老飯店嘅味道,用料都係新鮮真材實料,手工菜,師傅控制火候好好,呢d先係粵菜應有水準!價錢亦好實惠,單點個飯先$50幾,平時黎午餐都好適合,有機會再同朋友黎試下茶香雞同白鱔先!
2019-03-07
2019-03-09 36 瀏覽
華香雞?我細細個已經聽過呢個名啦!88年個時我都未出世🤭老字號重出江湖keep到水準👍🏻但華香雞既雞太好賣啦😖好想食但收工太遲8點幾先到 結果賣哂無食到個雞😭😭唔 緊 要!我點椒鹽排骨 蒸左條虎蝦 仲有叫左燉椰子雞湯🤤二人份量都好夠食!(2個女仔)椒鹽排骨無得彈!外脆內軟 好似真係無用粉漿炸 都可以炸到咁脆 咁惹味 真心推介👍🏻👍🏻👍🏻蒸虎蝦係熟客先會識叫識食 大家都可以問問整唔整比你食😂蒸完d汁唔會哂 加個米粉 撈汁一流!椰子雞湯 唔多講 4個字 「真材實料」😍無照招雞食叫左其他餸都好有驚喜😁
華香雞?我細細個已經聽過呢個名啦!
88年個時我都未出世🤭
老字號重出江湖keep到水準👍🏻
但華香雞既雞太好賣啦😖
好想食但收工太遲8點幾先到 結果賣哂無食到個雞😭😭

椰子雞湯 唔多講 4個字 「真材實料」😍

無照招雞食叫左其他餸都好有驚喜😁
約咗朋友仔們去觀塘嘆咖啡,飲咖啡之前搵啲嘢食醫下肚仔先,朋友就搵到呢間以前好出名華香雞係觀塘開返舖頭,我自己就未試過,見朋友話出名既都有興趣去試試佢!餐廳係成業街一個上一層既舖位,舖頭好大,星期六無乜人返工關係,唔算好多人。朋友同我都好鐘意食中菜,樣樣都想叫啲嚟食咁滯。最出名既華香雞梗係要嗌啦,我哋叫咗個一人份既黃飯加華香雞($45),雞味好鮮甜好滑,黃飯都好香。職員仲俾咗三隻醬我哋,有薑蓉又有辣醬。因為我同朋友都對紹興醉酒雞特別有興趣,所以都叫個例牌($90),酒味好入味,雞肉又係好滑好好食!除咗雞,魚我地都好有興趣,魚有白鱔同鱸魚揀,我地揀咗薑蔥鱸魚加黃飯($58)嚟食,魚已經切好晒一份份,魚肉好肥美,好新鮮。食咗咁多肉,都要食返啲菜嚟平衡返,我哋叫咗個濃雞汁菜心(小煲$48),啲菜好"林"好好食!朋友再叫咗個麻婆豆腐煲($78),嚟到先知原來咁大份,我地發現呢度既豆腐俾出面既麻婆豆腐大粒好多,同埋食落口麻好多,亦都惹味好多,問返職員先知原來呢個係正宗既四川做法,唔似平時食開既麻婆豆腐咁,豆腐比較散同小辣味道,的確平時食麻婆豆腐又真係唔太覺得有麻辣既感覺,而呢個就真係有感受到,我地

招牌華香雞

職員仲俾咗三隻醬我哋,有薑蓉又有辣醬。

紹興醉酒雞

薑蔥鱸魚

濃雞汁菜心

朋友再叫咗個麻婆豆腐煲($78),嚟到先知原來咁大份,我地發現呢度既豆腐俾出面既麻婆豆腐大粒好多,同埋食落口麻好多,亦都惹味好多,問返職員先知原來呢個係正宗既四川做法,唔似平時食開既麻婆豆腐咁,豆腐比較散同小辣味道,的確平時食麻婆豆腐又真係唔太覺得有麻辣既感覺,而呢個就真係有感受到,我地幾個都好鐘意呢個餸。
麻婆豆腐煲

野飲我地就叫咗個涷奶茶同涷好立克。
涷奶茶
涷好立克