2022-11-30
今日同老婆周年紀念所以去食海鮮,海鮮當然有好多種煮法你可以去西貢食又可以去鯉魚門食,但係最後我哋因為覺得太遠嘅關係所以去咗九龍幫食蒸海鮮,你到呢加以蟹出名嘅蒸海鮮入到去就覺得非常地道,我哋嗌咗999嗰個極級套餐,亦都代表左長長久久嘅意思。長長久久嘅套餐當然有好多好嘢食啦包括有半隻龍蝦,又有佢哋嘅超級肥美的奄仔蟹,另外最令我驚喜的要算係佢哋嘅青口,完全係海水嘅鮮甜味,真係令人回味無窮。當然佢哋嘅足底亦都係好考功夫佢哋將海鮮嘅湯全部都放入足底嗰度導致左個粥好鮮好甜。當然$999同其他套餐唔同嘅就係佢仲有丸同安格斯牛肉,牛肉都幾好食有一種入口即溶嘅感覺即使唔係最靚嘅牛肉都可以有一種和牛嘅口感。當然最後佢哋有甜品亦都係一絕啦就係嗰個椰汁燉燕窩椰汁味好濃當然燕窩係冇味但係有口感所以第一次試到啲比較名貴嘅甜品,唔係綠豆沙紅豆沙了。