2017-03-13
旺角區有超多嘅火鍋店,不過星期日為左唔洗等位,所以決定行遠少少去大角咀食。雖然位置屬大角咀,不過其實由朗豪坊行過黎都係大概10分鐘,唔難搵。湯底同食物都非常多選擇,仲有刺身食添。湯底點左胡椒豬肚雞,味道偏淡。我地叫左超多火鍋料,本地生蠔好大粒,碌完都唔會話好縮水👍🏼至於隔離個碟就係招牌手打四寶丸,雖然佢話係招牌,但係我就覺得冇乜特別。反而另一道招牌餸黑松露雲吞就好食啲喇,入面有豬肉同蝦,冇乜肥肉,仲有淡淡嘅黑松露味,都唔錯👍🏼另外打邊爐必點嘅肥牛都好好食,呢度有好多款牛肉,我哋就點左手切肥牛喇。肥牛的確好好食,唔會切到好薄,入口仲好有油香👍🏼。肥牛有分大碟同細碟,我哋四個人叫左個細碟都好夠食喇。除咗火鍋料之外,呢度仲有好多款刺身。我地點左海膽、三文魚蛋、水母刺身。海膽用玉子同青瓜放底,每份海膽都好厚身👍🏼,味道唔算好甜,不過都食得出好新鮮。水母刺身聽落好特別,其實食落口感好似海蜇咁。另外仲叫咗款小食,係用蝦膠讓入油炸鬼入面,不過油炸鬼炸得有啲硬。侍應服務態度好好,好有禮貌,另外鋪頭入面都裝咗幾部電視,可以邊食邊睇👍🏼
湯底同食物都非常多選擇,仲有刺身食添。湯底點左胡椒豬肚雞,味道偏淡。我地叫左超多火鍋料,本地生蠔好大粒,碌完都唔會話好縮水👍🏼至於隔離個碟就係招牌手打四寶丸,雖然佢話係招牌,但係我就覺得冇乜特別。 反而另一道招牌餸黑松露雲吞就好食啲喇,入面有豬肉同蝦,冇乜肥肉,仲有淡淡嘅黑松露味,都唔錯👍🏼 另外打邊爐必點嘅肥牛都好好食,呢度有好多款牛肉,我哋就點左手切肥牛喇。肥牛的確好好食,唔會切到好薄,入口仲好有油香👍🏼。肥牛有分大碟同細碟,我哋四個人叫左個細碟都好夠食喇。 除咗 火鍋料之外,呢度仲有好多款刺身。我地點左海膽、三文魚蛋、水母刺身。海膽用玉子同青瓜放底,每份海膽都好厚身👍🏼,味道唔算好甜,不過都食得出好新鮮。水母刺身聽落好特別,其實食落口感好似海蜇咁。 另外仲叫咗款小食,係用蝦膠讓入油炸鬼入面,不過油炸鬼炸得有啲硬。