2019-03-05 2162 瀏覽
最近涼風陣陣,應該是來通知我們是時候去打邊爐了,所以一家人便來到深水埗的鍋居火鍋專門店。因未來之前,看見網上眾多人讚好,後來也來過幾次,每次都吃到非常滿足。湯底就來一個清清地的椰青礦泉水走地雞鍋,一接到柯打,店員就會拿出半隻鮮雞、一支礦泉水及兩個椰青。先將礦泉水倒進鍋內煮滾,接著將兩個椰青的水倒進鍋內,並即時挖出椰青肉同煮,最後待所有湯煮滾放進雞件並熄心焗熟雞件。湯底非常清甜,而且雞件又鮮又嫩,好味。喝過雞湯後,加入特製的上湯來打邊爐,當然趁著湯底仍清時,將新鮮炸起的響鈴放入幾秒,真是容易令人愛上,據店員所說製作響鈴的原材料是樹記來的,所以份外美味。接著來了一份店員推介的新鮮蘇鼠班,輕輕灼過,鮮甜又嫩滑,而且份量十足,價錢相對非常實惠。打邊爐又怎能缺少牛肉呢,點了頂級手切肥牛,一來到大家都覺得質素非常高,油花分佈均勻。放進湯內灼幾下,入口即溶,而且肉味還很濃郁。最後在意猶未盡下,加追一客極品肥牛粒。雖然肥牛粒要控制的火喉較難,但這兒的卻越煮越軟腍,油脂甘香肉味又濃,好吃得要再追加。

2019-02-25 1795 瀏覽
同男朋友撐枱腳揀咗鍋居打邊爐,招牌麻辣花生依舊不變,香脆美味又醒胃。今次湯底揀咗呢個鹹菜胡椒豬肚煲,但係味道就淡左啲,料係足嘅不過就未夠火喉,隻色都睇得岀冇平時嗰啲胡椒豬肚煲咁奶白色,不過80幾蚊算係咁上下啦。手切肥牛大碟就$158 細碟就$128,脂肪分佈得好均勻,而且又咬口又有牛肉既鮮味!必食之選!呢個芝心牛丸都係必食推薦,食嘅時候就要小心啲小心辣親個咀仔,牛丸質感非常彈牙,芝士味亦濃厚,好味雖然自己本身唔係好鍾意食魚,不過男朋友話呢間嘅脆內魚腩係食過最好食嘅,既新鮮又大件抵食!所有蔬菜類都大大份,起碼有半斤,啱晒一大班人打邊爐食!店長推介話響鈴係即炸既,要趁熱食,不過個人覺得太多油,食一件就已經好油膩最後就係是日精選,店長推介每日唔同嘅限定海鮮,而當日就做緊加拿大蚌,優惠價$108有四粒,係就係話做特價,不過我都係覺得貴左少少但係好食嘅,口感好爽甜,索曬湯底嘅精華。So far 除咗湯底爭小小之外,其他食品都保持到水準,大家下次去可以試吓叫其他湯底,但係講明先價錢唔算平的。。。
同男朋友撐枱腳揀咗鍋居打邊爐,
招牌麻辣花生依舊不變,香脆美味又醒胃。

所有蔬菜類都大大份,起碼有半斤,啱晒一大班人打邊爐食!

2019-02-24
  • 手切肥牛
  • 手打芝士牛丸
2019-01-25 797 瀏覽
打邊爐去深水埗呢間蝸居係明智嘅選擇,湯底夠晒火候夠晒料,肉類同海鮮類嘅食材都好新鮮,又大大份,菜甜肉厚。肥牛,筒蠔,竹笙,手打蝦滑同墨魚滑都係必食推介👍🏻讚!
肥牛,筒蠔,竹笙,手打蝦滑同墨魚滑都係必食推介👍🏻讚!
  • 美國桶蠔
  • 手切肥牛
  • 極品黑豚肉
  • 芝心牛丸
  • 頂級手切肥牛
2018-12-01 2475 瀏覽
香港人打邊爐向來不分季節,只要想打全年隨時就緒。因為打得頻繁,久而久之人人都係食家💪 材料要新鮮高質,價錢要親民,環境氣氛要貼地!咁鍋居應該啱你喇!鍋居位於深水埗,同高登隔咗一條大街,遠離地鐵站(黃金商場出口行10-15分鐘)店內環境名副其實嘅™蝸居™,大部份枱係4人枱,枱食客個個背貼背,非常零距離。如果人多想要坐大枱嘅話,就要走去另一 鋪位坐。由店員帶路,穿過店面直到後巷再穿過廚房就到!空間係大咗,但鄰近馬路邊,隔音唔掂非常嘈吵,而且抽風唔太理想,所以愈食愈熱又愈來愈焗 但點解仲有咁多人嚟幫襯呢?原因係食品 + 服務!前後幫襯咗兩次,再次幫襯嘅最大原因係開心 鍋居係散叫嘅火鍋店,由湯底、主食火鍋料到其他配料都逐碟計,店員阿姐阿叔唔會 hard sell 貴湯底,貴火鍋料,反而係從心出發,根據季節、個人口味推介,之前叫過一款即開椰子雞湯底,真係好正!其他火鍋料就逐一介紹,豐儉由人。佢哋唔會因為你點平嘢就黑面無視你,見你鍋面多油仲幫手飛走佢,行開行埋又會一齊有講有笑,盡力做到100分!火鍋料方面,海鮮最強 - 龍蝦、海蝦、象拔蚌、蟶子皇、大花甲樣樣新鮮,價錢公道。蝦膠彈牙份量足安格斯牛

但點解仲有咁多人嚟幫襯呢?原因係食品 + 服務!

前後幫襯咗兩次,再次幫襯嘅最大原因係開心
,行開行埋又會一齊有講有笑,盡力做到100分!

安格斯牛肉雪花均勻,靚到不得了。手切肥牛厚薄平均,口感更佳!
值得一提係嚮鈴係即叫即炸,熱食脆卜卜,浸湯兩秒即起又另一番風味 !

總結一句,鍋居最啱4人行嘅好地方!

• 響鈴
2018-06-19 3253 瀏覽
有次朋友同我講深水埗有間隱世既火鍋,d牛肉抵食兼好味,聽到我心郁郁。終於搵到時間特登過黎深水埗試一試。首先,事先一定要book位,因為真係好full下,見到有d walk in既人冇得食,或者等左好耐都入唔到去。我地叫左佢既招牌椰子雞湯底,好特別,佢係用鑛泉水再加新鮮椰子一個連汁,煮熱左會俾一碗你飲,好清甜!之後我地就開始瘋狂叫牛肉,大碟既都係$200唔洗,肉質又靚係令人瘋狂又驚喜!其他食材都好高質,炸響鈴必食,因為係新鮮炸出黎,超脆呀!珊瑚蚌,桶蠔都值得一試

其他食材都好高質,炸響鈴必食,因為係新鮮炸出黎,超脆呀!

珊瑚蚌,桶蠔都值得一試
2017-12-05 2515 瀏覽
深水埗,搵打邊爐最近蒸氣都好出名但我堅持食返正常邊爐一行四人 朋友介紹來鍋居先點蟹湯底👍🏻👍🏻👍🏻呢個係我重大發現,真係足料,個底係滿滿既硯肉 同😃蟹👍🏻我由開始食到尾都仲未食完煲入邊既配料 之後狂叫野食👍🏻牛肉,豚肉,羊肉 全部都有叫丸類也叫了不少先講牛肉,職業細心講解原來牛肉只需在湯熱2 3下就要死。否則浪費肉了😅羊肉味燶,有so味😄呢個比較不好至於較為想不到的是餃子,因為真係好食的👍🏻食完緊係叫甜品原來芒果班戟都係出色野之一總是覺得呢間邊爐店是高級野4人盛惠1700蚊😕因為叫野食太癲狂了
深水埗,搵打邊爐
最近蒸氣都好出名
但我堅持食返正常邊爐
一行四人
朋友介紹來鍋居
先點蟹湯底👍🏻👍🏻👍🏻
呢個係我重大發現,
真係足料,個底係滿滿既硯肉 同😃蟹👍🏻
我由開始食到尾都仲未食完煲入邊既配料
之後狂叫野食👍🏻
牛肉,豚肉,羊肉 全部都有叫
丸類也叫了不少
先講牛肉,
職業細心講解原來牛肉只需在湯熱2 3下
就要死。否則浪費肉了😅
羊肉味燶,有so味😄
呢個比較不好
至於較為想不到的是餃子,
因為真係好食的👍🏻
食完緊係叫甜品
原來芒果班戟都係出色野之一
總是覺得呢間邊爐店是高級野
4人盛惠1700蚊😕
因為叫野食太癲狂了
2017-11-10 2118 瀏覽
是日去左呢間成日都想試但又成日都冇位既鍋居,一去等都唔洗等就已經有位,可能嗰日冇乜人既關係。我地揀左個鴛鴦鍋湯底,個沙嗲湯好香,味道又唔會太過濃,又唔油手切肥牛~肥瘦分怖適中手打墨魚丸~食落彈牙,仲有粒粒墨魚粒好有咬口新鮮淮山~煮一陣已經好粉,唔會好似其他火鍋店要煮好耐油麥菜~新鮮又洗得乾淨響鈴~比普通出面食既大舊好多脆就脆既,不過太大舊食係上黎有啲困難囉…海蝦~好新鮮,上枱果陣仲郁郁下不過除返開一隻要$30就真係貴左啲!整體黎講食物質數都,係價錢略貴,2個人食左$700,但都會再黎既。

手切肥牛~肥瘦分怖適中

手打墨魚丸~食落彈牙,仲有粒粒墨魚粒好有咬口

新鮮淮山~煮一陣已經好粉,唔會好似其他火鍋店要煮好耐

油麥菜~新鮮又洗得乾淨

響鈴~比普通出面食既大舊好多
脆就脆既,不過太大舊食係上黎有啲困難囉…

海蝦~好新鮮,上枱果陣仲郁郁下
不過除返開一隻要$30就真係貴左啲!
整體黎講食物質數都
,係價錢略貴,2個人食左$700,但都會再黎既。
2017-10-18
2017-10-08 1524 瀏覽
過了中秋節,感覺有點點秋意, 心思思想去食火鍋, 之前聽朋友介紹過此店,所以一家人來試試。我們一行4人被安排坐卡位,座位闊落舒服, 整體食物質素ok,食物夠新鮮和精緻,惟雲吞餡料太多韭黃,使我們不喜歡吃韭黃的人有點兒失望有8款調味料任君選擇鍋居至尊手切肥牛,肉質嫩滑,牛味濃郁極品黑豚肉,肉質鮮嫩無渣鮑魚夠新鮮,不韌有鮮味響鈴,即炸上枱仲熱辣辣,夠香口蝦滑、墨魚滑、魚蛋, 蝦滑唔夠彈牙墨魚滑和魚蛋彈牙好吃田園雜菌拼盤、稻庭烏冬。鴛鴦鍋,蕃茄粟米鍋拼清湯鍋, 番茄鍋足料番茄味濃郁。蘋果雪梨茶,甜度適中

有8款調味料任君選擇

鍋居至尊手切肥牛,肉質嫩滑,牛味濃郁

極品黑豚肉,肉質鮮嫩無渣

鮑魚夠新鮮,不韌有鮮味

響鈴,即炸上枱仲熱辣辣,夠香口

蝦滑、墨魚滑、魚蛋, 蝦滑唔夠彈牙
墨魚滑和魚蛋彈牙好吃

田園雜菌拼盤、稻庭烏冬。

鴛鴦鍋,蕃茄粟米鍋拼清湯鍋, 番茄鍋足料番茄味濃郁。

蘋果雪梨茶,甜度適中

2017-10-07
  • 響鈴
來到深水埗,通常都是到電腦商場或西九龍中心潮聖,但我原來一直錯過了一間門庭若市的火鍋店,以為鋪面很細,進店後方發覺店內環境比起目測更大。 金湯加拿大蟹鍋 湯底有加拿大蟹和白蜆的鮮、蕃茄的酸、南瓜和圓肉的甜,既然吃加拿大蟹鍋,怎可以缺少海鮮一份,蟹腳用來淆湯,暫且由得它繼續遊走於鍋中,另點了蘇格蘭蟶子皇和貴妃蚌,冰鎮上桌,看上去已覺得相當不俗。 肥大肉厚的蘇格蘭蟶子皇,原本就已經是很新鮮,浸灼過後,鮮味更能提昇,鮮甜爽口。 扇貝和貴妃蚌外形很相似,但吃貴妃蚌的機會較少,看似比扇貝細,其實肉身與殼基本上是一比一比例,啖啖肉之餘,不負所望的是份外鮮美。 頂級手切肥牛,油花滿佈未至均勻,過肥過瘦都不合嚼頭,這裡的肥牛剛剛好,吃得稱心如意。 丸類及餃子都是鍋居自家出品,這樣更保持到一定品質。 當你很懶不想剝蝦殼,吃手打鮮蝦丸或是一個好選擇,吃每一顆都能吃到原汁原味的蝦肉,不需大費周章,就可以吃到。 手打墨魚丸有彈牙爽脆的口感,完全沒有腥臭雪藏味,原因是即叫即做,雖然已打至起膠,內裏裹著的墨魚肉還是一一嚐到。 第一次喝法國黃酒,見海報說明是米釀白酒,用作海鮮佐酒也不為過,不

蘇格蘭蟶子皇和貴妃蚌
頂級手切肥牛
丸類及餃子都是鍋居自家出品,這樣更保持到一定品質。

手打鮮蝦丸
手打墨魚丸
第一次喝法國黃酒,見海報說明是米釀白酒,用作海鮮佐酒也不為過,不像一般米酒,酒色清徹,少了點酸味,入口更是多一份米香。
醬料是有提供的,但需要另外收費,湯底越吃越有味,是否真的大派用場就見仁見智,嗜辣的我不能不加點辣椒粒才肯罷休。
蘇格蘭蟶子皇和貴妃蚌
手打鮮蝦丸
手打墨魚丸
2017-10-02 8799 瀏覽
說火鍋是一期一會的事情都應該不是正確,因為火鍋是一年四季的事,夏天三十八度高溫我都試過吃,十度又當然會去吃炭爐,特別是愛打邊爐的香港人。 鍋居在我們打邊爐愛好者的眼中當然知道有名,出名在於其鍋底有幾多新鮮感,每年都會有少少新嘗試,新玩法,今年來到又係有新鍋底試。 這個加拿大金湯蟹鍋是絕對推薦,剩係講用料都叫人興奮,朋友D小姐和先生都非常喜歡,蟹和南瓜,蕃茄,大蜆的夾擊,把你的舌頭味蕾都弄得興奮。 頂級手切肥牛,是一路鍋居有名的牛之其中一款名物,只不過吃不到最靚個隻,八點來到都已經冇最好的牛,你話呢度幾受歡迎。 上次來的時候,乜野海鮮都清倉,幸好今日有蟶子王俾你品嘗,是不錯的價錢同貨真價實的蘇格蘭貨色。 鮮淮山和萵筍片是近期的至愛,特別係配這類咁鮮甜湯底下特別好食。 鮮蝦丸和墨魚丸,各有所愛,但最重要的好係全自家制手打,又講質素又講美感,你不會怕吃到膩,因為黃金比例做得太好了。 最出色的係朋友說的芝士手打牛丸,叫你非常滿足,在濃濃的牛肉裡由香到震的芝士從心流出,你那有抗拒的因素。 蟹子墨魚滑,又是叫你會乖乖放入口的,墨魚滑爽得來充滿魚香,蟹子作綠葉剛剛好。 還有菜類,

還有菜類,烏冬,麵和其他的配菜如雲耳和黑牛栢葉都是出色而冇乜令人唔滿意的地方,而且價錢不是太貴,難怪這裡是深水埗打邊爐的首選。

雖然我不喜歡吃,最後一提,呢到即叫即炸的響鈴,又是必點的菜式,和最愛的盛記,有過之而無不及。

一期一會其實太少了,因為以呢到質素,價錢,環境,全部都是上上選,只不過打邊爐選擇太多,我不能像一夫一妻般只係天天來打邊朗,就當我是鍋居的牛朗,一年相見一次吧。

鍋居火鍋專門店
深水埗福華街 191號地下
2017-09-16
2017-10-02 629 瀏覽
我很喜歡打邊爐,聽過呢到幾次,婆婆住這邊但我也沒有來過,朋友都喜歡任食平好多,但我覺得慶祝我地今個sem的project有勁大發展就來慶功。一大班如我的後生仔,佢介紹鍋俾我地,我地選擇奇怪少少的食物,鱷魚瑪珈鍋,你地應該冇乜人會食過,特別係像我這像高登仔的年齡。不過鱷魚瑪珈鍋的確不錯,好足料,大大件的鱷魚肉叫人吃得津津樂道,起碼是外邊火鍋不會吃到的東西。湯頭的甜美,我覺得是吃個火鍋中較好的,至少我沒有試過飲咁補身嘅湯品。吃過這裡的墨魚丸,才知道平日吃丸質素原來很參差。愛這裡的魚皮,勁大塊又厚身。還有菜類,餃類都好不錯。最後要說牛肉,叫了這個第二貴的牛肉還是不錯,和平日的肥牛完全是兩碼子的事,天啊,我不可以再吃那些任食肥牛,真係浪費人生。

吃過這裡的墨魚丸,才知道平日吃丸質素原來很參差。

愛這裡的魚皮,勁大塊又厚身。

還有菜類,餃類都好不錯。

2017-09-16
2017-09-27 746 瀏覽
秋風起,又是打邊爐的好時光 還記得之前跟朋友來過這裡,服務跟食物質素都不錯所以二話不說打電話來訂位,來個聚會價錢大眾化,選擇也夠多 新出湯底混醬以蔥、蒜、醬油、麻醬等大路選擇為主金湯加拿大蟹湯湯料看起來份量十足加拿大蟹,蜆肉,南瓜,蕃茄整鍋湯非常鮮甜滋潤用作湯底也不會搶去食物本身的味道貴妃蚌稍於湯中輕灼一會其肉嫩而不失咬口蘇格蘭蟶子皇 嫩中帶爽,鮮味得很頂級手切肥牛脂肪分佈平均,顏色嫩紅 在湯中灼過10多秒後即可進食其油份剛好,亦夠牛味即炸響鈴炸得乾爽,非常掛湯自家製手打鮮蝦丸,手打墨丸 質感彈口又新鮮手打芝士牛丸牛味不算太重,丸子很腍流心的芝士,豐富了整體的層次很好食!紫洋蔥香菇餃質感爽彈,頗有特色紫洋蔥氣味很是突出令人多吃幾隻亦不覺膩口深水埗福華街 191號地下
秋風起,又是打邊爐的好時光
還記得之前跟朋友來過這裡,服務跟食物質素都不錯
所以二話不說打電話來訂位,來個聚會
價錢大眾化,選擇也夠多
新出湯底
混醬以蔥、蒜、醬油、麻醬等大路選擇為主
金湯加拿大蟹湯
湯料看起來份量十足
加拿大蟹,蜆肉,南瓜,蕃茄
整鍋湯非常鮮甜滋潤
用作湯底也不會搶去食物本身的味道
稍於湯中輕灼一會
其肉嫩而不失咬口
嫩中帶爽,鮮味得很
頂級手切肥牛
脂肪分佈平均,顏色嫩紅
在湯中灼過10多秒後即可進食
其油份剛好,亦夠牛味
即炸響鈴
炸得乾爽,非常掛湯
自家製手打鮮蝦丸,手打墨丸
質感彈口又新鮮
手打芝士牛丸
牛味不算太重,丸子很腍
流心的芝士,豐富了整體的層次
很好食!

• 手打芝士牛丸
  • 紫洋蔥香菇餃
  • 頂級手切肥牛
2017-09-21 480 瀏覽
在黃金商場閒逛後,又到了覓食的時間,一班朋友最好就是吃火鍋或自助餐,因可以吃多一點不同類型的食物,這次我們選了吃火鍋。金湯加拿大蟹鍋有蕃茄、南瓜、蜆肉,蟹等配料,整鍋湯滿鮮甜,蟹的份量也滿多,鮮甜的湯底令火鍋食材更加美味。頂級手切肥牛吃火鍋是必須的食材,脂肪比例平均,肉質嫰滑,牛肉味很濃的。手打芝士牛丸有驚喜的牛丸,裡面包漿芝士,滿熱燙燙的,跟牛丸的味道滿配。紫洋蔥香菇餃紫洋蔥份量多,令餃子增加了爽口的口感,濃濃的洋蔥味道與香菇味道互相配合,令味道昇華多一層次。蘇格蘭蟶子王每一隻都很大,肉質鮮甜,口感彈牙,醬汁也可放到另一邊了。桂花蚌這裡的海鮮每一份都很大件加新鮮,最重要是沒有沙,吃起來更加鮮甜無比。
在黃金商場閒逛後,又到了覓食的時間,一班朋友最好就是吃火鍋自助餐,因可以吃多一點不同類型的食物,這次我們選了吃火鍋

頂級手切肥牛
火鍋是必須的食材,脂肪比例平均,肉質嫰滑,牛肉味很濃的。

手打芝士牛丸
有驚喜的牛丸,裡面包漿芝士,滿熱燙燙的,跟牛丸的味道滿配。

紫洋蔥香菇餃

蘇格蘭蟶子王
每一隻都很大,肉質鮮甜,口感彈牙,醬汁也可放到另一邊了。

桂花蚌
2017-09-15 427 瀏覽
天氣開始涼,又是火鍋料理的機會了,年年我都會找幾間特別的打邊爐地方,今年,再去的是深水埗的鍋居。這裡有什麼好我會今年再重複,因為同事講起邊到鍋底好食,講起這裡,我又覺得真係幾好,那些湯底特別又令人有新鮮感,結果,今天和媽媽和幾個朋友吃飯,就選了這裡。選了一個最好的金湯加拿大蟹鍋,淨係鍋底都勁足料,那些蟹隻隻都新鮮甜美。然後當然不能錯過呢度至尊牛肉,份量足,放了一個晚上都冇變色,絕對係靚牛,牛味之佳令人欣喜。今晚吃到的雲呑和丸類都是非常好,媽媽大讚不絕口,好難得佢會欣賞。響鈴是我最愛,當然是即叫即炸,吸收那個蟹湯就最好。雲耳打邊爐你少聽,呢度當然好食,仲要本身係經過調味,有股幽香的中藥味咁。腐竹是不錯的,煮極都不會爛,睇就知靚料。最後點了些海鮮,蟶子大而新鮮,係呢度必然的海鮮質素,從沒有失望, 連粉絲都可以食,好得。吃到好滿足都是每位三百,又有幾牛肉幾海鮮,怪不得是火鍋熱點。

響鈴是我最愛,當然是即叫即炸,吸收那個蟹湯就最好。

腐竹是不錯的,煮極都不會爛,睇就知靚料。

吃火鍋前先喝湯已成為現今的火鍋時尚,因此普通的清湯底、沙爹湯底也不能滿足於各食客。 在秋冬的季節裏,傷風感冒等小毛病是時常會發生,多喝補益的湯水能讓身體強壯。 「鍋居火鍋專門店」因應季節推出了數款滋補湯底,當中有一款是有很多人以為只適合男士飲用,但其實對女士也有效用。鱷魚瑪卡鍋 $ 198 根據坊間傳說,「瑪卡」對男士是有效提升精力與戰鬥力,然而對女士更有平衡賀爾蒙,改善氣血的效用。 有如此棒棒的功效,應該會結燥火吧,因此廚師為「瑪卡鍋」加入滋潤補肺腎、化痰止咳的鱷魚肉及海底椰等正氣食材。 先喝為敬,湯頭清甜可口,每一口都能感受有潤澤的滋味。 個人覺得當作是火鍋湯底的時候,在口味上灼蔬菜、灼餃子、肉丸是更為合適。 手打鲜蝦丸 $ 78 爽彈的質感,最重要是能吃出有蝦的鮮味。手打墨魚丸 $ 78 墨魚丸的味道鮮甜,丸內含墨魚肉,煙韌的好嚼。自製韭菜餃 $ 48 飽滿的餃子,皮滑亦不算厚,韭菜的量是比豬肉碎還多,餡料扎實,多汁新鮮,韭菜味濃。紫洋蔥香菇餃 $ 58 大推這個,餃子裏盡是紫洋蔥的甜及菇菌的香,豬肉碎仍然佔少數,喜歡餡料帶來的蔬菜甜。蒿筍 $ 28 爽口質感帶著清香

鱷魚瑪卡鍋 $ 198

手打鲜蝦丸 $ 78
爽彈的質感,最重要是能吃出有蝦的鮮味。
手打墨魚丸 $ 78
墨魚丸的味道鮮甜,丸內含墨魚肉,煙韌的好嚼。
自製韭菜餃 $ 48
紫洋蔥香菇餃 $ 58
蒿筍 $ 28
爽口質感帶著清香的本味,灼過後會變得柔軟兼吸收湯底的美味。
順帶一提,吃火鍋無論會否蘸醬,每位客人皆要收取 $ 18 的醬料費。

味道 4
環境 3