2016-12-12
好耐無約過人食飯,好耐無食過海鮮就不如直接食蒸氣鍋!見呢度套餐豐儉由人,價格同其他蒸氣鍋差唔多價錢又坐得舒舒唔使同人逼又排隊又等位。一開始就放米、排骨、南瓜,薑蔥落鍋,連水都唔使落,好驚嘆最後食得既時候啲粥清清地綿綿地又幾好食!我地食最平果款$298,仲有蒸肉丸同蒸蔬菜,有6款海鮮,waiter waitress每次上食材、依次序放入鍋蒸、到serve食物時都有講解,例如會講邊款海鮮會蒸幾耐,邊款襯咩調味,對蒸既時間睇得好實,睇得出好熟手之餘又有服務,讚!每樣海鮮都非常新鮮,好鮮甜,上菜都見到有啲仲係生既郁下郁下,唯一係貴妃蚌爭啲,唔夠爽滑鮮甜!推介鮑魚,仲係郁既,加左陳皮蒸好正!超彈牙!蟶子都特別好食,加埋粉絲熟蒜好好味!仲有日本元貝超大隻厚肉,又係好鮮甜!另外豬肉丸都好香好味,無乜加入肥膏,其他丸都係新鮮手打,同急凍丸無得比。蔬菜方面我地揀左粟米同芥蘭,waitress又係記得2樣野蒸唔同時間,粥最後加上蔥花,同煮開既南瓜,顏色好靚味道又清,重口味又可以落d大頭菜!原來都唔使一定要去好多人排隊果d先食到好野,呢度既海鮮真心新鮮,份量啱啱好!
見呢度套餐豐儉由人,價格同其他蒸氣鍋差唔多價錢又坐得舒舒唔使同人逼又排隊又等位。一開始就放米、排骨、南瓜,薑蔥落鍋,連水都唔使落,好驚嘆最後食得既時候啲粥清清地綿綿地又幾好食! 我地食最平果款$298,仲有蒸肉丸同蒸蔬菜,有6款海鮮, waiter waitress每次上食材、依次序放入鍋蒸、到serve食物時都有講解,例如會講邊款海鮮會蒸幾耐,邊款襯咩調味,對蒸既時間睇得好實,睇得出好熟手之餘又有服務,讚! 每樣海鮮都非常新鮮,好鮮甜,上菜都見到有啲仲係生既郁下郁下,唯一係貴妃蚌爭啲,唔夠爽滑鮮甜!推介鮑魚,仲係郁既,加左陳皮蒸好正!超彈牙!蟶子都特別好食,加埋粉絲熟蒜好好味!仲有日本元貝超大隻厚肉,又係好鮮甜! 另外豬肉丸都好香好味,無乜加入肥膏,其他丸都係新鮮手打,同急凍丸無得比。蔬菜方面我地揀左粟米同芥蘭, waitress又係記得2樣野蒸唔同時間,粥最後加上蔥花,同煮開既南瓜,顏色好靚味道又清,重口味又可以落d大頭菜!原來都唔使一定要去好多人排隊果d先食到好野,呢度既海鮮真心新鮮,份量啱啱好!