2022-11-20 15 瀏覽
陪阿妹去觀塘行街,觀塘重建之後佢都冇去過,今日就同佢懷舊一下,行下行下去咗裕民坊,新商場設計好好,經過間外賣雞翼專門店叫雞翼山, 我之前係旺角都買過嚟食,好好味!阿妹話想試吓,決定買返屋企做午餐。雞翼山當然係主打雞翼。全部用上無激素雞翼,醃過夜之後加上日本炸粉,即叫即炸,再混合不同醬料做成多款口味的雞翼。餐牌有多種套餐和味道選擇。外賣袋粉紅色好精美,可循環再用,好環保!一人餐:有三隻玫瑰雞翼,以秘製玫瑰糖漿炮製,再灑上香草及乾玫瑰花,味道香甜清新。兩件南蠻蝦南蠻蝦肉質鮮美,多士非常香脆可口。溫泉蛋蘑菇飯:蘑菇份量非常之多,將溫泉蛋嘅蛋汁混合醬汁之中,令到白飯非常香滑。飲品12件雞翼(三款口味)+1飲品 黑松露武士雞翼皮脆肉嫩,黑松露味幾濃郁,同雞翼好夾。泰式東陰酸辣雞翼,冬蔭功和雞翼味道非常夾又惹味,酸酸甜甜又帶點辣,好好味道!港式避風塘蒜香雞翼:大量嘅炸蒜+辣椒令雞翼變得非常香口惹味。
餐牌有多種套餐和味道選擇。
外賣袋粉紅色好精美,可循環再用,好環保!

兩件南蠻蝦南蠻蝦肉質鮮美,多士非常香脆可口。
飲品

12件雞翼(三款口味)+1飲品

黑松露武士雞翼皮脆肉嫩,黑松露味幾濃郁,同雞翼好夾。

2022-11-04
2022-11-20 14 瀏覽
推介指數:🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️|Comment|招牌文青風玫瑰蜜糖雞翼超正暫時食過之中最好食嘅雞翼每一份都新鮮即製 一定要堂食先好食📍Location🚇旺角|觀塘|鴨脷洲|屯門

推介指數:🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️

一定要堂食先好食

📍Location
🚇旺角|觀塘|鴨脷洲|屯門
2022-11-19 230 瀏覽
雞翼山一直都係旺角, 葵芳掃街之選, 今次終於開到黎觀塘, 可以外賣一大埋雞翼番屋企刷餐飽。雞翼山位於YM2 , 睇落好新好乾淨餐單有1人set, 2 人set, 仲有觀塘限定。我地揀左一個A 餐, 再加上$128/ 12 件雞翼, 可以揀3款口味。 等左15分鐘好快就準備好, 雞翼即叫即炸熱辣辣 個袋仲好少女心雞翼方面我地叫左咸檸七味, 泰式冬蔭公, 同玫瑰雞翼。 泰式冬蔭公真係有冬蔭公嗰種酸辣帶勁既感覺 配埋即超級惹味。 玫瑰雞翼(左)沾滿玫瑰蜜糖味, 令到雞肉肉質更juicy鋪埋食用玫瑰, 少女心滿滿打卡一流咸檸七(右)港式咸檸七味都好特別, 食既時候主調以檸味為主, 後尾有番咸檸既咸味 , 好開胃A 餐 溫泉蛋唐揚雞翼丼配唐揚蝦唐揚蝦炸完之後蝦既香味包圍成兜飯, 撈飯一流。 雞翼白烚又有另一款風味, 然後外賣番到去個溫泉蛋都可以keep 到流心效果。最後食完大滿足, 但冇幾耐再叫過encore

雞翼山位於YM2 , 睇落好新好乾淨

餐單有1人set, 2 人set, 仲有觀塘限定。

等左15分鐘好快就準備好, 雞翼即叫即炸熱辣辣
個袋仲好少女心

雞翼方面我地叫左咸檸七味, 泰式冬蔭公, 同玫瑰雞翼。

泰式冬蔭公

真係有冬蔭公嗰種酸辣帶勁既感覺
配埋即超級惹味。

玫瑰雞翼(左)

沾滿玫瑰蜜糖味, 令到雞肉肉質更juicy
鋪埋食用玫瑰, 少女心滿滿打卡一流

咸檸七(右)

A 餐 溫泉蛋唐揚雞翼丼配唐揚蝦

最後食完大滿足, 但冇幾耐再叫過encore

2022-11-06
10 分鐘 (堂食)
2022-11-16 7 瀏覽
放工唔想煮飯,突然醒起觀塘開咗間雞翼山🥰既然屋企人同我都好鍾意食雞翼,咁就即管去買來試吓啦😍屋企有三個人,不過我哋都比較細食,諗咗一陣決定叫12件雞翼再加一個一人餐!有成九款口味咁多睇到我都選擇困難症發作🤣🤣🤣佢有得揀堂食定外賣,堂食嘅位就係一張吧枱,如果趕時間要喺度食都OK!外賣個袋係粉紅色,好靚好少女心😍最後我揀咗黑松露武士雞翼,佢係好香嘅蒜蓉味上面仲有少少紫菜。就算拎到返屋企食落口都仲係好脆,如果鍾意食蒜香雞翼嘅話一定要食呢隻味。另外仲叫咗冬陰酸辣雞翼,佢係偏酸嘅冬陰功味,好少食雞翼會食到呢隻味道,好新鮮好特別。另外仲食咗港式鹹檸七雞翼,係好重嘅蜜糖味,仲食到有少少鹹。屋企人同我都最鍾意食呢隻味。因為係晚餐所以仲嗌左個一人餐,係玫瑰雞翼同埋黑椒蘑菇飯。玫瑰雞翼果然係招牌味道,好好食。個黑椒蘑菇飯比想像嘅有驚喜,好香黑椒味,份量夠多,三個女仔食啱啱好🤣🤣
放工唔想煮飯,突然醒起觀塘開咗間雞翼山🥰

• 文青風玫瑰雞翼
未去到已經聞到好香既炸雞香氣係雞翼控既我,食過好多唔同口味既雞翼而雞翼山既口味選擇非常多,有成9款口味口味都好特別同吸引,港日韓泰風味都有齊唔少口味我都食過~首選推薦以下三款:⑅ 黑松露武士雞翼黑松露香味恰當好處,唔會過分濃烈同假⑅ 櫻花蝦蝦醬雞翼有櫻花蝦碎係面,蝦醬唔係平時食好濃烈甚至臭果隻,而係帶鹹香既口味⑅ 宮崎南蠻他他雞翼呢款我最like,佢附有他他醬,帶小小甜酸味道好開胃,會令人食完一件又一件 : P外賣真係好方便,愈多朋友一齊食就可以叫多啲口味試估唔到佢仲有一人餐,有飯,咁lunch同dinner一個人都食到
未去到已經聞到好香既炸雞香氣

係雞翼控既我,食過好多唔同口味既雞翼

而雞翼山既口味選擇非常多,有成9款口味

口味都好特別同吸引,港日韓泰風味都有齊

唔少口味我都食過~首選推薦以下三款:

⑅ 黑松露武士雞翼
黑松露香味恰當好處,唔會過分濃烈同假

⑅ 櫻花蝦蝦醬雞翼

⑅ 宮崎南蠻他他雞翼

呢款我最like,佢附有他他醬,帶小小甜酸味道

好開胃,會令人食完一件又一件 : P

外賣真係好方便,愈多朋友一齊食就可以叫多啲口味試

2022-11-03
10 分鐘 (外賣自取)
2022-11-16 5 瀏覽
今日放假 同媽子行下裕民坊👏真係靚左同方便好多 仲有唔少食肆🤩 我就揀左雞翼山外賣番屋企同家人開心share🤭 我揀左個一人餐 -B餐 當中包左 1. 溫泉蛋洋蔥雞翼丼 2. 甜芥辣雞軟骨3. 唐揚蝦 4. 飲品真係非常豐盛呀!😚🔥個丼size 都幾多😏 男仔都唔使驚唔夠食呀呢個丼包3隻雞翼好有家既味道 且不會熱氣😍 雞軟骨炸得好蘇脆😚辣度就一般般 至於個 唐揚蝦可以連殼食😆都係好脆口🙆🏻‍♀️嚟到雞翼山當然都要食埋佢啲雞翼!確實佢啲雞翼做得好出色 大大隻又香口 款式幾多 實有一款岩你口味!我地揀了3款口味既雞翼 共12隻 😜見到店員係即叫即整 可以熱辣辣咁食 👍第一款係 港式避風塘蒜香雞翼🧅蒜香味超重! 且帶有辣辣地既感覺😙好惹味仲要好脆口 有啲脆蒜做topping 😇係我最鐘意既一款 😍第二款係 港式咸檸七雞翼🍋感覺好似食緊蜜糖雞翼咁😜但唔會甜同埋膩😇勁開胃😙第三款係 原味脆香雞翼外皮好脆 雞翼既肉都好嫩滑😍唔會令我失望連個外賣袋都好靚 好吸引😛呢到滿足哂我呢啲咩雞翼都鐘意既人!

我就揀左雞翼山外賣番屋企同家人開心share🤭

勁開胃😙

第三款係 原味脆香雞翼
外皮好脆 雞翼既肉都好嫩滑😍唔會令我失望

連個外賣袋都好靚 好吸引😛

呢到滿足哂我呢啲咩雞翼都鐘意既人!
係觀塘附近做完嘢諗住去翻新左嘅裕民坊行下睇下有咩小食!見到商場個牌有間叫雞翼山, 諗住淨賣雞翼,但係原來連一人/二人飯餐都有!最近仲有個裕民坊八餸煮嘅關東煮,好吸引!12件雞翼套餐 $128佢係4件4件咁樣計,可以要3種唔同口味!今次揀咗玫瑰雞翼,避風塘蒜香雞翼同鹹檸七雞翼後面兩隻比較重口味, 鹹檸七鹹得黎少少甜,隔離仲有塊青檸係度, 好有夏日嘅感覺~避風塘蒜香雞翼有大量炸蒜,同避風塘炒蟹一樣味道,都係有少少辣同香脆,比較惹味!文青玫瑰雞翼相對清淡少少, 微甜之餘仲有好大陣花香味,同埋加咗蜜糖更加香甜!不要儀態一人餐A $633件原味雞翼+2件蝦多士+溫泉蛋蘑菇飯+sparkling lemon tea原味雞翼炸得香口,每隻都好大隻!蝦多士好彈牙,而且唔會成舊炸粉!蘑菇飯類似kfc咁,流心蛋蛋味濃,個飯好大碗,一個人食曬一定夠飽!鋪面比較細,主要做外賣,但係裝修好少女心,食之前可以係bar檯度打下卡~地址: 觀塘協和街33號裕民坊YM²地下G3號舖

12件雞翼套餐 $128

不要儀態一人餐A $63

地址: 觀塘協和街33號裕民坊YM²地下G3號舖
2022-11-10 10 瀏覽
好耐無黎觀塘呢邊, 原來裕民坊靚左咁多!準備去大食會, 順便黎買D野食帶過去, 呢到有好多間外賣小店, 除左壽司仲有雞翼山!叫左1份12隻雞翼, 可以揀3個味, 仲叫左個飯, 因為驚唔夠飽~雞翼有好多味道, 我揀左咸蛋黃, 泰式酸辣, 同埋避風塘, 一路拎住袋野都覺得好香, 直頭覺得成架巴士都聞到咁!雞翼PACK得好好, 個盒亦都無令到D雞翼出晒油, 仲係好乾身好JUICY~ 咸蛋黃醬帶甜味, 好似奶王包, 所以比較鐘意泰式酸辣, 同埋避風塘, 酸酸辣辣好開胃, 避風塘仲有粒粒炸蒜超香口!另外既飯我叫左蝦多士磨菇飯, 上面仲有3隻雞翼! 個飯好大兜, 其實我覺得夠3個人食! 如果多D汁就更加正啦!!OVERALL呢到既雞翼真係好好食, 開PARTY一流!

好耐無黎觀塘呢邊, 原來裕民坊靚左咁多!
OVERALL呢到既雞翼真係好好食, 開PARTY一流!
2022-11-10 6 瀏覽
無論任何時候都勁鐘意食雞當雞翼變成小食係任何時候都可以買到嘅時候就總係忍唔住口係裕民坊地下就有一間雞翼山以雞翼做主打,用唔同嘅醬汁同烹調方法烹調出唔同風味嘅雞翼配搭少量嘅小食同埋主食雞翼嘅口味有成九種咁多口味涵蓋東南亞各國當然唔少得港式風味除咗有雞翼之外,亦都有以主食為主打嘅一人餐或者二人套餐,配搭上小食舖頭入邊就冇位堂食得立食,所以我都外賣左返屋企今次一口氣叫咗兩個餐分別有12隻雞翼嘅套餐同一個不要儀態一人B餐雞翼口味就揀咗避風塘,文青風玫瑰同埋韓風吉士鹹蛋醬雞翼嘅肉質非常之嫩滑外皮炸得非常香脆而我個人覺得玫瑰醬配搭炸雞翼相當之出色鹹甜鹹甜嘅感覺,食落一啲都唔油膩而另外丼飯就配搭慢煮煮嘅雞翼,再加上溫泉蛋同埋炸雞軟骨及唐揚蝦個飯份量大到嚇死人同埋唐揚蝦都係第一次聽香脆到所有蝦殼都食得晒落肚跟餐再有兩支飲品鍾意食雞翼嘅人,一定要試吓

無論任何時候都勁鐘意食雞
當雞翼變成小食係任何時候都可以買到嘅時候
就總係忍唔住口
係裕民坊地下就有一間雞翼山
以雞翼做主打,用唔同嘅醬汁同烹調方法
烹調出唔同風味嘅雞翼
配搭少量嘅小食同埋主食

雞翼嘅口味有成九種咁多
口味涵蓋東南亞各國
當然唔少得港式風味

舖頭入邊就冇位堂食
得立食,所以我都外賣左返屋企

雞翼口味就揀咗避風塘,文青風玫瑰同埋韓風吉士鹹蛋醬
雞翼嘅肉質非常之嫩滑
外皮炸得非常香脆
而我個人覺得玫瑰醬配搭炸雞翼相當之出色
鹹甜鹹甜嘅感覺,食落一啲都唔油膩

個飯份量大到嚇死人
同埋唐揚蝦都係第一次聽
香脆到所有蝦殼都食得晒落肚

跟餐再有兩支飲品
鍾意食雞翼嘅人,一定要試吓
2022-11-07
午餐
  • 港式避風塘蒜香雞翼
  • 温泉蛋洋蔥雞翼丼
2022-11-09 199 瀏覽
我女朋友超鍾意食雞翼,而最近雞翼山係香港開左分店,今日放工決定買雞翼山外賣返屋企同女友分享。觀塘分店主打外賣,見到一兩個企位。值得一提係外賣袋好靚。- 不要儀態一人餐$68就有一個溫泉蛋洋蔥雞翼丼,加上雞軟骨同唐揚蝦,份量好足夠。雖然醬汁唔係好夠,不過篤穿溫泉蛋可以當醬汁。唐揚蝦連榖食,炸得超級香脆。另外雞軟骨完全唔粉又香脆。雞翼揀咗原味,味道普通。- 12件雞翼客人可以揀三款雞翼,我哋揀咗泰式冬陰酸辣雞翼、港式避風塘蒜香雞翼同埋濃口櫻花蝦蝦醬雞翼。濃口櫻花蝦蝦醬雞翼最重口味,本身雞翼已經炸得好脆,加上櫻花蝦真係雙重脆味!另外蝦醬鹹香味十足,味道好濃郁。至於港式避風塘蒜香雞翼最百搭,避風塘無論襯咩食物都好好味,雞翼同避風塘當然都係Perfect Match🥰,外皮一樣非常香脆,好食到連炸蒜都食晒!泰式冬陰功酸辣雞翼最有驚喜,味道酸酸辣辣,冬陰功醬汁唔會令雞翼外皮變稔,仍然脆卜卜。總結而言,三款雞翼各有特色,但同樣香脆嫩滑,我仲有九款味道未試!

觀塘分店主打外賣,見到一兩個企位。值得一提係外賣袋好靚。

- 不要儀態一人餐
不要儀態一人餐

- 12件雞翼

濃口櫻花蝦蝦醬雞翼

泰式冬陰功酸辣雞翼

2022-11-05
5 分鐘 (外賣自取)
不要儀態一人餐
濃口櫻花蝦蝦醬雞翼
泰式冬陰功酸辣雞翼
2022-11-08 11 瀏覽
約咗朋友喺觀塘睇戲, 不過夜晚就唔得閒一齊食飯, 而家重新裝修嘅裕民坊, 真係好方便。 好在朋友話畀我聽, 正門口落去一層就係小巴站, 直接返到屋企過海唔使轉車。 真係驚世大發現😚😚😚,原來觀塘都開咗雞翼山, 立即買雞翼套餐返屋企加餸。Order 一個12隻雞翼套餐, 見到有新出的丼飯, 又心思思想試下。 雞翼山size都算幾大隻, 每隻味都係獨立製作, 而且使用不同的盒分開, 一定唔會 溝亂啲味。文青風玫瑰雞翼向來都很喜歡玫瑰的食物, 這個是使用了玫瑰 糖漿, 甜滋滋的玫瑰感覺, 還有幾片玫瑰花瓣, 女生絕對喜愛。港式咸檸七雞翼超強烈的 咸檸味道, 用嚟送飯一流, 除咗鹹味之餘,味道是有層次的, 有著淡淡的檸檬味。泰式冬陰酸辣雞翼冬陰味道突出, 但是不會太過辣, 香茅和青檸的味道很芳香, 辣辣地又不會過鹹, 三款裏面 味道最濃就是這一款。不要儀態一人餐:溫泉蛋洋蔥雞翼丼+甜芥辣 雞軟骨+唐揚炸蝦,日式珍珠米軟綿綿的, 配上熱辣辣的洋蔥雞翼, 洋蔥吸收了醬汁的味道, 甜甜的很好吃。 雞軟骨和唐揚炸蝦很香口。

文青風玫瑰雞翼

港式咸檸七雞翼

不要儀態一人餐:
溫泉蛋洋蔥雞翼丼+甜芥辣 雞軟骨

2022-11-08 5 瀏覽
作為雞翼控一直好想試雞翼山,一於試一試!揀左12件雞翼餐同埋一人餐😋12件雞翼餐可以揀3款味,每款4隻,我地揀左韓風吉士鹹蛋醬、港式鹹檸七、港式避風塘蒜香。韓風吉士鹹蛋醬係一個濃稠既醬另上,甜甜地嘅吉士醬加左鹹蛋醬都幾ok,原味雞翼另上,令雞翼脆度仲係到🤤港式鹹檸七雞翼都好正,甜甜地既醬有d似蜜糖雞翼,如果多少少鹹檸味/酸可能會更好!港式避風塘蒜香,好似避風塘炒蟹咁,有大量炸蒜、辣椒,係勁香口,少少辣幾過癮😚一人餐都好豐富,係一個溫泉蛋洋蔥雞翼丼,加兩款小食:甜芥辣雞軟骨同唐揚蝦 ,雞翼今次唔係炸既,但都有醃得夠入味,雞軟骨同唐揚蝦都十分出色,唐揚蝦🦐炸完仲超香,為呢個飯點綴左好多!溫泉蛋同埋洋蔥拌飯都好正🥳 🍽 雞翼山觀塘協和街33號裕民坊YM²地下G3號舖

🍽 雞翼山
觀塘協和街33號裕民坊YM²地下G3號舖
2022-11-06 101 瀏覽
-雞翼山🍽-觀塘裕民坊翻新後靚左勁多同多左好多小鋪當然有唔同既小食店😋竟然有雞翼山!即刻要試下🥹-雞翼一人餐C $58呢個好驚喜因為有Croffle🧇小編至愛😍佢最正係無骨雞翼唔洗吐骨啖啖肉😋另外呢個揀左玫瑰雞翼!呢個味道世一必食淡淡既玫瑰味加蜜糖👍當日因為冇鰻魚天婦羅變左魚片頭都一樣咁好食外脆入面勁彈牙😌-12件雞翼餐 $128呢個真係大滿足可以揀3款口味😍小編就揀左濃口櫻花蝦蝦醬/韓風吉士鹹蛋黃醬/港式避風塘蒜香😋首先講講雞翼先係勁大隻唔會一咬就冇左半隻個d🤣三個醬黎講避風塘係最惹味因為有大量炸蒜😋櫻花蝦蝦醬都好食因為真係食到勁濃蝦醬味但就建議配飯食因為偏咸🤣鹹蛋黃可能配左吉士變左個味冇咁出唔係expect個種黃金味但都唔錯🤣-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 觀塘協和街33號裕民坊YM²地下G3號舖-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_觀塘#foodieluveat_港式#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #
雞翼山🍽

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_觀塘
#foodieluveat_港式
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #雞翼山 #雞翼控 #雞全部都係雞 #雞翼派對
2022-10-29
2022-11-04 32 瀏覽
今日約咗家姐行觀塘裕民坊YM²商場,見到有間專賣雞翼嘅「雞翼山」,雞翼係我至愛,一於買返屋慢慢嘆先!見餐牌上雞翼都有好多款味道,款款都想食,另外亦有飯餐同小食選擇!雞翼我揀咗$128/12件+汽泡檸檬茶可揀三款雞翼港式避風塘蒜香雞翼 雞翼炸至金黃色,配上大量炸香嘅蒜,吃起來有些少微辣,肉質重係嫩滑,非常惹味超黑松露武士雞翼 雞翼外脆內嫩,一啲都吾會乾,再加上香味撲鼻嘅黑松露,非常好食韓風吉士鹹蛋醬雞翼 吉士醬通常用喺甜品,但將吉士醬混入鹹蛋黃醬味道又好夾喎,雞翼炸得香脆再沾上醬汁甜甜地又有鹹蛋黃碎,非常好味清新一人餐我揀咗$68嘅溫泉蛋洋蔥雞翼丼、甜芥辣雞軟骨、唐揚蝦+氣泡檸檬茶一人餐份量唔少,雞翼嫩滑,唐揚蝦香口,雞軟骨酥脆,再加上流心溫泉蛋同洋蔥🧅伴飯,每啖都好豐富滿足再值得一讚係所有雞翼都唔會油淋淋食落唔會有油膩嘅感覺,醬汁分開上就算外賣都唔怕影響味道
雞翼我揀咗$128/12件+汽泡檸檬茶
可揀三款雞翼

黑松露武士雞翼

韓風吉士鹹蛋醬雞翼

2022-11-04
  • 港式避風塘蒜香雞翼
星期日同屋企人去咗觀塘行街飲茶,既然出開街就廢事要呀媽趕返去煮。我哋喺裕民坊搭車,就順便喺度買埋晚餐先返屋企🥡,最終幫襯咗「雞翼山」。我媽表示好興奮🤣,佢話每次經過都好想試,但又驚唔識嗌,哈哈。雞翼山當然係主打雞翼,總共有成十幾種口味,另外仲提供多款小食。食物即叫即整,賣相吸引,而且包裝精美,我特別鍾意佢個環保袋💕。我哋嗌咗一個12件雞翼餐($128)同一人前套餐,份量其實多到三個人都食唔晒。雞翼可轉雞鎚🍗,兩者都係加大碼,我諗有成7/8cm長,而且火喉控制得啱啱好,雞肉熟透且保持嫩滑。泰式冬陰酸辣雞翼,🇹🇭幾款之中我最鍾意冬蔭功口味,味道酸酸辣辣,好醒神開胃🌶。辣度遷就咗香港人嘅程度,重香不重辣,老小咸宜。港式鹹檸七雞翼,🍋青檸口味清新,檸香撲鼻,甜度來自七喜,同時又不乏鹹嘅原素。港式避風塘蒜香雞翼,🧄避風塘蒜香粒粒酥脆,但由於就咁灑上面頭,所以雞翼未算太入味。不顧儀態一人餐B($68),套餐好抵食🍱,肉容豐富,包括溫泉蛋洋蔥雞翼丼、甜芥辣雞軟骨同埋唐揚蝦。丼飯勁大碗🍚,有溫泉蛋汁以及煮到淋晒嘅洋蔥拌飯。雞翼有三大隻,望落似白烚,但其實都幾夠味,雞皮又爽。兩款炸物都唔錯,🍤唐揚炸蝦選
港式鹹檸七雞翼
不顧儀態一人餐B
兩款炸物都唔錯,🍤唐揚炸蝦選用日本BB海老,輕輕蘸上鹹蛋黃醬拎去酥炸,原隻連殼都可以食埋。🦴雞軟骨就正常水平,脆卜卜嘅,但就細粒咗啲。
總括嚟講,呢個雞翼專家有令人不顧儀態嘅威力🙈,佢嘅出品無令人失望。🐔雞翼單價大約$10隻,物有所值,我而家已經好期待試埋佢其他口味👍。最後,小店好用心將香港元素融入其中,就好似觀塘店嘅背景中呈現咗獅子山🇭🇰。
10 分鐘 (外賣自取)
港式鹹檸七雞翼