2024-07-10
當我見到呢間餐廳入圍咗2024開飯熱店,我O咗嘴決定寫一篇食評。話說我之前同朋友嚟慶祝生日晏晝食呢間omakase,之前上網睇到有啲明星幫襯過,諗住都唔會衰得去邊啦。由Booking嗰日開始已經feel到騎騎呢呢,喺WhatsApp度問咗佢兩日都冇人覆。只有自動回覆話會盡快聯絡你結果食完嗰餐都仲未有人聯絡我,之後我係打咗電話去餐廳book。咁我覺得如果係咁,你就好心個官網就唔好叫人WhatsApp訂座啦。雖則話嗰陣時餐廳有個優惠,但其實餐飯起碼講緊埋單都三千蚊。其實我食過再平啲都仲好服務同埋好質素過呢間好多。點知啲嘢食唔好食,服務態度更加係差到加零一。由一開始帶我哋入位嗰位女士已經態度唔好啦。一嚟就喺我朋友面前問我優惠嘅嘢,講真講明慶祝生日,佢仲要喺我哋兩個面前兜口兜面問關於價錢嘅嘢,咁尷尬。環境方面唔算大,Weekdays嚟講都算冷清,吧枱只有我同另一組客人。晏晝我哋雖然係最後一個離座,但講真我哋中途其實都冇停過口,間餐廳晏晝山3pm,我哋2:55分食完準時去埋個廁所走人,點知聽到餐廳另一邊有把男人聲以為我哋已經離開咗餐廳大嗌咗句:「終於走啦咩?XX」同我同行嘅朋友去咗廁所聽唔到,
同我同行嘅朋友去咗廁所聽唔到,事後我同返朋友講,我哋其實都唔知得罪咗師傅啲咩,成餐飯幾乎零交流,頂多都係師傅介紹吓每度餸。我朋友話費事兩個女人唔夠啲爛仔師傅鬥。但結論我係唔會再帶任何人嚟食,同埋都唔會推介任何人去呢間俾錢買難受。