2023-12-12
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯放工嘅時候隨意係上環走走,今次想一邊行一邊睇下有乜食。經過依間木質居酒屋嘅時候,見到Menu都幾抵食,一於決定試吓佢。壽司拼盤嚟到食日本嘢,通常我都會照番盤壽司。依款特上壽司拼盤就可以一次過試晒10款嘅壽司。分別有大吞拿魚腩、中吞拿魚腩、海膽、帶子、三文魚腩、金目鯛、牡丹蝦、鰻魚、油甘魚腩、三文魚子同埋蔥吞拿魚腩細卷。我自己鍾意食淡味嘅金目鯛和牡丹蝦先,兩款顏色都晶凝通透,味道極之鮮甜。另外海膽亦都入口即溶。食完淡味嘅,係時候食返吞拿魚腩,無論係中拖羅又或者大拖羅,油脂都相當豐富,一啖一件好過癮呀。牛油果吞拿魚漬牛油果嘅幼滑口感會令到吞拿魚更加鮮甜,口感亦都有嚼勁。八爪魚蕃茄沙律新鮮嘅沙律菜配搭爽口嘅八爪魚和鮮甜嘅蕃茄,食完特別開胃啊。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯鮨政 (上環)上環蘇杭街105號地舖 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
壽司拼盤
牛油果吞拿魚漬
牛油果嘅幼滑口感會令到吞拿魚更加鮮甜,口感亦都有嚼勁。
八爪魚蕃茄沙律
新鮮嘅沙律菜配搭爽口嘅八爪魚和鮮甜嘅蕃茄,食完特別開胃啊。
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
鮨政 (上環)