2023-06-11
今日收工心念念好想食串燒,朋友就帶左我黎呢到食。咁岩今日收早,唔洗點等位就有得食,實在太幸運了。雞軟骨每粒熱辣辣既雞軟骨,質感爽口,配上啤酒簡直係一流。雞心外脆內暖既雞心,入口帶脆較既口感,加些小辣粉,味道非凡。芝麻燒雞柳香口既芝麻,再配上嫩滑既雞肉,燒到金黃色,賣相相當吸引。雞腳筋雞腳筋串燒真係第一次食,腳筋煙韌彈牙,含豐富嘅骨膠原呀,食完順便可以補一補。梅子雞胸酸酸甜甜既梅子汁,味道令人胃口大開,再用薄荷葉把雞胸包在一起,感覺幾特別,當堂覺得無咁濟。雞肝大大粒既雞肝,燒到9成熟,再配上小小醬油汁,味道仲一d都唔腥。豬肋條一片片厚切既豬肋條,切成5小條,肉質軟嫩,比想像中仲好juicy 㖭。燒白鱔白鱔炸到脆口帶金黃色,內裏一d骨都無了,因為已經比高温炸透了,賣相無比吸引,吃了片還想多吃多一片。惠比壽炭火親子丼飯當中有蛋,洋蔥,雞肉,冬菇片,紫菜再配上湯飯,濕濕潤潤既口感,食完真係好飽了。
咁岩今日收早,唔洗點等位就有得食,實在太幸運了。
雞軟骨
每粒熱辣辣既雞軟骨,質感爽口,配上啤酒簡直係一流。
雞心
外脆內暖既雞心,入口帶脆較既口感,加些小辣粉,味道非凡。
芝麻燒雞柳
香口既芝麻,再配上嫩滑既雞肉,燒到金黃色,賣相相當吸引。
雞腳筋
梅子雞胸