2019-06-27 30 瀏覽
今日同朋友行完街,經過一間裝修好日式既食市,行埋去睇原來係食串燒,咁就隨心入去試一試菜。係佢燒緊串燒既時候食住枝豆先,鹽落得岩岩好,同枝豆好夾。雞軟骨,外脆內軟,又夠濃味,好香口。豬肉好香,好重油香味,又半溶於口中。雞肉好彈牙,醬汁調得岩岩好,栗米牛油味好夠,栗米又甜。呢個萵筍雞翼,勁考撐工,切得好靚,又有燒雞翼既香味,又有萵筍中和油份,必食之選。明太子飯團,外脆,好似食緊飯焦咁,勁岩我鐘意食香口野既人。雞皮脆到好似食緊薯片咁,調味又岩岩好。和牛燒得岩岩好,唔會過老,牛味重,入口即溶。食左2碟既麻薯,口感好特別,味道又夠濃,必食之選。

係佢燒緊串燒既時候食住枝豆先,鹽落得岩岩好,同枝豆好夾。

雞軟骨,外脆內軟,又夠濃味,好香口。

豬肉好香,好重油香味,又半溶於口中。

雞肉好彈牙,醬汁調得岩岩好,栗米牛油味好夠,栗米又甜。

明太子飯團,外脆,好似食緊飯焦咁,勁岩我鐘意食香口野既人。

雞皮脆到好似食緊薯片咁,調味又岩岩好。

和牛燒得岩岩好,唔會過老,牛味重,入口即溶。

食左2碟既麻薯,口感好特別,味道又夠濃,必食之選。
2019-06-27 31 瀏覽
是日在尖咀外勤,放工近近地來了金巴利街的黑木食串燒。以為揀間小店不用太多人,想不到這小店人氣頗強勁,7半已經差不多滿座。餐廳不大,似日本小店的格局,圍着廚師的是一排開放式的吧枱位,可以望住師傅製作串燒。    餐牌也是簡而精,清一色是串燒。我們邊食邊點,先來是我的最愛厚燒牛舌。厚肉又有陣陣孜然粉香,肉質爽彈,不愧為我最愛。    這裏的免治雞肉腸亦多人點,跟著鄰桌來了3份。雞肉腸本身混了雞軟骨,所以更有咬口,蘸上鮮雞蛋,增添了滑嘟嘟的口感。食完腸再將混了醬汁的雞蛋飲盡,也是一種另類滿足。   燒秋葵和菠蘿是我的主意,偽健康一下也是需要的。菠蘿是新鮮非罐頭,所以清甜而非糖水。沾上醬油的山葵,簡單又美味。    這裏的燒白鱔不可錯過,因為燒得外乾內嫩,鱔皮帶點焦脆,肉質肥美且帶爽,咬落非常有口感,是出色的!   燒蠔肥美飽滿,雞翼是把萵筍釀在入面,第一次見,此做法可以稍為去除肉感,輕肉者之選。白葱雞肉和紫蘇雞肉都好食,前者葱香後者紫蘇香,配滑嫩雞肉,好惹味!!!     還有安格斯牛排,它的食法是點辣椒油,以為好辣但辣椒油一啲都唔辣,配辣椒籽仲好香,這個新食法令大家大讚

還有安格斯牛排,它的食法是點辣椒油,以為好辣但辣椒油一啲都唔辣,配辣椒籽仲好香,這個新食法令大家大讚!!!

還有豬手,出面很少見串燒有燒豬手,但這裏竟然有,而且豬手充滿膠質,本身醃得入味,骨肉一拆即分離,好好食。

開頭不明白小店何以這麼人氣,但食完知道,小店出品雖然看似簡單,但見出花過心思,所以全場滿座的確有其吸引力。
2019-06-04
  • 牛舌,白鱔,安格斯牛扒排,豬手,
  • 白葱雞肉,紫蘇雞肉,燒蠔
2019-06-24 50 瀏覽
最近在尖沙咀上學, 找吃的地點都主打這區, 今晚放學後跟同學在韓國街找食, 在新落成酒店下面見到這間小小清雅日式小店, 就決定落腳; 門面簡單而雅致的設計, 很舒服裡面地方不算很大, 以木為主要裝潢, 配上柔和燈光, 未坐下已感覺放鬆這店原來主打串燒, 肉類, 海鮮, 蔬菜都有, 而且還有廚師發版未試過串燒的 Omakase , 就來個新嘗試; 先來前菜: 醃製三文魚唇, 慢煮南瓜及汁煮海螺醃製三文魚唇- 酸酸的令人開胃慢煮南瓜汁煮花螺味略濃, 有咬口串燒陸續登場: 秋葵, 牛柳串, 鵝肝釀雞翼平時不太吃蔥, 但這個燒大蔥卻非常對胃口鵝肝釀雞翼 - 外面只帶少少鹽調味, 香味都來自雞翼本身的肉香, 配合裡頭的鵝肝, 吃來惹味; 師傅的燒烤技術高超, 很多店的燒雞翼外皮都傾向焦脆, 但這個雞皮只帶輕微焦香但保持軟滑, 內裡的雞肉也香軟, 時間拿挰很準甜番薯牛柳串香口, 咬下去還有肉汁滲出雞軟骨串拼溫泉蛋, 蛋汁香滑汁煮鮑魚大蝦泡飯 - 湯底清甜, 喝來令腸胃都很舒服不能缺少的手打稻亭烏冬 別緻的海鮮茶壺湯, 內裡有香菇及蜆貝額外點了燒銀雪, 魚皮上的魚油燒過後很香, 魚肉也滑嫩每次見到都
醃製三文魚唇- 酸酸的令人開胃
慢煮南瓜
汁煮花螺味略濃, 有咬口
串燒陸續登場: 秋葵, 牛柳串, 鵝肝釀雞翼
平時不太吃蔥, 但這個燒大蔥卻非常對胃口
甜番薯
牛柳串香口, 咬下去還有肉汁滲出
雞軟骨串拼溫泉蛋, 蛋汁香滑
汁煮鮑魚
大蝦泡飯 - 湯底清甜, 喝來令腸胃都很舒服
不能缺少的手打稻亭烏冬
別緻的海鮮茶壺湯, 內裡有香菇及蜆貝

額外點了燒銀雪, 魚皮上的魚油燒過後很香, 魚肉也滑嫩
每次見到都必叫的芝士年糕,  黏韌香軟
  • 燒銀雪
  • 雞軟骨串拼溫泉蛋
  • 鵝肝釀雞翼
2019-06-23 45 瀏覽
喺韓國街即係金巴利街,有間唔算起眼嘅居酒屋,跟2友人行來行去終於見到門口位置餐廳環境唔算大但夠簡約先點了雞肉棒,燒得幾香肉質口感不錯再跟溫泉蛋點嚟食,蛋漿再濃稠一點就好牛舌厚切啖啖肉,燒得好惹味又香口,肉質比爽彈燒秋葵都幾好食,微微焦香爽口,入面有帶一點滑滑口感紫蘇雞肉跟平時燒嫩雞肉差不多,但加埋紫蘇葉又係香料所帶出不同嘅清香味道廣島蠔一串3隻,本身好新鮮蠔味好出,輕燒一下多一份惹味羊扒都算嫩諗中帶一點口感,羊羶味適中,中間微微粉紅恰到好處菠蘿好香甜帶一點微酸,食完多肉類食呢個都不錯萵筍雞翼中間塞滿清甜爽脆萵筍,外層雞翼皮香脆美味安格斯牛排真係不得了,中間嫩紅帶粉,入口牛味都重,有口咬口得嚟又夠嫩沖繩豚手燒到皮脆爽口,入面本身都好嫩帶諗身,膠質都重又惹味
餐廳環境唔算大但夠簡約

先點了雞肉棒,燒得幾香肉質口感不錯
再跟溫泉蛋點嚟食,蛋漿再濃稠一點就好

牛舌厚切啖啖肉,燒得好惹味又香口,肉質比爽彈

燒秋葵都幾好食,微微焦香爽口,入面有帶一點滑滑口感

廣島蠔一串3隻,本身好新鮮蠔味好出,輕燒一下多一份惹味

羊扒都算嫩諗中帶一點口感,羊羶味適中,中間微微粉紅恰到好處

菠蘿好香甜帶一點微酸,食完多肉類食呢個都不錯

萵筍雞翼中間塞滿清甜爽脆萵筍,外層雞翼皮香脆美味

沖繩豚手燒到皮脆爽口,入面本身都好嫩帶諗身,膠質都重又惹味
2019-06-04
2019-06-21 1304 瀏覽
今日朋友帶來才知道金馬利街新酒店下面有間小小的日本店子黑木, 是日本串燒專門店; 地道的吃法當然要配日本酒, 這裡有個專門酒櫃, 單是Sake的選擇已有十多種, 如果決定不到, 還可以請店員根據客人點選的食物來給個建議我們揀了廚師發版串燒omakase, 另外再加點了少少; 一人份 omakase 包括了串燒, 煮物, 前菜, 燒物及食事 (即米飯或湯麵), 份量也不少; 另外店子還有根據每日新鮮食材而決定的即燒食品前菜是酸甜的三文魚唇, 軟軟的慢煮南瓜及較濃的汁煮海螺; 串燒的碟子擺設精美, 伴碟的士多啤梨及牛蒡也好味道; 今晚廚師燒給我們的有牛柳串, 小青椒, 紫蘇黑豚肉串, 日本白蔥, 鵝肝雞翼, 秋葵串, 日本甜薯; 串燒惹味, 比較喜歡紫蘇黑豚肉串的油脂肉香及日本白蔥燒過後變得略濃的蔥香之後還有雞軟骨溫泉蛋, 朋友吃得較多, 溫泉蛋液蛋香很濃, 伴在燒過的雞軟骨更加香滑; 另外還有安格斯牛小排及汁煮鮑魚, 鮑魚咬口軟滑, 跟前菜的海螺又是不同的口感套餐最後還有大蝦泡飯及稻亭烏冬, 兩者的湯底都一般香甜; 有點不夠, 額外點了燒銀雪魚及萵苣雞翼, 銀雪魚肉質非常滑, 加上熾熱的

套餐最後還有大蝦泡飯及稻亭烏冬, 兩者的湯底都一般香甜; 有點不夠, 額外點了燒銀雪魚及萵苣雞翼, 銀雪魚肉質非常滑, 加上熾熱的魚皮好香; 最後還叫了海鮮茶壺湯, 別緻的盛載, 裡面是大蜆及冬菇煮成的清湯, 作為一餐完美的謝幕。
2019-06-21 45 瀏覽
下班最快樂莫過於和朋友聚聚,去了尖沙咀一間滿有好評的居酒屋,先來一份芝士年糕 $38,軟綿綿,也很有嚼頭~我們點了不少串燒,白蔥黑豚肉 $38黑豚肉很香,和大蔥一起吃最搭了~雞心 $36 和雞腎 $38兩者都爽口,醬汁夠入味~安格斯牛小排 $66牛小排肉質嫩滑,脂肪分佈平均~白鱔 $68很厚身,燒得香脆。牛舌x2 $58牛舌一串挺多件,牛香濃,吃完很有飽肚感~茄子$46茄子味濃,上面舖滿木魚碎,配合醬汁很滋味~萵筍釀雞翼$58萵筍很爽脆,搭住雞翼吃中和油膩感。廣州蠔$96 兩串一串有兩隻蠔,挺豐富~溫泉玉子沙律$78溫泉玉子是流心的,也很香滑。座位舒適,整潔,我們都飲了兩杯聊了一晚~~
下班最快樂莫過於和朋友聚聚,
去了尖沙咀一間滿有好評的居酒屋,
先來一份芝士年糕 $38,
軟綿綿,也很有嚼頭~

我們點了不少串燒,
白蔥黑豚肉 $38
黑豚肉很香,和大蔥一起吃最搭了~

雞心 $36 和雞腎 $38
兩者都爽口,醬汁夠入味~
安格斯牛小排 $66
牛小排肉質嫩滑,脂肪分佈平均~

白鱔 $68
很厚身,燒得香脆。

牛舌x2 $58
牛舌一串挺多件,牛香濃,
吃完很有飽肚感~

茄子$46
茄子味濃,上面舖滿木魚碎,
配合醬汁很滋味~

萵筍釀雞翼$58
萵筍很爽脆,搭住雞翼吃中和油膩感。

廣州蠔$96 兩串
一串有兩隻蠔,挺豐富~

溫泉玉子沙律$78
溫泉玉子是流心的,也很香滑。

座位舒適,整潔,
我們都飲了兩杯聊了一晚~~
2019-06-10
  • 萵筍雞翼
  • 安格斯牛小排
  • 白鱔
2019-06-18 42 瀏覽
最近經過尖沙咀既韓國街金巴利道發現一間門面好日式既餐廳比佢既裝修吸引左今日終於有機會同朋友黎試下原來係一間日本既串燒店好鐘意佢既裝修真係好有日本風情入到去感覺好舒服簡潔清新設計串燒款式好多我地選左好多款芝士年糕 白蔥黑豚肉 雞心 雞軟骨 安格斯牛小排 白鱔 牛舌雞腎 茄子萵筍釀雞翼廣州蠔溫泉玉子沙律全部都即叫即燒好惹味我最鐘意就係萵筍釀雞翼比較有創意既菜式萵筍好爽口同雞肉好強對比而且好入味牛舌非常厚切有咬口鹹度岩岩好廣州蠔一串兩隻燒得恰到好處唔會太乾太老仲keep到好juicy
最近經過尖沙咀既韓國街

燒得恰到好處
唔會太乾太老
仲keep到好juicy
2019-06-16 34 瀏覽
走到尖沙咀嘅韓國街,搵到一間專門燒物嘅地方。環境唔錯跟足日本式嘅簡約設計。都一開門嘅右手邊就見到個燒爐,油煙都唔係太勁,要讚吓佢個抽風做得唔錯。主打係燒物,另外仲有一啲烏冬同埋湯類選擇。首先食返個日本季節限定即開生蠔,味道鮮味,有陣陣嘅海水味爽口。雞腎燒到啱啱好,一啲都唔乾,質感爽口彈牙。燒芝士年榚,外皮帶少少脆,食落好軟綿綿,芝士味好濃。燒雞翼,燒到啲雞皮黃金色又脆口,飲清酒嘅好良伴。雞皮,同雞軟骨都係水準之作。是日限定-岩鹽燒香魚,脆皮嘅魚肉味道帶少少甘苦。我最鍾意嘅燒飯團,金黃嘅飯焦包住彈牙嘅日本珍珠米,加埋微辛明太子。最後食埋個烏冬,烏冬係用麵條即時煮成,所以特別彈呀。

主打係燒物,另外仲有一啲烏冬同埋湯類選擇。

雞腎燒到啱啱好,一啲都唔乾,質感爽口彈牙。

燒芝士年榚,外皮帶少少脆,食落好軟綿綿,芝士味好濃。

燒雞翼,燒到啲雞皮黃金色又脆口,飲清酒嘅好良伴。

雞皮,同雞軟骨都係水準之作。

是日限定-岩鹽燒香魚,脆皮嘅魚肉味道帶少少甘苦。

最後食埋個烏冬,烏冬係用麵條即時煮成,所以特別彈呀。
2019-06-14 45 瀏覽
天氣開始熱,去沙灘燒嘢食已經變成幻想。但肥仔好想食密密燒,終於搵到個地方可以涼住冷氣嘆高級燒物。睇到個門口就已經感到唔簡單~記得睇埋呢個餐牌但係原來一啲都唔貴,燒油甘魚鮫都係138蚊。食隻生蠔消消暑先,見到隻蠔仲郁郁吓,真係好新鮮。燒黑豚肉,燒到嘅肥豬膏脆卜卜又香又多汁啲肉係爽㗎雞皮無得頂呀唔該幫我開支十四代吖呢個沖繩豬手,豬皮煙韌帶甜,仲有一陣嘅香味~必食!呢個係超級精緻嘅海鮮茶壺湯,入面收埋咗粒大蜆,雞肉,冬菇,味道清甜。大滿足!

記得睇埋呢個餐牌

但係原來一啲都唔貴,燒油甘魚鮫都係138蚊。

食隻生蠔消消暑先,見到隻蠔仲郁郁吓,真係好新鮮。

燒黑豚肉,燒到嘅肥豬膏脆卜卜又香又多汁啲肉係爽㗎

雞皮無得頂呀
唔該幫我開支十四代吖

呢個沖繩豬手,豬皮煙韌帶甜,仲有一陣嘅香味~必食!

大滿足!

2019-06-12 883 瀏覽
Most omakases involve sushi and sashimi but at Mokutan they serve skewers which are my thing!!!!As well as skewers they have fine sakes.To begin with the appetizer was a good start with rolled up spinach, sweet sea snails and starchy pumpkin.For skewers, all of them were grilled to perfection:Grilled pork belly skewers with shisho leaves:Minced chicken on stick with onsen egg. This was good but the mince didn't hold together well.Grilled chicken heart:Vegetables:Grilled semi cured fourfinger thr

Grilled chicken heart:

Vegetables:

Grilled semi cured fourfinger threadfin fish:
This was the star of the show, lots of restaurants are offering this, the salted fish is delicate with a crispy grilled surface.
Bonito fish tataki :
The bonito fish was seared nicely and complemented well with the ginger puree.
Strangely it tasted like tuna but I liked it.
Last but not least was the Grilled tiger prawn, dashi rice soup:
It was filling and the broth had a rich prawn taste.
2019-06-11 34 瀏覽
小店大門係一道木條子門,有份神秘感,打開門眼見入面雖然唔大,但空間感不錯,簡潔和風設計,坐得幾舒服.萵筍雞翼: 由於萵筍本身好爽脆清甜,令燒雞翼食落無咗油膩感. 但我個人比較喜歡重口味燒雞翼. 鰹魚tartare: 其實係鰹魚刺身但外層火炙咗,非常極之好味 安格斯牛小排: 雖然無和牛咁軟咁入口即溶,但牛味香濃,好食!黑豚肉: 豚肉油份甘香,唔鞋口,不錯~雞軟骨: 正正常常~小甜薯: 燒得好食菠蘿: 食落清新唔澀喉~明太子飯團: 外脆內鬆軟,明太子好惹味,正!梅子飯團: 燒飯團浸喺有梅小丶紫菜絲丶wasabi嘅綠茶入面,竟然有一番清澈風味.

鰹魚tartare

黑豚肉: 豚肉油份甘香,唔鞋口,不錯~

雞軟骨: 正正常常~

小甜薯: 燒得好食

菠蘿: 食落清新唔澀喉~

明太子飯團: 外脆內鬆軟,明太子好惹味,正!

2019-05-04
鰹魚tartare
  • 安格斯牛小排
  • 明太子飯團
2019-06-11 34 瀏覽
約了久未見面朋友聚舊,大家都想找一間可以慢慢坐傾計餐廳,朋友推介這間位於尖沙咀的"黑木"食日式串燒居酒屋,一於試試! 餐廳設計闊落,每張台之間都有充足空間,十分適合朋友相聚 到了~黑木!裏面嘅侍應,態度十分之好,主動介紹當日 推介 !「黑木一夜乾」,用的是馬友魚。這日本居酒屋大熱食品燒得金黃焦香,肉質緊緻扎實,偏鹹的味道最宜下飯。免治雞肉棒配暖泉蛋🐣個雞肉棒入面有雞軟骨,口感好豐富。加埋燒汁同蛋食,超香滑🥰明太子味飯團🍙第一次食外面香脆既飯團,用紫菜包住,入口充滿鹹香既明太子味。感覺好新奇!白鱔,今次也不例外。四周都燒得金黃,魚皮帶些焦燶,非常香脆可口,鹹香滋味,正!潔白的鱔肉很鮮嫩,亦油潤肥美。調味剛好,鹹鮮有至,不失魚香, 令人滿意,難怪店員極力推介。真係好鬼扺食~ 哩一餐好滿足丫~~ 值得推介的~

真係好鬼扺食~ 哩一餐好滿足丫~~ 值得推介的~
2019-05-29
2019-06-10 34 瀏覽
明明剛從日本回來不久,突然又很想吃日式串燒,於是就來到朋友推介的這家黑木,店內座位不多,還好我們有先訂位,被安排坐BAR枱可以欣賞廚師制作料理。雞腎每次吃串燒的必點項目之一!!喜歡這個蠻大顆的,十分爽口彈牙,而且這裡很體貼的是調味不會很重,但會放一點鹽在盤上的,讓客人自己添到喜歡的咸度!千兩茄子外皮柔軟纖薄,肉質甘甜,有點入口即溶的感覺。而且喜歡它份量偏少,那就可以多試一下不同的料理!明太子飯糰超可愛的小小飯糰!!烤得外脆內軟,而且明太子一點都不咸~非常喜歡!安格斯牛扒男朋友覺得這個熟度有點不能接受,哈哈!但我個人就覺得很好吃,肉質很柔軟,而且牛肉味蠻重的喔~萵荀釀雞翼我喜歡的兩個東西組合在一起當然無敵,萵荀雖然本身沒什麼味道,但能夠中和雞翼的咸味~非常適合月見雞肉棒所有有月見的料理也是我會必點的,喜歡香香的日本生雞蛋味道,加上免治雞肉棒的秘製調味,無得頂呀!
明明剛從日本回來不久,突然又很想吃日式串燒,
於是就來到朋友推介的這家黑木,
店內座位不多,還好我們有先訂位,
被安排坐BAR枱可以欣賞廚師制作料理。

雞腎
每次吃串燒的必點項目之一!!
喜歡這個蠻大顆的,十分爽口彈牙,
而且這裡很體貼的是調味不會很重,
但會放一點鹽在盤上的,讓客人自己添到喜歡的咸度!

千兩茄子
外皮柔軟纖薄,肉質甘甜,
有點入口即溶的感覺。
而且喜歡它份量偏少,
那就可以多試一下不同的料理!

明太子飯糰
超可愛的小小飯糰!!
烤得外脆內軟,
而且明太子一點都不咸~非常喜歡!

安格斯牛扒
男朋友覺得這個熟度有點不能接受,哈哈!
但我個人就覺得很好吃,肉質很柔軟,
而且牛肉味蠻重的喔~

萵荀釀雞翼
我喜歡的兩個東西組合在一起當然無敵,
萵荀雖然本身沒什麼味道,
但能夠中和雞翼的咸味~非常適合

月見雞肉棒
所有有月見的料理也是我會必點的,
喜歡香香的日本生雞蛋味道,
加上免治雞肉棒的秘製調味,無得頂呀!
2019-06-05 96 瀏覽
放假到了尖沙咀的黑木食日本串燒。白鱔:外皮燒至脆卜卜,白鱔慢慢滲出肉汁而不乾。幸好,當日我所食的白鱔沒有骨,可放心食用啊!雞腎:令我驚喜的串燒,因為平時出面所食既雞腎好易乾又硬,但依間餐廳就大大不同。雞腎非常爽口,而且燒得又吾會乾,令我回味無窮!雞軟骨:燒至金黃色,雞軟骨不算太硬。雞翼:鹽味比較重一點,肉質嫩滑,外皮帶脆。手打稻庭烏冬:這個烏冬因手打,口感滑口。可惜太細碗,所以個人覺得價錢較貴。聖子:同樣又是推介的一款,口感彈牙又夠鮮味!而且串好了一串,方便食用。波子汽水:為食客解解渴。

放假到了尖沙咀的黑木食日本串燒。

雞軟骨:燒至金黃色,雞軟骨不算太硬。

雞翼:鹽味比較重一點,肉質嫩滑,外皮帶脆。

波子汽水:為食客解解渴。
2019-06-04 363 瀏覽
原來串燒都可以OMAKASE呢間位於尖沙咀一條不太起眼的街道,俾我地尋到寶喇放滿清酒,簡簡單單的裝修,感覺都好舒服呢間係專門食日本串燒🍢,專一做一樣食品,果然會做法特別認真,今晚燒出黎既野食仍令我回味中難怪星期一都full house雞翼超級juicy, 完全唔會有乾既感覺,一問之下,原來係用鹿兒島赤雞的,肉質會特別嫩滑而黑豚肉燒到裡面都充滿著肉汁肉質又夠柔韌,肥瘦好適中赤雞雞腎同樣出色,好有驚喜雖然好細粒,但係超級...超級...超級爽脆,真係未食過咁爽脆既雞腎一啲硬既感覺都無架雞肉捧混合左洋蔥同雞軟骨,令口感豐富每啖除左軟軟的口感外,仲有脆既口感連隻蛋都特別大隻,因為係赤雞雞蛋汁燒銀鱈魚既火喉好perfect, 肉質仲係keep到好滑架表面又佈滿了醬汁,超正沖繩豚手,呢個好有驚喜,full of collagen之餘,又無肥膩感食落仲有啲酒香添千兩茄子食串燒當然要配清酒🍶喇呢支好易入口,仲有淡淡既青蘋果🍏味呢間日本串燒店選材一啲都唔會吝嗇,加上每一串都好用心製作(今晚坐左係bar檯前見證住),因此製作亦需時,要好既出品,係需要花啲時間等待的
原來串燒都可以OMAKASE

呢間位於尖沙咀一條不太起眼的街道,俾我地尋到寶喇

放滿清酒,簡簡單單的裝修,感覺都好舒服

難怪星期一都full house

而黑豚肉燒到裡面都充滿著肉汁
肉質又夠柔韌,肥瘦好適中

赤雞雞腎同樣出色,好有驚喜
一啲硬既感覺都無架

雞肉捧混合左洋蔥同雞軟骨,令口感豐富
每啖除左軟軟的口感外,仲有脆既口感
連隻蛋都特別大隻,因為係赤雞雞蛋

表面又佈滿了醬汁,超正

食落仲有啲酒香添

千兩茄子
食串燒當然要配清酒🍶喇
呢支好易入口,仲有淡淡既青蘋果🍏味

),因此製作亦需時,要好既出品,係需要花啲時間等待的

2019-06-03