2024-11-11 715 瀏覽
朋友生日🎂⋯⋯當然一定要吃好西啦⋯⋯今日餐湯是忌廉甘筍湯 濃郁美味而是日沙律都很新鮮,而且有四隻蝦不錯!白酒忌廉藍青口…跟兩塊多士..口感軟綿跟個汁一齊食好好味!Lunch Set 安格斯牛肉,炒洋蔥蘑菇&芝士漢堡配薯條…. 麵包軟綿…洋蔥及蘑菇炒個好香,安格斯牛肉漢堡肉汁豐富,調味也適中,整體不錯!焗芝士帆立貝,香草忌廉汁意粉……醬汁香濃,整體也不錯!Strawberry & Custard Waffle👍👍👍
朋友生日🎂⋯⋯當然一定要吃好西啦⋯⋯

白酒忌廉藍青口…跟兩塊多士..口感軟綿跟個汁一齊食好好味!

焗芝士帆立貝,香草忌廉汁意粉……醬汁香濃,整體也不錯!

沙田新城市廣場有間排隊店👯‍♀️~因為佢除咗主食,仲有勁鬆軟梳乎厘pancake😍!佢嘅Sesame Salmon & Kale Salad都幾大份量🥗~用醋哥啲調味,酸酸地好醒胃😋~而三文魚略煎咗再加芝麻🐟,味道好香~另外叫咗個White Wine Mussels🦪~母親大人超鍾意佢個汁,因為真係好濃厚好食~配埋兩塊烘香咗嘅包🍞,可以點醬~Grilled Squid & Squid Ink Risotto係萬聖節嘅special menu👻~黑色嘅飯,加埋大大隻魷魚🦑,成隻深海魔怪咁,真係夠spooky~最鍾意佢個魷魚,一啲都唔韌,火喉掌握得好好👍👍~見好多人都有飲奶昔🍼,我哋都揀返杯Mint Chocolate Milkshake~佢嘅薄荷朱古力味道完美平衡🍫~有清爽嘅薄荷味,仲有好多朱古力碎~薄朱迷表示很滿意🙂‍↕️🙂‍↕️~最後最期待嘅就係呢個梳乎厘pancake🥞~仲要係我最愛嘅earl grey口味~pancake好鬆軟,又夠厚身🤏~配搭嘅cream同脆餅都好好食🍪~不過可惜個無花果唔甜~主食甜品同飲品都咁出色,難怪咁多人嚟排隊🥰~不過店嘅空間比較窄,而且限時90分鐘⏳️~比較適合
沙田新城市廣場有間排隊店👯‍♀️~
因為佢除咗主食,仲有勁鬆軟梳乎厘pancake😍!
用醋哥啲調味,酸酸地好醒胃😋~
而三文魚略煎咗再加芝麻🐟,味道好香~
Sesame Salmon & Kale Salad
另外叫咗個White Wine Mussels🦪~
母親大人超鍾意佢個汁,因為真係好濃厚好食~
配埋兩塊烘香咗嘅包🍞,可以點醬~
White Wine Mussels
最鍾意佢個魷魚,一啲都唔韌,火喉掌握得好好👍👍~
佢嘅薄荷朱古力味道完美平衡🍫~
Mint Chocolate Milkshake
最後最期待嘅就係呢個梳乎厘pancake🥞~
仲要係我最愛嘅earl grey口味~
Earl Grey Pancake
pancake好鬆軟,又夠厚身🤏~
配搭嘅cream同脆餅都好好食🍪~
Earl Grey Pancake
不過可惜個無花果唔甜~
Earl Grey Pancake
主食甜品同飲品都咁出色,難怪咁多人嚟排隊🥰~
不過店嘅空間比較窄,而且限時90分鐘⏳️~
比較適合兩個人傾密偈嚟食🗣~
Klook 3%優惠碼: HELENCKLOOK
2024-10-31
Sesame Salmon & Kale Salad
White Wine Mussels
Mint Chocolate Milkshake
  • pancake
收工去沙田新城市廣場行街SHOPPING 💕再同媽媽撐枱腳😋想食漢堡包既佢睇中Butlery✨裝備裝潢現代時尚、環境優雅舒適,佈置以木質及柔和燈光為主,好岩朋友聚會或家庭聚餐💁🏻‍♀️🔹MO漢堡包用上安格斯牛肉,肉質鮮嫩多汁,牛肉帶細膩脂香,配上炒洋蔥、蘑菇,增添豐富層次感。濃郁芝士與鮮香牛肉完美融合,再搭配外脆內軟既麵包,整體恰到好處!另加$25可選薯條或沙律,揀咗薯條,另再加黑松露芝士汁,薯條炸得金黃酥脆,黑松露香氣撲鼻而來,絕佳組合!🔹Salmon Waffle Benedicts窩夫烤至外脆內軟,搭配濃郁荷蘭醬,口感豐富。鮮嫩煙三文魚配與絲滑牛油果,再加以流心溫泉蛋,為整道菜增添柔和質感,集視覺與味覺享受於一身~🔹Grilled Salmon, Onsen Egg Risotto烤三文魚外皮香脆,內裏嫩滑,與細膩溫泉蛋完美融合~甘藍葉及玉子豆腐增加口感多樣性,本菇則帶來一絲獨特鮮味。再淋上酸甜適中既味噌梅子汁,係一道好出色既主菜!🔹檸檬梳打與伯爵茶檸檬梳打清新爽口,酸甜檸檬解膩首選~伯爵茶香氣濃郁,茶香與淡淡柑橘味道交織,飲落好舒服~Butlery✨📍沙田沙田正街18號新城市廣場

🔹MO漢堡包

🔹Salmon Waffle Benedicts

🔹檸檬梳打與伯爵茶

Butlery✨
📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期4樓479A號舖

2024-11-04 669 瀏覽
今日約咗朋友嚟沙田新城市廣場行街街購物,想搵間靚靚打卡餐廳,同朋友慢慢坐,傾吓偈,影吓相,舒舒服服咁食個晚餐。嚟到呢間餐廳,見到餐牌好多小食,份量唔算好大,好適合女士,可以揀多個款式,一齊分享嚟食。女士注重健康,首先揀一個「烤雞沙律」,沙律菜非常新鮮、入口爽脆。除此之外,精美嘅飲品都非常吸引,我揀咗一杯「士多啤梨奶昔」,好適合打卡用,大大杯,好濃奶味。接着,我朋友鍾意食鵝肝,所以揀咗一份「鵝肝牛扒漢堡」,鵝肝好香滑,做到外脆內軟。漢堡包原來冇任何配菜,於是我就揀一份「炸薯條配芝士醬」作為配菜。女士們食飽飽第一個胃,一定要食甜品去填飽第二個胃,我哋揀咗一份「士多啤梨朱古力疏乎厘pancake 」 分享嚟食,pancake唔算太甜,軟滑到會震嘅疏乎厘pancake,超好食。

餐廳嘅薯條、pancake多款式,幾出名,今次主菜試牛扒,味道都有驚喜!餐廳開喺熱鬧嘅新城市廣場,好彩自己有早食晚餐嘅習慣,食完出嚟已經有幾組人等緊位,想幫襯最好提早訂位!歐陸式裝修風格體現喺橙綠色強烈用色對比,半開放式廚房、柔和燈光、皮革元素,令人感覺身置異國優雅環境。✔️Sour Cream Works Chips $55酸忌廉牛油果醬薯條薯條炸至外皮金黃香脆,亦食到薯仔味。微酸嘅酸忌廉、奶油味好重嘅牛油果醬,絕對令薯條畫龍點睛。作為餐前小食,香口又開胃。✔️Pulled Pork LasagnaRoll $142手撕豬肉酸椰菜香草蕃茄汁芝士闊條麵呢個闊條麵最令人難忘嘅係加入咗大量焗至半溶嘅芝士,味道好香濃,作為芝士烘嘅我表示十分滿意。另外蕃茄汁味道突出,令人胃口大增。慢煮手撕豬肉份量不少,紋理分明,仲保留到肉汁。✔️Iron Grilled Flank Steak $192煎牛扒配焗蔬菜牛扒五成熟、切好送上,望落去感覺Juicy,食落感覺同樣鮮嫩,充滿肉汁,最驚喜係牛扒上面嘅香蒜青醬,將牛扒嘅味道提升,加埋另附上特製濃郁嘅肉汁,令人愛不釋手!已經諗緊下次要再食!✔️Baileys & C

✔️Sour Cream Works Chips $55
酸忌廉牛油果醬薯條

手撕豬肉酸椰菜香草蕃茄汁芝士闊條麵

煎牛扒配焗蔬菜

✔️Baileys & Cream MS $70
白利咖啡忌廉甜酒奶昔
本身自己好鍾意Baileys甜酒味道,感覺似朱古力味,但奶味重啲,唔算太甜太重酒味。而家化身為奶昔,質感黏稠一點,好似甜品一樣,女孩子會鍾意。

✔️Pomegranate Lime Soda $48
石榴青檸梳打
石榴籽、青檸汁、梳打水,加起來唔止賣相清新,連味道都好清新,朋友話喺解膩之選!
2024-11-03 499 瀏覽
Butlery 📍沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期4樓479 A號舖地點非常方便,沙田站A3出口已經到達今日好彩我早到唔需要等位,平時見到排晒長龍,今日就真係要來試吓,入面環境寬敞,燈光光猛,主要以橙色燈光為主,裝修有古典英倫風格,坐得舒服🫶🏻是日餐湯甘筍湯餐湯熱辣辣,非常香濃嘅紅蘿蔔味道,入口夠哂Creamy,又暖胃🫶🏻Sesame salmon and kale salad 輕煎芝麻三文魚,雜沙律菜甘藍葉藜麥,小蘿蔔,青蘋果,青瓜油醋汁$125沙律菜非常新鮮,上面仲有煎咗嘅芝麻三文魚非常厚身,又夠鮮甜,沙律菜配埋藜麥加油醋汁一齊入口,非常清新開胃🫶🏻White wine mussels $79藍青口白酒,蒜蓉小茴香忌廉多士藍青口非常鮮甜仲有海水味,細細隻,但是肉質非常飽滿鮮嫩醬汁奶油味道十足,冇Massage嘅,我咪又要出去Massage囉不用調味料也食到他的鮮甜味,每一啖都充滿着白酒同蒜蓉嘅香味,食完之後充滿忌廉嘅醬汁放在香脆嘅麵包一齊咬, creamy 又好味🫶🏻Madame croque $129煙火雞金巴利汁蛋黃醬,瑞士芝士, Parmesan  芝士,煎蛋沙律,最意
地點非常方便,沙田站A3出口已經到達

🫶🏻是日餐湯甘筍湯

🫶🏻White wine mussels $79
藍青口白酒,蒜蓉小茴香忌廉多士

🫶🏻Madame croque $129
煙火雞金巴利汁蛋黃醬,瑞士芝士, Parmesan  芝士,煎蛋沙律,最意想不到就係個醬汁,蛋黃醬非常香濃,上面有一隻煎得好靚嘅煎蛋,跟麵包一齊吃下非常有口感,夠晒特別,又夠口感,旁邊仲放有一些沙律菜,嫩綠色,夠晒新鮮,非常健康
沙田新城市廣場開幕咗2年嘅多國菜cafe到而家仲係好有人氣🥳,餐廳以復古歐陸風格裝修,仲提供多國菜式,食物高質價錢又唔貴,值得encore😝-🔥必食Items ▫️ Tiramisu Pancake $122 ★★★★★餐廳招牌梳乎厘班戟係即叫即整,有好多唔同款口味,今次揀左tiramisu口味☕️,兩層厚身班戟上有滿滿嘅咖啡粉,餐廳仲加左燕麥令口感更豐富🥰,淋埋焦糖醬簡直perfect match💯。梳乎厘整體好軟熟,超級動L‼️食落好有空氣感,蓬鬆口感加埋伴碟水果🍓🫐,令到甜品唔會好甜膩,食完好滿足😌(下次一定要試埋其他味❤️‍🔥)▫️ Sea Urchin & Scallop Linguine $178 ★★★★★Sea Urchin & Scallop Linguine係餐廳受歡迎主菜之一,帶子煎得好香甜,海膽份量亦唔少,有陣淡淡嘅海鮮甜味🧡,撈勻之後每啖意粉都掛上海膽忌廉醬汁,超級creamy,味道好驚豔😋😍▫️ Chicken & Cheese Quesadilla $79 ★★★★☆墨西哥薄餅包住雞肉mozzarella➕芝士🥹,加上蕃茄salsa酸酸地好開胃,配埋酸忌廉同牛油果醬,

🔥必食Items

墨西哥薄餅包住雞肉mozzarella➕芝士🥹,加上蕃茄salsa酸酸地好開胃,配埋酸忌廉同牛油果醬,幾好食👍🏻
用餐優惠
現金券
2024-11-02 452 瀏覽
這家位於沙田的西餐廳,環境休閒舒適,非常適合一家大小聚餐或者好友小聚。走進餐廳,彷彿來到了異國的角落。Baked Scallop Linguine,意大利麵伴隨著新鮮的扇貝,焗烤至微微金黃,香氣撲鼻。麵條彈牙,與濃郁的奶油醬汁完美融合,扇貝的鮮美為整道菜增添了海洋的味道,一口接一口,欲罷不能。隨後上桌的是Grilled Salmon配松露Risotto,鮭魚外焦內嫩,輕輕一咬,肉質鮮甜而多汁。松露Risotto則是一大亮點,米飯粒粒分明,香氣濃郁,吃上一口就想要再來一碗,完美襯托出鮭魚的美味。Wild Wings,炸至金黃酥脆,搭配自製的醬料,辛香適中,無論是單食還是沾醬,倍感滿足。Butlery's Pancake,淋上楓糖漿和新鮮水果,松餅鬆軟,搭配香甜的配料,味道陶醉。Chocolate Milkshakes完美的收尾,濃郁的巧克力味道與奶香融入,冰涼爽口,心情大好。

2024-10-29 502 瀏覽
裝潢簡約溫馨,環境舒服幾fancy的餐廳,適合姐妹聚會或情侶用餐~而且食物性價比唔錯~食完覺得最喜歡飲料和甜品!!✨Crunchy Panko Prawns有驚喜!!脆炸爆谷蝦肉好香口,炸粉好薄好薄,啖啖彈牙蝦肉!!配香蒜蛋黃醬好惹味~✨Fish n Chips頗欣賞兩條炸魚炸粉好薄,咬落去唔會好食到層炸粉~魚肉好嫩!下面鋪了炸薯條~✨Bolognese Fettuccine with Onsen Egg喜歡!!好咸香惹味的肉醬闊麵~撈上溫泉蛋加上蛋香不得了!!一啖接一啖~(個人認為呢個好食過海膽意粉)✨Butlery's Pancake見到基本每枱都會叫pancake,要了經典原味,pancake好柔軟,入口即化,蛋香味濃郁!✨Strawberry MS甜度調節得好好,唔會太甜又唔會好假。飲落草莓味都好香~

裝潢簡約溫馨,環境舒服幾fancy的餐廳,
適合姐妹聚會或情侶用餐~
而且食物性價比唔錯~
食完覺得最喜歡飲料和甜品!!

✨Crunchy Panko Prawns
有驚喜!!脆炸爆谷蝦肉好香口,
炸粉好薄好薄,啖啖彈牙蝦肉!!
配香蒜蛋黃醬好惹味~

✨Fish n Chips
頗欣賞兩條炸魚炸粉好薄,
咬落去唔會好食到層炸粉~
魚肉好嫩!下面鋪了炸薯條~

喜歡!!好咸香惹味的肉醬闊麵~
撈上溫泉蛋加上蛋香不得了!!
一啖接一啖~(個人認為呢個好食過海膽意粉)

✨Butlery's Pancake
見到基本每枱都會叫pancake,
要了經典原味,pancake好柔軟,
入口即化,蛋香味濃郁!

✨Strawberry MS
甜度調節得好好,唔會太甜又唔會好假。
飲落草莓味都好香~
2024-10-26 401 瀏覽
🐝沙田 western cafe 英倫裝修風格Chicken & Cheese Quesadilla $79 6.5/10雞肉Mozzarella 芝士墨西哥薄餅配蕃茄莎莎,酸忌廉,牛油果醬烤雞肉味道似土耳其烤肉,有拉絲效果,配酸忌廉牛油果醬一齊食,更加清爽,整體OK正常水平Grilled Salmon, Onsen Egg Risotto Bowl $168 6.3/10烤三文魚,溫泉蛋,甘藍葉,玉子豆腐,本菇,味噌梅子汁三文魚烤得太乾太熟,有啲overcooked。溫泉蛋配Risotto增加Creamy口感,唔錯。玉子豆腐個樣煎到好似香蕉,食落有驚喜。不過完全食唔到味噌梅子味,唔睇Menu都唔知有呢樣嘢😹Pulled Pork Lasagna Roll $142 7/10慢煮手撕豬肉,酸椰菜,香草蕃茄汁千層麵千層麵配慢煮手撕豬肉,手撕豬肉好腍,調味幾好,加埋少少酸椰菜,好食Banoffee Creme Brulee Pancake $119 4/10厚班戟,香蕉,拖肥醬,雲呢拿吉士醬,燒焦糖焦糖太苦,加cream都掩蓋唔到佢浸苦味,厚班戟缺乏空氣感,唯一好食嘅係香蕉
🐝
沙田 western cafe

英倫裝修風格

烤三文魚,溫泉蛋,甘藍葉,玉子豆腐,本菇,味噌梅子汁

慢煮手撕豬肉,酸椰菜,香草蕃茄汁千層麵

厚班戟,香蕉,拖肥醬,雲呢拿吉士醬,燒焦糖
焦糖太苦,加cream都掩蓋唔到佢浸苦味,厚班戟缺乏空氣感,唯一好食嘅係香蕉,有啲失望

Grilled Squid & Squid Ink Risotto $168 8/10
照燒魷魚筒伴墨魚汁意大利飯
呢個叫左外賣,冇影到相。意外好食,原條魷魚筒,熟度剛剛好,食落完全唔韌,平時唔係特別鍾意食魷魚都覺得好食!墨魚汁意大利飯,配埋莎莎蕃茄,調味唔錯!唯一缺點係魷魚筒真係原條冇切!

Butlery (沙田)
沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期4樓479A號舖
2024-10-26 478 瀏覽
This was my first solo food adventure in Hong Kong, and it was a fantastic experience!I ordered the Iron-Grilled Flank Steak (cooked medium, $192) and the Honeycomb Caramel ($69). Both were excellent.The steak was incredibly flavorful and perfectly cooked, with each side dish complementing it nicely. The fries, in particular, were amazing – crispy and so delicious.The Honeycomb Caramel was also delightful, with a rich, satisfying taste that was just right.Overall, it was a great experience. With

Iron  Grilled  Flank  Steak

Honeycomb  Caramel

Overall, it was a great experience. With the 10% service charge, the total bill came to $287.

I finished every bite and left with a very happy, full stomach! I’ll definitely be back to try the pancakes next time; they look absolutely delicious.
Iron  Grilled  Flank  Steak
2024-10-24 505 瀏覽
今日為左個空氣疏乎厘pancake而嚟食晚餐😘Pulled Pork Lasagna Roll一卷卷千層麵包住慢煮手撕豬肉,酸椰菜,好好味😋面上拉絲焗香草蕃茄汁芝士實在太邪惡可口,個汁忌廉幼滑,啖啖茄醬🥫Maple Bacon Cheese好厚身芝士漢堡包🍔,見到十字煙肉🥓飛岀黎,咬落去食到甜甜地楓葉漿卜卜脆煙肉🥓,估唔到可以咁match ,後散發岀安格斯牛肉味,真係好正👍🏻Sour Cream Works Chips酸忌廉牛油果醬薯條🍟食burger又點少得薯條🍟,佢有多款口味,揀左酸忌廉牛油果醬,面上已經大量酸忌廉,同牛油果🥑蕃茄碎粒粒,成件事好fresh 薯條為粗薯條,啖啖薯味Earl Grey Pancake伯爵茶為左個空氣感疏乎厘而黎,三層高動L~動L~pancake ,面上有伯爵醬白朱古力脆米一切落去軟熟,食入口先口腔充斥伯爵茶味,慢慢散發蛋香味道,伯爵茶香而不濃不過甜,絕對值得encore 再食🥞伴碟配上無花果,香仁脆餅,脆餅點上cream,有點似咖啡☕️甜餅!最後仲嗌左兩杯飲品朱古力咖啡朱古力香蕉花生醬奶昔奶昔好特別,入口先朱古力🍫味道,再強烈香蕉味,慢慢吞口水下就吃到花

今日為左個空氣疏乎厘pancake而嚟食晚餐😘

Pulled Pork Lasagna Roll

Maple Bacon Cheese

薯條為粗薯條,啖啖薯味

Earl Grey Pancake伯爵茶

最後仲嗌左兩杯飲品
朱古力咖啡
朱古力香蕉花生醬奶昔
奶昔好特別,入口先朱古力🍫味道,再強烈香蕉味,慢慢吞口水下就吃到花生醬味,多種層次的一杯milkshakes 👍🏻
2024-10-22 608 瀏覽
係想試好耐嘅高質cafe🤩 特別推介甜品!🤤今次去沙田新城市行街就隨便食返個靚brunch 先~🔎 焗芝士帆立貝、香草忌廉汁意粉 Baked Scallop Linguine $158呢個意粉芝士好濃郁,扁意粉食落去比較爽口,即使配香草忌廉汁都唔會好creamy😋🔎 燒三文魚,黑松露意大利飯Grilled Salmon Truffle Risotto $162個三文魚煎到啱啱好,三文魚份量仲要很足夠!唔係意思意思咁擺一舊喺度。少少脆口但係唔會太燶,另外意大利飯比較硬身,粒粒分明,同香港其他西餐廳有時比較軟身有啲唔同😆 配埋忌廉汁咁一齊食大滿足🤓 另外仲有大塊塊黑松露咁一齊食勁香👍🏻Lunch set 可以揀配餐湯 (是日係蘑菇湯🍄‍🟫)或者沙律 🥗 好抵食~🔎 Cappuccino / Hot Latte +$10沖嗰陣拉埋花🫶🏻 即使係working day睇住佢心情都會好啲🙃🔎 Apple Crumble French Toast $98⭐️呢個係有大驚喜的甜品🤩 係法式多士,肉桂蘋果,雲尼拿雪糕 & 烤紅梅酥餅碎,呢個French toast 咬落去好軟身,而且一食落去仲熱辣辣應該
係想試好耐嘅高質cafe🤩 特別推介甜品!🤤
今次去沙田新城市行街就隨便食返個靚brunch 先~

🔎 燒三文魚,黑松露意大利飯

🔎 Cappuccino / Hot Latte +$10

呢個係有大驚喜的甜品🤩 係法式多士,肉桂蘋果,雲尼拿雪糕 & 烤紅梅酥餅碎,呢個French toast 咬落去好軟身,而且一食落去仲熱辣辣應該即叫即整;無論係配上傳統嘅肉桂蘋果;定係加埋雪糕一齊食有一種一熱一凍冰火交融嘅口感都令人食指大動💥

🔎 Earl Grey Pancake $125
呢個甜品用嚟打卡一流🫶🏻 聞落去勁大隻陣伯爵茶味,配埋無花果,果仁脆餅,白朱古力脆米咁樣一齊食又唔會好膩🧡

今日去新城市廣場睇清明上河圖lego展,朋友話呢度啲班戟好好食於是我哋就入咗嚟🌸Butlery🥞這裏以橙色和木製傢俬做主調充滿英倫風的butlery 環境明亮舒適情侶拍拖閨蜜聊天好去處剛剛午飯時間午餐好多選擇揀咗朱古力奶昔 chocolate milkshake唔係好甜味道啱啱好 濃濃的朱古力味 White wine mussels 白酒忌廉藍青口藍貝大大粒好飽滿 配埋好creamy白酒忌廉汁 點伴碟的脆脆多士 冇得輸安格斯牛肉炒洋蔥蘑菇芝士漢堡配薯條MO burger & chips漢堡扒生熟程度剛好炒洋蔥蘑菇炒得好香我平日其實好怕食洋蔥都覺得好好味我哋要仲要留肚食甜品,於是我哋揀咗煎牛扒配燒雜菜 iron grilled flank steak叫咗七成熟嘅牛扒配大量嘅燒雜菜好健康Matcha Cream Pancake 抹茶紅豆班戟「日式班戟」口感鬆軟, 抹茶茶香濃郁帶點苦澀, 配上甜甜大大粒軟糯紅豆, 抹茶紅豆簡直是天生一對,還有煙煙靭靭蕨餅很驚喜。我見到餐牌還有很多其他特別口味的班戟,下次一定會過嚟再試

情侶拍拖閨蜜聊天好去處

Matcha Cream Pancake 抹茶紅豆班戟

2024-10-17
  • MatchaCreamPancake
2024-10-22 435 瀏覽
沈浸在經典英式風情的裝潢之中,餐廳巧妙地運用了大量鏡面和鬱蔥的綠植,增強了空間的視覺延展性,還賦予了室內一種清新自然的氣息。服務態度非常友好,為每位顧客提供了一個享受美食氛圍的理想之地!🥩Iron Grilled Flank Steak $192煎牛排配焗蔬菜 (肉汁&香蒜青醬)牛排被煎至完美的五分熟,表面呈現出誘人的焦糖色,中間的肉色呈現出粉紅色,入口滿滿牛排的鮮味,又有肉質的嚼勁,牛肉的汁液在舌尖爆發,肉質結實而不失嫩滑,讓人垂涎欲滴。焗蔬菜被整齊地排列在牛排的下方,吸收了肉汁的精華,加上本身自然甜味,配上清新而濃郁的香蒜青酱,形成了美妙的平衡。🦑Grilled Squid & Squid Ink Risotto $168(照燒魷魚筒伴墨魚汁意大利飯)紅黑的對比鮮明,非常吸晴,令人充滿期待!整隻魷魚筒經過精心的烹飪,呈現出誘人的焦紅色,入口爽脆而充滿著海洋的味道。米飯吸收了墨魚汁的精華,發出誘人光澤的黑色。帶來了一種獨特的海洋風味。米飯的口感恰到好處,軟糯不生硬!🥞Earl Grey Pancake $125班戟的空氣感十足,蓬松而柔軟,蛋香濃郁,入口即化。搭配上流動的伯爵茶醬。無

煎牛排配焗蔬菜 (肉汁&香蒜青醬)

(照燒魷魚筒伴墨魚汁意大利飯)
紅黑的對比鮮明,非常吸晴,令人充滿期待!

🥞Earl Grey Pancake $125
班戟的空氣感十足,蓬松而柔軟,蛋香濃郁,入口即化。搭配上流動的伯爵茶醬。無花果的加入,令甜品有一絲清新的果香,中和了班戟的甜膩。口感酥脆的果仁脆餅和脆米與香甜柔軟的班戟,形成了鮮明的對比,口感豐富多變,是幸福的味道!

☕️Flat White $43
(澳式咖啡)
咖啡的香氣濃郁帶有焦糖和堅果的風味。奶泡的細膩與咖啡的濃郁形成對比,使得每一口都充滿了層次感。讓人回味無窮。

• Grilled Squid & Squid Ink Risotto $168 (照燒魷魚筒伴墨魚汁意大利飯)