2021-08-06 101 瀏覽
見到屋企樓下附近開左間新嘅串燒店,見冇咩人排隊又好耐冇食串燒,於是就入去試試佢。鋪頭唔算大,分左上下層,上面係bar枱形式,幾適合約埋朋友或者收工一齊嚟chill下。餐牌上嘅串燒選擇都幾多。日本雞皮 $38燒得非常香脆,咬落脆卜卜冇油膩感。玉子燒 $28呢個本人大愛,真心推薦,燒過嘅玉子燒將佢本身嘅香甜再提升到另一個層次,而且口感仍然保持到綿滑。土手燒 $38牛肉非常入味同稔,醬汁充滿住醬汁,而香蔥亦都令到菜式唔會重口味,帶嚟清新感。左1 - 京蔥雞髀肉 $38雞肉燒得啱啱好,鎖住曬肉汁唔會乾身。左2 - 燒鵪鶉蛋 $28平時鹽焗就食得多,呢個係加左醬油再去燒,比平時食嘅味道有更多嘅層次。右2 - 豬腩葡萄卷 $42又一個真心推薦!惹味嘅豬腩肉包裹住香甜脆口嘅葡萄,咬落2種不同嘅口感爆發出超夾嘅味道,呢個不能不試。右1 - 鹽燒牛舌 $48牛舌嘅份量好足料,口感好彈牙,而完全唔會有蘇味。大燒蠔 $88燒蠔嚟講,佢嘅蠔味好濃郁,食落隻隻都充滿蠔水,愛蠔人士推薦試試。大坂牛肉飯 配胡麻蕃茄呢個都係土手燒,不過有珍珠米墊底,相對味道冇咁重,米飯吸收左肉汁,令人一啖再一啖咁食。燒油甘魚鮫 $1

餐牌上嘅串燒選擇都幾多。

日本雞皮 $38
燒得非常香脆,咬落脆卜卜冇油膩感。

玉子燒 $28

土手燒 $38

左1 - 京蔥雞髀肉 $38
雞肉燒得啱啱好,鎖住曬肉汁唔會乾身。

左2 - 燒鵪鶉蛋 $28

右2 - 豬腩葡萄卷 $42

右1 - 鹽燒牛舌 $48
牛舌嘅份量好足料,口感好彈牙,而完全唔會有蘇味。

大燒蠔 $88

大坂牛肉飯 配胡麻蕃茄

燒油甘魚鮫 $118
燒過嘅魚肉裡面嘅魚油迫曬出嚟,啖啖都係魚油香。而外皮同魚鰭都燒得脆脆,肉質就保持嫩滑。

滑滑嘅魚肉大啖食

總結:餐廳有豐富嘅食物選擇,而且味道充滿誠意,而且地點方便,係一個同朋友去chill嘅好地方。
2021-08-04 120 瀏覽
朋友介紹呢間屯門人不能錯過的居酒屋。我哋一行五人,有四位都選左鰻魚。特盛鰻魚定食鰻魚嫩滑肥美,充滿油香和炭燒香,入口即化。米飯份量足夠,鰻魚醬汁杰稠,拌飯一流。日本直送油甘魚鲛飯定食有一位朋友叫了這個,魚肉新鮮,惟一問題是沒汁拌飯,朋友都覺得鰻魚飯勝價比更高。小食可選一個串燒,玉子燒、雞肉丸、牛舌、雞髀肉、牛肉粒等等,我地每日叫左一款,整體都唔錯。飲品跟餐仲有煎茶、玄米茶選,喜歡飲日本茶的我好高興。總的來說,食物是高質的,而屯門日式美食雖多,但這兒的環境簡直是神還原日式居酒屋,我最喜歡兩層的設計,和掛在牆身充滿童趣的畫。所以值得一試!
朋友介紹呢間屯門人不能錯過的居酒屋。
我哋一行五人,有四位都選左鰻魚。

特盛鰻魚定食

日本直送油甘魚鲛飯定食

小食

飲品
跟餐仲有煎茶、玄米茶選,喜歡飲日本茶的我好高興。

所以值得一試!
2021-08-04 100 瀏覽
𝐿𝑢𝑛𝑐ℎ 🍛🍚🥢・這天在屯門想吃鰻魚飯想了一想  之前曾經見過其他Foodies 介紹過此店開店至今一直沒有踏足以為它是一間牛肉飯專買店原來是一間有串燒及定食的居酒屋・進去後看看餐牌  有數款定食選擇飯類+小食+飲品 價錢由$68至$178以午市定食來說都算大眾化・我點了飯類⭐鰻魚定食小食⭐玉子燒飲品⭐麥茶・可能是串燒居酒屋的緣故鰻魚都燒得不馬虎  四邊都稍微燒得焦香鰻魚汁的味道與份量也很恰當軟軟的鰻魚加上蛋絲  口裡的質感都很好另外玉子燒味道都不錯  但略嫌乾了一點・這裡的裝潢帶有日本居酒屋的感覺算是在一個輕鬆的角落吃個滿意的日式定食很不錯喔🤭😋😋
𝐿𝑢𝑛𝑐ℎ 🍛🍚🥢

鰻魚飯定食
2021-07-15
鰻魚飯定食
2021-08-04 72 瀏覽
呢排屯市真係好熱鬧,新開左好多店,今次就試下呢間日本菜加串燒。佢既裝修環境都係好日式居酒屋。下層係落地玻璃,坐位都闊落。玉子燒呢個玉子燒睇個皮就好吸引,食落香蛋味,好滑嫩,甜度適中,佢食落唔會太實,少少鬆軟。土手燒呢個係大阪既牛肉小食,牛肉好冧身,d汁好濃味,好足料。 鹽燒牛舌牛舌好爽口又有少少油脂感覺,都幾厚身食落好滿足,一串有4舊都夠2個人食,少食多滋味。京蔥雞脾肉雞肉幾多肉汁 ,d肉質都係好嫩滑,京蔥燒到冧身,好易入口。日本雞皮雞皮燒到好脆口,食落有少少似豬皮,不過係好食既。燒油甘魚鮫油甘魚魚鮫d肉質比雞同牛更鮮嫩,多肉汁,電8埋佢個汁酸酸地好夾,佢個魚鮫我放左一陣先食都出哂煙,夠熱,唔會擺一陣就凍哂腥哂。大燒蠔佢以加做緊優惠88蚊有半打,幾抵食,蠔都好鮮,多汁 ,係size比較細d。燒鵪鶉蛋晚市套餐呢個餐係幾抵食,$158蚊有一個飯2款串燒有前菜,有野飲,我就簡左牛肉飯,鰻魚飯要另加錢,牛肉飯既牛肉唔係平時連鎖餐廳個d牛肉片佢係用同土手燒差唔多既牛肉,即刻變到線足料好抵食,成個飯都唔錯,串燒都簡九個豬肉葡萄燒,呢個好少地方食到,豬肉既油脂夾埋清新既提子即刻好有新鮮感,呢個一定要
佢既裝修環境都係好日式居酒屋。
下層係落地玻璃,坐位都闊落。

玉子燒

土手燒
呢個係大阪既牛肉小食,牛肉好冧身,d汁好濃味,好足料。

鹽燒牛舌

京蔥雞脾肉
雞肉幾多肉汁 ,d肉質都係好嫩滑,京蔥燒到冧身,好易入口。

日本雞皮
雞皮燒到好脆口,食落有少少似豬皮,不過係好食既。

燒油甘魚鮫

大燒蠔

燒鵪鶉蛋

晚市套餐
呢個餐係幾抵食,$158蚊有一個飯2款串燒有前菜,有野飲,我就簡左牛肉飯,鰻魚飯要另加錢,牛肉飯既牛肉唔係平時連鎖餐廳個d牛肉片佢係用同土手燒差唔多既牛肉,即刻變到線足料好抵食,成個飯都唔錯,串燒都簡九個豬肉葡萄燒,呢個好少地方食到,豬肉既油脂夾埋清新既提子即刻好有新鮮感,呢個一定要試下,另外飲品簡左麥茶,呢個茶我個人飲落覺得少少似酸梅湯既味 ,好特別 。

呢間日本菜餐廳價錢都適中,唔太貴,食物大部分都好滿意,可以一戰
2021-08-01 75 瀏覽
原來以前許留山個位變咗間居酒屋🥰裝修好日系 牆身有唔少日本畫作餐廳亦播住日本流行音樂 Menu簡單 有飯 前菜 串燒 小食 海鮮 炸物等等首先單點咗兩串串燒 芝士年糕 $32/2年糕表面燒至少少脆 內裏煙煙韌韌 中間嘅芝士呈流心狀 鹽燒牛舌 $48牛舌爽口 帶焦香 以鹽作點綴 帶出牛舌嘅原味嗌咗個晚市套餐 $158前菜 - 冰菜沙律冰菜口感清爽好脆口 味道清新 帶淡淡菜味配上芝麻醬更開胃~飲品 - 熱玄米茶係以茶包沖嘅 可以無限refill幾香米香 口味清新 淡而唔澀鰻魚飯 +$20唔好以為佢好細碗 其實好多飯 亦鋪滿鰻魚鰻魚夠熱 肉質較緊緻 鰻魚汁甜度適中串燒A - 香菇三粒冬菇全部都鎖緊哂汁 唔會乾身串燒B - 豬腩葡萄卷燒至面層少少脆嘅豬腩肉包住一粒青提青提中和豬腩肉嘅肥膩感 亦為較乾身嘅豬腩肉帶黎果汁 甜中帶酸 幾特別

原來以前許留山個位變咗間居酒屋🥰

三粒冬菇全部都鎖緊哂汁 唔會乾身

串燒B - 豬腩葡萄卷
燒至面層少少脆嘅豬腩肉包住一粒青提

2021-08-01 91 瀏覽
喺屯門做完嘢,又夜又餓,同個同事見到間類似居酒屋嘅嘢,試吓都唔錯。好,坐低睇吓有咩好食先!牛肉飯,碗飯就唔太大,但係就好足料,成碗飯上面都係牛肉,牛肉炆得好入味同好冧,送飯幾好,眨吓眼就食晒碗飯。玉子燒,即叫即燒,咬落層次分明,食得出係蛋液逐層逐層燒,甜甜地咁,唔錯!日式炸雞,炸得幾酥脆,點醬油食就鹹鹹地,榨檸檬汁就幾清新,食落冇咁heavy。鹽燒牛舌,牛舌燒得啱啱好,唔會老,而且幾嫩,有微微嘅黑椒香味。芝士年糕,買飛佛,咬開係芝士流心,扯到絲,正!呢度啲下酒菜都唔錯,可惜我同同事都唔飲酒,所以最後就冇嗌酒飲。

好,坐低睇吓有咩好食先!

芝士年糕,買飛佛,咬開係芝士流心,扯到絲,正!

2021-08-01 59 瀏覽
屯門市中心嘅良心居酒屋!細細間鋪,入面裝修都好日式。因為中午去食但佢比份晚餐我睇,以為比錯。但店員話暫時佢地全日都用同一張。$158有前菜,主食,2款小食加杯飲品。不過主食碗飯有啲少,好細碗飯。如果係大胃王就真係唔夠食!食物整體都係正常,牛肉飯係牛腩牛筋,炆得好淋唔痴牙。不過本以為係一片片個種。鰻魚飯都唔錯。而且都比得算多!不過照燒汁就唔太夠。另外係開飯依到寫佢11:30開門,11:45左右去到又話佢地開12點。希望佢地會改返正喇!
屯門市中心嘅良心居酒屋!
細細間鋪,入面裝修都好日式。
不過主食碗飯有啲少,好細碗飯。如果係大胃王就真係唔夠食!
鰻魚飯都唔錯。而且都比得算多!不過照燒汁就唔太夠。
2021-07-31 76 瀏覽
真係比呢間餐廳嘅裝修吸引咗先至入去 勁有日本居酒屋嘅感覺 分咗兩層而且燈光好有特色 勁有情調仲有好多日式掛畫!玉子燒 我夠膽講呢個係我人生中食得蛋含量最多嘅玉子燒 而且燒得有少少焦 嗰朝香味簡直係令到佢升華咗 咬落去仲要有蛋汁 勁Juicy另一樣至愛係燒雞泡魚干 雞泡魚乾好厚身 有口感 用咗少少黑椒同埋七味粉調味 食到停唔到口牛舌 有4塊 佢唔係好薄果種 咬落去係有口感嘅 爽口彈牙 仲有好多肉汁添 燒得唔會太乾牛肉粒 唔好睇佢黑蚊蚊咁 咬落去一啲都唔韌 仲好有牛油香味炸蝦餅好鬆脆 一口一粒啱啱好燒三文魚鰭 呢個位又會叫做三文魚水撥 油香充足 而且魚肉都會好滑 佢燒到連個皮都好脆 外脆內軟 又唔會有好多骨呢度六隻燒蠔做緊推廣價 都係$88 每隻都有海水味又唔會太乾 加埋少少檸檬汁同埋海鹽 真係超滿足

仲有好多日式掛畫!

牛肉粒 唔好睇佢黑蚊蚊咁 咬落去一啲都唔韌 仲好有牛油香味

炸蝦餅好鬆脆 一口一粒啱啱好

2021-07-25 150 瀏覽
今日入到黎屯門以為只係可以食草,點知為左準備個個趕住走佢準備睇Mirror, 竟然喺市中心有間咁有日式風味嘅日本餐廳。梗係入去望吓到底發生咩事啦 ,裝修好有日本居酒屋嘅感覺,恍似置身於日本東京嘅一個小鎮入邊。坐低之後見到餐牌上邊有一個迷你丼飯,牛肉應該是牛腩肉來的,味道不油膩而且好有牛嘅鮮香味。另外全消小食入邊我哋叫咗一串燒雞,一串燒牛舌呢兩個串燒都笑得非常恰到好處,牛味濃雞味重不得不提的是這個玉子燒,出面食的玉子燒都是麵粉為主的,但呢個完全右蛋組成,燒得非常好吃。櫻花蝦餅非常脆口不太鹹。雞泡魚乾向來都是我去居酒屋必要的食品,佢的口感好好味道一條配得非常好。還配上呢一個三文魚,燒得香脆而不失三文魚油的肉汁。
另外全消小食入邊我哋叫咗一串燒雞,一串燒牛舌
呢兩個串燒都笑得非常恰到好處,牛味濃雞味重
櫻花蝦餅非常脆口不太鹹。
還配上呢一個三文魚,燒得香脆而不失三文魚油的肉汁。
2021-07-25 389 瀏覽
-CHI Tachinomi 🇯🇵繼續Explore 大西北 - 2太耐冇喺屯門搵嘢食 而家先發現有居酒屋Dinner Set ($158) x 2 店員有推介佢地既招牌飯類 係鰻魚飯同大阪牛肉飯 而串燒就推介腩肉葡萄卷同京蔥雞脾肉🥗前菜 (各一)🔺胡麻蕃茄 胡麻醬算香 如果份量多啲就好🔺磯煮鮑魚 (+30)第一次食 醬汁又幾入味 同好冧 🍢串燒 (A+B 各一)🔺冬菇 唔會燒得太乾 咬落仲會有汁👏🔺秋葵估唔到條條都好大條 如果再鹹啲應該會正啲🔺腩肉葡萄卷本身以為會好奇怪 點知!意外地好味葡萄既甜完全中和左肥豬腩 反而變得fresh🔺京蔥雞髀肉雞肉係燒得幾脆 加埋燒過京蔥既焦香 ✨🍚飯類 (各一)🔺大阪牛肉飯超多汁 牛肉份量算多 成碗飯雖然望落好似好細 但成個餐計落其實會飽的🔺鯖魚飯本身以為係燒鯖魚但呢度既鯖魚係汁煮 鹹鹹甜甜都幾岩送飯❤️🍵茶類 (各一)🔺麥茶🔺玄米茶本身以為知餐廳好細. 得個bar枱入到去先知原來仲有一小層 偏向日本懷舊風 服務都幾唔錯 可以一試👏
CHI Tachinomi 🇯🇵

繼續Explore 大西北 - 2
太耐冇喺屯門搵嘢食 而家先發現有居酒屋

Dinner Set ($158) x 2
店員有推介佢地既招牌飯類 係鰻魚飯同大阪牛肉飯
而串燒就推介腩肉葡萄卷同京蔥雞脾肉

🥗前菜 (各一)
🔺胡麻蕃茄
胡麻醬算香 如果份量多啲就好
🔺磯煮鮑魚 (+30)
第一次食 醬汁又幾入味 同好冧

🍢串燒 (A+B 各一)
🔺冬菇
本身以為會好奇怪 點知!意外地好味
葡萄既甜完全中和左肥豬腩 反而變得fresh
🔺京蔥雞髀肉
雞肉係燒得幾脆 加埋燒過京蔥既焦香 ✨

🍚飯類 (各一)
🔺大阪牛肉飯
超多汁 牛肉份量算多
成碗飯雖然望落好似好細 但成個餐計落其實會飽的
🔺鯖魚飯
本身以為係燒鯖魚
但呢度既鯖魚係汁煮 鹹鹹甜甜
都幾岩送飯❤️

🍵茶類 (各一)
🔺麥茶

• 京蔥雞髀肉
  • 腩肉葡萄卷
  • 大阪牛肉飯
2021-07-22 1889 瀏覽
之前聽朋友話屯市有居酒屋,機緣巧合下終於一試。一入門口,已經感受到日本嘅情懷,小店嘅感覺,好好彩可以坐Bar枱。店員熱情介紹串燒,聽到心思思。又想食串燒,又想醫飽肚,就決定食套餐,包前菜、飯、兩項串燒同飲品。前菜點左鰹蒜味增漬同冰菜沙律。鰹蒜味增漬食落唔似蒜!冇咗攻鼻嘅蒜味,有好濃郁嘅海鮮味,好開胃。口感亦爽口。冰菜新鮮,做沙律都幾好。飯叫咗大阪牛肉飯同咖哩炸雞飯。大阪牛肉飯有叫驚喜。同想像唔同,唔係用薄切牛肉片,而係用牛腩。牛腩厚身,軟熟,煮得入味。配埋牛肉汁好快就清咗成碗飯。咖哩炸雞飯正常發揮,炸雞脆口。叫兩個餐有四串串燒,大滿足。點咗香菇、秋葵、京蔥雞髀肉、豬腩葡萄卷。京蔥雞髀肉好juicy,燒蔥好香。。 京蔥雞髀肉好juicy,燒蔥好香。豬腩葡萄卷係必試。用豬腩片包住葡萄呢個組合好新鮮。葡萄減輕豬腩片嘅油膩感。聽日仲要返工,唯有以麥茶代酒,一邊飲,一邊食住燒生蠔。生蠔新鮮飽滿,仲保留多少少海水味。$88 半打好抵食。黎居酒屋好似嚟咗一轉日本小旅行。

前菜

大阪牛肉飯
咖哩炸雞飯正常發揮,炸雞脆口。
咖哩炸雞飯

香菇
京蔥雞髀肉、秋葵
豬腩葡萄卷

聽日仲要返工,唯有以麥茶代酒,一邊飲,一邊食住燒生蠔。
麥茶
生蠔新鮮飽滿,仲保留多少少海水味。$88 半打好抵食。
燒蠔
黎居酒屋好似嚟咗一轉日本小旅行。
2021-07-22
大阪牛肉飯
咖哩炸雞飯
豬腩葡萄卷
燒蠔
2021-07-20 184 瀏覽
呢日來到并不熟悉的『屯門市廣場』行街街,又陪身邊人行佢鍾意行嘅電器鋪,蘇寧,百老匯,豐澤,衛訊……都幾攰吖,就喺附近搵到間日本小店醫肚仔,佢就係『Chi Tachinomi 』。店舖唔太大唔太細,有二層的感覺,我諗係樓底高整出的效果,都幾特別,又唔擠迫,好有日本feel。两個人叫咗两個Set lunch,佢哋係『日本吉列蝦』和『鰻魚』套餐,仲跟有小食及飲品,有D需要加小小錢嘅,好似『玉子燒』就跟餐唔使加錢。『吉列蝦』係即炸,炸到香脆無比,而入邊的蝦都幾彈牙,玉子燒亦整得靚靚仔仔,唔為意以為係燒菠蘿添。『鰻魚』餐的鰻魚亦唔錯,飯就少咗D,我够食嘅,但如果男人食就未必够。『雞皮』係要加14蚊嘅跟餐食品,好特别,呢個就係睇食評時D人的推介,真心好食。『玄米茶』跟餐無需加錢,飲汽水就要加5蚊。『燒蠔』好juice,『棉花糖』外層薄脆,叫朋友估是何物,個個估係麵包,笑死我也。

2021-07-19 886 瀏覽
之前成日見到有人講呢間喺中環碼頭嘅日式小店個鰻魚飯好正,原來宜家屯市都開咗分店💛餐廳環境好靚,令人置身日本嘅居酒屋咁⛩特盛鰻魚定食 $138定食包咗一杯嘢飲,我哋叫咗凍麥茶🥃鰻魚飯果然冇令我哋失望,鰻魚燒得好有焦香味,而且一啲都唔腥,就算食到尾凍咗都係完全唔腥💯之前食過一啲鰻魚雖然係好有油香,不過好快就好膩,但呢度嘅鰻魚唔會話過肥或者過油,再撈埋燒汁同珍珠米,真係食到停唔到口🤤牛舌 (定食價+ $22)呢度嘅牛舌鹽燒嘅,味道好香👍🏻比較厚身,所以有少少韌~日本雞皮 $38每次去日本嘅居酒屋都一定會叫燒雞皮,呢度同喺日本食到嘅味道一樣!燒得好脆好香口😭錦爽雞雞髀肉 $48真係好好食,好有雞味(呢句唔係諗唔到寫乜而寫嘅廢話嚟🤣)外皮脆脆哋,而且肉質好嫩好juicy🤤牛肉粒 $38好腍一啲都唔韌,而且有油香👍🏻芝士年糕 $32比平時出面食到嘅軟身同冇咁煙韌,不過外皮同樣燒得好脆好香🍘原來除咗鰻魚飯出名,串燒亦都咁高質🤤呢度亦都有好多款式嘅日式定食🍱遲啲一定要encore!

特盛鰻魚定食 $138

牛舌 (定食價+ $22)
呢度嘅牛舌鹽燒嘅,味道好香👍🏻比較厚身,所以有少少韌~

日本雞皮 $38

錦爽雞雞髀肉 $48

牛肉粒 $38
好腍一啲都唔韌,而且有油香👍🏻

芝士年糕 $32
比平時出面食到嘅軟身同冇咁煙韌,不過外皮同樣燒得好脆好香🍘
芝士年糕

2021-07-08
午餐
芝士年糕
  • 鰻魚飯
2021-07-17 81 瀏覽
今天不想回家煮食,下班後與女友在屯門閒逛覓食。途經巿中心地下時,見到這間主打串燒日食。對日本的思鄉愁緒驟然加深,就決定在此用膳以慰心靈。餐廳設計咂出心裁,全店分兩層設計,門口轉角設有吧檯,然後落一層是座位區,配合一面落地玻璃,幽暗環境帶一點街光很是寫意。晚巿套餐包括前菜、飯類、兩類串燒及一杯飲品,每類各有數款選擇,種類可算豐富。我跟女友各自要了一個套餐,價錢亦算相宜。胡麻蕃茄及冰菜沙律:蕃茄沾上麻醬一直是開胃菜的首選,而冰菜沙律份量吸引。咖喱炸雞飯及大阪牛肉飯:炸雞香脆,炸粉不算厚,肉嫰多汁,咖啡汁香濃味甜,配上白飯實在一絕。而牛肉飯份量徧少,牛肉味極濃,但如果不喜牛酥味的可能會不習慣。京蔥雞髀肉及豬腩葡萄卷:雞髀肉燒得夠香有嚼口,京蔥的刺香十分惹味。豬腩肉油香包裏著葡萄的清甜,解膩又開胃。麥茶是唯一一款免費冷飲,而且能免費添加一次。
今天不想回家煮食,下班後與女友在屯門閒逛覓食。
途經巿中心地下時,見到這間主打串燒日食。
對日本的思鄉愁緒驟然加深,就決定在此用膳以慰心靈。

餐廳設計咂出心裁,全店分兩層設計,
門口轉角設有吧檯,然後落一層是座位區,
配合一面落地玻璃,幽暗環境帶一點街光很是寫意。

晚巿套餐包括前菜、飯類、兩類串燒及一杯飲品,
每類各有數款選擇,種類可算豐富。
我跟女友各自要了一個套餐,價錢亦算相宜。

胡麻蕃茄及冰菜沙律:
蕃茄沾上麻醬一直是開胃菜的首選,
而冰菜沙律份量吸引。

咖喱炸雞飯及大阪牛肉飯:
炸雞香脆,炸粉不算厚,肉嫰多汁,
咖啡汁香濃味甜,配上白飯實在一絕。
而牛肉飯份量徧少,牛肉味極濃,
但如果不喜牛酥味的可能會不習慣。

京蔥雞髀肉及豬腩葡萄卷:
雞髀肉燒得夠香有嚼口,京蔥的刺香十分惹味。
豬腩肉油香包裏著葡萄的清甜,解膩又開胃。

麥茶是唯一一款免費冷飲,而且能免費添加一次。
2021-07-17 64 瀏覽
匯豐撳錢過咗馬路, 原本想入返屯門市廣場搵食, 經過食店門口,店員推介是日燒蠔88蚊六隻,覺得好似好平, 結果就同阿媽入去試下首先 佢喺許留山嗰舊舖, 格局冇變分上下兩面,我阿媽腳痛就冇落下面,坐上面就係吧檯,對住整串燒嘅位,原本有啲驚佢大油煙,點知完全冇油煙,坐得非常舒服阿媽食乜都冇意見😑,所以叫咗一個晚餐+幾個小食咁樣前菜揀咗冰菜沙律原本都以為係普通嘢,食落真的非常非常好食, 又爽、清甜、口感非常特別主食:鰻魚飯串燒 : 京蔥雞髀肉店員推介生蠔+牛, 咁所以又叫咗一份蠔+牛我覺得呢個係所有嘢其中,最好食嘅係牛,生熟剛剛好,味料唔會掩蓋咗牛味, 食落好嫩口又唔係鬆肉粉嗰種燒蠔啱啱好熟,唔會太韌,同埋比想像中大隻+有鮮味, 88蚊六隻嚟講,都算非常有驚喜成個都屯門市特色食物唔多,呢個係少有唔係集團嘅嘢

阿媽食乜都冇意見😑,所以叫咗一個晚餐+幾個小食咁樣

主食:鰻魚飯

串燒 : 京蔥雞髀肉

店員推介生蠔+牛, 咁所以又叫咗一份蠔+牛

成個都屯門市特色食物唔多,呢個係少有唔係集團嘅嘢

2021-07-14
  • 燒蠔