2013-09-25
仲記得2013既年頭好想好豪食一餐生蠔所以就係咁搵有正生蠔既地方可惜一月一日好多地方都唔開如果唔係我第一篇食評應該就會奉獻左比依到事隔咁耐,友人簡左黎食慶生飯環境白色為主,幾優雅但枱之間比較窄,又容易會嘈D有烘焙過既唔同款麵包鐘意有唔同醬提供既心思生蠔有好多類今日叫左個CHEF RECOMMENDATION冇食過咁樣配搭既上面有泡泡,生蠔入面有自製既熱情果JELLY加埋微甜既忌廉係咪好怪?我都覺,新鮮感十足但味道就唔係特別好生蠔新鮮肥美,但同其他食材唔係好夾三文魚,賣相好得可惜連鐘意食三文魚既朋友都話麻麻的確係煮法上唔合心意睇落好滑好JUICY但食落太淋太軟冇咩口感同火侯,如果佢保留個皮,煎香佢咁上相信會好好多WAITER問我地覺得點我地如實話唔係咁好,佢都轉左煮法食客意見都差左反而我最冇期望既一味意粉令我一添再添好彈牙有致,唔太咸蜆肉好多好大隻,海水味仲KEEP到,好FRESH不過不失既羊肉配料多,食得和味但唔夠熱失左分黎之前已經睇定一定要食個CHOCOLATE GARDEN可惜依個花園令人好失望,點解實物同D圖差咁遠既冇咁豐富之餘原來用料好普通,夾埋一齊都唔好食既佢個底係扮泥既朱古
所以就係咁搵有正生蠔既地方
可惜一月一日好多地方都唔開
如果唔係我第一篇食評應該就會奉獻左比依到 事隔咁耐,友人簡左黎食慶生飯 環境白色為主,幾優雅但枱之間比較窄,又容易會嘈D 有烘焙過既唔同款麵包
鐘意有唔同醬提供既心思 生蠔有好多類
今日叫左個CHEF RECOMMENDATION
冇食過咁樣配搭既
上面有泡泡,生蠔入面有自製既熱情果JELLY
加埋微甜既忌廉
係咪好怪?我都覺,新鮮感十足
但味道就唔係特別好
生蠔新鮮肥美,但同其他食材唔係好夾 三文魚,賣相好得
可惜連鐘意食三文魚既朋友都話麻麻
的確係煮法上唔合心意
睇落好滑好JUICY
但食落太淋太軟
冇咩口感同火侯,如果佢保留個皮,煎香佢咁上相信會好好多
WAITER問我地覺得點
我地如實話唔係咁好,佢都轉左煮法食客意見都差左 反而我最冇期望既一味意粉令我一添再添
好彈牙有致,唔太咸
蜆肉好多好大隻,海水味仲KEEP到,好FRESH 不過不失既羊肉
配料多,食得和味
但唔夠熱失左分 黎之前已經睇定一定要食個CHOCOLATE GARDEN
可惜依個花園令人好失望,點解實物同D圖差咁遠既
冇咁豐富之餘原來用料好普通,夾埋一齊都唔好食既
佢個底係扮泥既朱古力,好碎味道又唔RICH
上面係朱古力雪糕同中間味道好似花生醬既CREAM
唔凍唔熱咁怪怪的 SOUFFLE正常啦,冇咩特別
FINE DINING水準黎講服務唔錯
食物要加把勁