餐廳: EverShine
資訊:

2022-08-16 223 瀏覽
喺中環呢個鬧市,有一個秘密花園咁嘅cafe,露天後花園座位環境清幽,可以有個地方比大家放鬆一下,如果怕熱嘅,都有少量室內座位!小店提供健康輕盈嘅食物,好似啲乳酪碗、乳酪芝士餅,而且menu會計埋卡路里比你睇,啱曬做gym同關注健康嘅朋友!------------------------------🐓◖慢煮雞胸肉伴薑黃椰菜花配柚子醋◗ $76雞胸肉香煎得嫩滑多汁,薑黃椰菜花味道清清地,煮得啱啱好,唔會話太濕或者太淋,頗有咬口!撈埋柚子醋,酸酸地好開胃,味道好清新,食用都唔會有負擔感!🧇◖紫薯窩夫伴海鹽焦糖及雪糕◗ $88窩夫偏薄,食落口感脆口,裏面夾住紫薯蓉,啖啖清甜嘅味道!窩夫嘅甜味主要黎自個紫薯,同埋面頭淋嘅焦糖醬。入口先食到海鹽嘅微鹹,然後就係焦糖嘅香味,最後食到紫薯窩夫嘅清甜,味道好有層次!☕️◖肉桂薑鮮奶咖啡◗ $44佢係隱藏menu黎,要問店員先有㗎!肉桂味濃郁,搭上薑嘅香氣,微辣幾暖胃。🍫◖仙氣朱古力◗ $55上枱一杯朱古力同一杯粉紅色嘅棉花糖,顏色好夢幻,淨係個樣已經贏咗!將朱古力撞落棉花糖到,棉花糖會溶咗為杯朱古力增加返啲甜味,仲帶有絲絲士多啤梨嘅香氣!撞曬成舊棉花糖都唔
🐓◖慢煮雞胸肉伴薑黃椰菜花配柚子醋◗ $76

🧇◖紫薯窩夫伴海鹽焦糖及雪糕◗ $88

☕️◖肉桂薑鮮奶咖啡◗ $44

🍫◖仙氣朱古力◗ $55
上枱一杯朱古力同一杯粉紅色嘅棉花糖,顏色好夢幻,淨係個樣已經贏咗!將朱古力撞落棉花糖到,棉花糖會溶咗為杯朱古力增加返啲甜味,仲帶有絲絲士多啤梨嘅香氣!撞曬成舊棉花糖都唔會話好甜,可可味幾幾濃郁!

🌟Encore指數:9/10
呢到全部嘢食嘢飲都好精緻好有特色,啱曬影相打卡📸!食物質素好高,而且唔算貴,平日喺呢頭返工都可以黎呢到抖下氣、放鬆一下!老闆本人都會親力親為,全部菜式都係佢諗出黎,又會超熱情同我地介紹,成間舖嘅氣氛幾溫馨,價錢又出乎意料地唔貴,絕對值得再訪!
中環鬧市中的後花園🪵💐一試色彩繽紛乳酪碗💗想試colourful yogurt bowl好耐🤤除咗賣相靚之外味道比想像中好味好多😍✿ 紅肉火龍果乳酪碗 $74最欣賞餐廳為配合注重健康人士,會備註乳酪碗有幾多蛋白質、碳水化合物同埋脂肪,非常有心思👍🏼乳酪用上火龍果去製作,顏色鮮艷。有多種水果,比較特別嘅材料仲有亞麻籽同埋黃金藜麥,番薯片都幾脆,成個組合健康美味👅✿ 黃金香辣蜆肉意粉 $78以意粉黎講,100蚊有找真系算系咁,好少食到蜆肉會mix埋辣味,都辣得幾滋味🔥蜆肉份量好多🤩加埋鹹蛋黃好香。✿ 仙氣朱古力 $55個樽超級得意😆旁邊系棉花糖🤍上面有玫瑰花瓣做點綴🌹朱古力吾會太甜,倒落棉花糖度就會溶咗,玩得又飲得🤎✿ 招牌藍莓乳酪雲石芝士餅 $58雲石甜品好靚🤍連隻碟都系雲石花紋☺️甜品用乳酪取代cream,口感輕盈,藍莓微微酸甜。P.s. 整體用餐體驗好好,系室外花園打卡位都幾多蚊🫠🦟食食吓落雨🌧室外都有帳幕,遮吾曬,好彩戈陣系就快食完。
中環鬧市中的後花園🪵💐

2022-05-02
下午茶
招牌藍莓乳酪雲石芝士餅
2022-07-16 152 瀏覽
EverShine評分:🌕🌕🌕🌕🌑今日去廣島做嘢順便睇吓中環有咩食,記得之前睇過ViuTV介紹過一間健康餐廳,咁就一於去試啦!餐廳裝修好友文青感覺,可以分做冷氣區同埋花園區,咁我揀咗最接近冷氣區嘅花園區咁就唔驚熱啦。同埋每張小枱上面都有一部迷你風扇所以唔使擔心太熱嘅情況。好貼心。同埋餐牌度亦都有標明每一道菜嘅卡路里,等自己清楚食咗嘅熱量唔使擔心變肥!咁我點咗餐廳主打嘅健康食品,藍色螺旋藻乳酪碗!藍色螺旋藻(藻藍蛋白)是一種源自藍綠色藻類的藍色顏料。富含蛋白質、維他命、礦物質、鐵、類胡蘿蔔素和抗氧化劑,可幫助保護細胞免受傷害。藍色螺旋藻具有很高的營養含量,可以增強免疫系統,增加新陳代謝並改善消化!我都係第一次試,出乎意料地真係好味健康又賣相討好。但係有少少建議,個Spoon的花紋有啲刮嘴,希望可以換一換😆
EverShine

評分:🌕🌕🌕🌕🌑

2022-07-13 127 瀏覽
位於中環的秘密花園cafe <EverShine>店子細細原來別有洞天如果天氣不太熱可以選擇花園露台雅座或是可以選擇室內的少量位置紫薯窩夫配焦糖海鹽和雪糕不同的生果令整個窩夫顏色更豐富熱烘烘的窩夫加上冰凍的雪糕確是炎炎夏日的一大享受輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉意粉充滿着黑松露的香氣如果帶子份量再多些便更好了這杯飲品的名字是藍天白雲其實是海鹽焦糖香蕉藍螺旋藻牛奶除了適合拍照亦非常健康喝下去不會太甜但仍嚐到香蕉牛奶的味道mocha的賣相也很好咖啡和奶的平衡恰到好處老闆娘人很好會主動幫忙拍照牆上也有不少關於店舖的報道可見其受歡迎程度
位於中環的秘密花園cafe <EverShine>

• 輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉
  • 藍天白雲
  • 紫薯窩夫配焦糖海鹽和雪糕
2022-07-10 114 瀏覽
估唔到係中環都有一間隱世、以健康為賣點嘅秘密花園cafe💐 要食得健康有營又要IGable,通常都好貴,但呢間CP值好高,平均每道菜100蚊唔洗,真係經濟又實惠🥰 而且每道菜式都有kcal寫埋,方便怕食得太肥又饞嘴嘅lady💕🥣輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 $78上枱前已經聞到濃濃嘅黑松露香味,食一口帶子,厚實又彈牙🤤 而且意粉掛汁又creamy😋 絕對唔會乾爭爭,真係juicy又好味🤩🥣香草忌廉汁配意式芝士菠菜雲吞 $74普遍出面嘅意式雲吞都係比較虛有其表,無咩內餡,但呢間嘅芝士菠菜雲吞絕對內外兼備😻 芝士菠菜奶香味濃,非常滑溜😽🥣紅肉火龍果乳酪碗 $74一望見搶眼嘅紫紅色乳酪碗,瞬間比佢吸引咗眼球😍 乳酪嘅味道係火龍果味,唔單上賣相精緻、材料都好多,包括有亞麻籽、香蕉、番薯片、士多啤梨、藍莓,真係口感超豐富,而呢碗只係426 kcal,食完都唔驚肥🙈🙈🍵有機抹茶鮮奶 $50☕️仙氣朱古力 $55

🥣輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 $78

🥣香草忌廉汁配意式芝士菠菜雲吞 $74

🥣紅肉火龍果乳酪碗 $74

🍵有機抹茶鮮奶 $50

☕️仙氣朱古力 $55
2022-07-04 99 瀏覽
喺呢個中環卑利街, 地舖入面竟然有個露天cafe ? 幾過癮呀喺個天井位整個露天茶座,  係幾過癮嘅, 而佢室內嘅位置都幾chill, 我就點咗個【羅勒醬配巴馬火腿長通粉】 中規中矩, 又唔係特別好食又唔係特別難食, 然後我再嗌咗杯【男神】嘅飲品, 據說入面有蝶豆花, 薄荷檸檬,無忘我, 我就覺得好似飲水咁樣, 冇乜草嘅味道,打card ok ge
2022-06-23 129 瀏覽
同朋友去中環行街同去cafe坐低食嘢傾偈,依間主打健康主題嘅Cafe就吸引到我啦🤩除咗嘢食好健康之外,餐廳環境仲十分靚,有一種去咗秘密花園嘅感覺🤩 坐喺度食嘢真係勁chill😆因為最近行緊低carbs,依間勁好有慢煮雞胸肉伴姜黃椰菜花😋 慢煮雞胸一定都唔柴 好嫩口配埋椰菜花真係好好味!唯一美中不足就係椰菜花飯分量比較細😢另外亦都叫左杯熱既hojicha latte! 焙茶味超濃好好飲😋餐素食物質素好,環境舒服,價錢亦都係好相宜!十分推介大家一試!

2022-03-19
☕️️ Cafe for chilling — Evershine✨ 上班一族必到嘅秘密花園⛲️🥳#90cp中環篇 #90cpCafe篇➖➖➖➖➖身為中環打工仔,lunch time嘅時間都係分秒必爭🥵 香港呢個城市就係咁19,連喘息嘅時間都係奢侈🥲 早排發現係中環鬧市中嘅呢一間Cafe,偏偏就有種秘密花園嘅感覺🤫 而且食物方面都走健康路線,啱晒各位做開”尖”嘅健康人士💪🏻美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 紅肉火龍果乳酪碗 $72健康首選,又打卡靚就一定係佢哋勁有特色嘅乳酪碗🤪 款款都好靚而我就揀咗紅肉火龍果,其實火龍果味唔算太突出,不過佢嘅配料十分之足,唔單止有番薯片,而且仲有藍莓士多啤梨等雜果,撈埋一齊口感都幾豐富😏 仲要佢寫到明係幾多卡路里,包保你唔會超標!🔸 輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 $78一貫餐廳嘅作風行健康路線,佢嘅意粉都唔算太油膩,反而幾啱我胃口😌 帶子就大大粒有三粒,份量唔算太多,整體都唔錯但係就冇前者咁突出😗🍫仙氣朱古力 $55齋睇佢個樣都冇得輸,將朱古力撞落棉花糖😍 咁做亦都

#90cp中環篇 #90cpCafe篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 紅肉火龍果乳酪碗 $72

🔸 輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 $78

🍫仙氣朱古力 $55
齋睇佢個樣都冇得輸,將朱古力撞落棉花糖😍 咁做亦都唔會令佢太甜,反而係覺得佢朱古力味都幾濃郁,而且影相一流igable 到爆🔥

☁️藍天白雲 $55
飲品方面都係非常igable😙 材料就有藍螺旋藻,香蕉,海鹽焦糖同埋牛奶🍼 味道鹹鹹地之餘又但有少少牛奶嘅甜味,而且反而我覺得香蕉味好重,有少少喧賓奪主🙈 整體都係幾特別嘅都值得一試!但我都係鍾意朱古力多啲🍫😂

✅ 嘢食方面全部都好有特色而且好啱影相打卡🤫📸 店員服務態度亦都非常之好,價錢又出乎意料地唔貴,絕對會再嚟!

❌ 雖然佢除咗室內嘅位置亦都有花園座位,但整體空間感亦都係細同埋有啲壓迫😗

💡溫馨提示💡
題外話原來舖頭都有咖啡拉花學😆 夜晚佢哋就會進行小班教學,有興趣嘅都可以DM問吓佢哋!
➖➖➖➖➖
📍 EverShine (中環)
中環卑利街13號地下
  • 紅肉火龍果乳酪碗
  • 仙氣朱古力
2022-06-11 138 瀏覽
二訪這間主打健康又美味的小清新cafe,餐牌上標明了每款食物的營養成分🧮令每位注重健康的食客都可放心點餐💕非常有用心上次後悔沒有點選cafe的人氣單品,這次特意再來一試 ❥ 藍色螺旋藻乳酪碗($78)天然健康又美味,甜味主要來自水果💕且有大量烘乾的蕃薯片增加口感❥ 香草忌廉汁配意式芝士雲吞($74)意式雲吞粒粒飽滿,用了忌廉汁卻沒有膩感❥ 招牌藍莓乳酪雲石芝士餅($58)酸甜味道平衡得剛好,質感較軟滑,用了乳酪令蛋糕整體比較輕盈💞❥ Lady 女神($58 / pot)玫瑰及洛神花的味道較為突出,酸酸甜甜的花茶,用來配芝士蛋糕非常不錯👍🏻❥ 不設加一
上次後悔沒有點選cafe的人氣單品,這次特意再來一試

❥ 藍色螺旋藻乳酪碗($78)

❥ 香草忌廉汁配意式芝士雲吞($74)

意式雲吞粒粒飽滿,用了忌廉汁卻沒有膩感

❥ 招牌藍莓乳酪雲石芝士餅($58)

❥ Lady 女神($58 / pot)

❥ 不設加一
2022-06-11
  • 藍色螺旋藻乳酪碗
  • 女神
  • 招牌藍莓乳酪雲石芝士餅
2022-05-25 121 瀏覽
今日係中環食左個靚lunch輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 ($78):帶子肉質厚實,煎得呈金黃色,新鮮彈牙,可謂外脆内juicy,亦有一陣鮮甜味。意粉口感煙韌彈牙,黑松露用量毫不吝嗇,每條意粉都沾滿黑松露,味道香濃creamy。牛肝菌令意粉帶來濃厚菌香, 清新既菠菜為意粉帶來自然顏色紫薯窩夫伴海鹽焦糖及雪糕($88):窩夫有烘烤的香味,外脆內軟。入面有綿密既紫薯蓉,配菜有紫薯片、鮮甜嘅士多啤梨同提子,帶來豐富同fresh既口感,伴一口雲呢拿雪糕及焦糖咖啡,更加完美焦糖鮮奶咖啡(+$25): 焦糖既香甜配上香濃咖啡,不單令每一口味道更添層次感,焦糖既微甜更能突出咖啡既甘香,加$25就可以飲到杯又靚又好飲咖啡,好滿足
今日係中環食左個靚lunch

2022-05-20 92 瀏覽
呢間Cafe門面睇落好細 但係其實佢有個迷你室外後花園 打卡真係一流好欣賞呢度嘅食物係有寫埋卡路里同埋營養成分 感覺好健康上次就嚟食咗個火龍果乳酪碗 賣相真係好靚 火龍果乳酪粉紅色 面頭再鋪滿水果 食落真係好清新 再加埋乾番薯同紫薯片 口感真係好豐富🥰
好欣賞呢度嘅食物係有寫埋卡路里同埋營養成分 感覺好健康
2022-05-16 80 瀏覽
🍨藍色螺旋藻乳酪 -$78藍色乳酪上包括香蕉、草莓等水果,加上亞麻籽及蕃薯片等配料,增加口感。感覺健康有營養又幾好味😃🍝帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 -$78帶子彈牙鮮甜、配上濃厚黑松露醬,味道豐富。唯意粉份量略少,不太飽肚😂☁️藍天白雲(海鹽焦糖香蕉藍螺旋藻牛奶) -$55好有趣!好有新鮮感!🤩好似啫喱嘅螺旋藻加上牛奶,飲落杰身;加上鹹鹹地嘅牛奶,味道新奇又幾好飲☺️🍬棉花糖凍朱古力奶 -$50朱古力夠濃🍫加甜甜棉花糖,外觀都夠打卡
🍨藍色螺旋藻乳酪 -$78
感覺健康有營養又幾好味😃

🍝帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 -$78

☁️藍天白雲(海鹽焦糖香蕉藍螺旋藻牛奶) -$55
好有趣!好有新鮮感!🤩

🍬棉花糖凍朱古力奶 -$50
朱古力夠濃🍫加甜甜棉花糖,外觀都夠打卡
上環近年愈開愈多新型嘅cafe,最近就比呢間餐廳吸引咗我啦🥰因為佢地主打健康嘅食物,唔單止可以影相打下卡之外,仲照顧返食客嘅健康營養🤩餐廳仲有個小花園,坐係到食野真係夠哂chill😆🥢藍色螺旋藻乳酪杯 $78呢到嘅乳酪杯都好熱門架🤩乳酪嘅味道係香蕉味🤤賣相又靚、材料又多,分別有香蕉、亞麻籽、番薯片、藍莓🫐士多啤梨等等,十分豐富😚呢碗只係480卡路里,食完都唔怕會肥😆而且乳酪有助排便,想腸臟健康啲都可以試下食呢杯乳酪杯😌🥢紫薯窩夫配焦糖海鹽和雪糕 $88賣相好吸引😃上面有紫薯片、士多啤梨🍓藍莓做裝飾🫐😜唔同營養價值嘅水果都有👍🏻👍🏻食完都唔怕熱氣😜而窩夫口感好鬆脆😋裏面仲加入左紫薯😚好惹味呀🥺中間仲有一大球雪糕,增加左唔少美味🥳🥢蜂蜜芥末雞翼 $38雞翼夠哂入味🤤同蜂蜜同芥末嘅味道好夾😝令人食唔停口😆真係值得一叫☺️👍🏻🍸藍天白雲 $55呢排粉藍色嘅飲品其實係海鹽焦糖香蕉螺旋藻牛奶黎嘅😜 佢嘅賣相好似富士山咁🤩真係好吸精好igable🥳飲落仲聞到好濃郁嘅香蕉味,味道都幾好飲架😜因為螺旋藻有助緩解過敏同有抗氧化作用,大家影相之餘仲可以保健養生😛真係唔好錯過啦🍵有機抹茶鮮奶 $44拉花做到超靚

🥢藍色螺旋藻乳酪杯 $78

🥢紫薯窩夫配焦糖海鹽和雪糕 $88

🥢蜂蜜芥末雞翼 $38

🍸藍天白雲 $55

🍵有機抹茶鮮奶 $44
拉花做到超靚🤩顏色好自然👍🏻抹茶同埋牛奶配合得好好,味道好平衡🤩聞到茶香味道,質感香滑🥰真係好好飲😝
2022-05-03 175 瀏覽
Ever Shine🪴@ever_shinehk見到個名自然會聯想到健康同埋植物🌿中環好似特別多主打健康路線嘅餐廳,然而「中環」加埋「健康」呢4個字,就好似等於「貴」🤑 但店主Mabel希望大家都可以食得健康開心,因此定價都比附近嘅餐廳cafe更大眾化💡因為舖租嘅考慮,空間普遍都比較細,相信大家都習慣了🗂 但係係忙碌嘅工作中,有時都想搵個寧靜舒適嘅環境chill一chill⛱ 餐廳室內位置係bar枱,而行到尾仲有個露天草地小花園🌻 餐牌menu上好透明咁列出每樣食物嘅卡路里、蛋白質、碳水化合物、總脂肪🥽紅肉火龍果乳酪碗💥Calories 426 Kcal |Protein 11.5g|Carbohydrates 85.2g|Fat 10g製作認真 |準備食材嘅時候偷𥄫到店主先用電子磅量好曬所有需要嘅食材,再慢慢擺盤⚖️ 咁就可以make sure 跟足營養成分,Keep緊fit嘅大家都唔洗怕超標✌🏼色彩繽紛|紅肉火龍果加yogurt做個base,再加新鮮水果🍓🫐🍇🍌,Superfood亞麻籽,蕃薯紫薯片🍠,甚至加埋食用花🌸 係睇得又食得🤩香蒜牛油黑松露雞翼🧄Calories 303 Kc
Ever Shine🪴
@ever_shinehk

見到個名自然會聯想到健康同埋植物🌿

紅肉火龍果乳酪碗💥

香蒜牛油黑松露雞翼🧄
Calories 303 Kcal |Protein 24g|Carbohydrates 0g|Fat 18g
香蒜牛油黑松露雞翼

一睇個名嘅用料就覺得好邪惡,但望真啲個卡路里又唔算好高,就決定試一試啦🤫 三樣食材都係味道偏濃,但係一啖咬落去真係三種味道都咁平均,平分秋色🚦

伯爵茶鮮奶Earl Grey Tea Latte🍂
有機抹茶鮮奶 Iced Organic Matcha Latte🍃
伯爵茶鮮奶

嗌Bowl/Main可以$15加杯<$40嘅飲品
一向偏好茶味嘅latte🥛 天氣咁熱就毫不猶豫咁即刻嗌杯凍飲,但之後望到隔離枱杯熱飲有埋好靚嘅拉花,有少少後悔,就嗌多杯熱嘅啦🙊 Earl grey味道相對比Matcha濃少少,調味低甜😌

店主超nice,感受到佢對烹飪嘅熱誠同埋執著❤️ 餐廳周圍都貼滿唔同嘅媒體報道 🕺🏼 先知道原來店主同餐廳都大有來頭,店主Mabel曾經係廚藝比賽獲獎,亦都出版過幾本食譜書🏅
香蒜牛油黑松露雞翼
伯爵茶鮮奶
📍趁復活節長假期過海行下😎發現到呢間睇得又食得既打卡餐廳😍😍😍(5分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌑黃金香辣蜆肉意粉($78)呢個意粉好有驚喜,食落有啲黃薑粉既味道,同埋有好多蜆肉🤤意粉煮得夠彈牙,同埋個汁煮得好惹味同夠曬辣,岩曬鍾意食辣既朋友😎紅肉火龍果乳酪碗($74)呢個乳酪碗推薦推薦🥰🥰👍🏻顏色鮮艷,一望就覺得胃口大開😎😎雖然望落細細碗以為會唔夠飽,但其實食落超級多新鮮既生果,有提子🍇,奇異果🥝,香蕉🍌,仲有亞麻籽,蕃薯乾,飽肚之餘每食一啖都好有口感😋蜂蜜芥末雞翼三隻($38)雞翼整得好嫩滑,蜜糖芥末汁加埋落去好好味🤤🤤同埋呢個汁配雞翼係出邊都比較少見🧐但食落又出奇地夾🤪一個人清曬成碟都無難度😆仙氣朱古力(凍)($55)呢個應該係呢到打卡No.1既飲品,有得飲又有得玩,當你倒左啲朱古力落去棉花糖就會同朱古力溶為一體😆😆我地拍左片不過有啲fail就唔post喇🤣🤣朱古力飲落唔會好甜,感覺健康過平時飲個啲,同埋個杯仲係心心杯,好特別又打卡able🥰🥰海鹽焦糖紫薯牛奶(凍)($55)呢個飲品又係吸睛之餘又好好飲😍😍😍用飲管一吸,你可以食到底部有好多紫薯粒粒,同時又會飲到淡淡既海鹽味,加埋冰

(5分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
黃金香辣蜆肉意粉($78)
黃金香辣蜆肉意粉

紅肉火龍果乳酪碗($74)
呢個乳酪碗推薦推薦🥰🥰👍🏻
紅肉火龍果乳酪碗

蜂蜜芥末雞翼三隻($38)
蜂蜜芥末雞翼

仙氣朱古力(凍)($55)
仙氣朱古力

海鹽焦糖紫薯牛奶(凍)($55)
呢個飲品又係吸睛之餘又好好飲😍😍😍用飲管一吸,你可以食到底部有好多紫薯粒粒,同時又會飲到淡淡既海鹽味,加埋冰凍既牛奶簡直透心涼🤩🤩
海鹽焦糖紫薯牛奶

價錢:🌕🌕🌕🌖🌑
食品單品既價錢同平時cafe都唔差好多,位置於中環呢個地段黎講我覺得係完全可接受,同埋佢係冇收加一服務費🤩🤩份量對女仔黎講完全岩岩好,呢到絕對岩曬約埋閨密黎打卡同傾計👯‍♀️

交通:🌕🌕🌕🌘🌑
位於中環卑利街,對於我地少出市區既新界牛黎講唔算話好方便,不過係紅隧搭隧巴係威靈頓街落行幾分鐘都好方便,或者搭地鐵去到中環站都係行5分鐘左右😁😁不過呢啲地段就唔好諗渣車喇🤣🤣食完順便慢慢行下附近既大館/PMQ chill下咁就一日喇❤️

環境:🌕🌕🌕🌕🌑
睇得出鋪頭好有心機佈置,我地當日坐係戶外位置,可惜當日係陰天,唔係係藍天白雲底下食就更有feel,室內位置係bar枱適合一個人自己黎chill下,仲有鋪頭外面既位置都好正,可以望住人來人往既街道嘆野食又係另一個感覺😝

性價比:🌕🌕🌕🌕🌑
呢個餐廳既店主超級有禮同feel到佢對食物既熱誠,聽到佢都會同各位食客講解下Menu同推介食物,餐牌上面仲有埋食物既卡路里,最岩鍾意食野又怕肥既女仔😝😝
午餐
蜂蜜芥末雞翼