餐廳: EverShine
資訊:

📍Central 中環啲野食賣相同味道都唔錯✨花花唯美嘅dishes🥰🌹同埋價錢都合理 唔會太貴😙 重點有埋menu有寫到卡路里幾多~ 健康人士可以去食😆!!! 性價比幾高🎐 值得一試📸-✨ 𝗘𝘃𝗲𝗿𝘀𝗵𝗶𝗻𝗲 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗖𝗹𝗮𝗺 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶 $𝟳𝟴✨ 𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗦𝗽𝗶𝗻𝗮𝗰𝗵 𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗮𝘂𝘁é𝗲𝗱 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽𝘀 𝗔𝗻𝗱 𝗽𝗼𝗿𝗰𝗶𝗻𝗶 $𝟳𝟴 👑✨ 𝗦𝗽𝗶𝗿𝘂𝗹𝗶𝗻𝗮 𝘀𝗺𝗼𝗼𝘁𝗵𝗶𝗲 𝗯𝗼𝘄𝗹 $𝟳𝟴 🌸 ✨ 𝗣𝘂𝗿𝗽𝗹𝗲 𝗽𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝘄𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 𝘀𝗲𝗮 𝘀𝗮𝗹𝘁 𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹 𝘀𝘆𝗿𝘂𝗽 $𝟴𝟴 🌸 ✨ 𝗢𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝗰 𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟱𝟬 ✨ 𝗚𝗼𝗹𝗱𝗲𝗻 𝗠𝗶𝗹𝗸 $𝟱𝟱-𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗦𝗽𝗶𝗻𝗮𝗰𝗵 𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶值得一試✨ 意粉彈牙有咬口😍 亦都十分creamy☺️ 黑松露唔會太膩啱啱好🥰 同埋兩粒帶子都煎得好好食😋𝗦𝗽𝗶𝗿𝘂𝗹𝗶𝗻𝗮 𝘀𝗺𝗼𝗼𝘁𝗵𝗶𝗲 𝗯𝗼𝘄𝗹藍色超leng💙 水果都好新鮮🍇🍓 乳酪甜味來自🍌 所以整體都好健

📍Central 中環

✨ 𝗢𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝗰 𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟱𝟬

✨ 𝗚𝗼𝗹𝗱𝗲𝗻 𝗠𝗶𝗹𝗸 $𝟱𝟱

𝗦𝗽𝗶𝗿𝘂𝗹𝗶𝗻𝗮 𝘀𝗺𝗼𝗼𝘁𝗵𝗶𝗲 𝗯𝗼𝘄𝗹藍色超leng💙 水果都好新鮮🍇🍓 乳酪甜味來自🍌 所以整體都好健康 同埋真係好靚🥰

𝗣𝘂𝗿𝗽𝗹𝗲 𝗽𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝘄𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲 裡面係紫薯蓉🍠 有好多花瓣擺盤🤩 一共四塊好夠飽😋
🗝 地址唔近地鐵站, 記得看Google map🤣
2022-02-19 70 瀏覽
無意之中經過呢間小清新餐廳由白雪雪嘅室內走到小花園嘅室外店主係餐牌上好有心思咁例出每款食物嘅卡路里好適合健康飲食嘅朋友仔香煎比目魚配檸檬牛油汁伴意粉煎至金黃色嘅比目魚外皮香脆 肉質好滑,但係都比較多骨意粉煮得爽口,檸檬牛油汁酸酸甜甜相比一般忌廉醬味道更清新原味乳酪碗好足料,滿滿嘅生果亞麻籽、番薯芋頭脆片同藜麥脆脆口感同味道都好夠層次但乳酪再酸啲就好Cappuccino咖啡味香濃,口感細滑味道不錯
無意之中經過呢間小清新餐廳
由白雪雪嘅室內走到小花園嘅室外
店主係餐牌上好有心思咁例出每款食物嘅卡路里
好適合健康飲食嘅朋友仔

煎至金黃色嘅比目魚外皮香脆
肉質好滑,但係都比較多骨
意粉煮得爽口,檸檬牛油汁酸酸甜甜
相比一般忌廉醬味道更清新

好足料,滿滿嘅生果
亞麻籽、番薯芋頭脆片同藜麥脆脆
口感同味道都好夠層次

但乳酪再酸啲就好

Cappuccino
咖啡味香濃,口感細滑
味道不錯
2022-02-08
午餐
2022-02-16 27 瀏覽
依家冇咗晚市,難得又約到呢位朋友仔食個lunch,我哋就入咗呢間cafe chill 下啦😗😗我哋叫咗兩個意粉🍝+兩杯嘢飲🧃去度過開心嘅lunch😋😋😋- 帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉🍝 $78帶子厚身,兩邊表面煎香,易咬唔韌。份量唔多,得兩粒,賣相差啲啲,想佢俾多1-2粒😆😆😆個意粉唔係一咬就斷,有彈牙口感。意粉有用cream煮,佢嘅黑松露醬係就咁加係面嘅,食嗰陣要自己撈撈佢,味道唔濃。但正正係個cream,令到成碟嘢嘅味道豐富咗,唔漏。而佢地份量岩岩好,夠飽!- 黃金香辣蜆肉意粉🍝 $78賣相靚過上面碟意粉啦📸📸📸佢啲蜆肉唔韌,雖然碟嘢係辣,但都食到佢嘅鮮甜味!加上啲蜆肉唔係一上碟就甩晒,證明係新鮮嘅!👍🏻👍🏻👍🏻意粉都係有咬口彈牙,唔係一夾就斷。面而佢嘅味道同個名一樣,香~辣~ 食得辣嘅朋友仔會覺得唔辣。份量都係岩岩好嘅。推🙌🏻- 女神(熱)🍵 $40朋友仔話要叫呢杯女神試下,佢話酸酸地,又有少少🤏🏻玫瑰味🌹,幾開胃。見佢真身,打卡一流📸📸📸- 玫瑰鮮奶咖啡 (熱)☕️ $44因為我一直搵緊邊度有啲好飲嘅Rose Latte,所以就叫咗呢杯試試佢😏😏😏第一啖已經有玫瑰味🌹,飲到最尾都仲

我哋叫咗兩個意粉🍝+兩杯嘢飲🧃去度過開心嘅lunch😋😋😋

- 帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉🍝 $78

- 黃金香辣蜆肉意粉🍝 $78
推🙌🏻

- 女神(熱)🍵 $40

- 玫瑰鮮奶咖啡 (熱)☕️ $44
第一啖已經有玫瑰味🌹,飲到最尾都仲有玫瑰味🌹。佢嘅玫瑰味🌹唔會話好搶晒成杯嘢,你都仲係會飲到咖啡嘅苦味,成件事唔漏,幾夾!😋😋😋雖然佢唔係我試過最好飲嘅嗰杯,但都係top 3(暫時)。
推🙌🏻
  • 黃金香辣蜆肉意粉
  • 玫瑰鮮奶咖啡
2022-02-13 20 瀏覽
小店環境好靚 好適合港女打卡🥰乳酪碗低糖好健康,有好多生果同埋番薯乾喺上面,而且仲喺餐牌度mark左卡路里👍🏻金黃香辣蜆肉意粉隻醬,有鹹蛋黃同埋沙嗲醬味喺入面,好特別而且好多蜆肉,食落好肥美好正😍
小店環境好靚 好適合港女打卡🥰
  • EverShine黃金香辣蜆肉意粉
2022-02-12 22 瀏覽
📍 Ever Shine好食指數🌟8/10 高質Cafe紫薯窩夫半海鹽焦糖雪糕🍦紫薯窩夫超級高質除咗成個窩夫面頭嘅脆脆紫薯脆片之外仲有窩夫裏邊亦都有唔少嘅紫薯粒成個窩夫即叫即整需時15至20分鐘先有新鮮嘅窩夫食窩夫嘅質感係底面都好趣嘅亦都唔會好口好重粉嘅味道所以一個人食都啱啱好窩夫嘅表面再加上焦糖同埋海鹽我個人認為海鹽嘅份量略為重手一路食窩夫嘅時候都感受到佢嗰浸鹹味焦糖味就相反比較淡見到焦糖嘅份量亦都唔多比較似裝飾品多啲雪糕方面用上雲呢拿味嘅雪糕表面就鋪滿左焦糖,海鹽,仲有紫薯脆片,同埋碟豆花瓣半碟嘅邊仲會圍住士多啤梨🍓,同埋提子🍇呢兩樣生果都切到一片片咁整體而言成件窩夫嘅賣相都好吸引食落嘅口感亦都好豐富喺疫情之下六點前堂食都係一個食Tea嘅好選擇
📍 Ever Shine

焦糖味就相反比較淡
見到焦糖嘅份量亦都唔多
比較似裝飾品多啲

雪糕方面用上雲呢拿味嘅雪糕
表面就鋪滿左焦糖,海鹽,仲有紫薯脆片,同埋碟豆花瓣
半碟嘅邊仲會圍住士多啤梨🍓,同埋提子🍇
呢兩樣生果都切到一片片咁

整體而言成件窩夫嘅賣相都好吸引
食落嘅口感亦都好豐富
喺疫情之下六點前堂食
都係一個食Tea嘅好選擇
紫薯窩夫
紫薯窩夫
在我的 After Christmas Staycation 第二天,由尖沙咀搭船到中環,我終於的起心肝專程幫襯位於中環卑利街的 <EverShine>! 早前,我留意到 社交平台,一位中環返工的男食友間中來幫襯!所以,我都會記住店名!當日好凍,只有 9~12度,12:00 前來到中環已經有12度!大約 12:00,踏入餐廳,當時仍然大把位! 店子設有室內及室外用餐區,店主花心思佈置,色彩繽紛的假花擺設遍佈全店,每個角落都是打卡位! 可是,陰天又雨粉粉,室外的秘密花園幾靚又吸引! 卻是缺乏陽光,相對失色!我還是選擇室外的 2人枱,剛好有簷篷,所以,落雨都無有怕!Menu水味帶甘甜,很適合不喜歡飲水的我!羅勒巴馬火腿長通粉 $76羅勒醬既清新又入味!長通粉熱辣辣之餘,還富彈性,口感討好! 巴馬火腿油潤鹹香!喜 (杯) $40呈通紅色,加入豔麗桃紅的千日紅、酸度高的山楂,酸中帶微甜,十分開胃!玻璃杯設計獨特,厚身之餘,內籠是心形!就算我在室外,食完長通粉才飲用,依然保持幾熱!另外有茶隔分開茶葉!

大約 12:00,踏入餐廳,當時仍然大把位!
 可是,陰天又雨粉粉,室外的秘密花園幾靚又吸引!
 卻是缺乏陽光,相對失色!

我還是選擇室外的 2人枱,剛好有簷篷,所以,落雨都無有怕!

Menu

味帶甘甜,很適合不喜歡飲水的我!

羅勒巴馬火腿長通粉 $76
羅勒醬既清新又入味!

長通粉熱辣辣之餘,還富彈性,口感討好!
 巴馬火腿油潤鹹香!
羅勒巴馬火腿長通粉
喜 (杯) $40

另外有茶隔分開茶葉!
2021-12-27
羅勒巴馬火腿長通粉
2022-02-10 902 瀏覽
好耐之前已經好想黎呢間evershine!見佢地室外位置設計得好靚,將一個角落擺滿各款花朵🌼🌸🌻🌺同時感受住天然陽光,充滿休閒又舒服既感覺.好欣賞佢地會將餐牌內既食品加上卡路里,增加每項食品既透明度之餘亦可以為on diet中既人減少煩惱,減肥都可以選擇到適合自己既食品.不是on diet中既人都可食食得健康d.輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉以刺身級帶子作為意粉既主配料,帶子煎得金黃香口,肉身亦相當厚.帶子刺身甘甜而且充滿彈牙口感.圓身意粉彈牙唔會過腍,加上牛肝菌後令意粉充滿濃厚菌香,再配上清新既菠菜後平衡左整道意粉濃膩感,食完都唔會覺得好heavy.EverShine黃金香辣蜆肉意粉以喇沙醬再配合中式風味既鹹蛋黃黎個東南亞同中式fusion菜.香濃既喇沙醬加入意粉內炒香後變得相當惹味香口,意粉間帶住鹹香及濃郁鹹蛋黃粒.旁邊加上鮮甜既蜆肉令意粉更鮮味.紅肉火龍果乳酪碗淨係賣相已經不得了!帶住紅肉火龍果既夢幻粉紫色.乳酪上加上大量水果,superfood既亞麻籽,蕃薯及紫薯片.水果款式好多,有香蕉,士多啤梨,藍莓,青葡萄及葡萄.新鮮既水果配上紅肉火龍果後令味道更清新,再加上香脆既蕃薯片令口

輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉

EverShine黃金香辣蜆肉意粉

紅肉火龍果乳酪碗
淨係賣相已經不得了!帶住紅肉火龍果既夢幻粉紫色.乳酪上加上大量水果,superfood既亞麻籽,蕃薯及紫薯片.水果款式好多,有香蕉,士多啤梨,藍莓,青葡萄及葡萄.新鮮既水果配上紅肉火龍果後令味道更清新,再加上香脆既蕃薯片令口感更豐富.

仙氣朱古力
一上枱見到果然仙氣,以玻璃透明盒仔牛奶器皿裝住朱古力,旁邊既杯面就放上一層好高既棉花糖.將朱古力慢慢倒入杯內,將棉花糖溶化及穿透既朱古力慢慢係杯內盛滿,成個過程好治癒.朱古力濃郁醇香而且香滑又唔會過甜膩,中間帶住淡淡棉花糖香.

藍天白雲 (海鹽焦糖香蕉螺旋藻牛奶)
帶住天空粉藍色同樣好吸引,飲落充滿香蕉濃郁口味及香滑口感.整個味道唔會好甜而且每啖都好滿足.牛奶上打上一層泡沫,再係泡沫上灑上少少花瓣,真係超打卡able.
午餐
  • 紅肉火龍果乳酪碗
  • 帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉
  • 仙氣朱古力
有日同男朋友行完街發現咗中環哩個小小嘅後花園,真係好靚好特別,所以好想同大家分享一下💗哩間Cafe叫EverShine,由店主Mable親自主理❤️ 坐位位置分三部分,門口/室內/室外❤️ 門口位置只可以容納兩個人,如果想兩個人傾計/一個人喺度一邊嘆住咖啡一邊欣賞街外邊嘅人嘅活動,都不失為一件樂事☺️室內以白色雲石做主題,優雅而大方舒適;室外側打造成一個後花園,感覺好relaxing 💗哩間Cafe真係特別適合注重健康嘅朋友嚟食,因為餐牌上會標明每一款食物嘅卡路里,當中嘅碳水化合物/蛋白質/脂肪都會寫埋出嚟🥰真係好窩心💓價錢方面十分親民,一般出面打卡餐廳一個意粉都至少$100以上,哩度竟然$100都唔駛仲要大大碟,真係好抵食💗一般餐廳一開始會比杯水嚟,但Evershine係比一杯花茶你,杯花茶好好飲,好Fresh🍵 我地叫咗兩個Pasta,兩杯飲品,一件Cake 💗羅勒醬配巴馬火腿長通粉羅勒醬味道香濃清新,甜甜地有少少簿荷味💗巴馬火腿帶咸香,兩者加埋惹味開胃💗輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉帶子好大粒好鮮甜,黑松露醬味道濃郁💗意粉煮得岩岩好😋好彈牙👍🏻Americano咖啡味微酸,係我鐘意飲嘅味

我地叫咗兩個Pasta,兩杯飲品,一件Cake
💗

羅勒醬配巴馬火腿長通粉

輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉

Americano
咖啡味微酸,係我鐘意飲嘅味道💗

Vanilla Cafe Latte
雲呢拿味道超香🤤咖啡同奶嘅比例岩岩好,香滑順口

招牌藍莓乳酪雲石芝士餅
超級鐘意食哩個,藍莓乳酪食落好清甜唔會好膩,再滲出少少芝士嘅咸香味,令人忍唔住食完一啖又一啖,食完都唔會好滯💗

哩間cafe,真係超級無敵正❤️ 而且好多嘢都好似好好食😋 下次再試其他嘢食先💓
2022-02-02 31 瀏覽
室內空間以簡約白色為主調,走進一點便到戶外位子,營造城中後花園的感覺,氣氛悠閒愜意。輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉($78)帶子鮮嫩大粒,將兩面輕輕煎香,內層尚未熟透,保持了帶子的鮮味,再配上香濃的黑松露,將味道再次提升!香草忌廉汁配意式芝士菠菜雲吞 ($74)雲吞皮薄兼煙韌彈牙,芝士混合菠菜,有芝士奶香,配搭的香草忌廉汁,creamy滑溜,芝味無窮。蜂蜜芥末雞翼(3隻) ($38)雞翼入味,味道香甜而不嗆,相信美味。焦糖鮮奶咖啡 ($44)咖啡上面有一層金黃的焦糖薄脆,入口既有香濃咖啡味亦帶有焦糖甜味。

輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉($78)

香草忌廉汁配意式芝士菠菜雲吞 ($74)

蜂蜜芥末雞翼(3隻) ($38)

雞翼入味,味道香甜而不嗆,相信美味。

焦糖鮮奶咖啡 ($44)

2022-01-24 112 瀏覽
久違既閨蜜遊 食完個麻麻地既Lunch 要食返啲賞心悅目又健康既野呀🥳🔸紅肉火龍果乳酪碗 $74🔸藍色螺旋藻乳酪碗 $78一黎到真係好自然「嘩」一聲 賣相好靚好療癒😍 成個容器都係透明 金魚缸的風光 食材排列整齊又好味😋 食完自覺好健康好通暢 如果碗野再凍少少就好啦店子其實都有熟食 飲品之類 但今日實在太full 下次再黎挑戰😝📍EverShine中環卑利街13號地下

🔸紅肉火龍果乳酪碗 $74

🔸藍色螺旋藻乳酪碗 $78

📍EverShine
中環卑利街13號地下
2021-08-15
下午茶
2022-01-12 44 瀏覽
新年快樂🍾️🎉🎊之前同朋友去左間中環cafe仔地方唔算大 但飲個咖啡食個tea都還不錯紅肉火龍果yoghurt bowl😇生果好鮮甜 除左火龍果仲有提子🍇同香蕉中意佢加埋fruit chips令到個yogurt bowl好有口感🧇 waffle 偏薄身 面頭同樣有好多生果偏fresh唔太heavy加埋個雪糕食幾唔錯 .📌 EverShine (#中環)#中環美食 卑利街13號地下-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #相機食先 #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodporn #홍콩맛집 #香港打卡 #alldaybreakfasthk #中環cafe
新年快樂🍾️🎉🎊之前同朋友去左間中環cafe仔

令到個yogurt bowl好有口感

🧇 waffle 偏薄身 面頭同樣有好多生果
偏fresh唔太heavy
加埋個雪糕食幾唔錯
📌 EverShine (#中環)
#中環美食 卑利街13號地下
2022-01-09 55 瀏覽
中環清幽環境的Cafe,可以食brunch,特色主打是四色yogurt。每一道菜上都標了卡路里,適合做gym人士控制飲食。意粉調味特別,但是很好食。鱈魚滑嫩,有整整一大塊。
2021-11-30
2022-01-09 59 瀏覽
😍最近無意之中係中環新舊商廈交錯嘅卑利街小斜路👒遇上一間好有heart嘅餐廳@ever_shine👩‍🍳疫情下仍然充滿住理想嘅小店 ❤佢哋嘅食物唔單止「擺盤靚」😍已經仲係「超有水準」添👍個曰仲有機會可以同老闆娘傾咗一陣間計👩‍🍳聽住佢嘅經營概念同埋理想💜係疫情下仍然係充滿住希望同埋熱情🔥堅持1⃣️將食物最新鮮、最靚、最好味嘅時候呈現出黎的態度🍓2⃣️從客人角度出發嘅細心🫀努力將每一個不論係主菜、小食、同埋甜品嘅卡路里(kcal)全部都列晒出嚟比客人參考❤完全了解客人注重你健康嘅需要😍3⃣️感覺到老闆娘勇於嘗試及創新的思維🔥仲將自己嘅諗法同烹飪經驗透過烹飪班同愛煮嘅人分享👩‍🍳以上嘅「堅持同執著」💪令我係呢次係用餐過程中感覺到嘅「正能量」❤希望大家都可以繼續支持用心經營嘅小店💪咁我哋先可以有機會食到咁有heart嘅餐廳喔🥰..🫐🍓紅肉火龍果乳酪碗 $74 (卡路里:426kcal)😍呢個「藝術品」🎨唔止睇🉐️👍仲係全部都係用最新鮮嘅食材製造😋保留住所有食物原味🍓🫐抵讚👍👍..🍝鮮帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 $78(卡路里:581 kcal)..😍唔會令你失望嘅帶子意粉🍝意粉煮得啱啱好仲好彈牙👍整體滿意🈵️
🫐🍓紅肉火龍果乳酪碗 $74
(卡路里:426kcal)

🍝鮮帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 $78
(卡路里:581 kcal)
🥟香草忌廉汁配意式芝士菠菜雲吞 $74
(卡路里:598kcal)
😍份量夠多👍味道好又唔會有「漏」嘅感覺😍唔錯唔錯😋😋❤️❤️
🍠海鹽焦糖紫薯牛奶 $48
☕️用真材實料👍唔止味道係紫薯嘅真味道👍而且仲有紫薯粒係裡面😋超正呀❤️
🌈仙氣朱古力 $50
🧋呢杯仙氣朱古力🍫又係另一個驚喜位❤估唔到一杯香濃嘅朱古力可以有個咁靚嘅presentation 😍打卡一流📷
💰$319/2ppl 🈚️加一
🚩ever_shine
📍中環卑利街13號地下

2022-01-03 60 瀏覽
今日黎到中環後隱藏既花園用餐,店外有一張小枱,再入到去係雲石風,然後再入去係小花園,好有少女田園風🥰店內有唔同特色裝修風格。🍽香煎比目魚意粉,酸酸甜甜鮮味十足同牛油味嘅意粉配搭好好食🎉🍽紫薯窩夫配海鹽焦糖雪糕,新鮮整嘅十分之脆🍽螺旋藻乳酪碗,健康之選,淡淡地藍色嘅乳酪再加上鮮果,同埋紫薯片乾果亞麻籽,顏色繽紛口感豐富!人均都係80左右,但冇午市套餐如果要咖啡就要另外+40-$50🌟🌟🌟

🍽紫薯窩夫配海鹽焦糖雪糕,新鮮整嘅十分之脆

2022-01-01 79 瀏覽
難得去到港島,梗係搵返間特色咖啡店去hea 半日啦,今日揀左間可以食乳酪既咖啡店。乳酪尼講我好有要求架,必需要係希臘乳酪同埋要有生果,鬼叫自己响澳洲 working holiday 時日日食既乳酪都咁正咩。嗱嗱嗱,唔好以後係貴野,我都只係响超巿買架咋,宜家香港超巿都有賣同品牌既乳酪,但只有原味無生果味,仲要成日無貨。不過香港賣得好貴成$90一盒,姐要等佢就到期時先捨得買...出街食野就唔好慳,係我奶奶教既,所以我會捨得比$78 買一碗乳酪。藍色螺旋藻乳酪碗,配上大量水果(香蕉提子士多啤梨藍莓)及蔬菜脆片,仲有一大朵乾燥花。店員表示朵花係食用花尼,咁大朵好少有人會,但影相會靚啲。乳酪係好味既,不會太甜口感幼滑,尼個值錢係值得比既。hea 左半日又有啲餓,只好再叫個黃金香辣鹹蛋蜆肉意粉,等左大約20分鐘先有得食。意粉係真係辣既,有大量蜆肉,有一坨鹹蛋醬响意粉頂,撈唔撈其實意粉都已經好夠味好好食,撈埋就加左鹹蛋味。食物份量有啲少,不過cafe 之意本是hea/打卡,無人係為左醫肚既。既然係為左打卡,唔差在叫埋杯earl grey latte,味道夠濃唔錯。百幾蚊比我hea 左半日,其實真係唔

百幾蚊比我hea 左半日,其實真係唔貴。

黃金香辣鹹蛋蜆肉意粉
黃金香辣鹹蛋蜆肉意粉