2023-07-05 13 瀏覽
今晚約咗朋友嚟旺角聚舊食晚餐朋友想食漢堡包無意中搵到呢間餐廳嚟到門口都幾別樹一格,同隔離小店成好大對比估唔到入內仲型,餐廳以橙色為主調兩面牆身佈滿graffiti 配埋暖色光管強烈的美國街頭風格而播放本土香港音樂睇過餐牌先,除咗漢堡包仲有all day breakfast 爆炒洋蔥煎蛋手打牛肉漢堡 $55跟餐 $18 配飲品及薯條店員話因為冇哂粗薯條,免費升級咗蕃薯條仲啱我哋~賣相都幾不錯,包面烘得微脆而鬆軟食落牛肉鮮美多汁,配埋香甜洋蔥及蛋好滋味蕃薯條炸得酥脆香口,好啱做傾偈小食~而橙汁係鮮橙汁又不會太甜杯身仲有餐廳logo 好cute整體味道不錯,環境夠特別,適合同朋友chill而餐廳係有加一服務費的
今晚約咗朋友嚟旺角聚舊食晚餐
朋友想食漢堡包無意中搵到呢間餐廳
嚟到門口都幾別樹一格,同隔離小店成好大對比
估唔到入內仲型,餐廳以橙色為主調
兩面牆身佈滿graffiti 配埋暖色光管
強烈的美國街頭風格而播放本土香港音樂

爆炒洋蔥煎蛋手打牛肉漢堡 $55
跟餐 $18 配飲品及薯條
店員話因為冇哂粗薯條,免費升級咗蕃薯條仲啱我哋~
賣相都幾不錯,包面烘得微脆而鬆軟
食落牛肉鮮美多汁,配埋香甜洋蔥及蛋好滋味
蕃薯條炸得酥脆香口,好啱做傾偈小食~

而橙汁係鮮橙汁又不會太甜
杯身仲有餐廳logo 好cute

整體味道不錯,環境夠特別,適合同朋友chill
而餐廳係有加一服務費的

Ghetto Cafe 位於旺角The Forest商場附近,主打創新嘅美式burger,提供好多配搭邪惡又啱曬港人口味嘅漢堡飽,夜晚仲會搖身一變成一間bar,提供特色cocktail,價錢仲好貼地添🥳!最最最吸睛嘅係,Cafe嘅裝修佈置十分型格,以鮮豔嘅橙紅色做主調、滑板裝飾同銀色餐檯佈置🆒,牆身仲有大範圍嘅美式街頭風塗鴉,主題感十足!------------------------------貧民窟大魔王漢堡 $110呢個巨無霸burger餡料超級豐富🍔,唔單止有兩層煎得焦脆嘅手打牛肩押肉漢堡,仲有hash brown、焦糖洋蔥、大啡菇、芝士同番茄,真係超級juicy,爆晒汁咁,大滿足!!!男仔食都一定夠飽,不過小編略嫌牛肉味唔夠濃,而且成個burger整體較膩。值得一讚嘅係Ghetto嘅包體採用咗鬆軟嘅brioche,回彈力十足,牛油味香濃,同配料好夾🥰~------------------------------滋味粒粒巨蝦堡 $90炸蝦餅厚身爽彈,而且有別於其他burger shop,入面仲有粒粒新鮮蝦肉,配上生菜、番茄、芝士同自家製海鮮醬,啖啖肉好滋味😋!---------

貧民窟大魔王漢堡 $110

滋味粒粒巨蝦堡 $90

小食:
▪️粗薯條 (set) +$18
▪️甜蕃薯薯條 (set) +$28
▪️黑松露醬 (set) +$20
▪️Ghetto醬 (set) +$10

全部薯條都係新鮮熱辣炸起🍟,厚度適中,表層香脆,內裏依然維持濕軟,薯仔味道突出。相比起普通粗薯條,小編更加推薦甜蕃薯薯條,鹹鹹甜甜咁令人食極唔停,而且蕃薯更加軟糯~

黑松露醬嘅truffle味道超濃郁🍄,而Ghetto醬就好似升級版嘅千島醬咁,兩款都唔錯,同薯條好夾。

炸洋蔥圈 $48

炸洋蔥圈嘅炸衣唔會過厚🧅,香脆得黎仲食到內裏洋蔥嘅鮮甜,份量都好多。

Chocolate Banana Smoothie $48

Smoothie嘅賣相好靚🍧,玻璃杯身有好多chocolate sauce drizzle,面層仲有滿滿嘅cream、chocolate chips同切片香蕉,完完全全係美式復古風!Smoothie 好足料,香蕉味道突出,同朱古力係絕配🍫,而且唔會過甜~
🍔 平價高質漢堡Cafe酒吧 🍺 必試巨型薯餅手打漢堡 🍟 蕃薯條、黑松露醬超出色 😍拉➡️睇menu🐭 米奇老豬Vol. 361 🐷呢間新開喺黑布街嘅 @ghetto.hk日頭係型格打卡cafe夜晚係播hip hop霓虹酒吧 🍷老豬收到邀請就火速帶左家中兩個🐮魔王去 今次試左4⃣️款burgers所有🍔嘅包體都用牛油烘過 🧈皮微脆 包體超鬆軟 牛油香大爆發 😍店內主打嘅手打牛漢堡肉味濃而多汁口感唔會過於鬆散/紮實 🐮魔王認證 🤎.🐖🐖《爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡》🐖🐖 🛑 8.1/10 🛑 💰$55💰呢個有d似中式炸醬麵嘅調味(?)洋蔥炒到軟身 好多汁 不過就會容易整濕個包 🫣煎蛋係半流心 蛋汁好正 👍🏻.🐖🐖 《煙肉蘑菇芝味牛肉漢堡》🐖🐖 🛑 8/10 🛑 💰$55💰老豬妹妹話呢個幾好味 不過又唔算驚艷 😛.🐖🐖 《黑松露芝味牛肉漢堡》🐖🐖 🛑 8.3/10 🛑 💰$65💰呢個黑松露醬係黑媽媽㗎 🖤唔係平時白雪雪、重沙律醬味果種濃度指數🈵️分!仲食到d松露碎碎添🍄.🐖🐖 《貧民窟大魔王漢堡》🐖🐖 🛑 8.5/10 🛑 💰$110💰有薯餅嘅burger令我諗起 @kabo.burger有曬所有配

拉➡️睇menu

口感唔會過於鬆散/紮實
🐮魔王認證 🤎
🐖🐖《爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡》🐖🐖
🛑 8.1/10 🛑 💰$55💰
呢個有d似中式炸醬麵嘅調味(?)
洋蔥炒到軟身 好多汁
不過又唔算驚艷 😛
🐖🐖 《黑松露芝味牛肉漢堡》🐖🐖
🛑 8.3/10 🛑 💰$65💰
呢個黑松露醬係黑媽媽㗎 🖤
唔係平時白雪雪、重沙律醬味果種
濃度指數🈵️分!
仲食到d松露碎碎添🍄
有天然蕃薯甜味 🍠
而且炸衣好似天婦羅咁有d脆嘅碎碎
正啊 👍🏻
🐖🐖 《士多啤梨沙冰》🐖🐖
🛑 7.9/10 🛑 💰套餐價$18後照價減$10,即$38💰
沙冰感唔算重 反而偏奶昔
士多啤梨味正常 唔算太藥水味~

🐖🐖 《水牛雞翼》🐖🐖
味道:8/10
服務:7.5/10
環境:7/10
CP值:✴️ 中高 ✴️
ENCORE:✅ 大魔王、蕃薯條
#米奇老豬_cafe
#米奇老豬_西式
#米奇老豬_油尖旺區
#米奇老豬_包

📍Ghetto Cafe📍
旺角黑布街13號地舖

#ghettocafe #旺角美食 #旺角餐廳 #旺角cafe #油麻地美食 #旺角好去處 #黑布街 #香港美食 #香港麵包 #香港漢堡 #嘉寶漢堡 #薯餅 #手打牛肉漢堡 #牛肉漢堡 #漢堡包 #黑松露 #薯條 #蕃薯條 #水牛雞翼 #香港酒吧 #旺角酒吧 #奶昔 #沙冰 #hkbars #hkburger #honbo

用餐優惠
試食活動
2023-07-02 17 瀏覽
🔹️Ghetto Cafe🔹️見到黑布街有間型格Cafe以HipHop文化做主題既漢堡包店 好有特色店內亦有藝術家創作既Graffiti坐係入面就有種好Chill 街頭風既感覺大家可以飲住酒🥂🍸🍸一齊跳翻Part街舞 唱翻首饒舌歌🍔煙肉蘑菇芝味牛肉漢堡煙肉有煎過帶點脆口蘑菇切片放入包內完美融入在內牛肉味偏重 配上惹味醬汁 整體味道好夾🍔大啡菇芝味牛肉漢堡我好欣賞漢堡面包皮包底包表面都有煎過 好香脆 內裏keep到鬆軟食落好Juicy 充滿肉汁及大啡菇汁大啡菇做漢堡包既配料真係無得輸🥠芝士墨西哥粟米片對自家既調味醬好驚喜 奶香味濃郁粟米片好香脆 咸香十足每次飲翻兩杯🥂都要叫一份🥠水牛雞翼辣得好過癮 後勁好足 非常惹味🥠吉列魷魚圈大大份 新鮮炸起即食唔錯🍸老益聞落有淡淡益力多味 加入新鮮藍莓肉酒味較輕 適合鍾意果味既女仔🍸百香果莫吉托百香果味濃郁芬芳帶點薄荷葉既小清新夾集住微弱既酒精甘甜味🍸朱古力咖啡啤酒飲落第一啖係樸實既啤酒香氣咖啡味道再慢慢由味蕾滲透出黎適合把酒談歡 (推薦呢款啤酒😏👋)
🔹️Ghetto Cafe🔹️

夾集住微弱既酒精甘甜味

🍸朱古力咖啡啤酒
飲落第一啖係樸實既啤酒香氣
咖啡味道再慢慢由味蕾滲透出黎
適合把酒談歡 (推薦呢款啤酒😏👋)
2023-07-02 10 瀏覽
🍽️ Ghetto Cafe 📍 旺角黑布街13號地舖-💫 煙肉蘑菇芝味牛肉漢堡($55,套餐加$18 )牛肉好厚好多肉汁,煙肉蘑菇份量都好多!加埋濃郁半溶既芝士🤌🏻🤌🏻🤌🏻好味又好飽肚🥹🥹💫黑松露芝味牛肉漢堡($65,套餐加$18 )勁多黑松露醬,但唔會太濃,同時食得出牛味同埋黑松露味道,感覺啱啱好👍🏻👍🏻👍🏻💫套餐包左粗薯條同埋芝士墨西哥粟米片(額外加$10 )粗薯條真心超好食!啱啱炸起熱辣辣,做到外脆內軟😍😍相對之下,芝士墨西哥粟米片就真係差啲啦,佢一啲都唔脆,有種放咗好耐嘅感覺🥲🥲諗住白色嘅醬係酸忌廉啦⋯⋯唔係呀!係凍冰冰嘅類似cream cheese嘅物體😵😵💫飲品我哋就揀咗梳打水同埋雪碧,特別欣賞汽水係樽裝嘅🫶🏻🫶🏻-🌟環境好靚,啲歌好有feel,氣氛好好!打卡一流!🌟連鎖包店價錢,但係高質足料好多!🌟粗薯條真係一流😍😍粟米片真係唔使試🥲🥲推薦指數:4/5抵食指數:4/5#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong#mk #mongkok #旺角 #旺角好去處 #ghetto #GhettoCafe
🍽️ Ghetto Cafe
📍 旺角黑布街13號地舖

💫 煙肉蘑菇芝味牛肉漢堡($55,套餐加$18 )

💫黑松露芝味牛肉漢堡($65,套餐加$18 )

💫套餐包左粗薯條同埋芝士墨西哥粟米片(額外加$10 )
粗薯條真心超好食!啱啱炸起熱辣辣,做到外脆內軟😍😍

🌟環境好靚,啲歌好有feel,氣氛好好!打卡一流!
🌟連鎖包店價錢,但係高質足料好多!
🌟粗薯條真係一流😍😍粟米片真係唔使試🥲🥲

推薦指數:4/5
抵食指數:4/5

【最平$45高質漢堡🍔 推薦大盒墨西哥粟米片】推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #旺角 - 𝗚𝗵𝗲𝘁𝘁𝗼 𝗖𝗮𝗳𝗲́自稱「貧民窟漢堡咖啡廳🍽️」有各式漢堡、炸物、啤酒,雞尾酒任君挑選 🍻 午市光顧有套餐組合😶‍🌫️ 餐廳有螢光塗鴉,晚上關燈後識發光 ✨ 同朋友打卡/chill 吓幾好 👍🏻 個人最鍾意佢超大盒的小食,好啱一路飲酒一路慢慢dap-·-·-【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 滋味粒粒巨蝦堡 $90 (+$10竹炭包)|8/10炸蝦餅入面真係有 一粒一粒 蝦肉 🦐 調味唔太鹹,我好鍾意 🥰 真係食到蝦味,入面仲做到有汁,唔會俾mustard醬蓋過咗個味 👍🏻 竹炭包主要係打卡 / 顏色嘅分別,個人覺得味道同普通隻包差唔多 🍔◐ 黑松露芝味牛肉漢堡 $65 |6/10朋友話覺得黑松露味唔算特別濃,整體份量都好大!重點係個包好鬆軟,內裡有牛油香味,外層微脆◐ 粗薯條 $40|8/10好 大 份 ! 🍟 即叫即炸,好鬼死熱!但好鬼好味!另外有俾竹籤,唔洗整污糟隻手,加分!◐ 芝士墨西哥粟米片 $48|9/10
【最平$45高質漢堡🍔 推薦大盒墨西哥粟米片】

◐ 粗薯條 $40|8/10

◐ 芝士墨西哥粟米片 $48|9/10 🌟
無諗過咁大份!個人覺得係3-4人份量,配上芝士醬🧀️

◐ 士多啤梨 牛奶沙冰 $48|7/10
無藥水味,飲得出係士多啤梨果肉打出嚟 🍓 試得到有少少果蓉,但我覺得比較淡可以再濃啲,整體不太甜,都LIKEY✨

◐ 楊枝甘露沙冰 $88|6/10
會試到酒味嘅楊枝甘露,朋友覺得味道太甜,想試口味特別/甜味雞尾酒可以一試 💛

📍旺角黑布街13號地舖
🕰️ 11:00 -02:00
🏷️
2023-07-01 15 瀏覽
今日老婆陪個女去旺角買嘢,Duck哥🦆當然約埋佢哋一齊食個lunch啦,阿女話佢同學講過黑布街附近有間漢堡包店🍔“Ghetto Cafe”,好食唔貴又有歌聽🎵,佢好想去試下。Good! 啱哂我呢類鍾意食漢堡包嘅潮人喎🤣。店舖裝修以橙色🟠及銀色⚪️為主,充滿街頭文化,除咗塗鴉牆🎨,仲有波鞋👟及汽水箱📦等做裝飾。另外門口放有一對喇叭🔊,不停播放唔同國家嘅Hip-hop歌曲🎶,好有feel🤣 (我個女勁鐘意),差啲就聞歌起舞💃。餐牌📔上除了漢堡包外,仲有手沖咖啡☕️、手工啤酒🍺、特式調酒🍹等等。漢堡包可以單點或加$18轉套餐(包薯條🍟及飲品🥤)。黑松露滋味牛肉漢堡 $65牛肉🐂漢堡厚身又軟腍,牛味充肉汁滿滿🥰,配埋新鮮嘅蔬菜🥬及香濃黑松露醬🍄,真係令人食唔停口🤤。滋味粒粒巨蝦堡 $90厚身蝦餅混蝦粒🦐,質感彈牙有蝦味,配埋蔬菜🥬、蕃茄🍅及自家調配醬汁,味道夾之餘又好食😋。貧民窟大魔王漢堡 $110 (轉暗黑竹炭包另+$10)嘩!一上枱見到個包就知份量大,材料有足足200g嘅牛肉🐂、薯餅🥔、煙肉🥓、炒洋蔥🧅及醬汁,牛肉漢堡非常juicy又好味😋,食完一個已經好滿足😍。水牛雞翼 $78一盒有5️⃣

黑松露滋味牛肉漢堡 $65

滋味粒粒巨蝦堡 $90

貧民窟大魔王漢堡 $110 (轉暗黑竹炭包另+$10)

水牛雞翼 $78
一盒有5️⃣隻,雞翼外面鋪滿鮮紅色醬汁,以為唔係好辣🌶,點知有辣度之餘仲有後勁,我鍾意😍。

跟餐小食,除咗炸薯條🍟,另外兩款炸洋蔥圈🧅及芝士墨西哥粟米片🌽,都要另加$10。炸物都好出色👍,粗身薯條🍟炸得香脆薯味濃,洋蔥圈🧅外層薄薄嘅一層炸醬,同樣炸得非常香脆。粟米片🌽外面灑咗芝士粉🧀,鹹香香又帶芝士香味😋。

朱古力Smoothie 跟餐另加$10
朱古力🍫Smoothie 味道香甜,質感幼滑,冰涼好飲🥰。

總括而言,漢堡高質,價錢唔算貴,環境玩味十足,感覺就好似係貧民窟品嚐高質漢堡😂。
2023-06-24
  • 貧民窟大魔王漢堡
  • 黑松露芝味牛肉漢堡
  • 粗薯條
2023-06-28 17 瀏覽
呢間漢堡店內全部都係塗鴉 打卡一流連門口既霓虹燈招牌都好搶眼夜晚仲會將燈光調暗 有提供酒類 好有氣氛➜貧民窟大魔王漢堡 $110雙層牛肉咬落特別juicy 入仲有薯餅 焦糖洋蔥 芝士份量超級大呀 轉左竹炭包 除左打卡靚啲之外質地無普通包咁軟熟 岩哂我鍾意煙韌口感➜煙肉蘑菇芝味漢堡 $55另外呢個就有煙肉同蘑菇 一直咁香口煙肉夠脆之餘又唔會太乾炒蘑菇食落都幾滑仲有啲汁➜粗薯條/甜薯條/吉列魷魚圈 / 炸雞塊呢度既小食全部都係新鮮炸起份量仲好大 幾個人Share都夠食特別欣賞甜薯條 外脆內軟 仲好香蕃薯味➜朱古力Smoothie 呢杯野真係好邪惡 用左朱古力醬淋係杯邊飲落仲好濃朱古力味 夏天飲呢個就岩哂
呢間漢堡店內全部都係塗鴉 打卡一流

• 貧民窟大魔王漢堡
  • 甜薯條
  • 雞塊
  • 煙肉蘑菇芝味牛肉漢堡
黑布街最近多左幾多新嘅食店~今日探店係一間自稱貧民窟Ghetto嘅Cafe😂一入到去好有當年第一次去LA遇上街頭文化嘅感覺,但呢度就靚好多🤭好多打卡位❣️餐廳嘅裝修好用心,滿滿美式格調💃🏻 播住有節奏感嘅音樂,好yo 🤟🏻氣氛一流~呢度除左必食的漢堡包,仲有各式小食,飲品,特式cocktail 同mocktail~ 總有一款啱你心水😍🌸吉列豬漢堡💰55 🌸魚柳漢堡💰55🌸大啡菇滋味牛肉漢堡💰80 + 💰10 暗黑竹炭包🌸爆炒洋蔥🧅煎蛋手打牛漢堡💰55 叫左4款漢堡,份份材料十足~吉列豬同魚柳外皮香脆肉嫩,唔會好厚粉~而個人比較推薦牛肉~牛肉漢堡扒🍔好夠厚,牛肉味濃又juicy ,食落有口感~ 洋蔥🧅煎蛋個份嘅洋蔥夠甜,比起生菜,洋蔥嘅香氣配上秘制醬汁同煎蛋,跟漢堡扒好match~另外大啡菇個份都值得推薦,大啡菇厚身多汁,小心食到一手都係😂值得一讚係呢度嘅麵包口感好好, 吸收到醬汁之餘,麵包仍能保持口感,不是淋晒😌🌸雞塊👍抵食開心share之選,起初以為好少,點知係細細粒一大盒,脆衣夠薄👍🌸楊枝金露 smoothie 🍹 💰78 (跟餐原價-$10)有驚喜😆 沙冰口感,除左飲落有濃濃楊枝金
黑布街最近多左幾多新嘅食店~

🌸吉列豬漢堡💰55
🌸魚柳漢堡💰55
🌸大啡菇滋味牛肉漢堡💰80 + 💰10 暗黑竹炭包
🌸爆炒洋蔥🧅煎蛋手打牛漢堡💰55

🌸雞塊👍

有驚喜😆 沙冰口感,除左飲落有濃濃楊枝金露味之外,飲落又有少少酒味😙 清新之選~比起飲汽水更特別🤭
🌸《Ghetto Cafe · 漢堡· 旺角》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍔大啡菇芝味牛肉漢堡 $80 (+$18 set)手打牛肉好Juicy🤩食落第一啖已經好鍾意🫨🧡 大啡菇吸收曬d肉汁,夾埋芝士真係無得彈🫢 漢堡包質感亦都好鬆軟,食落有少少空氣感,認真唔錯🙆🏻‍♀️❗️-🍔滋味粒粒巨蝦堡 $90中間塊蝦堡真係咬落啖啖蝦粒,唔係碎蝦餅咁簡單🫢 夾埋蕃茄同生菜一齊食,味道同口感都超班🙆🏻‍♀️👍🏻-🍔貧民窟大魔王漢堡 $110講到明大魔王,緊係最多餡料🤩 兩塊牛肉漢堡再加芝士、薯餅、煙肉同炒洋蔥🧅,全部加埋真係轟炸味蕾🫨👍🏻 同時都轉左做竹炭漢堡包,食落係原味咁多空氣感,鍾意厚實口感可以試下🥳-🪽水牛雞翼 $78水牛城雞翼有五隻,調味唔錯,因為佢有附送sour cream,所以小編覺得可以再辣多少少🫢不過整體都好玩🙆🏻‍♀️-📍 Ghetto Cafe @ghetto.hk 旺角黑布街13號地舖-環境:🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸Revisit:🧡-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_mk #hkeat #hkig #hk
🌸
《Ghetto Cafe · 漢堡· 旺角》

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🍔大啡菇芝味牛肉漢堡 $80 (+$18 set)

🍔滋味粒粒巨蝦堡 $90

服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸

Revisit:🧡
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_mk #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #englishreview #旺角美食 #旺角黃店 #旺角好去處 #漢堡包 #漢堡包🍔
2023-06-20 274 瀏覽
ʕ”̮ॽु 貧民窟大魔王漢堡 $110 轉暗黑竹炭包+$10套餐+$18 配粗薯條及無糖可樂男友點的貧民窟大魔王漢堡份量很大 不概是大魔王漢堡!!🍔漢堡內夾著脆口的炸魚柳和充滿肉汁的漢堡扒 配上芝士、焦糖洋蔥等 一鹹一甜的味蕾衝擊很有趣😚粗薯條及無糖可樂絕對是大部分人的perfect match!!Ghetto Burger had a huge portion size, literally was a King Size!!!👑 Burger filled with cheese, crispy fried fish, juicy beef patties and caramelised onions had a rich contrast of salty and sweet😍 Of course, the combo of fried fries and coke was perfectly matched🥤評分: 8/10🌟ʕ”̮ॽु 大啡菇芝味牛肉漢堡 $80 轉暗黑竹炭包+$10 黑松露醬+$20 套餐+$18 配炸洋蔥圈+$10 和香蕉朱古力 +$38覺得拍照比較好看的關係 便
男友點的貧民窟大魔王漢堡份量很大 不概是大魔王漢堡!!🍔

而爆汁的大啡菇配黑松露醬也好吃得沒在說笑🤤
漢堡點了套餐並升級薯條至炸洋蔥圈和香蕉朱古力奶昔🍫
炸洋蔥圈很香脆 配上番茄醬很讚🥫
香蕉朱古力甜甜的帶點香蕉味道 也不錯👍🏻
Portobello and cheese burger was upgraded to the dark charcoal bun🖤(looked more ig-able🤣) The flavour was as same as the normal bun, while the bun was literally soft and slightly crunch outside😋 Juicy portobello with truffle sauce just brought the whole flavour to the next level💫✨ Ordered fried onions as the side, it’s crispy and went well with tomato sauce🧅 Banana Chocolate Smoothies with extra $38 was sweet and smooth too🥰
評分: 8.5/10🌟
————————————————————————————
Ghetto Cafe (旺角)
套餐可樂
套套餐轉香蕉朱古力奶昔
套餐轉炸洋蔥圈
套餐可樂
套套餐轉香蕉朱古力奶昔
套餐轉炸洋蔥圈
  • 大啡菇芝味牛肉漢堡
2023-06-14 44 瀏覽
對於鍾意食burger嘅人嚟講呢間位於旺角黑布街既ghetto簡直係天堂😍🍔🍟🥤因為佢全部嘢都好食到不得了‼️ 而且價錢合理又唔貴極推🌟🌟🌟貧民窟大魔王漢堡🍔 (有兩塊漢堡 配料乜都有啲smth like all the way~)芝士墨西哥粟米片🌮另加黑松露醬🫕Strawberry/blueberry Smoothies🍦🥛一定會再encore,太喜歡吃漢堡了,係我吃過最喜歡嘅漢堡店之一🤤❤️‍🔥

極推🌟🌟🌟
芝士墨西哥粟米片🌮
另加黑松露醬🫕

呢排出街行一陣已經熱到件衫濕哂,行陣頂唔順想搵間食漢堡飲啤酒,解解暑先🥵要滿足又漢堡🍔又有啤酒🍺,原來都唔易搵,咁岩醒起呢間,岩哂拿拿林去啦眼見黑布街有好多酒吧,但下午茶時間無開,好彩GHETTO有哎~救左一命🤭舖頭兩邊係塗鴉牆,夜晚變夜光牆,有Feel,加埋Croessover Mizuno,混合左運動元素,好似入咗美國街頭餐廳➰美式經典芝味牛肉漢堡+芝士墨西哥粟米片 $63漢堡包塊牛肉唔細塊,一啖咬落去,D肉汁一齊流出黎,再加埋溶咗既芝士,真係會即卡想再咬下啖個包如果可以煎香少少就正喇~~粟米片沾醬就正正常常芒果奶昔啤酒$45芒果味酒第一次試,少少甜但無奶昔個種Cream味感,不過幾易入口,飲下飲下好快飲哂一支漢堡包店黎講算性價比高,份量正常,有下次。
美式經典芝味牛肉漢堡+芝士墨西哥粟米片 $63
個包如果可以煎香少少就正喇~~
粟米片沾醬就正正常常
芒果奶昔啤酒$45

漢堡包店黎講算性價比高,份量正常,有下次。
2023-05-25
  • 美式經典芝味牛肉漢堡
2023-06-11 16 瀏覽
📍 in Mong KokBurgerFood: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛 💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price:💰 $500Favourite:💖 Shrimp Burger ------------------------------✅ Located in Hak Po Street, takes only 3 minutes walk from Mong Kok MTR station. Super convenient.✅ There are quite a number of burgers and snacks on the menu that I would like to try. The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering burger, and fried snacks.✅ Fantastic American style burger. A beautiful combination of meat, carbs, vegetables
📍 in Mong Kok
Burger

Food: 💛💛💛💛🤍
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛 💛
Price Value: 💛💛💛💛💛
Price:💰 $500
Favourite:💖 Shrimp Burger

✅ Fantastic American style burger. A beautiful combination of meat, carbs, vegetables and sauce

✅ The bun was fresh and toasted with just a slightly crunchy surface and soft inside.

✅ Lightly grilled fluffy buns with wagyu medium-rare beef patty, tomatoes and lettuce, standard ingredients but well executed!

✅ It's really juicy with the tomato, cheese, lettuce and their own secret sause. The ratio of vegetables to patty is also prefect.
✅ Fresh ingredients.

✅ Authentic and Excellent.
✅ Good value for money,ideal place for a quick meal
✅ Overall the food quality was outstanding for this price
✅Servers are also great and always efficient, happy and polite.

餐廳主要係食burger為主,朝早去Cafe夜晚又會變身Bar🌚今次呢間餐廳係美式hip Hop街頭風格~簡簡單單試咗爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡🍔套餐配埋炸洋蔥圈,好surprise佢用嘅牛肉食得出幾高汁,牛味香濃,配埋甜口嘅炒洋蔥味道絕配,再加埋塊煎蛋,簡直係邪惡中嘅邪惡😆而我朋友呢就叫左大阪燒醬吉列豬扒漢堡,薯條配木魚碎大阪燒醬🍟再聽個名都夠特別🤤唔好以為人哋係美式餐廳就唔識得整吉列豬扒喎~塊豬扒軟熟得來唔會厚粉,外脆肉嫩✨而且我都係第一次食薯條係配大阪燒汁,所以再加創意分❣️飲品方面,我哋分別試咗Banana chocolate smoothie & 椰子乳酸特飲香蕉朱古力味沙冰我就一啲都唔擔心嘅~如我所料口感好順滑,而且味道配合得好好但係椰子乳酸特飲我開頭係抱住一種試伏嘅心情😆 因為眾所周知乳酸類嘅飲品唔係間間餐廳做得好㗎~但係今次佢比到意外我💗乳酸味夠濃郁,淡淡嘅椰子奶香係尾韻,完完全全係一杯唔單調嘅乳酸飲品✨

而我朋友呢就叫左大阪燒醬吉列豬扒漢堡,
薯條配木魚碎大阪燒醬🍟