繁華鬧市之中那間充滿街頭藝術氣息的文青漢堡店。想必每一位到訪的顧客也想拍攝留念,畢竟是這麼用心設計過每一處角落的配襯,以彩色塗鴉牆突顯其美式格調的咖啡店,餐牌內除了無酒精飲品外,還有特色手工樽裝啤酒、黑白咖啡及紅白汽酒可供選擇☕️自稱貧民窟漢堡咖啡廳,而漢堡以中等價格$45~$110連加一服務費,於旺角市區絕對是可接受的範圍🫶🏻⭐️貧民窟大魔王漢堡加錢轉了暗黑足炭包,看似以牛油烤過的麵包帶微微的炭味,類似某M品牌巴掌大小,餡料份量卻相當豐富,大魔王級別的牛油漢堡包夾著疑似雙層牛肉、薯餅、雙層芝士、洋蔥及煙肉,咬口柔軟多汁、肉味濃郁! 芝士完美地配搭融入整個漢堡包口感內。⭐️滋味粒粒巨蝦堡儘管是普通漢堡麵包都好鬆軟好好味,配埋炸蝦肉餅生菜醬汁,炸蝦肉餅入面有一粒粒嘅炸蝦🍤,充滿鮮蝦嘅香甜口感,蕃茄加上酸酸地的自家海鮮醬真的十分開胃!⭐️粗薯條呢個脆薯條炸得好香脆,買一個漢堡包,加$18就可以有套餐跟粗薯條同汽水🥤我仲跟咗一杯芬達添!⭐️甜薯條薯條炸得香脆厚條,薯仔味帶甜,咬落有薯仔肉嘅質感好滋味。⭐️炸洋蔥圈香脆的炸衣包裹着洋蔥的香甜,既惹味又鬆脆,每一圈嘅洋蔥圈都炸得好均勻⭐️大啡菇滋味牛肉漢堡大啡
繁華鬧市之中那間充滿街頭藝術氣息的文青漢堡店。

⭐️貧民窟大魔王漢堡

⭐️滋味粒粒巨蝦堡

⭐️粗薯條

⭐️甜薯條
薯條炸得香脆厚條,薯仔味帶甜,咬落有薯仔肉嘅質感好滋味。

⭐️炸洋蔥圈

⭐️大啡菇滋味牛肉漢堡
大啡菇入口多汁,配合肉味豐富嘅牛肉漢堡,中和咗油膩感,食落更加有層次!而且麵包亦都充滿牛油嘅香味,就算影相影得耐咗個麵包都依然係外脆內軟,仲食到微微和暖嘅溫度。

⭐️ Smoothie 士多啤梨味🥤🍓& Smoothie 香蕉朱古力 🍌🍫
螞蟻人推薦之選,香蕉朱古力味的確濃郁,感覺甜蜜香滑,非常適合打卡🤭士多啤梨味感覺係士多啤梨糖漿嘅感覺,個人偏向喜歡雪糕打出嚟嘅口感,這款的口感較為奶油。
2023-06-03
  • 貧民窟大魔王漢堡
  • 滋味粒粒巨蝦堡
Ghetto 在字典中的意思是貧民窟,街頭文化就是從中發展出來。位於旺角黑布街的 Ghetto cafe 以漢堡作主打。裝修充滿HIPHOP元素作為賣點,滿滿的彩色塗鴉、 放置了波鞋的踩板位等,從門外到室內的每一處都能感受到用心打造出來的街頭風格。除了主打的漢堡外,小食、咖啡、手工啤酒等都有供應,所以其實這間是貧民窟漢堡咖啡廳,絕對有別於普通的漢堡包店。漢堡可以單點或是+$18轉成套餐,就會有小食和飲品。套餐是指定飲品,主要是汽水也有果汁、梳打水,朋友點了玻璃樽裝芬達。如果點 Smoothie 要+$38,士多啤梨 & 香蕉朱古力賣相吸引,不會太甜。漢堡我們點了兩款牛,一款蝦,其中一個更+$10轉成暗黑炭包。貧民窟大魔王漢堡 ($128/套餐) 是充滿肉汁的雙層牛肉被溶掉的芝士包裹,還有鹹香的煙肉和薯餅,是加倍的邪惡。很惹味亦十分飽肚大啡菇芝味牛肉漢堡 ($98/套餐) 如果覺得兩塊肉太heavy,那換成濃厚多汁的大啡菇會是不錯的選擇。牛肉同樣肉汁豐富,質感軟嫩,配上清新的番茄、生菜和芝士,很滋味。滋味粒粒巨蝦堡 ($98/套餐) 不吃牛肉的朋友選這個。能吃到彈牙的蝦肉,但略微鹹了一些
位於旺角黑布街的 Ghetto cafe 以漢堡作主打。
從門外到室內的每一處都能感受到用心打造出來的街頭風格。

除了主打的漢堡外,小食、咖啡、手工啤酒等都有供應,
所以其實這間是貧民窟漢堡咖啡廳,絕對有別於普通的漢堡包店。
漢堡可以單點或是+$18轉成套餐,就會有小食和飲品。
Smoothie - 香蕉朱古力 & 士多啤梨

還有鹹香的煙肉和薯餅,是加倍的邪惡。很惹味亦十分飽肚
貧民窟大魔王漢堡 (套餐)

那換成濃厚多汁的大啡菇會是不錯的選擇。
大啡菇芝味牛肉漢堡 (套餐)

滋味粒粒巨蝦堡 ($98/套餐) 不吃牛肉的朋友選這個。
能吃到彈牙的蝦肉,但略微鹹了一些。相對於吃落輕盈的竹炭包,普通包的口感一樣鬆軟,不過就多了一種牛油香。
滋味粒粒巨蝦堡 (套餐)

套餐包的薯條都幾香脆,另外兩個套餐小食我們加錢轉成其他的。
甜薯條 (+$10) & 炸洋蔥圈 (+$10) 前者是番薯條,比薯條更脆;後者的炸粉不算太厚身,吃落都是帶甜味。
薯條
甜薯條 (套餐加購)
炸洋蔥圈 (套餐加購)
2023-06-03
大啡菇芝味牛肉漢堡 (套餐)
2023-06-07 11 瀏覽
🇭🇰旺角-Ghetto Cafe好耐冇食burger啦~~今次特登去咗旺角一間好出名嘅打卡舖頭食👽果然好有復古又型格嘅感覺~~有少少似去咗迪士尼嘅火箭餐廳😎⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗☑️整體方面:環境超型格~~好啱大家去打卡😚Burger嚟講價格中等,環境睇落亦都好整潔企理👅 滋味粒粒巨蝦堡(⭐7/10) $90▪️+$18轉套餐配粗薯條佢哋個蝦堡食得出入面有蝦肉,而入面仲會有生菜同埋蕃茄,但如果有啲清新嘅汁配個包應該會正啲😚而粗薯條炸得好香脆,係我鍾意食嘅薯條🫶🏻👅 黑松露芝味牛肉漢堡(⭐8/10) $65+$18轉套餐再+$10配炸洋蔥圈呢個漢堡好抵啊!竟然有埋黑松露汁,夾雜咗好多豐富嘅配料~食落多重口感🍔而炸洋蔥圈都出色,炸粉唔會太重,好香口!👅 水牛雞翼(⭐7/10) $78係好夠辣既水牛雞翼啊~平時食既都冇佢咁酸辣🤣所以食落都幾開胃~同埋都幾大份㗎👅吉列魚手指(⭐9/10) $68最鍾意食呢個吉列魚手指!熱辣辣炸到出嚟🤭又香又脆又爆汁~~👅 士多啤梨牛奶沙冰(⭐8/10) +$38👅 芒果牛奶沙冰(⭐7/10) +$38我個人
🇭🇰旺角-Ghetto Cafe

👅 滋味粒粒巨蝦堡(⭐7/10) $90
▪️+$18轉套餐配粗薯條

👅 黑松露芝味牛肉漢堡(⭐8/10) $65
+$18轉套餐再+$10配炸洋蔥圈

👅 水牛雞翼(⭐7/10) $78

👅吉列魚手指(⭐9/10) $68
最鍾意食呢個吉列魚手指!熱辣辣炸到出嚟🤭又香又脆又爆汁~~

👅 士多啤梨牛奶沙冰(⭐8/10) +$38
👅 芒果牛奶沙冰(⭐7/10) +$38
我個人鍾意士多啤梨牛奶沙冰多啲🥰飲落酸酸甜甜又冰涼,同埋覺得唔會話係超甜嗰種,食完油膩野配搭返呢個酸酸甜甜嘅沙冰就啱啱好😋

🎏地址:Ghetto Cafe (旺角)
旺角黑布街13號地舖

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #旺角餐廳#旺角美食#旺角 #ghettocafe #burger
@ghetto.hk

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_旺角
2023-06-07 24 瀏覽
由門口到鋪頭入面都係行一個種美國街頭風🇺🇸不過日與夜嘅感覺就好唔同 夜晚去記得要打燈影相💡💡之後再係到影返張Y2K📸即刻有曬feel❣️美式經典芝味牛肉漢堡 $45果然經典幾時都係咁好食😌Gladys話想食竹炭飽就轉左試試雖然竹炭飽有少少乾身 不過都好軟熟塊牛肉好有肉味 好juicy🐂❣️煙肉蘑菇滋味牛肉漢堡 $55可以話係一個足料漢堡 厚厚的蘑菇勁多🍄咬一啖都bit曬出黎塊煙肉又煎得好脆口🥓🥓轉套餐 (+ $18)本身佢地啲包包都好抵食 只係加多$18就可以有埋粗薯條同汽水如果唔想食普通粗薯條都可以好似我地加多少少錢轉食甜薯條或者其他揀左🍟粗薯條🍠甜薯條薯條脆卜卜 又唔會過份油膩❣️雞塊 $58係雞粒咁🐥唔似一塊塊個樣好似香香雞嘅感覺🤣🤣粒粒炸到好酥脆❣️水牛城雞翼 $88水牛城雞翼應有嘅味道好出下隻隻雞翼都有醬汁🌶️唔洗驚無汁會好乾身味道夠曬香口 夠曬辣😎😎最後我地都係想試飲其他飲品,我地跟餐再轉其他飲品係每杯原價減$10🍫香蕉朱古力奶昔 $48唔甜 又keep到朱古力嘅香味奶香味都好重🥛仲要係奶昔面上加左鮮忌廉🍸 LYCHEE VIRGIN DAIQUIRI $68係杯mocktails類
由門口到鋪頭入面都係行一個種美國街頭風🇺🇸

可以話係一個足料漢堡 厚厚的
蘑菇勁多🍄咬一啖都bit曬出黎
塊煙肉又煎得好脆口🥓🥓
煙肉蘑菇滋味牛肉漢堡

轉套餐 (+ $18)
揀左🍟粗薯條🍠甜薯條

水牛城雞翼應有嘅味道好出下
隻隻雞翼都有醬汁🌶️唔洗驚無汁會好乾身
味道夠曬香口 夠曬辣😎😎
水牛城雞翼

最後我地都係想試飲其他飲品,
我地跟餐再轉其他飲品係每杯原價減$10

美式經典芝味牛肉漢堡
煙肉蘑菇滋味牛肉漢堡
雞塊
2023-06-05 16 瀏覽
旺角黑布街Ghetto Cafe 個門面已經非常吸引我 好岩打卡📸以Hiphop文化做主題 佈滿美美既塗鴉藝術 晚上7點後仲有特色調酒🍺今日同三個朋友一齊黎為左朝聖依到既漢堡😍爆炒洋蔥煎蛋手打牛肉漢堡🍔勁Juicy 好重牛味同埋足料 所以配料都好新鮮 每一啖都超滿足啊 都算幾巨型🤤惹味芫荽魚柳漢堡🍔魚柳炸到脆卜卜 仲要係有兩層😎勁中意佢調個個醬煙肉蘑菇芝味牛肉漢堡🍔愛菇者必叫 每個包款一樣都好鬆軟包皮完全唔會乾爭爭每個包都可以加$18 轉套餐配上粗/幼薯條🍟或者+$10轉小食 轉左洋蔥圈勁多😂另外叫左水牛城雞翼 / 吉列魷魚圈水牛城雞翼非常惹味 辣辣地🔥不過d肉勁滑而吉列魷魚圈真係嚇親個份量大到😂超脆同埋幾彈牙唔會話外皮太厚🤤

今日同三個朋友一齊黎為左朝聖依到既漢堡😍

愛菇者必叫 每個包款一樣都好鬆軟包皮完全唔會乾爭爭

另外叫左水牛城雞翼 / 吉列魷魚圈
水牛城雞翼非常惹味 辣辣地🔥不過d肉勁滑

2023-06-04 15 瀏覽
“黑松露芝味牛肉漢堡套餐”($83)“滋味粒粒巨蝦堡套餐”($108)“芝士墨西哥粟米片”(+$10)“炸洋蔥圈”(+$10)“士多啤梨Smoothie”(+$38)“Iced Latte”(+$30)旺角黑布街有間十分搶眼嘅漢堡包店🍔店內牆身佈滿塗鴉藝術,滿滿美式街頭風仲有特別嘅係餐廳7pm前有咖啡提供☕️7pm後就有特色調酒🍹我地今次就下晝嚟到😝點咗2份漢堡套餐套餐會包咗粗薯條🍟,指定飲品亦都可以加錢轉其他小食,飲品黑松露芝味牛肉漢堡係menu上推介之一🐮滿滿嘅黑松露醬超級香😍漢堡扒食落juicy滋味粒粒巨蝦漢堡亦十分值得推介🦐蝦餅入面有粒粒蝦肉,夠哂爽口😚而且漢堡包嘅質地都十分鬆軟☺️因為真係好怕食到又乾又硬嘅漢堡包🤫跟餐小食我地點咗芝士墨西哥粟米片,洋蔥圈粟米片面頭超多芝士粉好涮嘴😝一啖接一啖食唔停口😂洋蔥圈酥脆,炸衣都唔會太厚🧅飲品點咗Iced latte同士多啤梨Smoothie🍓食漢堡包配latte又ok喎🤣士多啤梨Smoothie大大杯,口感細滑又唔溜☺️
“黑松露芝味牛肉漢堡套餐”($83)
“滋味粒粒巨蝦堡套餐”($108)
“芝士墨西哥粟米片”(+$10)
“炸洋蔥圈”(+$10)
“士多啤梨Smoothie”(+$38)
“Iced Latte”(+$30)

旺角黑布街有間十分搶眼嘅漢堡包店🍔
店內牆身佈滿塗鴉藝術,滿滿美式街頭風
仲有特別嘅係餐廳7pm前有咖啡提供☕️
7pm後就有特色調酒🍹
我地今次就下晝嚟到😝點咗2份漢堡套餐
套餐會包咗粗薯條🍟,指定飲品
亦都可以加錢轉其他小食,飲品
黑松露芝味牛肉漢堡係menu上推介之一🐮
滿滿嘅黑松露醬超級香😍漢堡扒食落juicy
滋味粒粒巨蝦漢堡亦十分值得推介🦐
蝦餅入面有粒粒蝦肉,夠哂爽口😚
而且漢堡包嘅質地都十分鬆軟☺️
因為真係好怕食到又乾又硬嘅漢堡包🤫
跟餐小食我地點咗芝士墨西哥粟米片,洋蔥圈
粟米片面頭超多芝士粉好涮嘴😝
一啖接一啖食唔停口😂
洋蔥圈酥脆,炸衣都唔會太厚🧅
飲品點咗Iced latte同士多啤梨Smoothie🍓
食漢堡包配latte又ok喎🤣
士多啤梨Smoothie大大杯,口感細滑又唔溜☺️
呢間特色burger,全店都係街頭文化風,牆壁塗鴉藝術型格打卡位超多。日頭係Cafe,夜晚係酒吧開到兩三點非常適合傾偈、食嘢、飲嘢。滋味粒粒巨蝦堡$90 加暗黑漢堡包$10蝦肉真材實料入口超彈牙,配埋蕃茄、生菜,口感豐富,而且清新唔油膩。加$10可以轉暗黑漢堡包,勁鬆軟,又特別。貧民窟大魔王漢堡 $110啱晒食肉獸漢堡超厚身又juicy,咬一口已經充滿牛肉汁,牛肉味香濃。粗薯條熱辣辣又香脆,好好食。炸洋蔥圈洋蔥新鮮,洋蔥嘅甜味加上外邊粉漿又脆又薄,食到停唔到口。水牛城雞翼少少辣,非常惹味。嘢飲我哋就叫咗日版零度 ASHAT &桂花威土忌。

滋味粒粒巨蝦堡$90 加暗黑漢堡包$10
蝦肉真材實料入口超彈牙,配埋蕃茄

貧民窟大魔王漢堡 $110

粗薯條
熱辣辣又香脆,好好食。

炸洋蔥圈
洋蔥新鮮,洋蔥嘅甜味加上外邊粉漿又脆又薄,食到停唔到口。

水牛城雞翼
少少辣,非常惹味。

嘢飲我哋就叫咗日版零度 ASHAT &
桂花威土忌。
2023-05-29 198 瀏覽
當日係夜晚都食🌒原來餐廳夜晚係會特色調酒再配上播hip hop 音樂🎶比人感覺會好yo🤟🏻而晏晝餐廳就會咖啡提供,係兩個不同感覺😆🔺大啡菇芝味牛肉漢堡 $80 +$18(套餐)漢堡有好多汁係會食到滴晒出嚟🤣牛肉漢堡係手工牛肉,牛味偏重🐄大啡菇唔算特別厚但好多汁🍄配料有番茄,生菜同芝士~🔺滋味粒粒巨蝦堡 $90 +$18(套餐)見網上好多評價都話好食所以就叫咗黎食🤪係炸蝦餅,外皮好脆係會食到有一粒粒嘅蝦🦐但只有一塊炸蝦餅,番茄,生菜同芝士🧀就有少少單調,而汁都可以多少少就好了😚包就好鬆軟🔺貧民窟大魔王漢堡 $110 +$18(套餐)呢個真心推!!!超級豐富同滿足🤩係有兩塊牛肉漢堡再配上多塊芝士真係大滿足又好夾🤭牛肉漢堡同樣係牛味好重🍔而且仲有煙肉,薯餅,炒洋蔥🧅口感真係好豐富但一個女仔就真係偏多🫣🔺炸洋蔥圈🧅 +$10(套餐加購價)將薯條轉咗炸洋蔥圈😗洋蔥圈炸得好脆,外皮唔會好厚✨洋蔥都係偏甜而且份量都多~🔺甜薯條🍠 +$10(套餐加購價)甜薯條姐係番薯條,番薯條感覺會比薯條健康啲😹番薯條都係偏甜的而且炸得脆,但就有少少乾🤏🏻🔺芝士墨西哥粟米片 +$10(套餐加購價)墨西哥粟米片就係平時

🔺大啡菇芝味牛肉漢堡 $80 +$18(套餐)

🔺滋味粒粒巨蝦堡 $90 +$18(套餐)

🔺貧民窟大魔王漢堡 $110 +$18(套餐)
貧民窟大魔王漢堡

🔺炸洋蔥圈🧅 +$10(套餐加購價)

🔺甜薯條🍠 +$10(套餐加購價)

🔺芝士墨西哥粟米片 +$10(套餐加購價)
墨西哥粟米片就係平時食開個隻芝士味🧀就咁食都好好食😆有配上一個醬係酸忌廉點咗就冇咁單調🤭但個人都係鐘意單食!!

🔺 藍莓奶昔 $38 (套餐減$10)
飲品嘅顔色真係好靚就咁打卡都已經好吸睛👀但個人唔鐘意藍莓所以以下係朋友的評價🤝🏻佢話有啲似藍莓乳酪🫐

🔺朱古力奶昔🍫 $38 (套餐減$10)
奶昔上面有cream,而朱古力味唔算特別重但唔會好甜👅就算飲哂成杯都唔會覺得滯~

• 貧民窟大魔王漢堡
坐下在目黑區深宵那個摩斯漢堡店 @ghetto.hk 靜靜行經 留影 #目黑之夜有星游歷過下一次未必經 男士們係咪陪另一伴去充滿文青風的café就去得多?今次想介紹個型男必去的地方,一走入餐廳,凝聚多樣街頭藝術風格塗鴉牆係黎至香港塗鴉藝術家 @uncle852打得卡黎又食到捧住腹走~最出名的美式漢堡價錢由$45-$110~日間有香濃的咖啡☕️晚上就搖身變成酒吧🥃 🍔貧民窟大魔王漢堡 ($110)一拎上台就畀佢巨大的身驅嚇親果然係大魔王級~真係兩個人食都飽丫!牛油漢堡包之間夾住豐厚的牛肉、薯餅、雙層芝士、洋蔥同煙肉好juicy的手打牛肉係雙層咁厚,肉味濃郁到極芝士味濃得黎配搭酥脆嘅薯餅同埋香口的煙肉令到成個漢堡口感豐富好多~食肉獸牛魔王必食! 🦐滋味粒粒巨蝦堡 ($90)首先要大讚個包真係好鬆軟而一口咬就味道鮮美與口感爽脆的炸蝦肉!可惜略嫌偏鹹左d而蕃茄同酸酸地的自家海鮮醬十分開胃 🍟薯條 (+$10)呢個甜薯條有驚喜啵!比一般薯條炸得更金黃鬆脆,而且薯仔味亦非常突出仲有啲香草喺上面提香~ 📌炸洋蔥圈 (+$10)香脆的炸衣包裹着洋蔥的香甜,既惹味又鬆脆 🐔雞塊 ($58)炸雞吃起來帶有香
坐下在目黑區深宵那個摩斯漢堡店 @ghetto.hk
靜靜行經 留影 #目黑之夜有星
游歷過下一次未必經

男士們係咪陪另一伴去充滿文青風的café就去得多?
今次想介紹個型男必去的地方,

打得卡黎又食到捧住腹走~
最出名的美式漢堡價錢由$45-$110~
日間有香濃的咖啡☕️
晚上就搖身變成酒吧🥃

🍔貧民窟大魔王漢堡 ($110)
一拎上台就畀佢巨大的身驅嚇親
果然係大魔王級~真係兩個人食都飽丫!
牛油漢堡包之間夾住豐厚的牛肉、薯餅、雙層芝士、洋蔥同煙肉
好juicy的手打牛肉係雙層咁厚,肉味濃郁到極
芝士味濃得黎配搭酥脆嘅薯餅同埋香口的煙肉
令到成個漢堡口感豐富好多~
食肉獸牛魔王必食!

🦐滋味粒粒巨蝦堡 ($90)
首先要大讚個包真係好鬆軟
而一口咬就味道鮮美與口感爽脆的炸蝦肉!
可惜略嫌偏鹹左d
而蕃茄同酸酸地的自家海鮮醬十分開胃

🍟薯條 (+$10)
呢個甜薯條有驚喜啵!
比一般薯條炸得更金黃鬆脆,而且薯仔味亦非常突出
仲有啲香草喺上面提香~

📌炸洋蔥圈 (+$10)
香脆的炸衣包裹着洋蔥的香甜,既惹味又鬆脆

🐔雞塊 ($58)
炸雞吃起來帶有香料味,肉質Juicy唔乾

🍸Hyoho soda ($88) – GHETTO special cocktail
巨峰提子製作而成的調酒;所散發之香氣洋溢四周~十分適合微酒精人士。

🍷Yeung g smoothie ($88)
楊子甘露沙冰 – GHETTO special cocktail
透心涼,解膩~走淡甜路線,配上適量酒精,易入口~

絕對岩曬鍾意打卡型男索女!

2023-05-24 14 瀏覽
🚩 Ghetto Cafe今日終於第一次展開網友見面會🤣約左y._.diarys 同埋我bb gladys 一齊嚟食漢堡包🍔舖頭裝修好有美國街頭風,如果打埋燈影一定好好出鏡🤭〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈經典滋味牛肉漢堡套餐 $131套餐已經包咗甜薯條+LYCHEE VIRGIN DAIQUIRI🍸漢堡包食落好Juicy,充滿肉汁,牛肉味都好重好鍾意佢包嘅厚度唔會整到太高,食到依度跌完過度跌另外甜薯條入口甜甜地,又不失炸物惹味嘅感覺🤤飲品方面唔會過甜,清清爽爽,食完咁多肥仔野飲好爽🌈煙肉蘑菇滋味牛肉漢堡 $111呢一個一樣都係轉左套餐,加咗一杯香蕉朱古力奶昔🍌煙肉香脆有一種獨特嘅豬油香😝蘑菇都keep到菇汁,所以漢堡整體一啲都唔乾香蕉朱古力奶昔仲要食到香蕉粒😌🌈雞塊 $58一致認同最好食嘅小食!份量好多,我哋三個人share最尾都食唔晒好似鹽酥雞咁一口份量,雖然冇調味粉喺面,但都好夠味😋🌈水牛城雞翼 $88夠酸夠辣,非常惹味,食完好醒神三兩下就已經俾我哋食晒啦🫣🌈朱古力奶昔🍫 $48本來想試吓飲其他嘢,但Gladys又想飲埋朱古力奶昔,咁就試試佢啦😪敬老啊嘛朱古力奶昔唔會過甜,飲完
🚩 Ghetto Cafe

🌈經典滋味牛肉漢堡套餐 $131
漢堡包食落好Juicy,充滿肉汁,牛肉味都好重
好鍾意佢包嘅厚度唔會整到太高,食到依度跌完過度跌
另外甜薯條入口甜甜地,又不失炸物惹味嘅感覺🤤
飲品方面唔會過甜,清清爽爽,食完咁多肥仔野飲好爽

🌈煙肉蘑菇滋味牛肉漢堡 $111
呢一個一樣都係轉左套餐,加咗一杯香蕉朱古力奶昔🍌
煙肉香脆有一種獨特嘅豬油香😝
蘑菇都keep到菇汁,所以漢堡整體一啲都唔乾

香蕉朱古力奶昔仲要食到香蕉粒😌

🌈雞塊 $58
一致認同最好食嘅小食!
份量好多,我哋三個人share最尾都食唔晒
好似鹽酥雞咁一口份量,雖然冇調味粉喺面,但都好夠味😋

🌈水牛城雞翼 $88
夠酸夠辣,非常惹味,食完好醒神
三兩下就已經俾我哋食晒啦🫣

🌈朱古力奶昔🍫 $48
朱古力奶昔唔會過甜,飲完都唔洗飲多杯水沖返個口
2023-05-23 18 瀏覽
雖然漢堡包周街都係,但係即叫即做嘅漢堡包就真係零舍好味😋今日嚟到旺角呢一間富有搖滾工業風嘅餐廳🍴見到有即叫即做嘅漢堡包,忍唔住就要衝入嚟試吓啦🤩🤩首先漢堡包嘅價錢唔算貴,單點都係五十零蚊起我就叫咗個黑松露滋味牛肉漢堡包🍔黑松露香味再加上芝士同埋新鮮嘅牛肉配合得天衣無縫,真係平民價錢嘅美食😍套餐就會配粗薯條🍟飲品🥤份量充足,新鮮即炸,味道不錯😊朋友就叫咗個吉列豬漢堡,同樣都係非常美味😍唔會厚粉,讚👍🏻滋味粒粒巨蝦堡 真系食到原粒蝦肉🍤爽口彈牙😍爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡洋蔥炒得又香又諗 配埋半熟煎蛋同手打牛🥰鮮嫩多汁💦另外就嗌咗個吉列魷魚圈同水牛雞翼,吉列魷魚圈脆脆好味道😋水牛雞翼辣得來好惹味🤤

套餐就會配粗薯條🍟飲品🥤份量充足,新鮮即炸,味道不錯😊

朋友就叫咗個吉列豬漢堡,同樣都係非常美味😍唔會厚粉,讚👍🏻

真系食到原粒蝦肉🍤爽口彈牙😍

爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡
洋蔥炒得又香又諗 配埋半熟煎蛋同手打牛🥰鮮嫩多汁💦

2023-05-21
2023-05-22 138 瀏覽
💖 Ghetto Cafe (旺角)✨旺角黑布街13號地舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️朋友話好想食呢間漢堡包店好耐㗎啦,所以今日就同佢嚟呢度打吓卡📸、食吓漢堡包🍔,呢度夜晚都幾Chill‼️陣間舖頭燈光會比較昏暗,聽住一啲好rock嘅音樂😆-經典滋味牛肉漢堡套餐🍔 $131 原本套餐價錢只係需要加$18,點解會變咗百幾蚊就係因為我轉左竹炭漢堡包🖤另外仲加左$轉甜薯條🍠,另外仲叫咗一杯LYCHEE VIRGIN DAIQUIRI,套餐價錢可以減$10💁🏻‍♀️呢一個竹炭漢堡包其實都幾好味㗎食落去好Juicy,充滿肉汁😝另外甜薯條真係好香好脆🤤,飲品方面就好似荔枝梳打咁🫶🏻-煙肉蘑菇滋味牛肉漢堡🥓 $111呢一個一樣都係轉左套餐😌同埋叫咗一杯香蕉朱古力奶昔🍌,我自己會覺得呢一個餐相對地飽肚啲,因為佢淨係個漢堡份量都比普通漢堡多。煙肉香脆又有油份😝蘑菇嘅味道好突出😎香蕉朱古力奶昔仲要食到香蕉粒😌-雞塊🍗 $58我初頭以為得幾嚿,點不知真係有十幾粒雞塊粒,外皮香脆可口,肉質嫩滑,好好食🤭-水牛城雞翼🦴香辣嘅感覺仲要大少少嘅酸甜味,非常惹味,而且好開胃。三兩下就已經俾我哋食晒啦🫣-朱古力

💖 Ghetto Cafe (旺角)
✨旺角黑布街13號地舖

-經典滋味牛肉漢堡套餐🍔 $131

-煙肉蘑菇滋味牛肉漢堡🥓 $111

-雞塊🍗 $58

-水牛城雞翼🦴

-朱古力奶昔🍫 $48
我哋總共叫咗兩個包餐三個人share,所以就一定要叫多杯飲品俾朋友飲😏佢梗係比我游說都要飲朱古力奶昔啦🤩因為我好想飲😳
2023-05-22
  • 水牛雞翼
  • 甜薯條
  • 粗薯條
  • 美式經典芝味牛肉漢堡
  • 煙肉蘑菇芝味牛肉漢堡
  • 雞塊
呢間型格Cafe以HIPHOP文化為主題 主打美式漢堡, 手沖咖啡, 手工啤酒, 特式調酒🙌🏻店內有多幅香港塗鴉藝術家UNCLE 創作嘅GRAFFITI 充滿街頭文化🎨夜晚仲會有霓虹燈變成小酒館 超有feel🍻嚟食個包打下卡最好不過😌.📌魚柳漢堡 $55漢堡包身好軟熟 又香甜 似係用左牛油包 再搽上牛油烘熱 牛油味更濃郁🧈烘過之後 keep住包底脆卜卜 口感做得唔錯🍔估唔到會有雙層魚柳咁多 仲有塊芝士 抵過M記‼️魚柳炸過 不過有汁 所以淋左 冇汁嘅位會好啲💦如果沙律菜同蕃茄調一調位 應該就有一邊會脆🍅🥬魚雖然冇鮮味 但勝在夠滑🐟配埋酸瓜醬 好新爽🥒.📌吉列豬漢堡 $55吉列豬扒配酸甜黃芥末醬 好夾🫶🏻不過吉列皮太厚 塊豬扒又好薄身 所以食落似食緊炸皮咁 冇乜肉香口感😢同埋都係有同樣問題 個汁搞到佢淋左啲🫣.📌滋味粒粒巨蝦漢 $90 -> $135呢款+$10轉左做暗黑竹炭包 超型格 襯番間店🖤包身同樣鬆軟 不過就冇左牛油包咁香甜 感覺就輕盈啲😛蝦餅係三款最好食嘅 食到粒粒爽彈蝦肉 好足料 應該炸過 會帶點微脆🦐不過就偏鹹左少少🤏🏻配左自家海鮮醬 酸酸地咁 幾開胃🤤另外+$5要左
📌魚柳漢堡 $55
魚柳漢堡

📌吉列豬漢堡 $55
吉列豬漢堡

📌滋味粒粒巨蝦漢 $90 -> $135
呢款+$10轉左做暗黑竹炭包 超型格 襯番間店🖤包身同樣鬆軟 不過就冇左牛油包咁香甜 感覺就輕盈啲😛蝦餅係三款最好食嘅 食到粒粒爽彈蝦肉 好足料 應該炸過 會帶點微脆🦐不過就偏鹹左少少🤏🏻配左自家海鮮醬 酸酸地咁 幾開胃🤤另外+$5要左洋蔥 炒香過 軟淋清甜🧅建議+$30試埋大啡菇 好厚身 又軟滑 勁juicy爆晒汁 濃濃菇香🍄
滋味粒粒巨蝦漢

📌套餐 +$18
包粗薯條同指定飲品 其他飲品就原價-$10 食完真係大滿足🤰🏻
📌甜薯條 +$10
番薯條好清甜 炸到外脆內綿滑 乾身唔油膩 唔點茄汁已經好好食🍠
甜薯條

📌芝士墨西哥粟米片 +$10
面頭灑滿芝士粉 鹹鹹甜甜 份量勁多 滿滿一盒🧀️點埋sour cream 好解膩 夠晒酸好開胃😆
芝士墨西哥粟米片

📌炸洋蔥圈 +$10
洋蔥圈炸皮唔算太厚 脆卜卜 洋蔥清甜多汁🧅

📌士多啤梨Smoothie +$38
賣相真係好靚 打卡一流❣️漢堡包配smoothie 邪惡絕配😈士多啤梨果香好濃郁 酸酸甜甜🍓佢唔係平時雪糕奶昔咁thick咁杰 係偏沙冰口感 夏天飲夠晒爽🧊飲到最後啲忌廉融晒 奶味更加香濃🥛
士多啤梨Smoothie

📌芒果Smoothie +$38
芒果味好濃 呢杯會相對甜啲 不過唔係假藥水甜味 帶微微酸味 都唔錯🥭
芒果Smoothie

📌Cold Americano +$25
估唔到漢堡包店都有咖啡飲 咖啡豆係我鍾意嘅 酸味同苦味平衡得好好☕️搭配炸物同漢堡 好解膩👍🏻
Cold  Americano
士多啤梨Smoothie
芒果Smoothie
Cold  Americano
2023-05-18 16 瀏覽
咁啱今日放假喺附近,又想食Burger。Search咗好多間,但我想平民價少少。除咗快餐店,我就搵到呢間Ghetto Cafe。價錢平民,打卡仲一流,裝修好有格調! 可能我比較早去,成間舖得我一個客人,俾我包場 (哈)第一次嚟同埋第一次食嘅關係,所以我揀咗餐廳嘅美式經典芝味牛肉漢堡($45)再加$18蚊跟餐有汽水同薯條食。落單之後,我諗5-10分鐘左右。店員哥哥就送上熱辣辣嘅食物俾我啦~~熱辣辣粗薯條,好味!!好食!! 麵包鬆軟~我個人覺得份量係夠的,我仲食唔晒!!下次可以再嚟試埋其他Burger~<餐廳Menu>
咁啱今日放假喺附近,又想食Burger。
Search咗好多間,但我想平民價少少。
除咗快餐店,我就搵到呢間Ghetto Cafe。
價錢平民,打卡仲一流,裝修好有格調!

可能我比較早去,成間舖得我一個客人,俾我包場 (哈)

落單之後,我諗5-10分鐘左右。
店員哥哥就送上熱辣辣嘅食物俾我啦~~

熱辣辣粗薯條,好味!!

好食!! 麵包鬆軟~
我個人覺得份量係夠的,我仲食唔晒!!
下次可以再嚟試埋其他Burger~

<餐廳Menu>
2023-05-16
📍旺角 𝙼𝚘𝚗𝚐 𝙺𝚘𝚔❝美式街頭風🇺🇸burger x cafe / bar🍔邪惡肥仔野!😋❞朝早係cafe☕️夜晚變bar🍺既美式burger店🍔🇺🇸橙紅色hiphop街頭風格裝修🧡graffiti打卡影相一流📸店內都播住hiphop音樂🎸🎶相信夜晚嚟飲嘢chill chill一定好有feel🤪🤙🏻burger款式多 最平$45都有!🥰🍔🍤滋味粒粒巨蝦堡 $90 (4.5/5)炸蝦肉餅有粒粒蝦肉 爽口新鮮! 配上千島醬酸酸甜甜😋麵包好鬆軟 整體係一個好高質既蝦堡🤤✌🏻🍔🐮貧民窟大魔王漢堡 $110 (4/5)超厚身巨形 絕對要share!😍有兩塊juicy香口既牛肉patty 仲有薯餅 bacon 炒甜洋蔥 芝士☺️成個combo我好中意🤤薯餅香脆 炒洋蔥香甜❤️另外+$10轉左黑色既竹炭包😎感覺比原本麵包乾身d~不過打卡able d📸套餐+$18有粗薯條同汽水/果汁🤤或者可再+$10配其他小食 而其他特別飲品就原價-$10💫揀左炸洋蔥圈🧅同甜薯條🍟炸野最緊要香脆唔油膩 佢做到晒!👍🏻🍓士多啤梨smoothie $38 (4.5/5)🥜榛子花生醬smoothie cocktail$78
📍旺角 𝙼𝚘𝚗𝚐 𝙺𝚘𝚔

滋味粒粒巨蝦堡

🍔🍤滋味粒粒巨蝦堡 $90 (4.5/5)

貧民窟大魔王漢堡

🍔🐮貧民窟大魔王漢堡 $110 (4/5)

Smoothie

🍓士多啤梨smoothie $38 (4.5/5)
🥜榛子花生醬smoothie cocktail$78 (4/5)

Wohooo 呢度既milkshake好好飲!!🥹❤️好厚身又好香濃😍士多啤梨好fresh🍓唔會死甜/藥水味✌🏻另外smoothie cocktail會貴d 酒味唔出😆同普通milkshake飲落差不多~榛子花生醬味好邪惡😈但真係抵抗唔到!

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Ghetto Cafe
旺角黑布街13號地舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_旺角

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式
Smoothie