🐾Ghetto Cafe旺角黑布街不嬲都有好多好餐廳,今次假日同朋友行過見到餐廳門口紅噹噹好搶眼👀所以就入去試吓~ 入到去發現餐廳行美式cafe路線,滿滿牆壁塗鴉令餐廳別具特色,打卡一流~ 特色漢堡選擇令人驚喜,價錢平民,非常推薦❤️🍔個個都份量十足架,大大啖好滋味✨魚柳漢堡魚柳香脆可口,炸得恰到好處,配上王道沙律醬再加上香脆生菜口感無敵🤩✨大啡姑芝味牛肉漢堡大啡菇做到爆汁效果非常驚喜,牛肉香嫩,配上半溶化的芝士實在是令人欲罷不能,王牌漢堡😆✨黑松露芝味牛肉漢堡黑松露味道非常濃厚,牛肉油脂豐富煎得恰到好處,豪華口感令人滿足😋🌮✨甜薯條新鮮炸,上菜時仲係熱的,香甜口感頗特別✨芝士墨西哥粟米片粟米片香脆,芝士醬調製得好好,令人食不停🥂✨楊枝甘露沙冰cocktail濃厚芒果味,雖然有酒精成份但係容易入口✨百香果Mojito百香果酸酸甜甜,同Mojito本身的酸甜味好夾✨桂花威士忌桂花味頗突出,容易入口✨芒果沙冰新鮮芒果味,消暑一流✨提子汁王道提子果汁,唔飲酒精的話可以一試
🐾Ghetto Cafe

🍔個個都份量十足架,大大啖好滋味
✨魚柳漢堡

✨大啡姑芝味牛肉漢堡

✨黑松露芝味牛肉漢堡

🌮
✨甜薯條
新鮮炸,上菜時仲係熱的,香甜口感頗特別

✨芝士墨西哥粟米片
粟米片香脆,芝士醬調製得好好,令人食不停

🥂
✨楊枝甘露沙冰cocktail
濃厚芒果味,雖然有酒精成份但係容易入口

✨百香果Mojito
百香果酸酸甜甜,同Mojito本身的酸甜味好夾

✨桂花威士忌
桂花味頗突出,容易入口

✨芒果沙冰
新鮮芒果味,消暑一流

✨提子汁
王道提子果汁,唔飲酒精的話可以一試
2023-08-15 459 瀏覽
黑松露芝味牛肉漢堡滋味粒粒巨蝦堡賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧漢堡們用料十足,作為主菜的牛肉、炸蝦餅厚切又大件,中間亦夾雜多款蔬菜配料,非常豐富。牛肉漢堡牛肉軟腍嫩口,肉汁滿溢,牛香濃郁,加上菌香四溢的黑松露,和鹹香醇厚的芝士一起食,超級邪惡又惹味。巨蝦堡中的炸蝦餅新鮮炸起,熱騰騰非常香脆,內裡蝦粒口感鮮明爽彈,加搭滋味十足的千島醬,以及清甜爽口的蔬菜配料,非常清新令人吃不停口。🐧❣️加錢可改選暗黑竹炭包,特色推薦❣️甜薯條賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧甜薯條由甘香甜美的蕃薯,切條新鮮炸起製成,入口脆香惹味,蕃薯獨有的甜味非常突出,令人回味之選。芝士墨西哥粟米片賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧粟米片香脆程度可媲美薯片,食落脆卜卜口感絕佳,味道帶有香濃的芝士味,夾雜一抺淡淡的香甜,滋味滿分。炸雞塊賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧炸雞塊令人驚喜😍 上盤時散發著誘人的炸雞香味,入口勁酥勁脆,油香而不膩,內裡雞肉超級嫩滑多汁,優質小食必選。朱古力奶昔、藍莓奶昔賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧奶昔超級巨型,頂端唧滿山一樣高的忌廉,非常迷人。奶昔入口順滑可口,奶味濃而不膩,甜度合適,朱古力味香醇出眾
黑松露芝味牛肉漢堡、滋味粒粒巨蝦堡

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❣️加錢可改選暗黑竹炭包,特色推薦❣️

賣相:🐧🐧🐧🐧

炸雞塊

炸雞

朱古力奶昔
藍莓奶昔

朱古力奶昔、藍莓奶昔

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

奶昔超級巨型,頂端唧滿山一樣高的忌廉,非常迷人。

奶昔入口順滑可口,奶味濃而不膩,甜度合適,朱古力味香醇出眾,藍莓味酸甜又清新,兩款都值得推薦。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳以美式街頭風格作主題,大量的噴漆塗鴉圖樣填滿兩邊牆身,四處以霓紅燈、滑板等作點綴,加上不同國家的hiphop音樂作背景,極富特色,打卡一流。

🐧❤️結語:滋味粒粒巨蝦堡惹味又出眾,炸雞塊令人驚豔,必食推薦🥰

下午茶
黑松露芝味牛肉漢堡、滋味粒粒巨蝦堡
炸雞塊
朱古力奶昔
藍莓奶昔
1K
2023-08-15 72 瀏覽
🥳終於抽時間看了 Barbie! 電影後就想吃漢堡, 走著走著看見一家型格漢堡店, 試試! 以橙色及水泥風為主調, 設計前衛型格, 昏暗的燈光, 牆身全是塗鴉圖案, 使用透明膠椅, 令空間更廣闊! 粗薯條 $40 ~ 吃漢堡時薯條是少不了的! 很香脆, 粗粗的很有口感! 吉列魚手指 $68 ~ 店員推介, 不錯, 沒有雪藏的味道! 芝士墨西哥粟米片 $48 ~ 配上冰凍的酸忌廉, 很適合配啤酒呢! 黑松露芝味牛肉漢堡 $65/單點 ~ 牛肉漢堡滿滿肉汁, 黑松露醬很香, 還有新鮮蔬菜及蕃茄, 芝味滿滿的! 大啡菇芝味牛肉漢堡 $80/單點 ~ 朋友的, 大啡菇鮮味, 充滿水份! 無酒精類 ~ Mango Smoothie $48、Shake Berry $68、Lychee Ghetto Dor Dor $68! 酒精類 ~ 巨峰提子梳打 $88, 酒味超濃!

酒精類 ~ 巨峰提子梳打 $88, 酒味超濃!
今日車車約左幾個朋友仔去左E間位於旺角嘅人氣Burger Café打卡食飯gathering, 4個人點左3個Burger餐, 2個小食開心share, 加埋每人一杯野飲已經好飽好滿足! ✨️惹味魚柳漢堡套餐魚柳炸得幾香脆, 炸粉唔多啖啖肉幾juicy, 上面淋滿醬汁中間夾住蕃茄同生菜, 惹味到唔停得口, 唔想咁dry跟餐+$10轉甜薯條, 甜甜地脆卜卜, 又懶係健康d😆 車車就唔中意沾醬嘅, 不過朋友們就似乎好中意沾個蛋黃醬 ✨️黑松露芝味牛肉漢堡套餐牛肉juicy煎得好香, 滿滿既黑松露蛋黃醬加埋熱溶芝士融, 配埋爽脆嘅沙律菜, 一啖咬落去, 豐富嘅口感加埋惹味醬汁, 成個組合唔洗講都知正! 加$10轉埋車車至愛嘅芝士墨西哥脆片, 吹水送酒一流! ✨️大啡菇芝味牛肉漢堡套餐$98大啡菇咬落去爆哂汁, 夾埋牛肉同芝士令口感層次十足, 中意食大啡菇嘅朋友千萬唔好錯過啊! ✨️桂花威士忌有咩開心得過brunch time就飲2杯, 順滑易入口嘅威士忌帶住陣陣嘅清新嘅桂花香, 令人難以抗拒

✨️惹味魚柳漢堡套餐

✨️黑松露芝味牛肉漢堡套餐

✨️大啡菇芝味牛肉漢堡套餐$98

✨️桂花威士忌
2023-07-29
最近係ig見到好多人去旺角一間叫GHETTO既漢堡店🍔店舖以橙色同銀色為主 顏色非常鮮艷🟠仲有彩色塗鴉牆 岩晒鍾意打卡既我地📸夾到時間就約埋朋友仔去潮聖🥳怕份量太多所以我地share食 咁就唔驚會浪費😆➷🪐 魚柳漢堡配甜薯條麵包烘到外脆內軟 食落卜卜脆😋用上新鮮既材料 魚柳都幾大塊🐟加埋超多沙律醬🤤甜薯條份量都多 蕃薯既甜味同鹽味混合一齊🍠食落無咁單調§🪐 黑松露芝味牛肉漢堡轉暗黑竹炭包竹炭包顏色非常突出 麵包質地好鬆軟😲漢堡牛肉以手打製作 非常juicy💦肉味仲好香濃🐂黑松露醬非常多 岩晒鍾意黑松露既我 濃郁精選👍🏼§🪐 大啡菇芝味牛肉漢堡配芝士墨西哥脆片同樣都係手打牛肉 配上濃厚多汁既大啡菇 又係另一種風味🍄加埋芝士生菜既配料🥬口感變得更豐富墨西哥粟米片香脆可口 帶有少少辣 所以非常惹味😋點埋奶酪醬令我食到停唔到口 想再encore呀🫣§🪐 桂花威士忌🪐 百香果莫吉托🪐 楊枝甘露沙冰🪐 青提子汁🪐 芒果Smoothie食漢堡包緊係要飲我最愛既smoothie😍我就揀咗岩晒夏天既芒果smoothie🥭賣相好吸睛 又可以拎住黎打卡 一舉兩得🥤芒果味都幾突出 唔會有死甜/藥水味 好似濃縮
最近係ig見到好多人去旺角一間叫GHETTO既漢堡店🍔

芒果味都幾突出 唔會有死甜/藥水味 好似濃縮版咁🫣

如果你都想邊食漢堡邊打卡既話可以約埋三五知己過黎一試🥳

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2023-08-11 120 瀏覽
🎯好耐冇食過漢堡包啦,熊妹有一日行過‪旺角黑布街‬,發現開咗呢間美國風貧民窟漢堡包店《Ghetto》,太空艙的門面設計非常搶眼👀,今日再同愛吃漢堡的卡肥過嚟試一下啦。📌漢堡包店唔算好大,有四五張四人枱,用上透明膠凳膠枱,牆身畫上五顏六色的塗鴉🎨,成個感覺真係好美國hip-hop風。🥁📌成間餐廳都係以橙色做主題,連餐牌餐紙全部都係橙色,感覺好鮮艷。📌漢堡包價錢真係唔貴,由$45到最貴嘅$110 ,仲可以額外加$5至$10添加漢堡包內的配料,不過要加一⤴️。📌點個漢堡包,加$10就可以有套餐,包汽水同粗薯條,再另加$10就可以轉甜薯條、芝士墨西哥粟米片或者炸洋蔥圈。📌其餘仲有一啲炸物小食包括魷魚圈、吉列魚手指同水牛雞翼等等,價錢由$40至$78 ,真心唔貴。📌飲品方面有美國人最經典的餐飲奶昔🍼,另外仲有酒精類飲品🍸提供,成個外國風味都出晒嚟。美式經典芝味牛肉漢堡, $45 ,加洋蔥, $5📌卡肥話漢堡包最經典最好食,冇其他咁多配料整色整水,先可以食得出牛肉漢堡嘅原汁原味,但係都係要加埋洋蔥先成立。經典芝味牛肉漢堡🍔即係上下一層軟熟嘅麵包🍞,夾住一層牛肉漢堡🐮,一片蕃茄片🍅、一片生菜片🥬同一片

美式經典芝味牛肉漢堡
美式經典芝味牛肉漢堡, $45 ,加洋蔥, $5
經典芝味牛肉漢堡🍔即係上下一層軟熟嘅麵包🍞,夾住一層牛肉漢堡🐮,一片蕃茄片🍅、一片生菜片🥬同一片芝士片🧀。
果然,經典真係經典
,牛肉漢堡層非常厚實,煎香嘅牛肉漢堡咬落去仲會滲啲牛肉汁出嚟,連埋軟熟嘅麵包,仲有蕃茄同生菜的清新解左牛肉油脂油膩,仲有熱熔芝士嘅鹹香,多層味道就係形成經典漢堡嘅滋味。

卡肥必要嘅洋蔥🧅,又真係令到經典漢堡包錦上添花🌸,炒熟咗嘅洋蔥絲煮得好濃稠,變成好似洋蔥醬咁,密集式嘅洋蔥絲好濃味,夾埋牛肉漢堡同其他材料一齊食,多多一重重味嘅味道,又真係如果冇咗佢就真係爭緊啲野咁,卡肥果然冇介紹錯,漢堡包粉絲果然並非浪得虛名。

黑松露芝味牛肉漢堡, $65 ,轉暗黑竹炭包,加$10
📌熊妹真係黑松露愛好者,不嬲有選擇困難症,但係望到個餐牌就即刻二話不說揀呢個-黑松露芝味牛肉漢堡,另外仲轉左暗黑竹炭包,黑黑嘅配搭啱晒啦!

好正呀!黑松露醬好香呀!黑松露醬係杰身的,搽喺面頭嘅暗黑竹炭包上面,下面一層就係牛肉漢堡,可以即刻食到黑松露夾係牛肉漢堡嘅味道,濃味嘅黑松露醬滲出牛肉漢堡嘅煎香,仲有滿瀉嘅熱溶芝士,夾埋蕃茄生菜片,食到最後口腔仍然會縈繞住香濃嘅黑松露醬,黑松露醬果然完勝。

暗黑竹炭包包嘅質感比起普通漢堡包硬啲隨脆身啲,味道本身冇乜味,都係食噱頭嘢,賣相特別的。

爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡
爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡, $55
📌作為漢堡包大食粉絲,食量驚人的卡肥平時食開兩個餐,食一個包又點會夠㗎?再點咗個爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡,又係一定要有的洋蔥🧅。
呢個漢堡包就多咗一份煎蛋🍳,多一重蛋味,蛋黃雖然唔係流心,實心嘅蛋黃粉粉地,令蛋黃味更加出,連埋牛肉漢堡、蕃茄、生菜同芝士一齊食,各款材料味道獨到,喺口腔入面又混合埋一齊,好味又飽肚。

芝士墨西哥粟米片,甜薯條,炸洋蔥圈
甜薯條(右上),跟餐價追加$10
📌熊妹鍾意食甜薯條,有薯條同甜薯條揀,一定會揀甜薯條。

用上番薯條🍠炸成嘅甜薯條,食落會淋身啲,番薯條嘅口感,面頭仲灑滿一啲糖粉,令到番薯條更吊多一層甜味,比起出邊嘅做法有啲唔同,又幾特別,甜甜地的番薯條解左剛才漢堡包的油膩,然後再能夠戰鬥跟著的鹹食炸物,呢個就係熊妹偏愛吃番薯條的地方,食吓食吓,熊妹成兜食晒,真係唔係講笑。

炸洋蔥圈(右下),跟餐價追加$10
📌咁鍾意食洋蔥嘅卡肥梗係唔會錯過洋蔥嘅產品啦。
炸洋蔥圈份量都幾多下,有大大小小嘅洋蔥圈,洋蔥炸皮厚實少少先可以令一片片洋蔥圈炸得成形,雖然有一層炸皮,但係同薄薄嘅洋蔥圈🧅食落去又唔覺好厚仲要好脆身,咬落去食到條條洋蔥絲,炸物再點埋茄汁食,又鹹又甜酸又有洋蔥本身嘅重味,呢個洋蔥圈做得幾出色。

芝士墨西哥粟米片(左),跟餐價追加$10
📌芝士墨西哥粟米片係卡肥最愛嘅零食,當然都唔會放過啦。

香濃嘅芝士味,就配上《Ghetto》自家製嘅sour cream,質感好濃稠食落似cream cheese,雖然都知道係現成嘅包裝芝士墨西哥粟米片,但卡肥話要喺出面先可以食到連埋sour cream嘅味道,酸酸鹹鹹芝士味🧀,果然食到卡肥舔舔脷。👅
吉列魷魚圈, $68
📌跟餐嘅小食仲未夠喉,卡肥話仲要再額外點啲小食,咁一於試勻去啦。

吉列嘅做法比炸皮薄啲,就係魷魚圈面頭塗一層連蛋炸粉的蛋漿去炸,炸皮唔厚但係又脆脆地,重點食出魷魚圈嘅魷魚味🦑同煙靭,一大兜份量好多,本身都加入咗調味粉去炸,鹹鹹地已經好夠食出魷魚嘅味道。

水牛雞翼
水牛雞翼, $78
📌食完咁多炸物,再食埋個雞翼就真係圓滿啦。

一兜有六七件雞翼🐥,雞翼嘅size可以叫做係雞翼仔,細細地一啖擺落口再可以連骨拉返出嚟,呢個size真係唔錯。

水牛城醬酸酸辣辣非常惹味,沾滿上每一件雞翼的表面,食落去充滿醬汁嘅味道。

士多啤梨奶昔
士多啤梨奶昔,跟餐價加 $38
📌熊妹覺得嚟到美國漢堡包店,都一定要飲返美國人嘅餐飲-奶昔,先算係完成成個美國餐。

奶昔嚟講,士多啤梨奶昔應該係最為突出喇,因為士多啤梨🍓同奶🍼嘅味道會好夾。

真係好出色嘅一杯奶昔🍹,軟綿綿嘅奶昔好creamy,用上嘅士多啤梨醬唔會好甜,亦都冇藥水味,好豐滿嘅奶味,飲落唔會好稀,材料嘅比例做得好好,上面仲有一大朵忌廉花🌹,成個賣相都好美麗,好似一杯粉紅佳人咁💃,食咁多肥嘢仲飲埋呢杯肥妹野,熊妹今鋪唔肥都難喇。

📌餐廳就會不斷播放住一些Hip Hop嘅廣東歌🎼,一路食一路聽,好似參加緊一個搖滾派對咁🎸,再望住牆上各式各樣嘅graffiti🎨同暗黑的環境氣氛,熊妹好似身處喺美國漢堡包快餐店入邊,喺香港嚟講真係一個非常另類嘅餐飲感受!
2023-08-02
美式經典芝味牛肉漢堡
爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡
芝士墨西哥粟米片,甜薯條,炸洋蔥圈
水牛雞翼
士多啤梨奶昔
想食平靚正漢堡,真係要黎呢間Ghetto Cafe.除咗裝修非常年輕化,用橙色打造成間餐廳,仲有好有型嘅塗鴉牆。而且好欣賞佢有好多細節位,例如杯墊同濕紙巾都係有自己logo, 食物盒都有趣,寫住 "IF YOU EAT BADLY, YOU CANNOT THINK WELL, REST WELL, LIVE WELL”, 連門擋都寫住"CIAO" 😍😍😍食物方面,貧民窟漢堡,好味得黎仲要單點最平只係$45平到你唔信 🥹🥹🥹 窮人恩物啊 🥹🥹🥹今次我同朋友就試咗:煙肉蘑菇芝味牛肉漢堡 - 整體配搭好夾,味道岩岩好,CP值高!水牛雞翼 - 好瘦既雞翼,比我一種冇打針嘅雞翼嘅感覺 😝仲有種貧民窟嘅感覺 🤣辣得黎好香,係味道好足既水牛雞翼 😍不過水牛雞翼嘅價格就係呢間cafe黎講相對比較貴,$78 六隻芒果smoothie - 好香芒果味,仲有忌廉係上面,打卡又靚,又好飲🥳整體黎講,我就一定會再食,你都快d去試下啦!😍
想食平靚正漢堡,真係要黎呢間Ghetto Cafe.

食物方面,貧民窟漢堡,好味得黎仲要單點最平只係$45
平到你唔信 🥹🥹🥹 窮人恩物啊 🥹🥹🥹
今次我同朋友就試咗:
煙肉蘑菇芝味牛肉漢堡 -
整體配搭好夾,味道岩岩好,CP值高!

水牛雞翼 -
好瘦既雞翼,比我一種冇打針嘅雞翼嘅感覺 😝
仲有種貧民窟嘅感覺 🤣
辣得黎好香,係味道好足既水牛雞翼 😍
芒果smoothie -
好香芒果味,仲有忌廉係上面,打卡又靚,又好飲🥳

整體黎講,我就一定會再食,你都快d去試下啦!😍
取名位Ghetto貧民窟有啲意思,之前夜晚經過以為佢係酒吧,睇佢地ig 先知朝早係美式快餐🍔🥤, 夜晚變酒館有cocktail🌛🍻🍹本身諗住裝修玩到咁大飲價錢會好貴, 點知burger 單點最平$45 基本套餐有晒burger薯條嘢飲$6x到$100up 都有得揀,而且burger 好好食,係旺角鬧市入面性加比幾高幾餐廳✨🔥👨🏻‍🍳🤳🏻美式經典芝味牛肉暗黑竹炭漢堡套餐 $121 (upgraded bread & snacks & drinks) ❤️‍🔥Burger 竹炭包鬆軟同埋有啲牛油香 🧈牛肉好juicy好香菜好fresh 同埋個菜個樣係好接近你平時cartoon見到個種滿滿ruffles邊嘅樣!! 😹🍔 classic burger嚟講水準好好✨Strawberry smoothies🍓 有滿滿cream+彩虹朱古力脆脆係面🌈都幾重士多啤梨同奶香味🥛 甜得啱啱好 好邪惡又好好飲😈💓芝士墨西哥粟米片+$10 my fav snack ever🔥 配個酸酸地嘅ghetto 醬幾特別!! 個醬同洋蔥圈/普通粗薯條都會夾~👨🏻‍🍳🤳🏻滋味粒粒巨蝦堡套餐 $118 ❤️普通包好似會比竹炭再

本身諗住裝修玩到咁大飲價錢會好貴,

Burger 竹炭包鬆軟同埋有啲牛油香 🧈
牛肉好juicy好香
都幾重士多啤梨同奶香味🥛 甜得啱啱好 好邪惡又好好飲😈💓
個醬同洋蔥圈/普通粗薯條都會夾~

👨🏻‍🍳🤳🏻滋味粒粒巨蝦堡套餐 $118 ❤️
普通包好似會比竹炭再鬆軟少少🥰
蝦肉入口真係大大粒好彈牙🍤
配酸酸甜甜千島醬仲有生菜同青瓜好夾😚
跟餐+$10 轉洋蔥圈 份量好多🤩 洋蔥圈炸到好脆好甜 要趁熱食

👨🏻‍🍳🤳🏻爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡(加煙肉) 套餐 $83
鍾意食甜味出嘅洋蔥圈可以試呢個 😙
手打牛微微焦脆好濃郁嘅牛肉味 🥹
仲有煎蛋同生菜 呢個burger 嘅材料好啱早餐/brunch 食🍳😹
甜薯條外脆內綿幾好食🍠😛

呢到冷氣都幾大所以嘢食上枱最好盡快食 特別係小食
老實講我個包攤凍咗少少食都仲係ok😛

餐廳主打橙調🧡🟠,
🎨動漫 x 人物素描 x word&phrases x 夜光塗鴉,
仲有🛹滑板⚡霓虹燈設計, 林林總總嘅設計心思,將成間餐廳打造成美式hiphop 街頭風,連後欄同廁所都唔放過,
片入面嘅Kobe Bryan 仲有櫻木花道都係我去廁所嘅時候先發現!! 🏀
加上大量中文塗鴉再播本地cantonpop同rap 🎤
真係非常適合打卡嘅裝修同氛圍 📸
總結嚟講係幾推薦嘅餐廳 !!
  • 滋味粒粒巨蝦堡
  • 芝士墨西哥粟米片
  • 美式經典芝味牛肉漢堡
《Ghetto Cafe - 旺角》好開心可以同幾位blogger朋友一齊約出黎傾計食飯☺️成件事好青春好熱血😉今次我地一行四人去左旺角一間人氣Burger餐廳gathering🥰傾左好耐計,影左好多相,食左好多野🤭呢度既Burger都幾大件,我地四人叫左三個Burger 餐、兩個小食,同埋每人都叫左自己既飲品,share食已經好夠飽好滿足啦☺️💁🏻‍♀️惹味魚柳漢堡套餐$73 +$10轉甜薯條呢一個漢堡包我只係稍為試咗少少🤭魚柳炸得香脆,上面淋滿左大量沙律醬同埋有大大片蕃茄同生菜,醬汁襯托返令到成個漢堡包增加惹味唔喜歡食普通薯條的話,可以考慮加錢轉其他小食,今次我地其中一個餐轉左蕃薯條,咬落香甜香脆,點蛋黃醬會更加好味😋💁🏻‍♀️黑松露芝味牛肉漢堡套餐$83 +$10轉芝士墨西哥脆片三個Burger 入面我最鍾意呢個黑松露芝士牛堡,首先,個醬汁已經係滿滿既黑松露蛋黃醬味,同熱溶左既芝士融為一體,牛肉煎得唔會太乾,入口油脂爆曬出黎,食完會好guilty🤭好彩佢入面都有番啲蔬菜喺度,中和番個油膩感,如果唔係食半個已經會滯啦💁🏻‍♀️大啡菇芝味牛肉漢堡套餐$98 我本身都好鍾意食大啡菇,如果鍾意爆汁
《Ghetto Cafe - 旺角》

💁🏻‍♀️惹味魚柳漢堡套餐$73 +$10轉甜薯條

💁🏻‍♀️大啡菇芝味牛肉漢堡套餐$98

我本身都好鍾意食大啡菇,如果鍾意爆汁嘅感覺的話,呢一個漢堡絕對滿足到你嘅要求😉大啡菇燒完之後會好Juicy,夾埋落牛肉度令到成個漢堡嘅味道更多層次,而上面嘅芝士同埋醬汁都好惹味,整體balance度好高

💁🏻‍♀️Passion Fruit Mojito $88

我自己個人都幾鍾意大熱天時飲Mojito,呢度嘅Mojito加入左熱情果,飲落清新解渴,味道酸甜,酒精濃度唔算太高,唔係太飲到酒嘅朋友,應該都會覺得易入口
  • 黑松露芝味牛肉漢堡
  • 甜薯條
店舖採用橙調裝修和滿滿塗鴉牆很有美式街頭hip hop風格令人有一種熱血和精神的感覺😍主打是漢堡,配一杯啤酒很放鬆🍺‼️餐廳不設預約只能walk in‼️🍔黑松露芝味牛肉漢堡 $65(套餐+$18)轉暗黑竹炭包(+$10),其實味道上是一樣只是打卡好看點😂黑松露醬滿到滴出來😍爽脆生菜配上手打牛肉滋味十足!至於薯條,甜薯條(+$10)和洋蔥圈(+$10)都中規中矩🍔滋味粒粒巨蝦堡 $90(套餐+$18)同行的姐妹不吃牛就選了蝦堡包略嫌烘的時候不足,個人喜歡香脆鬆軟口感😂不過蝦餅都炸得香脆且足料,不錯👍🏻
店舖採用橙調裝修和滿滿塗鴉牆
很有美式街頭hip hop風格
令人有一種熱血和精神的感覺😍
主打是漢堡,配一杯啤酒很放鬆🍺
‼️餐廳不設預約只能walk in‼️

🍔黑松露芝味牛肉漢堡 $65(套餐+$18)
轉暗黑竹炭包(+$10),其實味道上是一樣
只是打卡好看點😂
黑松露醬滿到滴出來😍
爽脆生菜配上手打牛肉滋味十足!
至於薯條,甜薯條(+$10)和洋蔥圈(+$10)都中規中矩

🍔滋味粒粒巨蝦堡 $90(套餐+$18)
同行的姐妹不吃牛就選了蝦堡
包略嫌烘的時候不足,個人喜歡香脆鬆軟口感😂
不過蝦餅都炸得香脆且足料,不錯👍🏻
2023-07-07
  • 黑松露芝味牛肉漢堡
2023-08-01 35 瀏覽
本身從來唔打咭,所以冇影相,咩都冇。我中意食burger, 而且絶對係一個對食物有要求既人。今日試完呢間店,好想寫個食評幫下佢。今日第一次黎食,叫左一個洋葱蛋牛肉burger set, 另一個最貴忘記名既牛肉burger set .我個蛋牛肉burger, 一咬落去,爆哂蛋汁肉汁出黎,個包好新鮮軟熟,漢堡扒食得出唔係買貨,係自己做,我個friend 個多牛burger(估計最少兩層肉)既牛肉味超濃,整體成個漢堡好新鮮,好juicy, 真係好好味,食得出用心造既一個食品。只係店鋪門面太唔起眼,又唔放menu/menu 冇相,唔係search openrice, 經過都唔知有咁正既burger 食,所以我先寫呢遍食評,希望多啲人知多啲人去試,而質數又可以keep住,我下次一定會再黎食!加油呀!
本身從來唔打咭,所以冇影相,咩都冇。
加油呀!

2023-08-01
  • 貧民窟大魔王漢堡
  • 爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡
2023-07-31 49 瀏覽
呢間ghetto門面充滿vintage感雖然叫cafe但入面賣嘅係burger! ! 佢地嘅logo同顏色推好鮮明大啡菇芝味牛肉漢堡漢堡好有份量 ! !中間大啡菇厚身又juicy一咬即刻湧出大啡菇內嘅水份中間牛肉漢堡扒同樣juicy又帶肉香中間夾住半溶車打芝士更香更惹味漢堡包厚身鬆軟又唔會過乾滋味粒粒巨蝦堡平時除手牛肉漢堡外蝦堡都係我最常會點嘅burger之一咬開蝦堡入面充滿住粒粒蝦肉蝦肉彈牙而且蝦香好濃配埋新鮮蕃茄同生菜更清新粗薯條薯條即叫即炸拎上手仲熱辣辣粗薯條食落薯味更香吉列魷魚圈魷魚圈每件都好巨型入口外脆內彈牙魷魚好易咬開唔太韌
呢間ghetto門面充滿vintage感

大啡菇芝味牛肉漢堡
漢堡好有份量 ! !
中間大啡菇厚身又juicy

入口外脆內彈牙
魷魚好易咬開唔太韌
  • 滋味粒粒巨蝦堡
  • 大啡菇芝味牛肉漢堡
之前成日係IG見到好多人去Ghetto度打卡 所以今次就去試下 🍔🥤煙肉 Burger 好好味 ❤平時一般漢堡成日食食下就會無咩料 變左淨係食包但係Ghetto呢個漢堡真係好多煙肉同蘑菇, 食到最後都仲有!另外私心推介魷魚圈同埋水牛城雞翼好少係香港可以食到咁好味嘅水牛城雞翼醃料岩岩好, 夠辣之餘好有美式風味雞翼都好多隻又夠肉!而且野食嘅CP值好高,一個餐都係一百多少少。另外一樣吸引就係店內裝修好有風格,充滿唔少塗鴉,見到好多靚女都會係度打卡呢!同埋欣賞店入面會播香港嘅Hip HopLet's chill~~~ 🎵
之前成日係IG見到好多人去Ghetto度打卡
所以今次就去試下 🍔🥤

煙肉 Burger 好好味 ❤
平時一般漢堡成日食食下就會無咩料 變左淨係食包

另外私心推介魷魚圈同埋水牛城雞翼
好少係香港可以食到咁好味嘅水牛城雞翼
醃料岩岩好, 夠辣之餘好有美式風味
雞翼都好多隻又夠肉!
而且野食嘅CP值好高,一個餐都係一百多少少。

另外一樣吸引就係店內裝修好有風格,
充滿唔少塗鴉,
見到好多靚女都會係度打卡呢!
同埋欣賞店入面會播香港嘅Hip Hop
Let's chill~~~ 🎵
  • 水牛雞翼
  • 煙肉蘑菇滋味牛肉漢堡
2023-07-31 16 瀏覽
行過黑布街好多次,第一次試食呢間漢堡包店,裡面嘅裝修好有美國街頭風格今次叫咗個吉列豬扒套餐,單叫包$55,加套餐就加$18,包一炸物同一飲品,我加咗$10粗薯條轉甜薯條,總數$91,唔算特別貴 講返食物,個包好食吉豬炸得剛剛好,配埋生菜同蕃茄,個醬係個包嘅靈魂,打聽到係廚師自制的,唔係現成嘢,好特別好食不過今次要扣分嘅係個甜薯條,炸到燶咗,有待改善不過整體嚟講都係好食嘅。 仲要一讚嘅係佢哋嘅音響,雖然播住啲板仔歌,但一啲都唔嘈,感覺幾舒服𠻹

講返食物,個包好食
不過今次要扣分嘅係個甜薯條,炸到燶咗,有待改善

吉列豬漢堡套餐
吉列豬漢堡
2023-07-31
吉列豬漢堡套餐
吉列豬漢堡
旺角🇭🇰 Hiphop風 burger店🍔店內裝修行型格hiphop風 牆身畫滿graffiti 播埋啲hiphop music 好有美國快餐店feel😎好岩捌卡嘅burger cafe😎🍔煙肉磨菇芝味牛肉漢堡呢個配搭一定唔會出事 點都好食🆒 burger份量都幾大個 啲汁多到漏晒出黎 但佢個包裝包得好所以唔會整到成手污糟晒🤣🍔黑松露芝味牛肉漢堡滿滿嘅黑松露醬 配埋兩邊煎香嘅牛肉 唔會好鞋拾拾 超級juicy💦全部burger都可以加$18升級做套餐配薯條🍟同飲品 一定夠飽😝 📍Ghetto Cafe🗺️旺角黑布街13號地舖
旺角🇭🇰 Hiphop風 burger店🍔

🍔煙肉磨菇芝味牛肉漢堡