2023-04-28 15 瀏覽
Hans Bar and Restaurant (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地下7-8號舖呢間bar都有幾多小食選擇🥰如果想食主食嘅話就要再晏少少~八點左右嚟~不過我今次就係食煮食飲返兩杯🥂1.日式前菜拼盤 ($128)呢個拼盤小食種類都幾多🥰有枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子同酒盜芝士😋呢啲小食都係好啱餸酒~我最鍾意食酒盜芝士😍😍餅乾加埋啲芝士真係好香好好食💥評分:7.5/102.蒜蓉花椒凍蝦仁呢個蝦仁味道都幾特別,有少少似川味🌶不過就份量比較細💥評分:7/103.單骨雞翼拼一口芝士 ($78)一口芝士好正啊😍😍😍加咗少少辣粉同埋芝麻~炸得好香好脆🤤另外單骨雞翼食起上黎方便D💥評分:7.5/104.燒厚切牛舌 ($118)牛舌個油脂分佈幾好🤤胡椒味好重~如果分量多啲會理想啲💥評分:7/10💥總性價比: 7/10👍🏻小食選擇都幾多🥰得閒同朋友嚟飲返兩杯🍹🍻食下小食傾偈都幾Chill👍🏻
Hans Bar and Restaurant (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地下7-8號舖

1.日式前菜拼盤 ($128)

💥評分:7.5/10

2.蒜蓉花椒凍蝦仁
呢個蝦仁味道都幾特別,有少少似川味🌶不過就份量比較細

💥評分:7/10

3.單骨雞翼拼一口芝士 ($78)

💥評分:7.5/10

4.燒厚切牛舌 ($118)
牛舌個油脂分佈幾好🤤胡椒味好重~如果分量多啲會理想啲

💥評分:7/10

💥總性價比: 7/10
  • 日式前菜拼盤
2023-04-24 10 瀏覽
同朋友輕鬆飲酒談心,叫左個日式前菜拼盤,有枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子,酒盜芝士,鹽醃枝豆好好食,餸酒一流,雞泡魚乾燒得香脆,平時多數煙靭啲,我鍾意佢有少少脆微焦,第一次食咁獨特既芝士,鹹鹹地有啲味噌既味道,夾餅食又好好味喎真係,中意鮮味啲既推介松葉蟹肉柚子沙律,酸酸甜甜, 原條松葉蟹腳啖啖肉,柚子香濃,配爽身沙律好fresh,大力推介單骨雞翼拼一口芝士,雞翼真係燒得夠惹味,我同朋友食完一碟都忍唔住再叫,一口拉芝士外脆內軟,我飲品嗌左杯Wagashi紅豆,第一次試紅豆味既cocktail,甜甜地又真係幾好味,中意佢酒精味唔濃好易入口,朋友點杯porn star martini打卡啱曬😆😆另外想讚下Staff好friendly,原來平時可以教整野飲,下次再黎打卡先!🎊🎊

2023-04-23 14 瀏覽
尖沙咀都有一條酒吧街,平時收工都會同朋友來happy hour喺度發現呢間新開無耐嘅型格酒吧,裝修工業風,望落去都幾舒服別致,環境開陽唔會侷促,啱晒一班朋友飲嘢吹水。餐牌選擇都唔少,除咗有唔同特色小食,仲有佢哋自家製嘅特色Cocktail。蒜蓉花椒凍蝦仁,以佢作為開胃小食一流,蒜蓉花椒配搭新穎,配上蝦仁夠彈牙,食落去充滿麻香,味道有驚喜。仲有特別嘅麻婆豆腐nachos ,佢係採用炸腐皮作為nachos,腐皮夠晒薄同香脆,在點上麻辣醬,款式夠晒fusion口感特別。signature cocktail 平均每杯$100 試左紅豆 Hojicha infused T&T Vodka, Japanese Red Bean Cordial, TEAra Hojicha Liqueur, Egg White Powder 係焙茶+紅豆甜味,味道容易入口
2023-04-21 196 瀏覽
間唔中放工後都會同朋友去飲嘢傾吓計relax 吓,近近地梗係去尖沙咀,尖沙咀除咗諾士佛臺外,赫德道都有好多酒吧選擇,因為係同女仔朋友一齊飲嘢傾計,所以想揀間斯文D既酒吧,太熱鬧既港式酒吧唔係咁適合,見到呢間日式style 既酒吧唔錯,啱晒我地既要求,所以立即同朋友仔黎試吓~ 環境走簡約路線,只以簡單深棕色木條作點綴,內裏日系木枱凳,簡單又帶點神秘感,好啱同朋友黎把酒談天,酒吧酒類選擇頗多,主打是女生喜歡的cocktail也有紅白酒, Spirit, 生啤等等,配合唔同人既喜好~ 另外,好鍾意佢個cocktail menu,將佢地提供既cocktails 的特質分門別類Fruity, Gentle, Herbal, Boozy,啱晒女士,因為呢D就係女生會想問的問題,各人可按自己的喜好去選擇,細心,不錯🥰而且現時做緊promotion,Happy Hour draught Suntory 只係HK$ 38up, 而selected wine 亦只係HK$58up/ glass,真係好抵,好啱同朋友放工黎飲2杯傾吓計先再去食飯~ 坐低先叫第一輪飲品再叫D 佐酒小食 1st Round:

坐低先叫第一輪飲品再叫D 佐酒小食
1st Round:

🍸Tar-too (蛋撻)
朋友叫的蛋撻,係酒吧signature cocktail,以香港出名的蛋撻作靈感,以dark rum 同Frangilico liquore 作基底,聞落有香甜味道,酒體比較厚身,面頭係一層綿密泡沫,但飲落口感是細緻的,酒的濃度比較重。

🍸Shiso
為配合日式小清新佐酒小食,而且是第一round,所以我先揀較清淡的highball,highball 是日本常見的簡單cocktail,是烈酒加上soda water 的飲品,今次的shiso 是gin 加紫蘇及lemon soda,紫蘇的味道淡淡的不會太搶,飲落好舒服。

小食:
🥢松葉蟹肉沙律
呢個好ig-able,松葉蟹腳配柚子醋及海藻,簡簡單單的一道沙律,帶有少少咸味的蟹腳啖啖肉,配埋海藻菜及柚子醋,好清新好fresh😋

🥢日式前菜拼盤(2人前)
平時佐酒小食通常都係炸物多,呢個日式前菜拼盤反而少見,幾清新而且豐富,啱晒女生,又唔會太多肉。
拼盤有酒盜芝士、枝豆、燒雞泡魚乾及明太子醬配青瓜,全部都好啱送酒,
枝豆簡簡單單用上鹽,帶出枝豆的清甜味
燒雞泡魚乾好惹味,再配沙律醬一流,不經不覺就全部吃完
酒盜芝士是重口味的下酒菜,酒盜是用鹽漬醃的魚內臟,咸香滿滿,配上芝士中和鹹味,而跟餅乾一併吃也是增加口感,配流也是一絕
明太子醬配青瓜,好方便的bite size,一啖一片,明太子咸香,配上清新爽脆的青瓜,中和明太子的濃郁,都幾fresh.

2nd round:
酒過一巡後,傾得意猶未盡,所有決定叫多一round 先去吃晚飯,因為覺得佢地既cocktail 頗特色,所我地就繼續叫cocktail, 朋友一下子諗唔到想飲乜,所以直接同店員,亦是酒吧的bartender 講自己的喜好,等佢推介~

🍸East Side
最終bartender 調配此雞尾酒給朋友,清新,微酸,gentle的East side,完全符合朋友的要求😂👍🏻
此酒以Gin 作基底,配以青瓜favor, 酸酸地飲落很清新開胃,同之前杯蛋撻厚重的感覺完全不同~

🍸Paper Plane
而我第2杯就揀咗比較strong, boozy 的paper plane, 由3種酒做底,包括Gin, Vermouth及Cassis,所以會比較Strong,但飲落又唔會係好強酒味的那種,帶有熱帶水果的清香味道,飲落都好fresh, 而且顏色以及presentation 都好靚好清新~
  • 松葉蟹肉柚子沙律
  • 日式前菜拼盤
  • Paper  Plane
2023-04-19 20 瀏覽
Hans Bar and Restaurant (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地下7-8號舖Banana Head 香蕉Rebel Yell Bourbon, Banana Liqueur, Creme de Cacao, Cream, Chocolate Bitter*Creamy Banana Chocolate with a higher ABV, but still Easy to Drink以Rebel Yell Bourbon為基酒,加上香蕉酒、可可酒、奶油和巧克力苦味調製而成的雞尾酒。這款雞尾酒的味道非常香蕉和巧克力味,口感柔滑,且酒精度數稍高,但仍然容易入口。Perfect Lady #Foamy #SmoothWidges Gin, Peach, Sweer&Sour, Egg White以Widges Gin為基酒,加上桃子、甜酸調味和蛋白調製而成的雞尾酒。這款雞尾酒口感豐富,有泡沫感和柔滑口感,味道帶有桃子的甜美和微酸,非常適合女性飲用。日式前菜拼盤 2人份量(枝豆,燒雞泡魚乾,燒明太子,酒盗芝士)Japanese Appetizer Platter
Hans Bar and Restaurant (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地下7-8號舖

Banana Head 香蕉

日式前菜拼盤 2人份量
(枝豆,燒雞泡魚乾,燒明太子,酒盗芝士)
Japanese Appetizer Platter For 2pax
(Edamame. Grilled Puffer Fish, Grilled Menkaido, Cheese Shuto)

適合兩人分享的日式前菜。其中包括枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子和酒盗芝士。這份前菜色彩豐富,口感豐富多樣,每一款小菜都有獨特的風味,而燒明太子和酒盗芝士更是讓人回味無窮。

松葉蟹肉柚子沙律
Chuka Salada with Yuzu and Matsuba
Crab Meat

松葉蟹肉加上柚子和中華沙律配料調製成。口感清爽,蟹肉鮮甜,柚子的酸味非常開胃。

單骨雞翼拼一口芝士
Deep Fried Sugle bored Wingt with
Deep Fred Cheese Bite

單骨雞翼好方便,唔使略骨,加上炸芝口感酥脆,濃郁的芝士香氣加上單骨雞翼甜甜好送酒。
2023-04-17 52 瀏覽
今次嚟到尖沙咀哩間bar 位置好近地鐵站~ 行幾分鐘就到 都幾就腳😚😚 環境都幾乾淨同舒服 唔會太嘈 好啱同frd小斟傾下計☺️☺️另外真係要讚下哩度嘅staff都好nice👍避風塘薯條🍟 $58Fries with Spice and Chilli薯條份量都唔少~ 味道方面佢加入咗避風塘嘅調味料 不過佢又唔會太鹹 控制得啱啱好👍 同埋唔太食得辣嘅小編都覺得唔會太辣🤣👍面頭仲加上脆米粒粒一齊炒 好有風味👍👍單骨雞翼拼一口芝士🧀 $78Deep Fried Single-boned Wings withDeep Fried Cheese Bite雞翼表面燒得幾香 食落味道唔會太重 而炸芝士表面香脆 咬落內裏流心充滿芝味🧀 仲有d辣粉係面頭令到成個味冇咁單調😚燒厚切牛舌 $118Grilled Beef Tonque牛舌夠曬厚而且肉汁豐富~ 咬落有少少咬口但又唔算太過靭👍👍麻婆豆腐 Nachos $78Deen Fried Beancurd with Mapo Tofu Sauce(Served in Nachos Style)呢個配搭小編覺得非常新奇~ 佢係用咗炸到卜卜脆嘅腐皮脆片, 而個脆

避風塘薯條🍟 $58
Fries with Spice and Chilli

單骨雞翼拼一口芝士🧀 $78
Deep Fried Cheese Bite

燒厚切牛舌 $118
Grilled Beef Tonque
牛舌夠曬厚而且肉汁豐富~ 咬落有少少咬口但又唔算太過靭👍👍

麻婆豆腐 Nachos $78
(Served in Nachos Style)
呢個配搭小編覺得非常新奇~ 佢係用咗炸到卜卜脆嘅腐皮脆片, 而個脆片味道唔會太濃 主要調味來自佢配嘅麻婆豆腐醬~ 哩個組合都幾適合送酒🍻

蛋撻 🥧🥂 $98
哩個係舖頭嘅signature之一 係以蛋撻為靈感嘅cocktail ✨表面有層薄薄嘅egg tart foam, 個foam飲落有啲vanilla同cream味 下面就係以dark rum 同frangilico為基底 飲落有淡淡嘅牛油味 而酒味都相對濃~

Perfect Lady🍸 $98
係以gin做base嘅cocktail 飲落有桃味 雖然哩杯嘅酒味都出不過佢嘅酒精濃度會比較低~ 比蛋撻再易入口少少~
麻婆豆腐 Nachos
燒厚切牛舌
避風塘薯條
🌩️ 單骨雞翼拼一口芝士 $78 🤍5/5一口芝士炸到熱辣辣,咬落去係好脆嘅炸皮入面係好流心嘅芝士🤤 好重芝士味單骨雞翼好有心思,食得好方便,整得好入味,咸甜咸甜嘅雞翼擠少少檸檬汁就更加清爽,雞翼加芝士呢個配搭冇得輸! 🌩️ Wagashi 紅豆 $98 🤍4/5個人好鐘意日式甜品😋見到呢款咁特別嘅cocktail即刻叫咗🤣入口係紅豆嘅豆味好濃,同vodka酒味出奇地夾,後調陣陣焙茶隨之而出,整體好有層次感覺好似精緻和菓子🍡🌩️ Banana Head 香蕉 $108 🤍3.5/5唔好睇佢好似香蕉加 cream咁易入口🍌酒精濃度都唔低,但係香蕉味無想像中咁出,返而加埋 chocolate bitter小小苦韻,豐富味道同埋唔會覺得死甜🍸 🌩️ 避風塘薯條 $58 🤍4.5/5炸得好好嘅粗薯條加埋海量炸蒜同辣椒 薯條外脆內軟 超級香味惹味!😋 食唔停口!🌩️ 麻婆豆腐Nochos $78 🤍3.5/5極有創意嘅一道小食 腐皮整嘅Nochos 好薄好脆 加埋咸咸辣辣嘅麻婆豆腐醬好夾(雖然唔係好似麻婆豆腐味) 好有驚喜!🤣🌩️ 燒厚砌牛脷 $118 🤍4/5有三串厚砌牛脷 食落好彈牙同有口感啖啖肉好正
🌩️ 單骨雞翼拼一口芝士 $78 🤍5/5

🌩️ Wagashi 紅豆 $98 🤍4/5

🌩️ Banana Head 香蕉 $108 🤍3.5/5

🌩️ 避風塘薯條 $58 🤍4.5/5

🌩️ 麻婆豆腐Nochos $78 🤍3.5/5

🌩️ 燒厚砌牛脷 $118 🤍4/5
有三串厚砌牛脷 食落好彈牙同有口感啖啖肉好正,燒得好香送酒一流😋

Wagashi 紅豆
Banana Head 香蕉
避風塘薯條
麻婆豆腐Nochos
燒厚砌牛脷
2023-04-06 15 瀏覽
平時去尖沙咀飲野淨係識去諾士佛臺,今日比朋友帶左去尖沙咀另一頭既bar,估唔到都好高質!呢間hans bar就係尖東出口附近,勁方便環境亦唔差好多裝飾除左cocktail,呢到啲小食真係勁有特色同勁好食,真係淨係黎J佢啲小食都得呢杯叫「香蕉」,雖然酒精濃度都高,但係甜甜地都好易入口「蛋撻」更係一絕,面頭層foam聞落勁香,飲落好飲啲奶蓋味咁咸甜好好味,唔講仲以為自己飲緊啲手搖飲品下面個層酒就有少少oak味,估唔到飲個酒仲可以分兩層飲牛舌串好彈牙,肉味分好出,煮得唔會好硬,正松葉蟹肉柚子沙律,成個沙律酸酸地好開胃,下面啲海草好爽口有口感呢個「麻婆豆腐」勁有特色,係炸腐皮同麻婆豆腐醬,醬汁偏咸點少少就好夠味,腐皮係脆到大力少少就會碎,好好食!

呢間hans bar就係尖東出口附近,勁方便
環境亦唔差好多裝飾

呢杯叫「香蕉」,雖然酒精濃度都高,但係甜甜地都好易入口

下面個層酒就有少少oak味,估唔到飲個酒仲可以分兩層飲

牛舌串好彈牙,肉味分好出,煮得唔會好硬,正

2023-04-05 16 瀏覽
✿ 避風塘薯條 HK$58平時食黑松露薯條就食得多避風塘薯條就係第一次試😌份量都幾多同埋有勁多避風塘係上邊鋪滿晒務求條條薯條都有🫠炸到外脆內軟真係好惹味🤤 仲要價錢吾貴🥰✿ 意式餛鈍配白松露油雜菇醬 HK$108呢個意大利雲吞係白松露白菇醬汁醬汁係勁多✨而且係好creamy 唔好見佢細細碟😆因為佢係意大利雲吞皮都係厚厚地, 好似食梗Pasta 咁, 所以慢慢食女仔黎講都幾飽架✿ 單骨雞翼拼一口芝士 HK$78呢個雞翼配芝士係一個好好嘅配搭😂用黎送酒一流, 芝士炸到好香脆,而且一啲都唔流🫠而雞翼佢係單骨黎, 所以食起上黎好方便✨✿ 牛舌 HK$118佢一碟有三串🥰份量都幾多牛舌肉質幾高質粒粒都好煙韌彈牙🩶係我必食之選🤤✿ Tommy s Margarita HK$108 / East Side HK$98佢地既酒賣相睇嘅時候已經覺得好靚😝今次我選嘅呢兩款酒味都比較屬於重少少但係飲落去都幾清新既味道🙂易入口
✿ 避風塘薯條 HK$58

佢地既酒賣相睇嘅時候已經覺得好靚😝
今次我選嘅呢兩款酒味都比較屬於重少少
但係飲落去都幾清新既味道🙂易入口
2023-04-05 15 瀏覽
尖東新開小酒吧🥃飲品同小食都有驚喜😍蟹肉🦀柚子沙律🥗成個蟹蓋上,啖啖蟹肉😋炸牛丸拼鵪鶉蛋入口熱辣辣🤩避風塘薯條🍟加咗辣椒🌶️、蒜蓉🧄炒,佐酒必備!鍾意飲酒前食carbs 嘅5好錯過意式餛飩🥟醬汁creamy, 食落煙韌有口感蛋撻cocktail 面頭有層奶油,入口creamy,而且帶有微量鹹味,飲到特別嘅蛋撻味道,好有香港🇭🇰特色。Banana 🍌 head cocktail 入口甜而不膩,帶有香濃果味之餘入口如奶昔般細嫩幼滑꧁☬小編食左咩☬꧂✅蟹肉沙律✅避風塘薯條✅意式餛飩✅炸牛丸拼鵪鶉蛋✅Tart-too蛋撻cocktail ✅Banana Head 香蕉cocktail (◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $300

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅蟹肉沙律
✅避風塘薯條
✅意式餛飩
✅炸牛丸拼鵪鶉蛋
✅Tart-too蛋撻cocktail
✅Banana Head 香蕉cocktail

(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $300
星期六當然要放鬆一下啦☘️同好友一齊出嚟尖沙咀飲番杯嘢🍸🍹🔥Hans bar & restaurant🔥🍸Clover club👍🏻🍸Shisko👍🏻 😋日式前菜拼盤(枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子、酒盗芝士)調酒師哥哥好好,我同佢講我哋嘅口味係點,佢即刻沖衝兩杯我哋都覺得好好飲嘅Cocktail👍🏻一路傾偈,一路食埋呢個日式拼盤真係好放鬆🥰,而且Hans呢個位置又好方便👍🏻各位去開尖沙咀嘅朋友行街,行到攰都可以去坐低飲吓嘢傾吓計😎❤️
星期六當然要放鬆一下啦☘️
同好友一齊出嚟尖沙咀飲番杯嘢🍸🍹
🔥Hans bar & restaurant🔥
🍸Clover club👍🏻
🍸Shisko👍🏻

😋日式前菜拼盤
(枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子、酒盗芝士)

2023-03-25 16 瀏覽
尖沙咀 Hans bar and Restaurant 收工同朋友隨意入左環境清優的間酒吧吹下水食野,點左兩杯酒,幾款送酒小食,正!蛋撻cocktail $98 入口鹹鹹地,感覺新鮮Shiso (Widges Gin Shiso, Lemon ) $98入口非常順滑,清爽避風塘薯條 $58味道重鹹香辣,當中大量炸蒜,適合下酒單骨雞翅配一口芝士 $78配上檸檬汁,香口吾油膩燒厚切牛舌 $118牛舌相當厚切,好有咬口日式前菜拼盤 $128(枝豆,燒雞泡魚干,橈明太子,酒盜芝士)賣相相當精緻,要先食明太子,然後食芝士,枝豆,最後先食雞泡魚干#酒吧#尖沙咀
尖沙咀 Hans bar and Restaurant

蛋撻cocktail $98
入口鹹鹹地,感覺新鮮
入口非常順滑,清爽

避風塘薯條 $58
味道重鹹香辣,當中大量炸蒜,適合下酒

單骨雞翅配一口芝士 $78
配上檸檬汁,香口吾油膩

燒厚切牛舌 $118
牛舌相當厚切,好有咬口

日式前菜拼盤 $128
(枝豆,燒雞泡魚干,橈明太子,酒盜芝士)

#酒吧
#尖沙咀
2023-03-25 18 瀏覽
同朋友去親TST都唔知食咩好,今次轉角遇到「愛」,黎左呢間係巷入面既Hans Bar and Restaurant.店內relax and chill mood好濃厚,播住western music (唔好好嘈,好pop個款,is really chill songs),光線較暗不過唔會令人唔精神,係陶醉的光線感。首先黎兩杯cocktail先,左: Woo Woo $88 右:Shiso $98 WW口感很Fresh and Fruity,Vodka酒味不突出,果味甜,岩哂我呢D平時好少飲酒既人至於S係Gin with Shiso and Lemon,所以新鮮得黎,酒味很突出。呢道主打酒及小食類別,雖然如此,但食物質素亦好好,擺盤精美,加上食物配搭不同類別既酒亦係十分配合。日式前菜拼盤(2人份)$128有枝豆、魚乾、明太子、芝士with餅,我覺得明太子青瓜好特別,配搭新鮮爽口,再飲啖酒,爽。單骨雞翼拼一口芝士$78雞翼單骨上碟,食完無咁重罪惡感,亦與呢間店主打輕食好夾,芝士好好食呀,炸完外脆內軟,濃濃芝士溢出,好夾飲返杯酒呀!影下小合照先~~為左有點飽肚感,我地都點左個避風塘薯條$58

日式前菜拼盤(2人份)$128
單骨雞翼拼一口芝士$78
影下小合照先~~
為左有點飽肚感,我地都點左個避風塘薯條$58 ,性價比高,薯條炸得剛剛好,加上避風塘惹味口感,與前者輕食風格各異,非常有存在感。
然後仲有我地最期待既燒厚切牛舌$118 !三串,每串三片,雖然小貴,不過係"真"厚切,雖然醬汁唔多但絕對食到牛舌原味,唔似冰鮮,加上口感十足,可以一試呢!

總括用餐感覺很好,relax and chill,店內staff very nice,會好friendly問返我地enjoy or not, 亦會叫我地有咩需要隨時講。下次會再黎chill過呢~~
  • 燒厚切牛舌
2023-03-23 13 瀏覽
今日攞左半日假去整特區護照,整完都成4點幾,同個Fd 去左tst 行街同埋飲杯野,叫左2杯SIGNATURE COCKTAIL,個名叫蛋撻🤣配上香港式蛋撻泡沫,味道非常獨特,令人難以忘懷。Porn Star Martini也非常好喝,甜度適中,口感滑順,是一款非常受歡迎的雞尾酒。另外仲叫左個炸牛丸拼鵪鶉蛋、單骨雞翼配芝士和燒牛舌。炸牛丸口感酥脆,內餡香氣四溢,搭配上鵪鶉蛋,非常美味。單骨雞翼也很不錯,醬汁味道濃郁,芝士的加入讓味道更豐富。燒牛舌肉質柔嫩,口感鮮美。整體而言,這家餐廳的食物味道十分出色,服務也很周到。店內的裝潢非常時尚,氣氛舒適,讓人能夠放鬆身心。

2023-03-23 18 瀏覽
相約好友談天吹水。 ❤日式前菜拼盤(枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子、酒盜芝士)賣相精緻,從青瓜明太子開始吃,味道鹹鮮,再來餅乾配酒盜芝士,味道偏鹹,難怪叫酒盜,吃完要喝多一口酒,十分適合下酒;再來吃枝豆,枝豆粒粒飽滿,可以用來中和一下前兩道較重口味的前菜。最後雞泡魚乾,焦香有嚼勁,相當滿足。 🩷避風塘薯條第一次食,避風塘味道相當突出,當中有大量炸蒜,味道偏鹹香辣,薯條外層穌脆,內里鬆軟,不油膩,不錯吃。🧡單骨雞翼拼一口芝士金黃色的芝士,外脆內軟,雞翼很入味,表皮香脆可口。 💛燒厚切牛舌一共有3串,一上桌,牛味就扑鼻而來,十分有食慾,吃起來口感Q彈有嚼勁。Signature Cocktail 🥃Tart-Too 蛋撻朋友見它的名字很特別,叫來嚐試一下。外表真的有點像蛋撻,冧酒味濃,帶有黃油味,口感絲滑,整體豐富有層次。 Signature highball🍸Shiso第一口感覺酒味比較濃郁,到最後越喝越清淡和順口,吃完下酒菜,再喝上一口感覺很清新。
相約好友談天吹水。

❤日式前菜拼盤
(枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子、酒盜芝士)

🩷避風塘薯條

🧡單骨雞翼拼一口芝士
金黃色的芝士,外脆內軟,雞翼很入味,表皮香脆可口。

💛燒厚切牛舌

Signature Cocktail