2021-10-14 331 瀏覽
- 烤紐西蘭原排嫩羊鞍 Half $198真心佢無改錯名 肉質真係好嫩滑!最出色係佢啲邊邊燒到有少少燶同脆 你見到呢個位係落左啲海鹽 食起上黎超正😋- 紐西蘭托托蜆 $138當初上網睇果陣就係被呢個吸引左 基本上係每枱必點真係隻隻都好大隻 連粒貝柱都好大粒😂 花左好多時間食埋佢有3種醬汁揀 (Sake Sauce / Garlic n Chili / Lemongrass n Coconut Sause)而我地係揀左Sake Sauce 味道唔會太濃 唔會搶走蜆的鮮甜- 睡蟹意大利飯 🦀 $208呢個好驚喜好好食!本人係極度喜愛食蟹既野因為好怕出面啲risotto太硬 所以有講定煮淋少少而出黎既效果我覺得佢係岩岩好 味道夠晒濃郁真係啖啖飯都食到蟹肉同蟹膏 ☺️最後想講我都好鍾意佢個環境 座位唔係好多 全部都坐得好闊落好推薦dating 週年生日同另一半黎 或者同朋友飲野🤍
- 烤紐西蘭原排嫩羊鞍 Half $198
真心佢無改錯名 肉質真係好嫩滑!
最出色係佢啲邊邊燒到有少少燶同脆

真係啖啖飯都食到蟹肉同蟹膏 ☺️

最後想講我都好鍾意佢個環境 座位唔係好多 全部都坐得好闊落
好推薦dating 週年生日同另一半黎 或者同朋友飲野🤍
2021-09-23 288 瀏覽
成日係ig見到有人食呢間餐廳,睇啲相又好似幾吸引,一直都想試一早係openrice book定位同閨密一齊去增肥到啦到啦,路痴嘅我行到之後就「哦~」咗一聲由於我地想留肚食甜品,就無叫野飲啦🤭呢個蜆枱枱都叫,我地都唔執輸 好大隻好肥美,啱啱好唔會過熟呢個燒茄子都唔錯,睇圖就知燒得靚。 味道無居酒屋果啲咁濃味,食完都唔覺得口渴呢個意大利飯呢⋯味道層次上可以豐富啲,食多幾啖有啲悶西京燒好味讚,今晚最好味係佢~最後係甜品,um..唔太食到椰皇味,但味道可以嘅,面頭層焦糖如圖一樣係做得唔錯~總結,同朋友嚟飲吓酒吹吓水都唔錯,地點又方便,可以一試~報告完畢byebye

一早係openrice book定位同閨密一齊去增肥

到啦到啦,路痴嘅我行到之後就「哦~」咗一聲

由於我地想留肚食甜品,就無叫野飲啦🤭

呢個蜆枱枱都叫,我地都唔執輸
好大隻好肥美,啱啱好唔會過熟

呢個意大利飯呢⋯味道層次上可以豐富啲,食多幾啖有啲悶

西京燒好味
讚,今晚最好味係佢~

總結,同朋友嚟飲吓酒吹吓水都唔錯,地點又方便,可以一試~

報告完畢
byebye
  • 日式麵豉燒茄子
  • 西京燒黑鱈魚
2021-09-03 318 瀏覽
今次介紹間位於佐敦嘅西日fusion 菜!餐廳裝修有格調,以草木為主題,感覺幾自然舒服!我同有人都好欣賞餐廳用嘅餐具,佢嘅碗同埋茶杯真係好靚🥰 一開始每人有一個開胃小食,係仿魚翅海蜇,口感爽脆,/Large sashimi platter $298/賣相好精緻,全部食材都好鮮甜,個人特別鍾意帆立貝同埋油甘魚☺️/Brown crab risotto $238/黎個意大利飯真係好好食🤤非常creamy,蟹味濃郁鮮甜,仲有啖但蟹肉☺️/US butcher’s steak $348/牛扒有成450g,上次4個女仔去食啱啱好👍🏻 medium rare 顏色好靚!肉質軟熟,重牛味,仲有原粒蒜頭可以食🤤/Coconut creme brûlée $68/我非常鍾意黎個甜品!極力推介!creme brûlée 就食得多,椰子味真係第一次,佢個賣相已經好特別,真係放係椰子殼入面🥥 食落口椰子味好濃郁,唔會太甜,感覺清新,最後連椰子肉都刮埋黎食🤣 做飯後甜品啱曬!/Panfried cheesecake served with sea salt caramel sauce $68/黎個芝士蛋糕都幾特別,

/Large sashimi platter $298/

/Brown crab risotto $238/
Brown crab risotto

/US butcher’s steak $348/

/Coconut creme brûlée $68/
Coconut creme brûlée

黎個芝士蛋糕都幾特別,面頭燒過,好似有層酥皮係面咁,鹹鹹甜甜幾好食🧀 芝士蛋糕好鬆軟👍🏻

/Fuji mountain $68/ Rose ladies $58/ April’s apple $58/
飲品賣相超靚,打卡一流🥰 但係味道就一般😅尤其係fuji mountain,佢嘅顏色好靚,但係其實望落都幾色素🙈仲要我完全飲唔到有桃嘅味道🥲有d 失望😣其他mocktail 就正常👌🏻
Fuji mountain
Rose ladies
April’s apple
April’s apple

正體黎講,食物質素唔錯,飲品就麻麻地,餐廳位置唔算好方便,不過夜晚唔算好多人,都幾好坐👍🏻
Brown crab risotto
Coconut creme brûlée
2021-08-31 4487 瀏覽
朋友推介,所以今晚約友人來到這裡試試。 餐廳地點有點偏,但不難找,在外面望入去,格調不錯,同友人一同走進餐廳準備吃我們的晚餐。經過一輪精心挑選,我們選了一個海鮮,一個牛扒,兩杯飲品和一個甜品。因友人不吃牛肉,故她選了一個烤龍蝦海鮮拼盤,拼盤裡有半隻龍蝦,一隻扇貝,托托蜆,蚌,軟殼蟹和魷魚等,每一款海鮮都非常新鮮,龍蝦都很彈牙,魷魚新鮮不靱,扇貝亦很鮮甜,軟殼蟹炸得很香口,友人最欣賞的是邦和托托蜆和蚌,非常非常鮮甜,蜆和邦應該事前有烤過和調味,所以又鮮甜又好味。朋友都非常滿意。而我就選了一個叫屠夫牛扒,我見網上很多人推介,和見到相片都很吸引,所以我這個牛痴都不作他選了,一上枱,成個賣相已經相當吸引,份量很多,廚師用上牛的腰部的肉,雖然我平時吃牛扒吃開七成熟,但今晚特意叫了五成熟,肉質有咬口,但不過靱,牛肉味濃,加上醬汁,非常非常之好吃,吃到我不停口,一路吃,不路同自己講,選五成熟很明智,因為這個熟度才吃到這個牛扒最好吃的時間,沒有嘥了這個牛扒。很開心吃到這個那麼高水準的牛扒。除了牛扒,還有一個烤過的蒜頭,蒜頭被烤過,令蒜頭份開有種甜味,很好吃。友人叫了一個叫April's Apple的m

友人叫了一個叫April's Apple的mocktail,裡面用上青蘋果做成,面頭還有一個用煙做成的波波,很得意,味道酸酸甜甜,很易入口。

而我就點了一個富士山,裡面有桃,青檸汁等等,味道有一種苦帶甜的味道,味道複雜多層次,賣相都很吸引,用來打卡一流!

最很我的們椰皇焦糖燉蛋上枱,用上椰皇水來做燉蛋,再燒一層焦糖,用椰皇殼做碗,很有心思,味道有蛋味得來還吃到一陣陣的椰皇味道,不太甜,很好吃!

下次來這再吃其他食品先得!
2021-08-28
2021-08-30 294 瀏覽
佐敦西式料理這裏除了有西式的扒、意粉、意大利飯之外,也有日式刺身和日本酒,menu 選擇很豐富。我們點了:生蠔:法國的海洋女神蠔,海水味偏重,size 不大,很有口感。玫瑰蝦鮮茄蓉意大利麵:醬汁非常濃稠,有香濃的蝦的味道,加入了新鮮蕃茄和煙肉。意大利麵也煮得剛剛好,整體味道非常好,色香味俱全。屠夫牛扒:橫膈膜部位的牛扒。脂肪偏少,牛味突出,肉質軟腍。$348的價錢非常實惠!日本酒promotion,在五種類裏面自由選擇三杯90ml 的日本酒才$152,非常優惠。Masumi sparkling sake : 味道偏甜,加入了氣,容易入口。Masumi sake :味道甜,口感醇厚。Niwa no Uguisu sake:味道偏dry 。這裏天井很高,環境很舒服;staff 有禮貌和耐性。食物有酒店的級數,很推薦。
佐敦西式料理

我們點了:

煎芝士蛋糕配海鹽焦糖汁

Masumi sake :味道甜,口感醇厚。

Niwa no Uguisu sake:味道偏dry 。

這裏天井很高,環境很舒服;staff 有禮貌和耐性。
食物有酒店的級數,很推薦。

2021-08-23 524 瀏覽
裝修唔錯感覺似高級西餐座位之間都好闊落有空間感..🦀𝗕𝗿𝗼𝘄𝗻 𝗰𝗿𝗮𝗯 𝗿𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲𝗱 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗰𝗿𝗮𝗯 𝗺𝗲𝗮𝘁 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗲 睡蟹意大利飯$𝟮𝟬𝟴Risotto有一絲絲蟹肉伴碟既橙色汁原來係蟹膏醬勁好食份量夠大share食既話3個人都夠食.🥩𝗨.𝗦. 𝗕𝘂𝘁𝗰𝗵𝗲𝗿’𝘀 𝘀𝘁𝗲𝗮𝗸 屠夫牛扒 $𝟯𝟮𝟴450oz butchers steak 好似食極都食唔完咁好多件牛味夠濃而且軟硬適中又冇筋五成熟最好味呢個份量同埋味道來講定價算平.🐚𝗧𝘂𝗮 𝗧𝘂𝗮 𝗶𝗻 𝗴𝗮𝗿𝗹𝗶𝗰 𝗻 𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹𝗶 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲 紐西蘭托托蜆 $𝟭𝟯𝟴差唔多有10隻手掌咁大既蜆肉質鮮嫩煮得好入味每枱必點.🐟𝗦𝗮𝗶𝗸𝘆𝗼 𝗺𝗶𝘀𝗼 𝘆𝗮𝗸𝗶 𝗯𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗰𝗼𝗱 𝗳𝗶𝗹𝗹𝗲𝘁 西京燒黑鱈魚$𝟮𝟬𝟴黑鱈魚比平時既鱈魚更加滑但味道食落去冇乜驚喜
裝修唔錯感覺似高級西餐

黑鱈魚比平時既鱈魚更加滑
但味道食落去冇乜驚喜
Butchers  steak
2021-08-22 234 瀏覽
最近放假出咗佐敦官涌街買寵物用品行到肚餓順便喺附近食埋個早晚餐半戶外用餐區擺咗張楠木餐枱以及近三米高嘅真植物牆整體感覺清新自然室內裝潢相對簡約型格採用銅管人手打造成日本鐵路路綫圖切合餐廳西日料理主題鹽燒魚鮫油甘魚鮫油脂豐腴簡單鹽燒已經足夠甘香而且肉質肥厚滑嫩魚肉細緻鮮甜食嗰陣時落啲檸檬汁可以減輕油膩感屠夫牛扒美國屠夫牛扒等同封門柳選自胸腹部位肌肉緊貼牛橫膈膜產量稀少就連屠夫都唔捨得賣比人寧願留番自己食牛肉略帶炭香焦脆同時肉質鮮紅軟嫩而且肉汁豐腴香濃配埋燒汁勁正玫瑰蝦鮮茄蓉意大利麵蝦肉對半開邊肉質彈牙鮮甜加埋玫瑰蝦又名櫻花蝦配搭鮮茄蓉醬香濃惹味同時酸甜醒胃而且意大利麵軟硬適中真心唔錯煎芝士蛋糕配海鹽焦糖汁芝士蛋糕質感綿密而且香濃軟滑配搭酥皮外層金黃酥脆口感衝突層次豐富加埋海鹽焦糖汁整體幾有驚喜

鹽燒魚鮫

屠夫牛扒

玫瑰蝦鮮茄蓉意大利麵

2021-08-16
$408 (其他)
  • 鹽燒魚鮫
  • 屠夫牛扒
  • 煎芝士蛋糕配海鹽焦糖汁
2021-08-19 216 瀏覽
上次經過見佢裝潢設計時尚,而且有開陽嘅門口,可以帶主子去一齊食好嘢😋餐廳主打日西fusion 菜,變出多款特色菜式!日式麵豉燒茄子 $78招牌菜式果然名不虛傳! 麵豉醬調配味道啱啱好,鹹中帶甜唔過火,茄子外面香脆,入面軟滑美味。香蔥鳀魚烤北海道魷魚 $88炒過嘅香蔥鯷魚,十分香口,令北海道魷魚更顯鮮味。魷魚亦煮得好腍身。香烤鵝肝配菠蘿 $88鵝肝表面煎至金黃色,香脆可口,入口即溶。 配以酸甜嘅菠蘿一齊食,可解鵝肝嘅膩刺身拼盤(細)$198有池魚、鯛魚,及超大粒帶子,新鮮爽甜烤紐西蘭原排嫩羊鞍(半份) $198半份羊鞍都有4件,5成熟,肉色粉嫩,柔軟又肉汁豐富。仲有原粒烤蒜頭🧄,香甜軟糯。煎芝士蛋糕配海鹽焦糖汁 $68切嚐煎芝士蛋糕,外面有層薄薄的酥皮,脆卜卜,芝士蛋糕幼滑香純。椰皇焦糖燉蛋 $68燉蛋好滑溜,嘟一聲入口,香甜而且有滿滿椰皇香味

餐廳主打日西fusion 菜,變出多款特色菜式!

日式麵豉燒茄子 $78

香蔥鳀魚烤北海道魷魚 $88

香烤鵝肝配菠蘿 $88

刺身拼盤(細)$198
有池魚、鯛魚,及超大粒帶子,新鮮爽甜

烤紐西蘭原排嫩羊鞍(半份) $198

煎芝士蛋糕配海鹽焦糖汁 $68

椰皇焦糖燉蛋 $68
燉蛋好滑溜,嘟一聲入口,香甜而且有滿滿椰皇香味

• 香蔥鯷魚烤北海道魷魚
  • 煎芝士蛋糕配海鹽焦糖汁
  • 烤紐西蘭原排嫩羊鞍
  • 椰皇焦糖燉蛋
  • 日式麵豉燒茄子
  • 香烤鵝肝配菠蘿
2021-08-16 193 瀏覽
放假約了朋友一起飲杯野午後 相約了在這一間感覺不錯的 — HARA一起來試一試環境有格調 喝杯酒暢談氣氛不錯日式和西式混合 挺特別的料理紐西蘭托托蜆各如半隻手掌般大的肉蜆選擇了以蒜蓉和辣椒調味托托蜆皆肥大肉厚 入口鮮滑 非常美味還有多款醬汁選擇 總有一款啱你口味睡蟹意大利飯有豐富足料蟹肉蟹膏味道香濃配上煙韌彈牙嘅意大利飯味道和口感一流 值得推介屠夫牛扒點了七成熟 牛肉鮮美點上秘製醬汁 味道更惹味牛肉肉質鮮嫩多汁 不錯不錯
放假約了朋友一起飲杯野

點了七成熟 牛肉鮮美
點上秘製醬汁 味道更惹味
牛肉肉質鮮嫩多汁 不錯不錯
2021-08-13 162 瀏覽
佐敦真係好多好高質嘅食店加上可能哩度唔算旺區所以通常嚟哩一帶食嘢都唔洗點等位又可以安靜用餐HARA 係第二次嚟食鐘意佢環境同氣氛都好好嘢食好味👍🏻👍🏻 價錢合理坐得舒服 可以好好地食個飯❤️.🔸生蠔($58/隻)法國海洋女神生蠔,入口非常之清甜,帶海水鮮味,口感爽滑,蠔味濃。好食!!.🔸日式麵豉燒茄子($78)哩款又係好好味!用左日本圓茄🍆,肥大肉厚。燒完軟身得嚟有少少咬口,唔會太淋,口感好好(好似鋸扒咁)。麵豉好香好惹味又唔會太咸,不過重口味嘅我就鍾意落多啲麵豉😝。.🔸牛油燒北海道扇貝($98)店員晌加咗清酒嘅扇貝上點火,食前可以視覺享受下,增加食慾。扇貝好鮮甜,食落有清酒同牛油香氣,提鮮又唔會搶咗扇貝原有嘅鮮味。.🔸燒原條喜之次($168)今次encore 仍然可以滿足到我。燒得剛剛好,外皮好香,但內裡肉質嫩滑,鮮甜唔腥。魚胶位特別香,佐酒一流。.🔸牛油果蟹肉三文治($168)讚👍🏻!烘過嘅厚身麵包外脆內軟,而且甜甜地好香牛油(感覺似厚身排包),中間夾咗creamy牛油果蓉🥑、滿滿蟹肉同蝦肉,蟹味幾濃,完全唔腥,好好食!
佐敦真係好多好高質嘅食店
加上可能哩度唔算旺區
所以通常嚟哩一帶食嘢都唔洗點等位
又可以安靜用餐
HARA 係第二次嚟食
鐘意佢環境同氣氛都好好
嘢食好味👍🏻👍🏻 價錢合理
坐得舒服 可以好好地食個飯❤️
🔸生蠔($58/隻)
🔸日式麵豉燒茄子($78)
🔸牛油燒北海道扇貝($98)
🔸燒原條喜之次($168)
🔸牛油果蟹肉三文治($168)
2021-08-07 185 瀏覽
今天跟男朋友外出約會拍拖,男友便特意精心揀選了這間西式餐廳,說要帶小妹我一嚐究竟。其特色之處是運用日本食材以製作西餐,包括食用餐具亦是選用日式風格,但呈現西餐擺盤,整體可見是相當特別。HARA 是所寵物友善餐廳,因而門口特意設有木枱的戶外位置,而內裏的裝潢則以灰、白色為主,再配襯上黃調吊燈及以地鐵路線圖製成的燈飾,環境予人感覺是既簡約亦浪漫。筍漬物前菜是以筍做成的漬物,並加入了青蔥粒點綴,咀嚼時爽口彈牙,筍味濃郁。Osaka Moon 飲品用上Sake、Cassis、Fresh Lime Squeeze、黑加侖、青檸梳打調配而成,而杯底和杯邊則分別加入了糖漿、鹽作點綴,奉上時職員更會使用煙燻槍為杯頂製造出透明波和注入氣體以裝飾,令整體賣相甚為吸睛,絕對是款相機先吃的飲品。飲用時味道清新香甜,酒味清淡,並散發著微微煙熏氣味。Fuji Moutain橙紅的 Fuji Moutain 使用Sake Peach、Fresh Lime Squeeze、桃調製而成,飲用味道甜中帶酸,而且富有水果香氣。牛油燒北海道扇貝職員端上後會先點燃起大盤子中的酒精,令其產生藍光火焰,如此精美的菜餚自然亦是打卡點
筍漬物
Osaka Moon
Fuji Moutain
牛油燒北海道扇貝
職員端上後會先點燃起大盤子中的酒精,令其產生藍光火焰,如此精美的菜餚自然亦是打卡點之一。扇貝肉質圓潤大顆,並且連帶裙邊,加入細膩濃郁的牛油調味後,口感煙韌爽彈,嫩滑鮮美,原味出眾。
波士頓龍蝦包
龍蝦包食用時味道豐富,並擁有兩重口感,其外層鬆軟綿密,而用上蟹鉗、龍蝦肉、醬汁製成的內餡則是爽口彈牙,鮮嫩清甜。
魚白湯烏冬
烏冬特色是使用日本木碗盛載奉上,而湯底方面則是用上魚骨熬製而成,飲用時帶有淡淡魚香。主角烏冬配搭了豆腐、紫菜、蔥粒製作,咀嚼口感滑溜彈牙,甚有嚼勁。額外還附隨有沙追魚天婦羅,味道鹹香鬆軟,且有著微微魚味鮮甜。
西京燒黑鱈魚
西京燒就是以西京漬醃製魚肉後,再直接燒灼的料理。製作後的黑鱈魚肉質肥美滑溜,鮮甜軟嫩,並富有魚油甘香。
炸香蕉蘸肉桂糖伴雪糕
師傅把肉桂糖釀入香蕉後再進行炸製,入口是既有香脆濃郁,亦甜軟清香。而旁邊的雲呢拿雪糕幼滑即化,香甜出眾。

總結而言,餐廳裝潢高貴簡約,環境則浪漫且富有氣氛。菜餚味道高質可口,賣相亦製作精美矜貴,是所相當適合愛打卡人士或情侶拍拖約會的西餐廳。
2021-08-06 188 瀏覽
今日同班同事一齊食lunch Farewell 飯 所以食好小小行左去一間個樣望落好高級嘅餐廳點左lunch menu +28蚊有得轉套餐 有小食有麵豉湯有飲品佢全部野食都好有份量食到好飽 茄子豬扒飯果個超好食茄子好香豬扒又淋 超正而魷魚意粉既賣相都幾好但就冇乜特別既驚喜不過都好食
今日同班同事一齊食lunch
而魷魚意粉既賣相都幾好
但就冇乜特別既驚喜
不過都好食
2021-08-05
好耐之前就想試呢間好耐今日終於有機會了!無影到餐牌唔記得左每一道菜幾多錢不過四個人總數食左$1400個人覺得都好值得呢個價錢可能因為今次無叫野飲所以食完比想像中平不過見隔離台野飲都好有特色但係食下食下就唔記得左嗌野飲呢回事了首先齊人後我地叫左一個刺身拼盤佢有得簡大小圖中係Large店員話刺身份量係根據重量去計算所以有d款式係三片,有d係四片我地四個人係有少少難分,不過toro好厚切,我諗佢係因為口感問題未能讓步唔會將三片既份量切成四片好鮮好好味!我地四個都好中意講野緊係要嗌碟雞泡魚吹水用!吹到咁上下個主食終於上場嗌左5成熟!我地係四個女仔嗌一客岩岩好望落四個人分好似好細碟食落是好份量岩岩好!!!而且肉質很好,好淋好有味道!我地一食完牛,又掛住傾計店員好快手就黎收晒我地既餐具但係其實我地係諗住再嗌的之後嗌左sake source 托托蜆佢個source唔係一味得sake味唔肯定加左牛油定cream好滑帶少少油既,好好味牛油果蟹肉甜蝦三文治我地食果陣唔記得原來有甜蝦食完再加單睇menu先發現有甜蝦!完全食唔到因為本身得三件,我係咬左一口就傳左比下一個食佢蟹肉味道唔會好出,中間加左唔記得係咩
好耐之前就想試呢間好耐
今日終於有機會了!
無影到餐牌唔記得左每一道菜幾多錢

首先齊人後我地叫左一個刺身拼盤

佢有得簡大小
圖中係Large
店員話刺身份量係根據重量去計算
所以有d款式係三片,有d係四片
我地四個人係有少少難分,
不過toro好厚切,我諗佢係因為口感問題未能讓步
唔會將三片既份量切成四片
好鮮好好味!

我地四個都好中意講野
緊係要嗌碟雞泡魚吹水用!
吹到咁上下個主食終於上場
嗌左5成熟!我地係四個女仔嗌一客岩岩好
望落四個人分好似好細碟
食落是好份量岩岩好!!!
而且肉質很好,好淋好有味道!

我地一食完牛,又掛住傾計
店員好快手就黎收晒我地既餐具
但係其實我地係諗住再嗌的

之後嗌左sake source 托托蜆
佢個source唔係一味得sake味
唔肯定加左牛油定cream
好滑帶少少油既,好好味

牛油果蟹肉甜蝦三文治
我地食果陣唔記得原來有甜蝦
食完再加單睇menu先發現有甜蝦!完全食唔到
因為本身得三件,我係咬左一口就傳左比下一個食
佢蟹肉味道唔會好出,中間加左唔記得係咩,
都唔錯!

燒芝士蛋糕!
我自己好中意cheese cake
所以一坐底就諗住要嗌呢道甜品埋尾
不過呢個個賣相同我想像中有少少出入
可能轉一隻細d既碟會好d,當然我唔係專家
不過味道係Good的!

炸香蕉配雪糕!
岩晒4個人去食!!

一食完就sd左刺身比朋友約下次去食!
個人覺得呢間餐廳既性價比不錯
食物質素對得住個價錢
值得一試的
環境非常唔錯
而且無限制用餐時間,唔使趕頭趕尾咁食
不過我地係星期四去,唔肯定五六日會唔會唔一樣
2021-07-31 140 瀏覽
位於官涌街的Hara 裝潢走日系工業風型格路線、日式餐具別緻美觀。先送上涼拌帶子裙邊作前菜、爽口又開胃的前菜。點了小份的刺身拼盤、擺盤精緻、帶子肉厚鮮甜、油甘魚肥美油香豐腴。紐西蘭托托蜆大隻飽滿、伴上香茅椰汁做的醬汁、頗有泰式風味。日式麵鼓燒茄子驟眼看以為是燒銀鱈魚、賣相好靚、茄子切成粒粒醬燒後灑上蔥花、入口軟綿、麵鼓醬味道調較得正、好有驚喜!西京燒黑鱈魚 魚肉軟熟嫩滑、燒得剛好、如想像中美味。清清地點了魚白湯烏冬 賣相同樣討好、奶白色的魚湯好香、烏冬像稻庭烏冬的質感、滑溜溜的。椰皇焦糖燉蛋以原個椰皇盛載、賣相好吸引、金黃焦脆的燉蛋好香滑~

先送上涼拌帶子裙邊作前菜、爽口又開胃的前菜。

紐西蘭托托蜆大隻飽滿、伴上香茅椰汁做的醬汁、頗有泰式風味。

西京燒黑鱈魚 魚肉軟熟嫩滑、燒得剛好、如想像中美味。

2021-07-31 3412 瀏覽
🍆|日式麵豉燒茄子| $78難怪呢道前菜咁受歡迎,原來真係好得,日本茄子好juicy,上面麵豉汁好香,mix埋一絲絲幼滑茄子口感味道一流呀~🤩🦪|鮮活紐西蘭托托蜆| $138例牌菜托托蜆,我地揀左香辣蒜汁,另外可以揀白酒汁或蕃茄汁,香辣蒜汁提起蜆肉鮮味,每隻蜆肉都好大隻,漲卜卜~😍🥩|屠夫牛扒(護心肉)|$328要將牛扒煮得好食係好難嘅,當中火候時間都要調較得好好,廚師煮我牛扒恰到好處,唔會太生又唔會過老,保留到肉汁,肉質嫩滑~🥰🧈|煎芝士蛋糕配海鹽焦糖汁|$68第一次食煎芝士蛋糕,口感有趣🧐用類似整Rotti黎做外皮,煎得香脆,內裡又保留左芝士蛋糕嘅質感同香味,旁邊配有少少爆珠同生果食令賣相更靚~🍸|Osaka moon Cocktails|$65 因為有青檸汁,味道好清新,酒嘅濃汁都剛剛好,唔會太濃蓋過果汁~🍹|April s Apple| $58有蘋果汁、七喜,酸酸甜甜又清新,最特別係佢有TINO蘋果糖個種香氣~Overall 食物服務水準都唔錯,環境乾淨有格調,夜晚黎兩杯落肚都唔錯
🍆|日式麵豉燒茄子| $78
難怪呢道前菜咁受歡迎,
原來真係好得,日本茄子好juicy,
上面麵豉汁好香,mix埋一絲絲幼滑茄子
口感味道一流呀~🤩

🦪|鮮活紐西蘭托托蜆| $138
例牌菜托托蜆,我地揀左香辣蒜汁,
另外可以揀白酒汁或蕃茄汁,
香辣蒜汁提起蜆肉鮮味,
每隻蜆肉都好大隻,漲卜卜~😍

🥩|屠夫牛扒(護心肉)|$328
要將牛扒煮得好食係好難嘅,
當中火候時間都要調較得好好,
廚師煮我牛扒恰到好處,
唔會太生又唔會過老,
保留到肉汁,肉質嫩滑~🥰

🧈|煎芝士蛋糕配海鹽焦糖汁|$68
第一次食煎芝士蛋糕,口感有趣🧐
用類似整Rotti黎做外皮,煎得香脆,
內裡又保留左芝士蛋糕嘅質感同香味,
旁邊配有少少爆珠同生果食令賣相更靚~

🍸|Osaka moon Cocktails|$65
因為有青檸汁,味道好清新,
酒嘅濃汁都剛剛好,唔會太濃蓋過果汁~

🍹|April s Apple| $58
有蘋果汁、七喜,酸酸甜甜又清新,
最特別係佢有TINO蘋果糖個種香氣~

Overall 食物服務水準都唔錯,
環境乾淨有格調,夜晚黎兩杯落肚都唔錯
  • 紐西蘭托托蜆
  • 屠夫牛扒