2012-11-11
之前食過Harlans cakeshop嘅細蛋糕覺得好食, 朋友生日就喺呢度訂。我Best friend係一個好鐘意名牌嘅女仔, 人好好但滿身名牌無咗自己, 所以就同師傅講要個廣東道名牌袋。嘩! 超好笑, 當晚我地去咗北京道一號某日本餐食飯, 個蛋糕一開盒, 隔離臺全部走晒過嚟, 手工真係好得, 因為果間日本餐全部塌塌米圍晒板但係都吸引倒隔離3台過晒嚟影相, 師傅西利! 個扣同埋條皮帶好真, 加上銀色釘位遠睇真係一個手袋! 手工精細有如瑞士名錶機芯零件。味道方面, 3D蛋糕出面糖皮一定唔好試! 因為3D蛋糕表皮硬過牛皮。 其實我哋唔捨得切落去, 好似切爛個袋一樣。唔切唔切還需切, 裡面無生果靜係得Butter cream同Sponge cake, 好香! 完全古唔倒, 因為之前買過嘅3D蛋糕都無人食, 今次隔離臺影完相都食咗幾個Slices, 好新鮮好清, 適合女士食用, 零罪惡感! 哈哈講開又講我哋相識都10年喇, 細個有蛋糕食只要有少許生果已經好開心, 好耐無試過簡簡單單食一個無生果無macaron嘅蛋糕, 原來我哋之間嘅友誼就好似呢個蛋糕一樣, 唔需要什麼特別修飾, 很清純。
題外話/補充資料:
nice service