2017-03-31
Joō de Rolls 開左係The One四樓 位置近地鐵 非常方便第一次去到覺得燈光環境設計都令人好舒適雲石既枱 亮金既餐具 為餐廳生色不少 令人有非常高尚既感覺開放式廚房 除左令空間感更大 同時都可以聞到食物香噴噴既味道 通常只要餐廳有抹茶拿鐵 我就會想點黎飲下因爲我目標係搵到一杯最得我心既latteMatcha Latte $42呢個有啲失色 抹茶味很淡 奶味都吾太濃郁雖然夠大杯 係平時餐廳多一半但我吾要大杯 我要好飲!好在甜度吾高 無比我有死甜既感覺抹茶拿鐵始終吾係佢地主打 其他飲品應該更出色~西班牙油炸鬼變身熱狗係咩玩法?沒有最邪惡 只有更邪惡Churros Dog $78本來點左芝士味 店員整錯黎左原味 所以比左芝士醬我點於是兩隻味都食到芝士無乜味 原味好食啲!其實第一次食咋!原本以為churros要甜食先好食 點知原來咸食都好正!脆皮腸吾會好咸個種 應該微煎過 熱辣辣配上熱狗醬 酸酸甜甜好滋味條Churros真係邪惡又好味外面脆卜卜 入面就煙韌麵包質感 好似實淨版油條 雖然油炸過 但食落無油膩感 真係吾錯雖然自己一個食 仲飲左杯latte 但食完都吾會話好飽或好滯 食
第一次去到覺得燈光環境設計都令人好舒適 雲石既枱 亮金既餐具 為餐廳生色不少 令人有非常高尚既感覺 開放式廚房 除左令空間感更大 同時都可以聞到食物香噴噴既味道
呢個有啲失色 抹茶味很淡 奶味都吾太濃郁
雖然夠大杯 係平時餐廳多一半
但我吾要大杯 我要好飲!
好在甜度吾高 無比我有死甜既感覺
抹茶拿鐵始終吾係佢地主打 其他飲品應該更出色~ 西班牙油炸鬼變身熱狗係咩玩法?
沒有最邪惡 只有更邪惡
脆皮腸吾會好咸個種 應該微煎過 熱辣辣配上熱狗醬 酸酸甜甜好滋味 條Churros真係邪惡又好味外面脆卜卜 入面就煙韌麵包質感 好似實淨版油條 雖然油炸過 但食落無油膩感 真係吾錯
雖然自己一個食 仲飲左杯latte 但食完都吾會話好飽或好滯 食埋甜品so easy la
春の限定 櫻花芭菲杯 成個芭菲粉粉嫩嫩 真係好有feel今次無伏喇 吾係坊間既藥水味!
櫻花雪糕入口帶點咸的 清新而不膩 難道呢個就係櫻花味⋯⋯ 一粒甜甜既糯米糍加一舊無乜味既櫻花啫喱 雖然味道無咩特別但視覺好享受
條churros最後都係要拎起黎食 上面灑滿了櫻花鹽漬 我本來以為係糖粉 但食落有少少咸咸既感覺 非常適合
面層白色既忌廉吾同出面嗰啲 食極都吾溜 配住churros食就更加正仲有層燕麥脆脆tim
非常傷心既係我以為兩層白色都係忌廉 諗住食完條churros先再慢慢食
點知...原來第二層白色係雪糕當我食到一半見到水水既時候 已經心知不妙 於是係佢未完全變成奶昔之前 秒速食左佢!雪糕吾係牛奶味而係雲呢嗱味 食落感覺比忌廉甜 但配底部既微咸櫻花蓉又幾好!
本身以為底部係啫喱 點知食落係薯仔泥既口感 味道微咸
呢個芭菲完全超乎我想像食到好多新奇味道既組合 整體吾錯 值得一試