2022-08-05 21 瀏覽
好味指數:😋😋😋😋😋推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐️今日約咗朋友嚟尖沙咀附近食嘢,餐廳有室內室外座位,咁啱見到室外有職員準備緊小朋友嘅玩樂設施,原來聽日有family party🤣🤣估唔到餐廳有呢種service,環境舒服又有嘢玩,好啱一班朋友/family 開party🎉🎊餐廳無時間限制⏱唔洗擔心比人趕住走💕✅意式焗香港農塲雞 $298選用全天然無激素本地雞🐔外皮焗得好酥脆,雞肉非常嫩滑,配有特色辣粉令雞肉嘅味道更香🤤配菜係有機,比起平時嘅蔬菜好食🥬特別係南瓜🎃✅自家種殖香草黑松露長通粉 $298黑松露味道濃郁,長通粉內外都充滿黑松露醬,仲加咗芝士撈埋一齊食,非常邪惡😈✅White Sangria $98可以自選甜酸度☺️好重果香味,容易入口😜值得一試👍🏻📍La BASE HK (尖沙咀)地址:尖沙咀漆咸道南11-15號余仁生中心3樓
好味指數:😋😋😋😋😋
推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐️
餐廳無時間限制⏱唔洗擔心比人趕住走💕
✅意式焗香港農塲雞 $298

✅自家種殖香草黑松露長通粉 $298

✅White Sangria $98
可以自選甜酸度☺️好重果香味,容易入口😜值得一試👍🏻

📍La BASE HK (尖沙咀)
地址:尖沙咀漆咸道南11-15號余仁生中心3樓
2022-08-05 25 瀏覽
LA BASE HK————————————呢間係近尖東嘅樓上餐廳~ 有室外座位比大家欣賞下夜景,餐廳都裝修得好靚,坐得好舒服。1. 有機田園沙律沙律菜係用咗有機菜~配搭埋芒果、杏仁、車厘茄等等 淋埋埋黑醋同橄欖油,好清新開胃~2. 串燒拼盤呢個拼盤有好多款式,有: 豬頸肉、魷魚、牛柳粒、雞肉同埋煙肉卷,煙肉卷特別推介~入面包住荔枝果肉,食落去甜甜地,中和返煙肉嘅油膩感,另外仲配咗啲炸薯角同炸蕃薯條,全部嘢都好好食🤣3. 黑松露芝士扁意粉意粉一上枱已經聞到好香黑松露同芝士味,意粉煮得啱啱好,個汁係非常creamy,feel到佢係加咗勁多芝士,中意食芝士同黑松露嘅話叫呢個會好滿足🥰嘢飲叫咗一杯Sangria同蘋果汁,呢度嘅Sangria係用白酒底,啱晒唔中意紅色嘅我🤣 值得一提呢度啲冰係玫瑰花形狀,勁有心思。————————————La BASE HK (尖沙咀)📍尖沙咀漆咸道南11-15號余仁生中心3樓
LA BASE HK
————————————

1. 有機田園沙律

2. 串燒拼盤

3. 黑松露芝士扁意粉

————————————
La BASE HK (尖沙咀)
📍尖沙咀漆咸道南11-15號余仁生中心3樓
2022-08-04 21 瀏覽
[#kwfoodie西餐]🍽La BASE HK尖沙咀新開了一家隱世樓上西餐😍餐廳設有戶外和戶內座位,亦有提供各式特色Cocktail~晚上的戶外座位遍佈燈飾,不但可以打卡,也是一個Chill Place和朋友把酒談歡🥰#香橙配煙鴨胸 $78首先是前菜,橙肉和鴨胸交替著,香橙🍊和煙鴨胸是歷久不衰的配搭,味道清新而中和了鴨胸的油膩味道小評分:😋😋😋😋/5#意式烤本地走地雞配多色烤有機瓜菜 $298全隻烤雞燒至外層香脆,由於是走地雞的關係,所以雞肉不會有太多脂肪,所以雞肉略為乾身一點,而一旁附上了剛烤好的有機瓜菜~味道小評分:😋😋😋😋/5#牛肝菌意大利飯 $298牛肝菌味道濃厚,菇菌🍄的精華滲透在意大利飯內,而且添加了不少芝士烹調,所以意大利飯亦帶有滿滿的拉絲效果😍所以也會偏膩一點味道小評分:😋😋😋😋😋/5#Havana Express餐廳特色Cocktail🍹頂部放上了一個西柚切片作裝飾,打卡一流🤣酒味較為濃郁的一款雞尾酒,味道會偏酸和開胃一點味道小評分:😋😋😋😋😋/5#Cancun Twister原來雞尾酒內裡放了一個藍色冰球,令小編頗為驚喜🤣這一款雞尾酒味道較清新,酒味較重味道小評分
[#kwfoodie西餐]

#Havana Express
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

#Cancun Twister
味道小評分:😋😋😋😋/5

🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸📸📸/5
2022-08-03 21 瀏覽
今晚在尖沙咀餐廳吃飯,這一帶有不少餐廳。這家餐廳有室內和室外用餐空間,所有食材用的香草都是自家種植。⭐️有機田園沙律有芒果、腰果、車厘茄、火箭菜、生菜和葡萄乾。有水果乾和果仁,口感多層次,沙律入口新鮮清爽。⭐️BBQ Platter有各式的串燒,例如霜降牛扒粒、泰式豬頸肉、麻辣雞串、煙肉荔枝串、魷魚、薯條薯塊。串燒各有特色,霜降牛扒粒肉味出眾,豬頸肉軟嫩,煙肉荔枝串咬下去有荔枝的肉汁,魷魚有些許辣味。⭐️ 鮮牛肝菌意大利麵濃郁的忌廉汁配上意大利麵,入口幼滑,雖然配料不是很多,但已經很滋味。⭐️Mojito$68沒有酒精的Mojito,有一朵藍色玫瑰花點綴,十分吸睛,冰爽的薄荷口味十分清新。⭐️White Sangria$98香橙酒入口淡淡酒精,容易入口。
今晚在尖沙咀餐廳吃飯,這一帶有不少餐廳。

⭐️有機田園沙律

⭐️BBQ Platter

有各式的串燒,例如霜降牛扒粒、泰式豬頸肉
、麻辣雞串、煙肉荔枝串、魷魚、薯條薯塊。

⭐️ 鮮牛肝菌意大利麵

⭐️Mojito$68

⭐️White Sangria$98

香橙酒入口淡淡酒精,容易入口。

2022-08-03 26 瀏覽
鐘意La Base嘅環境設計室內 座位寬敞舒服好有空間感 設計簡潔另設有室外空間夜晚可以對住浪漫景色進餐除左環境好食物亦好高質素採用精選有機材料#串燒拼盤:一口牛肉粒全天然雞脾肉全天然豬頸肉配秘製醬汁煙肉荔枝串全隻燒魷魚炸薯條薯角非常豐富 一次過試哂唔同種類豬頸肉夠鹹香 又唔會太油膩肥瘦岩岩好一口牛肉粒 燒得生熟度剛好保持到肉汁 口感軟嫩食得出每樣都係用心烹調#海鮮意大利飯使用有機茄汁材料有蝦 蜆肉 青口賣相吸引 飯粒軟硬度 濕潤度都恰到好處

鐘意La Base嘅環境設計

材料有蝦 蜆肉 青口
賣相吸引 飯粒軟硬度
濕潤度都恰到好處

2022-08-02 242 瀏覽
星期五晚同朋友放工食飯敘舊,由於我哋都收得夜,時間唔穩定,所以出到嚟先搵食乜。網上見到尖東嗰邊有間樓上西餐廳叫「La BASE」,食物相片睇落好似唔錯,就決定試吓🍽。意式燒走地雞半隻配有機時令蔬菜及串茄($298),🍗燒雞賣相吸引,切嘅時候已經覺得雞肉幾嫩,食落亦無令人失望。佢唔需要用額外嘅醬汁調味已經夠晒味,雞皮微脆,帶有雞油香🐔。伴菜就有少量燒蔬菜,都OK嘅。意大利煙肉配忌廉蛋汁意大利麵($268),卡邦尼一放底就散發出好濃忌廉香🍝。意粉係最普通圓條形嗰款,不過麵條質感富嚼勁,而且仲好掛汁添。忌廉蛋汁配以芝士粉同煙肉粒,鹹香惹味🥓,不過要記得襯熱食啊!White Sangria($98),呢杯Cocktail幾啱女仔飲🍸,以白酒同七喜做底,重果香,就連入面啲水果都可以全部食晒🍎。Virgin Mojito($68),呢杯Mocktail係老闆娘嘅重點推介,皆因啲薄荷葉係餐廳自家種植🌿,飲落份外清新,果然冇介紹錯。總括嚟講,餐廳嘅食物出品味道不俗️,🍽兩款主食都幾好食。呢度格局有啲似樓上Cafe,但原來出面仲有個隱世大花園,望咗眼發覺環境都幾Chill😃,而且仲可以帶寵物嚟。題外話,今
意式燒走地雞半隻配有機時令蔬菜及串茄
意大利煙肉配忌廉蛋汁意大利麵
White Sangria
Virgin Mojito
總括嚟講,餐廳嘅食物出品味道不俗️,🍽兩款主食都幾好食。呢度格局有啲似樓上Cafe,但原來出面仲有個隱世大花園,望咗眼發覺環境都幾Chill😃,而且仲可以帶寵物嚟。題外話,今晚上菜時間較耐,老闆娘解釋因為少咗兩個店員返工,加上多客,所以就連佢都要落手落腳整埋一份,辛苦晒呢🙏🏻!
2022-07-29
意式燒走地雞半隻配有機時令蔬菜及串茄
意大利煙肉配忌廉蛋汁意大利麵
尖東隱世靚景 有機菜無激素雞呢日老公話帶我去間冇咩人知,但食物勁高質,又有個好chill 嘅打卡位餐廳🤔心諗,今次竟然係佢介紹返我有機田園沙律 $78好新鮮嘅有機羽衣甘藍、羅馬生菜,配埋芒果、腰果、杏仁、提子乾,好豐富又清新👍🏻只係少少橄欖油同黑醋已經好正意式烤本地農塲雞 $298呢個雞真係好正,佢哋用嘅絕對係本地無激素走地雞👍🏻雞肉嫩滑,有雞味😋外皮焗到脆卜卜,入面Juicy👍🏻雞胸都好好食我真係好怕燒雞好乾好鞋,呢個真心好食😋有機菠菜三文魚寬麵 $288本身對佢冇乜期望,食完發覺超驚喜🤩首先好足料,每一啖都可以食到菠菜同三文魚,直到最後一啖! 每條意粉都掛到汁,個汁好creamy 但唔會好漏,食到好香Parmesan芝士嘅味道(煮過就知其實要落好多先好出到個味)呢個真係好食😋喺香港煮到呢個水準嘅意大利Pasta,講真其實冇幾多間!一個咁簡單嘅菜式,俾佢整到咁出色👍🏻欣賞Mojito 呢杯係老公極度推介!佢就當自己送咗支玫瑰俾我啦😂😂真係好靚,好岩打卡📸值得讚嘅係,佢嘅天台空中花園,種植咗好多香草🌿個侍應仲話唔夠的話可以再出去摘多啲俾我😂😂😂好飲!White Sangria呢杯都令人
尖東隱世靚景 有機菜無激素雞

有機田園沙律 $78

意式烤本地農塲雞 $298
我真係好怕燒雞好乾好鞋,呢個真心好食😋

有機菠菜三文魚寬麵 $288

Mojito
呢杯係老公極度推介!佢就當自己送咗支玫瑰俾我啦😂😂
真係好靚,好岩打卡📸

White Sangria
呢杯都令人心心眼😍隻色已經好靚!第一次飲Sangria 係佢會問咗你口味先😂可以揀果味/酸度/酒嘅濃度份量,完全係度身訂造😂
就係好啱自己口味嘅一杯❤️
而且入面有大量水果👍🏻係自己揀嘅⋯一定啱飲啦

其實佢嘅Tiramisu 係佢地主打
不過嗰日就賣晒,下次留定先🤔

另外不得不提嘅就係佢個辣粉,係佢哋特別調製嘅,少少麻,好香,唔算太辣,好惹味!配雞、同意粉都好好食😋

食材新鮮,加上精彩嘅廚藝
高質素嘅一餐!出面仲有個空中花園,食完飯,出去坐下飲下嘢都幾Chill!

另外,店主非常好人,每台客人都會照顧周到

我仲留意到佢有Projector😂可以喺度book場搞活動添
2022-07-27 151 瀏覽
上星期去左尖東一間高質餐廳🥂就係La Base啦!一入到去,空間感好大,坐位好闊落好舒服! 窗邊掛有燈飾好浪漫!💕 呢度仲有戶外大露台,夜晚上來邊嘆美食邊睇尖東夜景好有feel!!! 不過是晚我地都係入左室內嘆冷氣食晚餐🤣 我地食左:..🧀意式拼盤 好大份量既前菜,分別有3款凍肉如Parma Ham同肉腸等,配上唔同既芝士同沙律菜,仲有少量堅果! 3款火腿各有特色,口味由淡至濃,配返芝士食,好夾! 沙律菜正好清新一下味蕾,作為前菜真係好不錯! ..🍗意式烤本地走地雞 La Base只用全天然無激素肉,係新鮮既雞! 呢度已經有大半隻,旁伴有車厘茄同時蔬,呢度既蔬菜都係新鮮有機! 一上枱已經聞到好香! 最鍾意雞皮烤得勁脆,雞肉好嫩滑,油香四溢🤤 超好味!!..🍝Classic Carbonara勁多芝士既卡邦尼意粉,濃厚忌廉,再伴以必有的煙肉碎,就已經好惹味! 意粉好creamy,吸收哂醬汁!..🍰Tiramisu食一啖Tiramisu,就已經食到好濃郁既咖啡酒香味撲鼻而來,好香!!! 可可味濃,加上tiramisu既cream好幼滑,好好食!..🥂White Sangria充滿甜香既水果
🧀意式拼盤
🍗意式烤本地走地雞
🍝Classic Carbonara
🍰Tiramisu
🥂White Sangria
充滿甜香既水果白酒,裡面有好多唔同既水果,例如青蘋果同紅石榴等,好fresh!!.
☘️Mojito
呢杯係好經典既cocktail,但呢杯好吸晴! 因為有支大大朵既玫瑰花冰,好靚啊!!🌹呢度用上有機既cane sugar煮糖漿,薄荷葉仲要係餐廳自己種,好有心思!!.
呢度真係好適合情侶同朋友來約會,尤其放工後來呢度輕鬆下嘆下美食真係好chill!! 尖東食飯又多個好選擇了😍
2022-07-14
當炎炎夏日之際,食得fresh 就變得十分緊要。今日去到尖沙咀一間樓上西餐廳闊落之餘,食物都好重質素。有機菜,無激素Ribs 有機田園沙律 今日天氣相當之熱,好想食一些fresh 既starter 沙律相當fresh, 而且上面加左鮮芒果,令個感覺更清新。餐牌標榜係有機菜,變相食得更健康,同埋我一直都支持有機食物,畢竟食落肚既,健康又安全冇添加最緊要。無激素燒BB豬肋骨 $228Ribs 個味道好重豬味,少少黑椒,鹽味已經夠曬,佢個調味有一種香口,有少少似乳豬香口。我鐘意佢無激素既原材料,平日自己買餸都會食無激素肉類。個ribs 煮既時間亦岩岩好,仲係好鮮嫩白酒蜆闊條麵 $288Vongole 其實平日由急凍包裝叮叮食到到高質既意大利餐廳都有。今日味道真係好吾錯。蜆方面,真係隻隻都大隻。仲有就係好滑,吾係用平價蜆。加上本身真係鮮味,令意粉都吸到海鮮鮮味。個汁,白酒味重得黎吾係死咸,有少少蒜香味。又吾會太傑太稀。仲有叫了直壓果汁更保留水果原味同埋營養。今餐chill 得黎,亦健康
闊落之餘,食物都好重質素。有機菜,無激素Ribs

有機田園沙律
今日天氣相當之熱,好想食一些fresh 既starter
沙律相當fresh, 而且上面加左鮮芒果,
令個感覺更清新。餐牌標榜係有機菜,

無激素燒BB豬肋骨 $228
個ribs 煮既時間亦岩岩好,仲係好鮮嫩

白酒蜆闊條麵 $288
個汁,白酒味重得黎吾係死咸,有少少蒜香味。又吾會太傑太稀。

仲有叫了直壓果汁
更保留水果原味同埋營養。
今餐chill 得黎,亦健康
2022-07-24 138 瀏覽
今日嚟到尖沙咀一間樓上餐廳, 聽聞戶外有個好浪漫嘅露台位置比人打卡。 好多情侶會喺聖誕節約另一半上去食嘢。 於是今日就走上去試試。 餐廳除了有戶外位置,還有室內位置。聽說該店老闆娘曾經喺澳洲同美國居住過,所以餐廳都採用西式設計。檯櫈嘅顏色採用了強烈的對比色,非常Morden 嘅感覺。 老闆娘亦非常熱情地招待,推薦我哋試食以下三道菜式。紐西蘭羊架配有機五色扒菜新鮮嘅紐西蘭羊假配上五色蔬菜有紅椒、黃椒、茄子。 紐西蘭羊假濺到剛剛好脂肪比例平均食落去唔會太韌,入口非常之好食。Carbonara外觀已好吸引,忌廉汁非常傑身,包住每一條pasta。忌廉再加上煎香左嘅煙肉粒,同喺意粉上再加上超濃厚芝士味嘅芝士切片碎。無得嘆👍🏻意粉煮熟嘅軟硬度亦可叫店主調整。水牛芝士加蕃茄淡味既水牛芝士、再配上新鮮切開嘅蕃茄片及比較傑身嘅醬油。鹹味中帶一點番茄嘅酸味及芝士嘅淡香味。 Cocktail (Mojito + Sangria)該店沖劑嘅Cocktail,加入一個加料薄荷葉喺冰波波球。令到成杯cocktail 外觀感覺有點玩味。 叫Sangria 時,可特別要求選擇淡味/濃味紅酒🍷mix 落杯嘢入面。

紐西蘭羊架配有機五色扒菜

Carbonara

水牛芝士加蕃茄

Cocktail (Mojito + Sangria)

2022-07-21
2022-07-22 57 瀏覽
呢間西餐廳環境真係好靚✨而且仲有戶外嘅露台位😍推介串燒拼盤 好豐富‼️有牛柳粒、魷魚、豬頸肉、雞肉同煙肉卷 全部都燒到好香口🔥煙肉卷好特別 鹹香脆卜卜嘅煙肉🥓包住清甜爽口嘅荔枝 好好食😋
2022-07-20 52 瀏覽
Happy Friyay! (I meant we had a happy Friday😛)!今次要介紹嘅餐廳係喺尖東嘅酒吧餐廳La Base!位置易到,有齊室內外,室外仲可以遠眺維港海景+帶寵物一齊Chill下!🌟 水牛芝士番茄配自家種蘿勒今次前菜就揀咗個比較清新嘅前菜-水牛芝士番茄片。番茄用上自家種植嘅有機番茄,薄切味道幾清新🍅,唔酸都幾甜👍🏻。Mozzarella Cheese保持Creamy,配埋意大利黑醋🇮🇹、比較Mild嘅橄欖油、自家種植嘅羅勒葉絲(比較薄身,味道更清香🌱),係非常匹配嘅餐前食物。🌟 意式焗乳豬配有機多色烤菜👦🏻見到佢最愛嘅乳豬🐷,冇理由唔叫!皮極脆!好似食緊薯片,切開肉時肉汁緩緩流出💦,夠曬Juicy。事後同老闆娘傾計,講解返原來脆豬先後焗過三次(頭兩次係烤熟+高溫迫走多餘油份令豬皮更脆,第三次就係食物上枱前),功夫多多真係算一道功夫菜。調味剛剛好,用上秘製醬料,唔似中式燒肉咁咸!🌟 肉醬意粉 一餐飯就緊係要有啲澱粉質調製下!今次就叫咗個肉醬意粉食下!醬汁酸甜度控制得剛剛好,有啲芝士調味🧀,估唔到食肉醬意粉仲有咁多車厘茄🍅!另外值得一讚意粉質感,係Al D

🌟 水牛芝士番茄配自家種蘿勒

🌟 意式焗乳豬配有機多色烤菜

🌟 肉醬意粉
一餐飯就緊係要有啲澱粉質調製下!今次就叫咗個肉醬意粉食下!醬汁酸甜度控制得剛剛好,有啲芝士調味🧀,估唔到食肉醬意粉仲有咁多車厘茄🍅!另外值得一讚意粉質感,係Al Dente口感🍝!

🌟White Sangria
以紅酒作水果酒嘅Base見唔少,白酒Base就真係第一次!飲起嚟係比較清爽,有少量糖漿調劑,減輕酒味。再食下青蘋果🍏、紅石榴❤️、西柚🍊,絕對係夏日酒類飲品首選。

🌟True Blue
True Blue係用上青檸+蝶豆花💙嘅Mocktail~ 味道同樣清新,加上面層粒玫瑰形狀嘅冰🌹,係True Love呀❤️‍🔥。

2022-07-20 29 瀏覽
隨意喺openrice用地區搵食店!平時去開打邊爐食韓燒嘅我今年七月之星既我想搵啲靜靜地,可以傾下偈嘅西餐廳🥰上到去有驚喜。。(食客角度)因為人唔多所以我哋兩個幾乎包場,老闆娘嘅推介亦都係唔錯。所以不知不覺會傾到唔知時間。如果大家想靜靜地傾下偈食下嘢呢間都係一間唔錯嘅推介🤩仲有露天位。 小小地欣賞香港既同時可以輕輕鬆鬆 釋放香港人嘅壓力。Happy hours 時段 生啤買一送一😆仲有其他唔同類型嘅飲品。
隨意喺openrice用地區搵食店!
上到去有驚喜。。(食客角度)
白酒蜆
乳豬
2022-07-18
白酒蜆
2022-07-20 24 瀏覽
小編係尖東行完博物館係附近搵左間幾高質嘅西餐廳同朋友聚下腳🥰呢到好適合一大班朋友黎食飯吹水,餐廳環境佈置得好靚,仲有户外露台位飲下酒打下卡🥳事後先知原來餐廳係採用有機食材,咁價錢貴少少都合理😋.🍢串燒拼盤 $268呢個價錢食串燒拼盤都算偏貴,但拼盤入面嘅食物絕對係值呢個價錢😎包括咗豬頸肉、魷魚、牛柳粒、雞肉同埋煙肉卷,全部都好好食🤩小編就最欣賞個煙肉卷,入面包住荔枝果肉,食落去意外地夾,可以減少煙肉嘅油膩感,效果非常之好😛.🐥意式焗本地走地雞 $298一上枱已經聞到好香好香😚唔單只外皮鬆脆,肉質仲要特別嫩滑,雞肉亦都唔會太鹹,食落juicy而且仲要係啖啖肉,份量足夠兩個人食🤪.💰人均消費~$300.🍽味道:3.5/5🏙環境:3/5👨🏼‍🍳服務:3/5💧衛生:3.5/5💰價錢:3/5
🍢串燒拼盤 $268
🐥意式焗本地走地雞 $298
💰人均消費~$300
🍽味道:3.5/5
🏙環境:3/5
👨🏼‍🍳服務:3/5
💧衛生:3.5/5
💰價錢:3/5
📌La BASE 📍尖沙嘴 Tsim Sha Tsui🔍 環境一入到黎空間感超大!!💙 藍色色調為主, 位置闊落舒適👍🏻 牆上都掛滿花花💐 出面露天茶座如果daytime去一定要去!!☁️ 望出去嘅景觀好開陽🥰🔍 服務老闆娘好熱情招待客人, 會主動介紹唔同菜色俾我地😆-(👑爲推薦)▪️ 有機田園沙律 $78▫️串燒拼盤 $268 👑▪️海鮮蕃茄醬闊條麵 $298 👑▫️Tiramisu $168▪️ Mojito ▫️White Sangria-❥ ❥ 有機田園沙律沙律菜係用有機菜整成,配搭埋芒果、堅果 牛油果、車厘茄等等🥑🥭🍒 味道清新自然✨❥ ❥ 串燒拼盤呢個匯集多種串燒小食🥰有豬沙嗲串, 煙肉荔枝, 魷魚, 燒豬頸肉等等✨每款都烤得香脆可口!! 有埋親手調配嘅辣椒粉🌶️ 更加惹味🔥最滿意係魷魚♥️仲有薯條薯角🤓 包保你食得飽🤣❥ ❥ 海鮮蕃茄醬闊條麵呢個份量真係超多!! 可以見到青口多到就黎甩出黎🤣每條意粉都掛汁, 食得出係新鮮番茄味🍅價錢不便宜, 不過值得一試 ❥ ❥ Tiramisu呢個係用左三層手指餅搭成🤓Creamy得黎唔會太膩✨❥ ❥ MojitoMojito係white rum, 青檸

📌La BASE
📍尖沙嘴 Tsim Sha Tsui

🔍 環境

🔍 服務
老闆娘好熱情招待客人, 會主動介紹唔同菜色俾我地😆

(👑爲推薦)
▪️ 有機田園沙律 $78
▫️串燒拼盤 $268 👑
▪️海鮮蕃茄醬闊條麵 $298 👑
▫️Tiramisu $168
▪️ Mojito
▫️White Sangria

❥ ❥ 有機田園沙律
沙律菜係用有機菜整成,
配搭埋芒果、堅果
牛油果、車厘茄等等🥑🥭🍒
味道清新自然✨

❥ ❥ 串燒拼盤
呢個匯集多種串燒小食🥰
有豬沙嗲串, 煙肉荔枝, 魷魚, 燒豬頸肉等等✨
每款都烤得香脆可口!!
有埋親手調配嘅辣椒粉🌶️ 更加惹味🔥
最滿意係魷魚♥️
仲有薯條薯角🤓 包保你食得飽🤣

❥ ❥ 海鮮蕃茄醬闊條麵
呢個份量真係超多!!
可以見到青口多到就黎甩出黎🤣
每條意粉都掛汁, 食得出係新鮮番茄味🍅
價錢不便宜, 不過值得一試

❥ ❥ Tiramisu
呢個係用左三層手指餅搭成🤓
Creamy得黎唔會太膩✨

❥ ❥ Mojito
Mojito係white rum, 青檸汁, mint, soda water等等✨
味道清新解膩, 重點係杯中間有個玫瑰嘅冰🧊🌹
真係好靚!!!

❥ ❥ White Sangria
Sangria就係有好多唔同嘅新鮮水果🥰
比較啱鍾意果香重嘅人~

▫️味道:9.4/10
▪️賣相:9.8/10
▫️環境:9/10
▪️價錢:7.5/10
▫️服務:9/10
▪️Overall: 9.4/10

🔍#CY尖沙嘴 #CY意粉 #CY串燒
🔗#labase #HK #tstfood #tsimshatsui #尖沙嘴food #尖沙嘴美食 #尖沙嘴美食 #尖沙嘴西餐廳 #hkfood #pasta #hkpasta #意粉 #串燒