2023-09-14
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.✡️ 𝓐 𝓚𝓸𝓼𝓱𝓮𝓻 𝓒𝓾𝓵𝓲𝓷𝓪𝓻𝔂 𝓔𝔁𝓹𝓮𝓻𝓲𝓮𝓷𝓬𝓮 @ 🌟 Mul Hayam Glatt Kosher Restaurant《👽食神大媽食猶太菜》.💁♀️ 圖中展示美食為:Mezze Platter HKD 128Moroccan Beef Cigars HKD 126Home-made Kobe HKD 128Grilled Norwegian Salmon in Teriyaki Sauce with French Fries HKD 278Hearty-wholesome Grilled Chicken Fillet with Steam Rice HKD 278Signature Coffee HKD 55Coke HKD 48.👽 大媽最近試咗一間正宗傳統猶太餐廳嘅晚餐,話晒係香港暫時嚟講獨一無二嘅一間,咁特別當然要同大家介紹下。.🫓 首先係超特色嘅「MEZZE拼盤」,拼盤入面有TAHINA、HUMMUS、MATBUCHA同炸茄子。TAHINA同HUMMUS好順滑,味道好濃郁、MATBUCHA有啲辣辣嘅味道、茄子
💁♀️ 圖中展示美食為:
Mezze Platter HKD 128
Moroccan Beef Cigars HKD 126
Home-made Kobe HKD 128
Signature Coffee HKD 55
Coke HKD 48
🫓 首先係超特色嘅「MEZZE拼盤」,拼盤入面有TAHINA、HUMMUS、MATBUCHA同炸茄子。TAHINA同HUMMUS好順滑,味道好濃郁、MATBUCHA有啲辣辣嘅味道、茄子惹味可口。配上大大塊又熱辣辣嘅PITA餅,配搭得好好,好有特色!
🫔 另外一款特色小食就係「摩洛哥牛肉雪茄」,表皮非常之脆,裏面嘅牛肉好香濃,配上獨特嘅香料,真係好特別。
🧆 另一款係「自家製KOBE牛」,形狀都幾可愛,圓轆轆,絕對係肉肉愛好者必點之選。
🐟 主菜呢就揀咗一款「照燒醬燒烤挪威三文魚配薯條」,三文魚烤得剛剛好,鮮嫩多汁,照燒醬香甜開胃,薯條炸得金黃酥脆。同埋周邊好多好多切粒蔬菜,好清新又健康。
🐔 另一款主菜呢就揀咗「豐盛嘅燒雞柳配蒸飯」,有三塊燒雞柳,好足料!個雞係先煎後焗,所以外脆裡面保持嫩嫩,配上香噴噴嘅蒸飯,營養豐富又飽肚。
☕️ 飲品方面,試咗「招牌咖啡」,濃郁而不苦,終究關係所以唔會有奶供應。
✡️ 呢間猶太餐廳真係好特色,從來未試過喺香港食正宗猶太菜,同埋原來都幾西化,幾值得黎見識一下。
📍 尖沙咀麼地道62號永安廣場1樓105號舖
☎️ +(852)2368-0061