2021-07-10
朋友在銅鑼灣附近返工發現一間新開嘅burger小店,今日約埋Happy Friday! 店鋪位於希雲街高手&黃店雲集,每間餐廳都各有特色!今日去依間手工burger店室內面積唔算大,約7-8枱,但單係burger就有9款!而且每款都係有heart特色嘢!另外仲有三文治/all day breakfast,選擇困難症喎藍芝士流心和牛漢堡 Blue cheese Lava Wagyu beef burger ($118) 因為想食黑色包搞到心大心細,最後都忠於自己揀咗白色包嘅藍芝士! 點知送過嚟見到係黑色,超級驚喜!原來剛好他們店裡只有黑色竹炭包,一次過滿足我兩個願望,店員話仲好味啲添啊 切開時不以為意,(我仲搵啲芝士喺邊…)原來芝士流心係喺塊漢堡扒入面!!和牛超級軟熟加上啖啖拉絲芝士,配菜有蘑菇、生菜及沙律醬,完美組合,超級推薦!另外加配田園沙律,平衡芝士濃味,yummy!P.B.S. All day breakfast ($118)友人被餐牌上的All day breakfast吸引,有2隻sunny-side up eggs、煙肉、蘑菇、小漢堡、薯餅、茄汁焗豆和沙律菜。欣賞佢連all
另外加配田園沙律,平衡芝士濃味,yummy!
友人被餐牌上的All day breakfast吸引,有2隻sunny-side up eggs、煙肉、蘑菇、小漢堡、薯餅、茄汁焗豆和沙律菜。欣賞佢連all-day breakfast都準備小漢堡貫徹店舖主題!
黑松露薯條 Truffle Fries ($78)
黑蚊蚊既薯條既每一寸肌膚都沾滿了黑松露粉,而且炸得剛好唔會乾,軟硬度適中。話明黑松露薯條就梗係食黑松露醬 粉加埋個醬係double好味!另外都有俾埋茄汁,可以refresh吓口腔
總括來講,係超用心製作,會再返嚟食!