2018-07-03 96 瀏覽
星期六,一個人晚餐,在銅鑼灣,揀了新開越南🇻🇳餐廳,是多倫多知名。到達食店大約6:00,坐了2-3檯客人,餐牌是一個長方型的紙牌,自己選了較冷門的烤肉飯(因前晚已食過越南food關係),睇過食評賣相味道不錯。飯上桌,被其吸引,太陽蛋很搶眼,旁邊配菜亦很清新,是一個令人開胃組合,烤牛肉很香口,味道甜甜地,太陽蛋夾白飯,送飯很好,最可惜是飯很爛,比屋企煮還差。個人評分食物:B(除了白飯)服務:B環境:C抵食:C衛生:C(廁所🚽扣分)溫馨提示:食店門是要按制開門,但指示不太清晰及明顯,希望Pho Metro改善😊

個人評分

食物:B(除了白飯)
服務:B
環境:C
抵食:C
衛生:C(廁所🚽扣分)

越南烤牛肉飯
越南烤牛肉飯
2018-07-02 77 瀏覽
原本想去新開嘅冰室食晏,可惜要等位,當時落緊雨實在唔想擔住傘排隊,於是決定向前行多幾步,幫襯同樣係新開、來自多倫多嘅Pho Metro。餐廳設計明淨簡潔,我哋獲安排坐最入靠牆嘅二人枱,舒舒服服。望下個menu,都係一般嘅生牛肉河粉或者香茅肉類嘅撈檬或湯河。天氣咁熱,我首選撈檬,想食春卷撈檬,可惜春卷係小食要分開叫,最後叫咗香茅牛肉撈檬;朋友就揀咗香茅豬肉湯河。香茅牛肉厚身,醃到甜甜哋,加埋酸酸哋嘅魚露,非常唔錯。鍾意佢個魚露,唔會一路食一路聞到濃烈酸味。朋友都好滿意佢嘅香茅豬肉湯河,覺得個湯係牛肉湯,好好飲, 唯一可批評嘅係豬肉燒得有D燶,尤其係坑紋位置,純粹係朋友個人口味唔多鍾意咁樣。飲品方面,我叫咗杯鹹柑桔龍眼蜜,朋友就要越南咖啡。前者味道唔錯,唔會好甜,以為龍眼蜜會有幾粒圓肉,但原來係冇嘅;朋友嘅越南咖啡喺佢食完碗河粉後終於滴完,可惜朋友落煉奶時重手咗,令到咖啡好甜,最後飲咗兩啖只好放棄,嘥咗!(職員當時仲問要唔要加多啲煉奶,真係有人會飲咁甜的嗎?)

2018-07-02
2018-06-29 88 瀏覽
I have always liked Pho so when I read about Pho Metro on some editorials I put this on my bucket list. Whenever I go to a new Pho restaurant I will always order raw beef noodles that way I will be able to taste their broth base, the beef and the noodles. The noodles came in a rather large bowl and portion is standard. Unfortunately the broth was pretty mild in taste, lacking the aroma and flavor of Pho. The beef tasted good with a rich beef texture. The rice noodles were the thick and broad typ

The noodles came in a rather large bowl and portion is standard. Unfortunately the broth was pretty mild in taste, lacking the aroma and flavor of Pho. The beef tasted good with a rich beef texture. The rice noodles were the thick and broad type and unfortunately again they were quite broken making them difficult to make pick up. One positive point was they offered raw or cooked bean sprouts, and having the seafood and chilling sauce as default which added back some points to overall experience.

Yet another thing that disappointed was the iced Viet coffee. The highlight of Viet Coffee should be its aroma and the bitter sweetness from coffee and condensed milk. However this pre dripped coffee tasted bland, lacking the highlight I was looking for.

The restaurant was clean, and so was the taste.
Raw  beef  noodles
Ice  Viet  Coffee
2018-06-29
2018-06-27 98 瀏覽
去咗銅鑼灣白沙道nike shop,  買完波鞋之後, 就喺附近搵食, 見到間店舖, 外面有個大魚缸, 再有啲花草, 經過打燈之下, 非常之優美特別,再抬頭上去望, 原來係食PHO嘅! 咁吸引, 就入咗去食啦佢嘅PHO種類非常之多, 仲有個蟹膏湯檬添,  就一於試下佢! 蟹膏湯檬, 再另外叫咗個咸檸七,  咸檸七只不過係28蚊, 價錢都算幾平, 又夠大杯, 清涼解渴佢嘅蟹膏湯檬非常之大碗, 又有扎肉, 又有豆卜, 再有啲豬肉丸, 先飲佢嘅湯底, 散發著蟹膏嘅鹹香, 再加啲蔥, 非常之入味我最欣賞嘅就係佢嘅 豬肉丸, 係手打免治豬肉丸嚟嘅, 十分之有咬口, 再有啲黑胡椒係裡面, 增添 香氣,  佢嘅檬粉比一般檬粉幼細, 感覺就似米粉同檬粉嘅混合體, 非常之掛湯, 幼滑, 感覺不錯

都未食過啲難食得咁緊要嘅越南粉,仲話係加拿大出名,簡直污蔑左越南粉個名。啲粉碎濕濕,個湯底除咗辣之外之外同一碗滾水完全冇分別。又話湯底特製,佢用空氣熬?溫度又低,啲牛肉勉強叫做可以入口但都係極之唔新鮮,係唔係啲肉唔新鮮所以先至落咁多難食香料落去啲湯底到?嗰碟豬扒飯又係差劣,但都叫做好少少。啲豬排炸到燶晒,啲魚露勁重手,快扒入面乾淨淨,食完非常口渴,仲有個門面好似水族館咁,要搵佢嘅人口非常困難,但算啦啲咁嘅鋪頭都唔使去幫襯,佢似唔似水族館都唔無關痛癢,最好搵嗰陣時錯失左個入口,去第二間餐廳更加好以後Close noodle 啲好嘅評論,大家真係打一折好,信佢一成都比多佢

全香港最難食嘅紥肉粉
2018-06-21 87 瀏覽
行過呢一間鋪頭嘅時候初頭以為佢係一間水族館,因為佢外面有一個好大嘅魚缸,但係原來佢係一間越式嘅餐廳。撈檬,湯粉甚至係特色嘅越南粉包。必要嘅當然係越南嘅牛肉粉啦,呢度除咗簡單嘅生牛肉之外佢仲會有唔同嘅配料總共有四樣咁多,生牛肉,牛丸,牛柏葉同腩片非常之豐富。但係我今日想特別介紹嘅呢就係呢一個蟹膏湯粉,睇佢嘅介紹呢一碗湯粉係經過長時間嘅熬製後,然後將啲蟹膏取出在再熬湯。食之前我以為呢一碗係一碗非常之濃味嘅湯,但係其實佢嘅真身係一碗非常之清香嘅蟹膏湯,鮮鮮甜甜的。很值得一試。另外就係越南嘅啲食小食,米紙卷。今日揀咗蝦米紙卷,未食已經可以望到非常之晶瑩剔透嘅咪卷入邊包住蔬菜嘅綠色同埋鮮蝦嘅紅色。

2018-06-20 90 瀏覽
提起越南菜,第一時間大家都會係去九龍,有冇諗過其實係銅鑼灣都可以食到非常之好味越南野呢,朋友就介紹咗我一間係銅鑼灣叫做PHO Metro既越南餐廳,就同朋友去試吓。首先講吓餐廳嘅環境先最搶眼嘅莫過於係餐廳落地玻璃嗰兩個好大嘅魚缸,第一下望到已經俾人有一種充滿生氣嘅感覺,餐廳環境同埋燈光都係俾人非常之舒服嘅感覺,座位都非常之闊落!因為實在太肚餓嘅關係呢我哋就立即點左食物,我就叫咗一個蟹肉湯檬,朋友叫做一個順化牛肉粉,小食方面就叫咗芒果紙米卷同炸蝦餅,飲品方面就叫咗芒果沙冰。所有野都係即叫即整嘅關係呢都需要差唔多15分鐘嘅時間,食物大致上都會一次過到齊。首先講講嘅蟹肉湯檬,配料都有非常之大量嘅豆卜同埋越式嘅肉丸,我特別要講一講嘅就係佢嘅湯底飲落口嘅時間會有非常之重嘅蟹膏味係個口裏面徘徊,仲有一點就係豆卜會慢慢吸收晒湯嘅香味,湯檬每一啖都有蟹嘅味道可想而知個湯底真係非常之濃郁,越南肉丸本身就有自然嘅鮮甜味,呢一個蟹肉湯檬真係非常之高質。之後就要講講順化牛肉粉,一上到枱就散發出非常之濃郁嘅牛骨味道,湯底有少少辛辣嘅味道釣起左牛肉嘅香味,辣嘅味道反而令到越南扎肉嘅鮮甜美更加突出,牛肉雖然切得好薄

之後就要講講順化牛肉粉,一上到枱就散發出非常之濃郁嘅牛骨味道,湯底有少少辛辣嘅味道釣起左牛肉嘅香味,辣嘅味道反而令到越南扎肉嘅鮮甜美更加突出,牛肉雖然切得好薄但係都有咬口,成碗面嘅味道右面去到湯底都非常之夾。

小食方面芒果紙米卷感覺係偏向清新類型嘅食物,芒果有彈性仲非常之鮮甜配合下面乾爽嘅米粉,
食落口嘅時間會有好多層唔同感覺嘅口感,

炸蝦餅上碟時間香噴噴之餘食落口非常之彈牙不過呢就一啲都唔油膩,咁就證明蝦肉嘅比例多個肥豬肉啦。

芒果沙冰飲落口非常之冰凍同清新,基本上每啖都飲得出係充滿着果肉,成個沙冰都係用大量嘅芒果肉製造清新嘅芒果味道。

喺銅鑼灣食可以嘅朋友不妨試吓依一間越南餐廳,佢哋嘅面食非常之高水準!
位於銅鑼灣恩平道附近,都算十分易揾到餐廳🍴飲品方面都算有幾多選擇,口味仲好創新:牛油果🥑沙冰,飲得出係無額外加糖去整成杯都係原汁原味既牛油果汁,唔太甜,好有益!熱飲咸檸龍眼蜂蜜,養生之選呀,味道甘甜...鮮蝦紙米卷係越南典小吃,用透薄紙米包住大大隻蝦,配紅蘿蔔🥕絲同埋其他蔬菜感覺係健康小吃,望落顏色仲好靚好吸引!食落仲好新鮮,五顏六色咁,好想再叫多份膏蟹湯檬 $118個湯底真係無得輸,比$118當飲個湯都正,啖啖蟹味仲有蟹肉蟹膏,超正!個湯飲多十碗都得香矛烤肉飯香茅烤肉飯,厚厚的一塊豬排有著濃濃的香茅味,燒得幾香,實在非常夾飯。加上一隻太陽蛋,炎熱的夏天,就是要這味。
位於銅鑼灣恩平道附近,都算十分易揾到餐廳🍴
熱飲咸檸龍眼蜂蜜,養生之選呀,味道甘甜...

2018-06-02
下午茶
2018-06-18 89 瀏覽
最近發現銅鑼灣有間門店好精緻既Pho Metro 😻一試便知係好野特別牛肉湯河🤤👍🏻有齊牛魔王摯愛🤹🏻‍♀️生牛片上等貨👍🏻又軟又滑富牛香牛丸👍🏻超夠味 一啖一粒好滿足牛柏葉👍🏻爽口好味蟹膏湯檬🍲一上枱已經勁香,飲一啖湯頭😻😻😻真材實料香濃🦀味湧哂出黎豆卜、豬肉丸、扎肉吸埋d鮮蟹膏湯汁實在屈機!!🤤再三回味呢個鎮店之寶真係要一試小食🌱清新既芒果米紙卷大大舊芒果放入去🤣絕不留手👍🏻👍🏻柚子蜜+咸檸龍眼蜜(推薦!好滋潤🤤)鋪店係非常精緻,令人心情大好值得一吃的好店👍🏻

特別牛肉湯河🤤👍🏻
有齊牛魔王摯愛🤹🏻‍♀️
生牛片上等貨👍🏻又軟又滑富牛香
牛丸👍🏻超夠味 一啖一粒好滿足
牛柏葉👍🏻爽口好味

蟹膏湯檬🍲
一上枱已經勁香,飲一啖湯頭😻😻😻真材實料
香濃🦀味湧哂出黎
豆卜、豬肉丸、扎肉吸埋d鮮蟹膏湯汁實在屈機!!🤤再三回味
呢個鎮店之寶真係要一試

小食🌱清新既芒果米紙卷
大大舊芒果放入去🤣絕不留手👍🏻👍🏻

柚子蜜+咸檸龍眼蜜(推薦!好滋潤🤤)

鋪店係非常精緻,令人心情大好

值得一吃的好店👍🏻
2018-06-07
2018-06-15 83 瀏覽
銅鑼灣有勁多越南食店, 而我地今次簡左呢間, 聽聞佢既牛肉麵系最出名, 一於黎試下。朋友點左佢既招牌菜, 順化牛肉扎肉粉, 有好多蔥花點綴, 賣相好靚。牛肉都算多, 肥瘦平均, 食落去好鬆化, 一d都唔un, 湯底好好味, 成一大碗份量好多, 差點食唔晒。我就點左個蟹膏湯河, 真系有好多蟹膏浮晒上湯面, 啖湯就唔洗講啦,鮮味到不得了。食材除了蟹膏, 仲配上扎肉同埋肉丸, 肉丸超大粒。除左粉麵之外, 我地仲點左兩款小食, 呢款炸春卷, 唔油炸得好乾身又脆口, 唔錯。煎蝦餅, 我最喜愛既越南小食。飲品我地都系點左芒果沙冰, 為太熱既天氣消暑一下。

食材除了蟹膏, 仲配上扎肉同埋肉丸, 肉丸超大粒。

煎蝦餅, 我最喜愛既越南小食。

飲品我地都系點左芒果沙冰, 為太熱既天氣消暑一下。
2018-05-25
2018-06-14 2271 瀏覽
正宗越式牛肉粉理論上應該來自越南,為何會有北美風味的呢?靈魂就是這支美國製造的拉差香甜辣椒醬。 話說當年越南內戰,不少難民被迫移民外地,人數不少開始聚居美國加拿大,思鄉情重,自然想盡辦法希望做出與家鄉味道相同的 pho,可惜美加只用冰鮮牛肉,缺乏大量新鮮牛骨熬湯,就是味不同,既然如此,移民求變,怎知越變越遠,不知道由誰及何時開始,把源自泰國的拉差醬加進牛肉粉,而且加以變化,後來自己製造,變成一款味道獨特的是拉差香甜辣椒醬,這支醬,現在北美四處都有得賣。 說是辣醬其實是酸辣醬,吃牛肉粉時就把它加進去,令到湯頭酸酸辣辣,這種味道,在加拿大或美國長大的人,絕對不會陌生。 若然想試試,現在無需遠洋,多倫多知名越式 pho 店 Pho Metro 已在銅鑼灣落腳,依照本土做法,非常正宗。 門面光猛,以蔬菜香草盆栽作櫥窗佈置,非常矚目。 店內簡約風格,以簡單線條的越南風景作裝潢,亦以拉差香甜酸辣醬作佈置。 相比一般粉麵的價錢高少少,但都是幾十蚊一款,走親民路線。 牛油果沙冰  牛油果是健康食品,把它用來做冰沙我未試過,飲起來就是吃牛油果的感覺,冰涼可口。 青檸梳打  同伴的青檸梳打,青檸

門面光猛,以蔬菜香草盆栽作櫥窗佈置,非常矚目。

相比一般粉麵的價錢高少少,但都是幾十蚊一款,走親民路線。

青檸梳打
青檸梳打
同伴的青檸梳打,青檸色澤矚目好看。

芒果紙米卷
芒果紙米卷對我來說都是個新口味,半透米紙卷內黃色綠色饀料明顯,所以頗好看,配一碟濃郁的醬汁,亦甜亦鹹的味道。

芒果紙米卷
類似青芒果的質地,有點兒硬,有點酸香甜味,米粉有點黏,紅蘿蔔絲及青菜爽口,材料豐富但芒果紙米卷,可能是要配合芒果的原因,不能蓋過其味,但總括味道來說,我覺得一般而已。

煎蝦餅
香港獨有,質地軟熟,不過不失。

特別牛肉湯河
跟越南一樣配備生芽菜、青檸、鵝芥及九層塔,亮點就是拉差香甜辣椒醬,非常加國風。

特別牛肉湯河
湯頭清澈富香草味,八角肉桂香四溢。

特別牛肉湯河
生牛肉、腩片、牛百葉、牛丸從來都是好拍擋,份量恰到好處。

特別牛肉湯河
安格斯牛肉香嫩,牛丸藏牛筋口感更有嚼勁,長長爽口的腩片,半肥瘦唔會太乾。

蟹膏湯檬
湯頭豐腴香濃,是蟹膏蟹肉的功勞,據說製作方法是把鮮蟹盅碎,脫殼取肉取膏,加洋蔥番茄熬煮至少3小時,怪不得蟹香撲鼻。

蟹膏湯檬
豬肉丸軟綿綿味豐富,原來混入了蟹肉蟹膏,怪不得這麼鮮甜滋味,豆卜米粉掛汁,口口鮮美多汁。

可惜今日沒有軟殼蟹,不然套餐是絕配!

牛肉粉果然有水準,加國風越式 pho 有其特色,值得一試!
2018-06-03
蟹膏湯檬
在內地business trip幾天,回港落機第一件事當然是找久違了的越南粉吃。原本想跟男友去灣仔的一間越南餐廳,但碰巧關門了,想起上次坐小巴看見這間新開不久的pho metro便決定前來一嚐。適逢星期天,晚上八時去到,餐廳半滿,只剩吧枱與一張四人枱。由於與男友二人,店員示意我們坐吧枱。將行李箱放置在長腳椅邊,也絲毫不影響我們的座位空間。由於下午在飛機上吃過飛機餐,不算很餓,決定循例一試生牛肉粉,男友則被餐牌上的照片吸引,叫了香茅烤雞飯。上餐速度快捷,伴隨牛肉粉,九層塔、鵝蒂、青檸等配料另外用盤子呈上,辣椒則略為醃過並已剁碎。吃粉第一件事當然是先呷一口牛肉湯,湯底清澈滑溜,但牛味較為清淡,略欠草葯香料味的餘韻,層次不夠分明。金邊粉則煮得近乎透明,質感幼滑,與湯底尚算配合。值得一讚的是生牛肉,肉味香濃、熟度適中,牛肉份量亦很足夠。男友的香茅烤雞飯賣相與餐牌上的一模一樣,半熟的太陽蛋蓋在白飯上令人垂涎三尺。雞扒感覺稍微切薄了點,可能是為了避免烤煮時間過長而令肉質變粗糙,入口帶炭燒味,味道略甜,雖然上面淋上了炒過的蔥油但質感並不過分油膩,配飯感覺剛好。整體餐廳食物質素不算非常驚艷,但不過不失

生牛肉粉

香茅烤雞飯

整體餐廳食物質素不算非常驚艷,但不過不失,價錢略貴但份量偏大。服務質素正常,用餐環境舒適,裝修簡約但有心思。餐廳門口擺放了魚缸,各處還有用LED燈種植的香草增加生氣。

總的來說,在內地連試幾天中餐後,感覺還是與男友一起吃越南粉更開心!
2018-06-09
香茅烤雞飯
2018-06-11 65 瀏覽
絕對係好有驚喜既一餐呀, 食物有驚喜連飲品都1樣咁有驚喜🤩🤩 香茅豬扒飯唔算係有咩特別, 但係勝在豬扒名林身唔洗咬到死死下👍🏻蟹黃湯濛🤤🤤🤤🤤 勁勁勁香既蟹黃味, 真係有蟹肉食到, 足料冇味精👅小食都冇乜太特別既地方, 但係味道都唔錯幾好食既.. 哩2杯飲品都要讚下, 因為都係冇額外加糖水咖👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 真係好少地方係咁咖.. 所以杯牛油果既SMOOTHIE係原汁原味咖😘😘😘😘

小食都冇乜太特別既地方, 但係味道都唔錯幾好食既..

2018-06-09 84 瀏覽
星期五晚冇訂枱,所以揀咗間新嘅餐廳,希望唔需要排隊七點鐘到達,已經九成坐滿座,只剩返高枱,因為我同朋友都已經照好肚餓,所以照入餐廳內有好多室內植物,環境舒服好清新☘️我地叫左兩碗湯粉,一杯飲品,因為食物份量好大,食唔晒🙈特級蟹膏湯檬 配軟殻蟹 - $168湯底好清甜,裏面好多配料,扎肉,肉丸,豆卜,蕃茄,洋蔥軟殼蟹雖然只係得1件,切開兩邊分開上,不過好好食,入邊仲有蟹膏添!🦀咖喱豬扒湯檬 - $88平時好少叫咖喱湯底,想試下新口味。d粉入晒味,正!塊豬扒有炭燒味,喜出望外牛油果沙冰 - $38有牛油果肉🥑,雖然有dd稀,不過好清新!夏天消暑解渴一流!總結: 味道好唔錯,若果想喺銅鑼灣鬧市搵一間小店坐低好好休息食個飯,不妨黎試吓呢一間越南餐廳。
星期五晚冇訂枱,所以揀咗間新嘅餐廳,希望唔需要排隊

餐廳內有好多室內植物,環境舒服好清新☘️

我地叫左兩碗湯粉,一杯飲品,因為食物份量好大,食唔晒🙈

特級蟹膏湯檬 配軟殻蟹 - $168
湯底好清甜,裏面好多配料,扎肉,肉丸,豆卜,蕃茄,洋蔥
特級蟹膏湯檬 配軟蟹蟹

咖喱豬扒湯檬 - $88
咖哩豬扒湯檬

牛油果沙冰 - $38
有牛油果肉🥑,雖然有dd稀,不過好清新!夏天消暑解渴一流!

2018-05-25
特級蟹膏湯檬 配軟蟹蟹
咖哩豬扒湯檬
  • 蟹膏湯檬
2018-06-07 82 瀏覽
我同honey都十分喜歡吃越南粉,而利園的安南的牛肉粉是我們最喜歡的。可惜近日發現河粉味道已經沒有從前的好吃。今晚路過不遠處的蘭芳道,發現這家新店,也似曾記得報章雜誌也有介紹這家來自加拿大的越式湯河。一於試試看。店子裝修簡潔富現代感。牆壁上有幾幅以越南漁夫為題的畫作,店前也有色彩繽紛的植物,相映成趣;淺藍色的牆身,與金屬銅色吊燈,配以木式枱椅,感覺現代有特色。Menu 只是一張,主打越式河粉、湯檬、撈檬及越式飯,有成十一款選擇,價錢由$78-$118。除了主食河粉外,還有八款小食可以選擇$38-$98。特別牛肉湯河$98這碗湯河份量唔少。河粉上鋪滿了各式各樣的配料,有生牛肉、腩片、牛丸、牛柏葉等等。湯底是牛骨湯,湯色清澈透亮,湯味醇厚帶鮮,沒有半點油膩,還帶有牛骨甜味。生牛肉大大片,肉質細嫩;腩片肉味濃;牛柏葉爽脆;牛丸肉味十足,口感彈牙,加上河粉十分滑溜,是一碗唔錯的牛肉粉,有點像火車頭,可以一次過吃盡牛的各種部位。蟹膏湯檬$118這湯底吃得出是天然的蟹味。雖然味道唔係最濃厚,但湯檬充滿了大大粒自家製蟹肉丸、蟹肉。蟹肉丸蟹味十足,口感鬆軟,味道鮮甜;而絲絲蟹肉應該是手拆的,有時候夾有

店子裝修簡潔富現代感。牆壁上有幾幅以越南漁夫為題的畫作
,店前也有色彩繽紛的植物,相映成趣

特別牛肉湯河$98

蟹膏湯檬$118

這湯底吃得出是天然的蟹味。雖然味道唔係最濃厚,但湯檬充滿了大大粒自家製蟹肉丸、蟹肉。蟹肉丸蟹味十足,口感鬆軟,味道鮮甜;而絲絲蟹肉應該是手拆的,有時候夾有少量蟹殼,真材實料。湯檬十分滑溜,而份量頗多,女生大多都吃不完,一定飽。

煎蝦餅$68

這個蝦餅好吃!蝦餅炸得唔油膩,蝦味十足,口感彈牙而鮮味
,配上酸酸地的醬汁,十分惹味。

上湯芥蘭$38

這個菜灼得剛好,芥蘭爽嫩大大碟,完全沒有苦澀味,還有菜蔬的甜味,十分健康。

咸檸龍眼蜜$28

這龍眼蜜熱哄哄的,味道甜美。加上半個咸檸,建議把它完全樁碎,令龍眼蜜平衡一點,甜中帶咸,充滿檸香,感覺滋潤。

Coke Zero $13

這種舊式樽裝可樂比礶裝更加夠氣,口感冰涼,十分解渴。

在銅鑼灣眾多越式粉麵中,這家水準不錯。加上環境企理時尚,坐得舒適。店員十分親切,交通方便,價錢也合理,必定再訪。

2018-06-07
$199.5 (晚餐)