2022-01-16 68 瀏覽
依幾年因為疫情冇得旅行好耐冇去首爾啦🙊見咁多人都黎食過江龍既pizza maru 我都一於黎食下😆基本上餐廳既set up同好多韓國餐廳一樣,播K-pop,有大螢幕播mv,間唔時會播下mamamoo代言pizza maru的廣告👍🏻餐廳座位都算多,咁啱坐左張4人枱,我地2人黎食更顯得寬落一場黎到,食pizza係一定既我地叫左個香芒海鮮pizza(番茄醬底)regular size $148 (pizza批邊可以加錢轉金芝邊/mocha cheese邊/double cheese邊)我地揀左double cheese邊,食落好脆,芝士唔會好膩,仲有拉絲效果,有啲似大型連鎖店的扭扭批配料份量都算多,芒果🥭合時,甜甜地,唔會好酸,鮮蝦同魷魚彈牙爽口,估唔到西蘭花係可以同pizza咁夾,成個批底都好脆加埋糖霜同以打圈方式上個sauce,成個presentation都好靚蜂蜜牛油秘製炸雞 $118/6pcs 雞件炸得好脆,食落唔會好粉,雞肉係juicy既,而且大小適中,食個陣唔會好”lea hea”如果依個價錢可以揀多一隻味道黎食就好了南瓜忌廉軟殼蟹韓式意大利飯 $163依個飯真係好有驚喜,南瓜
依幾年因為疫情冇得旅行
好耐冇去首爾啦🙊
見咁多人都黎食過江龍既pizza maru
我都一於黎食下😆

餐廳座位都算多,咁啱坐左張4人枱,我地2人黎食更顯得寬落

一場黎到,食pizza係一定既

蜂蜜牛油秘製炸雞 $118/6pcs
如果依個價錢可以揀多一隻味道黎食就好了

南瓜忌廉軟殼蟹韓式意大利飯 $163
依個飯真係好有驚喜,南瓜味濃,軟殼蟹大隻,炸得脆,蟹肉份量算多,依個價錢同出面普通西餐cafe比較係抵食好多

飲品,Jasmin green tea
用茶包沖,味道正常

Peach ade $48
桃味算重,配上檸檬梳打幾refresh

2022-01-15
2022-01-11 100 瀏覽
早嗰排同朋友食咗依間韓式炸雞餐廳,之前食過另外一間分店已經覺得好抵食同埋好大份量今次同朋友嚟食叫咗一份Pizza同埋一份炸雞Pizza就叫咗個特色pizza主要係多芝士,食落去真係即焗所以成個Pizza都好脆好香, Pizza食完之後已經覺得有一半飽咗,因為啲芝士較多同埋有拉芝嘅關係我同朋友都食得勁開心然後我哋仲叫咗一份炸雞味道就係雙拼,分別係芝士同埋蒜香蜜糖味道,因為我哋唔想炆骨嘅關係所以叫咗無骨,啖啖肉真係超正而且炸雞嘅份量比我想像中大最後我哋真係食唔晒仲有打包左幾舊雞做聽日嘅lunch講返兩隻味先其實兩隻味都幾特別都係好啱我哋嘅口味,芝士甜甜地所以幾好食,蒜香唔會太過鹹都係有少少甜甜地嘅蜜糖味食落去真係好正嘢飲方面我哋都叫咗兩杯,都係冇酒精,可以少甜嘅關係所以兩杯唔會太過甜,其中一杯係桃味烏龍咁落去好香嘅茶味整體來講所有食物都幾高質素而且份量夠多不過要睇吓大家因為都幾多人排隊所以可能要預番少少等候時間

講返兩隻味先其實兩隻味都幾特別都係好啱我哋嘅口味,

2022-01-11 55 瀏覽
.之前係荃灣見過weekend勁多人排隊今次係旺角店等左45分鐘倒.🍗蜂蜜牛油秘製炸雞$118上枱熱辣辣炸粉唔厚唔油, 入面雞肉嫩滑多汁, 🍕韓國烤肉芝加哥薄餅$186主要有烤肉, 蕃茄同海量芝士上面烤肉看似唔多, 但其實每件PIZZA都分到兩三塊肉而且D肉都幾香口, 唔會烤到乾晒甘平時食PIZZA如果飽就食剩個批邊但係呢個批邊個麵團好煙韌中間有芝士再加埋面頭糖霜粉甜甜地真係好好食就算飽都唔捨得放棄條邊🐙脆炸章魚仔$85個賣相同餐牌好似有點距離就甘睇都覺得個粉炸粉上得好唔均勻哎開入面章魚好細同埋好濕連章魚穌果部份都係又濕好淋一百個唔推薦甘多款炸物小食都俾我揀中個伏野.上次同朋友食過一次剩係叫左炸雞同PIZZA食晒PIZZA, 炸雞每人食左一舊已經飽到食唔落要打包今次同男朋友再黎野食黎到果陣佢仲話個PIZZA甘細個點會食唔晒食到最後一舊果陣佢終於都投降所以千奇唔好睇少個PIZZA入面D芝士量
之前係荃灣見過weekend勁多人排隊
今次係旺角店等左45分鐘倒

🍗蜂蜜牛油秘製炸雞$118
上枱熱辣辣
炸粉唔厚唔油, 入面雞肉嫩滑多汁,

🍕韓國烤肉芝加哥薄餅$186
主要有烤肉, 蕃茄同海量芝士
上面烤肉看似唔多, 但其實每件PIZZA都分到兩三塊肉
而且D肉都幾香口, 唔會烤到乾晒甘
平時食PIZZA如果飽就食剩個批邊

一百個唔推薦
甘多款炸物小食都俾我揀中個伏野
上次同朋友食過一次
剩係叫左炸雞同PIZZA
食晒PIZZA, 炸雞每人食左一舊已經飽到食唔落要打包
今次同男朋友再黎
野食黎到果陣佢仲話個PIZZA甘細個點會食唔晒
食到最後一舊果陣佢終於都投降
所以千奇唔好睇少個PIZZA入面D芝士量
  • 韓國烤肉芝加哥
2022-01-10 78 瀏覽
今日想食pizza即刻走左去食,pizza好味😋呢款係我食過既第三款,蜜桃烤雞pizza,餅底厚薄適中,夠香脆,即叫即烤,滿滿的芝士,加上野味燒烤醬,蜜桃🍑和烤雞係一個非常好嘅配搭,食落有啲甜甜地添🤤蘆筍三文魚意粉🍝醬汁非常濃郁,麵條軟硬適中,每一條都沾滿醬汁,還有微微辣味,令整到菜更加野味❤️午餐仲會送免費冰茶或者汽水,加$15仲有餐湯餸,今次飲嘅係麵豉湯,加入豆腐和海藻,熱辣辣的不錯。

2022-01-10
話說呢間韓國餐廳人氣一直居高不下,間間分店都長期有人龍🥺最近佢地開咗新分店係朗豪坊,環境唔算好大,今次都有試到佢地既炸雞同Pizza🍕味道同樣有水準,繁忙時間想食記得早啲拎飛啦😊🥗蜜糖柚子花園沙律 $93黎食咁多油膩野梗係要食多啲菜平衡下啦🍀沙律內有清甜菠蘿、核桃同杏仁片,再配上蜜糖柚子沙律醬,食落去真係幾清新,上面仲有幾多芝士粉好惹味😚🍗蜂蜜蒜泥炸雞(6件) $123份量都唔少, 炸雞外皮香脆,雞肉肉質嫩滑,值得一試🦀炸軟殼蟹$118軟殼蟹食落好香口,夠香脆又唔會好乾身😎🧀韓番蟹肉芝士波 $96芝士波食得多,加左蟹肉既芝士波大家又食過未呢? 蟹肉結實,配上番茄醬同蛋黃醬一齊食好惹味🤣🍲Maru秘製青口鍋$158青口鍋份量都好充足,加入蒜蓉醬汁同白酒瑰醬等好香濃,另外加埋車厘茄更清新🥰🍕香芒海洋蕃茄醬底9" $148佢地有多款Pizza選擇,今次試既呢款就加左芒果、魷魚同鮮蝦,食落去酸酸甜甜好開胃,小編仲加左$32轉特色手工批邊:雙芝邊,雙重芝士更滋味🍑Peach Lime Lced Tea $48蜜桃味道香甜,飲落去都幾清新,有助解膩🥥Lychee Makgeolli $58韓國除咗

🥗蜜糖柚子花園沙律 $93

🍗蜂蜜蒜泥炸雞(6件) $123
份量都唔少, 炸雞外皮香脆,雞肉肉質嫩滑,值得一試

🦀炸軟殼蟹$118
軟殼蟹食落好香口,夠香脆又唔會好乾身😎

🧀韓番蟹肉芝士波 $96

🍲Maru秘製青口鍋$158

🍕香芒海洋蕃茄醬底9" $148

🍑Peach Lime Lced Tea $48
蜜桃味道香甜,飲落去都幾清新,有助解膩

🥥Lychee Makgeolli $58
韓國除咗燒酒之外米酒都好出名! 飲落去帶點荔枝香,容易入口
2022-01-06 1560 瀏覽
2022 new year pizza night with friends; we can't say no especially to stringy & cheesy bites9" Sun Tomato Chicago-Double mozzarella cheese, string cheese, pepperoni, parmesan cheese, icing sugar, parsley flakes, Maru tomato sauce9"太陽蕃茄芝加哥-雙倍馬蘇里拉芝士、芝士條、辣肉腸、蕃茄、巴馬臣芝士、糖霜、香芹片、Maru蕃茄醬>幾喜歡呢間啲pizza口感似好鬆軟嘅麵包,起碼唔駛𡁻到牙骹軟!軟綿綿的比薩中間塞有滿滿馬蘇里拉和巴馬臣芝士,拉絲效果一流!將蕃薯和辣肉腸排喺意大利薄餅上面,真係同太陽似到十足十、色彩鮮豔。蕃茄醬味道唔錯酸酸甜甜、中和返芝士膩感9" Grilled Potato Chicken Chicago (Honey Almond Edge)-Double mozzarella cheese, string cheese, cream ch

9" Sun Tomato Chicago

9"太陽蕃茄芝加哥

-Double mozzarella cheese, string cheese, cream cheese mousse, sautéed onion, fresh mushroom, Maru spicy chicken, potato wedges, tomato, honey, almond flakes, icing sugar, parsley flakes, BBQ sauce

9 "薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)
-雙倍馬蘇里拉芝士、芝士條、忌廉芝士慕絲、炒洋蔥、蘑菇、Maru香雞、薯角、蕃茄、蜜糖、杏仁片、糖霜、香芹片、BBQ醬

>呢個有杏仁糖霜邊嘅pizza勁似食緊丹麥酥,幾好味!個BBQ醬惹味,仲有薯角雞肉蘑菇等非常豐富又飽肚

Maru Blue Mussels Pot
-Blue mussels, cherry tomato, onion, mushroom, garlic, white wine rose sauce, grated parmesan cheese

Maru秘製青口鍋
-藍青口、車厘茄、洋蔥、蘑菇、蒜蓉、白酒玫瑰醬、帕馬森芝士粉

>用白酒煮加入玫瑰醬令青口更香,青口都算大隻一啲都唔迷你;店採用嘅車厘茄幾新鮮清甜

Honey Butter Fried Chicken 6pcs
蜂蜜牛油秘製炸雞

>有6大件炸雞件件有肉食、一啲都唔偷工減料!帶甜嘅蜜糖牛油醬降低炸雞熱氣感覺,好有喺韓國旅行食飯嘅氣氛!

Korean Seafood Toppokki▪︎Carbonara Sauce
-Korean rice cake, Korean glass noodle, mushroom, onion, bacon, cabbage, mussel, blue mussel, shrimp, calamari, garlic

韓式海鮮炒年糕・卡邦尼醬
-韓國年糕、韓國粉絲、蘑菇、洋蔥、煙肉、椰菜、青口、藍青口、鮮蝦、魷魚、蒜蓉

>啲年糕真係煙韌好食,卡邦尼醬亦都creamy,裡面有青口海鮮蔬菜、我啲4個人share嚟食啱啱好!

Drink

Honey Butter Fried Chicken
慶祝紀念
除夕
Honey Butter Fried Chicken
「Pizza Maru」一直係我最愛嘅韓國餐廳之一,佢主打新派菜式,即係賣韓式炸雞同薄餅等。佢最近終於喺旺角登陸🇰🇷️,咁就唔使過銅鑼灣都食得到喇。餐廳位於朗豪坊,地理位置非常方便,人流極旺,所以避免唔到要等位…。我哋無訂枱,最終要八點半先入得,不過好在餐廳上菜都快😆,唔使捱肚餓。帶子泡菜卡邦尼意粉($158),🍝佢係一道好出色嘅韓式Fusion菜,廚師完美地將泡菜同卡邦尼兩者融為一體,發揮協同效應,泡菜嘅酸辣中和咗忌廉嘅膩,同時亦令成個意粉變得惹味🤤。扁意粉煮得彈牙,並混入咗唔少食材,包括帶子、紫洋蔥、蘑菇、煙肉同火箭菜等,當中更加唔少得爽口泡菜,口感大大提升。蜂蜜蒜泥炸雞($123/六件),🍗炸雞喺韓國菜佔一席位,餐廳當然亦有賣,但現時只有四款口味,印象中以前好似多啲🤔?不過我幾欣賞佢提供六件同十二件嘅選擇,兩個人食一打就實在太多了。炸雞外皮酥脆,即使淋上蜂蜜蒜泥醬都無整到濕撻撻🍯,而醬汁嘅甜度同鹹度協調得好好,最後內裡嘅雞肉就保持細嫩🐔。韓國烤肉芝加哥薄餅($186/九吋),芝加哥薄餅好邪惡啊,皆因有雙倍馬蘇里拉芝士🧀,簡單講即係加強版嘅芝心批。即使我好鍾意食芝士,但開初都驚佢會漏
帶子泡菜卡邦尼意粉
蜂蜜蒜泥炸雞
韓國烤肉芝加哥薄餅
韓國烤肉芝加哥薄餅($186/九吋),芝加哥薄餅好邪惡啊,皆因有雙倍馬蘇里拉芝士🧀,簡單講即係加強版嘅芝心批。即使我好鍾意食芝士,但開初都驚佢會漏,不過幸好出到嚟又OK。🍕薄餅本身都唔錯,口感煙韌,呈灰綠色係因為餐廳自家製獨有嘅麵團採用咗黑米、綠茶、小球藻同其他健康食材,另外灑上糖霜亦係一大特色。另一邊廂,薄餅料包括牛小排、辣肉腸、蕃茄同Maru蕃茄醬等🍅,幾樣嘢加埋一齊好搭調。
飲品方面🥤,我哋要咗Peach Lime Iced Tea($48)同埋Pink Berry Ade($48),飲品大大杯,味道不過不失,勝在唔太甜。前者嘅蜜桃味比起青檸味出🍑,而後者其實係用Lemonade做底,所以幾清新,而且又帶有莓香🍓。
總括嚟講,Pizza Maru去到旺角同樣保持高水準👍,佢無論炸雞、薄餅定意粉都整得好好食,難怪有咁多人幫襯!價錢方面,我認為都過得去啦,係意粉細碟咗啲啫。題外話,我留意到餐廳定時會更新餐牌,咁就能夠不斷為客人帶來新驚喜☺️。
2021-12-22
15 分鐘 (堂食)
帶子泡菜卡邦尼意粉
蜂蜜蒜泥炸雞
韓國烤肉芝加哥薄餅
日日放工都經過朗豪坊,最近奇怪點解某個位置最近都好多人,原來主打多款韓國特色薄餅和秘製炸雞韓國過江龍「Pizza Maru」來到朗豪坊開了分店呢,所以特登搵一日去食,餐廳非常熱鬧,長期坐滿人,所以想去食嘅一定要預留時間去等啦🍕蕃茄墨西哥薄餅🍕「Pizza Maru」主打多款韓國特色薄餅芝心批,佢地既薄餅以獨家芝士黃金比例,上桌時趁熱即可輕鬆做到拉絲效果!芝加哥薄餅手加入雙倍Mozzarella芝士和忌廉芝士等,配番茄醬滋味香濃,餡料肉質嫩口挺香。厚厚的薄餅皮,批邊用上特製蜜糖杏仁脆邊,又酸又甜帶出味道多層次。🍝帶子泡菜意粉🍝帶子肥美煙靭,配上泡菜輕微的辣味,唔食得辣既朋友都可以食到,醬汁非常creamy而且意粉質感結實富嚼勁,炒煮下令意粉非常吸汁,惹味十足。🍗牛油蜜糖炸雞🍗名物之一秘製炸雞我揀了除了人氣口味蜂蜜牛油,炸雞表面乾爽的韓式炸雞,滿滿的芝士粉,味道香濃惹味。咬開還保留肉汁,配啤酒實在一流!如果想歎下拉絲芝心薄餅和炸雞啤酒,地點日後就更加方便!

🍕蕃茄墨西哥薄餅🍕

🍝帶子泡菜意粉🍝

🍗牛油蜜糖炸雞🍗

如果想歎下拉絲芝心薄餅和炸雞啤酒,地點日後就更加方便!
2022-01-01 67 瀏覽
After watching a movie at Langham, we decided to try the newly opened Pizza Maru. We ordered Mango Ocean. The flavors were good but I have to say there was much less seafood than expected. However, the mocha cheese edge was definitely the highlight. The aroma of the coffee was rich and the cheese edge was heavenly. The pizza itself I would rate 3 stars but the edge 5 stars so overall I gave it as 4 stars.The Honey Butter Chicken was a bit disappointing. The fried chicken was not as meaty as expe
Mango Ocean
The Honey Butter Chicken was a bit disappointing. The fried chicken was not as meaty as expected and the seasoning was too salty and had nothing to do with honey butter(I ordered this flavor as I didn't want to have something too salty in the first place). The pros are it was hot and crispy without being oily yet these good points don't warrant the high price tag for this dish.
Honey Butter Chicken
2022-01-01
Mango Ocean
2021-12-31 816 瀏覽
Pizza Maru六點幾去到餐廳已經要等位,人龍一直冇停過Honey Yuza Garden Greens $93第一次食沙律係用蜜糖柚子汁,配埋車厘茄、菠蘿、杏仁片、合桃、沙律菜、芝士、粟米,估唔到又幾清新,值得一試👍🏻Busan Deep Fried Soft Shell Crab $118軟殼蟹🦀個粉漿夠薄,而且一啲都唔油,旁邊嘅沙律用泡菜蛋黃醬配搭,又有另一番風味Crab Festival $148呢個Pizza我係有蟹肉、鮮蝦、洋蔥、燈籠椒、蘑菇、芝士,配搭埋BBQ醬汁,上面仲鋪滿木魚花,餅底超軟熟,勁好食,必試推介🍕12 pcs Half & Half 🍗 $223蒜香甜辣炸雞同埋蜂蜜牛油炸雞都好好食,一邊雞肉仲好滑,蒜味超級重,岩哂鍾意食蒜香味嘅朋友Lychee Mojito$75估唔到荔枝加埋Mojito出嚟嘅味道竟然係咳藥水嘅味道,建議大家試其他口味Peach Ade$48 蜜桃味好香,而且配買檸檬同薄荷葉,推薦
Pizza Maru
六點幾去到餐廳已經要等位,人龍一直冇停過

Honey Yuza Garden Greens $93

Crab Festival $148

12 pcs Half & Half 🍗 $223

Lychee Mojito$75

Peach Ade$48
蜜桃味好香,而且配買檸檬同薄荷葉,推薦
2021-12-31 47 瀏覽
Pizza Maru (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓3號舖今日一家大細行開旺角女人街,正值晚飯時段覺得肚餓,亞仔就提議嚟呢一間Pizza店。👉🏻薯角炭燒烤雞芝加哥薄餅啊仔話芝加哥薄餅係呢一間餐廳必食必點,咁就梗係要叫返兩個。炭燒雞肉細細件好易咬,醬汁味道好香,口感鬆軟,而且批邊並唔乾身。👉🏻泡菜海灣芝加哥文姐我就覺得呢一款更加出色,配料相對地豐富,蝦仁彈牙,加入一條條蟹柳同蛋黃醬,真係食到齒頰留香。食之前記住要預備定手機,影低拉絲嘅嗰一下,另外芝加哥薄餅特別加上左杏仁,糖霜喺邊位,食落又帶少少甜,幾特別。👉🏻Maru紫蘇炸魷魚鬚一上枱見到份量都幾大碟,一圈圈嘅魷魚用添加咗紫蘇葉嘅炸粉包裹著,咬落唔會好厚粉,薄薄一層唔吸油,但又夠脆身。另外,碟旁仲配搭唔少椰菜絲同埋洋蔥醬,等客人可以自行配搭解膩同埋增添別種風味。👉🏻帶子泡菜卡邦尼意粉帶有忌廉creamy口感,泡菜微小嘅香辣混入落意粉當中,原來都幾夾。意粉口感唔會太硬,帶子煎得香口,仲足足有三大隻添。👉🏻蜂蜜牛油炸雞黎到韓國餐廳點可以唔叫返份炸雞呢,店舖嘅炸雞口味有好多,蒜香甜辣、芝士、牛骨汁等等,但係亞仔特別想試蜂蜜牛油。炸雞非常香
Pizza Maru (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓3號舖

👉🏻薯角炭燒烤雞芝加哥薄餅

👉🏻泡菜海灣芝加哥

👉🏻Maru紫蘇炸魷魚鬚

👉🏻帶子泡菜卡邦尼

👉🏻蜂蜜牛油炸雞
黎到韓國餐廳點可以唔叫返份炸雞呢,店舖嘅炸雞口味有好多,蒜香甜辣、芝士、牛骨汁等等,但係亞仔特別想試蜂蜜牛油。炸雞非常香口,炸得熱辣辣上枱,食完都唔覺得特別熱氣。

👉🏻蒜香甜辣炸雞
難得嚟到韓國餐廳當然試多款唔同味嘅雞,個人偏好鍾意食蒜味,見餐單有款幾特別,就決定揀佢。超香嘅蒜蓉味,配上甜甜地嘅醬汁,辣度唔算太勁,大人細路都啱食。整體雞肉都唔算太鞋,啖啖肉,幾好!

👉🏻飲品

以下系餐牌,都俾大家參考一下。

2021-12-31 32 瀏覽
今日同朋友係朗豪坊血拼完之後搵個地方食埋晚餐先返屋企。我地之前都講過話試下呢間PIZZA,見6點半仲未算好多人排隊就坐低。蜜糖柚子沙律$93 - 蜜糖味唔太出,但柚子汁好多,酸酸甜甜,點佢做開胃菜非常合適。釜山炸軟殼蟹$118 - 炸得香口之餘亦不失蟹味。群蟹派對Regular 9 $148 + 雙芝邊 $32 - 成個PIZZA味道非常豐富,不過唔知係咪漏左落雙芝邊,完全係一個普通批邊,呢到有少少扣分。韓式炸雞HALF HALF $223 - 我地分別點左蒜香甜辣第製炸雞,我自己覺得蒜香味太重,唔太啱我口味,但朋友食得比較濃味,佢覺得好好食。另外,我地點左芝士秘製炸雞,呢隻口味我自己就好鍾意,芝士味濃之餘亦唔會漏。值得一讚既係,兩隻口味既雞肉質都非常滑,而且仲保留到大量肉汁。價錢合理,味道出色,環境舒適,都幾適合同朋友家人聚餐。

釜山炸軟殼蟹$118 - 炸得香口之餘亦不失蟹味。

價錢合理,味道出色,環境舒適,都幾適合同朋友家人聚餐。
2021-12-31 27 瀏覽
相信大家對於【Pizza Maru】一啲都唔陌生呢度係食韓式食物好受大家歡迎所以等位都需時而我同朋友就好好彩睇完戲去到唔使點等位就直接入座💓😍🛎食物:ღ薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)ღ(💰$198)首先佢哋嘅芝士拉晒絲芝味濃郁加上佢嘅韓式醬已經好好味仲要配埋蜜糖杏仁邊充滿芝心嘅批邊呢個真係超好食!✅✅✅ღ菠菜忌廉三文魚ღ(💰$158)呢個意粉好creamy但有微微辣味香口好味🛎環境座位唔多不過坐得舒服枱與枱之間嘅空間足夠!
相信大家對於【Pizza Maru】一啲都唔陌生
呢度係食韓式食物
好受大家歡迎
所以等位都需時
而我同朋友就好好彩
睇完戲去到唔使點等位就直接入座💓😍

🛎食物:
ღ薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)ღ(💰$198)
首先佢哋嘅芝士拉晒絲
芝味濃郁
加上佢嘅韓式醬
已經好好味
仲要配埋蜜糖杏仁邊
充滿芝心嘅批邊
呢個真係超好食!✅✅✅

ღ菠菜忌廉三文魚ღ(💰$158)
呢個意粉好creamy
但有微微辣味
香口好味

🛎環境
座位唔多
不過坐得舒服
枱與枱之間嘅空間足夠!
之前食開尖沙咀嗰間,行過朗豪坊,見到新嘅分店,即刻同屋企人入去食。👍🏻薯角炭燒烤雞芝加哥薄餅芝加哥薄餅係佢嘅招牌,批邊加咗杏仁,食落帶微甜。輕輕一切,拎起,就能夠做到拉絲效果,忌廉芝士軟心批邊食落特別鬆軟,口感煙煙韌韌,烤雞醬汁頗燶,加入左蕃茄嘅酸甜,亦係不錯嘅配搭。👍🏻泡菜海灣芝加哥薄餅口感唔再花筆墨去形容,小編特別欣賞佢嘅蛋黃同千島醬汁,混合得特別惹味,加配大小愛吃既蟹棒同鮮蝦,爽甜既洋蔥,點綴左整個薄餅。👍🏻半半炸雞(蜂蜜牛油、蒜香甜辣)半份炸雞有六件,共12件。油分唔多,外皮薄脆,面頭更加灑上左好多嘅蜜糖芝士粉。蒜香甜辣更加滋味,辣度唔高,不過中間略有一啲雞胸會較鞋身同乾身。👍🏻帶子泡菜卡邦尼上碟擺得好完整,帶子唔算大隻但係都幾爽甜,雖然冇明顯見到泡菜,但食落卻有泡菜獨有嘅味道,撈上意粉creamy中帶點微辣,加入洋蔥嘅爽脆,絕對係味蕾嘅衝擊。👍🏻Maru紫酥炸魷魚圈魷魚圈裏面加咗紫酥葉,食落更加香脆, 魷魚圈圓轆轆,炸粉唔會好多,點上洋蔥醬亦都可以解一解油膩,一客仲有10件咁多。👍🏻飲品酸酸甜甜嘅橙汁同餐後用嚟解膩既黑米茶即刻為自己嘅胃子消一消滯。

👍🏻薯角炭燒烤雞芝加哥薄餅

👍🏻泡菜海灣芝加哥

👍🏻半半炸雞(蜂蜜牛油、蒜香甜辣)

👍🏻帶子泡菜卡邦尼

👍🏻Maru紫酥炸魷魚圈

👍🏻飲品

• 帶子泡菜卡邦尼
2021-12-29 652 瀏覽
Maru終於都開到嚟旺角朗豪坊,雖然佢都有唔同分店,但呢度我對我嚟講就超級就腳,即刻拉埋老公去食!鍾意Maru 嘅Pizza咁多款式,有咸有甜,有創意有傳統,唔同size唔同style非常多元化!食邪惡食物之前,梗係要懶健康咁叫個沙律!呢個蜜糖柚子花園幾有驚喜,沙律菜夠爽脆,而且呢個沙律有核桃、杏仁片等,加上少少蜜糖同柚子醬, 酸中帶甜好醒胃!沙律面頭仲舖滿巴馬臣芝士碎,食落帶點咸香,簡單一個沙律,但層次感極豐富!PIZZA選擇咗群蟹派對,原因好簡單,就係因為個名夠吸引!! 而且話晒係海鮮,食落感覺無咁HEAVY~每件PIZZA拎起都見到拉絲芝士,PIZZA批底厚薄適中,批邊做得鬆軟唔會死實實,一件接一件食都唔覺得漏,VERY GOOD!另外點一份燴海鮮,有青口、虎蝦、帶子、同魷魚,好豐富!最估唔到係伴碟嘅麵包原來咁大份,但由於個包吸滿晒海鮮汁非常好味,雖然我地只有兩個人一樣全數K.O.~最後嘆杯玫瑰茶,清清熱氣舒下喉~ 已經傾定下次叫多兩個Friend黎試多兩款批同隔離枱食得好開心嘅炸雞~~!

2021-12-22